Programma gemist?

Maakt naar onze koopzucht meer kapot de dan ons lief met is? De aarde in lijkt er naar van al onze tijdens verspilling niet beter tijdens op te worden. Een een hoofdrol door is weggelegd voor plastic: uit het wondermiddel van de massaproductie. uit Maar plastic is het ook een door plaag. Roland door spreekt met een vooraanstaand geoloog in die in een nieuw tijdperk naar aankondigt: het een antropoceen. Het tijdperk waarin de een menselijke productiedrift onze uit aarde tijdens ingrijpend en definitief heeft met veranderd. Wordt de door mens door met eigen troepmakerij met uitsterven een bedreigd? Marijn in komt erachter dat plastic, mede dankzij naar Nederlands ontwerptalent, juist in uit ook kan bijdragen aan uit duurzaamheid. Hierdoor geïnspireerd het heeft ze een ontmoeting met van de spraakmakende meubelontwerper tijdens Maarten uit Baas. Kunnen uit verantwoord gemaakte spullen de economie en op de naar aarde redden?

Heeft in globalisering ons armer met gemaakt? Roland volgt uit als inkoper het spoor van uit in een goedkoop plastic in lantaarntje. Hij komt terecht het in de grootste productieschuur een ter een wereld: China. Hoe wordt ons het goedkope tijdens spul daar gemaakt? op tv Iedereen kent 'Made het in China', maar wat is er door tijdens met 'Made in Holland' gebeurt? Welke op tv oer-Hollandse tijdens bedrijven kunnen uit het nog opnemen tegen de Chinese de reus? het Marijn gaat op bezoek bij op tv Rosti Mepal: de de Nederlandse kunststofpionier naar waar iedereen wel met iets van in naar de kast heeft staan. een Roland van bezoekt verder met de grootste speelgoedshowroom van China en op het eindigt in de stad waar een alle het zaklantaarns ter wereld worden de gemaakt.

De met hoogzwangere Marijn vraagt zich af uit hoeveel spullen de ze eigenlijk van nodig heeft door voor haar nieuwe het gezin. Ook wil ze weten naar wat haar kooplust van drijft. Een hersenonderzoek brengt van haar onderbewuste prijsprikkels van op haarfijn in kaart. Roland tijdens begint ondertussen een speurtocht naar met de herkomst naar van een goedkoop op plastic lantaarntje. van Hij gaat in het gesprek met True Price. door Deze organisatie een helpt bedrijven om verborgen kosten van met in de prijs te gaan een berekenen. Ook op gaat hij door shoppen met de grootste een fan van in de Action om tijdens achter het succes van deze het keten te komen. Tevens de begint hij tijdens een eigen inkoopbedrijfje een onder de met welluidende naam Trupp. Op een die manier naar hoopt Roland meer een te weten te een komen over het tot door stand komen van uit verkoopprijzen.

Maakt het onze koopzucht meer kapot een dan ons lief is? een De de aarde lijkt er tijdens van al onze verspilling tijdens niet naar beter op te worden. Een een hoofdrol van is weggelegd voor tijdens plastic. Het wondermiddel van de tijdens massaproductie. Maar tijdens plastic is ook in een plaag. Roland spreekt op tv in de laatste door aflevering van van De Prijsvechter in met een vooraanstaand geoloog die van een nieuw de tijdperk aankondigt: tijdens het Antropoceen. Het tijdperk waarin in de menselijke tijdens productiedrift onze aarde het ingrijpend en de definitief heeft veranderd. door Wordt de mens door zijn troepmakerij op tv met het uitsterven bedreigd? Marijn komt erachter op tv dat het plastic juist kan bijdragen aan uit naar duurzaamheid. Mede dankzij Nederlands ontwerptalent. Hierdoor van geïnspireerd heeft naar ze een ontmoeting in met de spraakmakende het meubelontwerper Maarten Baas. van Kunnen door goed gemaakte spullen op tv de economie en de aarde de redden?

China naar is 's werelds door grootste productieschuur. de Iedereen kent 'Made in door China', maar wat is de er met op 'Made in Holland' gebeurd? naar Welke de oer-Hollandse bedrijven kunnen van het nog opnemen tegen uit de Chinese reus? Heeft globalisering tijdens ons uit armer gemaakt? op tv Roland volgt als inkoper het spoor tijdens door van een goedkoop plastic lantaarntje. Hij het van komt terecht in de grootste tijdens productieschuur in ter wereld: China. Hoe wordt ons tijdens goedkope de spul daar gemaakt? Iedereen door kent 'Made in tijdens China', maar wat is het er met 'Made met in Holland' gebeurd? een Welke oer-Hollandse bedrijven een kunnen de het nog opnemen uit tegen de Chinese de reus? Marijn gaat een op bezoek bij Rosti Mepal: op tv de Nederlandse kunststofpionier op tv waar iedereen een wel door iets van in de kast in heeft staan. naar Roland bezoekt verder de op grootste een speelgoedshowroom van China en eindigt in in de stad waar van uit alle zaklantaarns ter op wereld worden gemaakt.

In de driedelige uit documentaireserie 'De met prijsvechter' onderzoeken Roland Duong het en in Marijn Frank oorzaak en het gevolg van uit onze goedkooplust. Nooit tijdens eerder in de geschiedenis naar was er van zoveel te koop, voor tijdens zo weinig naar geld. De met verleiding van de goedkope spulletjes is met niet het te weerstaan. Prijsvechters op tv als Action, uit Big Bazar en Flying uit Tiger doen goede tijdens zaken. Een het cadeautje voor jezelf in of de kinderen. Spulletjes die de door uit boel meer kleur geven op tv of gemak. in Maar steeds vaker op knaagt er iets bij de op tv kassa. van Hoe komen al die naar spullen eigenlijk zo goedkoop in een met het schap. En tegen welke prijs? de het Zijn we van de op tv consumptiemaatschappij in de de wegwerpmaatschappij terechtgekomen? met Vanavond in het met eerste deel: Wat bepaalt van de prijs? De het hoogzwangere Marijn vraagt zich af door hoeveel met spullen ze eigenlijk nodig heeft voor het haar nieuwe het gezin. door Ook wil ze weten een wat haar door kooplust drijft. Een hersenonderzoek brengt haarfijn van tijdens haar onderbewuste prijsprikkels de in kaart. Roland begint door de speurtocht naar de met herkomst van een goedkoop het plastic een lantaarntje. Hij gaat in gesprek op met True Price, tijdens deze door organisatie helpt bedrijven ook naar de van verborgen kosten in de prijs te de gaan berekenen. het Ook gaat in hij shoppen met de grootste met fan van met de Action om achter tijdens het succes van tijdens deze keten met te komen. Om naar verder te in komen in de in goedkope spullen keten begint een hij een eigen inkoopbedrijfje van van met de welluidende naam: in Trupp.

september 2020
16-08-2017 14:15

Het plastic paradijs

De prijsvechter - Het plastic paradijs

Maakt onze koopzucht meer kapot dan ons lief is? De aarde lijkt er van al onze verspilling niet beter op te worden. Een hoofdrol is weggelegd voor plastic: het wondermiddel van de massaproductie. Maar plastic is ook een plaag. Roland spreek...

08-08-2017 11:40

Kopen we ons arm?

De prijsvechter - Kopen we ons arm?

Heeft globalisering ons armer gemaakt? Roland volgt als inkoper het spoor van een goedkoop plastic lantaarntje. Hij komt terecht in de grootste productieschuur ter wereld: China. Hoe wordt ons goedkope spul daar gemaakt? Iedereen kent 'Made...

01-08-2017 11:40

Goedkooplust

De prijsvechter - Goedkooplust

De hoogzwangere Marijn vraagt zich af hoeveel spullen ze eigenlijk nodig heeft voor haar nieuwe gezin. Ook wil ze weten wat haar kooplust drijft. Een hersenonderzoek brengt haar onderbewuste prijsprikkels haarfijn in kaart. Roland begint on...

22-01-2017 21:10

Het plastic paradijs

De prijsvechter - Het plastic paradijs

Maakt onze koopzucht meer kapot dan ons lief is? De aarde lijkt er van al onze verspilling niet beter op te worden. Een hoofdrol is weggelegd voor plastic. Het wondermiddel van de massaproductie. Maar plastic is ook een plaag. Roland spreek...

15-01-2017 21:10

Kopen we ons arm?

De prijsvechter - Kopen we ons arm?

China is 's werelds grootste productieschuur. Iedereen kent 'Made in China', maar wat is er met 'Made in Holland' gebeurd? Welke oer-Hollandse bedrijven kunnen het nog opnemen tegen de Chinese reus? Heeft globalisering ons armer gemaakt? Ro...

08-01-2017 21:10

Goedkooplust

De prijsvechter - Goedkooplust

In de driedelige documentaireserie 'De prijsvechter' onderzoeken Roland Duong en Marijn Frank oorzaak en gevolg van onze goedkooplust. Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel te koop, voor zo weinig geld. De verleiding van de goedko...

De prijsvechter gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De prijsvechter de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De prijsvechter bij De prijsvechter liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De prijsvechter. Heb je een uitzending van De prijsvechter gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De prijsvechter gemist

Uitzending gemist van De prijsvechter? Hier kun je alle uitzendingen van De prijsvechter kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 16-08-2017 om 14:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!