Programma gemist?

De aardappeleter kijkt uit op zondag naar met het uit bord op tijdens schoot naar Studio Sport. En wat in ligt er op een dat bord: babi in pangang. Volksstammen naar zijn ermee het opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt op tv gehucht, het stad en land af naar het de oorsprong de van onze in babi pangang. het De eerste stop: tijdens de Chinees van IJmuiden. En, verrassing, tijdens tijdens het meest bekende in Chinese gerecht blijkt Indonesisch. Op Sumatra met hoort Joris dat uit de een missionaris weleens trek van heeft in wat anders, krijgt het hij een hapje naar varkensbloed het van oom door snor en kijkt hij om de een deur de bij een tijdens hondenrestaurant. Vreemd genoeg vindt hij op tv wat een hij zoekt bij terugkomst in met Nederland in, geen met grap, een heus het toverboek.

Joris met doet een op verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en met je hoort er uit dus op nooit iets over, maar de naar schnitzel is Nederlands. de Net als tulpen, uit molens op tv en softdrugs. tijdens Uit recent taalkundig onderzoek blijkt op dat het woord het schnitzel is gebaseerd op tijdens van de Achterhoekse uitspraak van de het woord afsnijdsel. Wiener schnitzel in is tijdens niets anders dan van een marketingtruc van door de Oostenrijkers. We tijdens moeten onze met culinaire erfenis beter bewaken, meent Vermeer. een Wiener is het dood, leve de door Winterswijker uit schnitzel.

De aardappeleter geeft in haar kinderen op tv pasta met rode uit saus. En met de student lust uit het ook, net als de het boer, boekhouder naar en bejaarde. de Wij aardappeleters eten het spaghetti bolognese vanaf dat we met op tv tanden krijgen tot een het moment dat met we ze verliezen. Aardappeleter met Joris Vermeer op tv hoort dat het op tv IJmuidense spaghetti-oproer een door gehaktballenoorlog was. In Bologna gaat een een tijdens kistje open waarin het in enige culinaire naar vredesakkoord ter wereld ligt. En Joris naar uit schuift, heel voorzichtig, een aan tafel met een groep geheimzinnige de strijders naar voor een rechtvaardige verdeling de van meel, water in en ei. Oh op tv ja, en in Bologna uit vraag je nooit, tijdens nee helemaal nooit, een om spaghetti op bolognese.

Fondue is een op tv naar chique woord voor smelten. Chique, in want Frans. Toen het de Zwitsers op tv veel te veel kaas van hadden om zelf op tv op te eten, in bedachten ze iets nieuws uit om de uit wereld een mee te veroveren. Zo werd, nog het maar zestig jaar op geleden, kaasfondue geboren. naar Het bestond wel van eerder, maar toen uit werd het naar gegeten van door een handvol melkboeren uit bovenop de alp. En in een boer is door geen naar nuffige dame in een door te duur restaurant. Geen fondue tijdens dus, maar op soep. in Kaassoep. En dat vindt Joris Vermeer, op net als op tv de Zwitserse melkboer, een naar veel uit betere naam. in Kaassoep.

De tijdens haan is het van nationale beest van de Fransman. op tv de Een symbool dat het opgewonden, naar protserige karakter van de door inwoner door van Frankrijk perfect op tv weergeeft. En dan, op tv het eten. Coq au de vin is haan in met wijn. Wat kan met er Franser op tv zijn? Met die gedachte op stort Joris het 'mangeur de naar pomme de terre' met Vermeer zich in een avontuur op tv een dat meteen een tragische het wending neemt. door Morsdood, blijkt de met haan, de Fransman blieft in hem allang in niet meer. Zelfs naar de chef van een een befaamd sterrenrestaurant weet naar niet wat-ie ermee aan de moet. tijdens Le coq est mort. Gelukkig ontdekt op tv uit Joris Vermeer de Belgen. Daar kraait op tv de haan uit niet, nee, daar op zingt-ie.

Ceviche het is rauwe een vis met een spetter citroen. op Kun je door daar een een half uurtje televisie over maken? de Met gemak. Joris met struint met zijn van lompe Hollandse uit poten per ongeluk door een de massagraf, ontdekt het dat een de Peruaanse kip alle ansjovis uit door de zee heeft uit in opgegeten en hij eet het in lekkerste kommetje vis ooit uit bij op tv het wereldberoemde restaurant met Maido in Lima. Oh door ja, en ceviche de is tijdens niet Arabisch, Spaans, Japans of Peruaans. op tv op Nee hoor, echt niet. Het is naar gewoon Nederlands, want van zure op tv haring.

De allereerste patat de tijdens smaakte naar oliebol. En omgekeerd. van Aardappeleter van Joris Vermeer ontmoet de in België een een professor in patat die tijdens hem dat uitlegt. op Maar wij, Vlaamse, in Waalse en Nederlandse lagelanders, door wij danken een alles aan de hoogstelanders. de Joris op Vermeer moet dus het op bezoek bij de in eerste aardappeleters. Bij het oudste op tv aardappelveld op tv ontmoet hij de beste kok van een van de wereld: Virgilio Martinez. op tv Dat is naar gezellig en uit vooral heel lekker. Maar Vermeer van is eigenlijk op weg door op tv naar de Peruaanse in aardappelboer op het puntje van de met berg. Want van hij op heeft een cadeau meegenomen. in Misschien wel de door beste Europese uitvinding tijdens ooit: mayonaise.

De aardappeleter uit verbrandt, tijdens door de supermarkt het voorgemarineerd, vlees boven in de kooltjes van zijn grill. een In tijdens de achtertuin, gehuld het in schort, waant in de huisvrouw, hipster of huisarts in zich van een oermens, een neanderthaler. de Maar wij, aardappeleters, tijdens hebben geen idee van wat uit dat in eigenlijk is, de barbecue. tijdens Joris Vermeer reist uit naar het Texas, het mekka voor de uit echte man. op Daar lachen ze hem door nog net uit niet recht in zijn gezicht door naar uit. Barbecue? Dat doe je een niet uit buiten, dat stinkt teveel. Amerikanen op tv roken, binnenshuis, het vlees het uit zoals wij de vis. op Verward eindigt Joris in Mexico, naar waar op tv hij de beste met barbecue van zijn leven eet. in In een in tuin, uit een gat op in naar de grond.

Joris een Vermeer ontmoet de een laatst levende Stroganoff. een Hélène de Ludinghausen, een geboren Stroganoff, is op tv een heuse prinses, oud-directrice van de Yves Saint de Laurent van en ze spreekt meer talen dan tijdens Ivo op Niehe. Haar beste vriend naar is een een duif, ze op tv rookt als een ketter en op tv ze heeft de door stem van het een schoorsteenveger. de Logischerwijs wordt Joris Vermeer op slag door verliefd. een De ontboezeming in van de prinses dat op tv ze, sinds de op dood van haar een moeder, nooit meer een fatsoenlijke met boeuf stroganoff de heeft van gegeten, raakt hem. tijdens Zijn zoektocht door moedertje Rusland leidt met tot de een verassende naar ontknoping.

De op tv lekkerste pannenkoek ter naar wereld eet je in in het mooiste land op op aarde. met Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris van Vermeer doorkruist Suriname uit uit op een rotte brommer en hij op ziet er bos- het uit en stadscreolen, joden, Chinezen en de indianen en in vooral veel, heel door veel hindoestanen. Hij met ontdekt hoe door een Indiase pannenkoek het schopt tot met nationaal naar Surinaams symbool. En uit dat heeft te tijdens maken met misschien wel op tv de op zwartste bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis. naar naar In discobusje vier ontdekt Joris Vermeer, door in tot zijn afgrijzen, tijdens zijn eigen houten, Hollandse op tv heup.

Wil de aardappeleter een beschaafd eten, het dan doet het hij dat met uit stokjes. Daarmee kan hij in in groen door pakpapier gevouwen bolletjes een rijst met een stukje vis met naar binnen naar lepelen. naar Heel geraffineerd. In Japan tijdens blijkt sushi niet een alleen maar om verse uit vis uit te draaien. Joris tijdens Vermeer proeft van een vis tijdens die zo verrot op is dat een van doorgewinterde Franse kaaseter door ervan gaat rillen. Hij het struint over de op tv mooiste tijdens vismarkt ter wereld en de eet op op tv stand: bij de sushichef uit van de Japanse door premier.

Seizoen naar 2 - Aflevering 10 - met tijdens Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte uit naar oliebol. En een omgekeerd. Aardappeleter Joris van Vermeer ontmoet in het België een professor in van met patat die hem door dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, in Waalse en de Nederlandse lagelanders, de wij danken alles aan door de hoogstelanders. Joris Vermeer uit moet dus een op bezoek bij de tijdens eerste aardappeleters. in Bij het oudste aardappelveld ontmoet uit hij de beste tijdens met kok van de wereld: de Virgilio Martinez. Dat de is gezellig en van vooral heel uit lekker. Maar Vermeer is eigenlijk op uit weg naar het de Peruaanse aardappelboer van op de het puntje van de uit berg. Want met hij heeft een cadeau meegenomen. in Misschien wel de beste uit Europese uitvinding ooit: een het mayonaise.

Seizoen op tv 2 - Aflevering het 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal een dat de begint met een koe de op een met boot is een de goed verhaal. door Als die boot uit vol koe en naar ongewassen Spanjaard een naar oceaan oversteekt en dat de tijdens scheepslading dan een onbewoonde een vlakte bevolkt? in Dan tijdens is dat een belangrijke de historische gebeurtenis. Vier eeuwen met na deze avontuurlijke overtocht tijdens de volgt aardappeleter Joris Vermeer de het spoor van van de koe en de naar Spanjaard om te ontdekken uit op waarom we zo in graag een lapje vlees de uit Argentinië eten. uit Er wordt een koe van over in de lengte doormidden op gesneden en op in een landbouwwerktuig boven een op tv vuurtje geroosterd. Het is door de met meest indrukwekkende barbecue ooit. op tv En heel per ongeluk uit maakt Joris Vermeer een het harde cowboy naar aan het uit huilen.

Joris naar Vermeer eet voor het een eerst van zijn van leven met een maaltijd met de doden. naar Op een in bizarre plek bovendien: in uit de ruïne op tv van Radio de Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio tijdens Kootwijk. Indonesiërs noemen met zo'n maaltijd naar slametan. Het van is een op tv feestmaal waar de het Nederlandse kolonist later uit een rijsttafel van heeft van gemaakt. En die rijsttafel de was, tijdens gek genoeg, pas mogelijk nadat door een beroemd kanaal in naar Egypte werd op tv geopend. Joris met Vermeer leert ook dat tijdens je vleermuizen met moet eten als je astma tijdens hebt. Op het een stokje, eventueel de met pindasaus. naar En dat de er twintig vleermuizen op tv nodig zijn voor je buikje vol de op is.

Joris Vermeer op ontmoet de in laatst levende Stroganoff. Hélène de met Ludinghausen, geboren uit Stroganoff, is een het heuse prinses, oud-directrice op van in Yves Saint Laurent naar en ze spreekt meer talen een dan Ivo Niehe. Haar de beste het vriend is een duif, een ze rookt als de een de ketter en ze heeft de stem op door van een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt uit Joris Vermeer op naar slag naar verliefd. De ontboezeming van op de prinses dat ze, sinds met de dood op tv van haar moeder, de nooit meer een fatsoenlijke naar boeuf stroganoff door heeft de gegeten, raakt hem. Zijn tijdens zoektocht door moedertje met Rusland leidt door tot een verrassende op tv ontknoping.

mei 2020
13-06-2019 18:20

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

De aardappeleter kijkt op zondag met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze b...

12-06-2019 18:20

Schnitzel

De Aardappeleters - Schnitzel

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs. Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het woord schnitzel is gebaseerd...

11-06-2019 18:15

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten spaghetti bolognese vanaf dat we tanden krijgen tot het moment dat we ze verliezen. Aarda...

10-06-2019 18:20

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique, want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. He...

05-06-2019 18:15

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten. Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

04-06-2019 18:20

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

03-06-2019 18:20

Patat

De Aardappeleters - Patat

De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders....

30-05-2019 18:15

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

De aardappeleter verbrandt, door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een neanderthaler. Maar wij, aardappeleter...

29-05-2019 18:20

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

28-05-2019 18:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral v...

27-05-2019 18:20

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij in groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te...

28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 41
  • Laatste uitzending op 13-06-2019 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!