Programma gemist?

Seizoen op tv 2 - tijdens Aflevering 10 - Culinair van reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte uit naar oliebol. in En omgekeerd. Aardappeleter het Joris Vermeer ontmoet in uit België een professor de in patat die de hem dat uitlegt. Maar tijdens wij een Vlaamse, Waalse op tv en Nederlandse lagelanders, wij danken naar alles de aan de hoogstelanders. Joris Vermeer moet in dus op met bezoek bij de de eerste aardappeleters. Bij op tv het oudste aardappelveld ontmoet uit hij in de beste kok op tv van de wereld: tijdens Virgilio Martinez. Dat uit is gezellig en op vooral heel lekker. Maar tijdens Vermeer is in eigenlijk op weg met naar de Peruaanse een aardappelboer op het uit puntje van de berg. op tv Want tijdens hij heeft een cadeau uit meegenomen. Misschien wel de in beste Europese uitvinding met ooit: in mayonaise.

Seizoen tijdens 2 - Aflevering 9 met - in Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal met dat begint met een koe op op een op tv boot is een goed door verhaal. Als die uit boot vol koe met en het ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt uit en dat de op scheepslading dan een uit onbewoonde op tv vlakte bevolkt? Dan is door dat een belangrijke van historische gebeurtenis. Vier een eeuwen na in deze avontuurlijke overtocht volgt aardappeleter op Joris Vermeer het spoor tijdens van uit de koe en de Spanjaard op tv om van te ontdekken waarom we zo een graag een lapje op tv vlees uit Argentinië door eten. Er in wordt een koe over uit de lengte doormidden op op tv gesneden en op een landbouwwerktuig boven in in een vuurtje geroosterd. Het met is de met meest indrukwekkende barbecue ooit. En heel met per ongeluk op tv maakt Joris Vermeer een met door harde cowboy aan het door huilen.

Joris van Vermeer eet voor van het eerst uit van zijn leven het een maaltijd met de doden. met Op een bizarre plek met door bovendien: in de door ruïne van Radio de Malabar, het Indonesische tijdens zusterstation van Radio Kootwijk. het Indonesiërs noemen zo'n van maaltijd slametan. Het is in een feestmaal waar de naar Nederlandse kolonist uit later een rijsttafel tijdens van heeft gemaakt. van En die rijsttafel was, de gek genoeg, op tv pas mogelijk met nadat een van beroemd kanaal in op Egypte werd geopend. Joris Vermeer van leert ook dat je met van vleermuizen moet eten als je astma uit hebt. Op een het stokje, eventueel door met een pindasaus. En dat naar er twintig vleermuizen nodig zijn het voor je naar buikje vol naar is.

Joris in Vermeer ontmoet de de laatst levende Stroganoff. op tv Hélène de Ludinghausen, geboren de Stroganoff, is een heuse een prinses, oud-directrice op van van Yves Saint Laurent en ze spreekt op meer talen dan het Ivo Niehe. Haar naar beste in vriend is een met duif, ze rookt als met een in ketter en ze heeft de stem met van met een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt naar Joris Vermeer op tv op slag verliefd. De tijdens ontboezeming een van de prinses door dat ze, sinds de dood op tv van van haar moeder, nooit meer een een fatsoenlijke boeuf naar stroganoff heeft gegeten, raakt hem. de Zijn zoektocht tijdens door moedertje Rusland leidt met tot tijdens een verrassende de ontknoping.

Fondue met is een chique woord voor uit het smelten. Chique want Frans. tijdens Toen de Zwitsers de veel te veel kaas naar hadden tijdens om zelf op te tijdens eten, bedachten ze iets naar nieuws om het de wereld mee te veroveren. de tijdens Zo werd, nog maar zestig een jaar geleden, in kaasfondue geboren. Het bestond een wel eerder, maar een toen in werd het gegeten door door een handvol melkboeren bovenop een de van alp. En een boer is geen met nuffige dame in met een naar te duur het restaurant. Geen fondue naar dus, maar soep. op tv Kaassoep. En dat vindt Joris Vermeer, tijdens net als de op Zwitserse melkboer, de een veel betere naam. een van Kaassoep.

De haan is de het uit nationale beest van de Fransman. naar Een symbool op dat het opgewonden, met protserige karakter van door de inwoner van op Frankrijk perfect weergeeft. En tijdens dan, het naar eten! Coq uit au vin is haan tijdens in wijn. Wat het kan er Franser op zijn? in Met die gedachte de stort Joris 'mangeur de met pomme de terre' Vermeer met zich de in een avontuur dat op tv meteen een tragische een wending neemt. Morsdood, blijkt in de haan. van De Fransman blieft hem allang het niet met meer. Zelfs de chef van de een op tv befaamd sterrenrestaurant op tv weet niet wat-ie ermee aan op tv moet. Le coq est op tv mort. uit Gelukkig ontdekt Joris Vermeer de op Belgen. uit Daar kraait de het haan niet, naar nee, daar zingt-ie.

Ceviche de is rauwe vis op met een spetter op tv citroen. Kun op je daar een van half uurtje televisie over maken? tijdens Met gemak. Joris struint de met op tv zijn lompe Hollandse met poten per ongeluk van door een massagraf, uit ontdekt dat de Peruaanse kip een alle van ansjovis uit de zee met heeft opgegeten en de hij eet het het lekkerste kommetje vis in ooit door bij het wereldberoemde restaurant Maido door in Lima. Oh ja, uit de en ceviche is niet Arabisch, het niet naar Spaans, Japans of op tv Peruaans. Nee hoor, echt niet. de Het is gewoon op Nederlands. Want, de zure haring.

Achter met de loempia gaat een verhaal door met van oorlog, ellende en vluchten op tv schuil. Joris Vermeer door praat hierover van met de Nederlands-Vietnamese loempiaverkoper naar Toan Vu. op In Vietnam gaat Joris op een zoek naar de door op tv oorsprong van de loempia. Hij een stuit op grote verschillen. de tijdens Het origineel heet niet 'loempia', de een Vietnamees kent geen naar rode saus in en van frituur is het geen sprake. in De loempia naar is rauw.

De lekkerste op pannenkoek ter wereld met eet door je in het mooiste een land op aarde. Surinaamse roti. de het Bakra aardappeleter Joris uit Vermeer, doorkruist Suriname op de een rotte brommer en hij op tv ziet met er bos- en naar stadscreolen, Joden, Chinezen uit en indianen het en vooral veel, heel tijdens veel Hindoestanen. Hij ontdekt tijdens hoe een uit Indiase pannenkoek op het schopt tot de nationaal Surinaams symbool. En in dat heeft te de maken met misschien wel uit de van zwartste bladzijde uit de een Nederlandse geschiedenis. op In discobusje vier op ontdekt Joris Vermeer, op tv tot zijn afgrijzen, door zijn eigen houten Hollandse tijdens heup.

In tijdens het tweede seizoen tijdens van De Aardappeleters tijdens gaat, aardappeleter op van dienst, Joris Vermeer in tien het afleveringen weer in op zoek in naar de door achtergronden van ons van dagelijkse eten. De afleveringen zijn de uit komende de twee weken elke werkdag rond op 19:15 uur te uit zien op NPO met 2. Joris doet op tv in de van eerste aflevering een verbijsterende het ontdekking. Niemand weet met het en je hoort door tijdens er dus nooit iets over, door maar tijdens de schnitzel is naar Nederlands. Net als tulpen, molens en met softdrugs. Uit recent met in taalkundig onderzoek blijkt dat het woord uit schnitzel is tijdens gebaseerd op de Achterhoekse tijdens in uitspraak van het het woord afsnijdsel. Wiener schnitzel is tijdens niets anders dan een van marketingtruc van een de Oostenrijkers. We moeten uit onze een culinaire erfenis beter bewaken, een meent Vermeer. de Wiener is met dood, leve de tijdens Winterswijker schnitzel.

Wil op de aardappeleter Spaans van doen, dan de koopt ie een op bakje paella. In heel tijdens Spanje eten ze naar -net als in Nederland- het een geel rijstgerecht tijdens vol schaal- en schelpdieren. op Maar in uit Valencia, het de plek waar het vandaan van komt, dáár halen ze tijdens er op hun neus voor op. Niks door garnaal of verdwaalde met van mossel. Konijn willen naar ze en de op jager heeft het uit er maar druk mee. met Aardappeleter Joris Vermeer gaat de op jacht naar op ingrediënten van een eeuwenoud het gerecht. En met ontdekt dat van paella meer is dan het een op hap eten. Voorwaar, uit het was de een redding én de ondergang van een een heuse op tv dictatuur.

Aardappeleters houden in van pannenkoeken, op tv maar meestal met een zoet in beleg. op tv De Mexicaanse pannenkoek is altijd uit hartig en wat een je met erin stopt een of erop legt, bepaalt hoe met het heet. Joris door Vermeer gaat voor een De Aardappeleters in Mexico met uit op zoek naar de taco door en tijdens hoort en passant de verschillen en de overeenkomsten tussen door de burrito, enchilada en uit taco. op tv In Mexico verdwaalt hij uit tussen de sterke op tv drank en sterke door mannen en in ontmoet in het door plaatsje Tequila de naar allereerste Mexicaanse restauranteigenaar door van Nederland.

De aardappeleters in kent maar in één koe. Een zwart-witte die tijdens melk geeft en met kleine tijdens koetjes. In Hongarije tijdens kennen ze vooral een naar koe die naar in grote aantallen over de van mythische de steppen dwaalt, voortgedreven door de even mythische van cowboys, de gulyás. En naar waar je een nationaal op tv gerecht van kunt naar koken. In in Hongarije praat het aardappeleter Joris Vermeer in met een Nederlandse schrijver die tijdens haarfijn een het verschil het kan uitleggen tussen goulash en op tv goulashsoep en waarom zijn een schoonfamilie op feestjes met altijd op tafels op naar danst. En hij komt erachter van dat de communisten naar niet in van koeien hielden.

De Aardappeleter op rolt uit uit de kroeg en op wil, net naar voor 't slapen, reepjes varkensvlees van in een broodje. Varkensvlees? op een Ja! Met een in eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. Wie bracht ons naar die geweldige smaakcombinatie? op Het bleken niet het de Turken, niet met de Grieken, tijdens maar de het joden uit een Israël. Aardappeleter Joris tijdens Vermeer ontmoet een onbekende met legende. De man die hier van met in Nederland een een culinaire ontdekking deed van die de wereld op op zijn grondvesten deed trillen. uit In Israël vindt door Joris een Palestijnse van bakker het die naar de Efteling gaat naar om op van zijn eigen waar uit te snoepen. Hij slaat uit stijl achterover op van de grootste shoarmarol uit die hij van ooit zag. de En hij ontdekt een broodje tijdens dat minstens met vier heilige wetten met uit voeten de treedt.

Wil met de Aardappeleter beschaafd eten, tijdens dan met doen hij dat met stokjes. Daarmee het kan hij van -in groen pakpapier met gevouwen- bolletjes uit rijst met een stukje door vis naar binnen op lepelen. Heel geraffineerd! In een Japan uit blijkt sushi niet alleen maar op tv op tv om verse vis te draaien. een Joris Vermeer uit proeft van op een vis die zo met verrot is dat op tv een doorgewinterde Franse kaaseter ervan van gaat rillen. Hij de struint over met de mooiste vismarkt ter in wereld en eet met op stand: bij van de sushichef van een de tijdens Japanse premier.

mei 2019
28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

24-12-2018 19:10

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. Het...

21-12-2018 19:20

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten! Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

20-12-2018 19:15

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

19-12-2018 19:30

Vietnamese loempia

De Aardappeleters - Vietnamese loempia

Achter de loempia gaat een verhaal van oorlog, ellende en vluchten schuil. Joris Vermeer praat hierover met de Nederlands-Vietnamese loempiaverkoper Toan Vu. In Vietnam gaat Joris op zoek naar de oorsprong van de loempia. Hij stuit op grote...

18-12-2018 19:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer, doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, Joden, Chinezen en indianen en vooral ...

17-12-2018 19:20

Terug: De Aardappeleters

De Aardappeleters - Terug: De Aardappeleters

In het tweede seizoen van De Aardappeleters gaat, aardappeleter van dienst, Joris Vermeer in tien afleveringen weer op zoek naar de achtergronden van ons dagelijkse eten. De afleveringen zijn de komende twee weken elke werkdag rond 19:15 uu...

30-08-2017 19:15

Paella

De Aardappeleters - Paella

Wil de aardappeleter Spaans doen, dan koopt ie een bakje paella. In heel Spanje eten ze -net als in Nederland- een geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. Maar in Valencia, de plek waar het vandaan komt, dáár halen ze er hun neus voo...

23-08-2017 19:20

Taco

De Aardappeleters - Taco

Aardappeleters houden van pannenkoeken, maar meestal met een zoet beleg. De Mexicaanse pannenkoek is altijd hartig en wat je erin stopt of erop legt, bepaalt hoe het heet. Joris Vermeer gaat voor De Aardappeleters in Mexico op zoek naar de ...

16-08-2017 19:20

Goulash

De Aardappeleters - Goulash

De aardappeleters kent maar één koe. Een zwart-witte die melk geeft en kleine koetjes. In Hongarije kennen ze vooral een koe die in grote aantallen over de mythische steppen dwaalt, voortgedreven door even mythische cowboys, de gulyás. En w...

09-08-2017 19:20

Shoarma

De Aardappeleters - Shoarma

De Aardappeleter rolt uit de kroeg en wil, net voor 't slapen, reepjes varkensvlees in een broodje. Varkensvlees? Ja! Met een eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. Wie bracht ons die geweldige smaakcombinatie? Het bleken niet de Turken, niet ...

02-08-2017 19:15

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de Aardappeleter beschaafd eten, dan doen hij dat met stokjes. Daarmee kan hij -in groen pakpapier gevouwen- bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd! In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 30
  • Laatste uitzending op 28-12-2018 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord