Programma gemist?

Welke tijdens thema's worden naar belangrijk bij de landelijke verkiezingen met op 15 maart? de Debat tijdens met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers het over onderwerpen de die ons op tv allen aangaan. een Discussieprogramma over thema's die door bij de landelijke verkiezingen belangrijk op tv worden. Debat naar met door betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en naar beleidsmakers over onderwerpen die een ons allen naar aangaan, zoals arbeid, zorg en door van uitkeringen.

In op Het Monitor Debat wordt naar met ervaringsdeskundigen op tv en beleidsmakers op gepraat over de tegenprestatie. Is in het door nuttig en is het eerlijk door om mensen te van verplichten iets terug te op doen voor hun met uitkering? tijdens Een debat onder leiding van de Teun van de van de Keuken en Liesbeth Staats. Sinds tijdens de invoering van de Participatiewet in in 2015 moeten van mensen naar met een bijstandsuitkering iets terug uit uit doen. De gemeente waar ze in van wonen kan tijdens ze dit opleggen. naar Dat kan van alles met zijn, van het mantelzorg tot dozen het vouwen, van papier prikken het tot vrijwilligerswerk. Voor uit mensen op die een kort met afstand hebben tot de de arbeidsmarkt is naar het van belang dat het ze op deze manier een uit weer re-integreren. Het doel naar is kom snel weer het een het baan te krijgen. Van mensen een die langdurig in de een bijstand zitten, eist de de gemeente dat de je in je nuttig maakt in ruil uit op voor je uitkering. En tijdens dan kan het zomaar naar dat je moet een schoffelen. Is het terecht op tv van dat de overheid iets het terug verlangt in van ruil voor je uitkering? een Of is het een naar recht waar tijdens je een niks voor terug hoeft te door doen? tijdens Is het een stimulans om weer uit snel op naar de arbeidsmarkt de te komen of heeft naar het door geen nut? In deze uitzending gaan mensen het met de een uitkering die op een tegenprestatie moeten leveren het of die reïntegreren met met door elkaar in debat over met of je iets terug moet naar doen voor in je uitkering. De op tv wethouders naar van Amsterdam en Rotterdam zullen ook uit de de degens kruisen, want uit zij houden er een ander uit beleid op na naar als het gaat uit de om het opleggen door van een tegenprestatie voor een uitkeringsgerechtigden. Verder gaan twee uit landelijke een politici met elkaar over een op het basisinkomen, met een ander door idee dat er met voor zou van moeten zorgen dat tijdens mensen die leven in de bijstand tijdens weer meer mee op tv te naar doen in de een samenleving.

In een aanloop naar van de landelijke verkiezingen discussiëren met we iedere tijdens week in Het de Monitor Debat over tijdens maatschappelijke thema’s. In tijdens de tweede uitzending: Oud door in eigen huis. Ouderen een moeten langer thuis op blijven wonen. Dat is op tv de het wil van dit in kabinet. Maar hoe de gaat dat in de praktijk? de met En wie is verantwoordelijk? Het aantal ouderen uit neemt snel toe. een op Zo zal het aantal 80-plussers tot tijdens op tv 2040 bijna verdrievoudigen. Als we niks met doen wordt van de zorg onbetaalbaar naar vreest op tv het kabinet. Daarom moeten we zo de lang mogelijk naar thuis blijven wonen, en door is tijdens het relatief dure verpleeghuis een alleen nog voor de van zwakste een ouderen bedoeld. In De Monitor naar lieten met we eerder zien wat de gevolgen op tv zijn van tijdens het op toenemend aantal hulpbehoevende ouderen dat nog uit in in eigen huis woont. Zo naar komen tijdens zij steeds vaker op van de spoedeisende hulp terecht, uit en houden vervolgens ziekenhuisbedden op bezet omdat uit ze in nog te kwetsbaar zijn om naar van een huis te gaan. Wie langer thuis blijft in uit wonen heeft daar dus in vroeg of met laat de juiste ondersteuning op bij nodig: hulp tijdens in de huishouding, op hulp bij het wassen en tijdens aankleden, naar bij de boodschappen. naar Maar wie is verantwoordelijk om van dat te van regelen? En een wie moet het betalen? Zijn naar dat de met ouderen zelf, of uit toch de overheid? En uit hoe zit het in met de door kinderen, of de op tv buurman? Want Den Haag met doet in ook een nadrukkelijk naar beroep op de de mantelzorger. Maar hoeveel ruimte op tv is er om nog meer een tijdens voor elkaar te gaan zorgen? op tv Volgens de laatste cijfers op tv met van het Sociaal Cultureel in Planbureau zijn in er maar liefst vier miljoen mantelzorgers, een die een zorgen voor hun familieleden, buren tijdens of uit vrienden. En ondertussen door worden we steeds ouder de en op werken we langer naar door. Is dat allemaal nog uit te combineren? Tegen op welke drempels het lopen ouderen aan die afhankelijk op tv zijn van mantelzorg de en tijdens thuiszorg? Een debat met het ouderen, zorgverleners en door mantelzorgers.

Vanaf uit vanavond zendt KRO-NCRV vier door grote het live-debatten uit over met onderwerpen die tijdens op tv de landelijke verkiezingen uit een grote rol gaan naar spelen. Liesbeth door Staats en Teun van de op tv Keuken presenteren door Het Monitor uit Debat, waarin burgers, bestuurders en beleidsmakers tijdens van met elkaar discussiëren over thema's als van wonen, zorg en de uit werken. De Monitor zet al een door aantal met jaren onderwerpen op de kaart door die voortkomen uit ervaringen een van burgers. een De problemen worden uitgezocht met en naar aan de kaak gesteld naar en in regelmatig corrigeren instanties hun in systeemfouten. In tijdens Het Monitor Debat krijgen burgers de met kans met hun ervaringen te delen met naar naar de mensen die er over gaan. Presentator een Teun van in de Keuken: "We de laten burgers in door debat een gaan met mensen in die ook echt iets aan door de situatie kunnen veranderen. door Dat zijn meestal door gemeentelijke instanties en op lokale politici, vaker uit dan naar lijsttrekkers van de tijdens landelijke partijen. Die zul in je op tv dan ook niet door bij ons zien. We willen geen uit verkiezingsretoriek een maar praten uit over concrete oplossingen". Tijdens de live-uitzending van heeft zowel het naar publiek in de studio in als het kijkerspubliek in een een actieve rol uit in de discussie. in Presentator Liesbeth Staats:"Via social media in kunnen mensen een reageren op stellingen en hun op tv mening geven. van Dat uit gebruiken we direct in de met uitzending, op die op tv manier houden we in het heel dichtbij de de ervaringen de van mensen". Het een Monitor Debat start vanavond uit met een debat over met de flexibilisering het van de arbeidsmarkt. De werkloosheid daalt. met Maar naar betekent dat ook dat er door voor naar iedereen een baan van is met perspectief? op tv Vooruitzichten op een vast tijdens contract tijdens lijken steeds kleiner in te worden. En mensen uit moeten steeds vaker genoegen in nemen met op kortere contracten, naar meerdere verschillende banen en een op tv hoop onzekerheid. Hoe op tv goed is het eigenlijk op tv gesteld met met onze op arbeidsmarkt? En het kabinet met heeft de afgelopen op tv vier jaar vooral flexwerk een gepredikt. Maar heeft uit dat ook goed de uitgepakt? op tv Flexwerkers, mensen met vaste contracten, werkgevers een met en ondernemers discussiëren met elkaar over door hoe er voor op tv iedereen het gelijke kansen zijn op werk een dat kan voorzien op tv in een met normaal bestaan. En tijdens onder welke tijdens voorwaarden? En tijdens wat hebben de de politieke partijen bedacht hoe naar zij het de de op komende vier jaar beter door willen in doen? Zijn dat goede met oplossingen voor uit flexwerkers die het een momenteel zwaar in hebben?

september 2020
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!