Programma gemist?

Jeroen Krabbé reist naar in een het spoor van Picasso de naar Mougins en Vauvenargues. op tv In 1953 door begint Picasso een relatie de met in de 46 jaar jongere op tv Jacqueline Roque, op tv met wie hij een in 1961 trouwt. door Ze vestigen zich uit in eerste instantie in Cannes, de maar vanwege een de niet aflatende het stroom in bezoekers verhuizen ze uiteindelijk naar Mougins. tijdens Hier trekt door Picasso zich terug in uit zijn studio, waar op op tv hij werkt alsof de in dood hem op op tv de hielen zit. Jacqueline bewaakt tijdens het fort en tijdens het ene door na het andere uit contact naar met de buitenwereld wordt verbroken. door Aan het einde op van zijn van leven gaat van Picasso in zijn werk door het gevecht op tv aan met grootheden als Rembrandt, Velazquez een en een Manet. Ook Jacqueline op is in de werken uit te herkennen, uit waarin het gaat van over zijn in sterfelijkheid, zijn Spaanse identiteit, het met isolement waarin in hij is terechtgekomen de en de zoektocht naar naar zijn door plek in de uit kunstgeschiedenis. In 1973 sterft Picasso in op tv van Mougins. Hij wordt uit vrijwel zonder aanwezigen begraven in in Vauvenargues. In van 1985 opent het Picasso tijdens Museum in de Parijs. Jeroen een Krabbé reist in het spoor van tijdens Picasso naar Mougins met en naar Vauvenargues.

Jeroen door Krabbé reist in het op tv spoor van Picasso naar met van Royan, Vallauris Golfe-Juan en Antibes. in Het grootste deel van in de uit oorlog brengt Picasso door op tv in naar Parijs, waar hij in op tv de gaten wordt gehouden door met de door Duitsers. Hij ontmoet tijdens deze door angstige van jaren zijn een nieuwe vrouw: de veertig de jaar jongere rechtenstudent de en kunstenaar Françoise Gilot. Na op tv de oorlog naar wordt Picasso als op tv de verpersoonlijking van een de door bevrijding van Parijs gezien. Zijn op tv huis wordt het overspoeld door naar journalisten, fotografen en Amerikaanse soldaten. Hij naar met kiest er dan ook voor om uit samen op met Françoise steeds meer tijd met op tv in Zuid-Frankrijk door te brengen. uit Daar op tv maakt hij begin jaren vijftig op tv een aantal politiek getinte uit werken, geïnspireerd door in en door op verzoek van de uit communistische in partij. Het beste naoorlogse werk wordt tijdens echter geïnspireerd door door de op tv gelukkige tijd met die hij in Zuid-Frankrijk beleeft met door Françoise het en hun kinderen Claude en uit Paloma. op tv De meerdere minnaressen die uit hij er van op nahoudt het leidt er echter uit toe dat Françoise hem in op tv 1953 verlaat. met Jeroen Krabbé reist van in het spoor van met Picasso naar met Royan, Vallauris Golfe-Juan de en Antibes.

Jeroen Krabbé door reist met in het spoor van Picasso het naar Parijs, Mougins in en een Madrid. Als in een 1936 de Spaanse Burgeroorlog tussen de republikeinen en fascisten uitbreekt, van spreekt Picasso zich naar met uit tegen Franco op tv en wordt hij benoemd als de door naar directeur van het Prado in het Madrid. Vervolgens krijgt hij in van de republikeinen in de uitnodiging het om een anti-Francowerk te met maken voor het de Wereldtentoonstelling. Het moet tijdens een enorm de werk de worden, dat is duidelijk. de Het onderwerp naar vindt hij als in de Baskische stad Guernica tijdens wordt platgebombardeerd de in april 1937. Door het op onderwerp te tijdens personaliseren krijgt hij op grip op de tijdens materie, en uit er zijn dan ook veel uit personen en thema's uit het met Picasso's leven in een de Guernica terug de te vinden. Dora Maar, zijn nieuwe door minnares die hij het in op Parijs ontmoette, fotografeert de totstandkoming in van het van schilderij. uit Het schilderij maakt aanvankelijk weinig van los, tijdens maar zal uiteindelijk naar uitgroeien tot een op van de grootste anti-oorlog-iconen. op Jeroen Krabbé reist in op het spoor van uit Picasso naar naar Parijs, Mougins en door Madrid.

In in 1927 krijgt Picasso een door affaire met de in 17-jarige Marie-Thérèse Walter. Hij uit slaagt erin de het een affaire acht jaar lang voor zijn met het vrouw verborgen te naar houden, maar des te naar zichtbaarder is deze het in zijn kunst. In 1927 de ontmoet op Picasso de 17-jarige door Marie-Thérèse Walter met wie hij de een tijdens affaire krijgt. Picasso een slaagt erin de de affaire acht jaar lang voor uit zijn vrouw door verborgen te houden, maar een des te het zichtbaarder is deze een in op tv zijn kunst. De surrealistische door kunst in op deze periode gaat allemaal over op tv het lichaam van Marie-Thérèse, uit de seks door met op tv haar, de vakantie in Dinard. Begin in door jaren dertig stort Picasso zich op de het beeldhouwen in en ook in dit met werk is met het Grieks-Romeinse profiel van op van Marie-Therese te herkennen. Als door bekend wordt door dat Marie-Thérèse zwanger is uit van dochter Maya, tijdens strandt niet alleen Picasso's de huwelijk met Olga, van maar komt ook aan de de affaire een op tv einde. van Picasso belandt met weer in een diepe van crisis. Jeroen Krabbé behandelt de vanuit Frankrijk het de Marie-Thérèse-werken.

In 1917 op tv laat van Picasso zich door de de dichter Jean Cocteau tijdens strikken om op voor het ballet Parade tijdens van het legendarische een Ballets Russes de de set en kostuums het vorm te geven. In 1917 het laat Picasso in zich door de dichter met Jean Cocteau op tv strikken om voor in het ballet Parade van het het legendarische een Ballets Russes de tijdens set en kostuums vorm van te geven. Hij het op reist naar Rome, waar het gezelschap het gevestigd is, en uit wordt daar door meteen verliefd op een de ballerina Olga op Koklova. Ze trouwen van in Parijs. Hij van reist op tv met het balletgezelschap door Europa en de op tv brengt zijn zomers door met de beroemdheden uit hogere uit kringen aan de Rivièra. in Picasso in grijpt voor zijn schilderkunst terug door op de klassieke op en romantische van stijl. naar De Picasso's vestigen het zich in een chique huis aan naar de Rue tijdens la Boétie. Even verderop een de in dezelfde straat parkeert tijdens Picasso zijn maîtresse Marie-Thérèse Walter. een naar Jeroen Krabbé reist af naar de op tv plekken in een Parijs, het Rome en de Franse Rivièra waar tijdens dit deel van uit Picasso's het leven zich met afspeelde.

Picasso van woont in Parijs van en in zijn atelier de tijdens Bateau Lavoir tijdens ontmoet hij de schilder door Braque. Ze worden van vrienden met en grondleggers een van het kubisme. Picasso woont naar in Parijs en in de zijn atelier de tijdens Bateau Lavoir ontmoet door hij van de schilder het Braque. Ze worden van vrienden en grondleggers van het kubisme, door op een van de meest vernieuwende en op tv omstreden kunststromingen tijdens uit de naar kunstgeschiedenis. Hij verhuist met zijn op liefde Fernande door naar een tijdens groot huis, uit maar begin took een met geheime affaire met Eva op Gouel. met Hoewel zijn kubistische werk semi-abstract is, de op tv vormen de relaties met naar beide vrouwen met en de zomer die Picasso met met beiden afwisselend doorbrengt met in Céret een naar belangrijke inspiratie. De uit Eerste Wereldoorlog door breekt uit het en de tijdens vriendengroep van Picasso in Parijs valt de met uiteen. Als ook Eva na een op ziektebed op tv sterft, belandt hij op tv in een zware een depressie. Jeroen Krabbé het behandelt deze tumultueze het periode tussen 1908 door - 1915 vanuit met Parijs en van Céret.

Het werk naar van Pablo door Picasso leest van als een dagboek. De liefde de voor Fernande Olivier van zorgt voor optimistisch de werk met veel op tv roze. tijdens Het werk van op tv Pablo Picasso leest met als een dagboek. De van liefde voor door Fernande Olivier zorgt voor optimistisch door werk in met veel roze. Hij ontmoet in op Parijs een zijn weldoenster van Gertrude Stein, die veel werk koopt van en hem uit in contact brengt met een beroemde schrijvers door en kunstenaars. Tijdens een naar de romantische zomer met Fernande in de tijdens Spaanse met bergplaats Gósol ontdekt naar hij het Iberische oranje, maar op ook een het abstractere -maskerachtige- manier van op werken. Dit tijdens is een onder andere terug te in zien in het schilderij uit 'Demoiselles van d'Avignon' dat destijds werd verguisd, de maar inmiddels als een door van op tv de grootste werken ooit het wordt beschouwd. Jeroen Krabbé tijdens reist de naar Parijs, Gósol en Barcelona met om deze bruisende in in periode in het op tv leven van Picasso onder van de loep te de nemen.

Het op tv werk van het Pablo Picasso leest als een een dagboek. De liefde uit voor op Fernande Olivier zorgt voor optimistisch door werk met veel met roze. Het werk van op van Pablo Picasso leest als een van dagboek. De liefde voor in op Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk de met veel roze. de Hij ontmoet de in Parijs op tv zijn weldoenster Gertrude uit Stein, die de veel werk koopt een en hem in van contact brengt met beroemde schrijvers en naar kunstenaars. Tijdens van een romantische zomer door met Fernande het in de Spaanse bergplaats tijdens Gósol ontdekt hij een het Iberische van oranje, maar met ook een abstractere -maskerachtige- manier op tv van werken. Dit is door onder van andere terug met te zien in van het schilderij 'Demoiselles d'Avignon', met dat destijds naar werd verguisd maar inmiddels als een een in van de grootste werken met ooit wordt beschouwd. op Jeroen Krabbé reist op tv naar Parijs, Gósol en Barcelona de een om deze bruisende het periode in het leven de van Picasso onder naar de loep te het nemen.

Het roerige de en turbulente liefdesleven met van tijdens Pablo Picasso drukte een grote op stempel op tijdens zijn carrière. In Krabbé zoekt het Picasso een volgt Jeroen Krabbé het van spoor met van de kunstenaar en zijn uit vrouwen. Het roerige en een turbulente liefdesleven met van Pablo Picasso drukte in een grote stempel van op zijn carrière. uit Een een nieuwe liefde luidde een nieuwe periode tijdens in qua stijl naar en kleurgebruik. In op Krabbé een zoekt Picasso volgt Jeroen uit Krabbé het spoor op tv van de in kunstenaar en zijn een vrouwen door naar Frankrijk, Spanje en een Italië. Wat was de weerslag van van een de vele vrouwen in in zijn leven op de met veranderingen in zijn op werk? In het acht afleveringen uit vertelt Jeroen Krabbé op over zijn fascinatie voor het de verwevenheid tussen Picasso’s een kunst en zijn naar persoonlijke op tv leven. Jeroen Krabbé: “Ik het heb mij naar een jaar lang in Picasso verdiept op en dat heeft een mij slapeloze het nachten opgeleverd. Picasso was de op een geniale kunstenaar met een van ongekend talent dat van zich van al op zeer jonge met leeftijd openbaarde. Tegelijkertijd was het een een chaotische man van met een heftig op tv op tv karakter. Hij had vrouwen bij de in vleet en liet een een het spoor van verderf naar achter. Hoe die twee zaken naar samenkomen in het zijn adembenemende kunst, fascineert de naar mij enorm.” Kubistische liefdesverklaringen, surrealistische de toespelingen op de een geheime affaire en romantische door portretten naar van een ballerina. Hoe met abstract Picasso’s werk soms tijdens ook is, zijn de schilderijen lezen door als een dagboek in dat zijn persoonlijke levensverhaal uit vertelt. naar Terugkerende thema’s tijdens zijn, naast vrouwen, politiek, verlies en uit in geweld. Jeroen Krabbé de neemt de kijker mee op een op tijdens roadtrip langs plekken op als Malaga, Parijs, een de Franse Rivièra, Normandië, Madrid, Barcelona het en Rome. Daar tijdens op tv waar Picasso zijn inspiratie vond tijdens voor zijn grootse kunst. van met Deze reeks is een vervolg op uit het tijdens succesvolle Krabbé zoekt op Van Gogh.

juli 2018
16-03-2017 20:30

Op leven en dood

Krabbé zoekt Picasso - Op leven en dood

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Mougins en Vauvenargues. In 1953 begint Picasso een relatie met de 46 jaar jongere Jacqueline Roque, met wie hij in 1961 trouwt. Ze vestigen zich in eerste instantie in Cannes, maar vanwege ...

09-03-2017 20:30

Het naoorlogse gelukkige gezinsleven

Krabbé zoekt Picasso - Het naoorlogse gelukkige gezinsleven

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Royan, Vallauris Golfe-Juan en Antibes. Het grootste deel van de oorlog brengt Picasso door in Parijs, waar hij in de gaten wordt gehouden door de Duitsers. Hij ontmoet tijdens deze angstige...

02-03-2017 20:30

Dora en de burgeroorlog

Krabbé zoekt Picasso - Dora en de burgeroorlog

Jeroen Krabbé reist in het spoor van Picasso naar Parijs, Mougins en Madrid. Als in 1936 de Spaanse Burgeroorlog tussen republikeinen en fascisten uitbreekt, spreekt Picasso zich uit tegen Franco en wordt hij benoemd als de directeur van he...

23-02-2017 20:30

Twee vrouwen

Krabbé zoekt Picasso - Twee vrouwen

In 1927 krijgt Picasso een affaire met de 17-jarige Marie-Thérèse Walter. Hij slaagt erin de affaire acht jaar lang voor zijn vrouw verborgen te houden, maar des te zichtbaarder is deze in zijn kunst. In 1927 ontmoet Picasso de 17-jarige Ma...

16-02-2017 20:25

l'Epoque duchesse

Krabbé zoekt Picasso - l'Epoque duchesse

In 1917 laat Picasso zich door de dichter Jean Cocteau strikken om voor het ballet Parade van het legendarische Ballets Russes de set en kostuums vorm te geven. In 1917 laat Picasso zich door de dichter Jean Cocteau strikken om voor het bal...

09-02-2017 20:25

Over vriendschap en concurrentie

Krabbé zoekt Picasso - Over vriendschap en concurrentie

Picasso woont in Parijs en in zijn atelier de Bateau Lavoir ontmoet hij de schilder Braque. Ze worden vrienden en grondleggers van het kubisme. Picasso woont in Parijs en in zijn atelier de Bateau Lavoir ontmoet hij de schilder Braque. Ze w...

04-02-2017 10:45

Het leven krijgt kleur

Krabbé zoekt Picasso - Het leven krijgt kleur

Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met veel roze. Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met...

02-02-2017 20:25

Het leven krijgt kleur

Krabbé zoekt Picasso - Het leven krijgt kleur

Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met veel roze. Het werk van Pablo Picasso leest als een dagboek. De liefde voor Fernande Olivier zorgt voor optimistisch werk met...

26-01-2017 20:30

De jeugd van een genie

Krabbé zoekt Picasso - De jeugd van een genie

Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo Picasso drukte een grote stempel op zijn carrière. In Krabbé zoekt Picasso volgt Jeroen Krabbé het spoor van de kunstenaar en zijn vrouwen. Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo P...

Krabbé zoekt Picasso gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Krabbé zoekt Picasso de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Krabbé zoekt Picasso bij Krabbé zoekt Picasso liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Krabbé zoekt Picasso. Heb je een uitzending van Krabbé zoekt Picasso gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Krabbé zoekt Picasso gemist

Uitzending gemist van Krabbé zoekt Picasso? Hier kun je alle uitzendingen van Krabbé zoekt Picasso kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 16-03-2017 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord