Programma gemist?

De aardappeleter op kijkt op zondag met met het bord de op schoot naar met Studio Sport. En wat naar met ligt er op dat bord: babi het pangang. op Volksstammen zijn ermee van opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt door gehucht, een stad en land af in naar de op tv oorsprong van onze uit babi pangang. De eerste met stop: op de Chinees van IJmuiden. En, verrassing, de het meest met bekende Chinese gerecht blijkt door Indonesisch. uit Op Sumatra hoort Joris een dat de van missionaris weleens uit trek heeft in wat op anders, krijgt hij een in hapje varkensbloed van oom tijdens snor en naar kijkt hij om de een deur bij een de hondenrestaurant. Vreemd het genoeg vindt met hij wat hij zoekt een bij op tv terugkomst in Nederland op in, geen grap, uit een heus toverboek.

Joris doet met een verbijsterende een ontdekking. Niemand tijdens weet het en je hoort er uit dus nooit naar iets over, tijdens maar de schnitzel een is Nederlands. Net als tulpen, van molens en een softdrugs. door Uit recent taalkundig naar onderzoek blijkt dat het woord op tv schnitzel is gebaseerd op op de de Achterhoekse uitspraak van het woord tijdens tijdens afsnijdsel. Wiener schnitzel is niets anders naar dan van een marketingtruc van de tijdens Oostenrijkers. We moeten uit onze culinaire erfenis tijdens beter naar bewaken, meent Vermeer. Wiener is uit dood, op leve de Winterswijker de schnitzel.

De het aardappeleter geeft uit haar kinderen pasta met rode uit saus. En de een student lust het ook, het net als de naar naar boer, boekhouder en bejaarde. door Wij aardappeleters eten door spaghetti bolognese uit vanaf dat we tanden krijgen tot een het een moment dat we ze uit verliezen. Aardappeleter Joris Vermeer door hoort de dat het IJmuidense met spaghetti-oproer een tijdens gehaktballenoorlog was. In Bologna in gaat een op kistje open waarin het enige culinaire door vredesakkoord een ter wereld ligt. En Joris het schuift, uit heel voorzichtig, aan met tafel met een groep uit geheimzinnige uit strijders voor een uit rechtvaardige verdeling van meel, water en op op tv ei. Oh ja, en in naar Bologna vraag de je nooit, met nee helemaal nooit, om spaghetti met bolognese.

Fondue is tijdens een het chique woord voor het smelten. Chique, want Frans. op tv Toen de Zwitsers de veel te veel kaas hadden de om zelf op in te het eten, bedachten uit ze iets nieuws op om de wereld mee met te veroveren. Zo werd, in nog op maar zestig jaar geleden, het kaasfondue geboren. Het bestond door wel eerder, maar op toen werd op het gegeten door een op handvol melkboeren bovenop het de alp. En op een boer tijdens is geen op tv nuffige dame in een de te duur op restaurant. Geen fondue de dus, maar soep. Kaassoep. En dat op vindt een Joris Vermeer, net als tijdens de Zwitserse melkboer, een een met veel betere naam. uit Kaassoep.

De haan is door een het nationale beest van naar de Fransman. Een symbool dat een het van opgewonden, protserige de karakter van de inwoner van van Frankrijk perfect weergeeft. in En naar dan, het eten. Coq het au vin is haan de in uit wijn. Wat kan op er Franser zijn? Met die naar gedachte stort Joris 'mangeur de de de pomme de terre' een Vermeer zich in het een avontuur van dat meteen een tragische wending door neemt. Morsdood, blijkt de op haan, met de Fransman blieft de hem allang niet meer. naar Zelfs met de chef van een de befaamd sterrenrestaurant weet tijdens niet wat-ie de ermee aan moet. Le coq est met mort. Gelukkig ontdekt in Joris Vermeer in de Belgen. Daar door kraait de haan het niet, in nee, daar zingt-ie.

Ceviche de is rauwe vis naar met een spetter citroen. Kun van op je daar een half met uurtje televisie over maken? Met door een gemak. Joris struint met door zijn lompe Hollandse uit poten per ongeluk de door een in massagraf, ontdekt dat op de Peruaanse kip alle een ansjovis uit de zee met heeft opgegeten en van hij eet het lekkerste van door kommetje vis ooit met bij het wereldberoemde restaurant Maido in in Lima. Oh ja, tijdens en naar ceviche is het niet Arabisch, Spaans, Japans de of Peruaans. Nee hoor, echt van niet. van Het is het gewoon Nederlands, want zure in haring.

De op tv allereerste patat smaakte door naar oliebol. van En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet met in in België een het professor in patat die op hem dat met uitlegt. Maar wij, op Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, de wij danken alles in aan de hoogstelanders. met Joris Vermeer moet op dus op uit bezoek bij het de eerste aardappeleters. Bij het uit oudste uit aardappelveld ontmoet hij de de beste kok van de wereld: op Virgilio door Martinez. Dat door is gezellig en vooral heel op lekker. Maar Vermeer door is tijdens eigenlijk op weg naar uit de Peruaanse aardappelboer op uit het van puntje van de op berg. Want hij heeft op tv een cadeau meegenomen. in Misschien wel de beste Europese naar uitvinding ooit: met mayonaise.

De aardappeleter verbrandt, het door de supermarkt op tv voorgemarineerd, op tv vlees boven de kooltjes van van uit zijn grill. In de achtertuin, in gehuld in schort, waant op tv tijdens de huisvrouw, hipster of huisarts op tv zich een oermens, een op tv neanderthaler. naar Maar wij, aardappeleters, hebben geen met idee van de wat dat eigenlijk op tv is, de door barbecue. Joris Vermeer reist op tv naar Texas, op het mekka voor de echte de man. Daar tijdens lachen naar ze hem nog net niet recht het in op zijn gezicht uit. Barbecue? tijdens Dat doe een je niet buiten, dat stinkt uit teveel. Amerikanen het roken, binnenshuis, tijdens het vlees uit zoals wij de vis. naar Verward eindigt Joris in Mexico, in waar hij op tv de beste barbecue van naar uit zijn leven eet. op tv In een tuin, uit een gat van in de in grond.

Joris op Vermeer ontmoet de laatst levende de Stroganoff. het Hélène de Ludinghausen, met geboren Stroganoff, is een een heuse prinses, op oud-directrice van Yves de Saint Laurent uit en ze spreekt de meer talen dan Ivo tijdens Niehe. Haar beste op tv vriend is een op tv duif, ze rookt op tv als een ketter een en ze heeft tijdens de stem van een uit schoorsteenveger. Logischerwijs door wordt Joris Vermeer op slag tijdens verliefd. De ontboezeming een van de prinses naar een dat ze, sinds de dood met van haar moeder, naar nooit uit meer een fatsoenlijke boeuf stroganoff van heeft door gegeten, raakt hem. Zijn zoektocht door de naar moedertje Rusland leidt een tot een verassende een ontknoping.

De uit lekkerste pannenkoek ter wereld in eet een je in het mooiste land tijdens op aarde. Surinaamse roti. op tv Bakra aardappeleter Joris uit Vermeer doorkruist naar Suriname op een het rotte brommer en door hij ziet naar er bos- en stadscreolen, op tv joden, in Chinezen en indianen en vooral naar veel, heel veel naar hindoestanen. tijdens Hij ontdekt hoe een een Indiase pannenkoek het op tv schopt tot nationaal Surinaams symbool. op En dat van heeft te van maken met misschien wel op tv de zwartste naar bladzijde uit de Nederlandse uit geschiedenis. In discobusje vier door op ontdekt Joris Vermeer, tot uit zijn afgrijzen, zijn eigen in houten, Hollandse in heup.

Wil het de aardappeleter beschaafd met eten, dan doet hij dat uit met stokjes. Daarmee de kan hij in van groen tijdens pakpapier gevouwen bolletjes rijst een met een stukje vis naar naar een binnen lepelen. Heel geraffineerd. In een door Japan blijkt sushi niet alleen maar naar een om verse vis te draaien. Joris door Vermeer proeft met van een in vis die zo op verrot is dat een de doorgewinterde Franse kaaseter uit ervan gaat rillen. het Hij struint met over de mooiste de vismarkt ter wereld en eet uit op stand: bij een de op sushichef van de de Japanse premier.

Seizoen 2 - van Aflevering uit 10 - tijdens Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste een patat smaakte naar oliebol. naar En omgekeerd. Aardappeleter Joris met Vermeer ontmoet in België tijdens een professor op in patat tijdens die hem dat uitlegt. Maar het wij de Vlaamse, Waalse en Nederlandse door lagelanders, wij danken naar alles aan uit de hoogstelanders. Joris Vermeer in moet de dus op bezoek bij naar de eerste door aardappeleters. Bij het met oudste aardappelveld ontmoet hij de beste uit kok van de van een wereld: Virgilio Martinez. door Dat is gezellig en op vooral heel lekker. Maar Vermeer een is uit eigenlijk op weg naar de van Peruaanse een aardappelboer op het puntje tijdens van de berg. op tv Want hij heeft het een cadeau op meegenomen. Misschien door wel de beste Europese uitvinding op tv ooit: uit mayonaise.

Seizoen 2 - op tv Aflevering 9 - van Culinair de reportagemagazine. Steak. Een verhaal door dat begint met een op koe op op een boot is een goed verhaal. uit Als die boot met de vol koe en ongewassen Spanjaard op tv een oceaan oversteekt en het in dat de scheepslading dan een onbewoonde door door vlakte bevolkt? Dan het is dat een belangrijke de historische gebeurtenis. Vier eeuwen op na deze avontuurlijke met overtocht een volgt aardappeleter Joris Vermeer het in spoor van een de koe en de Spanjaard op om te de ontdekken waarom uit we zo graag de een lapje tijdens vlees uit Argentinië eten. Er wordt met een koe uit over de lengte op doormidden gesneden en in op een landbouwwerktuig boven het de een vuurtje geroosterd. Het is de uit meest uit indrukwekkende barbecue de ooit. En heel het per ongeluk maakt een Joris Vermeer een harde cowboy een aan naar het huilen.

Joris Vermeer door eet voor het met eerst van op tv zijn leven een het maaltijd met de doden. Op door een bizarre een plek bovendien: in de met met ruïne van Radio Malabar, door het Indonesische zusterstation van een Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen op zo'n maaltijd slametan. tijdens de Het is een op feestmaal waar de met Nederlandse kolonist later een uit rijsttafel van heeft in gemaakt. En die op tv rijsttafel was, op gek genoeg, pas het mogelijk nadat een beroemd op tv kanaal in Egypte werd met geopend. Joris Vermeer uit leert ook het dat je vleermuizen moet eten een op tv als je astma hebt. het Op een een stokje, eventueel met pindasaus. En de dat er twintig tijdens vleermuizen de nodig zijn voor je op tv buikje vol naar is.

Joris van Vermeer ontmoet de een laatst levende Stroganoff. de Hélène de uit Ludinghausen, geboren Stroganoff, is naar een heuse prinses, oud-directrice door van op tv Yves Saint Laurent tijdens en ze spreekt met meer talen dan Ivo Niehe. uit Haar beste vriend is naar een het duif, ze uit rookt als een op ketter en ze heeft de tijdens stem door van een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt op tv Joris Vermeer op op slag naar verliefd. De ontboezeming van de prinses van dat ze, sinds tijdens de het dood van haar moeder, de nooit meer een fatsoenlijke met op boeuf stroganoff heeft gegeten, raakt hem. op tv Zijn zoektocht door in moedertje Rusland het leidt tot uit een verrassende van ontknoping.

september 2019
13-06-2019 18:20

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

De aardappeleter kijkt op zondag met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze b...

12-06-2019 18:20

Schnitzel

De Aardappeleters - Schnitzel

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs. Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het woord schnitzel is gebaseerd...

11-06-2019 18:15

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten spaghetti bolognese vanaf dat we tanden krijgen tot het moment dat we ze verliezen. Aarda...

10-06-2019 18:20

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique, want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. He...

05-06-2019 18:15

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten. Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

04-06-2019 18:20

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

03-06-2019 18:20

Patat

De Aardappeleters - Patat

De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders....

30-05-2019 18:15

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

De aardappeleter verbrandt, door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een neanderthaler. Maar wij, aardappeleter...

29-05-2019 18:20

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

28-05-2019 18:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral v...

27-05-2019 18:20

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij in groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te...

28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 41
  • Laatste uitzending op 13-06-2019 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord