Programma gemist?

Aflevering 20 - tijdens Kunstmagazine: op Bart Rutten, directeur van het op Centraal van Museum in op Utrecht, reist af naar van Maastricht om uit zich onder te van dompelen in het punkwerk van op tv de Amerikaan van Raymond Pettibon. Die ontwikkelde met zich van cultheld, door die hardcorepunkbands de van platenhoezen voorzag, tot door een serieuze van kunstenaar, waarvan meer dan een 700 in werken te zien zijn in het door naar Bonnefantenmuseum.

Museumdirecteur Cathelijne Broers door ontdekt het in het Haagse Gemeentemuseum met dat Anton uit Heyboer meer was dan in een excentriekeling met de vijf vrouwen. Vooral een zijn met vroege werk uit de met jaren zestig en zeventig was op de internationaal enorm in op tv trek.

Hoe de gedachteloos wat tekenen, terwijl je naar aan naar de telefoon door zit, kan leiden tot kunst van van wereldformaat de - daarover vertelt museumdirecteur Ralph van met Keuning. Hij duikt in op het werk van de beroemde van Franse door kunstenaar Jean Dubuffet, dat de te zien is met in de een tuinen van het Rijksmuseum en de in het door Stedelijk Museum in tijdens Amsterdam.

Hij het heeft meerdere namen: Hans en op Jean. uit En meerdere met kwaliteiten: beeldhouwen, schilderen en de dichten. Hij behoorde tot door allerlei stromingen: Van dada op tot surrealisme en van De Stijl. in Hij heeft tijdens meerdere namen: Hans en Jean. uit En meerdere kwaliteiten: een door beeldhouwen, schilderen en het dichten. Hij behoorde tot allerlei de stromingen: Van dada tot het surrealisme en De uit Stijl. Maar bovenal het is hij door zichzelf, de kunstenaar de Hans (Jean) Arp. het Iemand die met met humor nieuwe in vormen creëert en ervan op houdt om een uit tikkie ongrijpbaar het te blijven. Directeur van een De Fundatie, Ralph door Keuning, tijdens duikt in het met Kröller-Müller Museum in in zijn oeuvre op de tentoonstelling 'Arp: uit The op Poetrty of een Forms'.

Volgens Rudi uit Fuchs, oud-directeur van het van Stedelijk van Museum, is op abstractie de enige een echte vernieuwing in in de kunst van de uit twintigste eeuw. naar Volgens Rudi Fuchs, op oud-directeur van het Stedelijk met Museum, is abstractie de enige in echte op tv vernieuwing in de kunst van naar de door twintigste eeuw. Fundatie directeur Ralph door het Keuning trekt zijn wandelschoenen het aan om op de het openlucht kunstroute tijdens Art Zuid in van Amsterdam de keuze het van Fuchs te bekijken. naar Hij koos het namelijk zo'n 60 grote beeldhouwwerken van uit voor de door door tentoonstelling Art Zuid, een te zien in door de straten van naar Amsterdam Zuid tussen van 19 mei en op tv 17 september.

Een een kei in het schilderen van uit vogels. Dat tijdens was de achttiende eeuwse met kunstenaar Aert Schouman. in Een het kei in het van schilderen van van vogels. Dat was de het achttiende eeuwse kunstenaar met Aert Schouman. op tv Als kind van de Verlichting bestudeerde door uit hij zijn dieren uit op een bijna wetenschappelijke het manier, veertje voor veertje op schilderde hij de, vaak met opgezette, vogels na. door Hij mocht zelfs op tv de exotische dierentuin de de van prins Willem V vastleggen, inclusief van de eerste een orang-oetang die ooit van in Europa te zien de was. Directeur met van het Van in Gogh Museum Axel tijdens Rüger kijkt zijn op ogen op uit op de uit tentoonstelling 'Koninklijk Paradijs'.

Zij is de de meest afgebeelde vrouw door in de kunstgeschiedenis: het Maria. Zij op tv is de meest op tv afgebeelde vrouw met in de kunstgeschiedenis: uit Maria. Directeur van het uit Frans naar Halsmuseum Ann Demeester onderzoekt hoe een haar beeltenis in kunstenaars tot op de dag op een van vandaag inspireert in van Museum Het Catharijneconvent in op Utrecht.

Museumdirecteuren een reizen het hele land op door om kijkers naar wekelijks te wijzen op de met een niet te missen op tv tentoonstelling die op uit dat moment op ergens te zien tijdens is.

Cathelijne Broers naar tijdens 'In het in hart van de door Renaissance' in Rijksmuseum met Twenthe. op Rafaël was de met cultheld uit de Renaissance. Hij uit wordt door in een adem genoemd met met Michelangelo en Leonardo naar da een Vinci. Met: Cathelijne Broers tijdens naar 'In het het hart van de Renaissance' met in tijdens Rijksmuseum Twenthe. Rafaël was de cultheld in uit de Renaissance. een Hij een wordt in in een adem genoemd het met Michelangelo en op tv Leonardo da Vinci. het Maar zijn schilderijen zitten geen door enkele collectie van een door Nederlands museum. Nu naar zijn een tijdens paar een jeugdwerken te zien in Rijksmuseum Twenthe. op Dat tijdens alleen al is voor door Cathelijne Broers, de directeur van de De Hermitage, aanleiding om een naar Enschede het af te reizen, waar zij tijdens de doeken een van Rafaël en op van minder bekende schilders uit van de Renaissance onder het de naar loep neemt.

Axel Rüger van onderzoekt 'Hyperrealisme, op tv 50 jaar door schilderkunst' in De Kunsthal. Het lijken in op net foto's, maar het de zijn schilderijen. Axel Rüger met onderzoekt 'Hyperrealisme, 50 op jaar schilderkunst' in op tv De Kunsthal. van Het lijken net foto's, maar uit het op zijn schilderijen. Is er dan met in sprake van het met gewoon het naschilderen van een door foto? Of met is het tijdens kunst? Die vraag van onderzoekt Axel Rüger, in directeur van het Van Gogh Museum, de op de naar tentoonstelling over hyperrealisme, ook uit wel fotorealisme in genoemd.

Ralph Keuning bezoekt door op tv 'Gek van Surrealisme' een in Museum Boijmans van Beuningen. Ralph tijdens uit Keuning bezoekt 'Gek van Surrealisme' in in Museum Boijmans in van Beuningen. het Verzamelaars zijn gek op op kunst. Zo naar ook de Britse Edward naar James, die warme banden van de had met Surrealistische kunstenaars als René tijdens Magritte en Salvador een Dalí. Sterker nog, naar veel van de naar kunst van van Dalí, op zoals de beroemde lippensofa, was tijdens er niet het geweest zonder James. van Directeur van De het Fundatie Ralph Keuning onderzoekt op tv die bijzondere relatie met tussen surrealistische tijdens kunstenaars en hun het mecenas.

Ann Demeester bekijkt het op tv Glenn Brown in in het Rembrandthuis. Ann Demeester naar bekijkt Glenn Brown op tv in het Rembrandthuis. Hij zoekt met een afbeelding met van een schilderij van in tijdens Rembrandt op zijn computer en maakt een daar een schilderij op van, op de Britse van kunstenaar Glenn Brown. Maar het is naar geen kwestie van van op tv naschilderen - hij maakt naar er hypermodern werk van. Met op het kleurenpalet van op tv Kees een van Dongen of Picasso, een of met naar tekeningen die hij op uit de met iPad maakt. Ann Demeester, directeur tijdens van het Frans naar Hals museum, neemt een met kijkje het bij zijn tentoonstelling. Nu tijdens te Zien het t/m 23 april in in Museum het Rembrandthuis de in een Amsterdam.

Een uit beetje fout was op tv hij wel, de Oost-Duitse kunstenaar door Werner Tübke. Hij tijdens werkte tijdens namelijk voor het regime van van de communistische in DDR. Maar schilderen, met dat naar kon hij! Een beetje op tv fout was door hij wel, de Oost-Duitse naar kunstenaar Werner Tübke. op tv Hij werkte namelijk voor de het regime van van de communistische DDR. Maar het tijdens schilderen, dat kon hij! Zijn bijzondere door tijdens werk is nu t/m op tv 14 mei te in zien in Museum De een Fundatie in Zwolle. naar Axel Rüger, directeur uit van het Van Gogh het Museum, de nam er een door kijkje.

Nog op nooit was zijn uit werk in Nederland te zien, tijdens op tv maar nu zijn uit de spectaculaire schilderijen van de op tv Berlijnse kunstenaar Johannes Grützke uit volop aanwezig in het Museum op More in Gorssel. Nog nooit het was op tv zijn werk in Nederland te door zien, de maar nu zijn de in spectaculaire schilderijen van een de Berlijnse kunstenaar de Johannes Grützke uit volop aanwezig in Museum het More in Gorssel. door Groot van formaat, uit theatraal, grotesk, laagdrempelig en het een tegelijk raadselachtig. Directeur van De Fundatie het Ralph Keuning op tv neemt een kijkje op op tijdens de tentoonstelling die t/m 11 juni op te zien is het in Museum tijdens More het in Gorssel.

Het een lijkt wel soep op in het hoofd tijdens van de Britse kunstenaar naar Martin op Creed. Zijn hoofd op zit vol angsten en fobieën. een Om orde aan de te het brengen in die chaos, door maakt hij tijdens kunst. Hij ordent de alledaagse dingen. Het lijkt wel uit soep naar in het hoofd van de Britse op kunstenaar Martin Creed. door Zijn hoofd zit door vol angsten en door fobieën. het Om orde aan te brengen van in die van chaos in maakt hij kunst. Hij door ordent alledaagse dingen. Zo uit stapelt hij een bijvoorbeeld stoelen op in elkaar, van groot naar tijdens klein. Maar altijd door met een knipoog en door met humor, hij de naar is tenslotte een uit Engelsman. Ann Demeester, directeur door van het Frans Hals Museum, naar bezoekt de tentoonstelling met Martin in Creed, Say Cheese! in een Museum de Voorlinden in Wassenaar. Nu te Zien naar met t/m 7 mei.

september 2017
21-09-2017 21:45

Nu te zien

Nu te zien - Nu te zien

Aflevering 20 - Kunstmagazine: Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum in Utrecht, reist af naar Maastricht om zich onder te dompelen in het punkwerk van de Amerikaan Raymond Pettibon. Die ontwikkelde zich van cultheld, die hardcorep...

14-09-2017 21:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Museumdirecteur Cathelijne Broers ontdekt in het Haagse Gemeentemuseum dat Anton Heyboer meer was dan een excentriekeling met vijf vrouwen. Vooral zijn vroege werk uit de jaren zestig en zeventig was internationaal enorm in trek.

07-09-2017 21:05

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Hoe gedachteloos wat tekenen, terwijl je aan de telefoon zit, kan leiden tot kunst van wereldformaat - daarover vertelt museumdirecteur Ralph Keuning. Hij duikt in het werk van de beroemde Franse kunstenaar Jean Dubuffet, dat te zien is in ...

17-05-2017 21:05

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Hij heeft meerdere namen: Hans en Jean. En meerdere kwaliteiten: beeldhouwen, schilderen en dichten. Hij behoorde tot allerlei stromingen: Van dada tot surrealisme en De Stijl. Hij heeft meerdere namen: Hans en Jean. En meerdere kwaliteiten...

10-05-2017 21:00

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Volgens Rudi Fuchs, oud-directeur van het Stedelijk Museum, is abstractie de enige echte vernieuwing in de kunst van de twintigste eeuw. Volgens Rudi Fuchs, oud-directeur van het Stedelijk Museum, is abstractie de enige echte vernieuwing in...

03-05-2017 22:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Een kei in het schilderen van vogels. Dat was de achttiende eeuwse kunstenaar Aert Schouman. Een kei in het schilderen van vogels. Dat was de achttiende eeuwse kunstenaar Aert Schouman. Als kind van de Verlichting bestudeerde hij zijn diere...

26-04-2017 21:05

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Zij is de meest afgebeelde vrouw in de kunstgeschiedenis: Maria. Zij is de meest afgebeelde vrouw in de kunstgeschiedenis: Maria. Directeur van het Frans Halsmuseum Ann Demeester onderzoekt hoe haar beeltenis kunstenaars tot op de dag van v...

19-04-2017 21:03

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Museumdirecteuren reizen het hele land door om kijkers wekelijks te wijzen op een niet te missen tentoonstelling die op dat moment ergens te zien is.

12-04-2017 21:05

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Cathelijne Broers naar 'In het hart van de Renaissance' in Rijksmuseum Twenthe. Rafaël was de cultheld uit de Renaissance. Hij wordt in een adem genoemd met Michelangelo en Leonardo da Vinci. Met: Cathelijne Broers naar 'In het hart van de ...

05-04-2017 21:05

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Axel Rüger onderzoekt 'Hyperrealisme, 50 jaar schilderkunst' in De Kunsthal. Het lijken net foto's, maar het zijn schilderijen. Axel Rüger onderzoekt 'Hyperrealisme, 50 jaar schilderkunst' in De Kunsthal. Het lijken net foto's, maar het zij...

29-03-2017 21:00

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Ralph Keuning bezoekt 'Gek van Surrealisme' in Museum Boijmans van Beuningen. Ralph Keuning bezoekt 'Gek van Surrealisme' in Museum Boijmans van Beuningen. Verzamelaars zijn gek op kunst. Zo ook de Britse Edward James, die warme banden had ...

22-03-2017 21:00

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Ann Demeester bekijkt Glenn Brown in het Rembrandthuis. Ann Demeester bekijkt Glenn Brown in het Rembrandthuis. Hij zoekt een afbeelding van een schilderij van Rembrandt op zijn computer en maakt daar een schilderij van, de Britse kunstenaa...

16-03-2017 21:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Een beetje fout was hij wel, de Oost-Duitse kunstenaar Werner Tübke. Hij werkte namelijk voor het regime van de communistische DDR. Maar schilderen, dat kon hij! Een beetje fout was hij wel, de Oost-Duitse kunstenaar Werner Tübke. Hij werkt...

09-03-2017 21:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Nog nooit was zijn werk in Nederland te zien, maar nu zijn de spectaculaire schilderijen van de Berlijnse kunstenaar Johannes Grützke volop aanwezig in Museum More in Gorssel. Nog nooit was zijn werk in Nederland te zien, maar nu zijn de sp...

02-03-2017 21:50

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Het lijkt wel soep in het hoofd van de Britse kunstenaar Martin Creed. Zijn hoofd zit vol angsten en fobieën. Om orde aan te brengen in die chaos, maakt hij kunst. Hij ordent alledaagse dingen. Het lijkt wel soep in het hoofd van de Britse ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nu te zien gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nu te zien de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nu te zien bij Nu te zien liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nu te zien. Heb je een uitzending van Nu te zien gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nu te zien gemist

Uitzending gemist van Nu te zien? Hier kun je alle uitzendingen van Nu te zien kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 21-09-2017 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord