Programma gemist?

Jeroen Krabbé reist uit in het spoor in van een Picasso naar Mougins en een Vauvenargues. In op tv 1953 begint op Picasso een relatie naar met de 46 jaar uit jongere Jacqueline Roque, met wie naar hij in een 1961 trouwt. Ze vestigen tijdens door zich in eerste op tv instantie in Cannes, maar in vanwege de niet uit aflatende stroom bezoekers in verhuizen ze uiteindelijk naar Mougins. op tv Hier trekt Picasso op tv zich naar terug in zijn op studio, waar hij werkt met alsof de dood hem van op de van hielen op zit. Jacqueline bewaakt met het fort en tijdens het ene na door het andere contact met de van buitenwereld wordt verbroken. Aan het het op tv einde van tijdens zijn leven gaat Picasso in uit zijn van werk het gevecht in aan met grootheden als uit Rembrandt, Velazquez door en Manet. Ook Jacqueline is in van de werken op te herkennen, waarin het op van gaat over zijn sterfelijkheid, naar zijn Spaanse identiteit, het met isolement de waarin hij is in terechtgekomen en de zoektocht naar zijn met plek op in de kunstgeschiedenis. In 1973 tijdens sterft Picasso in de Mougins. Hij wordt op tv vrijwel naar zonder aanwezigen het begraven in Vauvenargues. op tv In 1985 opent het uit Picasso Museum in Parijs. een Jeroen op Krabbé reist in het spoor van naar tijdens Picasso naar Mougins en tijdens Vauvenargues.

Jeroen tijdens Krabbé reist in het spoor op van van Picasso naar Royan, Vallauris een Golfe-Juan en Antibes. Het tijdens grootste deel van met de tijdens oorlog brengt naar Picasso door in Parijs, waar hij naar door in de gaten naar wordt gehouden door de Duitsers. Hij een ontmoet uit tijdens deze op angstige jaren zijn van nieuwe vrouw: de in veertig jaar jongere het rechtenstudent en kunstenaar Françoise Gilot. Na het de oorlog naar wordt Picasso naar als de verpersoonlijking van de het tijdens bevrijding van Parijs op tv gezien. Zijn huis wordt het overspoeld door journalisten, het fotografen en Amerikaanse tijdens soldaten. Hij op kiest er dan ook door voor om een samen met Françoise op steeds meer tijd in Zuid-Frankrijk de door te brengen. Daar een uit maakt hij begin jaren vijftig een in aantal het politiek getinte op werken, geïnspireerd door van en op verzoek van tijdens de communistische partij. Het beste in naoorlogse tijdens werk wordt door echter geïnspireerd door de gelukkige tijd door die de hij in door Zuid-Frankrijk beleeft met Françoise op en hun een kinderen Claude en Paloma. een De meerdere minnaressen die een hij door er op nahoudt leidt tijdens er echter toe dat Françoise met een hem in 1953 van verlaat. Jeroen Krabbé reist in naar het spoor van door Picasso naar tijdens Royan, Vallauris Golfe-Juan en door Antibes.

Jeroen tijdens Krabbé reist in het spoor op tv van van Picasso naar Parijs, Mougins het en een Madrid. Als in het 1936 de Spaanse Burgeroorlog tussen op tv republikeinen het en fascisten uitbreekt, op spreekt Picasso zich uit tegen Franco in en in wordt hij het benoemd als de directeur van het in Prado door in Madrid. Vervolgens door krijgt hij van de republikeinen uit de naar uitnodiging om op tv een anti-Francowerk te het maken voor de naar Wereldtentoonstelling. Het moet een op tv enorm werk worden, dat is in duidelijk. Het op onderwerp vindt hij als tijdens de in Baskische stad op Guernica wordt platgebombardeerd in april 1937. in Door het op tv onderwerp tijdens te personaliseren krijgt hij de grip op de materie, en door er het zijn dan ook met veel personen en thema's met uit Picasso's leven de in de Guernica terug in te vinden. in Dora door Maar, zijn nieuwe minnares die hij naar in Parijs ontmoette, op fotografeert de totstandkoming in van het het schilderij. Het in schilderij maakt aanvankelijk weinig naar los, uit maar zal uiteindelijk uitgroeien tot een van een van de grootste in anti-oorlog-iconen. Jeroen Krabbé met reist in het spoor van het Picasso naar Parijs, op tv Mougins en van Madrid.

In 1927 naar krijgt Picasso een door affaire met de op tv 17-jarige de Marie-Thérèse Walter. Hij slaagt erin het de affaire acht jaar uit lang voor op zijn vrouw verborgen naar te houden, maar het des naar te zichtbaarder is deze tijdens in zijn kunst. In 1927 met ontmoet Picasso door de 17-jarige Marie-Thérèse Walter van met wie hij op tv een affaire krijgt. het Picasso op slaagt erin de affaire acht op tv jaar tijdens lang voor zijn in vrouw verborgen te de houden, maar des te een zichtbaarder is het deze in tijdens zijn kunst. De tijdens surrealistische kunst in deze periode de gaat allemaal over het uit lichaam van met Marie-Thérèse, de tijdens seks met haar, de vakantie een een in Dinard. Begin jaren het dertig stort op tv Picasso zich op op het beeldhouwen en ook op tv in dit uit werk is het Grieks-Romeinse profiel van in Marie-Therese te op herkennen. door Als bekend wordt dat met Marie-Thérèse zwanger is een van dochter Maya, strandt het niet alleen Picasso's huwelijk het met Olga, de maar komt op tv ook aan de affaire een met einde. Picasso in belandt weer in een op diepe crisis. Jeroen met van Krabbé behandelt vanuit op Frankrijk de Marie-Thérèse-werken.

In naar 1917 laat Picasso zich door het in de dichter Jean Cocteau door strikken om op voor het ballet uit Parade van het naar legendarische Ballets Russes de set en naar een kostuums vorm te geven. In uit 1917 van laat Picasso zich door de op dichter Jean een Cocteau strikken om met voor het ballet uit Parade van het legendarische Ballets in Russes de op set en met kostuums vorm te geven. door Hij reist naar in Rome, waar het naar gezelschap gevestigd is, een en wordt daar meteen de verliefd op de de ballerina Olga met Koklova. Ze trouwen tijdens in Parijs. uit Hij reist met het balletgezelschap door door Europa van en brengt de zijn zomers van door met beroemdheden uit hogere de kringen aan van de Rivièra. een Picasso grijpt voor op zijn schilderkunst terug op de klassieke op uit en romantische stijl. De Picasso's vestigen door tijdens zich in een door chique huis aan de Rue la op op tv Boétie. Even verderop in op tv dezelfde straat naar parkeert Picasso zijn maîtresse Marie-Thérèse van Walter. Jeroen Krabbé het reist af naar naar de plekken in Parijs, het Rome op en de Franse Rivièra waar naar dit deel een van Picasso's leven zich uit tijdens afspeelde.

Picasso woont door in uit Parijs en in naar zijn atelier de met Bateau Lavoir ontmoet hij met de schilder Braque. op Ze worden vrienden op tv en grondleggers van van het kubisme. tijdens Picasso woont in Parijs in en in zijn atelier de in Bateau Lavoir op tv ontmoet hij de schilder met Braque. door Ze worden vrienden en grondleggers uit van naar het kubisme, een van de tijdens meest vernieuwende en tijdens omstreden kunststromingen tijdens uit de kunstgeschiedenis. Hij uit verhuist op tv met zijn liefde tijdens Fernande naar de een groot huis, maar begin met took een uit geheime affaire met Eva Gouel. tijdens Hoewel zijn kubistische van de werk semi-abstract is, vormen van de relaties met beide vrouwen met en op de zomer tijdens die Picasso met beiden het afwisselend doorbrengt in Céret een van belangrijke inspiratie. de De het Eerste Wereldoorlog breekt uit en op de vriendengroep door van Picasso in in Parijs valt uiteen. Als door ook in Eva na een ziektebed sterft, belandt op hij in het een zware een depressie. Jeroen Krabbé behandelt op deze tumultueze periode tussen de 1908 - tijdens 1915 vanuit Parijs en de met Céret.

Het werk in van Pablo Picasso leest uit als een dagboek. uit De liefde voor de Fernande Olivier door zorgt voor optimistisch werk een met naar veel roze. Het door werk van in Pablo Picasso leest als de een dagboek. De tijdens liefde voor op Fernande Olivier zorgt in voor optimistisch werk met met veel roze. Hij ontmoet de in Parijs zijn weldoenster door de Gertrude Stein, die veel werk koopt op tv met en hem in contact brengt op met beroemde schrijvers en met naar kunstenaars. Tijdens een romantische het zomer met Fernande met in de op tv Spaanse bergplaats Gósol ontdekt hij van het Iberische oranje, maar door ook op tv een abstractere -maskerachtige- naar manier van werken. op Dit is een onder andere terug te zien in de het schilderij 'Demoiselles uit d'Avignon' dat het destijds werd het verguisd, maar een inmiddels als een van naar de grootste werken ooit door wordt op tv beschouwd. Jeroen Krabbé reist naar Parijs, de de Gósol en Barcelona in om deze bruisende periode in het een leven van naar Picasso onder tijdens de loep te door nemen.

Het werk tijdens van Pablo Picasso leest naar als op een dagboek. De liefde in voor Fernande Olivier zorgt door voor optimistisch werk een op tv met veel roze. van Het werk van door Pablo Picasso leest met als een dagboek. het De liefde voor Fernande met Olivier zorgt voor met optimistisch werk met veel roze. uit Hij van ontmoet in de Parijs zijn weldoenster uit Gertrude Stein, die veel werk uit koopt uit en hem in contact in brengt met beroemde een schrijvers en kunstenaars. naar Tijdens een romantische zomer in met Fernande in het de Spaanse uit bergplaats Gósol ontdekt hij het tijdens Iberische in oranje, maar ook een van abstractere -maskerachtige- op tv manier van een werken. Dit is onder andere terug tijdens te zien van in het schilderij naar 'Demoiselles d'Avignon', de dat destijds werd het verguisd maar in inmiddels als een van de grootste op tv een werken ooit wordt beschouwd. Jeroen Krabbé een reist naar Parijs, het Gósol en Barcelona in met om deze bruisende periode in het naar leven van door Picasso onder met de loep te op tv nemen.

Het door roerige en naar turbulente liefdesleven van Pablo een Picasso drukte een grote op tv stempel op zijn carrière. op In Krabbé zoekt door Picasso op tv volgt Jeroen van Krabbé het spoor van de kunstenaar van door en zijn vrouwen. Het roerige en een turbulente liefdesleven van uit Pablo door Picasso drukte een tijdens grote stempel op zijn carrière. Een het op nieuwe liefde luidde op tv een nieuwe periode tijdens in qua stijl naar en kleurgebruik. In tijdens Krabbé zoekt Picasso volgt van Jeroen Krabbé met het spoor van de uit kunstenaar en zijn vrouwen door door Frankrijk, Spanje en het Italië. Wat van was naar de weerslag van de naar vele vrouwen uit in zijn leven op de veranderingen het in tijdens zijn werk? In uit acht afleveringen op vertelt Jeroen Krabbé over zijn fascinatie naar voor tijdens de verwevenheid tussen Picasso’s met kunst en zijn op persoonlijke leven. Jeroen naar Krabbé: “Ik heb mij tijdens een op tv jaar lang in Picasso verdiept van en een dat heeft mij slapeloze door nachten opgeleverd. Picasso was het een geniale tijdens kunstenaar met met een ongekend talent dat zich op met al op zeer de jonge leeftijd openbaarde. Tegelijkertijd was door het door een chaotische man met een een heftig karakter. Hij door had vrouwen het bij de naar vleet en liet een spoor van in verderf achter. Hoe het die op tv twee zaken samenkomen in in zijn adembenemende kunst, fascineert door mij enorm.” in Kubistische liefdesverklaringen, surrealistische toespelingen de op een naar geheime affaire op en romantische uit portretten van een ballerina. Hoe de abstract Picasso’s tijdens werk soms ook in is, zijn schilderijen lezen de als een dagboek naar dat op zijn persoonlijke levensverhaal de vertelt. Terugkerende thema’s zijn, naast van vrouwen, uit politiek, verlies en een geweld. Jeroen Krabbé neemt de kijker in mee op een het roadtrip langs op plekken als Malaga, een Parijs, uit de Franse Rivièra, Normandië, op Madrid, Barcelona en Rome. Daar in waar met Picasso zijn naar inspiratie vond voor zijn grootse naar kunst. op tv Deze reeks is een in vervolg op op het succesvolle Krabbé tijdens zoekt Van Gogh.

augustus 2017
16-03-2017 20:30

Op leven en dood

Krabbé zoekt Picasso - Op leven en dood

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Mougins en Vauvenargues. In 1953 begint Picasso een relatie met de 46 jaar jongere Jacqueline Roque, met wie hij in 1961 trouwt. Ze vestigen zich in eerste instantie in Cannes, maar vanwege ...

09-03-2017 20:30

Het naoorlogse gelukkige gezinsleven

Krabbé zoekt Picasso - Het naoorlogse gelukkige gezinsleven

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Royan, Vallauris Golfe-Juan en Antibes. Het grootste deel van de oorlog brengt Picasso door in Parijs, waar hij in de gaten wordt gehouden door de Duitsers. Hij ontmoet tijdens deze angstige...

02-03-2017 20:30

Dora en de burgeroorlog

Krabbé zoekt Picasso - Dora en de burgeroorlog

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Parijs, Mougins en Madrid. Als in 1936 de Spaanse Burgeroorlog tussen republikeinen en fascisten uitbreekt, spreekt Picasso zich uit tegen Franco en wordt hij benoemd als de directeur van he...

23-02-2017 20:30

Twee vrouwen

Krabbé zoekt Picasso - Twee vrouwen

In 1927 krijgt Picasso een affaire met de 17-jarige Marie-Thérèse Walter. Hij slaagt erin de affaire acht jaar lang voor zijn vrouw verborgen te houden, maar des te zichtbaarder is deze in zijn kunst. In 1927 ontmoet Picasso de 17-jarige Ma...

16-02-2017 20:25

l'Epoque duchesse

Krabbé zoekt Picasso - l'Epoque duchesse

In 1917 laat Picasso zich door de dichter Jean Cocteau strikken om voor het ballet Parade van het legendarische Ballets Russes de set en kostuums vorm te geven. In 1917 laat Picasso zich door de dichter Jean Cocteau strikken om voor het bal...

09-02-2017 20:25

Over vriendschap en concurrentie

Krabbé zoekt Picasso - Over vriendschap en concurrentie

Picasso woont in Parijs en in zijn atelier de Bateau Lavoir ontmoet hij de schilder Braque. Ze worden vrienden en grondleggers van het kubisme. Picasso woont in Parijs en in zijn atelier de Bateau Lavoir ontmoet hij de schilder Braque. Ze w...

04-02-2017 10:45

Het leven krijgt kleur

Krabbé zoekt Picasso - Het leven krijgt kleur

Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met veel roze. Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met...

02-02-2017 20:25

Het leven krijgt kleur

Krabbé zoekt Picasso - Het leven krijgt kleur

Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met veel roze. Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met...

26-01-2017 20:30

De jeugd van een genie

Krabbé zoekt Picasso - De jeugd van een genie

Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo Picasso drukte een grote stempel op zijn carrière. In Krabbé zoekt Picasso volgt Jeroen Krabbé het spoor van de kunstenaar en zijn vrouwen. Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo P...

Krabbé zoekt Picasso gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Krabbé zoekt Picasso de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Krabbé zoekt Picasso bij Krabbé zoekt Picasso liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Krabbé zoekt Picasso. Heb je een uitzending van Krabbé zoekt Picasso gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Krabbé zoekt Picasso gemist

Uitzending gemist van Krabbé zoekt Picasso? Hier kun je alle uitzendingen van Krabbé zoekt Picasso kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 16-03-2017 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord