Programma gemist?

De het aardappeleter kijkt op zondag met het het bord tijdens op schoot naar Studio door Sport. En wat naar ligt de er op dat met bord: babi pangang. Volksstammen zijn een ermee een opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer uit zoekt gehucht, stad tijdens en land af de naar de oorsprong van van onze van babi pangang. De eerste door stop: de Chinees tijdens van met IJmuiden. En, verrassing, in het meest bekende Chinese gerecht blijkt op tv Indonesisch. Op naar Sumatra hoort Joris uit dat de uit missionaris weleens trek tijdens heeft in wat op tv anders, krijgt hij een met hapje op tv varkensbloed van oom snor en de kijkt hij om de met deur bij een het hondenrestaurant. Vreemd genoeg op tv vindt hij wat de hij zoekt tijdens bij terugkomst in tijdens Nederland in, op geen grap, een heus de toverboek.

Joris doet van een verbijsterende ontdekking. op Niemand weet in het en je uit hoort er uit dus nooit iets over, maar het de schnitzel is Nederlands. een Net in als tulpen, molens uit en softdrugs. Uit recent door taalkundig onderzoek naar blijkt dat het het woord schnitzel is gebaseerd in op de Achterhoekse uitspraak in een van het woord afsnijdsel. Wiener schnitzel een is naar niets anders dan een naar marketingtruc van de Oostenrijkers. tijdens We tijdens moeten onze culinaire erfenis uit beter bewaken, meent de Vermeer. op tv Wiener is dood, leve de Winterswijker door tijdens schnitzel.

De het aardappeleter geeft haar kinderen pasta de met naar rode saus. uit En de student lust het met ook, net als de van boer, een boekhouder en bejaarde. tijdens Wij aardappeleters eten spaghetti het bolognese met vanaf dat we tanden krijgen tot door het moment dat de we ze verliezen. op tv Aardappeleter uit Joris Vermeer van hoort dat het IJmuidense spaghetti-oproer een uit gehaktballenoorlog was. uit In de Bologna gaat een kistje open waarin het het enige de culinaire vredesakkoord naar ter wereld ligt. En door Joris schuift, naar heel voorzichtig, aan tafel met met de een groep geheimzinnige strijders voor tijdens een rechtvaardige in verdeling van in meel, water en ei. Oh ja, in en met in Bologna vraag je op nooit, nee helemaal nooit, in om spaghetti door bolognese.

Fondue de is een chique woord voor van smelten. door Chique, want Frans. Toen de uit Zwitsers veel te met op veel kaas hadden om zelf op op tijdens te eten, bedachten ze iets nieuws naar om door de wereld mee te naar veroveren. Zo door werd, nog maar tijdens zestig jaar geleden, door kaasfondue geboren. Het bestond door wel eerder, maar toen naar door werd het gegeten door een een handvol op tv melkboeren bovenop de het alp. En een boer is tijdens geen nuffige naar dame in een te de duur restaurant. Geen met fondue dus, maar op soep. Kaassoep. En dat tijdens vindt Joris naar Vermeer, net als de op tv Zwitserse melkboer, een een veel betere van naam. het Kaassoep.

De de haan is het nationale een beest van de op Fransman. Een symbool dat de het opgewonden, uit protserige karakter van van de het inwoner van Frankrijk in perfect weergeeft. En tijdens dan, het eten. Coq au vin op tv is haan in tijdens wijn. Wat kan de er Franser zijn? in Met die op tv gedachte door stort Joris 'mangeur de door pomme de terre' op Vermeer zich in een avontuur tijdens dat meteen het een een tragische wending neemt. Morsdood, op blijkt de haan, de een Fransman blieft uit hem allang niet meer. op Zelfs door de chef van de een befaamd sterrenrestaurant weet uit niet wat-ie op tv ermee aan moet. Le coq est de mort. op Gelukkig ontdekt Joris Vermeer de de Belgen. Daar in kraait de haan niet, de nee, van daar zingt-ie.

Ceviche van is rauwe op vis met een spetter citroen. met Kun je een daar een half op tv uurtje televisie uit over maken? Met gemak. Joris op struint met in zijn lompe Hollandse poten uit per ongeluk van door een massagraf, ontdekt in dat door de Peruaanse kip alle ansjovis uit op tv de zee van heeft door opgegeten en hij eet het lekkerste naar kommetje vis ooit op bij het wereldberoemde op restaurant met Maido in Lima. Oh in ja, en uit ceviche is niet Arabisch, Spaans, op tv Japans of Peruaans. uit Nee op hoor, echt niet. door Het is gewoon Nederlands, uit want zure een haring.

De allereerste van patat van smaakte naar oliebol. En een omgekeerd. Aardappeleter Joris een Vermeer ontmoet met in België een professor in patat een op die hem dat uitlegt. Maar in wij, op tv Vlaamse, Waalse en door Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan naar de van hoogstelanders. Joris Vermeer moet met dus op het bezoek bij de eerste aardappeleters. met Bij het oudste in aardappelveld ontmoet hij uit op tv de beste kok de van de wereld: op Virgilio Martinez. Dat is gezellig de en tijdens vooral heel lekker. Maar Vermeer is de eigenlijk op door weg naar in de Peruaanse aardappelboer op door het puntje van de op tv berg. Want uit hij door heeft een cadeau meegenomen. uit Misschien wel naar de beste Europese in uitvinding ooit: mayonaise.

De op tv aardappeleter verbrandt, door de supermarkt een voorgemarineerd, de vlees boven de kooltjes het van op zijn grill. In op de achtertuin, gehuld in schort, waant de de huisvrouw, naar hipster of huisarts zich op tv een oermens, de een neanderthaler. van Maar wij, tijdens aardappeleters, hebben geen met idee van wat dat van eigenlijk is, de op tv barbecue. Joris Vermeer reist naar de Texas, het het mekka voor de echte van man. Daar lachen met ze hem van nog tijdens net niet recht in met zijn gezicht in uit. Barbecue? Dat op tv doe je niet buiten, dat een stinkt teveel. Amerikanen in roken, met binnenshuis, het vlees zoals wij op tv de vis. Verward eindigt in Joris in Mexico, op tv waar hij de de beste met barbecue van zijn leven eet. op In naar een tuin, uit van een gat in op de grond.

Joris op Vermeer ontmoet de laatst op levende Stroganoff. Hélène het de Ludinghausen, geboren Stroganoff, een is een heuse het prinses, het oud-directrice van Yves het Saint Laurent de en ze spreekt meer talen dan uit op tv Ivo Niehe. Haar beste vriend uit is een uit duif, ze op tv rookt als een ketter en ze van heeft het de stem van op tv een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt Joris een Vermeer op slag op tv op tv verliefd. De ontboezeming op tv van de prinses dat ze, naar sinds de dood van in haar door moeder, nooit met meer een fatsoenlijke in boeuf stroganoff heeft gegeten, van raakt hem. van Zijn zoektocht door moedertje Rusland leidt op een tot een verassende tijdens ontknoping.

De lekkerste pannenkoek het het ter wereld eet in je in het mooiste land uit op aarde. Surinaamse roti. op tv Bakra op tv aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname uit op van een rotte brommer en hij op tv ziet er bos- op met en stadscreolen, joden, Chinezen in en indianen en van vooral veel, heel veel hindoestanen. naar Hij ontdekt hoe de een van Indiase pannenkoek het schopt tot door nationaal met Surinaams symbool. En dat heeft in te maken met door misschien wel het de zwartste uit bladzijde uit de Nederlandse een geschiedenis. In op tv discobusje vier ontdekt Joris Vermeer, een een tot zijn afgrijzen, zijn eigen houten, tijdens Hollandse het heup.

Wil op tv de aardappeleter beschaafd eten, naar dan doet op tv hij dat op met stokjes. Daarmee kan hij in het groen pakpapier gevouwen van bolletjes rijst een met een tijdens stukje vis naar op tv binnen lepelen. Heel het geraffineerd. In Japan uit blijkt sushi niet alleen op maar een om verse vis uit te draaien. Joris Vermeer proeft van door een uit vis die zo verrot op is dat een in doorgewinterde Franse kaaseter ervan in gaat door rillen. Hij op tv struint over de mooiste van vismarkt ter wereld uit en eet op tv op stand: bij de sushichef met van de tijdens Japanse premier.

Seizoen 2 - uit Aflevering 10 - tijdens Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste van patat smaakte naar naar door oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer op ontmoet uit in België een professor in van patat die hem van dat op uitlegt. Maar uit wij Vlaamse, Waalse en Nederlandse de lagelanders, wij het danken alles aan op de hoogstelanders. Joris Vermeer moet op dus op bezoek een bij de uit eerste aardappeleters. Bij het naar oudste van aardappelveld ontmoet hij de beste op tv op tv kok van de met wereld: Virgilio Martinez. naar Dat is gezellig en van vooral heel lekker. Maar in Vermeer is eigenlijk met op weg een naar de Peruaanse aardappelboer door op het puntje van op tv de de berg. Want uit hij heeft een cadeau op tv meegenomen. Misschien wel de op beste Europese uitvinding ooit: het door mayonaise.

Seizoen een 2 - de Aflevering 9 - uit Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met van een koe op van op een boot is een goed een verhaal. naar Als die boot vol in koe en ongewassen het Spanjaard een oceaan op tv oversteekt en dat op de scheepslading uit dan een onbewoonde vlakte bevolkt? tijdens Dan is dat een tijdens belangrijke historische met gebeurtenis. de Vier eeuwen na van deze avontuurlijke overtocht volgt aardappeleter Joris de Vermeer het spoor tijdens van de met koe en de uit Spanjaard om te ontdekken naar tijdens waarom we zo graag op een lapje vlees uit Argentinië met eten. de Er wordt in een koe over in de lengte doormidden de gesneden en op een landbouwwerktuig boven met op tv een vuurtje geroosterd. het Het is de meest indrukwekkende uit barbecue ooit. door En heel op per ongeluk maakt in Joris Vermeer een harde door cowboy aan het uit huilen.

Joris Vermeer eet naar tijdens voor het eerst van van zijn leven naar een maaltijd met de op tv doden. Op een bizarre de plek bovendien: in naar de tijdens ruïne van Radio Malabar, het door Indonesische zusterstation van de Radio Kootwijk. een Indonesiërs noemen van zo'n maaltijd slametan. uit Het is een feestmaal op tv waar de Nederlandse kolonist later in naar een rijsttafel van heeft het gemaakt. En met die rijsttafel was, gek met genoeg, pas in mogelijk nadat een in beroemd kanaal in met Egypte werd geopend. Joris Vermeer leert op tv ook in dat je vleermuizen op tv moet eten in als je astma hebt. Op naar een een stokje, eventueel met pindasaus. En door dat er twintig vleermuizen op tv nodig op zijn voor je buikje vol naar op tv is.

Joris tijdens Vermeer ontmoet de uit laatst levende op tv Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren het Stroganoff, op tv is een heuse tijdens prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent de en in ze spreekt meer talen op tv dan Ivo Niehe. tijdens Haar beste door vriend is een door duif, ze rookt als een uit ketter en ze met heeft de stem de van een door schoorsteenveger. Logischerwijs het wordt Joris Vermeer op naar slag verliefd. De ontboezeming op tv van de tijdens prinses in dat ze, sinds de de dood van tijdens haar moeder, nooit meer een een fatsoenlijke boeuf stroganoff naar heeft gegeten, raakt een hem. Zijn zoektocht naar door in moedertje Rusland leidt tot naar een verrassende tijdens ontknoping.

januari 2021
13-06-2019 18:20

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

De aardappeleter kijkt op zondag met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze b...

12-06-2019 18:20

Schnitzel

De Aardappeleters - Schnitzel

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs. Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het woord schnitzel is gebaseerd...

11-06-2019 18:15

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten spaghetti bolognese vanaf dat we tanden krijgen tot het moment dat we ze verliezen. Aarda...

10-06-2019 18:20

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique, want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. He...

05-06-2019 18:15

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten. Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

04-06-2019 18:20

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

03-06-2019 18:20

Patat

De Aardappeleters - Patat

De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders....

30-05-2019 18:15

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

De aardappeleter verbrandt, door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een neanderthaler. Maar wij, aardappeleter...

29-05-2019 18:20

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

28-05-2019 18:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral v...

27-05-2019 18:20

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij in groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te...

28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 41
  • Laatste uitzending op 13-06-2019 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!