Programma gemist?

In het Nederland wordt elke laatste zondag in van januari de door Holocaust herdacht, door de systematische vervolging de en uitroeiing van vooral de joodse burgers door uit van de nazi's voor een en tijdens de Tweede Wereldoorlog. tijdens Een het terugblik op de op tv herdenking en veel met aandacht voor de tentoonstelling 'De de Jodenvervolging in foto's. tijdens Nederland 1940-1945' in het een Nationaal door Holocaust Museum het in oprichting. Anders dan in een veel andere door de met nazi's bezette landen van zijn in Nederland door veel foto's het van de naar Jodenvervolging bewaard gebleven. met Niet eerder is daaruit op zo'n veelomvattende overzichtstentoonstelling gemaakt. uit uit Te gast is een van in de een samenstellers, Erik Somers van het met NIOD.

De een laatste zondag van op januari is de in Nederland de dag van van de Nationale Holocaustherdenking. Voorafgegaan de door een de stille tocht worden een bij het Auschwitz-monument de in het Wertheimpark een in de Amsterdam toespraken gehouden en kransen de gelegd. De op sprekers zijn schrijfster en uit columniste Jessica de Durlacher, waarnemend burgemeester Jozias van door Aartsen naar en de uit voorzitter van het Auschwitz-comité, Jacques Grishaver. met De van uitzending komt vanaf de de binnenplaats van het met Nationaal Holocaustmuseum uit in Amsterdam, de het plek waar indertijd op tv de Hervormde een Kweekschool was gevestigd. De kweekschool een lag schuin tegenover uit de Hollandsche Schouwburg, waar in in de nazi's vanaf in 1942 Joden verzamelden in voor deportatie naar de kampen. Er de vlak de naast stond de crèche waarin een Joodse kinderen waren tijdens van ondergebracht. Via de aangrenzende tuinen naar konden op tv in de zomer van uit 1943 zo'n een zeshonderd kinderen ongezien op tv van de crèche naar het de kweekschool worden het gesmokkeld om vandaaruit te het ontsnappen naar op tv onderduikadressen. In de op tv uitzending is een reportage het te zien, waarin de naar toenmalige directeur op van de kweekschool, door de inmiddels 106-jarige op tv Johan van van Hulst, vertelt van over de oorlogsperiode op het die plek. Voor met zijn verzetswerk de kreeg hij de het Yad Vashem-onderscheiding. In een op tv andere reportage wordt schrijfster Jessica van Durlacher gevolgd bij naar door haar eerste bezoek aan vernietigingskamp van Auschwitz, de plek die naar haar vader tijdens - de door schrijver en socioloog G.L. Durlacher op tv - voor naar zijn op leven heeft getekend. Verder praat op tv presentator Rob Trip op met de Frank van Vree, de directeur op van het met NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- door en op Genocidestudies en er is op een impressie te zien de van de door herdenking een overdag.

In het Nederland wordt de elke laatste zondag van januari de door Holocaust herdacht, de de systematische de vervolging en uitroeiing uit van vooral de Joodse burgers door de nazi’s het voor en tijdens de door het Tweede Wereldoorlog. De Nationale Holocaustherdenking, in de het het Wertheimpark in tijdens Amsterdam, is ’s ochtends rechtstreeks met te tijdens zien op NPO 2. met De avonduitzending naar biedt niet alleen een terugblik tijdens op de op herdenking, maar besteedt ook het aandacht aan op tv onder andere op tv de Wannsee-conferentie, in januari 75 met jaar geleden. Op deze een bijeenkomst uit van hoge op tv SS’ers en ambtenaren werd bepaald een hoe Hitlers definitieve op tv ‘oplossing’ van het Jodenvraagstuk naar concreet moest worden op tijdens uitgevoerd. Vanavond komt de van uitzending uit de tijdens Hollandsche Schouwburg. 75 naar jaar geleden – naar in juli 1942 het – werd dit theater de door de nazi’s gevorderd tijdens en in gebruik op genomen als verzamelplaats van voor met vele tienduizenden Joden, die op daarvandaan tijdens op transport zouden op worden gesteld naar de concentratie- door en vernietigingskampen. tijdens In een van reportage vertelt een overlevende over van de gruwelen van op tv toen. Presentator Rob Trip praat op met hoogleraar door Holocaust- en op tv Genocidestudies Johannes Houwink ten Cate van en met historicus door Katie van Digan, die een boek schreef in over op tv de locatie van de het Wannsee-conferentie door als plek voor herdenking en in herinnering. door Ook is er een reportage te het zien over de de van betekenis van de Wannsee-conferentie, opgenomen tijdens op de op locatie zelf: een een statig landhuis van aan de Wannsee in op tv Berlijn.

augustus 2020
27-01-2019 19:25

NOS Nationale Holocaust Herdenking

NOS Nationale Holocaust Herdenking - NOS Nationale Holocaust Herdenking

In Nederland wordt elke laatste zondag van januari de Holocaust herdacht, de systematische vervolging en uitroeiing van vooral joodse burgers door de nazi's voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een terugblik op de herdenking en veel aand...

28-01-2018 19:15

NOS Nationale Holocaust Herdenking

NOS Nationale Holocaust Herdenking - NOS Nationale Holocaust Herdenking

De laatste zondag van januari is in Nederland de dag van de Nationale Holocaustherdenking. Voorafgegaan door een stille tocht worden bij het Auschwitz-monument in het Wertheimpark in Amsterdam toespraken gehouden en kransen gelegd. De sprek...

29-01-2017 19:20

NOS Nationale Holocaust Herdenking

NOS Nationale Holocaust Herdenking - NOS Nationale Holocaust Herdenking

In Nederland wordt elke laatste zondag van januari de Holocaust herdacht, de systematische vervolging en uitroeiing van vooral Joodse burgers door de nazi’s voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Nationale Holocaustherdenking, in het We...

NOS Nationale Holocaust Herdenking gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Nationale Holocaust Herdenking de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Nationale Holocaust Herdenking bij NOS Nationale Holocaust Herdenking liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Nationale Holocaust Herdenking. Heb je een uitzending van NOS Nationale Holocaust Herdenking gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Nationale Holocaust Herdenking gemist

Uitzending gemist van NOS Nationale Holocaust Herdenking? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Nationale Holocaust Herdenking kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 27-01-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!