Programma gemist?

De een aardappeleter kijkt uit op zondag met het bord op op tv schoot naar de Studio met Sport. En wat ligt er tijdens op dat de bord: babi pangang. door Volksstammen zijn op tv ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer tijdens zoekt gehucht, door stad en land tijdens af naar de het oorsprong van op tv onze babi pangang. op De eerste stop: de Chinees van door uit IJmuiden. En, verrassing, het meest tijdens bekende Chinese gerecht een blijkt Indonesisch. Op Sumatra uit uit hoort Joris dat de missionaris in weleens trek heeft in uit wat het anders, krijgt hij een op hapje varkensbloed van uit oom snor door en kijkt hij met om de een deur bij een hondenrestaurant. Vreemd naar genoeg tijdens vindt hij wat hij zoekt op tv bij terugkomst in Nederland van op tv in, geen grap, een heus op tv toverboek.

Joris van doet een verbijsterende ontdekking. naar Niemand weet op het en je hoort met er dus nooit iets tijdens over, tijdens maar de schnitzel is de Nederlands. Net op als tulpen, een molens en softdrugs. uit Uit recent taalkundig onderzoek met blijkt dat het het woord schnitzel is op tv gebaseerd op de Achterhoekse van uitspraak van het op tv woord afsnijdsel. Wiener in schnitzel is door niets anders dan in een marketingtruc van het de Oostenrijkers. We moeten onze van culinaire met erfenis beter bewaken, meent de Vermeer. op Wiener is dood, leve op de Winterswijker met schnitzel.

De aardappeleter geeft tijdens haar door kinderen pasta op met rode saus. En de student met lust naar het ook, net naar als de een boer, boekhouder en bejaarde. op tv Wij aardappeleters in eten spaghetti bolognese vanaf in dat we tanden krijgen door tot het de moment dat we ze verliezen. door Aardappeleter Joris een Vermeer hoort dat het op IJmuidense spaghetti-oproer een van gehaktballenoorlog was. In op Bologna gaat een tijdens op tv kistje open waarin het enige naar culinaire vredesakkoord ter wereld op een ligt. En Joris schuift, op heel voorzichtig, aan tafel in met op tv een groep geheimzinnige strijders naar voor een rechtvaardige een verdeling van meel, uit water en ei. Oh ja, de en in met Bologna vraag je nooit, met nee helemaal nooit, op naar om spaghetti bolognese.

Fondue op is een chique woord voor het smelten. Chique, want het Frans. Toen in de Zwitsers veel te met een veel kaas hadden om een zelf op te eten, bedachten uit naar ze iets nieuws uit om de wereld mee te op veroveren. Zo werd, met nog met maar zestig jaar de geleden, kaasfondue geboren. Het het bestond wel op tv eerder, maar toen werd het gegeten het door op tv een handvol melkboeren bovenop een de alp. En een het boer is geen met nuffige een dame in een te van duur een restaurant. Geen fondue dus, door maar soep. Kaassoep. En dat van vindt Joris Vermeer, de net als uit de Zwitserse melkboer, een met veel betere tijdens naam. het Kaassoep.

De het haan is een het nationale beest op van de Fransman. Een symbool op tv dat het in opgewonden, protserige karakter van de in inwoner van op tv Frankrijk perfect het weergeeft. En naar dan, het eten. op tv Coq au vin is haan het in wijn. Wat kan naar tijdens er Franser zijn? in Met die gedachte met stort Joris 'mangeur tijdens de pomme de terre' Vermeer zich op in de een avontuur dat meteen de een tragische met wending neemt. Morsdood, blijkt uit de haan, de naar Fransman blieft in hem allang niet meer. Zelfs een het de chef van een befaamd de sterrenrestaurant weet niet de wat-ie ermee in aan moet. Le coq uit est mort. Gelukkig ontdekt naar op Joris Vermeer de Belgen. Daar de kraait de haan op tv niet, nee, in daar zingt-ie.

Ceviche het is rauwe vis met op een spetter citroen. Kun naar je daar in een van half uurtje televisie over een maken? Met gemak. van Joris struint met zijn lompe van Hollandse poten per van tijdens ongeluk door een massagraf, ontdekt dat van de Peruaanse in kip alle ansjovis door uit op de zee heeft opgegeten en hij tijdens uit eet het lekkerste in kommetje vis ooit bij op tv het wereldberoemde restaurant naar Maido in Lima. Oh ja, door tijdens en ceviche is door niet Arabisch, Spaans, een Japans of Peruaans. Nee van hoor, echt niet. Het is door gewoon Nederlands, in want het zure haring.

De allereerste op tv patat smaakte van naar oliebol. door En omgekeerd. Aardappeleter van Joris Vermeer ontmoet in uit België een professor in naar patat het die hem dat uitlegt. Maar met wij, Vlaamse, Waalse en op Nederlandse lagelanders, het wij danken alles aan naar met de hoogstelanders. Joris met Vermeer moet dus op tv op bezoek bij de eerste op aardappeleters. Bij het oudste op tv aardappelveld het ontmoet hij naar de beste kok van op de wereld: Virgilio Martinez. Dat uit naar is gezellig en vooral heel lekker. het Maar Vermeer van is eigenlijk op met weg naar de Peruaanse op van aardappelboer op het puntje van van de berg. Want hij het heeft een met cadeau meegenomen. in Misschien wel op tv de beste Europese uitvinding ooit: uit mayonaise.

De op tv aardappeleter verbrandt, door de van supermarkt voorgemarineerd, vlees met boven de kooltjes de van zijn door grill. In de achtertuin, gehuld tijdens in schort, op tv waant de naar huisvrouw, hipster of van huisarts zich een oermens, de een neanderthaler. Maar wij, een aardappeleters, een hebben geen idee naar van wat een dat eigenlijk is, de op tv barbecue. Joris Vermeer reist op tv naar de Texas, het mekka voor de op echte man. Daar lachen in ze de hem nog net in niet recht in de zijn gezicht uit. een Barbecue? Dat doe je in niet buiten, dat stinkt naar teveel. Amerikanen roken, op tv binnenshuis, een het vlees zoals wij in de vis. Verward door eindigt Joris in in Mexico, uit waar hij de naar beste barbecue van de zijn leven eet. op In een tuin, een uit een gat in de het grond.

Joris Vermeer ontmoet op tv de laatst levende tijdens Stroganoff. op tv Hélène de uit Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een naar heuse het prinses, oud-directrice van Yves met Saint Laurent van en ze spreekt van meer talen dan Ivo een Niehe. Haar beste vriend is de een de duif, ze rookt als in een ketter en door ze heeft de stem het van een de schoorsteenveger. Logischerwijs wordt Joris met van Vermeer op slag verliefd. De ontboezeming van van de prinses met dat ze, sinds tijdens de met dood van tijdens haar moeder, nooit meer een in fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft op tv gegeten, raakt hem. in Zijn op tv zoektocht door op tv moedertje Rusland leidt tot een op verassende op ontknoping.

De lekkerste van pannenkoek ter het wereld eet tijdens je in het op mooiste land op aarde. tijdens Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris op Vermeer doorkruist op tv Suriname op een rotte tijdens brommer en hij in ziet er bos- naar en het stadscreolen, joden, Chinezen uit en indianen en vooral veel, de heel veel op hindoestanen. naar Hij ontdekt hoe een Indiase pannenkoek op het uit schopt tot nationaal Surinaams symbool. een En dat naar heeft te maken in met misschien wel de van zwartste bladzijde uit van de Nederlandse tijdens geschiedenis. In discobusje uit vier ontdekt Joris van Vermeer, tot zijn afgrijzen, van zijn eigen het houten, Hollandse uit heup.

Wil uit de aardappeleter op beschaafd eten, dan doet hij een dat een met stokjes. Daarmee kan hij in een de groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met met een stukje vis naar naar van binnen lepelen. door Heel geraffineerd. In Japan tijdens blijkt sushi niet alleen maar uit om verse een vis te draaien. in Joris Vermeer proeft in van een met vis die zo verrot is een uit dat een doorgewinterde met Franse kaaseter ervan gaat rillen. naar Hij de struint over de naar mooiste vismarkt ter wereld en de eet op een stand: bij door de sushichef van de naar Japanse premier.

Seizoen op 2 - Aflevering op 10 - met Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte door naar oliebol. En een omgekeerd. Aardappeleter Joris een Vermeer ontmoet de in België een professor het in patat tijdens die hem dat uitlegt. Maar naar wij Vlaamse, een Waalse en naar Nederlandse lagelanders, wij danken alles met aan de door hoogstelanders. Joris op tv Vermeer moet dus met op bezoek bij de de eerste met aardappeleters. Bij het naar oudste aardappelveld ontmoet een hij de beste kok van de uit in wereld: Virgilio Martinez. Dat is gezellig met en op vooral heel lekker. Maar van Vermeer is eigenlijk op een een weg naar de Peruaanse in aardappelboer op het puntje van van de berg. een Want hij heeft door een cadeau meegenomen. Misschien van wel de tijdens beste Europese de uitvinding ooit: tijdens mayonaise.

Seizoen in 2 - Aflevering tijdens 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een de verhaal dat begint van met een naar koe op een boot met is een een goed verhaal. Als die boot door tijdens vol koe en door ongewassen Spanjaard een uit oceaan oversteekt en op dat de scheepslading op dan een onbewoonde vlakte bevolkt? tijdens Dan is dat het een belangrijke historische in gebeurtenis. Vier eeuwen op na deze door avontuurlijke overtocht volgt aardappeleter Joris een op Vermeer het spoor van de op koe en de de Spanjaard om te ontdekken een waarom uit we zo graag uit een lapje vlees uit op Argentinië eten. Er door wordt een koe over het de lengte doormidden met gesneden en van op een landbouwwerktuig op boven een vuurtje geroosterd. tijdens op Het is de de meest indrukwekkende barbecue ooit. En heel uit per ongeluk naar maakt de Joris Vermeer een harde op cowboy aan tijdens het huilen.

Joris in Vermeer eet voor het op eerst van zijn uit leven een door maaltijd met de doden. Op met een bizarre plek het bovendien: in met de uit ruïne van Radio Malabar, het naar Indonesische zusterstation van Radio in Kootwijk. Indonesiërs op noemen zo'n maaltijd slametan. op tv Het is een door feestmaal van waar de Nederlandse kolonist later van uit een rijsttafel van heeft gemaakt. En door die rijsttafel in was, gek genoeg, pas van op mogelijk nadat een door beroemd kanaal in Egypte werd geopend. van de Joris Vermeer leert ook dat je een de vleermuizen moet eten als op tv je astma hebt. Op tijdens een stokje, een eventueel met pindasaus. En dat op op tv er twintig vleermuizen nodig in zijn voor de je buikje vol uit is.

Joris Vermeer ontmoet uit in de laatst levende met Stroganoff. Hélène de tijdens Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse tijdens prinses, oud-directrice op tv van Yves Saint Laurent een en uit ze spreekt tijdens meer talen dan op tv Ivo Niehe. Haar beste in vriend is een op tv duif, ze rookt als op een ketter en ze op tv de heeft de stem van naar een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt Joris naar Vermeer het op slag een verliefd. De ontboezeming van de prinses door dat ze, van sinds de dood door van haar moeder, nooit een meer een het fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft uit gegeten, raakt van hem. Zijn zoektocht tijdens door moedertje Rusland een leidt tot een uit verrassende een ontknoping.

september 2021
13-06-2019 18:20

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

De aardappeleter kijkt op zondag met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze b...

12-06-2019 18:20

Schnitzel

De Aardappeleters - Schnitzel

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs. Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het woord schnitzel is gebaseerd...

11-06-2019 18:15

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten spaghetti bolognese vanaf dat we tanden krijgen tot het moment dat we ze verliezen. Aarda...

10-06-2019 18:20

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique, want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. He...

05-06-2019 18:15

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten. Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

04-06-2019 18:20

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

03-06-2019 18:20

Patat

De Aardappeleters - Patat

De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders....

30-05-2019 18:15

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

De aardappeleter verbrandt, door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een neanderthaler. Maar wij, aardappeleter...

29-05-2019 18:20

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

28-05-2019 18:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral v...

27-05-2019 18:20

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij in groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te...

28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 41
  • Laatste uitzending op 13-06-2019 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!