Programma gemist?
april 2017
20-01-2017 19:50

Paella

De Aardappeleters - Paella

Wil de Aardappeleter Spaans doen, dan koopt hij een bakje paella. In heel Spanje eten ze een geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. Maar in Valencia halen ze er hun neus voor op. Wil de Aardappeleter Spaans doen, dan koopt hij een bakje paella. In heel Spanje eten ze, net als in Nederland, een geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. Maar in Valencia, de plek waar het vandaan komt, dáár halen ze er hun neus voor op. Niks garnaal of verdwaalde mossel. Konijn willen ze en de jager heeft het er maar druk mee. Aardappeleter Joris Vermeer gaat op jacht naar ingrediënten van een eeuwenoud gerecht. En ontdekt dat paella meer is dan een hap eten. Voorwaar, het was de redding én de ondergang van een heuse dictatuur.

19-01-2017 19:50

Taco

De Aardappeleters - Taco

Joris Vermeer ontdekt in Mexico de burrito, enchilada en taco en ontmoet in Tequila de allereerste Mexicaanse restauranteigenaar van Nederland. Aardappeleters houden van pannenkoeken, maar meestal met een zoet beleg. De Mexicaanse pannenkoek is altijd hartig en wat je er in stopt of op legt, bepaalt hoe het heet. Joris Vermeer gaat voor De Aardappeleters in Mexico op zoek naar de taco en hoort en passant de verschillen en overeenkomsten tussen burrito, enchilada en taco. In Mexico verdwaalt hij tussen de sterke drank en sterke mannen en ontmoet in het plaatsje Tequila de allereerste Mexicaanse restauranteigenaar van Nederland.

18-01-2017 19:50

Goulash

De Aardappeleters - Goulash

Hongarije kent de koe als grazer op de steppen: de Gulyás. Je kunt er een nationaal gerecht van koken. Maar... er is een verschil tussen goulash en goulashsoep. De aardappeleters kent maar één koe. Een zwart witte die melk geeft en kleine koetjes. In Hongarije kennen ze vooral een koe die in grote aantallen over de mythische steppen dwaalt, voortgedreven door even mythische cowboys - de Gulyás. En waar je een nationaal gerecht van kunt koken. In Hongarije praat aardappeleter Joris Vermeer met een Nederlandse schrijver die haarfijn het verschil kan uitleggen tussen Goulash en Goulashsoep en waarom zijn schoonfamilie op feestjes altijd op tafels danst. En hij komt erachter dat de communisten niet van koeien hielden.

17-01-2017 19:50

Shoarma

De Aardappeleters - Shoarma

De Aardappeleter rolt uit de kroeg en wil, net voor 't slapen, reepjes varkensvlees in een broodje. Varkensvlees? Ja! Met een eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. De Aardappeleter rolt uit de kroeg en wil, net voor 't slapen, reepjes varkensvlees in een broodje. Varkensvlees? Ja! Met een eindeloze hoeveelheid knoflooksaus. Wie bracht ons die geweldige smaakcombinatie? Het bleken niet de Turken, niet de Grieken, maar de Joden uit Israël. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet een onbekende legende. De man die hier in Nederland een culinaire ontdekking deed die de wereld op zijn grondvesten deed trillen. In Israël vindt Joris een Palestijnse bakker die naar de Efteling gaat om van zijn eigen waar te snoepen. Hij slaat stijl achterover van de grootste shoarmarol die hij ooit zag. En hij ontdekt een broodje dat minstens vier heilige wetten met voeten treedt.

16-01-2017 19:50

Sushi

De Aardappeleters - Sushi

Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. In Japan blijkt sushi niet alleen om verse vis te draaien. Wil de aardappeleter beschaafd eten, dan doet hij dat met stokjes. Daarmee kan hij, in groen pakpapier gevouwen, bolletjes rijst met een stukje vis naar binnen lepelen. Heel geraffineerd! In Japan blijkt sushi niet alleen maar om verse vis te draaien. Joris Vermeer proeft van een vis die zo verrot is dat een doorgewinterde Franse kaaseter ervan gaat rillen. Hij struint over de mooiste vismarkt ter wereld en eet op stand: bij de sushichef van de Japanse premier.

13-01-2017 19:50

Barbecue

De Aardappeleters - Barbecue

Joris Vermeer reist naar Texas, op zoek naar de achtergrond van de barbecue. De aardappeleter verbrandt -door de supermarkt voorgemarineerd - vlees boven de kooltjes van zijn grill. In de achtertuin, gehuld in schort, waant de huisvrouw, hipster of huisarts zich een oermens, een Neanderthaler. Maar wij aardappeleters, wij hebben geen idee van wat dat eigenlijk is, de barbecue. Joris Vermeer reist naar Texas, het Mekka voor de echte man. Daar lachen ze hem nog net niet recht in zijn gezicht uit. Barbecue? Dat doe je niet buiten, dat stinkt teveel. Amerikanen roken, binnenshuis, het vlees zoals wij de vis. Verward eindigt Joris in Mexico, waar hij de beste barbecue van zijn leven eet. In een tuin, uit een gat in de grond.

12-01-2017 19:55

Moussaka

De Aardappeleters - Moussaka

Als de aardappeleter even geen lasagne lust, gaat hij naar de Griek. Het iconische gerecht dat daar de menukaart siert is moussaka. Alleen: Geen enkele ... Als de aardappeleter even geen lasagne lust, gaat hij naar de Griek. Het iconische gerecht dat daar de menukaart siert is moussaka. Alleen: Geen enkele Nederlander die dat goed uitspreekt. Aardappeleter Joris Vermeer gaat op zoek de liefde van een Griekse kok voor de Franse keuken en stuit op een tragedie. Aglaea Kremezi is de vrouw die de uitvinder van moussaka heeft ontdekt. Maar zij haat hem meer dan dat ze van hem houdt. Bovendien is de Griekse salade niet Grieks en is feta geen kaas. Drama!

11-01-2017 19:50

Couscous

De Aardappeleters - Couscous

De aardappeleter wil minder moeite, minder geld en minder tijd besteden aan een maaltijd. Vandaar: couscoussalade. Kokend water over de korrels, met een... De aardappeleter wil minder moeite, minder geld en minder tijd besteden aan een maaltijd. Vandaar: couscoussalade. Kokend water over de korrels, je roert er een fetablokje, olijf en gesneden tomaat door. Klaar is Kees. Blaadje munt! Joris Vermeer, aardappeleter van dienst, gaat naar de Marokkaanse woestijn om erachter te komen dat onze favoriete salade daar helemaal niet bestaat. Hij volgt het spoor van de kamelenkaravaan en eindigt in een kasteel van modder. Joris eet couscous zoals hij het nog nooit at. En ontdekt dat de geschiedenis moet worden herschreven. Want de Italianen, die zo dik doen over pasta, hebben het gewoon gestolen van de Marokkanen.

10-01-2017 19:55

Spaghetti bolognese

De Aardappeleters - Spaghetti bolognese

De aardappeleter geeft haar kinderen pasta met rode saus. En de student lust het ook, net als de boer, boekhouder en bejaarde. Wij aardappeleters eten s... Aardappeleter Joris Vermeer hoort dat de IJmuidense spaghetti-oproer een gehaktballenoorlog was. In Bologna gaat een kistje open waarin het enige culinaire vredesakkoord ter wereld ligt. En Joris schuift, heel voorzichtig, aan tafel met een groep geheimzinnige strijders voor een rechtvaardige verdeling van meel, water en ei. Oh ja, en in Bologna vraag je nooit, nee helemaal nooit, om spaghetti bolognese.

09-01-2017 19:50

Babi pangang

De Aardappeleters - Babi pangang

In de nieuwe NTR-serie De Aardappeleters zoekt Joris Vermeer naar de achtergronden van ons dagelijkse eten. Hij steekt de loftrompet over geadopteerde gerechten die inmiddels zo gewoon zijn geworden dat we er bijna niets meer over weten. De Aardappeleters is de komende twee weken elke doordeweekse werkdag om 19.55 uur op NPO 2 te zien. De aardappeleter kijkt op zondag, met het bord op schoot naar Studio Sport. En wat ligt er op dat bord: babi pangang. Volksstammen zijn ermee opgegroeid. Aardappeleter Joris Vermeer zoekt in de eerste aflevering gehucht, stad en land af naar de oorsprong van onze babi pangang. De eerste stop: de Chinees van IJmuiden. En, verrassing, het meest bekende Chinese gerecht blijkt Indonesisch. Op Sumatra hoort Joris dat de missionaris wel eens trek heeft in wat anders, krijgt hij een hapje varkensbloed van oom snor en kijkt hij om de deur bij een hondenrestaurant. Vreemd genoeg vindt hij wat hij zoekt bij terugkomst in Nederland. In, geen grap, een heus toverboek.

De Aardappeleters gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Aardappeleters de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Aardappeleters bij De Aardappeleters liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Aardappeleters. Heb je een uitzending van De Aardappeleters gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Aardappeleters gemist

Uitzending gemist van De Aardappeleters? Hier kun je alle uitzendingen van De Aardappeleters kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 20-01-2017 om 19:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord