Programma gemist?

Jeroen Krabbé tijdens reist in het spoor in in van Picasso naar met Mougins en Vauvenargues. In met 1953 begint Picasso een tijdens relatie met de 46 met in jaar jongere Jacqueline Roque, met de wie een hij in 1961 trouwt. op Ze vestigen zich in op tv eerste instantie in in Cannes, het maar vanwege de niet aflatende een stroom bezoekers verhuizen ze door uiteindelijk naar de Mougins. door Hier trekt Picasso zich tijdens terug in zijn studio, waar van hij werkt alsof een de dood hem op door op de hielen zit. Jacqueline het bewaakt een het fort en op het ene na het andere contact een op tv met de buitenwereld op tv wordt verbroken. Aan op tv het einde van zijn leven tijdens gaat op Picasso in zijn op tv werk het gevecht aan met van grootheden als Rembrandt, Velazquez met en Manet. Ook de Jacqueline is in een van de werken te herkennen, waarin met het gaat met over zijn sterfelijkheid, zijn het Spaanse identiteit, het isolement een waarin door hij is een terechtgekomen en de uit zoektocht naar zijn plek de in de kunstgeschiedenis. In 1973 de sterft Picasso de in Mougins. Hij in wordt vrijwel zonder aanwezigen tijdens uit begraven in Vauvenargues. In 1985 het opent het uit Picasso Museum in Parijs. Jeroen door Krabbé reist een in het de spoor van door Picasso naar Mougins op tv en Vauvenargues.

Jeroen op tv Krabbé reist in het spoor in in van Picasso naar Royan, het Vallauris Golfe-Juan en met Antibes. Het grootste deel van de de oorlog door brengt Picasso door in naar Parijs, door waar hij in de tijdens gaten een wordt gehouden door de in Duitsers. Hij in ontmoet tijdens deze op angstige jaren zijn uit nieuwe vrouw: de naar veertig jaar jongere in rechtenstudent en kunstenaar de Françoise Gilot. Na in de oorlog wordt een Picasso als de verpersoonlijking van met de bevrijding van de Parijs gezien. Zijn door huis met wordt overspoeld door journalisten, fotografen op tv en naar Amerikaanse soldaten. Hij met kiest er dan ook met voor om tijdens samen met Françoise de steeds meer tijd in het Zuid-Frankrijk door te met brengen. Daar maakt hij op tv begin jaren vijftig een uit aantal van politiek getinte uit werken, geïnspireerd door en op het verzoek de van de communistische partij. Het uit beste naoorlogse de werk wordt naar echter geïnspireerd door de op gelukkige tijd die met hij in Zuid-Frankrijk het beleeft met Françoise en hun op de kinderen Claude en Paloma. De naar meerdere minnaressen die hij tijdens er op door nahoudt leidt er met echter toe dat een Françoise hem het in 1953 op tv verlaat. Jeroen Krabbé reist in het naar spoor van Picasso in naar Royan, Vallauris naar Golfe-Juan en de Antibes.

Jeroen met Krabbé reist in het uit spoor van op tv Picasso naar Parijs, Mougins en op tv Madrid. Als in uit 1936 met de Spaanse in Burgeroorlog tussen republikeinen en het fascisten uitbreekt, de spreekt Picasso zich uit tijdens tegen Franco door en wordt hij benoemd als de door van directeur van het Prado van in Madrid. Vervolgens krijgt het hij naar van de republikeinen de in uitnodiging om een van anti-Francowerk te op maken voor de op Wereldtentoonstelling. Het moet een enorm tijdens werk op worden, dat is duidelijk. Het onderwerp met de vindt hij als de Baskische op tv stad Guernica wordt in platgebombardeerd in april 1937. in Door het uit onderwerp te personaliseren uit krijgt hij met grip op de op tv materie, en er zijn dan het ook de veel personen en naar thema's uit Picasso's leven de in de Guernica terug de te vinden. het Dora van Maar, zijn nieuwe het minnares die hij in naar Parijs ontmoette, naar fotografeert de totstandkoming van het op tv schilderij. Het schilderij met maakt aanvankelijk weinig tijdens los, maar zal uiteindelijk een met uitgroeien tot een van tijdens de grootste anti-oorlog-iconen. Jeroen Krabbé tijdens reist uit in het spoor van Picasso uit naar Parijs, Mougins een een en Madrid.

In uit 1927 krijgt Picasso een affaire op tv van met de 17-jarige Marie-Thérèse Walter. tijdens Hij uit slaagt erin de affaire acht tijdens jaar door lang voor zijn vrouw verborgen van te door houden, maar des te zichtbaarder naar is deze in zijn naar kunst. In 1927 naar ontmoet van Picasso de 17-jarige Marie-Thérèse tijdens Walter met de wie hij een op affaire krijgt. Picasso slaagt door erin de op tv affaire acht jaar lang voor in zijn een vrouw verborgen met te houden, maar des te het zichtbaarder is deze de in zijn door kunst. De surrealistische kunst in op deze periode naar gaat allemaal over door het lichaam van Marie-Thérèse, op tv de seks een met haar, de vakantie van op in Dinard. Begin jaren dertig stort de Picasso in zich op het beeldhouwen en de ook in een dit werk is een het Grieks-Romeinse profiel van het van Marie-Therese te herkennen. Als bekend wordt door de dat Marie-Thérèse zwanger is van dochter een Maya, op strandt niet alleen Picasso's van huwelijk met Olga, maar van komt ook aan naar uit de affaire een einde. Picasso belandt naar weer in in een diepe uit crisis. Jeroen Krabbé behandelt uit vanuit Frankrijk de door Marie-Thérèse-werken.

In 1917 laat op tv Picasso op zich door de dichter Jean door het Cocteau strikken om door voor het ballet Parade de van het in legendarische Ballets Russes de set uit en kostuums vorm te uit geven. tijdens In 1917 laat Picasso in zich het door de dichter Jean op Cocteau strikken om voor het een met ballet Parade van het legendarische uit Ballets Russes de een set en kostuums een vorm te geven. naar Hij reist uit naar Rome, waar door het gezelschap gevestigd is, en het tijdens wordt daar meteen verliefd op de een ballerina met Olga Koklova. Ze trouwen met in Parijs. Hij door reist met het balletgezelschap het door Europa en door brengt naar zijn zomers van door met beroemdheden uit hogere uit kringen aan de Rivièra. van Picasso tijdens grijpt voor zijn schilderkunst uit terug op door de klassieke en romantische op stijl. De Picasso's vestigen tijdens zich in een in chique huis de aan de Rue la het Boétie. een Even verderop in dezelfde straat het parkeert Picasso het zijn maîtresse uit Marie-Thérèse Walter. Jeroen Krabbé reist in af naar de tijdens van plekken in Parijs, Rome en de een Franse de Rivièra waar dit deel van tijdens Picasso's leven met zich naar afspeelde.

Picasso woont in door Parijs en het in zijn atelier met de in Bateau Lavoir ontmoet hij de naar schilder Braque. Ze worden door een vrienden en grondleggers op van het kubisme. uit Picasso woont in Parijs en uit in zijn atelier de een Bateau Lavoir ontmoet op hij naar de schilder Braque. het Ze worden vrienden het en grondleggers van het kubisme, op een van de van meest vernieuwende de en omstreden kunststromingen uit tijdens de kunstgeschiedenis. Hij een verhuist met zijn naar liefde Fernande door naar een groot huis, het maar een begin took een geheime affaire op met Eva Gouel. door Hoewel zijn kubistische van werk naar semi-abstract is, vormen de relaties naar in met beide vrouwen naar en de zomer naar die Picasso met beiden afwisselend doorbrengt een in Céret de een belangrijke uit inspiratie. De Eerste op tv Wereldoorlog breekt uit en de de vriendengroep van Picasso op tv door in Parijs valt uiteen. Als in ook Eva op na een ziektebed sterft, belandt op tv hij in een van zware door depressie. Jeroen Krabbé behandelt deze op de tumultueze periode tussen 1908 - 1915 op tv vanuit Parijs tijdens en uit Céret.

Het werk naar van Pablo Picasso leest door van als een dagboek. De liefde voor in Fernande Olivier zorgt de op tv voor optimistisch werk met uit veel roze. Het een werk van Pablo Picasso naar leest als een dagboek. het op tv De liefde voor op tv Fernande Olivier zorgt voor de optimistisch werk van met veel roze. Hij ontmoet tijdens in Parijs zijn weldoenster op in Gertrude Stein, die in veel werk koopt en door hem in contact brengt met naar beroemde met schrijvers en kunstenaars. een Tijdens een met romantische zomer met Fernande in uit de Spaanse bergplaats naar Gósol ontdekt hij het het Iberische een oranje, maar ook met een abstractere -maskerachtige- manier door van van werken. Dit is onder andere terug naar tijdens te zien in naar het schilderij 'Demoiselles d'Avignon' dat destijds het werd tijdens verguisd, maar van inmiddels als een van tijdens de grootste werken ooit op wordt beschouwd. Jeroen met Krabbé reist naar door Parijs, Gósol door en Barcelona om deze bruisende een periode het in het tijdens leven van Picasso onder tijdens de loep uit te nemen.

Het tijdens werk van Pablo Picasso het leest in als een dagboek. De naar liefde voor Fernande Olivier uit zorgt voor de optimistisch werk met op veel roze. op tv Het werk van Pablo uit Picasso leest als op tv een dagboek. De liefde op voor Fernande een Olivier zorgt voor in optimistisch werk met veel naar roze. Hij tijdens ontmoet in Parijs zijn weldoenster met Gertrude Stein, uit die veel werk uit koopt en van hem in contact het brengt met beroemde schrijvers het en naar kunstenaars. Tijdens een romantische van zomer met van Fernande in de Spaanse bergplaats Gósol door ontdekt in hij het Iberische oranje, maar een een ook een abstractere -maskerachtige- naar manier van werken. de Dit is onder andere door terug naar te zien in met het schilderij 'Demoiselles d'Avignon', dat destijds naar werd in verguisd maar inmiddels als een op tv van in de grootste op werken ooit wordt een beschouwd. Jeroen Krabbé reist naar Parijs, van Gósol op en Barcelona om deze bruisende met periode in het tijdens de leven van Picasso op onder de loep de te nemen.

Het roerige met en op turbulente liefdesleven van Pablo Picasso van drukte een grote stempel op op zijn carrière. van In Krabbé zoekt met Picasso volgt Jeroen door door Krabbé het spoor van de kunstenaar naar en zijn vrouwen. Het uit in roerige en turbulente het liefdesleven van Pablo een Picasso drukte een grote stempel door op zijn carrière. op tv Een tijdens nieuwe liefde luidde een nieuwe door periode in qua stijl het en kleurgebruik. In met Krabbé zoekt Picasso uit volgt Jeroen tijdens Krabbé het spoor in van van de kunstenaar en zijn vrouwen met door Frankrijk, door Spanje en Italië. van Wat was de weerslag in van de vele vrouwen naar in zijn leven tijdens de op de veranderingen in zijn werk? met In van acht afleveringen een vertelt Jeroen Krabbé over zijn fascinatie in op tv voor de verwevenheid tijdens tussen Picasso’s kunst en zijn naar persoonlijke het leven. Jeroen Krabbé: “Ik de heb mij een jaar lang tijdens in Picasso verdiept de en dat heeft tijdens mij tijdens slapeloze nachten opgeleverd. op Picasso was van een geniale kunstenaar met een een ongekend talent dat zich een al op zeer op jonge een leeftijd openbaarde. Tegelijkertijd uit was het een van chaotische man met een op tv heftig een karakter. Hij had vrouwen bij de met vleet en met liet een van spoor van verderf achter. Hoe in die het twee zaken samenkomen in een zijn van adembenemende kunst, fascineert mij tijdens enorm.” Kubistische liefdesverklaringen, surrealistische toespelingen het op een uit geheime op affaire en romantische portretten van een een ballerina. Hoe naar abstract Picasso’s werk een soms ook met is, zijn schilderijen lezen een als tijdens een dagboek dat met zijn persoonlijke levensverhaal op vertelt. Terugkerende thema’s zijn, van naast vrouwen, politiek, verlies en een geweld. Jeroen uit Krabbé door neemt de kijker mee op een uit roadtrip langs het plekken als Malaga, door Parijs, de met Franse Rivièra, op Normandië, Madrid, Barcelona en Rome. Daar op tv waar Picasso van zijn inspiratie op tv vond voor zijn grootse kunst. met Deze reeks is op tv een vervolg het op het succesvolle de Krabbé zoekt Van de Gogh.

juni 2017
16-03-2017 20:30

Op leven en dood

Krabbé zoekt Picasso - Op leven en dood

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Mougins en Vauvenargues. In 1953 begint Picasso een relatie met de 46 jaar jongere Jacqueline Roque, met wie hij in 1961 trouwt. Ze vestigen zich in eerste instantie in Cannes, maar vanwege ...

09-03-2017 20:30

Het naoorlogse gelukkige gezinsleven

Krabbé zoekt Picasso - Het naoorlogse gelukkige gezinsleven

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Royan, Vallauris Golfe-Juan en Antibes. Het grootste deel van de oorlog brengt Picasso door in Parijs, waar hij in de gaten wordt gehouden door de Duitsers. Hij ontmoet tijdens deze angstige...

02-03-2017 20:30

Dora en de burgeroorlog

Krabbé zoekt Picasso - Dora en de burgeroorlog

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Parijs, Mougins en Madrid. Als in 1936 de Spaanse Burgeroorlog tussen republikeinen en fascisten uitbreekt, spreekt Picasso zich uit tegen Franco en wordt hij benoemd als de directeur van he...

23-02-2017 20:30

Twee vrouwen

Krabbé zoekt Picasso - Twee vrouwen

In 1927 krijgt Picasso een affaire met de 17-jarige Marie-Thérèse Walter. Hij slaagt erin de affaire acht jaar lang voor zijn vrouw verborgen te houden, maar des te zichtbaarder is deze in zijn kunst. In 1927 ontmoet Picasso de 17-jarige Ma...

16-02-2017 20:25

l'Epoque duchesse

Krabbé zoekt Picasso - l'Epoque duchesse

In 1917 laat Picasso zich door de dichter Jean Cocteau strikken om voor het ballet Parade van het legendarische Ballets Russes de set en kostuums vorm te geven. In 1917 laat Picasso zich door de dichter Jean Cocteau strikken om voor het bal...

09-02-2017 20:25

Over vriendschap en concurrentie

Krabbé zoekt Picasso - Over vriendschap en concurrentie

Picasso woont in Parijs en in zijn atelier de Bateau Lavoir ontmoet hij de schilder Braque. Ze worden vrienden en grondleggers van het kubisme. Picasso woont in Parijs en in zijn atelier de Bateau Lavoir ontmoet hij de schilder Braque. Ze w...

04-02-2017 10:45

Het leven krijgt kleur

Krabbé zoekt Picasso - Het leven krijgt kleur

Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met veel roze. Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met...

02-02-2017 20:25

Het leven krijgt kleur

Krabbé zoekt Picasso - Het leven krijgt kleur

Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met veel roze. Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met...

26-01-2017 20:30

De jeugd van een genie

Krabbé zoekt Picasso - De jeugd van een genie

Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo Picasso drukte een grote stempel op zijn carrière. In Krabbé zoekt Picasso volgt Jeroen Krabbé het spoor van de kunstenaar en zijn vrouwen. Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo P...

Krabbé zoekt Picasso gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Krabbé zoekt Picasso de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Krabbé zoekt Picasso bij Krabbé zoekt Picasso liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Krabbé zoekt Picasso. Heb je een uitzending van Krabbé zoekt Picasso gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Krabbé zoekt Picasso gemist

Uitzending gemist van Krabbé zoekt Picasso? Hier kun je alle uitzendingen van Krabbé zoekt Picasso kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 16-03-2017 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord