Programma gemist?

Seizoen door 2 - Aflevering 10 naar - Culinair reportagemagazine. Patat. De naar allereerste patat smaakte naar in oliebol. En uit omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer het ontmoet in een België een professor in van patat die met hem in dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse tijdens en Nederlandse lagelanders, in op tv wij danken alles aan het de hoogstelanders. Joris Vermeer moet tijdens dus naar op bezoek bij de op eerste met aardappeleters. Bij het oudste het aardappelveld ontmoet hij de de beste kok van van de wereld: Virgilio tijdens Martinez. naar Dat is gezellig en het vooral heel het lekker. Maar Vermeer in is eigenlijk op weg naar de naar Peruaanse aardappelboer op een het puntje uit van de het berg. Want hij van heeft een cadeau meegenomen. Misschien op wel de een beste Europese uitvinding de ooit: een mayonaise.

Seizoen op 2 - Aflevering 9 met - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal op dat begint met met een door koe op een het boot is een goed in verhaal. Als die een boot vol koe en op tv ongewassen Spanjaard een van op oceaan oversteekt en dat met de scheepslading dan een onbewoonde de een vlakte bevolkt? Dan uit is dat een belangrijke historische uit gebeurtenis. het Vier eeuwen na in deze avontuurlijke overtocht een volgt aardappeleter Joris op Vermeer het spoor van de koe een en de Spanjaard op om te ontdekken het op tv waarom we zo graag een tijdens lapje op vlees uit Argentinië eten. Er door wordt een tijdens koe over de lengte doormidden een door gesneden en op een landbouwwerktuig op tv boven een door vuurtje geroosterd. Het is op tv de meest op tv indrukwekkende barbecue van ooit. En heel het per ongeluk maakt Joris Vermeer een in harde cowboy op aan door het huilen.

Joris tijdens Vermeer eet voor het op tv eerst van zijn uit leven een maaltijd op tv met de de doden. Op een op bizarre plek een bovendien: in de ruïne van met Radio Malabar, het een Indonesische zusterstation met van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen de zo'n door maaltijd slametan. Het is een de feestmaal op tv waar de Nederlandse kolonist later het een de rijsttafel van naar heeft gemaakt. En die rijsttafel was, van gek genoeg, uit pas mogelijk nadat een in beroemd van kanaal in Egypte werd geopend. een Joris Vermeer leert uit ook dat je door vleermuizen van moet eten als je astma door hebt. Op een een stokje, eventueel met in pindasaus. En met dat er twintig vleermuizen uit nodig op zijn voor je buikje vol de de is.

Joris Vermeer op ontmoet de laatst levende een Stroganoff. Hélène de door Ludinghausen, in geboren Stroganoff, is een een heuse prinses, oud-directrice van door Yves Saint Laurent een en ze spreekt met op tv meer talen dan Ivo van Niehe. Haar met beste vriend is een duif, een ze rookt als naar een ketter en met ze heeft de stem van van een schoorsteenveger. tijdens Logischerwijs wordt van Joris Vermeer op tv op slag verliefd. De op tv ontboezeming van de een prinses dat uit ze, sinds op tv de dood van haar in moeder, nooit meer een uit fatsoenlijke de boeuf stroganoff heeft gegeten, raakt door hem. de Zijn zoektocht door moedertje Rusland uit leidt tot een verrassende tijdens uit ontknoping.

Fondue met is een chique uit woord voor smelten. op tv Chique want de Frans. Toen de Zwitsers veel naar te uit veel kaas hadden om de zelf op te door eten, bedachten door ze iets nieuws een om de wereld mee te veroveren. door Zo de werd, nog maar zestig van jaar geleden, naar kaasfondue geboren. Het bestond wel tijdens eerder, van maar toen werd door het gegeten door met een handvol melkboeren naar bovenop de alp. En in een boer is op tv geen nuffige dame in op tv een te in duur uit restaurant. Geen fondue dus, maar naar soep. Kaassoep. En van dat vindt Joris naar Vermeer, net als de op Zwitserse melkboer, een in veel betere de naam. een Kaassoep.

De in haan is het het nationale beest van de in Fransman. Een symbool dat tijdens het opgewonden, protserige op tv karakter van de van inwoner in van Frankrijk perfect op weergeeft. En dan, het eten! naar Coq au op tv vin is van haan in wijn. Wat in kan er Franser van zijn? Met die gedachte op stort op tv Joris 'mangeur de pomme de in terre' Vermeer op zich in een avontuur met een dat meteen een tragische wending neemt. een Morsdood, blijkt de tijdens haan. De met Fransman blieft hem in allang niet meer. tijdens Zelfs tijdens de chef van een op tv befaamd sterrenrestaurant weet naar niet wat-ie ermee aan moet. het een Le coq est mort. Gelukkig ontdekt op tv Joris Vermeer tijdens de Belgen. Daar kraait naar de haan niet, naar op nee, daar zingt-ie.

Ceviche in is rauwe vis met een in het spetter citroen. Kun je het daar een half uurtje televisie op over naar maken? Met gemak. Joris struint op tv met zijn lompe naar naar Hollandse poten per ongeluk de door een massagraf, met ontdekt dat de Peruaanse tijdens kip op tv alle ansjovis uit de zee heeft met opgegeten en hij van eet het tijdens lekkerste kommetje vis ooit in op tv bij het wereldberoemde op restaurant Maido in Lima. Oh ja, met en ceviche tijdens is van niet Arabisch, niet Spaans, Japans tijdens of een Peruaans. Nee hoor, echt niet. Het op is gewoon Nederlands. uit Want, zure uit haring.

Achter een de loempia gaat op een verhaal van met oorlog, ellende op en vluchten schuil. van Joris Vermeer praat hierover met tijdens de Nederlands-Vietnamese loempiaverkoper Toan door tijdens Vu. In Vietnam gaat Joris in op zoek in naar de naar oorsprong van de loempia. Hij op tv stuit op een grote verschillen. in Het origineel heet niet 'loempia', de de Vietnamees kent in geen op rode saus en van van frituur is tijdens geen sprake. De het loempia is rauw.

De naar lekkerste pannenkoek het ter wereld eet je in het naar mooiste land tijdens op op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter naar Joris Vermeer, doorkruist Suriname het op van een rotte brommer en hij van ziet er tijdens bos- en stadscreolen, van Joden, Chinezen en het indianen en een vooral veel, heel veel Hindoestanen. van Hij van ontdekt hoe een Indiase pannenkoek van het schopt van tot op nationaal Surinaams symbool. En dat heeft naar te maken uit met misschien wel de in zwartste bladzijde het uit een de Nederlandse geschiedenis. In op tv discobusje vier ontdekt het Joris Vermeer, tot zijn tijdens afgrijzen, zijn eigen uit houten Hollandse de heup.

In op tv het tweede seizoen van van De Aardappeleters gaat, uit aardappeleter van in dienst, Joris Vermeer in tien op tv een afleveringen weer op van zoek naar de achtergronden van de ons dagelijkse eten. De de afleveringen op zijn de komende twee een weken elke werkdag rond in 19:15 een uur te zien op NPO het 2. Joris doet tijdens in de eerste aflevering met een verbijsterende op tv ontdekking. Niemand weet door het en naar je hoort er uit dus nooit iets over, maar op tv op tv de schnitzel is tijdens Nederlands. Net als het tulpen, molens en softdrugs. van Uit recent taalkundig onderzoek blijkt op dat het woord tijdens schnitzel is het gebaseerd op de de Achterhoekse uitspraak het van het woord afsnijdsel. Wiener uit naar schnitzel is niets anders dan een tijdens het marketingtruc van de in Oostenrijkers. We moeten in onze culinaire erfenis tijdens beter bewaken, meent Vermeer. het Wiener is dood, uit leve de Winterswijker het schnitzel.

Wil de naar aardappeleter Spaans van doen, dan koopt ie tijdens een bakje van paella. In heel Spanje in eten ze -net tijdens als in Nederland- een op het geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. door op Maar in Valencia, de plek waar door het vandaan met komt, dáár halen naar ze er hun met neus naar voor op. Niks op garnaal of verdwaalde mossel. Konijn op willen ze en de op tv met jager heeft het er maar op druk mee. het Aardappeleter Joris Vermeer gaat op met van jacht naar ingrediënten van naar een eeuwenoud gerecht. En door ontdekt dat paella meer op tv is dan een uit hap eten. uit Voorwaar, door het was de de redding én de van ondergang van een heuse door dictatuur.

Aardappeleters houden van op tv pannenkoeken, maar meestal een met een met zoet beleg. De Mexicaanse uit pannenkoek is een altijd hartig in en wat je naar erin stopt of erop legt, met bepaalt op tv hoe het uit heet. Joris Vermeer gaat een voor De op Aardappeleters in Mexico het op zoek naar de taco en tijdens hoort en passant door de naar verschillen en overeenkomsten tussen de op tv burrito, tijdens enchilada en taco. In van Mexico verdwaalt hij tussen naar de sterke in drank en sterke het mannen het en ontmoet in naar het plaatsje Tequila op de allereerste Mexicaanse van restauranteigenaar van Nederland.

De uit aardappeleters kent maar één koe. door Een in zwart-witte die melk op tv geeft en kleine koetjes. In de Hongarije kennen een ze vooral een koe naar die met in grote uit aantallen over de mythische op tv steppen dwaalt, met voortgedreven door even mythische cowboys, de het van gulyás. En waar je een nationaal tijdens gerecht van kunt in koken. naar In Hongarije uit praat aardappeleter Joris Vermeer met met een de Nederlandse schrijver die op haarfijn het verschil kan uitleggen op tv tussen goulash op tv en goulashsoep en de waarom zijn schoonfamilie op feestjes door altijd door op tafels op tv danst. En hij komt een erachter dat de communisten uit niet van koeien het hielden.

De met Aardappeleter rolt uit een de kroeg en een wil, net voor 't slapen, tijdens reepjes varkensvlees in op van een broodje. Varkensvlees? Ja! tijdens Met een uit eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. Wie bracht ons met die geweldige in smaakcombinatie? tijdens Het bleken niet de Turken, het niet de van Grieken, maar een de joden uit Israël. Aardappeleter Joris van Vermeer van ontmoet een van onbekende legende. De man die hier op in naar Nederland een culinaire met ontdekking deed die de wereld door op tijdens zijn grondvesten deed van trillen. In Israël de vindt Joris een Palestijnse bakker uit die tijdens naar de Efteling van gaat om van zijn met eigen waar te door snoepen. Hij slaat stijl uit achterover op tv van de op grootste shoarmarol die uit hij ooit zag. En het hij ontdekt een broodje met dat minstens naar vier heilige de wetten met voeten de treedt.

Wil de Aardappeleter met uit beschaafd eten, dan doen hij uit dat met stokjes. Daarmee op kan hij van -in groen pakpapier gevouwen- in bolletjes rijst met de een stukje vis naar met naar binnen lepelen. Heel geraffineerd! in In het Japan blijkt sushi op niet alleen maar om verse in vis te de draaien. Joris Vermeer proeft uit van een vis de die tijdens zo verrot is dat een naar doorgewinterde Franse in kaaseter ervan gaat rillen. een Hij struint over de de mooiste vismarkt ter door wereld en eet op tv op stand: het bij de sushichef tijdens van de Japanse naar premier.

januari 2019
28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

24-12-2018 19:10

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. Het...

21-12-2018 19:20

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten! Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

20-12-2018 19:15

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

19-12-2018 19:30

Vietnamese loempia

De Aardappeleters - Vietnamese loempia

Achter de loempia gaat een verhaal van oorlog, ellende en vluchten schuil. Joris Vermeer praat hierover met de Nederlands-Vietnamese loempiaverkoper Toan Vu. In Vietnam gaat Joris op zoek naar de oorsprong van de loempia. Hij stuit op grote...

18-12-2018 19:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer, doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, Joden, Chinezen en indianen en vooral ...

17-12-2018 19:20

Terug: De Aardappeleters

De Aardappeleters - Terug: De Aardappeleters

In het tweede seizoen van De Aardappeleters gaat, aardappeleter van dienst, Joris Vermeer in tien afleveringen weer op zoek naar de achtergronden van ons dagelijkse eten. De afleveringen zijn de komende twee weken elke werkdag rond 19:15 uu...

30-08-2017 19:15

Paella

De Aardappeleters - Paella

Wil de aardappeleter Spaans doen, dan koopt ie een bakje paella. In heel Spanje eten ze -net als in Nederland- een geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. Maar in Valencia, de plek waar het vandaan komt, dáár halen ze er hun neus voo...

23-08-2017 19:20

Taco

De Aardappeleters - Taco

Aardappeleters houden van pannenkoeken, maar meestal met een zoet beleg. De Mexicaanse pannenkoek is altijd hartig en wat je erin stopt of erop legt, bepaalt hoe het heet. Joris Vermeer gaat voor De Aardappeleters in Mexico op zoek naar de ...

16-08-2017 19:20

Goulash

De Aardappeleters - Goulash

De aardappeleters kent maar één koe. Een zwart-witte die melk geeft en kleine koetjes. In Hongarije kennen ze vooral een koe die in grote aantallen over de mythische steppen dwaalt, voortgedreven door even mythische cowboys, de gulyás. En w...

09-08-2017 19:20

Shoarma

De Aardappeleters - Shoarma

De Aardappeleter rolt uit de kroeg en wil, net voor 't slapen, reepjes varkensvlees in een broodje. Varkensvlees? Ja! Met een eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. Wie bracht ons die geweldige smaakcombinatie? Het bleken niet de Turken, niet ...

02-08-2017 19:15

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de Aardappeleter beschaafd eten, dan doen hij dat met stokjes. Daarmee kan hij -in groen pakpapier gevouwen- bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd! In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 30
  • Laatste uitzending op 28-12-2018 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord