Programma gemist?
februari 2017
16-02-2017 22:25

Oostenrijk & Duitsland

BROOD - Oostenrijk & Duitsland

Robèrt van Beckhoven reist in deze aflevering naar Oostenrijk en Duitsland. Hier leert hij alles over kaiserbroodjes, bierbrood en croissants. Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en waar de croissant zijn oorsprong vindt. Hij krijgt een unieke rondleiding door het beroemde Schloss Schönbrunn. Waar zijn oog op een kaiserbroodje valt, te zien op een van de vele schilderijen in het paleis. Van bakker Joseph, die iets buiten Wenen een moderne bakkerij heeft, leert hij hoe het kaiserbroodje wordt gevouwen. Robèrt vervolgt zijn weg naar het midden van Duitsland. In Heidelberg ontmoet hij topbakker Peter Kapp, die – net als Robèrt - jurylid is bij een bak-televisieprogramma. Samen bezoeken ze een brouwerij en maken ze een Duits bierbrood. Ten zuiden van Stuttgart ontmoet Robèrt de jongste broodsommeliers van het land. De bakkers, Jorg en Johannes, noemen zich The Wildbakers. Robèrt daagt hen uit hem binnen een uur zoveel mogelijk verschillende soorten brood te brengen. De winnaar wordt beloond met een door Robèrt gemaakte gouden pretzel.

09-02-2017 22:20

Italië - deel 2

BROOD - Italië - deel 2

Robèrt van Beckhoven reist door Italië. Hij stopt in Genzano, Rome en reist dan verder naar het zuiden. In het dorpje Genzano, vlak bij Rome wordt het overheerlijke pane di genzano gemaakt. Het brood kreeg als allereerste ovenproduct het keurmerk IGP, wat inhoudt dat het alleen in dat dorp gemaakt mag worden. Robèrt bakt met Marco het brood en brengt het in de bestelbus naar de levendige hoofdstad Rome. In Rome stopt hij even bij het monument van Eurysaces, een topbakker uit de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, die 2000 jaar geleden een gigantische graftombe liet bouwen. Ook gaat Robèrt op zoek naar de bakker van de paus en… die wordt gevonden! De paus eet het liefst een heel speciaal brood dat ook in de Bijbel wordt omschreven. Robèrt vervolgt zijn weg naar het zuiden, waar de 87-jarige ‘nonno’ Vincenza Robèrt Altamura-brood leert maken.

02-02-2017 22:20

Italië

BROOD - Italië

Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het graan door buizen van de silo wordt geblazen, zodat alleen de fijnste bloem overblijft voor de lekkerste broden. Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het graan door buizen van de silo wordt geblazen, zodat alleen de fijnste bloem overblijft voor de lekkerste broden. In het noorden van Toscane raapt Robèrt kastanjes in het bos. Hij brengt ze naar de molen van Daniele Rossi, waar ze worden gedroogd en gemalen. Het Toscaanse pelgrimsdorpje Altopascio heeft haar eigen brood. Bij bakker Massimo leert Robèrt hoe hij het zoutloze brood maakt én waarom er eigenlijk helemaal geen zout in zit. Op het plein, onder toeziend oog van de vrouwelijke burgemeester, deelt Robèrt de versgebakken broden uit aan willekeurige voorbijgangers.

26-01-2017 22:20

Frankrijk

BROOD - Frankrijk

Meesterpatissier Robèrt ontmoet in Frankrijk Nicolas. Deze molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden Parijs voor het platteland. In Frankrijk bezoekt Robèrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden de hoofdstad Parijs voor het platteland. Hij verbouwt graan en maakt daar zelf brood mee. Hij is een echte trendsetter: steeds meer boeren worden bakkers en andersom. In Parijs heeft Robèrt een afspraak met dé kenner op het gebied van Frans brood, de Amerikaan Steven Kaplan. Deze professor proeft stokbrood op een wel heel eigenaardige wijze. Ook gaat Robèrt langs bij bakker Ridha Kader, die in 2013 de wedstrijd voor De Beste Baguette van Parijs won met het recept van zijn Tunesische moeder. Sindsdien levert hij zelfs brood aan president Hollande. Om te zien hoe croissants gemaakt worden, krijgt Robèrt bij topbakker Frederique Pichard een kijkje achter de schermen. Een hele nacht ziet hij hoe de bakkerij in vol bedrijf is, totdat om zeven uur ’s ochtends de rolluiken opengaan en de klanten binnenstromen voor versgebakken broodjes. Robèrt geeft tot slot ook een masterclass worstenbroodjes maken aan een nieuwe generatie bakkers. Op de Ecole de boulangerie et de Pâtisserie de Paris leren de studenten het culturele werelderfgoed uit Brabant kennen.

19-01-2017 22:25

BROOD

BROOD - BROOD

Vanavond start het nieuwe smaakvolle programma Brood. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere ?connaisseurs?. Ook laat hij zien op welke manieren men binnen diverse culturen omgaat met brood. Hij onderzoekt met hen de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van dagelijks brood. Van croissant tot knäckebröd en van rogge tot zuurdesem. Robèrt reist in zes afleveringen door zeven verschillende landen: Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Robèrt begint zijn reis door Europa in de provincie Zeeland, waar boer Lennert en zijn vader hun graan oogsten. In het Brabantse Oisterwijk laat Robèrt zijn eigen bakkerij zien. Al zijn broden worden met de hand gemaakt. Omdat het vandaag Sint Hubertusdag is, komt de pastoor langs om Robèrts speciale ?hubkes broodjes? te zegenen. Robèrt leerde het bakkersvak in België. Hij steekt daarom de grens over naar Antwerpen waar hij een aantal bakkerijen bezoekt. Om meer te weten te komen over het verschil tussen desem en gist heeft Robèrt een afspraak met Karl Desmet in het Waalse Sankt Vith. Karl beheert een zuurdesembibliotheek waar desems uit de hele wereld worden bewaard. In Gent ontmoet Robèrt sterrenchef Kobe Desramaults en de Amerikaanse Sarah Lemke, die samen een chique bakkerij hebben. Robèrt ziet hoe Sarah haar zelfontworpen houtoven opwarmt, waarin zij haar desembroden bakt.

BROOD gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van BROOD de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van BROOD bij BROOD liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van BROOD. Heb je een uitzending van BROOD gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

BROOD gemist

Uitzending gemist van BROOD? Hier kun je alle uitzendingen van BROOD kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 16-02-2017 om 22:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord