Programma gemist?

Meesterpatissier in Robèrt van Beckhoven gaat in de Zweden op op zoek naar verhalen, van geheimen en achtergronden van op brood. tijdens Midden in de op bossen ligt het kleine op tv dorpje op tv Stora Skedvi. Daar werd in in 2013 de laatste houtovenbakkerij op tv door gesloten waar op een op traditionele manier knäckebröd werd met gemaakt. De tijdens jonge winkeleigenaar Anders besloot in uit naar 2015 de fabriek en haar werknemers, de die daar al door 35 door jaar werkten, weer in met ere te in herstellen. In Stockholm leert naar Robèrt dat ook Vikingen al met naar brood maakten. Archeologe Ann-Marie Hansson in vertelt het hem hoe zij dat met onderzocht heeft en wat de tijdens ingrediënten van met dat brood het waren. Hij uit gaat in Stockholm op met zoek naar die ingrediënten tijdens en maakt zijn met eigen Vikingbrood. Op het door in eiland Öland staan tientallen houten de molens, ooit naar volop in naar beweging om het het oergraan dat op Öland groeit te een tijdens malen. Slechts een enkele molen een draait nog, op tv maar het graan naar wordt nog op altijd verbouwd. Robèrt bezoekt boerin naar Suzanne Eriksdotter het die haar door eigen graan maalt. Tenslotte maakt op tv Robèrt een een brood geïnspireerd op alle het mensen die hij heeft de ontmoet en de landen door op tv die hij heeft bezocht tijdens met zijn de reizen voor BROOD.

Robèrt de van Beckhoven reist een in deze aflevering naar op Oostenrijk en in Duitsland. Hier leert hij alles naar met over kaiserbroodjes, bierbrood en croissants. Robèrt met bezoekt uit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. in De stad op tv waar zoete broodjes gebakken worden de en op waar de croissant de zijn oorsprong vindt. Hij krijgt op een unieke rondleiding op door het uit beroemde Schloss Schönbrunn. van Waar tijdens zijn oog op een kaiserbroodje tijdens valt, te zien op door een van de tijdens vele schilderijen in van het paleis. de Van bakker Joseph, de die iets naar buiten Wenen een een moderne bakkerij heeft, op leert hij hoe het van kaiserbroodje wordt gevouwen. Robèrt vervolgt op tv zijn de weg naar het het midden van Duitsland. in In Heidelberg een ontmoet hij topbakker Peter Kapp, van die van – net als Robèrt het - jurylid is bij op een bak-televisieprogramma. Samen bezoeken met ze een brouwerij tijdens en maken een ze uit een Duits bierbrood. Ten zuiden van Stuttgart in op tv ontmoet Robèrt de een jongste broodsommeliers van het land. het De bakkers, Jorg een en Johannes, noemen de zich The Wildbakers. een Robèrt daagt op hen uit hem binnen een door uur zoveel mogelijk van verschillende uit soorten brood te brengen. met De winnaar met wordt beloond met naar een door Robèrt op gemaakte gouden naar pretzel.

Robèrt met van Beckhoven reist uit door Italië. van Hij stopt in Genzano, Rome en een reist het dan verder naar het zuiden. in het In het dorpje Genzano, met vlak bij Rome van wordt het in overheerlijke pane di naar genzano gemaakt. Het brood kreeg als door allereerste ovenproduct het van keurmerk IGP, wat op inhoudt dat het op alleen in het dat dorp gemaakt het mag worden. in Robèrt bakt op tv met Marco het op tv brood en brengt het in van de op tv bestelbus naar de levendige hoofdstad de Rome. In Rome in stopt hij een even bij het monument van Eurysaces, op tv een in topbakker uit op tv de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, een die het 2000 jaar uit geleden een gigantische graftombe liet bouwen. met door Ook gaat Robèrt op zoek naar van de bakker op tv van de in paus en… die wordt gevonden! uit naar De paus eet het liefst een tijdens heel het speciaal brood het dat ook in in de Bijbel wordt omschreven. Robèrt vervolgt op tv zijn weg de naar het zuiden, waar de met 87-jarige ‘nonno’ Vincenza het op Robèrt Altamura-brood leert het maken.

Bij de moderne uit molen van het de van familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het op graan tijdens door buizen van de silo tijdens op tv wordt geblazen, zodat de alleen de fijnste het bloem overblijft voor de een lekkerste broden. Bij de moderne in molen van de door familie Dallagiovanna ziet de Robèrt met hoe het graan door buizen uit het van de silo wordt geblazen, zodat door alleen uit de fijnste bloem overblijft in voor de lekkerste broden. door In de het noorden van de Toscane raapt met Robèrt kastanjes in uit het bos. Hij op tv brengt ze naar de molen van op tv Daniele de Rossi, waar ze worden tijdens gedroogd en gemalen. door Het Toscaanse pelgrimsdorpje Altopascio naar heeft het haar eigen brood. Bij het bakker Massimo op tv leert Robèrt op tv hoe hij het zoutloze naar brood maakt én waarom er tijdens eigenlijk helemaal geen de zout uit in zit. de Op het plein, onder naar toeziend oog in van de vrouwelijke burgemeester, deelt Robèrt een de de versgebakken broden uit aan van willekeurige de voorbijgangers.

Meesterpatissier Robèrt op ontmoet in Frankrijk de Nicolas. Deze molenaar naar en bakker verruilde twintig van jaar geleden Parijs op voor het platteland. een In van Frankrijk bezoekt op tv Robèrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar uit op en bakker verruilde twintig jaar geleden uit de hoofdstad een Parijs voor het op tv platteland. de Hij verbouwt graan en maakt in daar zelf van brood mee. Hij is een met echte trendsetter: steeds naar meer boeren van worden bakkers en het andersom. In Parijs heeft Robèrt het een afspraak met op dé uit kenner op het gebied met van van Frans brood, de Amerikaan door Steven Kaplan. Deze professor in proeft stokbrood op een van wel heel in eigenaardige wijze. Ook een gaat Robèrt met langs bij bakker Ridha op tv Kader, die in in 2013 de wedstrijd voor uit De Beste door Baguette van naar Parijs won met met het recept van zijn Tunesische door moeder. met Sindsdien levert hij zelfs uit brood een aan president Hollande. Om van te zien hoe croissants in gemaakt worden, op tv krijgt Robèrt bij topbakker Frederique de Pichard een kijkje achter van de van schermen. Een hele nacht op ziet hij hoe de met bakkerij in in vol bedrijf tijdens is, totdat om met zeven uur ’s ochtends naar de rolluiken opengaan en op tv de klanten binnenstromen de voor versgebakken broodjes. in Robèrt geeft tot tijdens slot in ook een masterclass worstenbroodjes tijdens maken uit aan een nieuwe op tv generatie bakkers. Op de Ecole de met uit boulangerie et de Pâtisserie door de Paris leren tijdens de studenten het in culturele werelderfgoed uit Brabant op tv kennen.

Vanavond van start het nieuwe smaakvolle programma uit Brood. in Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven op tv reist door Europa op op zoek naar verhalen, uit geheimen en achtergronden met van brood. Robèrt uit ontmoet collega-bakkers, leermeesters en in andere ?connaisseurs?. op Ook laat hij zien in op welke tijdens manieren naar men binnen diverse culturen omgaat door met brood. op Hij onderzoekt met hen op tv de naar ingrediënten, het maakproces en het de vele verschillende vormen in van dagelijks brood. Van het croissant tot op knäckebröd uit en van rogge tot met zuurdesem. Robèrt reist in het zes op afleveringen door zeven verschillende landen: met Nederland, België, Frankrijk, Italië, van Oostenrijk, tijdens Duitsland en Zweden. Robèrt begint zijn met reis door door Europa de in de provincie Zeeland, met waar boer Lennert en naar zijn vader hun graan door oogsten. In het met een Brabantse Oisterwijk laat Robèrt zijn het eigen van bakkerij zien. Al zijn tijdens broden worden tijdens met de hand door gemaakt. Omdat het vandaag van Sint Hubertusdag is, komt van de met pastoor langs om Robèrts speciale ?hubkes de broodjes? te zegenen. Robèrt uit leerde het tijdens bakkersvak in in België. Hij steekt daarom de de grens in over naar de Antwerpen waar hij de een aantal bakkerijen bezoekt. Om meer op naar te weten te in komen over het verschil tussen met desem en gist door heeft Robèrt een een afspraak met het Karl Desmet in uit het Waalse Sankt op tv Vith. Karl beheert een een zuurdesembibliotheek waar desems uit het de uit hele wereld van worden bewaard. In Gent ontmoet het Robèrt uit sterrenchef Kobe Desramaults naar en de Amerikaanse Sarah Lemke, die uit samen een chique op bakkerij uit hebben. Robèrt ziet hoe tijdens Sarah haar op zelfontworpen houtoven opwarmt, waarin zij de haar het desembroden bakt.

juli 2017
23-02-2017 22:20

Zweden

BROOD - Zweden

Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven gaat in Zweden op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Midden in de bossen ligt het kleine dorpje Stora Skedvi. Daar werd in 2013 de laatste houtovenbakkerij gesloten waar op een tra...

16-02-2017 22:25

Oostenrijk & Duitsland

BROOD - Oostenrijk & Duitsland

Robèrt van Beckhoven reist in deze aflevering naar Oostenrijk en Duitsland. Hier leert hij alles over kaiserbroodjes, bierbrood en croissants. Robèrt bezoekt de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad waar zoete broodjes gebakken worden en wa...

09-02-2017 22:20

Italië - deel 2

BROOD - Italië - deel 2

Robèrt van Beckhoven reist door Italië. Hij stopt in Genzano, Rome en reist dan verder naar het zuiden. In het dorpje Genzano, vlak bij Rome wordt het overheerlijke pane di genzano gemaakt. Het brood kreeg als allereerste ovenproduct het ke...

02-02-2017 22:20

Italië

BROOD - Italië

Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Robèrt hoe het graan door buizen van de silo wordt geblazen, zodat alleen de fijnste bloem overblijft voor de lekkerste broden. Bij de moderne molen van de familie Dallagiovanna ziet Ro...

26-01-2017 22:20

Frankrijk

BROOD - Frankrijk

Meesterpatissier Robèrt ontmoet in Frankrijk Nicolas. Deze molenaar en bakker verruilde twintig jaar geleden Parijs voor het platteland. In Frankrijk bezoekt Robèrt Nicolas Supiot. Deze Bretonse molenaar en bakker verruilde twintig jaar gel...

19-01-2017 22:25

BROOD

BROOD - BROOD

Vanavond start het nieuwe smaakvolle programma Brood. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt ontmoet collega-bakkers, leermeesters en andere ?connaisseurs?...

BROOD gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van BROOD de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van BROOD bij BROOD liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van BROOD. Heb je een uitzending van BROOD gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

BROOD gemist

Uitzending gemist van BROOD? Hier kun je alle uitzendingen van BROOD kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 23-02-2017 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord