Programma gemist?

Maakt het onze koopzucht meer kapot dan door ons lief is? tijdens De aarde met lijkt er van al door onze verspilling een niet op tv beter op te worden. Een hoofdrol een is uit weggelegd voor plastic: naar het wondermiddel van de massaproductie. het tijdens Maar plastic is ook een plaag. door Roland spreekt met door een vooraanstaand tijdens geoloog die een nieuw van tijdperk op aankondigt: het de antropoceen. Het tijdperk waarin op tv de menselijke van productiedrift onze aarde uit ingrijpend en definitief heeft veranderd. door Wordt de mens met door eigen troepmakerij met met uitsterven van bedreigd? Marijn komt erachter op dat plastic, mede dankzij met Nederlands ontwerptalent, juist een ook kan van bijdragen aan in duurzaamheid. Hierdoor geïnspireerd heeft het ze een ontmoeting met naar de spraakmakende meubelontwerper op tv Maarten door Baas. Kunnen verantwoord gemaakte spullen op de in economie en de aarde tijdens redden?

Heeft tijdens globalisering ons armer gemaakt? de Roland volgt als het inkoper het door spoor van met een goedkoop plastic lantaarntje. Hij komt tijdens tijdens terecht in de grootste productieschuur tijdens ter een wereld: China. Hoe het wordt ons goedkope spul in daar gemaakt? Iedereen de kent 'Made in China', de maar wat is er op tv met 'Made van in Holland' gebeurt? Welke een oer-Hollandse bedrijven kunnen naar tijdens het nog opnemen van tegen de Chinese op tv reus? Marijn gaat op in bezoek bij van Rosti Mepal: de Nederlandse kunststofpionier waar uit iedereen wel iets een van in op de uit kast heeft staan. Roland bezoekt op tv verder de grootste speelgoedshowroom uit van China en een eindigt in de naar stad waar alle op op tv zaklantaarns ter wereld uit worden gemaakt.

De met hoogzwangere Marijn vraagt zich af in hoeveel spullen ze naar eigenlijk nodig de heeft voor tijdens haar nieuwe gezin. van Ook wil ze weten uit wat haar kooplust drijft. door Een hersenonderzoek op tv brengt van haar onderbewuste prijsprikkels haarfijn in kaart. van het Roland begint ondertussen een speurtocht naar de de op herkomst van een goedkoop plastic naar lantaarntje. Hij naar gaat de in gesprek met True tijdens Price. Deze organisatie helpt van bedrijven uit om verborgen kosten in de prijs van naar te gaan berekenen. Ook in gaat hij shoppen tijdens met de op grootste fan van de met Action om achter in het succes het van deze keten te komen. Tevens van met begint hij een eigen de inkoopbedrijfje onder de welluidende naam naar Trupp. tijdens Op die manier hoopt Roland van meer te weten uit te komen over door in het tot stand komen van door verkoopprijzen.

Maakt onze koopzucht de tijdens meer kapot dan op tv ons lief is? van De aarde lijkt er van in al onze verspilling niet een beter op te de worden. Een de hoofdrol is weggelegd door voor plastic. Het op tv wondermiddel van het de massaproductie. Maar plastic tijdens is ook een door plaag. Roland spreekt in door de laatste aflevering het van een De Prijsvechter met een vooraanstaand door geoloog die een tijdens nieuw tijdperk op tv aankondigt: het Antropoceen. een Het tijdperk waarin de naar menselijke een productiedrift onze op aarde ingrijpend en definitief heeft veranderd. op tv Wordt met de mens door op zijn troepmakerij met uitsterven bedreigd? in Marijn komt erachter uit dat plastic met juist kan bijdragen aan op tv duurzaamheid. Mede dankzij door Nederlands ontwerptalent. Hierdoor door op tv geïnspireerd heeft ze een ontmoeting met een op tv de spraakmakende meubelontwerper Maarten een Baas. Kunnen de goed gemaakte spullen de door economie en de aarde naar redden?

China is 's het werelds in grootste productieschuur. Iedereen kent een 'Made in China', door maar van wat is er naar met 'Made in de Holland' gebeurd? Welke tijdens oer-Hollandse bedrijven kunnen in het nog opnemen tegen de Chinese op reus? van Heeft globalisering op ons armer gemaakt? Roland volgt als op inkoper het spoor door van een goedkoop uit plastic lantaarntje. met Hij komt terecht in een de tijdens grootste productieschuur ter wereld: naar China. tijdens Hoe wordt ons goedkope spul in daar gemaakt? uit Iedereen kent 'Made in China', tijdens maar tijdens wat is er van met 'Made in Holland' gebeurd? op met Welke oer-Hollandse bedrijven kunnen het het nog opnemen tegen op tv de Chinese reus? Marijn de gaat op op bezoek bij de Rosti Mepal: de de Nederlandse kunststofpionier van waar iedereen wel door iets van in de in kast heeft staan. het Roland bezoekt verder de grootste tijdens speelgoedshowroom van China tijdens de en eindigt in de uit stad waar alle in zaklantaarns ter wereld worden van gemaakt.

In de een driedelige uit documentaireserie 'De prijsvechter' onderzoeken Roland Duong de en een Marijn Frank van oorzaak en gevolg op tv van onze goedkooplust. Nooit tijdens eerder in van de geschiedenis was er zoveel te het koop, voor zo door weinig geld. een De op tv verleiding van de goedkope spulletjes is van niet op tv te weerstaan. Prijsvechters een als Action, van Big Bazar en Flying Tiger doen op tv goede zaken. de Een cadeautje voor een jezelf in of de kinderen. Spulletjes die tijdens de boel meer kleur de geven of op gemak. uit Maar steeds vaker knaagt er iets met tijdens bij de kassa. het Hoe komen al die spullen eigenlijk tijdens zo door goedkoop in het het schap. En tegen welke van prijs? Zijn we van tijdens in de consumptiemaatschappij in in de wegwerpmaatschappij terechtgekomen? Vanavond in met het eerste de deel: Wat bepaalt in de prijs? De hoogzwangere Marijn vraagt van naar zich af hoeveel de spullen ze eigenlijk de nodig heeft voor haar nieuwe in gezin. Ook op wil ze weten wat naar haar uit kooplust drijft. Een naar hersenonderzoek brengt haarfijn haar door onderbewuste prijsprikkels in kaart. Roland het tijdens begint de speurtocht naar de herkomst op van een door goedkoop door plastic lantaarntje. Hij gaat in op tv gesprek met True tijdens Price, deze organisatie naar helpt bedrijven ook met de verborgen kosten tijdens in de uit prijs te gaan berekenen. van Ook de gaat hij shoppen met de een grootste fan van de uit Action om op tv achter het een succes van deze uit keten te komen. met Om verder te komen in door de goedkope op tv spullen keten begint hij door een een eigen inkoopbedrijfje met de welluidende met door naam: Trupp.

september 2021
16-08-2017 14:15

Het plastic paradijs

De prijsvechter - Het plastic paradijs

Maakt onze koopzucht meer kapot dan ons lief is? De aarde lijkt er van al onze verspilling niet beter op te worden. Een hoofdrol is weggelegd voor plastic: het wondermiddel van de massaproductie. Maar plastic is ook een plaag. Roland spreek...

08-08-2017 11:40

Kopen we ons arm?

De prijsvechter - Kopen we ons arm?

Heeft globalisering ons armer gemaakt? Roland volgt als inkoper het spoor van een goedkoop plastic lantaarntje. Hij komt terecht in de grootste productieschuur ter wereld: China. Hoe wordt ons goedkope spul daar gemaakt? Iedereen kent 'Made...

01-08-2017 11:40

Goedkooplust

De prijsvechter - Goedkooplust

De hoogzwangere Marijn vraagt zich af hoeveel spullen ze eigenlijk nodig heeft voor haar nieuwe gezin. Ook wil ze weten wat haar kooplust drijft. Een hersenonderzoek brengt haar onderbewuste prijsprikkels haarfijn in kaart. Roland begint on...

22-01-2017 21:10

Het plastic paradijs

De prijsvechter - Het plastic paradijs

Maakt onze koopzucht meer kapot dan ons lief is? De aarde lijkt er van al onze verspilling niet beter op te worden. Een hoofdrol is weggelegd voor plastic. Het wondermiddel van de massaproductie. Maar plastic is ook een plaag. Roland spreek...

15-01-2017 21:10

Kopen we ons arm?

De prijsvechter - Kopen we ons arm?

China is 's werelds grootste productieschuur. Iedereen kent 'Made in China', maar wat is er met 'Made in Holland' gebeurd? Welke oer-Hollandse bedrijven kunnen het nog opnemen tegen de Chinese reus? Heeft globalisering ons armer gemaakt? Ro...

08-01-2017 21:10

Goedkooplust

De prijsvechter - Goedkooplust

In de driedelige documentaireserie 'De prijsvechter' onderzoeken Roland Duong en Marijn Frank oorzaak en gevolg van onze goedkooplust. Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel te koop, voor zo weinig geld. De verleiding van de goedko...

De prijsvechter gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De prijsvechter de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De prijsvechter bij De prijsvechter liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De prijsvechter. Heb je een uitzending van De prijsvechter gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De prijsvechter gemist

Uitzending gemist van De prijsvechter? Hier kun je alle uitzendingen van De prijsvechter kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 16-08-2017 om 14:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!