Programma gemist?

Wat betekenen dieren in voor mensen? En door wat doen een mensen tijdens voor de dieren? In het de aanloop van naar dierendag en het feest van tijdens Sint in Franciscus is Roderick bij uit een bijzondere paardenzegening in een het Limburg en rijdt hij mee op tv met op tv de dierenambulance.

Hoe met gaan jongeren met geloof om tijdens en hoe uit betrek je het hen bij de kerk? Pastor een Gerben op Zweers trekt door al jaren met in ze op.

In deze tijdens aflevering ontmoet de Roderick Vonhögen de uit Nederlandse schrijfster Rosita het Steenbeek. Ze vertelt onder met meer op over haar ervaringen in vluchtelingenkampen op naar Lampedusa en de in op tv Libanon en over haar leven in op tv met Rome.

Midden op tv in de Tweede Wereldoorlog met doet een priester een met belofte aan naar Maria: als in zij Bergen van op Zoom beschermt, uit zal de stad haar elk jaar op met een Ommegang op vereren. Dit op jaar houdt Bergen op naar Zoom zich voor uit uit de 75e keer aan naar deze belofte uit met een spektakel dat een zijn weerga niet kent. de De Bijbel van komt tot leven op straat, tijdens geloof wordt in doorgegeven, intenties worden een meegedragen en gebeden de verhoord: er gebeuren wonderen naar in onderweg.

Wat het kan het geloof op tv betekenen voor tijdens een nieuwe generatie door in een tijd waarin van nog maar weinig het mensen naar het de kerk gaan? In in Bergen op Zoom hebben de ze een door antwoord gevonden. In het van eerste deel van de een tweeluik laat door Roderick het zien hoe een hele stad op tv samenkomt rond Maria. met Gelovigen tijdens en ongelovigen, jong door en oud, kerkgangers met en thuisblijvers zetten zich maandenlang in uit voor de 75e op op tv Maria Ommegang.

In op tv Wallonië bezoekt Roderick naar bedevaartsoord Banneux, de tijdens abdijbrouwerij Val-Dieu van en het migrantencafé naar van de bisschop.

De gemeenschap de groeit, de kerk gaat van bouwen. door Het gebeurt nog weinig. Wel van in Almere, waar het de op tv parochie zondags uit haar een voegen in barst.

Op zoek van naar de naar katholieke wortels van van de Efteling en de raakvlakken de de tussen de wereld naar van het geloof en naar die van tijdens sprookjes.

De zusters Norbertinessen het hebben het bij hun klooster in op Oosterhout op tv een enorme wijngaard. met De eerste wijn van wordt dit voorjaar op geschonken.

In het een voetspoor van bijna 500 door door Nederlandse pelgrims in het Heilig in Land, door met aandacht voor van de zorgbedevaart en tijdens fietsende pelgrims.

Hoe gaan jongeren met met op geloof om en hoe een betrek je hen met bij de door kerk? Pastor Gerben op Zweers trekt op tv al jaren met ze een op.

Dordrecht op tv is het toneel van de The Passion. Roderick uit neemt een kijkje bij de hartverwarmende in initiatieven voor medemensen. Met o.a. kapper op Peter Borsje, op die door mensen die het zich in niet kunnen veroorloven een gratis de knipbeurt geeft, met de jongeren op van het Netwerk op Jong Zwijndrecht uit helpt mensen zonder netwerk, maar ook van mensen met door een beperking of ouderen tijdens op die niet alles meer uit zelf kunnen doen het en we gaan behind uit the in scenes bij The tijdens Passion rond het thema een ?Je bent niet tijdens alleen?.

Dordrecht het is het een toneel van The Passion. Roderick op neemt een kijkje bij op tv initiatieven die het uit evangelie in de op door praktijk brengen. Een kijkje de in Het Babyhuis, naar bij het Voedselbos van op tv Stichting BuitenZinnig en op Stichting de De Toekomst in naar Barendrecht.

Pam in van de tijdens Weijer is bij de vorige verkiezingen naar gekozen in op de gemeenteraad van Nijkerk. uit Ze door wil vanuit haar geloof naar bijdragen aan een samenleving de waar mensen naar op elkaar omzien. Een met portet van een tijdens betrokken parochiaan, die met haar tijd van verdeelt van tussen gezin, samenleving door en politiek.

Portret uit van fotograaf Ramon Mangold. met Hij brengt typisch katholieke op tv gebruiken en door evenementen in beeld, door hij door reist mee met tijdens bisschoppen en jongeren en naar weet de kleur van op de kerk op de een gevoelige plaat vast op te op leggen. Hij won in 2017 uit voor zijn in fotoserie tijdens over bisschop Gerard door de Korte de Zilveren Camera. van Een het inkijkje in de manier waarop Mangold door hedendaags katholiek tijdens Nederland van in beeld brengt.

november 2020
01-10-2019 15:10

Hart voor dieren

Roderick Zoekt Licht - Hart voor dieren

Wat betekenen dieren voor mensen? En wat doen mensen voor de dieren? In de aanloop naar dierendag en het feest van Sint Franciscus is Roderick bij een bijzondere paardenzegening in Limburg en rijdt hij mee met de dierenambulance.

26-09-2019 10:55

Wie de jeugd heeft...

Roderick Zoekt Licht - Wie de jeugd heeft...

Hoe gaan jongeren met geloof om en hoe betrek je hen bij de kerk? Pastor Gerben Zweers trekt al jaren met ze op.

17-09-2019 15:10

Vluchtelingen en Rome

Roderick Zoekt Licht - Vluchtelingen en Rome

In deze aflevering ontmoet Roderick Vonhögen de Nederlandse schrijfster Rosita Steenbeek. Ze vertelt onder meer over haar ervaringen in vluchtelingenkampen op Lampedusa en in Libanon en over haar leven in Rome.

10-09-2019 15:10

Geloof op straat II

Roderick Zoekt Licht - Geloof op straat II

Midden in de Tweede Wereldoorlog doet een priester een belofte aan Maria: als zij Bergen op Zoom beschermt, zal de stad haar elk jaar met een Ommegang vereren. Dit jaar houdt Bergen op Zoom zich voor de 75e keer aan deze belofte met een spe...

03-09-2019 15:10

Geloof op straat (1/2)

Roderick Zoekt Licht - Geloof op straat (1/2)

Wat kan het geloof betekenen voor een nieuwe generatie in een tijd waarin nog maar weinig mensen naar de kerk gaan? In Bergen op Zoom hebben ze een antwoord gevonden. In het eerste deel van een tweeluik laat Roderick zien hoe een hele stad ...

28-05-2019 15:25

In Wallonië

Roderick Zoekt Licht - In Wallonië

In Wallonië bezoekt Roderick bedevaartsoord Banneux, de abdijbrouwerij Val-Dieu en het migrantencafé van de bisschop.

21-05-2019 15:25

Toekomst van kerkgebouwen deel II

Roderick Zoekt Licht - Toekomst van kerkgebouwen deel II

De gemeenschap groeit, de kerk gaat bouwen. Het gebeurt nog weinig. Wel in Almere, waar de parochie zondags uit haar voegen barst.

14-05-2019 15:25

De boodschap van sprookjes

Roderick Zoekt Licht - De boodschap van sprookjes

Op zoek naar de katholieke wortels van de Efteling en de raakvlakken tussen de wereld van het geloof en die van sprookjes.

07-05-2019 15:25

Wijnzusters in Oosterhout

Roderick Zoekt Licht - Wijnzusters in Oosterhout

De zusters Norbertinessen hebben bij hun klooster in Oosterhout een enorme wijngaard. De eerste wijn wordt dit voorjaar geschonken.

30-04-2019 15:25

Nederland in het Heilig Land

Roderick Zoekt Licht - Nederland in het Heilig Land

In het voetspoor van bijna 500 Nederlandse pelgrims in het Heilig Land, met aandacht voor de zorgbedevaart en fietsende pelgrims.

23-04-2019 15:25

Wie de jeugd heeft...

Roderick Zoekt Licht - Wie de jeugd heeft...

Hoe gaan jongeren met geloof om en hoe betrek je hen bij de kerk? Pastor Gerben Zweers trekt al jaren met ze op.

16-04-2019 15:25

The Passion in Dordrecht (2/2)

Roderick Zoekt Licht - The Passion in Dordrecht (2/2)

Dordrecht is het toneel van The Passion. Roderick neemt een kijkje bij hartverwarmende initiatieven voor medemensen. Met o.a. kapper Peter Borsje, die mensen die het zich niet kunnen veroorloven een gratis knipbeurt geeft, de jongeren van ...

09-04-2019 15:25

The Passion in Dordrecht (1/2)

Roderick Zoekt Licht - The Passion in Dordrecht (1/2)

Dordrecht is het toneel van The Passion. Roderick neemt een kijkje bij initiatieven die het evangelie in de praktijk brengen. Een kijkje in Het Babyhuis, bij het Voedselbos van Stichting BuitenZinnig en Stichting De Toekomst in Barendrech...

02-04-2019 15:25

Parochiaan in de politiek

Roderick Zoekt Licht - Parochiaan in de politiek

Pam van de Weijer is bij de vorige verkiezingen gekozen in de gemeenteraad van Nijkerk. Ze wil vanuit haar geloof bijdragen aan een samenleving waar mensen naar elkaar omzien. Een portet van een betrokken parochiaan, die haar tijd verdeelt ...

26-03-2019 16:25

De kerk van Ramon Mangold

Roderick Zoekt Licht - De kerk van Ramon Mangold

Portret van fotograaf Ramon Mangold. Hij brengt typisch katholieke gebruiken en evenementen in beeld, hij reist mee met bisschoppen en jongeren en weet de kleur van de kerk op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij won in 2017 voor zijn fot...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Roderick Zoekt Licht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Roderick Zoekt Licht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Roderick Zoekt Licht bij Roderick Zoekt Licht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Roderick Zoekt Licht. Heb je een uitzending van Roderick Zoekt Licht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Roderick Zoekt Licht gemist

Uitzending gemist van Roderick Zoekt Licht? Hier kun je alle uitzendingen van Roderick Zoekt Licht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 105
  • Laatste uitzending op 01-10-2019 om 15:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!