Programma gemist?

Maakt uit onze koopzucht meer door kapot dan door ons lief is? De van aarde lijkt er van een al naar onze verspilling niet tijdens beter op te worden. van Een hoofdrol is weggelegd voor naar plastic: het wondermiddel naar van de massaproductie. op Maar plastic tijdens is ook een plaag. uit Roland spreekt een met een vooraanstaand geoloog van die een nieuw in tijdperk aankondigt: in het tijdens antropoceen. Het tijdperk waarin de menselijke van productiedrift onze uit aarde ingrijpend door en definitief heeft veranderd. Wordt op de mens door door eigen troepmakerij met de uitsterven bedreigd? Marijn een komt met erachter dat uit plastic, mede dankzij de Nederlands ontwerptalent, juist ook kan bijdragen een aan duurzaamheid. Hierdoor het geïnspireerd heeft met ze een ontmoeting van met met de spraakmakende meubelontwerper Maarten Baas. een Kunnen verantwoord naar gemaakte spullen de naar economie en de aarde tijdens redden?

Heeft door globalisering ons armer van gemaakt? Roland volgt als inkoper in het naar spoor van tijdens een goedkoop plastic lantaarntje. Hij op komt de terecht in de door grootste productieschuur ter wereld: China. Hoe naar de wordt ons goedkope spul daar gemaakt? op in Iedereen kent 'Made tijdens in China', maar wat is met er met 'Made in door Holland' het gebeurt? Welke van oer-Hollandse bedrijven kunnen het nog op tv opnemen tegen de Chinese in reus? Marijn tijdens gaat op bezoek op bij Rosti Mepal: in de Nederlandse de kunststofpionier waar iedereen wel op tv iets van in de uit kast door heeft staan. Roland bezoekt uit verder uit de grootste speelgoedshowroom op van China en eindigt in in de stad waar alle op tv de zaklantaarns ter wereld in worden gemaakt.

De tijdens hoogzwangere Marijn met vraagt zich af hoeveel spullen ze op eigenlijk tijdens nodig heeft voor haar van nieuwe gezin. Ook op tv wil ze weten naar wat haar op kooplust drijft. de Een hersenonderzoek brengt haar naar onderbewuste prijsprikkels door haarfijn in kaart. Roland begint door ondertussen een met speurtocht naar de herkomst van op tv een goedkoop plastic een lantaarntje. Hij gaat van in gesprek met tijdens uit True Price. Deze organisatie de helpt bedrijven om een verborgen kosten in de in prijs te uit gaan berekenen. Ook de gaat hij in shoppen met de grootste fan op tv van de Action de om achter het de succes van deze keten uit te komen. Tevens van op tv begint hij een eigen inkoopbedrijfje naar onder de de welluidende naam Trupp. een Op die manier hoopt met Roland meer op te weten van te komen over het tot een stand door komen van verkoopprijzen.

Maakt in onze koopzucht meer kapot dan uit uit ons lief is? De aarde door lijkt er van door al van onze verspilling niet beter uit op te worden. Een hoofdrol uit de is weggelegd voor plastic. Het uit wondermiddel van de tijdens massaproductie. de Maar plastic is ook van een plaag. Roland op tv spreekt in de laatste door aflevering het van De Prijsvechter met naar een vooraanstaand geoloog op tv die een nieuw tijdperk van aankondigt: het Antropoceen. Het door tijdperk waarin tijdens de menselijke productiedrift onze met tijdens aarde ingrijpend en uit definitief heeft veranderd. Wordt de mens het door naar zijn troepmakerij met uitsterven naar bedreigd? Marijn komt uit erachter dat plastic tijdens juist kan op tv bijdragen aan op duurzaamheid. Mede dankzij Nederlands ontwerptalent. uit Hierdoor geïnspireerd heeft ze op een op ontmoeting met de spraakmakende tijdens meubelontwerper Maarten met Baas. Kunnen goed gemaakte spullen in de tijdens economie en de aarde de redden?

China in is 's werelds grootste productieschuur. de Iedereen kent met 'Made in China', door maar wat in is er tijdens met 'Made in Holland' gebeurd? van Welke oer-Hollandse door bedrijven kunnen het nog opnemen een tegen de Chinese tijdens reus? op tv Heeft globalisering ons op tv armer gemaakt? Roland volgt als het inkoper het spoor naar in van een goedkoop plastic lantaarntje. tijdens Hij komt terecht met in de grootste door productieschuur ter met wereld: China. Hoe de wordt ons van goedkope spul daar gemaakt? Iedereen uit kent 'Made in door China', op tv maar wat is er met 'Made tijdens in met Holland' gebeurd? van Welke oer-Hollandse bedrijven kunnen het met nog opnemen op tv tegen de Chinese door reus? Marijn gaat op bezoek het door bij Rosti Mepal: de Nederlandse kunststofpionier op tv de waar iedereen wel iets van de in de kast heeft op staan. Roland bezoekt uit verder de grootste van speelgoedshowroom van tijdens China en de eindigt in op de stad waar de alle zaklantaarns ter wereld met worden gemaakt.

In uit de driedelige documentaireserie een 'De prijsvechter' onderzoeken Roland Duong met een en Marijn Frank van oorzaak en gevolg op tv van onze goedkooplust. Nooit eerder in van de geschiedenis met was tijdens er zoveel te een koop, voor zo in weinig geld. De verleiding van de door op goedkope spulletjes is niet de te weerstaan. Prijsvechters als de Action, van Big Bazar en in Flying Tiger doen goede zaken. tijdens Een door cadeautje voor jezelf de of de kinderen. van Spulletjes die de boel een meer kleur geven of gemak. op tv Maar steeds vaker op knaagt er iets door bij met de kassa. Hoe komen een al die spullen naar eigenlijk zo goedkoop van in het schap. En een tegen welke van prijs? Zijn we in van op tv de consumptiemaatschappij in de wegwerpmaatschappij een terechtgekomen? Vanavond de in het eerste deel: Wat bepaalt de de prijs? De tijdens hoogzwangere Marijn vraagt tijdens zich een af hoeveel spullen ze eigenlijk tijdens nodig heeft voor het haar nieuwe gezin. door Ook met wil ze weten wat van haar kooplust drijft. Een naar in hersenonderzoek brengt haarfijn in haar onderbewuste prijsprikkels in kaart. de Roland begint tijdens de speurtocht op tv naar de herkomst met van een goedkoop plastic lantaarntje. Hij van gaat in door gesprek met True van Price, deze organisatie helpt op uit bedrijven ook de verborgen op tv kosten in op de prijs te gaan berekenen. de Ook naar gaat hij shoppen in met de grootste fan van tijdens de op tv Action om achter het succes van in deze keten te op tv met komen. Om verder te in komen in de goedkope een spullen keten het begint hij een eigen inkoopbedrijfje op tv met de van welluidende naam: op tv Trupp.

januari 2020
16-08-2017 14:15

Het plastic paradijs

De prijsvechter - Het plastic paradijs

Maakt onze koopzucht meer kapot dan ons lief is? De aarde lijkt er van al onze verspilling niet beter op te worden. Een hoofdrol is weggelegd voor plastic: het wondermiddel van de massaproductie. Maar plastic is ook een plaag. Roland spreek...

08-08-2017 11:40

Kopen we ons arm?

De prijsvechter - Kopen we ons arm?

Heeft globalisering ons armer gemaakt? Roland volgt als inkoper het spoor van een goedkoop plastic lantaarntje. Hij komt terecht in de grootste productieschuur ter wereld: China. Hoe wordt ons goedkope spul daar gemaakt? Iedereen kent 'Made...

01-08-2017 11:40

Goedkooplust

De prijsvechter - Goedkooplust

De hoogzwangere Marijn vraagt zich af hoeveel spullen ze eigenlijk nodig heeft voor haar nieuwe gezin. Ook wil ze weten wat haar kooplust drijft. Een hersenonderzoek brengt haar onderbewuste prijsprikkels haarfijn in kaart. Roland begint on...

22-01-2017 21:10

Het plastic paradijs

De prijsvechter - Het plastic paradijs

Maakt onze koopzucht meer kapot dan ons lief is? De aarde lijkt er van al onze verspilling niet beter op te worden. Een hoofdrol is weggelegd voor plastic. Het wondermiddel van de massaproductie. Maar plastic is ook een plaag. Roland spreek...

15-01-2017 21:10

Kopen we ons arm?

De prijsvechter - Kopen we ons arm?

China is 's werelds grootste productieschuur. Iedereen kent 'Made in China', maar wat is er met 'Made in Holland' gebeurd? Welke oer-Hollandse bedrijven kunnen het nog opnemen tegen de Chinese reus? Heeft globalisering ons armer gemaakt? Ro...

08-01-2017 21:10

Goedkooplust

De prijsvechter - Goedkooplust

In de driedelige documentaireserie 'De prijsvechter' onderzoeken Roland Duong en Marijn Frank oorzaak en gevolg van onze goedkooplust. Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel te koop, voor zo weinig geld. De verleiding van de goedko...

De prijsvechter gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De prijsvechter de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De prijsvechter bij De prijsvechter liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De prijsvechter. Heb je een uitzending van De prijsvechter gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De prijsvechter gemist

Uitzending gemist van De prijsvechter? Hier kun je alle uitzendingen van De prijsvechter kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 16-08-2017 om 14:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!