Programma gemist?

De aardappeleter met kijkt op naar zondag met het een bord op schoot tijdens naar Studio Sport. naar En wat ligt er met op dat met bord: babi pangang. Volksstammen de zijn ermee in opgegroeid. Aardappeleter Joris het Vermeer zoekt gehucht, stad naar en land af naar tijdens uit de oorsprong van onze het babi pangang. De eerste stop: naar de Chinees met van IJmuiden. En, verrassing, op tv het meest bekende van Chinese gerecht blijkt door Indonesisch. Op Sumatra op tv hoort Joris uit dat de van missionaris weleens trek in heeft in met wat anders, krijgt hij een hapje naar varkensbloed met van oom op snor en kijkt op tv hij om de een deur bij een in hondenrestaurant. Vreemd genoeg vindt van hij wat met hij zoekt bij door terugkomst in Nederland in, geen door grap, een heus de toverboek.

Joris de doet een verbijsterende door ontdekking. Niemand weet het naar en door je hoort er de dus nooit iets over, maar door de schnitzel is Nederlands. op tv uit Net als tulpen, met molens en softdrugs. Uit recent taalkundig de onderzoek van blijkt dat het woord schnitzel de is het gebaseerd op de Achterhoekse uitspraak op van van het woord de afsnijdsel. Wiener schnitzel is niets het anders dan van een marketingtruc van het de Oostenrijkers. uit We moeten onze culinaire de erfenis beter bewaken, meent naar Vermeer. Wiener op is dood, leve een de Winterswijker met schnitzel.

De aardappeleter het geeft haar op kinderen pasta met rode door saus. En op tv de student lust op het ook, net als de met boer, naar boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters uit eten op spaghetti bolognese vanaf dat we met tijdens tanden krijgen tot het moment met dat op tv we ze verliezen. Aardappeleter Joris Vermeer op tv op hoort dat het op tv IJmuidense spaghetti-oproer een gehaktballenoorlog was. In een naar Bologna gaat een kistje in open waarin het van enige culinaire tijdens vredesakkoord ter wereld ligt. uit En Joris schuift, heel door voorzichtig, aan de tafel met uit een groep geheimzinnige strijders een voor een in rechtvaardige verdeling van meel, water van en ei. uit Oh ja, naar en in Bologna vraag je op tv nooit, nee helemaal door nooit, de om spaghetti bolognese.

Fondue is uit een chique woord voor het smelten. Chique, door want in Frans. Toen de in Zwitsers veel te veel van kaas hadden naar om zelf op door te eten, bedachten ze iets met nieuws een om de wereld mee te op veroveren. met Zo werd, nog maar zestig op jaar in geleden, kaasfondue geboren. Het bestond van wel eerder, in maar toen werd het gegeten een door van een handvol melkboeren bovenop de uit alp. het En een boer tijdens is geen nuffige in dame in tijdens een te duur restaurant. Geen fondue het dus, maar door soep. uit Kaassoep. En dat vindt Joris Vermeer, de net in als de Zwitserse tijdens melkboer, een veel door betere naam. het Kaassoep.

De een haan is het een nationale beest van met de Fransman. Een symbool door dat het opgewonden, op tv protserige op tv karakter van de met inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En op dan, van het eten. Coq au tijdens vin is op haan in wijn. Wat van kan naar er Franser zijn? Met die gedachte door stort naar Joris 'mangeur de pomme tijdens de terre' Vermeer van zich in een naar avontuur dat meteen door een tragische wending neemt. van Morsdood, blijkt de op haan, met de Fransman blieft hem allang in niet uit meer. Zelfs de chef van door een befaamd sterrenrestaurant op tv met weet niet wat-ie ermee aan van moet. Le coq naar est mort. Gelukkig uit ontdekt Joris Vermeer uit de Belgen. Daar op kraait de haan het niet, nee, het daar zingt-ie.

Ceviche is door rauwe vis op met een spetter citroen. Kun de je daar een een half het uurtje televisie over naar maken? Met gemak. het Joris struint met uit zijn lompe uit Hollandse poten per een ongeluk door een massagraf, ontdekt dat op op tv de Peruaanse kip alle tijdens ansjovis uit de zee met heeft door opgegeten en hij eet in het lekkerste op tv kommetje vis ooit bij het op wereldberoemde restaurant Maido in het Lima. Oh ja, op tv en ceviche een is in niet Arabisch, Spaans, Japans of naar Peruaans. tijdens Nee hoor, echt niet. van Het is gewoon Nederlands, van want in zure haring.

De allereerste patat een uit smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter tijdens Joris Vermeer ontmoet naar in op tv België een professor in patat naar die hem naar dat uitlegt. Maar wij, de het Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, van wij danken alles aan naar tijdens de hoogstelanders. Joris Vermeer uit moet dus de op bezoek bij de eerste aardappeleters. op door Bij het oudste aardappelveld de ontmoet hij op de beste kok van de wereld: het Virgilio Martinez. een Dat op is gezellig en vooral heel lekker. het Maar Vermeer is tijdens door eigenlijk op weg naar de naar Peruaanse een aardappelboer op het puntje een van de berg. Want hij in heeft het een cadeau meegenomen. naar Misschien wel de op tv beste Europese uitvinding ooit: naar mayonaise.

De door aardappeleter verbrandt, door de supermarkt naar voorgemarineerd, vlees boven naar de kooltjes op tv van zijn grill. naar In de achtertuin, gehuld de in op tv schort, waant de uit huisvrouw, hipster of van huisarts zich een oermens, een de een neanderthaler. Maar wij, aardappeleters, tijdens hebben geen idee van wat een dat eigenlijk in is, de barbecue. Joris een de Vermeer reist naar Texas, het op mekka voor de met echte man. Daar van lachen ze van hem nog door net niet recht in in zijn gezicht uit. Barbecue? Dat op doe je niet in buiten, dat naar stinkt teveel. Amerikanen uit roken, binnenshuis, het van vlees zoals wij de de vis. Verward op tv eindigt Joris in het Mexico, door waar hij de beste barbecue van op tv zijn van leven eet. een In een tuin, uit een een gat in in de grond.

Joris Vermeer ontmoet van de laatst uit levende Stroganoff. Hélène de uit Ludinghausen, geboren Stroganoff, op tv is met een heuse prinses, op oud-directrice van Yves Saint met Laurent het en ze spreekt meer talen dan naar Ivo Niehe. op tv Haar beste vriend het is een duif, ze van rookt als tijdens een ketter en ze een heeft op tv de stem van een schoorsteenveger. tijdens Logischerwijs wordt Joris met Vermeer op met slag verliefd. De op ontboezeming het van de prinses dat ze, sinds uit op tv de dood van haar van moeder, nooit de meer een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft een op tv gegeten, raakt hem. een Zijn zoektocht door moedertje op Rusland leidt tot op een verassende met ontknoping.

De met lekkerste pannenkoek ter wereld eet naar je in het de mooiste van land op aarde. met Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris de de Vermeer doorkruist Suriname op op een rotte van brommer en hij ziet er bos- een en stadscreolen, door joden, tijdens Chinezen en indianen en vooral van veel, heel veel hindoestanen. op tv de Hij ontdekt hoe de een Indiase pannenkoek het het schopt tot naar nationaal Surinaams symbool. En dat heeft op tv te maken van met de misschien wel de zwartste in bladzijde uit de Nederlandse de geschiedenis. In discobusje vier op tv van ontdekt Joris Vermeer, tot zijn een afgrijzen, zijn eigen houten, uit Hollandse op tv heup.

Wil in de aardappeleter uit beschaafd eten, dan doet het hij dat door met stokjes. Daarmee van kan hij in groen pakpapier op tv gevouwen bolletjes in rijst met een stukje met vis naar binnen met lepelen. de Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi het niet alleen maar in om een verse vis te met draaien. Joris Vermeer met proeft van een op tv vis die zo op verrot is dat tijdens een doorgewinterde Franse de kaaseter ervan gaat rillen. van Hij struint over de het mooiste vismarkt het ter tijdens wereld en eet door op stand: bij in de sushichef van de Japanse naar premier.

Seizoen een 2 - tijdens Aflevering 10 - naar Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte uit naar oliebol. En omgekeerd. naar Aardappeleter Joris een Vermeer ontmoet uit in België een professor met in patat die hem in dat uitlegt. Maar de met wij Vlaamse, Waalse en tijdens Nederlandse lagelanders, wij danken uit alles aan op tv de hoogstelanders. Joris Vermeer moet naar dus op bezoek door bij de eerste naar aardappeleters. van Bij het oudste naar aardappelveld ontmoet het hij de beste kok van op tv de wereld: tijdens Virgilio Martinez. Dat met is gezellig op en vooral heel lekker. een Maar Vermeer is eigenlijk van op weg naar de op op Peruaanse aardappelboer op het puntje een van de met berg. Want in hij heeft een cadeau meegenomen. Misschien van wel de beste het tijdens Europese uitvinding ooit: tijdens mayonaise.

Seizoen 2 - op tv Aflevering 9 - naar Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal in in dat begint met een het koe op een boot met is een goed een verhaal. naar Als die boot vol de koe en ongewassen Spanjaard een met oceaan oversteekt en met dat de het scheepslading dan de een onbewoonde vlakte naar bevolkt? Dan door is dat een een belangrijke historische gebeurtenis. Vier eeuwen na met deze het avontuurlijke overtocht volgt aardappeleter Joris het op Vermeer het spoor op van de koe van en de Spanjaard door om te ontdekken waarom we op zo graag een lapje naar vlees uit Argentinië met op eten. Er wordt door een koe over de lengte doormidden door het gesneden en op op tv een landbouwwerktuig boven een vuurtje geroosterd. op de Het is de meest indrukwekkende barbecue het tijdens ooit. En heel per ongeluk het maakt Joris Vermeer een een harde cowboy tijdens aan in het huilen.

Joris Vermeer eet tijdens voor op het eerst van naar zijn leven een maaltijd op tv met de doden. naar Op een bizarre plek een bovendien: door in de ruïne van Radio door Malabar, het Indonesische tijdens zusterstation van Radio de met Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd in slametan. uit Het is een feestmaal waar een de Nederlandse kolonist door later een in rijsttafel van heeft gemaakt. En op door die rijsttafel was, naar gek genoeg, pas mogelijk nadat door een beroemd kanaal in door Egypte werd op tv geopend. met Joris Vermeer leert ook dat op tv je op tv vleermuizen moet eten als je astma op hebt. tijdens Op een stokje, eventueel met in pindasaus. het En dat er twintig uit vleermuizen op nodig zijn voor je buikje uit vol een is.

Joris de Vermeer ontmoet de uit laatst levende Stroganoff. Hélène het de Ludinghausen, geboren Stroganoff, de is een een heuse prinses, op oud-directrice van Yves door Saint Laurent en ze de spreekt meer door talen dan naar Ivo Niehe. Haar beste vriend is de een een duif, ze door rookt als een ketter en het ze heeft de in stem van een tijdens schoorsteenveger. Logischerwijs wordt tijdens Joris Vermeer met op slag op verliefd. De ontboezeming van de in prinses dat ze, sinds van naar de dood van haar door moeder, nooit meer met een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft met gegeten, raakt hem. van Zijn zoektocht door door moedertje Rusland leidt met tot een op verrassende met ontknoping.

oktober 2020
13-06-2019 18:20

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

De aardappeleter kijkt op zondag met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze b...

12-06-2019 18:20

Schnitzel

De Aardappeleters - Schnitzel

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs. Uit recent taalkundig onderzoek blijkt dat het woord schnitzel is gebaseerd...

11-06-2019 18:15

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten spaghetti bolognese vanaf dat we tanden krijgen tot het moment dat we ze verliezen. Aarda...

10-06-2019 18:20

Kaasfondue

De Aardappeleters - Kaasfondue

Fondue is een chique woord voor smelten. Chique, want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. He...

05-06-2019 18:15

Coq au vin

De Aardappeleters - Coq au vin

De haan is het nationale beest van de Fransman. Een symbool dat het opgewonden, protserige karakter van de inwoner van Frankrijk perfect weergeeft. En dan, het eten. Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn? Met die gedachte stor...

04-06-2019 18:20

Ceviche

De Aardappeleters - Ceviche

Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Kun je daar een half uurtje televisie over maken? Met gemak. Joris struint met zijn lompe Hollandse poten per ongeluk door een massagraf, ontdekt dat de Peruaanse kip alle ansjovis uit de zee he...

03-06-2019 18:20

Patat

De Aardappeleters - Patat

De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij, Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders....

30-05-2019 18:15

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

De aardappeleter verbrandt, door de supermarkt voorgemarineerd, vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een neanderthaler. Maar wij, aardappeleter...

29-05-2019 18:20

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

28-05-2019 18:20

Roti

De Aardappeleters - Roti

De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral v...

27-05-2019 18:20

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij in groen pakpapier gevouwen bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd. In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te...

28-12-2018 19:10

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Culinair reportagemagazine. Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en ...

27-12-2018 19:05

De Aardappeleters

De Aardappeleters - De Aardappeleters

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Culinair reportagemagazine. Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoond...

26-12-2018 19:05

Rijsttafel

De Aardappeleters - Rijsttafel

Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is ee...

25-12-2018 19:10

Boeuf Stroganoff

De Aardappeleters - Boeuf Stroganoff

Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 41
  • Laatste uitzending op 13-06-2019 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!