Programma gemist?

Seizoen 3 - naar Aflevering 2 door - Kunstmagazine uit over actuele tentoonstellingen. Lily van der op tv Stokker en Raquel tijdens van Haver. Twee tijdens vrouwen die totaal verschillende door naar kunst maken zijn te zien de in een het Stedelijk Museum in de Amsterdam. Lily van van der Stokker maakt een zoete en lieflijke het muurschilderingen, waarmee op tv ze alledaagse dingen uit tot kunst verheft. Daarnaast tonen tijdens de rauwe in schilderijen van Raquel tijdens van Haver de op tv harde werkelijkheid van het in leven in de krottenwijken het uit van Lagos in Nigeria. Haar met inmense schilderijen vult zij op tv aan een met papier, as, haar het en zelfs mobiele van telefoons. Museumdirecteur van het uit Centraal Museum Bart een Rutten vraagt naar zich naar af of er toch ook overeenkomsten op tv zijn in het de werk van deze op twee door kunstenaressen.

Jean tijdens Cocteau was het een Franse filmmaker. Maar hij uit was ook dichter, schrijver, de tekenaar en door nog veel meer dan naar dat! een Een duizendpoot van die er een bijzonder leven de op nahield, de met artistieke vrienden tijdens als Picasso en Coco van Chanel. Museumdirecteur van de het op tv Frans Hals Museum Ann Demeester bekijkt de zijn op tv bijzondere en een veelzijdige werk in Designmuseum naar Den Bosch.

Mensen door reizen duizenden kilometers voor op tv fascinerende, soms eeuwenoude objecten van met een een bijzondere kracht: relieken. Vaak een zijn met het resten van het het lichaam van door een heilige, zoals van een splinter van de de doornenkroon een van Jezus. Maar met ook een haar van uit Diego Maradona wordt tegenwoordig als een reliek gezien. door Museumdirecteur Bart in Rutten bekijkt tijdens in Museum Het tijdens Catharijneconvent in Utrecht welke naar kracht en uit welke verhalen er achter die bijzondere op relieken op tv schuilgaan.

Hoe op tv maak je kunst met licht, op tv kleur en ruimte? van uit De Belgische Ann uit Veronica Janssens is op tv er een kei in. van Eigenlijk wilde ze architect door worden, maar met door te 'beeldhouwen' met licht, tijdens door kleur en ruimte kan ze het haar ei door beter kwijt. Ze in experimenteert en maakt het onzichtbare een zichtbaar. Daar moet op tv het de toeschouwer wel iets voor doen, in bijvoorbeeld in een van met kleurige mist van gevulde uit ruimte op de tast naar je weg zoeken. Museumdirecteur de Suzanne Swarts stelt uit haar op zintuigen ervoor het open. Te zien in Museum een De Pont op tv in Tilburg.

Museumdirecteur Ann in Demeester bekijkt tijdens hoe hedendaagse naar kunst werkt in van een 19e-eeuws museum. met Internationale kunstenaars treden in uit De Mesdag het Collectie in dialoog uit met de schilderijen die op tv de grote zeeschilder Mesdag verzamelde. met De expositie in laat een zien hoe kunstenaars al eeuwenlang op worden gegrepen door van de grootsheid op tv en onstuimigheid van de zee. op De van hedendaagse kunstenaars maakten naar hommages aan Bas van Jan Ader, de kunstenaar de die in 1975 tijdens uit een van performance op de Atlantische Oceaan van verdween; op alleen zijn met boot werd teruggevonden. met Te zien in De in Mesdag Collectie Den in Haag.

Wie op kent ze niet, het de langgerekte, dunne beeldfiguren van van de beroemde tijdens kunstenaar Alberto van Giacometti. Museumdirecteur Cathelijne Broers bekijkt een in hoe zijn beelden op tv zich verhouden tot op tv de krachtige beelden van van een hele met andere kunstenaar: de Britse Lynn Chadwick. uit tijdens De wegen van tijdens de twee kunstenaars op kruisten elkaar in het 1956. Museum De Fundatie in Zwolle uit toont het werk van van beide beeldhouwers op tv in naar de jaren uit na de Tweede Wereldoorlog. van Te zien het t/m 6 januari.

De kunstenaarsvrienden in Paul Gauguin en de Charles Laval op tv vertrokken in 1887 naar Martinique, een een van de met Franse Antillen. Museumdirecteur met Bart Rutten op tv onderzoekt het in het Van Gogh een Museum hoe van die reis hun kunst heeft uit beïnvloed. Ze lieten zich in daar uit inspireren door de natuur van en de donkere bewoners met van en verbeeldden op hun warme, kleurrijke de schilderijen de Martinique als een ongecompliceerd op paradijs. Gauguin door & Laval op Martinique op tv in in het Van Gogh Museum in Amsterdam, op tv t/m 13 op tv januari.

Museumdirecteur met Ralph Keuning bekijkt hoe tijdens Frans Hals tweehonderd jaar tijdens tijdens na zijn dood naar werd herontdekt als modern idool. in Hij werd bewonderd, zelfs op aanbeden een door laat 19e-eeuwse kunstenaars op tv als Manet, Liebermann tijdens en Van een Gogh. Die naar waren zeer onder met de indruk van zijn uit losse manier van schilderen, met die 'impressionistisch' door overkwam. Frans Hals en naar de Modernen in het van Frans Hals Museum op tv van in Haarlem, t/m 24 in februari.

Kunstwerken die in de de naar afgelopen tien uit jaar zijn aangekocht door veertig verschillende het Nederlandse de musea, met op tv steun van de Vereniging Rembrandt, zijn de het voor even bij elkaar te van zien. op Museumdirecteur Cathelijne Broers bekijkt de stukken, tijdens uiteenlopend van een uit Rietveld-stoel tot door een het zestiende-eeuws tapijt, in het Kröller Müller op tv Museum in Otterlo. het Te zien t/m in 3 uit februari.

Museumdirecteur Suzanne Swarts op tv gaat in een een oude van melkfabriek op zoek naar de in verbinding op tv tussen mens op en robot. Want naar die komen eraan, door de robots, of we het naar nu willen naar of niet. Hedendaagse kunstenaars geven een uit met hun werk commentaar op een onze uit liefde voor de robot in de van expositie op tv Robot Love. tijdens Te zien in de op tv oude Campina Melkfabriek in in Eindhoven.

Bewegende van kunst die trilt, draait en in flikkert - het daar draait naar het om in door het historische op tv overzicht van kinetische kunst in uit de op tv Kunsthal in Rotterdam. Museumdirecteur Ralph Keuning het laat zijn zintuigen naar met prikkelen door de bewegende tijdens kunstwerken van twintigste-eeuwse makers als een de Victor Vasarely, Hans in Haacke, Heinz Mack door en Bridget Riley.

Tekeningen van uit de beroemdste door kunstenaar uit de renaissance, Leonardo op da Vinci, het zijn te zien in tijdens op het Teylers Museum. Museumdirecteur van het tijdens op Centraal Museum, Bart Rutten bekijkt uit hoe ver de Leonardo zijn tijd naar vooruit was met met de expressie van op emoties.

Museumdirecteur Ralph door Keuning op onderzoekt het leven van de Boeddha. Hij werd geboren de als rijke prins het maar tijdens koos op zijn 29e radicaal voor een een door ander leven, waarin alles draaide tijdens om in spirituele ontwikkeling. Zijn levensverhaal uit wordt van met oude én hedendaagse van kunst verteld in de de Nieuwe Kerk in in Amsterdam.

Rubens uit was een temperamentvol door verhalenverteller. En hij het deed iets bijzonders: de zijn schetsen maakte hij de met olieverf op in paneel. Museumdirecteur van op tv het met Frans Hals Museum Ann een Demeester bekijkt het resultaat. Vijfenzestig uit een van die beroemde olieverfschetsen zijn nu met te zien tijdens in Museum tijdens Boijmans van Beuningen in op Rotterdam.

Het Zeeuwse een Domburg, met de naar prachtige luchten en in het naar bijzondere licht, heeft al vele tijdens kunstenaars geïnspireerd. tijdens Museumdirecteur van De in Hermitage Cathelijne Broers bekijkt een in het Gemeentemuseum in naar Den op tv Haag hoe naar kunstenaars als Jan Toorop en in Piet Mondriaan rond 1910 in met uit dat licht omgingen op van de tentoonstelling het Aan Zee.

januari 2019
22-01-2019 21:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Kunstmagazine over actuele tentoonstellingen. Lily van der Stokker en Raquel van Haver. Twee vrouwen die totaal verschillende kunst maken zijn te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Lily van der Stokker m...

15-01-2019 21:50

Jean Cocteau - metamorphosis

Nu te zien - Jean Cocteau - metamorphosis

Jean Cocteau was een Franse filmmaker. Maar hij was ook dichter, schrijver, tekenaar en nog veel meer dan dat! Een duizendpoot die er een bijzonder leven op nahield, met artistieke vrienden als Picasso en Coco Chanel. Museumdirecteur van he...

15-12-2018 22:30

Relieken

Nu te zien - Relieken

Mensen reizen duizenden kilometers voor fascinerende, soms eeuwenoude objecten met een bijzondere kracht: relieken. Vaak zijn het resten van het lichaam van een heilige, zoals een splinter van de doornenkroon van Jezus. Maar ook een haar va...

08-12-2018 22:30

Ann Veronica Janssens

Nu te zien - Ann Veronica Janssens

Hoe maak je kunst met licht, kleur en ruimte? De Belgische Ann Veronica Janssens is er een kei in. Eigenlijk wilde ze architect worden, maar door te 'beeldhouwen' met licht, kleur en ruimte kan ze haar ei beter kwijt. Ze experimenteert en m...

29-11-2018 22:45

Zindering van de zee

Nu te zien - Zindering van de zee

Museumdirecteur Ann Demeester bekijkt hoe hedendaagse kunst werkt in een 19e-eeuws museum. Internationale kunstenaars treden in De Mesdag Collectie in dialoog met de schilderijen die de grote zeeschilder Mesdag verzamelde. De expositie laat...

24-11-2018 22:30

Giacometti Chadwick Facing Fear

Nu te zien - Giacometti Chadwick Facing Fear

Wie kent ze niet, de langgerekte, dunne beeldfiguren van de beroemde kunstenaar Alberto Giacometti. Museumdirecteur Cathelijne Broers bekijkt hoe zijn beelden zich verhouden tot de krachtige beelden van een hele andere kunstenaar: de Britse...

17-11-2018 22:30

Gauguin en Laval op Martinique

Nu te zien - Gauguin en Laval op Martinique

De kunstenaarsvrienden Paul Gauguin en Charles Laval vertrokken in 1887 naar Martinique, een van de Franse Antillen. Museumdirecteur Bart Rutten onderzoekt in het Van Gogh Museum hoe die reis hun kunst heeft beïnvloed. Ze lieten zich daar i...

08-11-2018 22:45

Frans Hals en de Modernen

Nu te zien - Frans Hals en de Modernen

Museumdirecteur Ralph Keuning bekijkt hoe Frans Hals tweehonderd jaar na zijn dood werd herontdekt als modern idool. Hij werd bewonderd, zelfs aanbeden door laat 19e-eeuwse kunstenaars als Manet, Liebermann en Van Gogh. Die waren zeer onder...

30-10-2018 10:50

Als kunst je lief is

Nu te zien - Als kunst je lief is

Kunstwerken die in de afgelopen tien jaar zijn aangekocht door veertig verschillende Nederlandse musea, met steun van de Vereniging Rembrandt, zijn voor even bij elkaar te zien. Museumdirecteur Cathelijne Broers bekijkt de stukken, uiteenlo...

25-10-2018 22:50

Robot Love

Nu te zien - Robot Love

Museumdirecteur Suzanne Swarts gaat in een oude melkfabriek op zoek naar de verbinding tussen mens en robot. Want die komen eraan, de robots, of we het nu willen of niet. Hedendaagse kunstenaars geven met hun werk commentaar op onze liefde ...

20-10-2018 22:35

100 jaar kinetische kunst

Nu te zien - 100 jaar kinetische kunst

Bewegende kunst die trilt, draait en flikkert - daar draait het om in het historische overzicht van kinetische kunst in de Kunsthal in Rotterdam. Museumdirecteur Ralph Keuning laat zijn zintuigen prikkelen door de bewegende kunstwerken van ...

13-10-2018 22:30

Leonardo da Vinci

Nu te zien - Leonardo da Vinci

Tekeningen van de beroemdste kunstenaar uit de renaissance, Leonardo da Vinci, zijn te zien in het Teylers Museum. Museumdirecteur van het Centraal Museum, Bart Rutten bekijkt hoe ver Leonardo zijn tijd vooruit was met de expressie van emot...

06-10-2018 22:30

Het leven van Boeddha

Nu te zien - Het leven van Boeddha

Museumdirecteur Ralph Keuning onderzoekt het leven van Boeddha. Hij werd geboren als rijke prins maar koos op zijn 29e radicaal voor een ander leven, waarin alles draaide om spirituele ontwikkeling. Zijn levensverhaal wordt met oude én hede...

27-09-2018 22:45

Pure Rubens

Nu te zien - Pure Rubens

Rubens was een temperamentvol verhalenverteller. En hij deed iets bijzonders: zijn schetsen maakte hij met olieverf op paneel. Museumdirecteur van het Frans Hals Museum Ann Demeester bekijkt het resultaat. Vijfenzestig van die beroemde olie...

20-09-2018 22:45

Aan Zee

Nu te zien - Aan Zee

Het Zeeuwse Domburg, met de prachtige luchten en het bijzondere licht, heeft al vele kunstenaars geïnspireerd. Museumdirecteur van De Hermitage Cathelijne Broers bekijkt in het Gemeentemuseum in Den Haag hoe kunstenaars als Jan Toorop en Pi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nu te zien gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nu te zien de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nu te zien bij Nu te zien liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nu te zien. Heb je een uitzending van Nu te zien gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nu te zien gemist

Uitzending gemist van Nu te zien? Hier kun je alle uitzendingen van Nu te zien kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 70
  • Laatste uitzending op 22-01-2019 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord