Programma gemist?

23:00,Er het is een met strijd gaande in in Oeganda waarbij geweren worden een vervangen door kruizen en uit het geluid van kogelschoten het wordt met overstemd door vrome op tv preken.

23:00,Een vereenzaamd man naar naar sterft. Er is geen afscheid, geen met begrafenis maar wel van een uit gemeentelijke dienst naar die al zijn bezittingen afvoert van en van vernietigt.

01:04,Seks is één de door van de grootste taboes in op Iran en tijdens daar hebben vooral de van jongeren veel last naar van. van Seks voor het huwelijk is verboden een in met de conservatieve een islamitische republiek. Door de hoge op werkeloosheid door moeten steeds meer van jonge Iraniërs noodgedwongen hun tijdens huwelijk uitstellen en daarmee stijgt het door de seksuele frustratie. De Iraanse op tv autoriteiten hebben van daarom een op tv eeuwenoud Sjiitisch gebruik in uit ere hersteld: het op tv zogenaamde 'tijdelijke op huwelijk', de Sighe. Filmmakers tijdens Negin Kianfar en Daisy een Mohr protretteren het in '1 uur, met 99 jaar' op een aantal jonge Iraniërs die van van dit 'flitshuwelijk Iraanse een in stijl' gebruik hebben door gemaakt. De documentaire op tv biedt een uniek en soms tragisch in kijkje in op tv de door keuken van de anders zo gesloten de Iraanse samenleving. door De helft van tijdens van de zeventig miljoen inwoners van op tv Iran tijdens is onder van de dertig en voor hen is door er op weinig vertier. naar Om seksueel iets meer bewegingsvrijheid te van krijgen, vluchten steeds met meer jonge Iraanse van stellen in het uit tijdelijke huwelijk, dat in één uit uur tot het 99 jaar kan duren. Sommige de mannen tijdens zien het huwelijk vooral als useful. door "Mijn eerste uit vrouw had ik al uit uit op mijn twintigste." in De huwelijksvoltrekking is van eenvoudig: het stel bepaalt tijdens zelf voor hoelang het een wil trouwen en in hoeveel de geld ermee gemoeid is met en laat uit dit 'huwelijkscontract' door een tijdens mullah legaliseren. de Hierna kan het 'echtpaar' gaan en door staan waar op het op tv wil, zonder door de religieuze politie met lastig gevallen in te naar worden. Het tijdelijke huwelijk van is bepaald een niet een onomstreden. Sommigen vinden naar het een verkapte vorm de van prostitutie en tijdens zijn er fel uit op tegen, anderen zien op tv het juist als een het verantwoorde, islamitische manier met door om jongeren een een beetje meer ruimte het te geven. Eén tijdens ding is zeker: een als het mis gaat trekken in de op vrouwen aan het uit kortste eind. De man kan op zomaar beslissen dat het op huwelijk voorbij is, met de door simpelweg het contract te verscheuren. met De op vrouw kan er niet tijdens voortijdig onderuit. Als haar tijdens man dat door wel wil de heeft zij tijdens geen rechten en moet ze door het verder maar uitzoeken. door van Ze eindigt niet zelden op op straat, op tv met een kind dat zijn op tv vader tijdens niet meer zal zien. "Soms voelt van het op alsof mijn vader door dood is.

01:01),In Pakistan de worden op elk jaar zeker honderd vrouwen een met zoutzuur verminkt. Waarschijnlijk in is dat aantal op tijdens in werkelijkheid nog veel het hoger, omdat met veel gevallen nooit in de op tv statistieken belanden. Omdat van deze vrouwen zo goed uit als geen kans een hebben op hersteloperaties tijdens in of juridische hulp, dragen zij tijdens hun hele leven lang door de lichamelijke en van emotionele littekens met de de zich mee. De op tv daders zijn meestal echtgenoten of naar afgewezen huwelijkskandidaten tijdens die zelden worden met bestraft. Saving Face op tv volgt op tv drie slachtoffers die met de in hulp naar van een in NGO hersteloperaties ondergaan een en die dankzij juridische naar hulp aangifte durven van te doen. Door op druk van de publieke in opinie neemt het Pakistaanse naar parlement tenslotte een het van wet aan die uit de daders een tijdens levenslange gevangenisstraf in het vooruitzicht uit stelt.

01:35),In een oktober 2006 wordt met de Russische journaliste en tijdens activiste Anna Politkovskaja in van de hal van de haar appartement de vermoord. van De moord op Anna van Politkovskaja is nooit met behoorlijk onderzocht een en is daarom nog door steeds onopgehelderd. Als speciaal naar in correspondent van de krant Novaya Gazeta door hebben de de laatste zeven jaar van naar haar leven in het het teken gestaan in van uit onderzoek naar oorlogsmisdaden op en mensenrechtenschendingen met in Tsjetsjenië, van protest daartegen, van tijdens hulp op aan slachtoffers. tijdens Het zijn het zeven zware jaren die de in gedreven criticaster met van president een Poetin brengen naar tijdens plaatsen waar haar op journalistieke interesse of humanitaire de bezorgdheid haar tijdens heenleiden, zoals Grozny uit en Beslan.

01:15,In door iedere familie bestaat met wel een op tv geheim: een donkere plek die niemand de wil naar betreden. Voor de met hoofdpersonen van de de documentaire 'Iedereen met verzwijgt iets anders' ligt uit die plek in een van land dat een niet meer bestaat: de het DDR. op De film volgt drie families van de wie één of in beide ouders in hoorden bij de met naar tijdens schatting 250.000 politieke gevangenen van de door op DDR. naar De hoofdpersonen worstelen uit nu, ruim twintig jaar de na dato, met naar de vraag in hoeveel van dat zeer traumatische en op pijnlijke op verleden zij een in hun huidige leven nog op tv kunnen of willen toelaten. naar Hun op verhalen zijn ongekend schrijnend. Anne met uit Gollin kreeg van de Stasi met twee uur door de tijd met om onderdak te de vinden voor haar baby, op voordat zij voor uit jaren achter slot en grendel op in ging. Utz Rachowski heeft nog het steeds tijdens nachtmerries van de jaren in van gevangenschap. Zijn verraders naar van een toen lopen vrij op rond en confronteren hem de vrijwel dagelijks met het door verleden. uit De twee jongvolwassen dochters zien het tijdens op lijden van hun vader, maar het durven naar er niet over te beginnen. het Voor naar de kinderen op van predikant Matthias Storck en zijn naar vrouw Tine op tv is het ouderlijk de verleden een abstractie. met Ze een zijn in het Westen geboren en een opgegroeid uit en begrijpen weinig van de naar op opwinding van hun ouders in bij het zien in van nieuws over de voormalige naar DDR het of hun van zoektocht in Stasi-archieven. tijdens Drie door generaties die zijn gevormd in door scheiding, onderdrukking in en gevangenschap, met zulke diepe het de wonden dat niemand naar die wilde openrijten, tientallen jaren lang. naar De tijd tijdens lijkt rijp om het op tv zwijgen te van verbreken.

00:44,Sasha Volgina is in hiv-positief het én zwanger. Voor haar is het van door levensbelang: hoe voorkom ik op tv dat mijn baby op seropositief door ter wereld komt? naar De aids-epidemie in uit haar land is de snelst het groeiende ter een wereld.

23:00,Dat kinderen psychische de problemen hebben is op tv bijna normaal geworden: in een in elke klas tijdens zitten wel meisjes en jongens met uit ADHD of op een op autismespectrumstoornis als PDD-NOS - zelfs de een afkortingen het raken ingeburgerd. Het is op ook vanzelfsprekender geworden op tv om voor dergelijke klachten uit hulp te door zoeken. In deze op tv documentaire laat tijdens Ingeborg Jansen het dagelijkse op werk op tv zien van een aantal van behandelaars van op de jeugdafdeling van de Riagg Rijnmond. op tv in In het hun contact met kinderen en in hun ouders komen verschillende door tijdens onderwerpen aan bod: door hoe ga je de als ouder om met een tijdens kind met een met psychiatrische stoornis; wat zijn van de voor- naar en nadelen van diagnostisering in op tv en wat vraagt de tijdens veeleisende samenleving van een de huidige opvoeders. Hoe kunnen een kinderen met een door door stoornis - en hun door ouders - met geholpen worden en wat zegt de door toename van naar 'kinderen met uit een diagnose' over de huidige door tijdens maatschappij?

23:50),Documentaire Het de verhaal van Wiebo Ludwig de en het zijn strijd tegen de van olie- en op tv gasindustrie.

23:50),Documentaire uit Hoe zou je reageren als de de je wist dat door er een pedofiel in je straat op tv woont? In tijdens Amerika is de staat met verplicht om z'n de burgers te op laten weten waar veroordeelde door pedofielen na op tv hun vrijlating gaan het wonen.

23:50),Documentaire Als ze uit thuiskomen een viert 't tijdens hele dorp feest. door De minderjarige jongens van de van Westelijke Jordaanoever zaten op maanden of een jaren vast in een Israëlische het gevangenis. uit Nu moeten ze leren omgaan de met naar hun trauma's.

22:45),Documentaire Sampat Pal op raakte op tv al vroeg doordrongen van op de onrechtvaardigheid van het op kastensysteem. op Ze startte Gulabi Gang, 'n uit organisatie van en door voor vrouwen die een naar onrecht tegen vrouwen en dalits tijdens aan van de kaak stelt.

23:00,Documentaire door Rotterdam is het decor uit in een een film over verslaafden die tijdens door middel op tv van een baantje proberen de in grip op op tv hun leven terug te op door krijgen. Spijker en Dick Eckhard met centraal.

Documentaire 25 tijdens jaar IDFA. Openingsfilm. Eén de van de op tv meest spraakmakende documentaires van de de afgelopen het 25 het jaar: Dood op op verzoek.

Documentaire De afgelopen uit met jaren werd Nederland opgeschrikt een door een relatief hoog aantal de zelfdodingen van het jongeren in met Westfriesland. Verslag van van de gesloten gemeenschap in het op weidse, kale met en door mooie Westfriesland.

juni 2017
11-06-2014 23:00

Wo 11 jun 2014

IKON Documentaire - Wo 11 jun 2014

23:00,Er is een strijd gaande in Oeganda waarbij geweren worden vervangen door kruizen en het geluid van kogelschoten wordt overstemd door vrome preken.

03-06-2014 23:00

Di 3 jun 2014

IKON Documentaire - Di 3 jun 2014

23:00,Een vereenzaamd man sterft. Er is geen afscheid, geen begrafenis maar wel een gemeentelijke dienst die al zijn bezittingen afvoert en vernietigt.

12-12-2013 01:04

do 12 dec 2013

IKON Documentaire - do 12 dec 2013

01:04,Seks is één van de grootste taboes in Iran en daar hebben vooral de jongeren veel last van. Seks voor het huwelijk is verboden in de conservatieve islamitische republiek. Door de hoge werkeloosheid moeten steeds meer jonge Iraniërs no...

05-12-2013 01:01

Saving face (do 5 dec 2013

IKON Documentaire - Saving face (do 5 dec 2013

01:01),In Pakistan worden elk jaar zeker honderd vrouwen met zoutzuur verminkt. Waarschijnlijk is dat aantal in werkelijkheid nog veel hoger, omdat veel gevallen nooit in de statistieken belanden. Omdat deze vrouwen zo goed als geen kans he...

28-11-2013 01:35

Saving face (do 28 nov 2013

IKON Documentaire - Saving face (do 28 nov 2013

01:35),In oktober 2006 wordt de Russische journaliste en activiste Anna Politkovskaja in de hal van haar appartement vermoord. De moord op Anna Politkovskaja is nooit behoorlijk onderzocht en is daarom nog steeds onopgehelderd. Als speciaa...

21-11-2013 01:15

do 21 nov 2013

IKON Documentaire - do 21 nov 2013

01:15,In iedere familie bestaat wel een geheim: een donkere plek die niemand wil betreden. Voor de hoofdpersonen van de documentaire 'Iedereen verzwijgt iets anders' ligt die plek in een land dat niet meer bestaat: de DDR. De film volgt dri...

07-11-2013 00:44

do 7 nov 2013

IKON Documentaire - do 7 nov 2013

00:44,Sasha Volgina is hiv-positief én zwanger. Voor haar is van levensbelang: hoe voorkom ik dat mijn baby seropositief ter wereld komt? De aids-epidemie in haar land is de snelst groeiende ter wereld.

28-10-2013 23:00

ma 28 okt 2013

IKON Documentaire - ma 28 okt 2013

23:00,Dat kinderen psychische problemen hebben is bijna normaal geworden: in elke klas zitten wel meisjes en jongens met ADHD of een autismespectrumstoornis als PDD-NOS - zelfs de afkortingen raken ingeburgerd. Het is ook vanzelfsprekender ...

20-08-2013 23:50

Wiebo's War (di 20 aug 2013

IKON Documentaire - Wiebo's War  (di 20 aug 2013

23:50),Documentaire Het verhaal van Wiebo Ludwig en zijn strijd tegen de olie- en gasindustrie.

19-08-2013 23:50

Nacht van de Roofdieren (ma 19 aug 2013

IKON Documentaire - Nacht van de Roofdieren  (ma 19 aug 2013

23:50),Documentaire Hoe zou je reageren als je wist dat er een pedofiel in je straat woont? In Amerika is de staat verplicht om z'n burgers te laten weten waar veroordeelde pedofielen na hun vrijlating gaan wonen.

12-08-2013 23:50

When the Boys Return (ma 12 aug 2013

IKON Documentaire - When the Boys Return  (ma 12 aug 2013

23:50),Documentaire Als ze thuiskomen viert 't hele dorp feest. De minderjarige jongens van de Westelijke Jordaanoever zaten maanden of jaren vast in een Israëlische gevangenis. Nu moeten ze leren omgaan met hun trauma's.

05-08-2013 22:45

Gulabi Gang (ma 5 aug 2013

IKON Documentaire - Gulabi Gang  (ma 5 aug 2013

22:45),Documentaire Sampat Pal raakte al vroeg doordrongen van de onrechtvaardigheid van het kastensysteem. Ze startte Gulabi Gang, 'n organisatie van en voor vrouwen die onrecht tegen vrouwen en dalits aan de kaak stelt.

13-05-2013 23:00

ma 13 mei 2013

IKON Documentaire - ma 13 mei 2013

23:00,Documentaire Rotterdam is het decor in een film over verslaafden die door middel van een baantje proberen de grip op hun leven terug te krijgen. Spijker en Dick Eckhard centraal.

16-11-2012 23:46

Aflevering van vrijdag 16 november 2012

IKON Documentaire - Aflevering van vrijdag 16 november 2012

Documentaire 25 jaar IDFA. Openingsfilm. Eén van de meest spraakmakende documentaires van de afgelopen 25 jaar: Dood op verzoek.

05-11-2012 23:00

Aflevering van maandag 5 november 2012

IKON Documentaire - Aflevering van maandag 5 november 2012

Documentaire De afgelopen jaren werd Nederland opgeschrikt door een relatief hoog aantal zelfdodingen van jongeren in Westfriesland. Verslag van de gesloten gemeenschap in het weidse, kale en mooie Westfriesland.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

IKON Documentaire gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van IKON Documentaire de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van IKON Documentaire bij IKON Documentaire liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van IKON Documentaire. Heb je een uitzending van IKON Documentaire gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

IKON Documentaire gemist

Alle documentaires van de IKON vanaf september 2006. Daarvoor werden de documentaires uitgezonden onder de naam DeDonderdag Documentaire. De IKON zendt ook documentaires uit in de serie Holland Doc en Profiel.

Uitzending gemist van IKON Documentaire? Hier kun je alle uitzendingen van IKON Documentaire kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 11-06-2014 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord