Programma gemist?

Welke de thema's worden uit belangrijk bij de in landelijke verkiezingen op door 15 maart? Debat een met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen de en beleidsmakers over onderwerpen de die de ons allen aangaan. Discussieprogramma over met thema's die bij met de landelijke in verkiezingen belangrijk worden. Debat door met door betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over een onderwerpen die het ons allen aangaan, zoals naar arbeid, naar zorg en op uitkeringen.

In Het Monitor in Debat wordt naar met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers de gepraat over in de tegenprestatie. Is een het nuttig en is door het eerlijk in om naar mensen te verplichten iets terug uit te doen voor hun uit uitkering? in Een debat onder leiding van van van Teun van de van Keuken en Liesbeth Staats. Sinds de invoering van van de op tv Participatiewet in door 2015 moeten het mensen met een bijstandsuitkering tijdens iets terug doen. met De gemeente op waar ze in wonen kan tijdens ze dit opleggen. Dat tijdens kan van alles uit zijn, op tv van mantelzorg tot dozen vouwen, de van papier prikken het tot vrijwilligerswerk. de Voor mensen uit die een door kort afstand hebben tot de arbeidsmarkt naar van is het van tijdens belang dat ze met op deze manier weer tijdens re-integreren. Het doel de is kom snel weer naar een baan op te krijgen. de Van mensen die langdurig in de op tv bijstand zitten, eist tijdens de gemeente dat op je je nuttig in tijdens maakt in ruil voor op tv je uitkering. het En dan kan het zomaar dat op je moet schoffelen. de Is het de terecht dat in de overheid de iets terug verlangt op tv in ruil voor je uitkering? Of een is in het een recht door waar je niks van voor terug op hoeft te doen? Is op het een stimulans om weer uit naar snel op de tijdens arbeidsmarkt te komen in of heeft het geen op nut? In deze uitzending gaan met mensen in met een uitkering die een door tegenprestatie moeten tijdens leveren of op die reïntegreren met tijdens elkaar in debat door over of je iets terug uit moet doen van voor je uitkering. De uit wethouders met van Amsterdam en Rotterdam zullen ook met de degens kruisen, uit want zij naar houden er het een ander beleid op de na als het het gaat om het op opleggen van een een tegenprestatie voor uitkeringsgerechtigden. uit het Verder gaan twee landelijke politici het met elkaar over een tijdens op het basisinkomen, een ander idee dat de een er voor zou door moeten zorgen dat mensen die leven van in in de bijstand weer de meer mee te met doen in de het samenleving.

In het aanloop naar op tv de landelijke verkiezingen door discussiëren we iedere week in Het door Monitor Debat over naar naar maatschappelijke thema’s. In door de tweede uitzending: Oud naar in eigen huis. door Ouderen moeten langer door thuis blijven van wonen. Dat is de op wil van dit van kabinet. Maar uit hoe gaat dat in de met praktijk? En wie tijdens is verantwoordelijk? Het aantal ouderen tijdens neemt van snel toe. Zo zal op tv het een aantal 80-plussers tot 2040 bijna verdrievoudigen. met Als we niks door de doen wordt de zorg in onbetaalbaar vreest het kabinet. Daarom tijdens naar moeten we zo lang mogelijk naar thuis blijven wonen, een en is het tijdens relatief een dure verpleeghuis alleen tijdens nog voor de zwakste ouderen een bedoeld. In De op Monitor lieten we in eerder zien wat naar de gevolgen zijn van van het toenemend aantal in hulpbehoevende ouderen met dat nog in eigen huis in woont. met Zo komen zij steeds vaker op tv door op de spoedeisende hulp terecht, de en houden vervolgens op ziekenhuisbedden uit bezet omdat ze op nog te kwetsbaar op tv zijn om naar huis te gaan. Wie met langer thuis tijdens blijft wonen tijdens heeft daar het dus vroeg of laat de naar juiste ondersteuning het bij nodig: hulp op tv in de huishouding, hulp van bij het wassen door en aankleden, door bij de boodschappen. Maar wie tijdens in is verantwoordelijk om de dat te regelen? En in wie moet het betalen? Zijn de dat de op ouderen zelf, of het toch de overheid? En hoe de naar zit het met de kinderen, op tv of in de buurman? Want Den Haag doet op naar ook een nadrukkelijk een beroep op de mantelzorger. het Maar hoeveel naar ruimte is er om nog meer door door voor elkaar te uit gaan zorgen? Volgens de laatste tijdens cijfers van het Sociaal op tv Cultureel op Planbureau zijn er uit maar liefst vier miljoen een mantelzorgers, die zorgen in voor hun familieleden, naar buren een of vrienden. En ondertussen worden uit we steeds met ouder en werken door we langer door. Is op dat allemaal nog de te combineren? Tegen naar welke drempels lopen op tv ouderen aan die afhankelijk tijdens zijn van mantelzorg het en thuiszorg? Een debat door met ouderen, een zorgverleners en door mantelzorgers.

Vanaf het vanavond zendt KRO-NCRV vier naar grote live-debatten in uit over onderwerpen die het tijdens de landelijke uit verkiezingen een grote rol van gaan spelen. Liesbeth op tv in Staats en Teun de van de Keuken met presenteren Het Monitor Debat, waarin de burgers, uit bestuurders en beleidsmakers met elkaar discussiëren uit over thema's als van wonen, zorg en met werken. De Monitor naar zet al een de aantal jaren een onderwerpen op de kaart die op voortkomen op tv uit ervaringen op tv van burgers. De problemen worden uitgezocht de in en aan de kaak gesteld en in regelmatig corrigeren in instanties hun systeemfouten. een In Het uit Monitor Debat het krijgen burgers de in kans hun ervaringen te delen met van de mensen die de met er over gaan. Presentator Teun het van de Keuken: "We een laten burgers met in debat gaan in met mensen die ook echt de op tv iets aan de situatie in kunnen veranderen. Dat het zijn meestal met gemeentelijke instanties en met lokale politici, vaker dan lijsttrekkers van tijdens de landelijke partijen. op Die van zul je dan ook naar niet bij een ons zien. We willen op geen tijdens verkiezingsretoriek maar praten de over concrete oplossingen". Tijdens de live-uitzending heeft in zowel het publiek een de in de studio als het kijkerspubliek met een tijdens actieve rol in de door discussie. tijdens Presentator Liesbeth Staats:"Via social in media kunnen mensen reageren op door stellingen en de hun de mening geven. Dat gebruiken met we direct de in de uitzending, op die van manier houden we het op op tv heel dichtbij de van ervaringen van mensen". Het Monitor Debat start van vanavond naar met een in debat over de tijdens flexibilisering van de arbeidsmarkt. De naar werkloosheid daalt. op Maar betekent dat ook uit dat er voor iedereen een de baan is naar met tijdens perspectief? Vooruitzichten op een de vast contract lijken steeds kleiner op tv te door worden. En tijdens mensen moeten steeds op tv vaker genoegen nemen met kortere uit contracten, meerdere verschillende op tv banen en een hoop naar op tv onzekerheid. Hoe goed van is het eigenlijk gesteld met door onze een arbeidsmarkt? En het kabinet in heeft de afgelopen vier jaar op tv vooral flexwerk naar gepredikt. Maar heeft op dat een ook goed uitgepakt? Flexwerkers, in mensen met vaste contracten, werkgevers het en ondernemers met discussiëren met in elkaar over hoe naar er voor iedereen het gelijke kansen zijn op uit werk dat kan voorzien op in een op tv normaal bestaan. En onder van door welke voorwaarden? En wat hebben het de politieke op tv partijen bedacht de hoe zij het de de komende met vier jaar op tv beter willen doen? Zijn naar dat door goede oplossingen voor de flexwerkers die tijdens het momenteel zwaar naar hebben?

augustus 2021
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!