Programma gemist?

Seizoen van 2 - in Aflevering 10 - op Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar naar oliebol. En op tv omgekeerd. Aardappeleter Joris tijdens Vermeer ontmoet in een België een op tv professor in patat die hem in dat uitlegt. Maar naar wij Vlaamse, het Waalse en Nederlandse lagelanders, het wij danken alles op tv op tv aan de hoogstelanders. op Joris Vermeer moet dus de op bezoek bij uit de eerste aardappeleters. op Bij het oudste aardappelveld van ontmoet hij op tv de beste kok van de tijdens wereld: Virgilio Martinez. van op Dat is gezellig en vooral heel met lekker. Maar Vermeer tijdens tijdens is eigenlijk op in weg naar de op Peruaanse aardappelboer op het puntje van het de berg. met Want hij heeft een door het cadeau meegenomen. Misschien wel een de beste door Europese uitvinding ooit: op tv mayonaise.

Seizoen een 2 - Aflevering de 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een op tv verhaal dat begint in met een koe op een een boot is een een goed het verhaal. van Als die boot vol naar koe en ongewassen Spanjaard een door oceaan door oversteekt en dat de scheepslading van dan een onbewoonde op in vlakte bevolkt? Dan is op dat een belangrijke historische gebeurtenis. het Vier op tv eeuwen na een deze avontuurlijke overtocht van volgt aardappeleter Joris Vermeer het door spoor van de koe door en de tijdens Spanjaard om te in ontdekken waarom we zo met graag een een lapje vlees op uit Argentinië eten. Er wordt de door een koe over de op lengte doormidden gesneden en op op een landbouwwerktuig boven op een vuurtje geroosterd. in Het is een de meest indrukwekkende de barbecue van ooit. En heel op tv per ongeluk maakt van Joris Vermeer een harde cowboy aan in het de huilen.

Joris van Vermeer eet voor het door eerst van zijn met leven een maaltijd met door met de doden. Op een bizarre het plek naar bovendien: in de ruïne met van Radio Malabar, op tv het Indonesische zusterstation op tv van Radio Kootwijk. Indonesiërs op tv noemen zo'n maaltijd slametan. met Het is in een feestmaal waar de de Nederlandse met kolonist later een rijsttafel van op tv heeft gemaakt. het En die de rijsttafel was, het gek genoeg, pas mogelijk nadat een op tv het beroemd kanaal in Egypte werd geopend. tijdens Joris Vermeer de leert ook dat je tijdens vleermuizen in moet eten op tv als je astma hebt. op Op een een stokje, eventueel met pindasaus. tijdens En dat een er twintig vleermuizen nodig zijn met voor je de buikje vol door is.

Joris Vermeer met ontmoet door de laatst levende Stroganoff. Hélène een de van Ludinghausen, geboren Stroganoff, is in een heuse in prinses, oud-directrice van Yves Saint van Laurent en ze uit spreekt meer talen naar dan Ivo met Niehe. Haar beste vriend het is een duif, ze tijdens een rookt als een ketter en tijdens ze heeft de stem door van een uit schoorsteenveger. het Logischerwijs wordt Joris Vermeer met op slag in verliefd. De ontboezeming met van de prinses dat op ze, sinds uit de dood van door haar moeder, nooit met meer een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft de gegeten, raakt het hem. Zijn tijdens zoektocht door moedertje Rusland leidt in tot een verrassende in uit ontknoping.

Fondue is een in chique woord voor in de smelten. Chique want Frans. Toen in de Zwitsers op veel te veel kaas tijdens hadden uit om zelf op te eten, bedachten tijdens ze iets nieuws met om de tijdens wereld mee te veroveren. met Zo tijdens werd, nog de maar zestig jaar geleden, kaasfondue door geboren. Het de bestond wel het eerder, maar toen met werd het gegeten door een handvol het melkboeren bovenop de een een alp. En een uit boer is geen nuffige op dame in een tijdens te duur op restaurant. Geen fondue de dus, maar soep. Kaassoep. En door dat vindt Joris met Vermeer, net als in de Zwitserse melkboer, naar een veel betere naam. uit tijdens Kaassoep.

De in haan is het het nationale beest van van de Fransman. Een symbool op tv dat het op opgewonden, protserige een karakter van de inwoner van Frankrijk op perfect de weergeeft. En dan, het de eten! naar Coq au vin is haan in door in wijn. Wat kan er tijdens Franser zijn? Met die naar gedachte stort op Joris 'mangeur door de pomme de terre' Vermeer het zich een in een avontuur dat meteen door een tragische wending neemt. naar de Morsdood, blijkt de haan. De van Fransman blieft door hem allang door niet meer. Zelfs de chef naar van een befaamd sterrenrestaurant van weet niet door wat-ie ermee tijdens aan moet. Le met coq est mort. Gelukkig ontdekt van Joris Vermeer de uit Belgen. Daar kraait op tv de haan op tv niet, nee, daar in zingt-ie.

Ceviche is rauwe in vis met tijdens een spetter uit citroen. Kun je daar naar een de half uurtje televisie op tv over maken? Met gemak. Joris tijdens struint op met zijn lompe Hollandse poten door per ongeluk door van een in massagraf, ontdekt dat door de Peruaanse kip alle ansjovis uit van de zee heeft van opgegeten en hij uit eet het lekkerste door kommetje van vis ooit in bij het wereldberoemde restaurant Maido een in Lima. Oh het ja, en ceviche is van niet Arabisch, niet door Spaans, Japans of uit met Peruaans. Nee hoor, echt niet. Het op is gewoon de Nederlands. Want, de zure haring.

Achter de uit loempia gaat in een verhaal van oorlog, ellende uit op en vluchten schuil. Joris de Vermeer praat hierover tijdens met de Nederlands-Vietnamese door loempiaverkoper Toan Vu. In Vietnam een gaat Joris op uit zoek het naar de oorsprong van de van loempia. door Hij stuit op grote met verschillen. Het origineel heet op niet het 'loempia', de naar Vietnamees kent geen rode naar saus en van frituur de is geen een sprake. De loempia is het rauw.

De lekkerste pannenkoek tijdens ter wereld eet door je in naar het mooiste land door op aarde. Surinaamse roti. op Bakra in aardappeleter Joris Vermeer, doorkruist Suriname in op een het rotte brommer naar en hij ziet er bos- van en stadscreolen, Joden, naar Chinezen uit en indianen het en vooral veel, heel veel door Hindoestanen. Hij het ontdekt hoe door een Indiase pannenkoek het met schopt tot nationaal Surinaams uit symbool. En dat in heeft te maken door met op misschien wel de zwartste bladzijde het uit de Nederlandse van geschiedenis. In discobusje vier van ontdekt Joris uit Vermeer, in tot zijn afgrijzen, door zijn eigen houten Hollandse van heup.

In het tweede tijdens seizoen van De in Aardappeleters gaat, aardappeleter tijdens uit van dienst, Joris in Vermeer in tien afleveringen weer op met uit zoek naar de achtergronden op tv van ons dagelijkse uit eten. De afleveringen zijn de door komende twee met weken in elke werkdag rond 19:15 uur van te op tv zien op NPO 2. Joris doet in op tv de door eerste aflevering een van verbijsterende ontdekking. Niemand door weet het en je in hoort er dus in nooit iets over, met maar de een schnitzel is Nederlands. Net als tijdens tulpen, molens in en softdrugs. Uit een recent taalkundig naar onderzoek blijkt dat tijdens het woord door schnitzel is gebaseerd op de naar Achterhoekse door uitspraak van het de woord afsnijdsel. Wiener schnitzel een is niets door anders dan een marketingtruc van in de Oostenrijkers. door We moeten onze culinaire erfenis in beter bewaken, meent tijdens Vermeer. Wiener tijdens is dood, leve op tv de uit Winterswijker schnitzel.

Wil het de aardappeleter Spaans doen, uit dan koopt door ie een bakje paella. op tv In heel het Spanje eten ze -net op als in op Nederland- een geel rijstgerecht in vol schaal- van en schelpdieren. Maar naar in Valencia, de de plek waar het op vandaan komt, dáár op tv halen ze naar er hun neus voor een op. Niks garnaal of verdwaalde tijdens op mossel. Konijn willen met ze en de jager heeft door het er maar op druk mee. door Aardappeleter Joris Vermeer gaat op de op tv jacht naar ingrediënten met van een eeuwenoud gerecht. de En ontdekt dat paella uit meer is dan met een door hap eten. Voorwaar, op tv het was de redding met én de ondergang van naar een uit heuse dictatuur.

Aardappeleters van houden van pannenkoeken, maar een meestal tijdens met een zoet beleg. De tijdens Mexicaanse pannenkoek is altijd een op hartig en wat je erin stopt op uit of erop legt, bepaalt hoe door het heet. uit Joris Vermeer gaat voor De uit Aardappeleters in Mexico van op zoek naar de de taco en in hoort en passant het op tv de verschillen en overeenkomsten op tv tussen de burrito, van enchilada en taco. In Mexico door verdwaalt door hij tussen de sterke door drank de en sterke mannen op tv en ontmoet in het plaatsje Tequila met de allereerste Mexicaanse naar restauranteigenaar van uit Nederland.

De aardappeleters kent de maar één koe. in Een zwart-witte het die melk geeft de en van kleine koetjes. In Hongarije kennen ze uit het vooral een koe naar die in grote aantallen over naar de mythische met steppen dwaalt, een voortgedreven door even mythische cowboys, in de gulyás. En door waar je de een nationaal gerecht van kunt op het koken. In Hongarije praat aardappeleter de Joris Vermeer met een naar met Nederlandse schrijver die haarfijn uit het verschil kan de uitleggen tussen goulash en goulashsoep in en uit waarom zijn een schoonfamilie op feestjes altijd tijdens op tafels danst. En hij het komt erachter dat uit de communisten niet de van koeien een hielden.

De uit Aardappeleter rolt uit de tijdens kroeg tijdens en wil, net voor tijdens 't slapen, de reepjes varkensvlees in het een broodje. Varkensvlees? tijdens Ja! Met een eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. een Wie uit bracht ons tijdens die geweldige smaakcombinatie? Het een bleken niet de Turken, niet uit een de Grieken, maar de joden op tv uit Israël. Aardappeleter Joris uit de Vermeer ontmoet een onbekende legende. De op tv man die hier de in uit Nederland een culinaire in ontdekking deed die de in wereld op zijn op grondvesten deed trillen. naar In Israël vindt Joris de een naar Palestijnse bakker die naar de de door Efteling gaat om van naar zijn eigen waar te snoepen. een door Hij slaat stijl achterover van de tijdens grootste door shoarmarol die hij ooit zag. tijdens En hij ontdekt het naar een broodje dat minstens een vier heilige wetten in met voeten op treedt.

Wil de de Aardappeleter beschaafd eten, dan tijdens doen hij dat de tijdens met stokjes. Daarmee kan hij door -in groen naar pakpapier gevouwen- bolletjes op rijst met een stukje vis van naar binnen lepelen. door Heel geraffineerd! van In Japan blijkt het sushi niet alleen maar de om verse vis naar te draaien. Joris met Vermeer proeft op van een met vis die zo het verrot is dat met een doorgewinterde Franse kaaseter ervan tijdens gaat rillen. op tv Hij struint een over de mooiste vismarkt uit ter een wereld en eet naar op stand: bij de sushichef van naar op de Japanse premier.

mei 2019
28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

24-12-2018 19:10

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. Het...

21-12-2018 19:20

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten! Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

20-12-2018 19:15

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

19-12-2018 19:30

Vietnamese loempia

De Aardappeleters - Vietnamese loempia

Achter de loempia gaat een verhaal van oorlog, ellende en vluchten schuil. Joris Vermeer praat hierover met de Nederlands-Vietnamese loempiaverkoper Toan Vu. In Vietnam gaat Joris op zoek naar de oorsprong van de loempia. Hij stuit op grote...

18-12-2018 19:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer, doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, Joden, Chinezen en indianen en vooral ...

17-12-2018 19:20

Terug: De Aardappeleters

De Aardappeleters - Terug: De Aardappeleters

In het tweede seizoen van De Aardappeleters gaat, aardappeleter van dienst, Joris Vermeer in tien afleveringen weer op zoek naar de achtergronden van ons dagelijkse eten. De afleveringen zijn de komende twee weken elke werkdag rond 19:15 uu...

30-08-2017 19:15

Paella

De Aardappeleters - Paella

Wil de aardappeleter Spaans doen, dan koopt ie een bakje paella. In heel Spanje eten ze -net als in Nederland- een geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. Maar in Valencia, de plek waar het vandaan komt, dáár halen ze er hun neus voo...

23-08-2017 19:20

Taco

De Aardappeleters - Taco

Aardappeleters houden van pannenkoeken, maar meestal met een zoet beleg. De Mexicaanse pannenkoek is altijd hartig en wat je erin stopt of erop legt, bepaalt hoe het heet. Joris Vermeer gaat voor De Aardappeleters in Mexico op zoek naar de ...

16-08-2017 19:20

Goulash

De Aardappeleters - Goulash

De aardappeleters kent maar één koe. Een zwart-witte die melk geeft en kleine koetjes. In Hongarije kennen ze vooral een koe die in grote aantallen over de mythische steppen dwaalt, voortgedreven door even mythische cowboys, de gulyás. En w...

09-08-2017 19:20

Shoarma

De Aardappeleters - Shoarma

De Aardappeleter rolt uit de kroeg en wil, net voor 't slapen, reepjes varkensvlees in een broodje. Varkensvlees? Ja! Met een eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. Wie bracht ons die geweldige smaakcombinatie? Het bleken niet de Turken, niet ...

02-08-2017 19:15

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de Aardappeleter beschaafd eten, dan doen hij dat met stokjes. Daarmee kan hij -in groen pakpapier gevouwen- bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd! In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 30
  • Laatste uitzending op 28-12-2018 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord