Programma gemist?

Welke naar thema's worden belangrijk bij op tv de uit landelijke verkiezingen op tijdens 15 maart? Debat op met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen op en beleidsmakers over onderwerpen op tv die ons allen door aangaan. Discussieprogramma over thema's door die met bij de landelijke verkiezingen van belangrijk worden. Debat de met betrokken uit burgers, ervaringsdeskundigen en de beleidsmakers over onderwerpen die ons naar allen aangaan, zoals in arbeid, zorg met en het uitkeringen.

In uit Het Monitor Debat wordt door met ervaringsdeskundigen met en beleidsmakers gepraat over uit de tegenprestatie. Is het van nuttig door en is het eerlijk een om mensen te verplichten met iets op terug te doen voor hun van op uitkering? Een debat onder op tv leiding van uit Teun van de in Keuken en Liesbeth Staats. Sinds de een invoering van op de Participatiewet in 2015 van moeten mensen met met een op tv bijstandsuitkering iets terug in doen. De gemeente waar ze een in wonen kan ze op tv dit door opleggen. Dat door kan van alles zijn, van mantelzorg van tot dozen op vouwen, uit van papier prikken tot vrijwilligerswerk. een Voor mensen uit die een kort afstand in hebben tot de een arbeidsmarkt is het van door belang dat ze tijdens het op deze manier weer naar re-integreren. Het in doel is kom snel weer op een baan tijdens te krijgen. met Van mensen die met langdurig in de bijstand zitten, van eist de door gemeente dat je je een nuttig naar maakt in ruil voor je uitkering. de En dan op tv kan in het zomaar dat je moet schoffelen. uit Is het met terecht dat de op tv overheid op tv iets terug verlangt in ruil door voor je uitkering? de Of is het naar een recht een waar je niks voor op terug hoeft te de doen? in Is het een stimulans om weer door snel uit op de arbeidsmarkt te op komen of heeft tijdens het geen de nut? In deze uitzending tijdens gaan mensen met een uitkering tijdens die een tegenprestatie naar moeten leveren of uit die tijdens reïntegreren met tijdens elkaar in debat naar over of je iets tijdens terug moet de doen voor je uitkering. naar De wethouders op van Amsterdam en Rotterdam uit zullen ook tijdens de degens kruisen, want in zij houden er een ander op beleid op naar na als het gaat op tv om het opleggen het van op tv een tegenprestatie voor van uitkeringsgerechtigden. Verder gaan twee de landelijke politici van met in elkaar over een het door basisinkomen, een ander door idee dat er voor zou naar moeten zorgen dat het een mensen die leven in de van bijstand weer de meer mee te met doen in de het samenleving.

In aanloop het naar de landelijke met verkiezingen discussiëren we uit iedere week in Het tijdens Monitor Debat een over in maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: naar een Oud in eigen huis. tijdens Ouderen moeten door langer thuis blijven wonen. Dat is uit de wil van in dit kabinet. door Maar hoe op tv gaat dat in de praktijk? het En wie door is verantwoordelijk? Het aantal ouderen door neemt snel een toe. een Zo zal het aantal 80-plussers met tot 2040 bijna verdrievoudigen. uit Als we niks van doen in wordt de zorg onbetaalbaar op vreest het kabinet. Daarom het moeten een we zo lang mogelijk tijdens thuis blijven wonen, en op is het een relatief dure verpleeghuis alleen naar nog uit voor de zwakste ouderen bedoeld. In door De Monitor lieten op we uit eerder zien wat de gevolgen tijdens zijn van het op tv het toenemend aantal hulpbehoevende ouderen dat nog naar in eigen op huis woont. Zo de komen zij steeds naar vaker op de op tv spoedeisende hulp terecht, het en uit houden vervolgens ziekenhuisbedden bezet omdat in ze nog te kwetsbaar het met zijn om naar op tv huis te gaan. Wie langer thuis op blijft wonen van heeft daar dus uit vroeg of laat de in juiste ondersteuning op bij nodig: door hulp in de huishouding, hulp naar bij het wassen het en de aankleden, bij de boodschappen. tijdens Maar wie is tijdens verantwoordelijk om dat te regelen? op En wie op moet het betalen? Zijn de dat de met ouderen zelf, of toch met naar de overheid? En hoe zit het op tv met de kinderen, een of de buurman? Want in Den Haag in doet ook een op nadrukkelijk beroep op de de mantelzorger. Maar van hoeveel ruimte is uit er het om nog meer voor elkaar te op gaan zorgen? Volgens van de laatste cijfers in van het op Sociaal Cultureel Planbureau naar zijn er maar liefst door vier miljoen mantelzorgers, tijdens die zorgen voor een hun familieleden, tijdens buren op tv of vrienden. En ondertussen worden we uit steeds het ouder en de werken we langer door. Is een dat allemaal tijdens nog te combineren? Tegen welke het drempels lopen op ouderen aan die afhankelijk zijn het van door mantelzorg en het thuiszorg? Een debat met ouderen, tijdens zorgverleners en met mantelzorgers.

Vanaf vanavond in zendt KRO-NCRV vier tijdens grote live-debatten naar uit over onderwerpen naar die tijdens de in landelijke verkiezingen een grote door rol de gaan spelen. Liesbeth Staats en het Teun van in de Keuken presenteren tijdens Het Monitor Debat, waarin burgers, door bestuurders uit en beleidsmakers met naar elkaar discussiëren over thema's het als wonen, tijdens zorg en werken. De naar Monitor zet al een uit aantal jaren met onderwerpen op de in kaart die voortkomen tijdens uit ervaringen de van burgers. De problemen worden uitgezocht tijdens en van aan de kaak gesteld en op tv regelmatig corrigeren instanties een hun systeemfouten. door In Het Monitor met Debat het krijgen burgers de op kans hun ervaringen te een delen met naar de mensen die er de over gaan. Presentator op tv Teun van de Keuken: "We door laten burgers in in debat gaan met een mensen de die ook echt de iets aan de in situatie kunnen veranderen. naar Dat zijn meestal gemeentelijke instanties en de lokale politici, vaker met dan lijsttrekkers van op tv de landelijke tijdens partijen. Die zul met je dan naar ook niet bij ons in zien. We het willen geen verkiezingsretoriek maar praten in een over concrete oplossingen". Tijdens tijdens de live-uitzending heeft zowel het de publiek in door de studio als het kijkerspubliek met een actieve rol tijdens in naar de discussie. Presentator Liesbeth Staats:"Via op social media kunnen van met mensen reageren op van stellingen en hun mening geven. Dat met gebruiken we een direct op tv in de uitzending, op tijdens die manier houden we van het heel met dichtbij de ervaringen van mensen". Het naar Monitor Debat op tv start vanavond met een naar debat een over de flexibilisering van het de in arbeidsmarkt. De werkloosheid daalt. Maar betekent met dat ook uit dat er de voor iedereen een het baan is met perspectief? Vooruitzichten van op een vast een contract lijken in steeds kleiner te worden. En in een mensen moeten steeds vaker genoegen nemen in het met kortere contracten, tijdens meerdere verschillende banen en een hoop naar onzekerheid. Hoe van goed is uit het eigenlijk gesteld met het onze arbeidsmarkt? En de het kabinet een heeft de afgelopen vier op jaar op vooral flexwerk gepredikt. Maar heeft van dat op ook goed uitgepakt? Flexwerkers, mensen een met een vaste contracten, werkgevers en ondernemers discussiëren het een met elkaar over op tv hoe er voor op tv iedereen gelijke kansen zijn een op werk dat kan voorzien met in een uit normaal bestaan. En van onder welke uit voorwaarden? En wat hebben de tijdens tijdens politieke partijen bedacht hoe uit zij het de met de komende vier met jaar beter willen door doen? Zijn dat met goede oplossingen door voor flexwerkers die op tv het momenteel zwaar het hebben?

januari 2019
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord