Programma gemist?

Welke op thema's worden belangrijk bij de door landelijke verkiezingen op de 15 maart? Debat van met betrokken met burgers, ervaringsdeskundigen met en beleidsmakers over onderwerpen in die ons in allen aangaan. Discussieprogramma over thema's van die bij in de landelijke verkiezingen belangrijk op worden. het Debat met een betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en naar beleidsmakers over in onderwerpen die ons naar allen aangaan, zoals tijdens arbeid, zorg en door uitkeringen.

In Het Monitor door tijdens Debat wordt met uit ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat de over de tegenprestatie. Is het tijdens nuttig met en is het eerlijk om op mensen van te verplichten iets met terug te doen met voor hun uitkering? Een debat een door onder leiding van Teun van de op Keuken en Liesbeth met Staats. Sinds de de invoering op van de Participatiewet in 2015 moeten op van mensen met een bijstandsuitkering iets terug door doen. naar De gemeente waar ze in door een wonen kan ze dit tijdens opleggen. Dat kan van alles tijdens door zijn, van mantelzorg tot van dozen vouwen, van papier prikken uit tot de vrijwilligerswerk. Voor uit mensen die een op kort afstand hebben tot de met arbeidsmarkt is het van van belang dat ze op op deze manier het weer re-integreren. naar Het doel is kom in snel weer een door van baan te krijgen. het Van mensen die langdurig in de het bijstand zitten, eist uit naar de gemeente dat naar je je nuttig maakt in ruil naar met voor je uitkering. En dan naar kan het zomaar dat door je met moet schoffelen. Is het in terecht dat de een overheid iets terug verlangt een in ruil in voor je van uitkering? Of is het tijdens een recht waar op tv je niks voor door terug een hoeft te doen? Is het een het stimulans van om weer snel op met de arbeidsmarkt op te komen het of heeft het geen nut? In het deze uitzending gaan mensen met van met een uitkering die een door tegenprestatie het moeten leveren of die reïntegreren met uit in elkaar in debat de over of je iets terug op moet doen voor van je uitkering. De wethouders op van met Amsterdam en Rotterdam zullen in ook uit de degens kruisen, want zij naar houden tijdens er een ander beleid op na een als het uit gaat om het het opleggen van een een tegenprestatie voor van uitkeringsgerechtigden. op tv Verder gaan twee landelijke van politici met elkaar over het een het basisinkomen, tijdens een ander idee dat uit er voor zou met moeten met zorgen dat mensen die leven uit in de bijstand uit een weer meer mee te doen met in de door samenleving.

In aanloop naar met de landelijke naar verkiezingen tijdens discussiëren we iedere week uit in Het Monitor Debat over in maatschappelijke thema’s. met In de tweede op tv uitzending: op tv Oud in eigen huis. Ouderen het moeten langer thuis in blijven wonen. een Dat is met de wil van in dit kabinet. Maar hoe gaat met dat in de praktijk? op En het wie is verantwoordelijk? Het aantal op tv ouderen neemt snel in toe. Zo zal op het aantal 80-plussers een tot met 2040 bijna verdrievoudigen. Als we op tv niks doen wordt de het zorg door onbetaalbaar vreest het een kabinet. Daarom moeten we zo uit lang mogelijk thuis tijdens blijven wonen, en in is het het relatief dure uit verpleeghuis alleen met nog voor de zwakste tijdens ouderen bedoeld. In De Monitor lieten met in we eerder zien wat de op tv gevolgen een zijn van het toenemend aantal tijdens hulpbehoevende ouderen dat nog de in eigen huis tijdens woont. op tv Zo komen zij steeds vaker op tv op op tv de spoedeisende hulp terecht, en op tv houden tijdens vervolgens ziekenhuisbedden bezet uit omdat ze nog te kwetsbaar tijdens zijn om naar naar tijdens huis te gaan. Wie door langer thuis blijft door wonen heeft daar dus vroeg of een laat de uit juiste ondersteuning door bij nodig: tijdens hulp in de uit huishouding, hulp bij het het wassen en aankleden, uit bij de boodschappen. Maar wie in is verantwoordelijk op tv om dat te regelen? uit En naar wie moet het betalen? Zijn van dat de de ouderen op zelf, of toch de overheid? En hoe naar zit het met door de kinderen, of een uit de buurman? Want Den naar Haag doet ook op een nadrukkelijk beroep uit op de met mantelzorger. Maar hoeveel ruimte uit is er om nog meer de naar voor elkaar te gaan van zorgen? Volgens de laatste cijfers in van het door Sociaal tijdens Cultureel Planbureau zijn er maar liefst uit vier miljoen door mantelzorgers, die zorgen voor op tv hun een familieleden, buren of vrienden. op En ondertussen op tv worden we steeds tijdens ouder en werken de we langer door. Is in dat allemaal nog tijdens te combineren? Tegen welke drempels op tv lopen door ouderen aan die afhankelijk van zijn van mantelzorg van en een thuiszorg? Een debat met ouderen, zorgverleners een en de mantelzorgers.

Vanaf uit vanavond zendt op KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over naar op tv onderwerpen die tijdens naar de landelijke verkiezingen een grote een rol tijdens gaan spelen. Liesbeth Staats door en Teun van tijdens de Keuken van presenteren Het Monitor Debat, waarin op burgers, bestuurders en beleidsmakers op van met elkaar discussiëren over thema's op als in wonen, zorg en de werken. De Monitor zet al een naar aantal jaren onderwerpen op naar de door kaart die voortkomen uit tijdens ervaringen van het burgers. De problemen worden uitgezocht een en in aan de kaak gesteld het en regelmatig uit corrigeren instanties het hun systeemfouten. In Het Monitor naar Debat krijgen burgers in de op tv kans hun ervaringen te uit delen met de mensen die door er over gaan. Presentator op Teun van de door Keuken: "We door laten burgers het in debat gaan met tijdens mensen die ook echt de iets op tv aan de de situatie kunnen veranderen. Dat van zijn meestal gemeentelijke met instanties en lokale een politici, vaker dan lijsttrekkers van de de landelijke partijen. naar Die zul uit je dan ook niet het bij ons tijdens zien. We willen geen met verkiezingsretoriek maar praten op over concrete oplossingen". Tijdens de in de live-uitzending heeft zowel de het publiek in de studio met als in het kijkerspubliek een actieve een rol in de door discussie. Presentator Liesbeth van Staats:"Via social met media kunnen mensen reageren een op stellingen en hun tijdens mening in geven. Dat gebruiken op tv we direct in de tijdens uitzending, op die manier uit op tv houden we het met heel dichtbij de ervaringen van mensen". Het de Monitor een Debat start vanavond op tv met een debat over op tv de flexibilisering van een de arbeidsmarkt. De werkloosheid uit daalt. Maar betekent dat een ook dat er de door voor iedereen een baan is met in perspectief? de Vooruitzichten op op tv een vast contract lijken steeds kleiner het te op worden. En mensen moeten naar steeds vaker genoegen in nemen met kortere contracten, de een meerdere verschillende banen en het een hoop onzekerheid. een Hoe goed is het het eigenlijk gesteld de met onze arbeidsmarkt? in En het kabinet heeft met de afgelopen met vier jaar van vooral flexwerk gepredikt. het Maar heeft dat met ook goed uitgepakt? Flexwerkers, mensen met met tijdens vaste contracten, werkgevers op tv en ondernemers discussiëren met elkaar op tv over een hoe er voor iedereen gelijke tijdens kansen in zijn op werk dat het kan voorzien in een een normaal bestaan. naar En onder welke voorwaarden? En het wat tijdens hebben de politieke partijen bedacht op tv hoe het zij het de een de komende tijdens vier jaar beter willen de doen? Zijn dat goede oplossingen in voor flexwerkers in die het momenteel tijdens zwaar de hebben?

mei 2020
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!