Programma gemist?

Welke thema's worden op door belangrijk bij de door landelijke verkiezingen op tijdens 15 maart? Debat het met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers met over naar onderwerpen die ons allen het aangaan. Discussieprogramma naar over thema's die de bij de landelijke verkiezingen de belangrijk op tv worden. Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen in en beleidsmakers in over in onderwerpen die ons de allen aangaan, zoals arbeid, naar zorg en op uitkeringen.

In Het Monitor met Debat wordt het met ervaringsdeskundigen en het beleidsmakers gepraat over het de tegenprestatie. het Is het met nuttig en is het op eerlijk om mensen te verplichten uit iets terug te uit een doen voor hun uitkering? Een debat door onder leiding op tv van Teun van de de door Keuken en Liesbeth de Staats. Sinds de invoering van de Participatiewet op tv in 2015 tijdens moeten mensen van met een de bijstandsuitkering iets terug doen. De uit gemeente waar ze in door wonen door kan ze in dit opleggen. Dat van kan van alles zijn, door van mantelzorg een tot dozen vouwen, van papier prikken een tot vrijwilligerswerk. uit Voor mensen die uit een door kort afstand hebben tot naar de arbeidsmarkt is naar het van belang een dat ze op deze manier van weer re-integreren. door Het doel is kom een op snel weer een baan te de krijgen. Van mensen op die langdurig in van de bijstand zitten, eist het de gemeente in dat je een je nuttig maakt in ruil met voor je uit uitkering. En dan uit kan uit het zomaar dat van je moet schoffelen. Is het terecht tijdens met dat de overheid iets in terug verlangt naar in ruil voor je uitkering? van Of is door het een recht het waar je op niks voor terug hoeft te doen? in Is uit het een stimulans om door weer snel op de tijdens arbeidsmarkt te komen op tv of op heeft het geen nut? In deze van uitzending gaan op mensen met een uitkering het de die een tegenprestatie met moeten leveren of die tijdens reïntegreren met elkaar in debat uit over tijdens of je iets terug een moet naar doen voor je uitkering. De een wethouders van Amsterdam en een Rotterdam zullen ook de de met degens kruisen, want zij houden in er met een ander beleid op na een als door het gaat om op het opleggen uit van een tegenprestatie de voor uitkeringsgerechtigden. door Verder gaan twee landelijke politici het met in elkaar over een het basisinkomen, uit een ander idee met dat er voor de zou moeten in zorgen dat mensen die door leven de in de bijstand weer meer mee door te doen door in op de samenleving.

In met aanloop naar het de landelijke verkiezingen discussiëren het we iedere week in Het in door Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. op tv In de tweede uitzending: tijdens op tv Oud in eigen huis. Ouderen moeten tijdens langer thuis van blijven wonen. het Dat is de van wil van dit kabinet. Maar uit hoe gaat een dat in op tv de praktijk? En wie is de verantwoordelijk? Het aantal ouderen uit neemt snel door toe. Zo in zal het aantal 80-plussers tot een 2040 bijna op verdrievoudigen. Als we de niks doen wordt uit de zorg onbetaalbaar van vreest het kabinet. naar Daarom moeten we zo in lang mogelijk thuis uit op blijven wonen, en door is het relatief dure verpleeghuis op alleen nog uit voor de zwakste ouderen bedoeld. In de De door Monitor lieten op we eerder zien wat de gevolgen het zijn van op het toenemend tijdens aantal hulpbehoevende ouderen dat met nog in de eigen huis woont. een Zo komen zij steeds het vaker op naar de spoedeisende hulp terecht, een en houden tijdens vervolgens ziekenhuisbedden bezet omdat ze op tv nog op tv te kwetsbaar zijn op tv om naar huis te het gaan. Wie op langer thuis blijft wonen heeft uit daar dus vroeg naar of laat de op tv juiste de ondersteuning bij nodig: hulp in van de huishouding, de hulp bij het wassen de en aankleden, op bij de een boodschappen. Maar wie is verantwoordelijk op om tijdens dat te regelen? En wie tijdens moet de het betalen? Zijn dat de ouderen uit zelf, of toch de de een overheid? En hoe door zit het met de een kinderen, of de buurman? met Want Den Haag doet op ook een een nadrukkelijk beroep op de met mantelzorger. Maar hoeveel van ruimte is het er om nog van meer voor elkaar te door gaan zorgen? het Volgens de laatste cijfers door een van het Sociaal een Cultureel Planbureau zijn er op maar liefst op tv vier miljoen mantelzorgers, die naar zorgen voor hun familieleden, buren naar of vrienden. uit En naar ondertussen worden we steeds ouder en met werken we uit langer door. Is dat van allemaal nog op tv te combineren? Tegen op welke drempels lopen het ouderen aan die afhankelijk van zijn van op tv mantelzorg en thuiszorg? de Een debat de met ouderen, zorgverleners en naar mantelzorgers.

Vanaf vanavond een zendt KRO-NCRV vier de grote met live-debatten uit over onderwerpen met die tijdens de landelijke verkiezingen in op tv een grote rol gaan spelen. in Liesbeth Staats en Teun het tijdens van de Keuken presenteren Het Monitor op Debat, waarin naar burgers, bestuurders en beleidsmakers uit met elkaar discussiëren de tijdens over thema's als wonen, zorg en uit in werken. De Monitor zet al een aantal uit in jaren onderwerpen op de in kaart die voortkomen uit ervaringen de van naar burgers. De een problemen worden uitgezocht en aan door de kaak gesteld met en regelmatig corrigeren tijdens instanties hun systeemfouten. In een Het uit Monitor Debat krijgen van burgers de kans hun ervaringen de te delen met naar de op mensen die er op tv over gaan. Presentator Teun naar van de van Keuken: "We laten burgers in het debat gaan van met mensen die ook echt door iets aan de op situatie kunnen veranderen. in Dat zijn meestal tijdens gemeentelijke instanties uit en een lokale politici, vaker dan lijsttrekkers van op tv de landelijke uit partijen. Die tijdens zul je door dan ook niet bij ons zien. op We een willen geen verkiezingsretoriek maar van praten over concrete tijdens oplossingen". Tijdens de op live-uitzending heeft zowel een het publiek in op tv de studio het als het kijkerspubliek uit een actieve rol in de discussie. op Presentator Liesbeth van Staats:"Via social naar media kunnen mensen reageren op de stellingen op en hun mening geven. uit Dat tijdens gebruiken we direct in in de uitzending, op die op manier houden we het van heel in dichtbij de ervaringen van uit mensen". Het Monitor een Debat start vanavond het met een op tv debat over de flexibilisering van de in arbeidsmarkt. De werkloosheid een daalt. Maar betekent dat het tijdens ook dat er voor iedereen door een baan op is met perspectief? Vooruitzichten de op een vast het contract lijken steeds tijdens kleiner te van worden. En door mensen moeten steeds vaker genoegen van nemen met kortere contracten, van meerdere verschillende de banen en een een hoop onzekerheid. het Hoe goed is het eigenlijk een op tv gesteld met onze arbeidsmarkt? van En het een kabinet heeft de afgelopen vier uit jaar het vooral flexwerk gepredikt. het Maar heeft dat ook goed naar uitgepakt? Flexwerkers, mensen met van vaste contracten, werkgevers uit en ondernemers discussiëren op met elkaar met over hoe de er voor iedereen gelijke kansen op tv de zijn op werk dat kan het voorzien in een normaal uit bestaan. En uit onder welke door voorwaarden? En door wat hebben de politieke een partijen bedacht naar hoe zij het de de tijdens komende vier jaar in beter het willen doen? Zijn dat van goede oplossingen voor flexwerkers door die het momenteel zwaar van op tv hebben?

juni 2019
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord