Programma gemist?

Welke tijdens thema's worden belangrijk bij de het landelijke van verkiezingen op 15 maart? een Debat met betrokken burgers, een naar ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over door onderwerpen die ons allen op tv aangaan. Discussieprogramma over thema's op op tv die bij de landelijke verkiezingen door belangrijk worden. Debat op met betrokken burgers, op ervaringsdeskundigen op tv en beleidsmakers over in onderwerpen die ons allen het aangaan, zoals naar arbeid, zorg en het uitkeringen.

In op tv Het Monitor uit Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers in gepraat van over de tegenprestatie. Is de het nuttig en is in het door eerlijk om mensen te de verplichten een iets terug te van doen voor hun uitkering? in Een debat onder leiding van door Teun in van de in Keuken en Liesbeth Staats. Sinds de het invoering van de een Participatiewet in op 2015 moeten mensen een met een bijstandsuitkering iets van terug doen. De de gemeente waar ze in een wonen in kan ze dit opleggen. het Dat kan van alles het zijn, van mantelzorg een op tv tot dozen vouwen, van papier prikken uit door tot vrijwilligerswerk. Voor door mensen die een kort in afstand hebben het tot de arbeidsmarkt op is het van naar belang dat ze tijdens op deze manier weer naar re-integreren. Het doel is kom met in snel weer een baan de te krijgen. de Van mensen die langdurig in op de bijstand zitten, door eist de de gemeente dat je je door nuttig door maakt in ruil voor in je uitkering. En dan kan naar het de zomaar dat met je moet schoffelen. in Is het terecht dat de de overheid de iets terug verlangt in door ruil voor je in uitkering? Of is het een uit recht door waar je niks voor op tv terug hoeft te doen? het uit Is het een stimulans om weer met door snel op de arbeidsmarkt te op tv komen op of heeft het geen tijdens nut? In deze uitzending gaan van mensen de met een uitkering die een tegenprestatie op tv moeten leveren een of die reïntegreren met van elkaar in debat in over uit of je iets terug moet tijdens doen voor je met uitkering. De op tv wethouders van Amsterdam een en Rotterdam zullen het ook de degens kruisen, tijdens met want zij houden met er een ander beleid op met na tijdens als het gaat om het de opleggen uit van een een tegenprestatie voor uitkeringsgerechtigden. Verder gaan met twee landelijke politici met op elkaar over tijdens een op tv het basisinkomen, een door ander idee dat er voor tijdens zou moeten de zorgen dat mensen op die leven in de bijstand op weer meer van mee uit te doen in de door samenleving.

In aanloop naar op de landelijke een verkiezingen discussiëren we van iedere uit week in Het Monitor het Debat over maatschappelijke thema’s. naar In de tweede uitzending: uit Oud in eigen naar huis. in Ouderen moeten langer thuis van blijven wonen. Dat is tijdens door de wil van van dit kabinet. Maar hoe gaat op dat in de naar praktijk? En op tv wie is op tv verantwoordelijk? Het aantal ouderen neemt met snel toe. Zo zal op tv het aantal het 80-plussers tot 2040 bijna op verdrievoudigen. Als we niks op doen wordt de op tv zorg onbetaalbaar het vreest het kabinet. Daarom op moeten we zo van lang mogelijk in thuis blijven een wonen, en is het tijdens relatief dure verpleeghuis alleen door tijdens nog voor de zwakste ouderen bedoeld. In door De op tv Monitor lieten we eerder het zien wat met de gevolgen zijn van door het toenemend een aantal hulpbehoevende ouderen dat nog van door in eigen huis met woont. Zo komen uit zij steeds vaker van op de spoedeisende hulp terecht, door en houden vervolgens ziekenhuisbedden met bezet een omdat ze een nog te kwetsbaar zijn om in naar de huis te gaan. Wie langer thuis met blijft wonen naar heeft daar dus het vroeg of op tv laat de juiste het ondersteuning bij nodig: hulp in in de huishouding, hulp bij een door het wassen en aankleden, bij op de boodschappen. Maar wie naar door is verantwoordelijk om dat te regelen? naar een En wie moet uit het betalen? Zijn dat op de ouderen zelf, of toch een de overheid? En in hoe zit het met uit de tijdens kinderen, of de buurman? met Want Den Haag op doet ook een nadrukkelijk uit beroep naar op de mantelzorger. Maar hoeveel van uit ruimte is er van om nog meer voor elkaar op te op tv gaan zorgen? Volgens de laatste door cijfers van met het Sociaal Cultureel Planbureau zijn door er maar liefst uit op tv vier miljoen mantelzorgers, die van zorgen voor hun familieleden, buren naar of vrienden. op tv En tijdens ondertussen worden we steeds ouder op en werken we de langer door. Is dat in allemaal nog de te combineren? Tegen op welke drempels lopen tijdens ouderen aan door die afhankelijk zijn van mantelzorg en van thuiszorg? Een van debat met door ouderen, zorgverleners en tijdens mantelzorgers.

Vanaf vanavond het zendt KRO-NCRV vier grote op door live-debatten uit over onderwerpen die met tijdens de landelijke het verkiezingen op tv een grote rol naar gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun het van van de Keuken presenteren door Het Monitor Debat, waarin burgers, tijdens bestuurders en beleidsmakers van met elkaar naar discussiëren over thema's van als wonen, zorg op en met werken. De Monitor zet al op tv een aantal jaren van onderwerpen op de door kaart die voortkomen uit ervaringen uit de van burgers. De problemen in worden uitgezocht en aan in de kaak gesteld op tv en regelmatig corrigeren de instanties hun met systeemfouten. In Het Monitor met Debat krijgen burgers de op tv kans op tv hun ervaringen te delen uit met de tijdens mensen die met er over gaan. Presentator uit Teun van de van Keuken: "We laten burgers in debat de de gaan met mensen die ook tijdens echt iets op tv aan de situatie kunnen veranderen. tijdens Dat zijn meestal de gemeentelijke instanties en uit lokale politici, uit vaker uit dan lijsttrekkers van de landelijke partijen. met uit Die zul je een dan ook niet bij de ons zien. We willen van geen uit verkiezingsretoriek maar praten op tv over concrete oplossingen". Tijdens de live-uitzending naar heeft zowel het publiek naar op in de studio als het het kijkerspubliek een op tv actieve rol in van de discussie. Presentator Liesbeth Staats:"Via naar de social media kunnen mensen reageren op de een stellingen en hun mening geven. Dat op tv gebruiken naar we direct in de een uitzending, op op tv die manier het houden we het heel naar dichtbij de een ervaringen van mensen". Het de Monitor Debat start vanavond met een het debat in over de flexibilisering uit van de op tv arbeidsmarkt. De werkloosheid daalt. Maar de betekent dat ook tijdens dat er voor iedereen een van baan uit is met perspectief? Vooruitzichten van op een de vast contract lijken steeds op tv kleiner tijdens te worden. En mensen een moeten steeds vaker genoegen nemen uit met de kortere contracten, meerdere de verschillende banen en door een hoop onzekerheid. Hoe op goed is het van eigenlijk gesteld met met onze arbeidsmarkt? En het de kabinet heeft op de met afgelopen vier jaar vooral flexwerk in gepredikt. het Maar heeft dat ook naar goed uitgepakt? Flexwerkers, naar mensen met vaste contracten, werkgevers tijdens en ondernemers in discussiëren met elkaar met over hoe door er voor iedereen gelijke tijdens kansen zijn uit op werk dat kan naar voorzien in een normaal naar bestaan. En op tv onder welke voorwaarden? En een op wat hebben de politieke uit partijen bedacht tijdens hoe zij het de de komende van vier jaar uit beter willen uit doen? Zijn met dat goede oplossingen naar voor flexwerkers die het door momenteel zwaar op tv hebben?

januari 2021
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!