Programma gemist?

De de aardappeleter kijkt op zondag met met het het bord op op schoot naar Studio Sport. En van wat ligt van er op uit dat bord: babi pangang. Volksstammen het zijn ermee van opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer een zoekt gehucht, stad door en land af in naar de oorsprong van met onze babi op tv pangang. De eerste stop: uit de Chinees van uit IJmuiden. En, verrassing, met het meest bekende op tv Chinese tijdens gerecht blijkt Indonesisch. Op Sumatra het hoort Joris in dat de missionaris weleens met trek op heeft in de wat anders, krijgt hij een hapje naar varkensbloed van tijdens oom tijdens snor en kijkt hij om de in deur bij op een hondenrestaurant. Vreemd genoeg tijdens een vindt hij wat hij zoekt bij naar terugkomst in Nederland op tv een in, geen grap, een op heus toverboek.

Joris doet naar een in verbijsterende ontdekking. Niemand tijdens weet het en in je hoort er dus nooit iets naar het over, maar de schnitzel naar is Nederlands. Net als tulpen, naar molens en softdrugs. tijdens Uit uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het door het woord schnitzel is gebaseerd op tijdens de Achterhoekse uit uitspraak van door het woord afsnijdsel. uit Wiener schnitzel is uit niets anders dan op tv een marketingtruc van uit de Oostenrijkers. We moeten onze de culinaire erfenis op beter met bewaken, meent Vermeer. Wiener in is dood, de leve de Winterswijker het schnitzel.

De aardappeleter geeft van haar kinderen van pasta met uit rode saus. de En de student lust het op ook, met net als de het boer, boekhouder en bejaarde. op tv Wij aardappeleters eten op tv spaghetti bolognese vanaf een dat we de tanden krijgen tot het de moment dat we tijdens ze verliezen. Aardappeleter op tv Joris Vermeer door hoort dat het de IJmuidense spaghetti-oproer een gehaktballenoorlog tijdens was. In Bologna gaat een het kistje open waarin naar het enige naar culinaire vredesakkoord ter uit wereld ligt. in En Joris schuift, heel voorzichtig, op tv aan van tafel met een groep geheimzinnige in strijders voor een op rechtvaardige verdeling het van uit meel, water en ei. Oh ja, het en in met Bologna vraag op je nooit, nee een helemaal nooit, om spaghetti de bolognese.

Fondue is op een chique woord naar voor smelten. Chique, op tv want Frans. Toen de van Zwitsers veel door te veel van kaas hadden om zelf op tv op tijdens te eten, bedachten ze uit iets nieuws met om de wereld door mee te veroveren. Zo werd, nog met maar met zestig jaar geleden, uit kaasfondue geboren. tijdens Het bestond wel tijdens eerder, maar toen werd het gegeten op door een naar handvol melkboeren bovenop van de op tv alp. En een boer is geen op tv nuffige dame in een de een te duur restaurant. Geen fondue een dus, maar soep. door Kaassoep. En tijdens dat vindt Joris met Vermeer, met net als de in Zwitserse melkboer, een op veel betere naam. op Kaassoep.

De uit haan is het nationale uit beest van de naar Fransman. Een in symbool dat het opgewonden, protserige tijdens karakter van de op inwoner van van Frankrijk perfect weergeeft. van En dan, het eten. naar het Coq au vin het is haan in wijn. het Wat kan er van Franser zijn? op Met die gedachte op tv stort Joris 'mangeur een de pomme de uit terre' Vermeer zich in een avontuur het dat de meteen een uit tragische wending neemt. Morsdood, op tv blijkt de haan, van de Fransman blieft hem op tv allang niet meer. Zelfs het de chef met van op tv een befaamd sterrenrestaurant tijdens weet niet wat-ie van ermee aan moet. Le coq de est mort. door Gelukkig ontdekt met Joris Vermeer de tijdens Belgen. Daar kraait de haan de niet, nee, tijdens daar zingt-ie.

Ceviche is van rauwe met vis met een een spetter citroen. Kun je daar een de half uurtje door televisie tijdens over maken? Met gemak. Joris op struint met het zijn lompe Hollandse poten op per ongeluk op door een de massagraf, ontdekt dat de Peruaanse op kip alle ansjovis uit in van de zee heeft opgegeten en hij de eet naar het lekkerste kommetje vis ooit naar de bij het wereldberoemde de restaurant Maido in Lima. in Oh ja, en ceviche is tijdens niet tijdens Arabisch, Spaans, Japans op of Peruaans. Nee naar hoor, echt niet. door Het is gewoon Nederlands, want op tv zure de haring.

De van allereerste patat smaakte naar met oliebol. En omgekeerd. in Aardappeleter Joris Vermeer in ontmoet in België een de professor in een patat die uit hem dat met uitlegt. Maar wij, Vlaamse, tijdens Waalse en Nederlandse tijdens lagelanders, wij danken alles aan op tv de van hoogstelanders. Joris Vermeer moet dus de op op tv bezoek bij de eerste aardappeleters. op uit Bij het oudste het aardappelveld ontmoet hij de beste kok in van van de wereld: Virgilio tijdens Martinez. Dat is met gezellig en op vooral heel lekker. Maar met Vermeer is op tv eigenlijk op weg door naar de Peruaanse aardappelboer op het van puntje van tijdens de berg. uit Want hij heeft een met cadeau van meegenomen. Misschien wel de beste tijdens Europese op tv uitvinding ooit: mayonaise.

De tijdens aardappeleter verbrandt, door de met supermarkt met voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van tijdens met zijn grill. In op de achtertuin, gehuld in schort, tijdens waant door de huisvrouw, hipster of huisarts het zich een oermens, een een naar neanderthaler. Maar wij, aardappeleters, hebben geen uit idee in van wat een dat eigenlijk is, de barbecue. van Joris Vermeer reist naar uit Texas, de het mekka voor de echte de man. Daar lachen van ze hem op tv nog net op niet recht in zijn naar gezicht in uit. Barbecue? Dat doe je niet op tv buiten, van dat stinkt uit teveel. Amerikanen roken, binnenshuis, het naar vlees het zoals wij de vis. Verward eindigt uit Joris door in Mexico, waar hij tijdens de de beste barbecue van zijn leven de eet. In een tuin, tijdens uit op tv een gat op tv in de grond.

Joris op Vermeer ontmoet de laatst tijdens levende Stroganoff. Hélène uit de Ludinghausen, geboren Stroganoff, tijdens van is een heuse prinses, oud-directrice naar van Yves Saint op tv Laurent en naar ze spreekt meer talen dan naar Ivo Niehe. Haar door beste vriend is op tv een duif, ze de rookt als door een ketter en tijdens ze heeft tijdens de stem van een schoorsteenveger. uit Logischerwijs wordt Joris op tv door Vermeer op slag verliefd. De met ontboezeming van de van prinses dat in ze, sinds de dood van het haar op moeder, nooit meer van een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft op gegeten, raakt uit hem. Zijn zoektocht naar door moedertje Rusland in leidt de tot een verassende tijdens ontknoping.

De in lekkerste pannenkoek het ter wereld eet je op tv in het mooiste de land op aarde. Surinaamse roti. van Bakra aardappeleter Joris met naar Vermeer doorkruist Suriname op een naar rotte brommer en in hij ziet er met bos- en met stadscreolen, joden, Chinezen en indianen van en tijdens vooral veel, heel naar veel hindoestanen. Hij met ontdekt hoe een tijdens Indiase pannenkoek het schopt tot een nationaal Surinaams symbool. het En dat heeft de van te maken met misschien wel de met zwartste bladzijde met uit de Nederlandse van geschiedenis. In van discobusje vier ontdekt Joris Vermeer, van van tot zijn afgrijzen, zijn eigen houten, met Hollandse het heup.

Wil een de aardappeleter beschaafd tijdens eten, dan doet hij dat uit met van stokjes. Daarmee kan hij in op het groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met naar een stukje vis op naar van binnen lepelen. Heel geraffineerd. op tv In Japan blijkt sushi op niet alleen tijdens maar om verse vis uit te in draaien. Joris Vermeer proeft van naar een vis op tv die zo door verrot is op dat een doorgewinterde Franse op tv kaaseter ervan gaat rillen. Hij van struint over de in mooiste vismarkt op ter wereld in en eet op stand: bij van de op sushichef van de met Japanse premier.

Seizoen 2 met - Aflevering 10 met - Culinair reportagemagazine. Patat. De naar allereerste patat van smaakte naar oliebol. En omgekeerd. uit Aardappeleter Joris Vermeer door ontmoet in in België een professor tijdens in patat de die hem dat uitlegt. Maar een wij Vlaamse, door Waalse door en Nederlandse lagelanders, wij een danken alles aan de de hoogstelanders. in Joris Vermeer moet met dus op bezoek bij de in eerste het aardappeleters. Bij het oudste aardappelveld ontmoet een hij de beste het kok uit van de wereld: Virgilio tijdens Martinez. in Dat is gezellig de en vooral heel lekker. Maar Vermeer op is eigenlijk door op weg naar de op Peruaanse aardappelboer de op het puntje op van de met berg. Want op hij heeft een uit cadeau meegenomen. Misschien wel de een beste Europese uitvinding in ooit: een mayonaise.

Seizoen op 2 - Aflevering 9 van - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal de de dat begint met het een koe op de een boot is een in goed verhaal. Als die het boot vol het koe en ongewassen Spanjaard op tv een oceaan oversteekt het en dat het de scheepslading dan een van onbewoonde vlakte het bevolkt? Dan van is dat een belangrijke tijdens historische gebeurtenis. een Vier eeuwen na uit deze avontuurlijke overtocht volgt aardappeleter Joris naar Vermeer tijdens het spoor van de op tv koe en de Spanjaard van om te het ontdekken uit waarom we zo graag een met lapje vlees uit Argentinië het eten. Er wordt tijdens in een koe over de lengte doormidden door gesneden en op van een van landbouwwerktuig boven het een vuurtje geroosterd. Het tijdens is de meest indrukwekkende barbecue naar ooit. En het heel per ongeluk maakt door Joris de Vermeer een uit harde cowboy aan op het huilen.

Joris Vermeer eet in voor een het eerst van zijn door leven een de maaltijd met de naar doden. Op een bizarre plek op tv bovendien: op in de ruïne op van Radio Malabar, in het Indonesische door zusterstation van Radio door Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. een Het is het een feestmaal een waar de Nederlandse uit kolonist later een tijdens rijsttafel van met heeft gemaakt. En de die rijsttafel was, gek genoeg, op tv pas mogelijk nadat het een beroemd kanaal uit in Egypte werd het geopend. Joris Vermeer naar leert ook dat in je vleermuizen moet de eten als je tijdens astma op hebt. Op een stokje, uit eventueel met pindasaus. En tijdens dat er tijdens twintig vleermuizen nodig zijn voor met op tv je buikje vol naar is.

Joris op tv Vermeer ontmoet de laatst de levende Stroganoff. Hélène de een Ludinghausen, het geboren Stroganoff, is tijdens een heuse prinses, oud-directrice van tijdens Yves op Saint Laurent en uit ze spreekt meer talen door dan Ivo het Niehe. Haar beste vriend het is een de duif, ze rookt van als een ketter door en ze heeft de een stem van tijdens een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt Joris de in Vermeer op slag verliefd. De ontboezeming een uit van de prinses dat met ze, sinds naar de dood van het haar moeder, nooit meer een een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft tijdens gegeten, raakt hem. de Zijn tijdens zoektocht door moedertje Rusland uit leidt de tot een verrassende op tv ontknoping.

september 2020
13-06-2019 18:20

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

De aardappeleter kijkt op zondag met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze b...

12-06-2019 18:20

Schnitzel

De Aardappeleters - Schnitzel

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs. Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het woord schnitzel is gebaseerd...

11-06-2019 18:15

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten spaghetti bolognese vanaf dat we tanden krijgen tot het moment dat we ze verliezen. Aarda...

10-06-2019 18:20

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique, want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. He...

05-06-2019 18:15

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten. Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

04-06-2019 18:20

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

03-06-2019 18:20

Patat

De Aardappeleters - Patat

De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders....

30-05-2019 18:15

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

De aardappeleter verbrandt, door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een neanderthaler. Maar wij, aardappeleter...

29-05-2019 18:20

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

28-05-2019 18:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral v...

27-05-2019 18:20

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij in groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te...

28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 41
  • Laatste uitzending op 13-06-2019 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!