Programma gemist?

Meesterpatissier uit Robèrt van Beckhoven in gaat in Zweden naar op zoek naar verhalen, een geheimen en achtergronden uit van brood. Midden van in de bossen ligt naar het kleine op tv dorpje Stora Skedvi. op Daar het werd in 2013 in de laatste houtovenbakkerij uit gesloten waar op een een traditionele manier knäckebröd werd gemaakt. een De jonge tijdens winkeleigenaar door Anders besloot in 2015 de fabriek een in en haar werknemers, die op daar al 35 jaar werkten, op weer uit in ere te de herstellen. In Stockholm naar leert Robèrt dat ook een Vikingen al brood maakten. het Archeologe Ann-Marie Hansson vertelt naar hem hoe zij uit dat in onderzocht heeft en in wat de ingrediënten naar van dat brood waren. op Hij gaat in de Stockholm op zoek naar door die op tv ingrediënten en maakt de zijn eigen Vikingbrood. Op het de eiland Öland tijdens staan tientallen houten molens, op tv ooit op volop in beweging om met het oergraan dat op de van Öland groeit te malen. Slechts een het enkele molen draait met nog, maar de het graan wordt door nog altijd in verbouwd. Robèrt door bezoekt boerin Suzanne Eriksdotter die het haar eigen graan maalt. Tenslotte in uit maakt Robèrt een brood geïnspireerd op tijdens alle mensen op tv die hij door heeft ontmoet met en de landen die hij van heeft bezocht met tijdens zijn reizen voor door BROOD.

Robèrt op tv van Beckhoven reist in deze door aflevering naar Oostenrijk van naar en Duitsland. Hier leert hij alles van over kaiserbroodjes, op bierbrood en croissants. Robèrt met bezoekt de Oostenrijkse op hoofdstad Wenen. van De uit stad waar zoete broodjes door gebakken worden en waar in de croissant op tv zijn oorsprong vindt. Hij krijgt de van een unieke rondleiding door het op beroemde uit Schloss Schönbrunn. Waar zijn een oog op een kaiserbroodje uit valt, te uit zien op een van uit de op vele schilderijen in in het paleis. Van bakker in Joseph, die iets buiten Wenen een een moderne bakkerij tijdens heeft, een leert hij uit hoe het kaiserbroodje de wordt gevouwen. Robèrt vervolgt de zijn weg naar het midden van uit Duitsland. In tijdens Heidelberg op ontmoet hij topbakker Peter Kapp, die tijdens – net als een op tv Robèrt - jurylid tijdens is bij een bak-televisieprogramma. Samen de bezoeken ze een brouwerij op en uit maken ze op tv een Duits bierbrood. Ten op tv zuiden van Stuttgart ontmoet Robèrt de uit op tv jongste broodsommeliers van het het land. De bakkers, Jorg en door Johannes, in noemen zich The Wildbakers. Robèrt op tv daagt hen uit tijdens hem door binnen een uur zoveel door mogelijk verschillende soorten brood een te een brengen. De winnaar wordt beloond de met een op tv door tijdens Robèrt gemaakte gouden op tv pretzel.

Robèrt van Beckhoven uit op tv reist door Italië. Hij stopt in naar naar Genzano, Rome en reist dan op verder naar het zuiden. de In de het dorpje Genzano, naar vlak bij de Rome wordt het van overheerlijke pane di genzano gemaakt. Het een brood kreeg als door allereerste ovenproduct op het keurmerk IGP, wat op tv inhoudt dat met het alleen door in dat dorp op tv gemaakt mag worden. Robèrt in bakt met Marco het in brood op tv en brengt het in een de bestelbus naar tijdens de naar levendige hoofdstad Rome. In Rome stopt hij naar even bij het een monument van een Eurysaces, een topbakker uit het de hoogtijdagen van op van het Romeinse Rijk, die de 2000 jaar geleden de een gigantische graftombe liet op tv bouwen. het Ook gaat Robèrt op zoek de naar het de bakker van de op tv paus en… van die wordt gevonden! De in paus eet het liefst met een heel speciaal naar brood op tv dat ook in de Bijbel in wordt omschreven. Robèrt vervolgt door zijn naar weg naar het zuiden, waar de het in 87-jarige ‘nonno’ Vincenza Robèrt Altamura-brood in leert naar maken.

Bij met de moderne molen van van de familie naar Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het op tv uit graan door buizen van de van silo wordt geblazen, de zodat alleen op de fijnste bloem overblijft voor naar in de lekkerste broden. Bij de moderne op molen van in de familie van Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het het graan met door buizen op tv van de silo wordt geblazen, het zodat alleen de fijnste in bloem overblijft op tv voor de lekkerste broden. van de In het noorden van door Toscane raapt Robèrt op kastanjes in het bos. uit Hij op brengt ze naar de molen van door tijdens Daniele Rossi, waar ze op tv worden gedroogd en van gemalen. Het Toscaanse in pelgrimsdorpje Altopascio heeft haar de eigen brood. Bij naar bakker Massimo leert uit Robèrt naar hoe hij het zoutloze brood op tv maakt én waarom in er eigenlijk helemaal in geen in zout in zit. Op het het plein, onder toeziend oog tijdens het van de vrouwelijke burgemeester, door deelt Robèrt de versgebakken broden het uit aan met willekeurige in voorbijgangers.

Meesterpatissier Robèrt ontmoet tijdens in Frankrijk Nicolas. met Deze molenaar op tv en bakker verruilde twintig op jaar van geleden Parijs tijdens voor het platteland. In Frankrijk bezoekt door Robèrt Nicolas Supiot. uit met Deze Bretonse molenaar het en bakker verruilde twintig jaar van geleden de hoofdstad Parijs een in voor het platteland. Hij verbouwt graan door het en maakt daar zelf brood het mee. Hij naar is een echte trendsetter: steeds uit meer de boeren worden door bakkers en andersom. In een Parijs heeft Robèrt een afspraak uit met dé kenner op tijdens het gebied van het Frans naar brood, de Amerikaan tijdens Steven Kaplan. door Deze professor proeft stokbrood op door een wel naar heel eigenaardige wijze. Ook in gaat Robèrt langs bij het uit bakker Ridha Kader, die in op tv 2013 de door wedstrijd voor De Beste een Baguette van Parijs won op tv met het naar recept van tijdens zijn Tunesische moeder. Sindsdien levert van hij zelfs brood van een aan president Hollande. Om te uit zien hoe een croissants gemaakt worden, krijgt Robèrt op tv bij topbakker Frederique een Pichard een kijkje achter de de schermen. Een een hele nacht ziet het hij uit hoe de bakkerij in naar vol bedrijf een is, totdat om zeven uur tijdens de ’s ochtends de rolluiken tijdens opengaan en de het klanten binnenstromen met voor versgebakken broodjes. Robèrt geeft door tot slot door ook een masterclass worstenbroodjes in maken aan op een nieuwe generatie bakkers. Op door de Ecole de door boulangerie et op tv de Pâtisserie de het Paris in leren de studenten het culturele een werelderfgoed uit het Brabant kennen.

Vanavond op start het nieuwe smaakvolle programma op Brood. Meesterpatissier uit Robèrt van Beckhoven het reist uit door Europa op zoek naar tijdens verhalen, geheimen en achtergronden met van brood. Robèrt met ontmoet op tv collega-bakkers, leermeesters en andere ?connaisseurs?. Ook op tv de laat hij zien op op welke manieren men binnen uit diverse naar culturen omgaat met brood. Hij onderzoekt het een met hen de ingrediënten, door het maakproces en de de vele verschillende naar vormen van dagelijks het brood. Van croissant tijdens tot knäckebröd en van rogge in tot tijdens zuurdesem. Robèrt reist in zes uit afleveringen door zeven naar naar verschillende landen: Nederland, België, Frankrijk, door Italië, de Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Robèrt de begint zijn reis door in Europa in de van provincie Zeeland, waar uit boer Lennert en door zijn vader een hun graan oogsten. in In het Brabantse Oisterwijk tijdens laat Robèrt zijn met eigen bakkerij zien. het Al zijn van broden worden met de een hand tijdens gemaakt. Omdat het vandaag op tv Sint Hubertusdag de is, komt de uit pastoor langs om Robèrts speciale tijdens ?hubkes broodjes? te naar zegenen. Robèrt leerde het bakkersvak een op in België. Hij door steekt daarom de grens het over naar van Antwerpen waar hij met een aantal bakkerijen bezoekt. in Om meer te naar weten te komen over tijdens het door verschil tussen desem en gist heeft in Robèrt een van afspraak de met Karl Desmet in het op Waalse Sankt Vith. Karl op beheert een zuurdesembibliotheek de waar desems de uit de hele wereld de naar worden bewaard. In Gent ontmoet met Robèrt sterrenchef met Kobe Desramaults en het de Amerikaanse Sarah Lemke, op die samen uit een chique naar bakkerij hebben. Robèrt ziet hoe naar Sarah haar zelfontworpen houtoven tijdens opwarmt, de waarin zij haar desembroden naar bakt.

november 2019
23-02-2017 22:20

Zweden

BROOD - Zweden

Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven gaat in Zweden op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een tra...

16-02-2017 22:25

Oostenrijk & Duitsland

BROOD - Oostenrijk & Duitsland

Robèrt van Beckhoven reist in deze aflevering naar Oostenrijk en Duitsland. Hier leert hij alles over kaiserbroodjes, bierbrood en croissants. Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en wa...

09-02-2017 22:20

Italië - deel 2

BROOD - Italië - deel 2

Robèrt van Beckhoven reist door Italië. Hij stopt in Genzano, Rome en reist dan verder naar het zuiden. In het dorpje Genzano, vlak bij Rome wordt het overheerlijke pane di genzano gemaakt. Het brood kreeg als allereerste ovenproduct het ke...

02-02-2017 22:20

Italië

BROOD - Italië

Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het graan door buizen van de silo wordt geblazen, zodat alleen de fijnste bloem overblijft voor de lekkerste broden. Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Ro...

26-01-2017 22:20

Frankrijk

BROOD - Frankrijk

Meesterpatissier Robèrt ontmoet in Frankrijk Nicolas. Deze molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden Parijs voor het platteland. In Frankrijk bezoekt Robèrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde twintig jaar gel...

19-01-2017 22:25

BROOD

BROOD - BROOD

Vanavond start het nieuwe smaakvolle programma Brood. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere ?connaisseurs?...

BROOD gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van BROOD de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van BROOD bij BROOD liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van BROOD. Heb je een uitzending van BROOD gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

BROOD gemist

Uitzending gemist van BROOD? Hier kun je alle uitzendingen van BROOD kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 05-09-2018 om 09:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!