Programma gemist?

Seizoen in 2 - Aflevering 10 uit - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste van de patat smaakte naar oliebol. En uit omgekeerd. op tv Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet op tv in België uit een professor in patat uit die hem dat met uitlegt. Maar van wij Vlaamse, Waalse en een Nederlandse lagelanders, uit wij danken alles uit aan de hoogstelanders. Joris Vermeer de moet dus naar op bezoek naar bij de eerste in aardappeleters. Bij het oudste aardappelveld ontmoet van op hij de beste kok op van de wereld: door Virgilio Martinez. naar Dat is gezellig en uit vooral heel lekker. het Maar Vermeer is eigenlijk op met op weg naar de Peruaanse aardappelboer op op het puntje van met de berg. Want uit hij een heeft een cadeau uit meegenomen. Misschien wel de het beste Europese uitvinding ooit: uit het mayonaise.

Seizoen 2 - het uit Aflevering 9 - door Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint tijdens met een koe op het een naar boot is een goed verhaal. van Als die boot op vol koe en van ongewassen Spanjaard een op oceaan oversteekt op tv en dat de uit scheepslading uit dan een onbewoonde vlakte uit bevolkt? Dan is dat van een belangrijke historische gebeurtenis. op tv Vier eeuwen na de deze door avontuurlijke overtocht volgt aardappeleter Joris op Vermeer de het spoor van de koe een in en de Spanjaard om op te ontdekken het waarom we zo graag een lapje op tv op tv vlees uit Argentinië eten. Er tijdens wordt naar een koe over van de lengte doormidden in gesneden en op een landbouwwerktuig boven tijdens een de vuurtje geroosterd. Het is de op meest indrukwekkende het barbecue met ooit. En heel per ongeluk de maakt een Joris Vermeer een op harde cowboy aan het in huilen.

Joris op Vermeer eet voor door het eerst van zijn in leven een maaltijd met van de in doden. Op een bizarre door plek bovendien: van in de ruïne van Radio op tv Malabar, het Indonesische op zusterstation van naar Radio Kootwijk. Indonesiërs het noemen zo'n maaltijd tijdens slametan. Het is het een een feestmaal waar de Nederlandse kolonist later het een rijsttafel van naar heeft gemaakt. En door op tv die rijsttafel was, gek genoeg, pas tijdens mogelijk nadat een met beroemd kanaal in tijdens Egypte tijdens werd geopend. Joris op Vermeer leert ook dat je met vleermuizen moet eten een als je de astma in hebt. Op een stokje, eventueel de met pindasaus. uit En dat de er twintig vleermuizen tijdens nodig zijn voor tijdens je buikje vol van is.

Joris Vermeer ontmoet in de laatst levende in Stroganoff. Hélène door de Ludinghausen, geboren de Stroganoff, is op tv een heuse een prinses, oud-directrice van Yves Saint uit Laurent en ze spreekt naar meer een talen dan Ivo met Niehe. Haar beste op tv vriend is een van duif, ze rookt als een het ketter en ze uit heeft de stem van in van een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt op Joris Vermeer op slag naar verliefd. De ontboezeming op tv de van de prinses dat een ze, sinds in de dood van haar moeder, op nooit meer een op tv fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft in gegeten, raakt hem. uit Zijn zoektocht uit door moedertje een Rusland leidt tot het een verrassende op ontknoping.

Fondue is in een met chique woord voor smelten. Chique want het Frans. in Toen de Zwitsers naar veel te veel uit kaas hadden om in zelf op te eten, door bedachten ze tijdens iets nieuws om de wereld op tv mee te veroveren. een Zo werd, de nog maar op zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. van naar Het bestond wel een eerder, maar toen werd het gegeten tijdens door met een handvol melkboeren door bovenop de alp. En naar een in boer is geen nuffige dame in uit uit een te duur restaurant. Geen een fondue dus, maar soep. van Kaassoep. En tijdens dat vindt het Joris Vermeer, net als tijdens de Zwitserse melkboer, een een op tv veel betere naam. de Kaassoep.

De haan tijdens is uit het nationale beest van de Fransman. in Een met symbool dat het opgewonden, protserige een karakter van in de inwoner de van Frankrijk perfect weergeeft. door En dan, het tijdens eten! op tv Coq au vin is haan in op op wijn. Wat kan de er Franser zijn? van Met die gedachte de stort Joris 'mangeur de pomme de de door terre' Vermeer zich in uit een avontuur dat meteen een een een tragische wending neemt. Morsdood, blijkt naar de tijdens haan. De Fransman blieft hem allang op tv niet meer. Zelfs door naar de chef van een tijdens befaamd sterrenrestaurant weet niet met wat-ie uit ermee aan moet. Le tijdens coq est naar mort. Gelukkig ontdekt Joris Vermeer de uit uit Belgen. Daar kraait uit de haan niet, nee, daar door zingt-ie.

Ceviche de is rauwe vis met op een spetter citroen. op tv Kun tijdens je daar een half uurtje in televisie over maken? van Met gemak. naar Joris struint met zijn lompe met een Hollandse poten per ongeluk door een in massagraf, naar ontdekt dat de Peruaanse kip op tv alle ansjovis uit op de zee heeft een opgegeten en in hij eet op het lekkerste kommetje een vis ooit bij een het wereldberoemde restaurant Maido door in Lima. Oh ja, van en ceviche is door niet Arabisch, niet uit Spaans, een Japans of uit Peruaans. Nee hoor, echt niet. in Het op tv is gewoon Nederlands. Want, zure de haring.

Achter op tv de loempia gaat tijdens een verhaal van oorlog, met ellende en vluchten schuil. de Joris tijdens Vermeer praat hierover op met de Nederlands-Vietnamese loempiaverkoper Toan de Vu. In Vietnam op tv gaat op Joris op tijdens zoek naar de een oorsprong van de het loempia. Hij stuit door op grote verschillen. Het op tv origineel heet niet 'loempia', op de Vietnamees tijdens kent geen het rode saus en van frituur op is geen sprake. De het loempia is een rauw.

De lekkerste pannenkoek de het ter wereld eet je in door het mooiste land op het aarde. naar Surinaamse roti. Bakra op tv aardappeleter Joris Vermeer, in doorkruist Suriname op tv op een rotte brommer op tv en hij ziet naar er bos- en stadscreolen, Joden, van Chinezen en naar indianen en vooral in veel, heel op veel Hindoestanen. Hij op ontdekt hoe een Indiase op tv pannenkoek op tv het schopt tot nationaal Surinaams symbool. uit En dat van heeft te het maken met misschien wel de in zwartste bladzijde uit door de Nederlandse met geschiedenis. In discobusje tijdens vier ontdekt naar Joris Vermeer, tot uit zijn afgrijzen, door zijn eigen houten Hollandse uit heup.

In het naar tweede seizoen het van De met Aardappeleters gaat, aardappeleter van dienst, door Joris door Vermeer in tien afleveringen weer op door zoek naar de tijdens achtergronden met van ons dagelijkse eten. De naar afleveringen zijn de tijdens komende het twee weken elke met werkdag rond een 19:15 uur te zien op naar NPO 2. Joris op doet in naar de eerste aflevering een verbijsterende ontdekking. op door Niemand weet het tijdens en je hoort er tijdens dus nooit een iets over, maar de op schnitzel is Nederlands. Net uit als op tv tulpen, molens en softdrugs. Uit door recent taalkundig onderzoek tijdens blijkt dat het van woord schnitzel de is gebaseerd op de in Achterhoekse uitspraak het van het een woord afsnijdsel. Wiener schnitzel is van niets in anders dan een door marketingtruc van de Oostenrijkers. met We moeten onze culinaire uit erfenis naar beter bewaken, meent Vermeer. uit Wiener is van dood, leve de Winterswijker met schnitzel.

Wil van de aardappeleter tijdens Spaans doen, dan koopt uit ie een bakje paella. tijdens In heel Spanje eten door ze van -net als in tijdens Nederland- een geel rijstgerecht vol de schaal- en schelpdieren. het Maar in Valencia, de de plek waar van van het vandaan komt, dáár halen ze tijdens er een hun neus voor op. Niks naar naar garnaal of verdwaalde mossel. Konijn een willen ze en de door jager het heeft het er maar druk tijdens op mee. Aardappeleter Joris Vermeer gaat op tijdens jacht op naar ingrediënten van uit een eeuwenoud gerecht. En ontdekt de dat paella meer de tijdens is dan een hap eten. de Voorwaar, het was in de naar redding én de ondergang van het een heuse door dictatuur.

Aardappeleters houden van van pannenkoeken, maar meestal van met een tijdens zoet beleg. De Mexicaanse uit pannenkoek is door altijd hartig en wat de je erin een stopt of erop met legt, bepaalt hoe het de heet. Joris naar Vermeer het gaat voor De Aardappeleters een in Mexico op zoek naar de de op taco en hoort en passant door de op verschillen en overeenkomsten tussen op de burrito, enchilada en uit taco. In Mexico de het verdwaalt hij tussen op tv de sterke drank en sterke mannen in en ontmoet het in het plaatsje Tequila het de allereerste Mexicaanse van met restauranteigenaar van Nederland.

De aardappeleters op tv kent maar één koe. uit Een in zwart-witte die melk geeft met en kleine op koetjes. In Hongarije kennen een ze naar vooral een koe die een in grote aantallen met over de mythische in steppen dwaalt, voortgedreven door even door mythische cowboys, uit de op gulyás. En waar je een de nationaal gerecht naar van kunt koken. In naar Hongarije door praat aardappeleter Joris Vermeer door met een door Nederlandse schrijver die in haarfijn het verschil in kan uitleggen tussen goulash en goulashsoep op tv en waarom zijn uit schoonfamilie op op tv feestjes altijd op tijdens tafels danst. tijdens En hij komt erachter dat naar de communisten uit niet van door koeien hielden.

De een Aardappeleter rolt uit van de kroeg in en wil, net voor 't slapen, op tv reepjes varkensvlees in op de een broodje. Varkensvlees? Ja! op tv Met een eindeloze hoeveelheid met knoflooksaus. Wie bracht tijdens ons die een geweldige smaakcombinatie? Het bleken niet op tv met de Turken, niet de Grieken, op maar de joden uit het Israël. Aardappeleter Joris naar Vermeer ontmoet een uit onbekende van legende. De man op die hier in Nederland uit een culinaire ontdekking deed op tv die de wereld op op zijn een grondvesten uit deed trillen. In naar Israël vindt Joris een tijdens Palestijnse bakker die naar tijdens de Efteling gaat om op van zijn eigen de met waar te snoepen. Hij slaat stijl het op achterover van de grootste de shoarmarol die hij ooit zag. van En hij naar ontdekt een broodje dat de in minstens vier heilige wetten met voeten naar de treedt.

Wil de uit Aardappeleter met beschaafd eten, dan naar doen hij dat met stokjes. Daarmee door kan hij met -in een groen pakpapier gevouwen- bolletjes rijst met het op tv een stukje vis naar door binnen lepelen. Heel geraffineerd! In het door Japan blijkt sushi niet alleen het maar om verse vis het te draaien. een Joris Vermeer proeft van met een vis het die door zo verrot is het dat een doorgewinterde tijdens Franse kaaseter ervan gaat rillen. Hij het struint over de uit van mooiste vismarkt ter de wereld en eet op stand: bij door in de sushichef van naar de Japanse premier.

januari 2019
28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

24-12-2018 19:10

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. Het...

21-12-2018 19:20

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten! Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

20-12-2018 19:15

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

19-12-2018 19:30

Vietnamese loempia

De Aardappeleters - Vietnamese loempia

Achter de loempia gaat een verhaal van oorlog, ellende en vluchten schuil. Joris Vermeer praat hierover met de Nederlands-Vietnamese loempiaverkoper Toan Vu. In Vietnam gaat Joris op zoek naar de oorsprong van de loempia. Hij stuit op grote...

18-12-2018 19:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer, doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, Joden, Chinezen en indianen en vooral ...

17-12-2018 19:20

Terug: De Aardappeleters

De Aardappeleters - Terug: De Aardappeleters

In het tweede seizoen van De Aardappeleters gaat, aardappeleter van dienst, Joris Vermeer in tien afleveringen weer op zoek naar de achtergronden van ons dagelijkse eten. De afleveringen zijn de komende twee weken elke werkdag rond 19:15 uu...

30-08-2017 19:15

Paella

De Aardappeleters - Paella

Wil de aardappeleter Spaans doen, dan koopt ie een bakje paella. In heel Spanje eten ze -net als in Nederland- een geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. Maar in Valencia, de plek waar het vandaan komt, dáár halen ze er hun neus voo...

23-08-2017 19:20

Taco

De Aardappeleters - Taco

Aardappeleters houden van pannenkoeken, maar meestal met een zoet beleg. De Mexicaanse pannenkoek is altijd hartig en wat je erin stopt of erop legt, bepaalt hoe het heet. Joris Vermeer gaat voor De Aardappeleters in Mexico op zoek naar de ...

16-08-2017 19:20

Goulash

De Aardappeleters - Goulash

De aardappeleters kent maar één koe. Een zwart-witte die melk geeft en kleine koetjes. In Hongarije kennen ze vooral een koe die in grote aantallen over de mythische steppen dwaalt, voortgedreven door even mythische cowboys, de gulyás. En w...

09-08-2017 19:20

Shoarma

De Aardappeleters - Shoarma

De Aardappeleter rolt uit de kroeg en wil, net voor 't slapen, reepjes varkensvlees in een broodje. Varkensvlees? Ja! Met een eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. Wie bracht ons die geweldige smaakcombinatie? Het bleken niet de Turken, niet ...

02-08-2017 19:15

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de Aardappeleter beschaafd eten, dan doen hij dat met stokjes. Daarmee kan hij -in groen pakpapier gevouwen- bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd! In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 30
  • Laatste uitzending op 28-12-2018 om 19:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord