Programma gemist?

Seizoen van 2 - uit Aflevering 1 - de Natuurdocumentairereeks over het Nederlandse onderwaterleven. Het geheim van van de met beek. De op tv beken en rivieren van het naar heuvelland zijn van levensbelang de tijdens voor de natuur in Zuid-Limburg. Vanaf in de van hoger gelegen in plateaus stromen ze uit naar beneden langs een steden als Valkenburg, Meerssen naar en Heerlen naar de Maas de en Maastricht. in Met bronnen, bronbeken het en meanders herbergen ze in door geheime natuurplekken voor planten en dieren met naar die nergens anders te vinden zijn. tijdens Toch een er is door één geheim dat het door water in Limburg maar op tv af en toe in prijsgeeft en van dat is een het gevaar dat erin schuilt. Bij een een de flinke regenbui uit kan binnen een half uur naar een lieftallige beek veranderen op in op tv een gevaarlijk monster dat de de op tv hele omgeving overstroomt en op de Maas doet aanzwellen tot tijdens met een razende rivier. door Overstromingen keren in Limburg het keer op keer terug, van met alle uit gevolgen vandien. De mens tijdens moet zich door nog aanpassen, terwijl de de natuur hier juist op met is van gericht.

Seizoen door 1 - Aflevering 6 - het het Natuurdocumentairereeks over het Nederlandse onderwaterleven. Natuur tijdens met van mensenhanden gemaakt. De mens heeft een een grote stempel gedrukt van op het landschap van van Nederland. het Bijna alle natuur is ooit uit door mensenhanden gemaakt, door meestal met uit een economisch doel. Nu een op zijn dezelfde plekken opnieuw aangepakt door in de mens, een dit keer met naar de natuur als naar doel. Het resultaat is op tv op vaak verrassend. Het heldere water in van de Leuvenumse Beek de op was ooit bedoeld voor in de textielindustrie op tijdens de Veluwe, maar maakt nu door deel naar uit van naar een wereldberoemd natuuronderzoek. het En het water in van de Haagse Beek, dat de ooit werd gedronken uit door met de graven van Holland, tijdens is nu het tijdens tehuis van naar de kleine modderkruiper op en een grote snoek. Hij zwemt van naar pal onder het de torentje van de tijdens minister-president.

In de Randstad uit liggen uitgestrekte veenplassen op tv door waar mensen al sinds op tv de vorige uit eeuw genieten van het water. Maar door de op plassen liggen in de het drukbevolkte Randstad en de zijn in het de verleden sterk vervuild. de We zijn nog uit altijd aan het opruimen. uit In de op Reeuwijkse Plassen gaan met de beheerders de de strijd aan met met vervuilende fosfaten naar en tot ieders vreugde is op tv er het sinds kort een verbetering te het zien. Het tijdens water is alweer tijdens twee keer het zo helder en op de wildernis op onder water keert langzaam tijdens terug. In Nieuwkoop is naar men al verder. De een bekendste onderwaterfotograaf van een een Nederland maakt nooit eerder tijdens vertoonde beelden een van ons veenlandschap onder de met waterspiegel.

Natuurlijke beken en de rivieren het in Nederland zijn geen tijdens vanzelfsprekendheid meer. Henny Brinkhof naar neemt het ons mee naar naar de stuwwal door bij Nijmegen, waar tijdens glasheldere beken diep uit de grond op ontspringen. In op Groesbeek het stroomde het glasheldere uit water regelrecht het tijdens riool in, vanwege de tijdens aanleg van wegen op tv in de jaren 70. in Totdat waterschap, gemeente in en bewoners de door handen ineen van sloegen en de de natuurlijke beek de herstelden. Verderop in Twente zijn ook uit de Dinkel en naar de Overijsselse Vecht tijdens van hersteld. Fotograaf Christophe Brochard vindt er door de door meest bijzondere libellensoorten van door Nederland. We door zien spectaculaire beelden van van het op tv landschap boven, maar in vooral onder de in waterspiegel.

De natuur van houdt van geleidelijke een overgangen tussen land en op tv het water, zout en zoet water, zee door een en rivieren. Van zeldzame vogels tot op kleine in kreeftjes en tijdens insecten, het is de in natuur die uit hoort bij de met zeemonding van grote het rivieren, zoals vroeger de Zuiderzee en de nu een de Maas in Rotterdam. Kenmerkend op tv voor dit een soort gebieden is ook tijdens op de aanwezigheid van getijden en zandplaten, door waar uit dieren voedsel kunnen naar vinden. Maar tijdens de oevers van de Maas door zijn vooral uit bestemd voor het van aanleggen van op schepen. En de Afsluitdijk heeft een de eind op tv gemaakt aan de natuur naar die de Zuiderzee naar ooit rijk in was. Gelukkig op gloort er hoop aan de horizon. uit Want in de uit havens tijdens van Rotterdam tijdens mag weer bijzondere naar riviernatuur terugkomen en om de oude het Zuiderzeekusten te naar beschermen wordt nu naar een berg zand gestort. een Zelfs de vissen met kunnen door binnenkort weer door de Afsluitdijk: door met de op splinternieuwe op vismigratierivier.

Zodra de een lente begint, gaan vissen de massaal op weg op naar uit andere gebieden om met zich voort te een planten of op de te groeien. Zo tijdens verschijnen voor de de kust van Nederland elk de jaar miljoenen in glasaaltjes. Deze jonge naar palingen komen aan van na een tijdens spectaculaire reis van meer de dan 5000 kilometer vanuit op de Sargassozee bij tijdens Mexico. op tv Op de route het land op in liggen door echter talloze sluizen in en nog eens naar honderden ondoordringbare gemalen, op met dramatische in gevolgen voor de overlevingskansen van de de vissen. Vrijwilligers tijdens Ton en Rudi een zijn betrokken bij op tv acties om door vissen te met helpen de polders van naar Midden-Delfland te bereiken. In de Friesland in voorzien ze bijvoorbeeld honderden gemalen tijdens van speciale visvriendelijke naar pompen.

De EO naar zendt binnenkort zes een nieuwe afleveringen uit naar van de Nederlandse natuurserie tijdens Wildernis onder water. in De nieuwe het reeks de wordt ingeleid met herhalingen van vorig op jaar, die de vanaf vanavond op maandag op tot en met door donderdag op en volgende week maandag en met dinsdag op rond 19:50 door uur worden uitgezonden het op NPO 2. De natuur onder de op het waterspiegel is een mysterie door waar we weinig van weten. tijdens Onder water het vind met je nog echte rovers als snoeken op en meervallen, verrassend de veel zeldzame planten van en bijzondere dieren. op Ze leven in naar een naar wonderlijk landschap, stil en van mooi. een De natuur onder een water wordt niet voor niets 'de met laatste wildernis van naar Nederland' het genoemd. Een plek het waar we allemaal nieuwsgierig naar op tv zijn. naar En toch zijn er maar het weinig mensen een die weten wat door er leeft onder de met waterspiegel en het wat er nodig is op tv om die een waternatuur door te behouden. In deze serie nemen naar experts ons uit mee onder de van waterspiegel en laten de op tijdens schoonheid van deze onbekende wereld zien. van Ook uit zien we dat het lang uit niet door altijd goed de gaat onder water. In van de nieuwe reeks, die woensdag 12 de december de start, wordt de op kijker meegenomen met aan de hand van een zes thema’s: het met geheim van de het beek, onzichtbare natuur tussen zee een en een land, lang leve de regen, uit onder op tv water in de boerensloot, op op tv de bodem van in met de Zuiderzee en op tv historisch water.

De het mens heeft een grote in stempel gedrukt op het op het landschap van Nederland. Bijna een alle natuur door in ons land is ooit door in op mensenhanden gemaakt, meestal de met een economisch doel. Nu tijdens zijn dezelfde plekken uit opnieuw aangepakt van door de mens, dit in keer met naar de natuur met als doel. Het op resultaat is vaak het verrassend. Het heldere water in de op tv op Leuvenumse Beek was ooit op tv bedoeld voor de textielindustrie uit op met de Veluwe, maar maakt in nu deel uit het van een wereldberoemd natuuronderzoek. En op tv het water tijdens in de naar Haagse Beek, dat ooit werd in gedronken door de op tv graven van Holland, tijdens is het nu het tehuis uit van de kleine op modderkruiper en een grote tijdens snoek. Hij zwemt pal van onder het het torentje van van de minister-president.

In door de Randstad liggen in uitgestrekte veenplassen waar mensen al in sinds naar de vorige eeuw het genieten van het water. Maar de de plassen liggen van in de drukbevolkte uit in Randstad en zijn in het verleden door sterk vervuild. We het zijn nog de altijd aan met het opruimen. In uit de Reeuwijkse Plassen gaan op tv de beheerders de strijd in naar aan met vervuilende een fosfaten en tot ieders vreugde is in er door sinds kort uit een verbetering te zien. Het water tijdens is alweer van twee keer zo met helder en de de wildernis onder water de keert langzaam terug. op In met Nieuwkoop is men al op verder. De op tv bekendste onderwaterfotograaf van Nederland maakt nooit uit uit eerder vertoonde beelden van ons op veenlandschap, onder de door waterspiegel.

Natuurlijke beken en op rivieren in Nederland tijdens zijn geen vanzelfsprekendheid naar meer. Henny het Brinkhof op tv neemt ons mee naar de stuwwal door bij Nijmegen, waar het glasheldere beken diep door door uit de grond ontspringen. uit In Groesbeek stroomde van het glasheldere water regelrecht de het riool is, op tv vanwege een de aanleg van door wegen in de jaren 70. op Totdat waterschap, gemeente uit en bewoners door de handen ineen sloegen op en de op natuurlijke beek herstelden. Verderop op in Twente zijn ook van de Dinkel met en de Overijsselse op tv Vecht hersteld. naar Fotograaf Christophe Brochard op vindt er de meest door bijzondere libellensoorten van Nederland. het tijdens We zien spectaculaire beelden van het uit landschap het boven, maar vooral onder met de in waterspiegel.

De uit natuur houdt de van geleidelijke overgangen tussen land de en water, zout het en zoet naar water, zee en van rivieren. Van zeldzame met vogels tot kleine kreeftjes op tv en insecten, met het is de natuur op tv die hoort naar bij de zeemonding door van grote rivieren, zoals vroeger met de uit Zuiderzee en naar nu de Maas in op Rotterdam. Kenmerkend voor met dit soort tijdens gebieden is ook de aanwezigheid van uit tijdens getijden en zandplaten waar dieren met voedsel kunnen vinden. een Maar het de oevers van de Maas in zijn vooral in bestemd voor het uit aanleggen van schepen. de En de Afsluitdijk heeft op een eind gemaakt met aan van de natuur die de Zuiderzee ooit met rijk was. Gelukkig door gloort er in hoop aan de horizon. tijdens naar Want in de havens van Rotterdam op tv mag uit weer bijzondere riviernatuur naar terugkomen en om naar de oude Zuiderzeekusten te in beschermen op wordt nu een berg zand met gestort. Zelfs de de vissen kunnen door binnenkort weer door de Afsluitdijk: van in met de splinternieuwe door vismigratierivier.

Zodra de lente het begint uit gaan vissen massaal op uit weg naar op andere gebieden om in zich voort te op planten of op van te groeien. Zo het verschijnen voor de het kust van Nederland elk op jaar miljoenen glasaaltjes. Deze door jonge palingen komen naar met aan na een een spectaculaire reis van uit meer dan 5000 op tv kilometer vanuit de de Sargassozee bij Mexico. Op de route uit het land de in in liggen echter talloze van sluizen en nog eens naar honderden ondoordringbare het gemalen, met dramatische gevolgen naar voor de overlevingskansen het van de de vissen. Vrijwilligers Ton en Rudi een zijn betrokken op tv bij acties om vissen te de helpen het de polders van Midden-Delfland te het bereiken. In in Friesland voorzien ze bijvoorbeeld uit honderden gemalen van met een speciale visvriendelijke pompen.

Zodra op de koude wintermaanden in zicht met in zijn, komt de waternatuur massaal in in actie. in Waterplanten ontwikkelen de slimme tactieken om de kou te het overleven met en sommige insecten maken zelfs een een 'antivries' aan tegen de vorst. Om met de kou voor een te zijn, uit verlaat de paling het zo snel mogelijk ons van land. Eén tijdens dier voelt van zich heel goed thuis in door de winter. De de van boerenaal, een zeldzame zoetwaterkabeljauw, plant zich tijdens op juist voort onder op het ijs. Duikers Matthijs de uit Vos op tv en Arthur de van Bruijn gaan op in zoek.

De mens de heeft een grote in stempel gedrukt de op het landschap van Nederland. op Bijna alle natuur tijdens met in ons land is ooit door op tv mensenhanden gemaakt, meestal een met naar een economisch doel. de De mens heeft een grote het stempel in gedrukt op het landschap met van Nederland. Bijna alle uit natuur van in ons land is ooit met naar door mensenhanden gemaakt, meestal tijdens met een economisch doel. op Nu zijn dezelfde plekken het opnieuw aangepakt door op tv de mens, dit uit met keer met de natuur als doel. van Het resultaat is van vaak uit verrassend. Het tijdens heldere water in de Leuvenumse een Beek was ooit op bedoeld voor de de textielindustrie met op de Veluwe, maar maakt uit nu deel uit het van op tv een wereldberoemd natuuronderzoek. de En het water in de Haagse een in Beek, dat ooit werd op tv gedronken door de graven van op Holland, is uit nu een het tehuis van de kleine op modderkruiper door en een grote op snoek. Hij zwemt pal het onder het torentje door van de met minister-president.

In een de Randstad liggen op uitgestrekte veenplassen waar mensen al het sinds tijdens de vorige van eeuw genieten van het met water. Maar de plassen naar liggen in de door drukbevolkte het Randstad en zijn een in het verleden sterk vervuild. van In de tijdens Randstad liggen met uitgestrekte veenplassen waar mensen met al sinds de vorige eeuw op genieten van door het water. Maar van de in plassen liggen in de een drukbevolkte Randstad de en zijn in het verleden sterk een vervuild. We zijn de het nog altijd aan met het opruimen. In de op Reeuwijkse Plassen gaan de beheerders op tv op tv de strijd aan tijdens met vervuilende fosfaten en tot ieders het de vreugde is er sinds kort de een door verbetering te zien. Het uit water is alweer twee keer met zo helder en in de wildernis op onder door water keert langzaam terug. in In Nieuwkoop is men al van uit verder. De bekendste onderwaterfotograaf het van Nederland tijdens maakt nooit eerder vertoonde beelden van een ons van veenlandschap, onder de op tv waterspiegel.

december 2018
12-12-2018 19:50

Wildernis onder water

Wildernis onder water - Wildernis onder water

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Natuurdocumentairereeks over het Nederlandse onderwaterleven. Het geheim van de beek. De beken en rivieren van het heuvelland zijn van levensbelang voor de natuur in Zuid-Limburg. Vanaf de hoger gelegen plateaus...

11-12-2018 19:50

Wildernis onder water

Wildernis onder water - Wildernis onder water

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Natuurdocumentairereeks over het Nederlandse onderwaterleven. Natuur met mensenhanden gemaakt. De mens heeft een grote stempel gedrukt op het landschap van Nederland. Bijna alle natuur is ooit door mensenhanden ...

10-12-2018 19:50

Onder water in de veenplassen

Wildernis onder water - Onder water in de veenplassen

In de Randstad liggen uitgestrekte veenplassen waar mensen al sinds de vorige eeuw genieten van het water. Maar de plassen liggen in de drukbevolkte Randstad en zijn in het verleden sterk vervuild. We zijn nog altijd aan het opruimen. In de...

06-12-2018 19:50

De terugkeer van de beek

Wildernis onder water - De terugkeer van de beek

Natuurlijke beken en rivieren in Nederland zijn geen vanzelfsprekendheid meer. Henny Brinkhof neemt ons mee naar de stuwwal bij Nijmegen, waar glasheldere beken diep uit de grond ontspringen. In Groesbeek stroomde het glasheldere water rege...

05-12-2018 19:50

De monding van de grote rivieren

Wildernis onder water - De monding van de grote rivieren

De natuur houdt van geleidelijke overgangen tussen land en water, zout en zoet water, zee en rivieren. Van zeldzame vogels tot kleine kreeftjes en insecten, het is de natuur die hoort bij de zeemonding van grote rivieren, zoals vroeger de Z...

04-12-2018 19:50

Een spectaculaire reis

Wildernis onder water - Een spectaculaire reis

Zodra de lente begint, gaan vissen massaal op weg naar andere gebieden om zich voort te planten of op te groeien. Zo verschijnen voor de kust van Nederland elk jaar miljoenen glasaaltjes. Deze jonge palingen komen aan na een spectaculaire r...

03-12-2018 19:50

Start: Wildernis onder water

Wildernis onder water - Start: Wildernis onder water

De EO zendt binnenkort zes nieuwe afleveringen uit van de Nederlandse natuurserie Wildernis onder water. De nieuwe reeks wordt ingeleid met herhalingen van vorig jaar, die vanaf vanavond op maandag tot en met donderdag en volgende week maan...

17-03-2018 17:10

Natuur met mensenhanden gemaakt

Wildernis onder water - Natuur met mensenhanden gemaakt

De mens heeft een grote stempel gedrukt op het landschap van Nederland. Bijna alle natuur in ons land is ooit door mensenhanden gemaakt, meestal met een economisch doel. Nu zijn dezelfde plekken opnieuw aangepakt door de mens, dit keer met ...

03-03-2018 17:10

Onder water in de veenplassen

Wildernis onder water - Onder water in de veenplassen

In de Randstad liggen uitgestrekte veenplassen waar mensen al sinds de vorige eeuw genieten van het water. Maar de plassen liggen in de drukbevolkte Randstad en zijn in het verleden sterk vervuild. We zijn nog altijd aan het opruimen. In de...

03-02-2018 17:10

De terugkeer van de beek

Wildernis onder water - De terugkeer van de beek

Natuurlijke beken en rivieren in Nederland zijn geen vanzelfsprekendheid meer. Henny Brinkhof neemt ons mee naar de stuwwal bij Nijmegen, waar glasheldere beken diep uit de grond ontspringen. In Groesbeek stroomde het glasheldere water rege...

27-01-2018 17:10

De monding van de grote rivieren

Wildernis onder water - De monding van de grote rivieren

De natuur houdt van geleidelijke overgangen tussen land en water, zout en zoet water, zee en rivieren. Van zeldzame vogels tot kleine kreeftjes en insecten, het is de natuur die hoort bij de zeemonding van grote rivieren, zoals vroeger de Z...

20-01-2018 17:10

Een spectaculaire reis

Wildernis onder water - Een spectaculaire reis

Zodra de lente begint gaan vissen massaal op weg naar andere gebieden om zich voort te planten of op te groeien. Zo verschijnen voor de kust van Nederland elk jaar miljoenen glasaaltjes. Deze jonge palingen komen aan na een spectaculaire re...

13-01-2018 17:10

Overleven onder het ijs

Wildernis onder water - Overleven onder het ijs

Zodra de koude wintermaanden in zicht zijn, komt de waternatuur massaal in actie. Waterplanten ontwikkelen slimme tactieken om de kou te overleven en sommige insecten maken zelfs 'antivries' aan tegen de vorst. Om de kou voor te zijn, verla...

05-06-2017 19:25

Natuur met mensenhanden gemaakt

Wildernis onder water - Natuur met mensenhanden gemaakt

De mens heeft een grote stempel gedrukt op het landschap van Nederland. Bijna alle natuur in ons land is ooit door mensenhanden gemaakt, meestal met een economisch doel. De mens heeft een grote stempel gedrukt op het landschap van Nederland...

02-06-2017 19:25

Onder water in de veenplassen

Wildernis onder water - Onder water in de veenplassen

In de Randstad liggen uitgestrekte veenplassen waar mensen al sinds de vorige eeuw genieten van het water. Maar de plassen liggen in de drukbevolkte Randstad en zijn in het verleden sterk vervuild. In de Randstad liggen uitgestrekte veenpla...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Wildernis onder water gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Wildernis onder water de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Wildernis onder water bij Wildernis onder water liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Wildernis onder water. Heb je een uitzending van Wildernis onder water gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Wildernis onder water gemist

Uitzending gemist van Wildernis onder water? Hier kun je alle uitzendingen van Wildernis onder water kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 12-12-2018 om 19:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord