Programma gemist?

De aardappeleter naar kijkt een op zondag met het bord in op schoot naar Studio op Sport. met En wat door ligt er op dat van bord: babi pangang. Volksstammen tijdens zijn ermee de opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer een zoekt gehucht, op tv stad en in land af naar het de oorsprong van tijdens onze babi pangang. De eerste stop: tijdens de naar Chinees van IJmuiden. En, de verrassing, het meest bekende door Chinese gerecht blijkt naar Indonesisch. Op Sumatra uit in hoort Joris dat de het missionaris weleens trek een heeft in het wat anders, krijgt hij een het hapje van varkensbloed van oom snor en uit kijkt hij om naar de deur bij de een hondenrestaurant. Vreemd naar genoeg vindt hij tijdens wat hij in zoekt bij terugkomst in in Nederland op in, geen grap, een op heus toverboek.

Joris doet een naar verbijsterende ontdekking. Niemand door weet het en de je van hoort er dus nooit in iets op over, maar de schnitzel is Nederlands. met door Net als tulpen, molens en softdrugs. door door Uit recent taalkundig onderzoek blijkt door dat het door woord schnitzel is gebaseerd op met van de Achterhoekse uitspraak van het tijdens woord afsnijdsel. Wiener schnitzel een op tv is niets anders dan in een marketingtruc van de Oostenrijkers. tijdens in We moeten onze culinaire uit erfenis beter bewaken, meent door Vermeer. Wiener is dood, het leve de Winterswijker van op schnitzel.

De aardappeleter het geeft haar kinderen een pasta met rode de saus. En van de student lust de het ook, op tv net als de boer, boekhouder naar en bejaarde. op Wij aardappeleters de eten spaghetti bolognese vanaf dat van we het tanden krijgen tot het op moment dat we naar ze verliezen. met Aardappeleter Joris Vermeer een hoort dat het IJmuidense spaghetti-oproer een een gehaktballenoorlog was. In naar Bologna gaat het een op kistje open waarin het enige naar culinaire vredesakkoord tijdens ter wereld ligt. En in Joris schuift, heel naar voorzichtig, aan tafel met op een groep geheimzinnige op tv uit strijders voor een de rechtvaardige verdeling van meel, water en uit ei. Oh ja, een en in de Bologna vraag je nooit, op tv nee helemaal uit nooit, het om spaghetti bolognese.

Fondue uit is een chique woord voor door smelten. uit Chique, want in Frans. Toen de het Zwitsers veel te van veel kaas hadden om zelf de op door te eten, bedachten ze iets nieuws op tv op tv om de wereld mee de te veroveren. Zo van werd, nog maar zestig op tv jaar geleden, door kaasfondue geboren. het Het bestond wel eerder, maar de toen werd het gegeten van van door een handvol melkboeren bovenop een de alp. En een op boer is van geen nuffige dame naar in een te duur een restaurant. Geen van fondue dus, tijdens maar soep. Kaassoep. En dat tijdens vindt Joris Vermeer, met net als de in Zwitserse melkboer, een met de veel betere naam. in Kaassoep.

De op tv haan is het nationale het beest van de Fransman. uit Een symbool op dat het opgewonden, protserige met een karakter van de door inwoner van Frankrijk perfect naar weergeeft. En dan, het eten. de het Coq au vin is uit haan in wijn. Wat kan in er op tv Franser zijn? Met die op gedachte een stort Joris 'mangeur de pomme de van op terre' Vermeer zich op in een avontuur dat meteen een een tragische wending op tv neemt. Morsdood, blijkt op de haan, met de Fransman in blieft hem allang op tv niet meer. Zelfs uit de chef van een op befaamd sterrenrestaurant weet met niet wat-ie ermee aan moet. het Le coq est uit mort. Gelukkig met ontdekt Joris Vermeer de de Belgen. Daar op kraait uit de haan niet, nee, daar op zingt-ie.

Ceviche met is rauwe vis met een het spetter citroen. Kun in door je daar een half uurtje een televisie over maken? een Met gemak. door Joris struint met met zijn lompe op tv Hollandse poten per op ongeluk door een massagraf, ontdekt de dat de Peruaanse tijdens kip alle ansjovis uit met de zee heeft uit opgegeten en naar hij naar eet het lekkerste kommetje vis uit ooit bij het door wereldberoemde restaurant Maido het in Lima. Oh uit ja, en op ceviche is op niet Arabisch, Spaans, Japans of tijdens Peruaans. Nee hoor, door echt niet. uit Het is gewoon Nederlands, naar want zure van haring.

De het allereerste patat door smaakte naar oliebol. het En omgekeerd. Aardappeleter Joris het Vermeer ontmoet in België van een door professor in patat uit die hem dat uitlegt. uit Maar wij, naar Vlaamse, Waalse en van Nederlandse lagelanders, wij danken door alles aan de hoogstelanders. Joris op Vermeer uit moet dus op bezoek tijdens bij de de eerste aardappeleters. van Bij het oudste aardappelveld ontmoet met hij de beste kok naar tijdens van de wereld: Virgilio op Martinez. Dat is door gezellig en vooral tijdens heel lekker. Maar naar Vermeer is eigenlijk op van weg naar de een Peruaanse op tv aardappelboer op het puntje van met de berg. Want hij tijdens heeft met een cadeau meegenomen. op Misschien wel de beste uit Europese tijdens uitvinding ooit: mayonaise.

De een aardappeleter verbrandt, door door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven van met de kooltjes van zijn grill. In naar de tijdens achtertuin, gehuld in door schort, waant de door huisvrouw, hipster of huisarts zich van een oermens, een op tv neanderthaler. Maar op wij, aardappeleters, hebben naar geen idee van van wat dat eigenlijk in is, de barbecue. op Joris Vermeer reist naar een Texas, het uit mekka voor tijdens de echte een man. Daar lachen met ze hem nog net niet in recht in in zijn gezicht uit. uit Barbecue? Dat door doe je niet buiten, dat stinkt in teveel. Amerikanen roken, naar binnenshuis, het van vlees van zoals wij de vis. Verward het eindigt Joris in Mexico, op tv waar hij op tv de beste van barbecue van zijn leven eet. in tijdens In een tuin, uit een gat met in de het grond.

Joris tijdens Vermeer ontmoet de laatst levende het Stroganoff. op tv Hélène de Ludinghausen, een geboren Stroganoff, is een door heuse prinses, op oud-directrice van Yves Saint Laurent met en op tv ze spreekt meer talen tijdens dan naar Ivo Niehe. Haar beste vriend tijdens is een duif, door ze rookt met als een ketter en de ze heeft de een stem van van een schoorsteenveger. Logischerwijs van wordt Joris Vermeer op het slag verliefd. tijdens De ontboezeming het van de prinses dat door ze, sinds de dood van tijdens haar door moeder, nooit tijdens meer een fatsoenlijke uit boeuf stroganoff heeft gegeten, uit raakt hem. Zijn zoektocht uit door de moedertje Rusland leidt tot een op verassende een ontknoping.

De een lekkerste pannenkoek ter wereld eet de je van in het mooiste door land op aarde. Surinaamse roti. het Bakra aardappeleter Joris door Vermeer doorkruist Suriname een op een op tv rotte brommer en een hij tijdens ziet er bos- in en stadscreolen, joden, uit Chinezen en indianen met en vooral veel, heel veel een hindoestanen. Hij ontdekt hoe de op tv een Indiase pannenkoek uit het schopt tot nationaal Surinaams symbool. op En dat heeft tijdens te naar maken met misschien wel de uit zwartste bladzijde met uit de het Nederlandse geschiedenis. In discobusje vier op ontdekt het Joris Vermeer, tot zijn afgrijzen, door zijn van eigen houten, Hollandse op heup.

Wil de op aardappeleter in beschaafd eten, dan doet hij naar dat met stokjes. het Daarmee kan hij in op groen pakpapier het gevouwen bolletjes rijst uit met een stukje naar vis naar binnen lepelen. een tijdens Heel geraffineerd. In het Japan blijkt sushi niet de alleen maar tijdens om verse vis te draaien. het Joris Vermeer proeft op van een vis die op tv zo tijdens verrot is dat een het doorgewinterde de Franse kaaseter ervan gaat rillen. Hij het struint over op de tijdens mooiste vismarkt ter een wereld en eet op stand: bij door de met sushichef van de tijdens Japanse premier.

Seizoen op 2 - Aflevering van 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste door patat het smaakte naar oliebol. uit En omgekeerd. Aardappeleter Joris door Vermeer ontmoet in België tijdens het een professor in patat die het hem dat het uitlegt. Maar wij Vlaamse, in Waalse en Nederlandse op tv lagelanders, wij danken alles door aan uit de hoogstelanders. Joris Vermeer moet door dus op in bezoek bij de eerste uit aardappeleters. uit Bij het oudste aardappelveld ontmoet op tv hij de beste met kok van de in wereld: Virgilio met Martinez. Dat is gezellig op op tv en vooral heel lekker. Maar Vermeer het is eigenlijk op van weg naar op de Peruaanse aardappelboer tijdens op het een puntje van de op berg. Want in hij heeft een door cadeau meegenomen. Misschien wel de het beste Europese uitvinding van ooit: door mayonaise.

Seizoen het 2 - Aflevering 9 - de Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal naar dat begint tijdens met een tijdens koe op een boot tijdens is een in goed verhaal. Als die in boot vol koe en door de ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt uit en dat door de scheepslading met dan een onbewoonde de vlakte bevolkt? Dan is dat naar een naar belangrijke historische gebeurtenis. Vier eeuwen de na deze in avontuurlijke overtocht tijdens volgt aardappeleter Joris Vermeer het tijdens spoor tijdens van de koe en tijdens de Spanjaard om met te ontdekken waarom de we zo graag een in lapje met vlees uit Argentinië eten. Er wordt een uit een koe over de lengte doormidden op gesneden en uit op een landbouwwerktuig het boven een vuurtje geroosterd. tijdens Het is de met meest door indrukwekkende barbecue ooit. En heel naar per ongeluk door maakt Joris Vermeer een van harde op tv cowboy aan het op huilen.

Joris een Vermeer eet op tv voor het eerst van zijn op tv leven een door maaltijd met met de doden. Op op een bizarre plek bovendien: van in de ruïne op tv van Radio Malabar, het Indonesische de zusterstation van een Radio Kootwijk. Indonesiërs de noemen zo'n maaltijd het slametan. Het is tijdens een het feestmaal waar de Nederlandse door kolonist later een rijsttafel van de heeft gemaakt. tijdens En uit die rijsttafel was, gek genoeg, op tv pas mogelijk nadat een een een beroemd kanaal in van Egypte werd geopend. Joris Vermeer op leert ook dat uit je vleermuizen een moet eten als je door astma hebt. Op een een stokje, eventueel een met pindasaus. uit En dat er twintig vleermuizen tijdens nodig een zijn voor op tv je buikje vol een is.

Joris de Vermeer ontmoet de het laatst levende Stroganoff. Hélène in de Ludinghausen, geboren Stroganoff, naar is een een heuse prinses, oud-directrice van op Yves Saint van Laurent en ze spreekt een meer het talen dan Ivo Niehe. op Haar beste vriend in is een een duif, ze rookt als een naar het ketter en ze heeft de een stem van een schoorsteenveger. naar Logischerwijs in wordt Joris in Vermeer op slag op verliefd. De ontboezeming van de prinses het dat ze, een sinds de door dood van de haar moeder, nooit meer door een fatsoenlijke boeuf stroganoff naar heeft gegeten, op raakt hem. Zijn zoektocht in door moedertje Rusland het leidt tot een een verrassende in ontknoping.

mei 2021
13-06-2019 18:20

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

De aardappeleter kijkt op zondag met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze b...

12-06-2019 18:20

Schnitzel

De Aardappeleters - Schnitzel

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs. Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het woord schnitzel is gebaseerd...

11-06-2019 18:15

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten spaghetti bolognese vanaf dat we tanden krijgen tot het moment dat we ze verliezen. Aarda...

10-06-2019 18:20

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique, want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. He...

05-06-2019 18:15

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten. Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

04-06-2019 18:20

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

03-06-2019 18:20

Patat

De Aardappeleters - Patat

De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders....

30-05-2019 18:15

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

De aardappeleter verbrandt, door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een neanderthaler. Maar wij, aardappeleter...

29-05-2019 18:20

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

28-05-2019 18:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral v...

27-05-2019 18:20

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij in groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te...

28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 41
  • Laatste uitzending op 13-06-2019 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!