Programma gemist?

Maakt met onze koopzucht meer kapot dan door ons lief op tv is? De aarde tijdens lijkt de er van al op onze verspilling niet beter op te naar worden. Een hoofdrol de is weggelegd voor de plastic: het wondermiddel met van de massaproductie. op tv Maar op plastic is ook een een plaag. Roland spreekt met met een vooraanstaand met geoloog die op een nieuw tijdperk aankondigt: van het antropoceen. Het op tv tijdperk door waarin de menselijke productiedrift onze tijdens aarde ingrijpend en definitief door heeft veranderd. Wordt op tv met de mens door eigen door troepmakerij met uitsterven bedreigd? Marijn tijdens van komt erachter dat plastic, het mede dankzij Nederlands ontwerptalent, tijdens juist ook van kan bijdragen aan op tv duurzaamheid. Hierdoor geïnspireerd heeft ze uit een ontmoeting met een de spraakmakende de meubelontwerper Maarten Baas. de Kunnen verantwoord gemaakte met spullen de economie met en de met aarde redden?

Heeft tijdens globalisering ons armer gemaakt? het Roland volgt op tv als inkoper op het spoor van tijdens een goedkoop plastic lantaarntje. Hij komt uit op tv terecht in de in grootste productieschuur ter wereld: China. Hoe naar wordt ons goedkope naar op spul daar gemaakt? een Iedereen kent 'Made naar in China', maar van wat is er met door 'Made in Holland' gebeurt? Welke op oer-Hollandse door bedrijven kunnen het nog opnemen in tegen op de Chinese reus? Marijn gaat door op op bezoek bij Rosti uit Mepal: de uit Nederlandse kunststofpionier waar iedereen van wel iets van in de het kast heeft tijdens staan. in Roland bezoekt verder de grootste speelgoedshowroom in van China het en eindigt in op de naar stad waar alle zaklantaarns het ter wereld worden in gemaakt.

De hoogzwangere Marijn tijdens vraagt zich af van hoeveel spullen ze de het eigenlijk nodig heeft voor haar met nieuwe gezin. het Ook wil ze weten wat naar het haar kooplust drijft. Een hersenonderzoek brengt door haar onderbewuste door prijsprikkels haarfijn uit in kaart. op Roland begint ondertussen een speurtocht door naar de herkomst het van op een goedkoop plastic lantaarntje. Hij op tv gaat in van gesprek met True Price. Deze op tv organisatie door helpt bedrijven om verborgen kosten tijdens in de op prijs het te gaan berekenen. Ook gaat een hij shoppen met met de grootste fan op tv van de door Action om achter het in succes van naar deze keten te komen. Tevens op tv begint de hij een eigen het inkoopbedrijfje onder de welluidende het naam Trupp. Op die tijdens manier hoopt op tv Roland meer te tijdens weten in te komen over het de tot stand komen uit van verkoopprijzen.

Maakt onze koopzucht op tv meer kapot met dan ons lief met is? tijdens De aarde lijkt het er van al op tv onze verspilling niet beter op tv op te worden. met Een hoofdrol op tv is weggelegd voor van plastic. Het wondermiddel van van de massaproductie. Maar plastic in is ook een plaag. het door Roland spreekt in de laatste een aflevering van De Prijsvechter het met een vooraanstaand in geoloog de die een nieuw tijdperk aankondigt: een het door Antropoceen. Het tijdperk waarin naar de menselijke productiedrift de onze aarde met ingrijpend en op definitief heeft veranderd. in Wordt de mens door zijn troepmakerij de met uitsterven het bedreigd? Marijn naar komt erachter dat uit plastic juist kan de bijdragen aan in duurzaamheid. Mede dankzij Nederlands ontwerptalent. uit Hierdoor op tv geïnspireerd heeft ze een ontmoeting met het de op spraakmakende meubelontwerper Maarten Baas. Kunnen uit goed gemaakte uit spullen de economie uit en de uit aarde redden?

China is het 's werelds op tv grootste productieschuur. een Iedereen kent 'Made in China', maar in wat is er met met 'Made in van Holland' gebeurd? een Welke oer-Hollandse bedrijven tijdens kunnen op het nog opnemen tegen het de Chinese reus? Heeft een globalisering ons armer met gemaakt? Roland op tv volgt als inkoper het op tv spoor van een op goedkoop plastic door lantaarntje. Hij komt terecht een in op de grootste productieschuur ter wereld: uit China. Hoe wordt ons in goedkope spul naar daar gemaakt? Iedereen het kent 'Made door in China', maar wat is tijdens er met 'Made de in Holland' gebeurd? de naar Welke oer-Hollandse bedrijven kunnen op het nog tijdens opnemen tegen de de Chinese reus? Marijn een gaat op bezoek bij Rosti op tv Mepal: de door Nederlandse kunststofpionier waar iedereen op wel iets met van in met de kast heeft staan. Roland met bezoekt op verder de grootste speelgoedshowroom van tijdens China en eindigt van in de stad in waar alle zaklantaarns ter door wereld op worden gemaakt.

In met de driedelige documentaireserie 'De prijsvechter' op tv onderzoeken Roland Duong de en op tv Marijn Frank op tv oorzaak en gevolg van onze de goedkooplust. Nooit eerder uit in de naar geschiedenis was er zoveel te op tv koop, voor op tv zo weinig geld. De tijdens verleiding van de een goedkope naar spulletjes is niet te uit weerstaan. met Prijsvechters als Action, Big Bazar door en door Flying Tiger doen goede zaken. Een de cadeautje voor naar jezelf of de een kinderen. Spulletjes die het de boel meer kleur van met geven of gemak. Maar steeds van vaker door knaagt er iets op bij de kassa. Hoe op tv komen al die spullen eigenlijk de in zo goedkoop in het schap. van En tegen naar welke prijs? Zijn we van op tv de consumptiemaatschappij in de uit de wegwerpmaatschappij terechtgekomen? in Vanavond in het eerste deel: Wat op tv bepaalt de prijs? door De hoogzwangere een Marijn vraagt zich naar af hoeveel spullen ze van eigenlijk het nodig heeft voor haar nieuwe een gezin. de Ook wil ze van weten wat haar naar kooplust drijft. Een met hersenonderzoek brengt haarfijn haar op tv onderbewuste prijsprikkels op tv in kaart. Roland tijdens begint de speurtocht naar de herkomst op tv van een goedkoop naar plastic een lantaarntje. Hij op gaat in gesprek met een True Price, deze op organisatie helpt bedrijven de ook de verborgen een kosten in de prijs door te gaan een berekenen. Ook gaat hij shoppen het met de naar grootste fan van van de Action om achter een uit het succes van tijdens deze keten te komen. een Om verder te naar komen in de de goedkope spullen keten het begint hij een eigen de inkoopbedrijfje van met de welluidende naam: van Trupp.

januari 2021
16-08-2017 14:15

Het plastic paradijs

De prijsvechter - Het plastic paradijs

Maakt onze koopzucht meer kapot dan ons lief is? De aarde lijkt er van al onze verspilling niet beter op te worden. Een hoofdrol is weggelegd voor plastic: het wondermiddel van de massaproductie. Maar plastic is ook een plaag. Roland spreek...

08-08-2017 11:40

Kopen we ons arm?

De prijsvechter - Kopen we ons arm?

Heeft globalisering ons armer gemaakt? Roland volgt als inkoper het spoor van een goedkoop plastic lantaarntje. Hij komt terecht in de grootste productieschuur ter wereld: China. Hoe wordt ons goedkope spul daar gemaakt? Iedereen kent 'Made...

01-08-2017 11:40

Goedkooplust

De prijsvechter - Goedkooplust

De hoogzwangere Marijn vraagt zich af hoeveel spullen ze eigenlijk nodig heeft voor haar nieuwe gezin. Ook wil ze weten wat haar kooplust drijft. Een hersenonderzoek brengt haar onderbewuste prijsprikkels haarfijn in kaart. Roland begint on...

22-01-2017 21:10

Het plastic paradijs

De prijsvechter - Het plastic paradijs

Maakt onze koopzucht meer kapot dan ons lief is? De aarde lijkt er van al onze verspilling niet beter op te worden. Een hoofdrol is weggelegd voor plastic. Het wondermiddel van de massaproductie. Maar plastic is ook een plaag. Roland spreek...

15-01-2017 21:10

Kopen we ons arm?

De prijsvechter - Kopen we ons arm?

China is 's werelds grootste productieschuur. Iedereen kent 'Made in China', maar wat is er met 'Made in Holland' gebeurd? Welke oer-Hollandse bedrijven kunnen het nog opnemen tegen de Chinese reus? Heeft globalisering ons armer gemaakt? Ro...

08-01-2017 21:10

Goedkooplust

De prijsvechter - Goedkooplust

In de driedelige documentaireserie 'De prijsvechter' onderzoeken Roland Duong en Marijn Frank oorzaak en gevolg van onze goedkooplust. Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel te koop, voor zo weinig geld. De verleiding van de goedko...

De prijsvechter gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De prijsvechter de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De prijsvechter bij De prijsvechter liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De prijsvechter. Heb je een uitzending van De prijsvechter gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De prijsvechter gemist

Uitzending gemist van De prijsvechter? Hier kun je alle uitzendingen van De prijsvechter kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 16-08-2017 om 14:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!