Programma gemist?

Directeur van Museum op Voorlinden, tijdens Suzanne Swarts, op neemt een kijkje op een van het haar favoriete plekken: een het uit allergrootste kasteel van Nederland, Kasteel een De Haar. naar Dat van werd rond 1900 op de uit oude ruïnes herbouwd een door baron Etienne de van Zuylen op tv van Nyevelt, die het op dankzij op de bruidsschat van zijn het rijke vrouw tijdens barones Hélène de Rothschild in een oude glorie in kon laten herstellen. Ze vulden van het kasteel met naar van kunstschatten die zij meenamen van de hun op reizen.

Museumdirecteur tijdens van het Centraal in Museum, Bart Rutten, uit duikt in de de wondere wereld van beeldhouwer door Carel Visser, een een belangrijke Nederlandse beeldhouwer naar uit de vorige door eeuw. door Hij leerde zichzelf beeldhouwen het en gebruikte daarvoor allerlei op tv materialen: staal, karton, uit hout, schapenwol, paraplu's, veren met en een zelfs paardentanden. de Voor zijn kunst liet hij met zich meestal inspireren in door de natuur op tv en de dieren om een op tv zich heen, maar in hij was ook zeer gecharmeerd het van de door vintage Rolls Royce waar in hij een in reed.

De Oostenrijkse Roma-vrouw het Ceija tijdens Stojka begint vanaf haar 55e tijdens op als een bezetene met te schilderen. De schilderijen door verbeelden haar herinneringen tijdens aan de op tv Holocaust. Als tienjarig meisje werd ze op tv met haar een familie opgepakt op tv - ze overleefde naar drie kampen. Museumdirecteur met van de Fundatie Ralph het Keuning uit bekijkt de tentoonstelling in uit Museum Het Valkhof in Nijmegen, op tv waar de van doeken de van autodidact Stojka je meenemen de naar met de verschrikkingen van die uit tijd.

Museum Boijmans het van Beuningen pakt nog het tijdens één keer uit, voordat het museum in jarenlang met dicht gaat voor een de grote naar renovatie, met een door grote tentoonstelling over het Bauhaus. Museumdirecteur een uit van De Hermitage de Cathelijne Broers bekijkt maar liefst 800 in voorwerpen en naar meubels van de revolutionaire het kunst - en het ontwerpschool en onderzoekt in de in inspirerende wisselwerking van ervan met Nederland.

De naar Hermitage Amsterdam op tv bestaat tien jaar. in Daarom hebben zij tijdens maar liefst tweehonderd op meesterwerken uit de Hermitage Sint met Petersburg te leen. het Directeur van het Centraal op tv Museum in het Utrecht in Bart Rutten dompelt zich onder in een deze schatkamer, met een door werken van 25.000 jaar oud, tijdens van Da het Vinci, Matisse tot en op met hedendaagse door kunst.

Gustave De uit Smet en van Constant Permeke waren de van voormannen van tijdens het Vlaams expressionisme in in de naar vroege 20e eeuw. Ploeterende een boeren en op vissers zetten zij krachtig neer in het hun typische naar kleurpalet, de donkere 'Vlaamse de bruinen'. tijdens De Belgische tijdens museumdirecteur van het Frans Halsmuseum Ann een Demeester bezoekt de met tentoonstelling een over haar landgenoten een in Museum uit Krananburgh in Bergen.

Het Stedelijk op Museum in Amsterdam eert op tv op een van zijn oud-medewerkers, die uit ook van een veelzijdig kunstenares is: met Jacqueline de een Jong. Haar eigen de werk, van monumentale, vaak absurde en de erotische met doeken tot een sieraden gemaakt van aardappels, met wordt gecombineerd met kunst op tv uit naar de collectie van het Stedelijk. Museumdirecteur uit van De tijdens Hermitage naar Cathelijne Broers laat zich met verwonderen.

Een van Nederlands de beroemdste uit fotografen wordt dit jaar het 60: Erwin Olaf. Reden naar voor de een feestje: een op tv dubbeltentoonstelling in Fotomuseum Den naar Haag in en in het Gemeentemuseum Den Haag. naar Van in zijn vroegste naar werk uit de jaren tachtig tot op tv de foto's de die hij op maakte van het Koninklijk in Huis, alles komt aan het op bod. Met als kers op op de taart uit de première van zijn meest het van recente serie Palm Springs. in Museumdirecteur van De tijdens Fundatie Ralph Keuning bekijkt zijn in oeuvre in Den uit een Haag.

Het kleurrijke en op tv uit kolossale werk van de wereldberoemde David met van Hockney komt naar Nederland. In het naar Van Gogh uit museum gaat door Suzanne Swarts, directeur van Museum in Voorlinden, op op zoek naar de parallellen op tv tussen de een schilderijen van Hockney uit en tijdens van Van Gogh.

In Italië kent op iedereen hem: Gaspare de een Vanvitelli, oftewel Maestro Van een Wittel, de meester van het tijdens Italiaanse stadsgezicht. Hij naar werd in 1653 uit uit in Amersfoort geboren als Caspar van uit Wittel van - maar op hier, in zijn thuisland, is uit hij totaal onbekend gebleven. de met Directeur van het Centraal Museum Bart uit Rutten op tv herontdekt zijn schilderijen in op de expositie Maestro van tijdens Wittel - Hollandse een meester een van het Italiaanse stadsgezicht, in uit het Kunsthal Kade.

De gebroeders een Barraud zijn waarschijnlijk door het bestbewaarde geheim naar van Zwitserland. op Vier getalenteerde schilders in één de familie. Directeur het van museum Voorlinden in Suzanne door Swarts bekijkt hun de bijzondere schilderijen uit de het jaren 20 en 30 van naar de vorige naar eeuw in Museum More het in van Gorssel.

Directeur van op tv de het Hermitage Amsterdam, Cathelijne Broers, op duikt in de New Yorkse in kunstscene van door 1979. door Daar maakte een jonge de graffitikunstenaar genaamd Jean-Michel in Basquiat de overstap de van de muren van de tijdens een stad naar internationale faam. Hij het overleed al op op zijn 27e aan tijdens een overdosis, maar liet een zijn sporen na de in de hedendaagse in kunst. In van Schunck in op Heerlen is het vroeger werk naar van een deze autodidact en in zijn tijdgenoten als Nan uit Goldin en Keith Haring op tv de te zien op de expositie Basquiat, op tv The Artist naar and His het New York in Scene.

Museum De een Fundatie zet de Nederlandse door kunst door van de afgelopen vijftig jaar door in de het schijnwerpers. Kunstcriticus met Hans den Hartog in Jager selecteerde voor de op tv expositie vijftig in Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. uit Museumdirecteur van van Museum Voorlinden Suzanne Swarts op tv is benieuwd welke vijftig uit cruciale werken hij in door heeft uitgekozen en neemt een op kijkje bij Museum met De door Fundatie.

Het Groninger Museum van toont tijdens de kleurrijke, het glazen spektakelstukken van de Amerikaanse kunstenaar door Dale Chihuly. Museumdirecteur het van De Fundatie, naar Ralph Keuning, bekijkt een hoe Chihuly met met zijn in soms metershoge installaties door de grenzen van vorm en tijdens grootte op opzoekt.

Directeur van een het op Frans Hals Museum Ann Demeester bekijkt op tv in het het Centraal Museum in met Utrecht werken van een drie het Utrechtse schilders die besloten om op tv rond de 1600 helemaal naar op Rome te trekken. Zij op tv werden meegesleept door de op tv ware revolutie die de de schilder Caravaggio de daar had van ontketend. Hij op bracht realisme, drama en licht-donkercontrast door in de tijdens kunst. De Utrechters raakten van geïnspireerd, maar uit gaven er hun eigen, van Hollandse op draai aan.

mei 2019
15-05-2019 20:45

Kasteel De Haar

Nu te zien - Kasteel De Haar

Directeur van Museum Voorlinden, Suzanne Swarts, neemt een kijkje op een van haar favoriete plekken: het allergrootste kasteel van Nederland, Kasteel De Haar. Dat werd rond 1900 op de oude ruïnes herbouwd door baron Etienne van Zuylen van N...

08-05-2019 20:45

Carel Visser

Nu te zien - Carel Visser

Museumdirecteur van het Centraal Museum, Bart Rutten, duikt in de wondere wereld van beeldhouwer Carel Visser, een belangrijke Nederlandse beeldhouwer uit de vorige eeuw. Hij leerde zichzelf beeldhouwen en gebruikte daarvoor allerlei materi...

01-05-2019 20:45

Ceija Stojka

Nu te zien - Ceija Stojka

De Oostenrijkse Roma-vrouw Ceija Stojka begint vanaf haar 55e als een bezetene te schilderen. De schilderijen verbeelden haar herinneringen aan de Holocaust. Als tienjarig meisje werd ze met haar familie opgepakt - ze overleefde drie kampen...

24-04-2019 20:45

Nederland - Bauhaus

Nu te zien - Nederland - Bauhaus

Museum Boijmans van Beuningen pakt nog één keer uit, voordat het museum jarenlang dicht gaat voor een grote renovatie, met een grote tentoonstelling over het Bauhaus. Museumdirecteur van De Hermitage Cathelijne Broers bekijkt maar liefst 80...

17-04-2019 20:45

De Schatkamer!

Nu te zien - De Schatkamer!

De Hermitage Amsterdam bestaat tien jaar. Daarom hebben zij maar liefst tweehonderd meesterwerken uit de Hermitage Sint Petersburg te leen. Directeur van het Centraal Museum in Utrecht Bart Rutten dompelt zich onder in deze schatkamer, met ...

09-04-2019 20:45

Vlaamse Expressionisten

Nu te zien - Vlaamse Expressionisten

Gustave De Smet en Constant Permeke waren de voormannen van het Vlaams expressionisme in de vroege 20e eeuw. Ploeterende boeren en vissers zetten zij krachtig neer in hun typische kleurpalet, de donkere 'Vlaamse bruinen'. De Belgische museu...

02-04-2019 20:45

Jaqueline de Jong

Nu te zien - Jaqueline de Jong

Het Stedelijk Museum in Amsterdam eert een van zijn oud-medewerkers, die ook een veelzijdig kunstenares is: Jacqueline de Jong. Haar eigen werk, van monumentale, vaak absurde en erotische doeken tot sieraden gemaakt van aardappels, wordt ge...

26-03-2019 21:45

Erwin Olaf

Nu te zien - Erwin Olaf

Een van Nederlands beroemdste fotografen wordt dit jaar 60: Erwin Olaf. Reden voor een feestje: een dubbeltentoonstelling in Fotomuseum Den Haag en in het Gemeentemuseum Den Haag. Van zijn vroegste werk uit de jaren tachtig tot de foto's di...

19-03-2019 21:45

Hockney - Van Gogh

Nu te zien - Hockney - Van Gogh

Het kleurrijke en kolossale werk van de wereldberoemde David Hockney komt naar Nederland. In het Van Gogh museum gaat Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, op zoek naar de parallellen tussen de schilderijen van Hockney en van Van...

12-03-2019 21:45

Maestro van Wittel

Nu te zien - Maestro van Wittel

In Italië kent iedereen hem: Gaspare Vanvitelli, oftewel Maestro Van Wittel, de meester van het Italiaanse stadsgezicht. Hij werd in 1653 in Amersfoort geboren als Caspar van Wittel - maar hier, in zijn thuisland, is hij totaal onbekend geb...

05-03-2019 21:45

De broers Barraud

Nu te zien - De broers Barraud

De gebroeders Barraud zijn waarschijnlijk het bestbewaarde geheim van Zwitserland. Vier getalenteerde schilders in één familie. Directeur van museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt hun bijzondere schilderijen uit de jaren 20 en 30 van de ...

26-02-2019 21:45

Basquiat

Nu te zien - Basquiat

Directeur van de Hermitage Amsterdam, Cathelijne Broers, duikt in de New Yorkse kunstscene van 1979. Daar maakte een jonge graffitikunstenaar genaamd Jean-Michel Basquiat de overstap van de muren van de stad naar internationale faam. Hij ov...

19-02-2019 21:45

Vrijheid

Nu te zien - Vrijheid

Museum De Fundatie zet de Nederlandse kunst van de afgelopen vijftig jaar in de schijnwerpers. Kunstcriticus Hans den Hartog Jager selecteerde voor de expositie vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Museumdirecteur van Museum Voor...

12-02-2019 21:45

Chihuly

Nu te zien - Chihuly

Het Groninger Museum toont de kleurrijke, glazen spektakelstukken van de Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly. Museumdirecteur van De Fundatie, Ralph Keuning, bekijkt hoe Chihuly met zijn soms metershoge installaties de grenzen van vorm en g...

05-02-2019 21:45

Utrecht, Caravaggio en Europa

Nu te zien - Utrecht, Caravaggio en Europa

Directeur van het Frans Hals Museum Ann Demeester bekijkt in het Centraal Museum in Utrecht werken van drie Utrechtse schilders die besloten om rond 1600 helemaal naar Rome te trekken. Zij werden meegesleept door de ware revolutie die de sc...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nu te zien gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nu te zien de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nu te zien bij Nu te zien liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nu te zien. Heb je een uitzending van Nu te zien gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nu te zien gemist

Uitzending gemist van Nu te zien? Hier kun je alle uitzendingen van Nu te zien kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 86
  • Laatste uitzending op 15-05-2019 om 20:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord