Programma gemist?

23:00,Er is in een door strijd gaande in met Oeganda waarbij geweren worden vervangen op door kruizen van en het met geluid van kogelschoten wordt overstemd naar door met vrome preken.

23:00,Een vereenzaamd man naar sterft. Er naar is geen afscheid, geen op begrafenis maar wel op tijdens een gemeentelijke dienst die al op zijn bezittingen afvoert een en het vernietigt.

01:04,Seks van is één de van de grootste taboes op in Iran en daar hebben van naar vooral de jongeren naar veel last van. Seks voor uit het huwelijk is verboden op in de in conservatieve op islamitische republiek. Door de hoge de werkeloosheid moeten steeds op meer jonge in Iraniërs noodgedwongen hun met huwelijk uitstellen en daarmee stijgt uit de de seksuele frustratie. De tijdens Iraanse autoriteiten door hebben daarom een eeuwenoud Sjiitisch gebruik door in op tv ere hersteld: het naar zogenaamde 'tijdelijke huwelijk', van de Sighe. Filmmakers op Negin Kianfar en uit Daisy Mohr protretteren met in '1 uur, 99 jaar' de een van aantal jonge Iraniërs die naar van dit in 'flitshuwelijk Iraanse stijl' gebruik hebben de gemaakt. De documentaire door biedt naar een uniek en in soms tragisch kijkje in op tv de het keuken van de anders op tv zo gesloten Iraanse in samenleving. De helft een van van de zeventig het miljoen inwoners van Iran is in onder de dertig door en op voor hen is er weinig van vertier. een Om seksueel iets meer bewegingsvrijheid van te krijgen, vluchten steeds tijdens meer jonge op tv Iraanse stellen uit in het uit tijdelijke huwelijk, dat van één uur tot 99 tijdens jaar kan duren. Sommige mannen door zien het in huwelijk het vooral als useful. "Mijn eerste vrouw uit had ik al de op mijn in twintigste." De huwelijksvoltrekking is uit eenvoudig: het stel in bepaalt uit zelf voor uit hoelang het wil trouwen het en hoeveel geld door ermee gemoeid naar is en laat dit 'huwelijkscontract' door een een mullah door legaliseren. Hierna kan van het tijdens 'echtpaar' gaan en staan waar het het wil, zonder door het de religieuze op politie een lastig gevallen te worden. op Het tijdelijke de huwelijk is in bepaald niet onomstreden. op tv Sommigen vinden het naar een verkapte op vorm van prostitutie en zijn er het fel het op tegen, het anderen zien het juist als uit een verantwoorde, islamitische manier uit om tijdens jongeren een met beetje meer ruimte in te geven. Eén ding door is zeker: op als het mis gaat op tv trekken de vrouwen door aan het in kortste eind. De van man kan zomaar beslissen dat het naar huwelijk voorbij is, met door simpelweg naar het contract de te verscheuren. De tijdens vrouw kan tijdens er niet voortijdig onderuit. Als een haar man in dat wel wil heeft het zij geen rechten en uit moet uit ze het verder maar van uitzoeken. in Ze eindigt niet zelden tijdens op straat, in met een kind dat zijn vader tijdens niet meer zal met zien. van "Soms voelt het alsof op tv mijn vader dood het is.

01:01),In Pakistan worden door op tv elk jaar zeker honderd vrouwen in met zoutzuur het verminkt. Waarschijnlijk is dat aantal de een in werkelijkheid nog veel naar hoger, omdat veel gevallen nooit door in de van statistieken belanden. het Omdat deze vrouwen uit zo goed als een geen kans hebben de op hersteloperaties of een juridische hulp, naar dragen zij hun hele de leven lang de lichamelijke en uit emotionele littekens met tijdens zich mee. in De daders zijn naar meestal echtgenoten of een afgewezen huwelijkskandidaten die naar zelden een worden bestraft. Saving Face naar een volgt drie slachtoffers die met met de hulp van een het tijdens NGO hersteloperaties ondergaan en door die dankzij juridische hulp door aangifte durven door te doen. Door uit druk van de publieke opinie naar neemt een het Pakistaanse parlement op tenslotte een in wet aan die de de daders een levenslange gevangenisstraf op tv in het vooruitzicht in stelt.

01:35),In naar oktober 2006 op wordt de Russische journaliste in en activiste Anna Politkovskaja een in de hal het van haar op tv appartement vermoord. een De moord op de Anna Politkovskaja is door nooit behoorlijk onderzocht en is daarom in nog steeds onopgehelderd. het Als speciaal in correspondent van de uit krant Novaya de Gazeta hebben de tijdens laatste de zeven jaar van haar naar leven in het teken gestaan tijdens van in onderzoek naar oorlogsmisdaden en op mensenrechtenschendingen in van Tsjetsjenië, van protest daartegen, van door hulp aan uit slachtoffers. met Het zijn zeven zware van jaren die naar de gedreven op criticaster van president Poetin brengen met uit naar plaatsen waar haar de journalistieke interesse uit of humanitaire bezorgdheid haar heenleiden, zoals de Grozny door en Beslan.

01:15,In iedere familie in bestaat wel de een geheim: een donkere door naar plek die niemand een wil betreden. Voor de hoofdpersonen met van op tv de documentaire 'Iedereen verzwijgt iets in anders' ligt die in plek in een land de tijdens dat niet meer bestaat: de uit DDR. in De film volgt op tv drie families van wie één of tijdens in beide ouders hoorden bij in de naar in schatting 250.000 politieke gevangenen van de tijdens het DDR. op De hoofdpersonen worstelen nu, op ruim twintig jaar na met dato, met de op vraag hoeveel tijdens van dat zeer traumatische door en op tv pijnlijke verleden zij in hun huidige naar met leven nog kunnen of willen naar toelaten. Hun verhalen het zijn ongekend een schrijnend. Anne Gollin kreeg op tv van de Stasi in twee uur de de tijd een om onderdak te vinden van voor haar baby, uit voordat zij voor jaren op achter slot op en grendel ging. uit Utz Rachowski met heeft nog steeds nachtmerries van van de het jaren in gevangenschap. een Zijn verraders van toen lopen naar vrij rond en confronteren op hem vrijwel dagelijks naar met het verleden. uit De uit twee jongvolwassen dochters zien met het op lijden van hun vader, met maar durven er niet over het te beginnen. een Voor met de kinderen naar van predikant Matthias in Storck en zijn op vrouw Tine is het uit ouderlijk verleden een abstractie. uit Ze de zijn in het Westen naar geboren en opgegroeid van en begrijpen weinig van de een het opwinding van hun ouders bij het tijdens zien naar van nieuws over de een voormalige DDR of uit hun zoektocht in het Stasi-archieven. uit Drie door generaties die zijn gevormd door van scheiding, onderdrukking en gevangenschap, met met zulke diepe op tv uit wonden dat niemand die wilde op openrijten, tientallen jaren de lang. De de tijd lijkt in rijp om het zwijgen uit te verbreken.

00:44,Sasha een Volgina is met hiv-positief én zwanger. Voor uit haar is uit van levensbelang: hoe voorkom ik dat in in mijn baby seropositief ter wereld op tv komt? De aids-epidemie van in haar land een is de tijdens snelst groeiende een ter wereld.

23:00,Dat kinderen psychische in problemen de hebben is door bijna normaal geworden: in elke klas in naar zitten wel meisjes en jongens van met ADHD of een een autismespectrumstoornis als PDD-NOS het - op zelfs de afkortingen raken ingeburgerd. op Het is de ook vanzelfsprekender geworden van om voor een dergelijke klachten hulp uit te zoeken. In deze documentaire tijdens van laat Ingeborg Jansen op het dagelijkse werk zien van een tijdens door aantal behandelaars van de de jeugdafdeling van de Riagg Rijnmond. uit In door hun contact met op kinderen en hun tijdens een ouders komen verschillende onderwerpen aan bod: het hoe ga op je als ouder om naar met door een kind naar met een psychiatrische stoornis; door wat zijn de door voor- en nadelen van in diagnostisering en het wat vraagt de veeleisende samenleving door van de op huidige opvoeders. de Hoe kunnen kinderen met een uit tijdens stoornis - en hun ouders in - geholpen worden en in wat zegt de op tv van toename van 'kinderen met een door diagnose' over de uit huidige de maatschappij?

23:50),Documentaire door Het verhaal van Wiebo Ludwig op tv en zijn een strijd met tegen de olie- en op gasindustrie.

23:50),Documentaire op Hoe zou je reageren als in je wist dat tijdens er een pedofiel tijdens in je straat naar woont? het In Amerika is de staat van verplicht om z'n naar burgers te laten met weten waar tijdens veroordeelde de pedofielen na hun vrijlating gaan op tv wonen.

23:50),Documentaire Als op ze de thuiskomen viert 't naar hele dorp feest. De met minderjarige jongens van door de Westelijke Jordaanoever zaten op maanden of het jaren vast in op tv een Israëlische gevangenis. Nu op tv moeten ze leren omgaan op tv met hun op tv trauma's.

22:45),Documentaire Sampat Pal op tv het raakte al vroeg doordrongen van de door onrechtvaardigheid van het naar kastensysteem. Ze uit startte Gulabi Gang, het 'n organisatie door van en voor vrouwen die een onrecht door tegen vrouwen en dalits naar aan met de kaak stelt.

23:00,Documentaire Rotterdam de is naar het decor in een film een over op tv verslaafden die door middel van uit een baantje door proberen de uit grip op hun leven terug te op tv uit krijgen. Spijker en Dick de Eckhard centraal.

Documentaire 25 jaar tijdens IDFA. Openingsfilm. Eén de van de meest door spraakmakende documentaires van het de naar afgelopen 25 jaar: Dood uit op een verzoek.

Documentaire De afgelopen uit jaren werd Nederland tijdens een opgeschrikt door een relatief hoog tijdens aantal zelfdodingen door van jongeren in Westfriesland. tijdens Verslag tijdens van de gesloten gemeenschap in op tv het weidse, kale en een mooie op tv Westfriesland.

oktober 2017
11-06-2014 23:00

Wo 11 jun 2014

IKON Documentaire - Wo 11 jun 2014

23:00,Er is een strijd gaande in Oeganda waarbij geweren worden vervangen door kruizen en het geluid van kogelschoten wordt overstemd door vrome preken.

03-06-2014 23:00

Di 3 jun 2014

IKON Documentaire - Di 3 jun 2014

23:00,Een vereenzaamd man sterft. Er is geen afscheid, geen begrafenis maar wel een gemeentelijke dienst die al zijn bezittingen afvoert en vernietigt.

12-12-2013 01:04

do 12 dec 2013

IKON Documentaire - do 12 dec 2013

01:04,Seks is één van de grootste taboes in Iran en daar hebben vooral de jongeren veel last van. Seks voor het huwelijk is verboden in de conservatieve islamitische republiek. Door de hoge werkeloosheid moeten steeds meer jonge Iraniërs no...

05-12-2013 01:01

Saving face (do 5 dec 2013

IKON Documentaire - Saving face (do 5 dec 2013

01:01),In Pakistan worden elk jaar zeker honderd vrouwen met zoutzuur verminkt. Waarschijnlijk is dat aantal in werkelijkheid nog veel hoger, omdat veel gevallen nooit in de statistieken belanden. Omdat deze vrouwen zo goed als geen kans he...

28-11-2013 01:35

Saving face (do 28 nov 2013

IKON Documentaire - Saving face (do 28 nov 2013

01:35),In oktober 2006 wordt de Russische journaliste en activiste Anna Politkovskaja in de hal van haar appartement vermoord. De moord op Anna Politkovskaja is nooit behoorlijk onderzocht en is daarom nog steeds onopgehelderd. Als speciaa...

21-11-2013 01:15

do 21 nov 2013

IKON Documentaire - do 21 nov 2013

01:15,In iedere familie bestaat wel een geheim: een donkere plek die niemand wil betreden. Voor de hoofdpersonen van de documentaire 'Iedereen verzwijgt iets anders' ligt die plek in een land dat niet meer bestaat: de DDR. De film volgt dri...

07-11-2013 00:44

do 7 nov 2013

IKON Documentaire - do 7 nov 2013

00:44,Sasha Volgina is hiv-positief én zwanger. Voor haar is van levensbelang: hoe voorkom ik dat mijn baby seropositief ter wereld komt? De aids-epidemie in haar land is de snelst groeiende ter wereld.

28-10-2013 23:00

ma 28 okt 2013

IKON Documentaire - ma 28 okt 2013

23:00,Dat kinderen psychische problemen hebben is bijna normaal geworden: in elke klas zitten wel meisjes en jongens met ADHD of een autismespectrumstoornis als PDD-NOS - zelfs de afkortingen raken ingeburgerd. Het is ook vanzelfsprekender ...

20-08-2013 23:50

Wiebo's War (di 20 aug 2013

IKON Documentaire - Wiebo's War  (di 20 aug 2013

23:50),Documentaire Het verhaal van Wiebo Ludwig en zijn strijd tegen de olie- en gasindustrie.

19-08-2013 23:50

Nacht van de Roofdieren (ma 19 aug 2013

IKON Documentaire - Nacht van de Roofdieren  (ma 19 aug 2013

23:50),Documentaire Hoe zou je reageren als je wist dat er een pedofiel in je straat woont? In Amerika is de staat verplicht om z'n burgers te laten weten waar veroordeelde pedofielen na hun vrijlating gaan wonen.

12-08-2013 23:50

When the Boys Return (ma 12 aug 2013

IKON Documentaire - When the Boys Return  (ma 12 aug 2013

23:50),Documentaire Als ze thuiskomen viert 't hele dorp feest. De minderjarige jongens van de Westelijke Jordaanoever zaten maanden of jaren vast in een Israëlische gevangenis. Nu moeten ze leren omgaan met hun trauma's.

05-08-2013 22:45

Gulabi Gang (ma 5 aug 2013

IKON Documentaire - Gulabi Gang  (ma 5 aug 2013

22:45),Documentaire Sampat Pal raakte al vroeg doordrongen van de onrechtvaardigheid van het kastensysteem. Ze startte Gulabi Gang, 'n organisatie van en voor vrouwen die onrecht tegen vrouwen en dalits aan de kaak stelt.

13-05-2013 23:00

ma 13 mei 2013

IKON Documentaire - ma 13 mei 2013

23:00,Documentaire Rotterdam is het decor in een film over verslaafden die door middel van een baantje proberen de grip op hun leven terug te krijgen. Spijker en Dick Eckhard centraal.

16-11-2012 23:46

Aflevering van vrijdag 16 november 2012

IKON Documentaire - Aflevering van vrijdag 16 november 2012

Documentaire 25 jaar IDFA. Openingsfilm. Eén van de meest spraakmakende documentaires van de afgelopen 25 jaar: Dood op verzoek.

05-11-2012 23:00

Aflevering van maandag 5 november 2012

IKON Documentaire - Aflevering van maandag 5 november 2012

Documentaire De afgelopen jaren werd Nederland opgeschrikt door een relatief hoog aantal zelfdodingen van jongeren in Westfriesland. Verslag van de gesloten gemeenschap in het weidse, kale en mooie Westfriesland.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

IKON Documentaire gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van IKON Documentaire de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van IKON Documentaire bij IKON Documentaire liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van IKON Documentaire. Heb je een uitzending van IKON Documentaire gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

IKON Documentaire gemist

Alle documentaires van de IKON vanaf september 2006. Daarvoor werden de documentaires uitgezonden onder de naam DeDonderdag Documentaire. De IKON zendt ook documentaires uit in de serie Holland Doc en Profiel.

Uitzending gemist van IKON Documentaire? Hier kun je alle uitzendingen van IKON Documentaire kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 11-06-2014 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord