Programma gemist?

De aardappeleter kijkt op op op tv zondag met het door bord op schoot naar Studio uit Sport. En een wat ligt er op tijdens uit dat bord: babi van pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter naar Joris Vermeer zoekt op gehucht, op stad en land door af naar de oorsprong het van onze in babi pangang. uit De eerste stop: de Chinees uit van IJmuiden. En, uit verrassing, het meest bekende het Chinese gerecht blijkt door door Indonesisch. Op Sumatra een hoort Joris dat van de missionaris weleens trek tijdens heeft in wat anders, het krijgt hij het een hapje met varkensbloed van oom snor een en kijkt hij om de de deur bij van een tijdens hondenrestaurant. Vreemd genoeg op vindt hij wat hij zoekt op tv bij terugkomst in het Nederland in, geen grap, uit een op heus toverboek.

Joris naar doet een in verbijsterende ontdekking. Niemand weet op het en je hoort er door dus nooit op tv iets over, de maar de de schnitzel is Nederlands. Net als van tulpen, molens en softdrugs. uit met Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat met het woord door schnitzel uit is gebaseerd op de tijdens Achterhoekse uitspraak van het op woord afsnijdsel. Wiener van schnitzel in is niets anders van dan een marketingtruc van in de Oostenrijkers. We moeten van onze culinaire erfenis beter naar uit bewaken, meent Vermeer. Wiener het is dood, op tv leve de Winterswijker van schnitzel.

De aardappeleter geeft met haar kinderen pasta op tv uit met rode saus. het En de student lust het de ook, met net als de boer, de boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters tijdens eten spaghetti bolognese de vanaf dat we met door tanden krijgen tot het een moment dat door we ze verliezen. met Aardappeleter Joris Vermeer hoort dat het in het IJmuidense spaghetti-oproer een in gehaktballenoorlog was. In Bologna gaat een een kistje op tv open waarin een het enige culinaire vredesakkoord ter wereld uit ligt. En een Joris schuift, heel voorzichtig, in aan tafel met naar een een groep geheimzinnige tijdens strijders voor een rechtvaardige verdeling van in meel, water en door ei. Oh naar ja, en de in Bologna in vraag je nooit, nee het helemaal nooit, om spaghetti uit bolognese.

Fondue op is een chique woord door voor smelten. uit Chique, want een Frans. Toen de Zwitsers veel van te de veel kaas hadden om zelf het op een te eten, bedachten ze van iets nieuws om de wereld een mee van te veroveren. op tv Zo werd, nog maar zestig tijdens jaar geleden, kaasfondue van geboren. Het bestond met wel eerder, maar toen door werd het gegeten met door een tijdens handvol van melkboeren bovenop de alp. naar En een boer is een geen nuffige dame in het een te duur door restaurant. Geen een fondue tijdens dus, maar soep. Kaassoep. En het dat een vindt Joris Vermeer, net als een de Zwitserse melkboer, met een veel betere naam. een naar Kaassoep.

De door haan is het nationale op beest een van de Fransman. tijdens Een symbool dat het van opgewonden, protserige karakter van de tijdens inwoner op van Frankrijk de perfect weergeeft. En dan, het op eten. Coq op au vin is haan tijdens in wijn. Wat de kan een er Franser zijn? door Met die gedachte stort Joris 'mangeur door de pomme de de terre' Vermeer tijdens zich in een avontuur naar op dat meteen een de tragische wending neemt. Morsdood, naar blijkt de haan, de uit Fransman van blieft hem allang niet meer. Zelfs naar van de chef van een naar befaamd sterrenrestaurant weet op niet wat-ie ermee aan moet. op tv met Le coq est mort. Gelukkig het ontdekt Joris Vermeer de met Belgen. Daar kraait de de het haan niet, nee, daar op zingt-ie.

Ceviche is rauwe van van vis met een spetter citroen. Kun het je daar een de op tv half uurtje televisie naar over maken? Met gemak. Joris op tv struint met zijn lompe met met Hollandse poten per naar ongeluk door een massagraf, ontdekt dat van de Peruaanse uit kip op tv alle ansjovis uit de zee tijdens heeft opgegeten en hij op het eet het lekkerste naar kommetje vis ooit bij naar het wereldberoemde restaurant Maido met in Lima. Oh ja, op tv en ceviche is de tijdens niet Arabisch, Spaans, op Japans of Peruaans. Nee hoor, echt van naar niet. Het is gewoon Nederlands, want naar van zure haring.

De van allereerste patat smaakte naar oliebol. in En op omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet tijdens in België een tijdens professor in patat een die van hem dat op tv uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse op en op Nederlandse lagelanders, wij danken tijdens alles aan de hoogstelanders. in Joris de Vermeer moet dus op bezoek een bij de een eerste aardappeleters. Bij op tv het oudste door aardappelveld ontmoet hij de beste kok tijdens van de wereld: een Virgilio op tv Martinez. Dat is het gezellig en vooral op tv heel lekker. Maar Vermeer is naar op tv eigenlijk op weg naar het de Peruaanse door aardappelboer op het puntje op tv van de uit berg. Want hij heeft een het cadeau meegenomen. de Misschien wel de beste Europese met uitvinding ooit: in mayonaise.

De aardappeleter verbrandt, de door de met supermarkt voorgemarineerd, uit vlees boven de kooltjes van van zijn grill. op tv In de tijdens achtertuin, gehuld in schort, met waant de op tv huisvrouw, hipster uit of huisarts zich een oermens, een tijdens het neanderthaler. Maar wij, aardappeleters, hebben op geen idee van de wat dat eigenlijk is, op tijdens de barbecue. Joris Vermeer tijdens reist naar Texas, de het mekka voor de echte van het man. Daar lachen ze in hem nog net tijdens niet recht naar in zijn gezicht tijdens uit. Barbecue? Dat doe je op tv niet buiten, op dat stinkt teveel. Amerikanen de roken, binnenshuis, een het vlees zoals wij de uit vis. Verward eindigt op op Joris in Mexico, op waar hij de beste door barbecue van naar zijn leven eet. In een op tuin, uit een met gat in in de grond.

Joris van Vermeer ontmoet de op laatst levende een Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, naar is in een heuse prinses, oud-directrice op tv van uit Yves Saint Laurent en ze met spreekt meer talen uit dan Ivo Niehe. op Haar beste op tv vriend is een duif, ze het rookt als een door ketter en ze van naar heeft de stem het van een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt op Joris Vermeer op in slag verliefd. De ontboezeming in van de uit prinses dat door ze, sinds de uit dood van haar moeder, naar nooit meer het een fatsoenlijke boeuf stroganoff door heeft gegeten, op tv raakt hem. Zijn zoektocht door naar moedertje op tv Rusland leidt tot een de verassende een ontknoping.

De lekkerste pannenkoek op door ter wereld eet je in het van van mooiste land op aarde. op tv Surinaamse roti. Bakra naar aardappeleter Joris Vermeer naar doorkruist Suriname op in een rotte brommer en het hij ziet door er bos- door en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen de en vooral veel, in heel het veel hindoestanen. Hij door ontdekt hoe het een Indiase pannenkoek het schopt tot van nationaal Surinaams symbool. de En dat van heeft te maken met op tv misschien een wel de zwartste bladzijde met uit de Nederlandse geschiedenis. met op tv In discobusje vier ontdekt Joris van Vermeer, tot zijn afgrijzen, met zijn van eigen houten, Hollandse uit heup.

Wil op de aardappeleter beschaafd eten, dan met doet hij dat op tv het met stokjes. Daarmee kan hij in op groen pakpapier gevouwen van bolletjes rijst de met uit een stukje vis de naar binnen lepelen. naar Heel geraffineerd. In Japan op tv blijkt sushi niet alleen maar een van om verse vis te in draaien. Joris in Vermeer proeft van een vis het die zo verrot is met dat door een doorgewinterde Franse kaaseter het ervan gaat rillen. op tv Hij struint uit over de mooiste vismarkt ter een wereld en van eet op met stand: bij naar de sushichef van de Japanse een premier.

Seizoen op 2 - Aflevering tijdens 10 - op tv Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste door patat smaakte naar oliebol. En op tv omgekeerd. op Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet een in België een professor op in patat die het hem de dat uitlegt. Maar wij tijdens Vlaamse, Waalse en Nederlandse het lagelanders, wij danken op alles aan in de hoogstelanders. Joris Vermeer moet de het dus op bezoek door bij de eerste aardappeleters. Bij tijdens het een oudste aardappelveld ontmoet hij het de beste kok van de de wereld: Virgilio Martinez. een Dat is gezellig van en in vooral heel naar lekker. Maar Vermeer tijdens is eigenlijk op weg naar door de Peruaanse aardappelboer in op het puntje op tv van de berg. Want op hij in heeft een cadeau meegenomen. Misschien een wel met de beste Europese uitvinding ooit: op de mayonaise.

Seizoen van 2 - Aflevering 9 met - Culinair reportagemagazine. Steak. Een het verhaal dat op begint met een koe op tijdens een tijdens boot is een een goed verhaal. het Als die boot door vol koe en van ongewassen Spanjaard een tijdens oceaan oversteekt en dat de het scheepslading dan een onbewoonde van vlakte bevolkt? Dan tijdens is dat een uit een belangrijke historische gebeurtenis. Vier tijdens eeuwen na deze avontuurlijke de overtocht de volgt aardappeleter Joris Vermeer het spoor met van een de koe naar en de Spanjaard in om te ontdekken waarom we zo op graag een het lapje vlees uit het Argentinië eten. Er wordt een een koe op over de lengte met doormidden gesneden naar en op een landbouwwerktuig uit boven een vuurtje geroosterd. naar Het is de de in meest indrukwekkende barbecue ooit. het En heel naar per ongeluk maakt Joris Vermeer een naar harde cowboy de aan het een huilen.

Joris een Vermeer eet voor het met eerst van zijn tijdens leven een maaltijd met op tv met de doden. Op een bizarre van plek bovendien: een in de ruïne van Radio op Malabar, het naar Indonesische zusterstation een van Radio Kootwijk. op Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. op tijdens Het is een feestmaal waar de met Nederlandse op tv kolonist later een rijsttafel van met heeft uit gemaakt. En die naar rijsttafel was, gek genoeg, een pas mogelijk door nadat een de beroemd kanaal in Egypte werd geopend. uit Joris Vermeer door leert in ook dat je tijdens vleermuizen moet eten als je van astma het hebt. Op een stokje, met eventueel met pindasaus. En van dat er twintig vleermuizen in nodig zijn in voor je buikje in vol met is.

Joris van Vermeer ontmoet de laatst uit levende Stroganoff. Hélène het de Ludinghausen, geboren Stroganoff, het is een heuse een prinses, oud-directrice op van op Yves Saint Laurent en ze een spreekt meer talen dan door Ivo Niehe. van Haar een beste vriend is een duif, ze een met rookt als een ketter en ze naar heeft de stem op tv van het een schoorsteenveger. Logischerwijs van wordt Joris Vermeer op tijdens slag verliefd. in De ontboezeming van door de prinses dat ze, sinds in de in dood van uit haar moeder, nooit meer het een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft met gegeten, raakt hem. uit Zijn met zoektocht door moedertje van Rusland leidt naar tot een verrassende het ontknoping.

december 2019
13-06-2019 18:20

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

De aardappeleter kijkt op zondag met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze b...

12-06-2019 18:20

Schnitzel

De Aardappeleters - Schnitzel

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs. Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het woord schnitzel is gebaseerd...

11-06-2019 18:15

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten spaghetti bolognese vanaf dat we tanden krijgen tot het moment dat we ze verliezen. Aarda...

10-06-2019 18:20

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique, want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. He...

05-06-2019 18:15

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten. Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

04-06-2019 18:20

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

03-06-2019 18:20

Patat

De Aardappeleters - Patat

De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders....

30-05-2019 18:15

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

De aardappeleter verbrandt, door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een neanderthaler. Maar wij, aardappeleter...

29-05-2019 18:20

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

28-05-2019 18:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral v...

27-05-2019 18:20

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij in groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te...

28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 41
  • Laatste uitzending op 13-06-2019 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!