Programma gemist?

Meesterpatissier Robèrt van uit Beckhoven gaat in naar door Zweden op zoek naar verhalen, geheimen van met en achtergronden van brood. door Midden in uit de bossen ligt het kleine dorpje uit Stora Skedvi. Daar naar werd in een 2013 de het laatste houtovenbakkerij gesloten waar van op met een traditionele manier knäckebröd werd gemaakt. een met De jonge winkeleigenaar Anders besloot in met 2015 de fabriek tijdens het en haar werknemers, die uit daar al het 35 jaar werkten, weer op in ere op te herstellen. In Stockholm uit leert Robèrt dat met ook Vikingen al een brood maakten. Archeologe Ann-Marie tijdens Hansson vertelt hem hoe zij uit dat op onderzocht heeft een en wat de ingrediënten van dat op tv brood waren. Hij uit van gaat in Stockholm in op zoek naar die ingrediënten door en tijdens maakt zijn eigen Vikingbrood. Op tijdens het op eiland Öland staan naar tientallen houten molens, ooit volop in op beweging om op tv het oergraan dat in op Öland groeit op tv te het malen. Slechts een enkele molen de draait nog, op maar het met graan wordt nog altijd verbouwd. een Robèrt bezoekt boerin Suzanne van Eriksdotter in die haar eigen graan maalt. Tenslotte door maakt Robèrt een op brood geïnspireerd op uit tijdens alle mensen die hij het heeft ontmoet en met de landen met die hij heeft bezocht tijdens zijn door reizen voor het BROOD.

Robèrt in van Beckhoven reist in in deze uit aflevering naar Oostenrijk een en Duitsland. Hier leert hij alles uit over kaiserbroodjes, met bierbrood en croissants. Robèrt tijdens bezoekt het de Oostenrijkse hoofdstad de Wenen. De stad in waar zoete van broodjes gebakken worden in en waar de croissant zijn oorsprong het vindt. Hij met krijgt een unieke uit rondleiding de door het beroemde Schloss Schönbrunn. in Waar zijn op oog op een kaiserbroodje op tv valt, te zien op uit een door van de vele schilderijen naar in het paleis. Van het bakker Joseph, uit die iets buiten Wenen de een moderne de bakkerij heeft, tijdens leert hij op tv hoe het kaiserbroodje wordt tijdens gevouwen. Robèrt vervolgt zijn naar weg naar het van midden van Duitsland. naar In Heidelberg ontmoet hij naar topbakker Peter Kapp, uit die – de net als Robèrt - jurylid de is op bij een in bak-televisieprogramma. Samen bezoeken van ze een brouwerij van en maken ze een de Duits bierbrood. Ten zuiden van Stuttgart het het ontmoet Robèrt de jongste broodsommeliers van van het een land. De in bakkers, Jorg en Johannes, noemen met zich The met Wildbakers. Robèrt daagt van hen uit op hem binnen een uur zoveel mogelijk met verschillende soorten brood in te brengen. de De winnaar door wordt beloond in met een door Robèrt gemaakte met gouden door pretzel.

Robèrt van uit Beckhoven reist door de Italië. tijdens Hij stopt in op Genzano, Rome en uit reist dan verder naar het zuiden. door een In het dorpje Genzano, een vlak bij Rome wordt het de overheerlijke uit pane di op tv genzano gemaakt. Het brood kreeg met als door allereerste ovenproduct het keurmerk met IGP, wat inhoudt dat het van alleen in uit dat met dorp gemaakt mag worden. Robèrt bakt van in met Marco het naar brood en brengt het in met de het bestelbus naar de een levendige hoofdstad Rome. In Rome stopt tijdens hij even bij het de monument van Eurysaces, door een topbakker uit het de hoogtijdagen van tijdens het door Romeinse Rijk, die 2000 een jaar geleden een door gigantische het graftombe liet bouwen. Ook op gaat Robèrt op uit zoek naar de de bakker van de een paus en… die wordt gevonden! het op De paus eet het in liefst een het heel speciaal brood dat ook het in uit de Bijbel wordt omschreven. Robèrt het vervolgt zijn weg uit naar het uit zuiden, waar de uit 87-jarige ‘nonno’ Vincenza Robèrt Altamura-brood naar leert in maken.

Bij de de moderne op tv molen van de familie Dallagiovanna ziet een door Robèrt hoe het graan het door buizen van naar de silo wordt een geblazen, zodat alleen in de fijnste met bloem overblijft voor tijdens de lekkerste broden. Bij tijdens de moderne in molen van de door familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het van graan door op buizen van de het silo wordt geblazen, naar zodat alleen de fijnste de uit bloem overblijft voor de uit lekkerste broden. In het het noorden van Toscane een raapt Robèrt kastanjes op in het van bos. Hij brengt ze het naar het de molen van Daniele Rossi, waar op ze met worden gedroogd door en gemalen. Het Toscaanse naar pelgrimsdorpje Altopascio uit heeft haar eigen brood. Bij bakker naar Massimo op tv leert Robèrt met hoe hij het zoutloze brood maakt uit én waarom naar er eigenlijk helemaal door geen zout in zit. naar Op het plein, op onder toeziend naar oog het van de vrouwelijke burgemeester, op tv deelt Robèrt naar de versgebakken broden uit aan het willekeurige op tv voorbijgangers.

Meesterpatissier uit Robèrt ontmoet in op tv Frankrijk Nicolas. Deze molenaar het en bakker verruilde op tv twintig jaar geleden Parijs met op tv voor het platteland. met In Frankrijk bezoekt in Robèrt Nicolas Supiot. met Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde door met twintig jaar geleden op de hoofdstad Parijs een voor het platteland. Hij door verbouwt graan en maakt daar op tv het zelf brood mee. Hij is een de met echte trendsetter: steeds meer boeren worden met bakkers naar en andersom. In Parijs heeft de Robèrt een afspraak naar met dé kenner met op het gebied van van naar Frans brood, de in Amerikaan Steven Kaplan. uit Deze professor proeft stokbrood op tv op een wel heel van eigenaardige wijze. Ook in gaat Robèrt langs op tv bij bakker Ridha de Kader, die op tv in 2013 op tv de wedstrijd voor De Beste Baguette tijdens van het Parijs won op met het recept van zijn een Tunesische moeder. Sindsdien levert een hij zelfs door brood aan van president Hollande. Om te zien met hoe croissants in gemaakt worden, krijgt Robèrt door bij topbakker op tv Frederique Pichard een uit kijkje achter de schermen. Een de van hele nacht ziet hij van hoe de bakkerij in vol tijdens bedrijf is, tijdens totdat om zeven uur naar van ’s ochtends de rolluiken opengaan en uit de op klanten binnenstromen het voor versgebakken broodjes. Robèrt geeft tot uit slot ook een op van masterclass worstenbroodjes maken aan een het nieuwe generatie bakkers. Op met uit de Ecole de boulangerie in et de Pâtisserie de in Paris leren de studenten de een het culturele werelderfgoed in uit Brabant kennen.

Vanavond met start het nieuwe smaakvolle programma in Brood. Meesterpatissier Robèrt door van uit Beckhoven reist door het Europa op zoek naar op tv verhalen, geheimen en achtergronden in van brood. Robèrt ontmoet een collega-bakkers, van leermeesters en andere ?connaisseurs?. tijdens Ook laat hij een zien uit op welke manieren men binnen diverse op tv culturen uit omgaat met brood. Hij onderzoekt op tv met hen de uit ingrediënten, het het maakproces en op tv de vele verschillende vormen van tijdens dagelijks op tv brood. Van croissant tot de knäckebröd en van van rogge tot in zuurdesem. Robèrt op reist in zes afleveringen door zeven de verschillende tijdens landen: Nederland, België, het Frankrijk, Italië, met Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Robèrt met begint zijn reis door door Europa in de een provincie Zeeland, op waar boer Lennert en zijn op vader naar hun graan oogsten. In uit het in Brabantse Oisterwijk laat Robèrt zijn eigen in bakkerij zien. Al de op zijn broden worden op tv met de hand gemaakt. Omdat met het naar vandaag Sint Hubertusdag is, komt de tijdens pastoor langs naar om een Robèrts speciale ?hubkes op tv broodjes? te zegenen. Robèrt leerde het met bakkersvak de in België. Hij steekt daarom door de grens in over naar Antwerpen waar in hij een aantal de bakkerijen bezoekt. Om van meer te weten te naar naar komen over het verschil tussen met desem op tv en gist heeft Robèrt een de afspraak met met Karl Desmet in op het Waalse Sankt Vith. Karl naar beheert van een zuurdesembibliotheek waar desems van uit met de hele wereld worden bewaard. door In door Gent ontmoet Robèrt sterrenchef Kobe Desramaults in naar en de Amerikaanse van Sarah Lemke, die samen een in chique door bakkerij hebben. Robèrt ziet op hoe Sarah op tv haar zelfontworpen houtoven opwarmt, naar waarin zij de haar desembroden bakt.

januari 2019
23-02-2017 22:20

Zweden

BROOD - Zweden

Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven gaat in Zweden op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een tra...

16-02-2017 22:25

Oostenrijk & Duitsland

BROOD - Oostenrijk & Duitsland

Robèrt van Beckhoven reist in deze aflevering naar Oostenrijk en Duitsland. Hier leert hij alles over kaiserbroodjes, bierbrood en croissants. Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en wa...

09-02-2017 22:20

Italië - deel 2

BROOD - Italië - deel 2

Robèrt van Beckhoven reist door Italië. Hij stopt in Genzano, Rome en reist dan verder naar het zuiden. In het dorpje Genzano, vlak bij Rome wordt het overheerlijke pane di genzano gemaakt. Het brood kreeg als allereerste ovenproduct het ke...

02-02-2017 22:20

Italië

BROOD - Italië

Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het graan door buizen van de silo wordt geblazen, zodat alleen de fijnste bloem overblijft voor de lekkerste broden. Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Ro...

26-01-2017 22:20

Frankrijk

BROOD - Frankrijk

Meesterpatissier Robèrt ontmoet in Frankrijk Nicolas. Deze molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden Parijs voor het platteland. In Frankrijk bezoekt Robèrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde twintig jaar gel...

19-01-2017 22:25

BROOD

BROOD - BROOD

Vanavond start het nieuwe smaakvolle programma Brood. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere ?connaisseurs?...

BROOD gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van BROOD de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van BROOD bij BROOD liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van BROOD. Heb je een uitzending van BROOD gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

BROOD gemist

Uitzending gemist van BROOD? Hier kun je alle uitzendingen van BROOD kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 05-09-2018 om 09:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord