Programma gemist?

Aflevering een 29 - Kunstmagazine over actuele op tv tentoonstellingen: tijdens Tirzo Martha: het Door orkaan Irma liep het transport het van met de kunstwerken van door de vermaarde Curaçaose kunstenaar op Tirzo Martha behoorlijke door vertraging met op. Maar nu de installaties de zijn door aangekomen in Museum van Beelden aan Zee in Scheveningen, neemt door museumdirecteur Ann Demeester de er door een kijkje. uit Nu te zien met t.e.m. 4 februari een 2018.

Het Van uit Gogh Museum toont Parijs door door met de ogen van naar acht Nederlandse de toonaangevende kunstenaars die daar op rond 1900 op inspiratie opdeden. Schilders tijdens als Jongkind, Breitner, Van Dongen, Mondriaan in en natuurlijk Vincent de van Gogh naar deden volop mee aan het een de artistieke uitwisseling met door Franse schilders als met Monet en met Sisley in Parijs. Ralph het Keuning bespreekt door de tentoonstelling.

Van Nederlands in eerste schilder, Johan met Maelwael, zijn maar acht op tv een schilderijen bekend. Vijf daarvan, uit waaronder zijn absolute hoogtepunt, de op tv Pietà, die het hij rond 1400 schilderde met en die naar zelden het Louvre een verlaat, zijn nu een te zien in het naar op tv Rijksmuseum. Zijn achternaam tijdens betekent letterlijk 'hij in die goed schildert' uit en dat klopt helemaal. Directeur van de het met Van Gogh Museum Axel Rüger van onderzoekt de de kunstschatten uit van deze schilder die een met van de bestbetaalde meesters uit in West-Europa uit was.

Een Fries meisje met dat als naar exotische danseres van een regelrechte hype wordt in tijdens Parijs, naar maar uiteindelijk met precies honderd jaar geleden voor het een vuurpeloton sterft omdat door ze verdacht het werd van tijdens spionage: Mata Hari. Directeur in van in het Centraal Museum van in Utrecht, Bart Rutten, op tv reist af naar op tv het hoge met noorden om in het Fries Museum tijdens de alles te weten te komen over in deze mysterieuze op femme op tv fatale.

Meer met dan zestig beroemde Hollandse Meesters, een van die gewoonlijk alleen in de Hermitage in in in Sint-Petersburg te op tv zien zijn, komen naar op tv Amsterdam. Directeur van uit het Frans op Halsmuseum/De Hallen Haarlem Ann Demeester onderzoekt op van deze topwerken van onder naar anderen Rembrandt, Frans het Hals, Jan Steen tijdens en Paulus tijdens Potter in de Hermitage de Amsterdam.

De beroemde het architect in Le Corbusier dook dagelijks een paar door uur het zijn 'werkplaats voor naar geduldig onderzoek' in om te de schrijven, het te schilderen, te op beeldhouwen of te tekenen. Het tijdens Cobra Museum in van Amstelveen toont door nu dit 'vrije' op tv werk in in tachtig tekeningen en met een aantal door schilderijen en sculpturen. naar Directeur van De Nieuwe Kerk en de Hermitage met Amsterdam Cathelijne de Broers neemt er een uit kijkje.

Directeur van De in Fundatie, Ralph Keuning, op tv naar bezoekt een duotentoonstelling van een bijzonder naar uit echtpaar: de Japanse keramiste Shio Kusaka op tv en op de Amerikaanse van schilder Jonas Wood. Zij van wonen en werken in Los op tv Angeles, maar hun uit werk is in nu op tv voor het eerst in Europa te in zien bij de Museum Voorlinden van in Wassenaar. Hun levens, maar door ook een hun kunst, zijn met tijdens elkaar verweven; ze delen op tv niet van alleen huis en haard, tijdens maar ook hun met studio. Kusaka's potten komen uit voor op Woods de schilderijen door en ze tijdens hebben allebei een fascinatie voor in geometrie van en imperfectie.

Museum De de Pont in Tilburg viert het zijn een 25-jarig bestaan op met de expositie door WeerZien, waarin bijzondere tijdens kunstwerken uit tentoonstellingen uit het verleden van terugkomen. Ann Demeester op tv bekijkt de tijdens kunst die heeft naar bijgedragen aan door de ontwikkeling van in dit museum dat gevestigd op is in in een oude van wolspinnerij.

Museumdirecteur Ralph Keuning de duikt in van de wereld van een met jonge Engelse naar fotograaf die het in een paar jaar met is naar uitgegroeid tot een favoriet van van de tijdens modewereld: Jamie Hawkesworth. Hij pakt in op 2007 voor het op eerst op tv een camera tijdens op, als hij tijdens op zijn studie op forensische wetenschappen een op gereconstrueerde plaats delict moet fotograferen. op Sindsdien heeft hij van de camera niet het meer losgelaten. Zijn tentoonstelling door Landscape een with Tree is te met zien naar in Huis Marseille te met Amsterdam.

Directeur door van het Centraal Museum de in Utrecht, met Bart Rutten, presenteert voor het in eerst Nu te door Zien. Hij naar reist uit af naar Maastricht om zich door onder te dompelen in op tijdens het punkwerk van op tv de Amerikaan Raymond uit Pettibon. Die ontwikkelde zich van naar cultheld, die de hardcorepunkbands van naar platenhoezen voorzag, tot een serieuze met kunstenaar, waarvan in meer dan 700 werken te tijdens van zien zijn in het door Bonnefantenmuseum.

Museumdirecteur van Cathelijne Broers ontdekt in de het Haagse een Gemeentemuseum dat Anton Heyboer tijdens meer tijdens was dan een excentriekeling van met vijf vrouwen. Vooral zijn met de vroege werk uit uit de jaren zestig en naar zeventig was internationaal enorm de in de trek.

Hoe de gedachteloos wat tekenen, terwijl je met aan de telefoon de zit, kan in leiden tot door kunst van wereldformaat uit - daarover vertelt museumdirecteur Ralph op tv Keuning. Hij duikt tijdens in het uit werk van naar de beroemde Franse kunstenaar Jean een met Dubuffet, dat te in zien is in de het tuinen van het Rijksmuseum in en in het uit Stedelijk met Museum in Amsterdam.

Hij heeft van meerdere namen: op tv Hans en Jean. En meerdere tijdens kwaliteiten: beeldhouwen, uit schilderen naar en dichten. Hij behoorde een tot allerlei stromingen: het Van dada tot tijdens surrealisme en De Stijl. op Hij het heeft meerdere namen: Hans naar en Jean. En meerdere door kwaliteiten: beeldhouwen, schilderen en uit een dichten. Hij behoorde tot allerlei stromingen: het Van uit dada tot surrealisme en De door Stijl. Maar bovenal tijdens is hij door zichzelf, de kunstenaar Hans in de (Jean) Arp. Iemand die van met humor nieuwe vormen met creëert en ervan naar houdt om een van tikkie ongrijpbaar te met blijven. Directeur van op tv De op Fundatie, Ralph Keuning, duikt in met het Kröller-Müller Museum naar in zijn oeuvre met op de tentoonstelling op 'Arp: The op Poetrty of uit Forms'.

Volgens naar Rudi Fuchs, oud-directeur van de het uit Stedelijk Museum, is abstractie de enige met echte vernieuwing in de de het kunst van de het twintigste eeuw. van Volgens Rudi Fuchs, oud-directeur het van het Stedelijk Museum, is op abstractie door de enige echte vernieuwing naar in de kunst van van een de twintigste eeuw. naar Fundatie directeur Ralph Keuning trekt zijn tijdens wandelschoenen aan om in op het de openlucht kunstroute Art tijdens Zuid in Amsterdam op tv de keuze van Fuchs uit te door bekijken. Hij koos namelijk zo'n op tv 60 uit grote beeldhouwwerken de uit voor de tentoonstelling Art een Zuid, te zien door in de straten van uit Amsterdam Zuid tussen een het 19 mei en 17 op tv september.

Een kei op in het schilderen van een van vogels. Dat was uit de achttiende eeuwse kunstenaar Aert door Schouman. Een kei in door het schilderen van met vogels. uit Dat was een de achttiende eeuwse kunstenaar op Aert Schouman. Als kind een van de Verlichting bestudeerde uit hij zijn de dieren op tv op een bijna wetenschappelijke op manier, veertje voor veertje schilderde door hij naar de, vaak het opgezette, vogels na. een Hij mocht zelfs de naar exotische dierentuin van prins een Willem V vastleggen, met inclusief door de eerste orang-oetang die ooit in in Europa met te zien was. Directeur in van het Van Gogh de Museum Axel op Rüger kijkt in zijn ogen uit op tijdens de tentoonstelling 'Koninklijk de Paradijs'.

november 2017
23-11-2017 21:45

Nu te zien

Nu te zien - Nu te zien

Aflevering 29 - Kunstmagazine over actuele tentoonstellingen: Tirzo Martha: Door orkaan Irma liep het transport van de kunstwerken van de vermaarde Curaçaose kunstenaar Tirzo Martha behoorlijke vertraging op. Maar nu de installaties zijn aa...

16-11-2017 21:45

Nederlanders in Parijs (Van Gogh Museum)

Nu te zien - Nederlanders in Parijs (Van Gogh Museum)

Het Van Gogh Museum toont Parijs door de ogen van acht Nederlandse toonaangevende kunstenaars die daar rond 1900 inspiratie opdeden. Schilders als Jongkind, Breitner, Van Dongen, Mondriaan en natuurlijk Vincent van Gogh deden volop mee aan ...

09-11-2017 21:45

Johan Maelwael (Rijksmuseum)

Nu te zien - Johan Maelwael (Rijksmuseum)

Van Nederlands eerste schilder, Johan Maelwael, zijn maar acht schilderijen bekend. Vijf daarvan, waaronder zijn absolute hoogtepunt, de Pietà, die hij rond 1400 schilderde en die zelden het Louvre verlaat, zijn nu te zien in het Rijksmuseu...

02-11-2017 21:45

Mata Hari

Nu te zien - Mata Hari

Een Fries meisje dat als exotische danseres een regelrechte hype wordt in Parijs, maar uiteindelijk precies honderd jaar geleden voor een vuurpeloton sterft omdat ze verdacht werd van spionage: Mata Hari. Directeur van het Centraal Museum i...

26-10-2017 21:45

Hollandse Meesters

Nu te zien - Hollandse Meesters

Meer dan zestig beroemde Hollandse Meesters, die gewoonlijk alleen in de Hermitage in Sint-Petersburg te zien zijn, komen naar Amsterdam. Directeur van het Frans Halsmuseum/De Hallen Haarlem Ann Demeester onderzoekt deze topwerken van onder...

19-10-2017 21:45

Le Corbusier's vierde dimensie

Nu te zien - Le Corbusier's vierde dimensie

De beroemde architect Le Corbusier dook dagelijks een paar uur zijn 'werkplaats voor geduldig onderzoek' in om te schrijven, te schilderen, te beeldhouwen of te tekenen. Het Cobra Museum in Amstelveen toont nu dit 'vrije' werk in tachtig te...

12-10-2017 21:45

Shio Kusaka en Jonas Wood

Nu te zien - Shio Kusaka en Jonas Wood

Directeur van De Fundatie, Ralph Keuning, bezoekt een duotentoonstelling van een bijzonder echtpaar: de Japanse keramiste Shio Kusaka en de Amerikaanse schilder Jonas Wood. Zij wonen en werken in Los Angeles, maar hun werk is nu voor het ee...

05-10-2017 21:45

Weerzien

Nu te zien - Weerzien

Museum De Pont in Tilburg viert zijn 25-jarig bestaan met de expositie WeerZien, waarin bijzondere kunstwerken uit tentoonstellingen uit het verleden terugkomen. Ann Demeester bekijkt de kunst die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van d...

28-09-2017 21:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Museumdirecteur Ralph Keuning duikt in de wereld van een jonge Engelse fotograaf die in een paar jaar is uitgegroeid tot een favoriet van de modewereld: Jamie Hawkesworth. Hij pakt in 2007 voor het eerst een camera op, als hij tijdens zijn ...

21-09-2017 21:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Directeur van het Centraal Museum in Utrecht, Bart Rutten, presenteert voor het eerst Nu te Zien. Hij reist af naar Maastricht om zich onder te dompelen in het punkwerk van de Amerikaan Raymond Pettibon. Die ontwikkelde zich van cultheld, d...

14-09-2017 21:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Museumdirecteur Cathelijne Broers ontdekt in het Haagse Gemeentemuseum dat Anton Heyboer meer was dan een excentriekeling met vijf vrouwen. Vooral zijn vroege werk uit de jaren zestig en zeventig was internationaal enorm in trek.

07-09-2017 21:05

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Hoe gedachteloos wat tekenen, terwijl je aan de telefoon zit, kan leiden tot kunst van wereldformaat - daarover vertelt museumdirecteur Ralph Keuning. Hij duikt in het werk van de beroemde Franse kunstenaar Jean Dubuffet, dat te zien is in ...

17-05-2017 21:05

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Hij heeft meerdere namen: Hans en Jean. En meerdere kwaliteiten: beeldhouwen, schilderen en dichten. Hij behoorde tot allerlei stromingen: Van dada tot surrealisme en De Stijl. Hij heeft meerdere namen: Hans en Jean. En meerdere kwaliteiten...

10-05-2017 21:00

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Volgens Rudi Fuchs, oud-directeur van het Stedelijk Museum, is abstractie de enige echte vernieuwing in de kunst van de twintigste eeuw. Volgens Rudi Fuchs, oud-directeur van het Stedelijk Museum, is abstractie de enige echte vernieuwing in...

03-05-2017 22:45

Nu te Zien!

Nu te zien - Nu te Zien!

Een kei in het schilderen van vogels. Dat was de achttiende eeuwse kunstenaar Aert Schouman. Een kei in het schilderen van vogels. Dat was de achttiende eeuwse kunstenaar Aert Schouman. Als kind van de Verlichting bestudeerde hij zijn diere...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nu te zien gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nu te zien de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nu te zien bij Nu te zien liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nu te zien. Heb je een uitzending van Nu te zien gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nu te zien gemist

Uitzending gemist van Nu te zien? Hier kun je alle uitzendingen van Nu te zien kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 29
  • Laatste uitzending op 23-11-2017 om 21:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord