Programma gemist?

Welke met thema's worden belangrijk bij van de van landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat op tv met uit betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers op tv over in onderwerpen die ons met allen aangaan. door Discussieprogramma over thema's een die bij de naar landelijke verkiezingen belangrijk worden. het Debat met betrokken een burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over het onderwerpen die ons van allen het aangaan, zoals arbeid, een zorg en op uitkeringen.

In in Het Monitor Debat het wordt met ervaringsdeskundigen uit en beleidsmakers gepraat over op de tegenprestatie. op Is het nuttig en is tijdens het het eerlijk om mensen te verplichten op iets terug te van doen voor hun naar uitkering? op tv Een debat onder leiding van van Teun van tijdens de Keuken en Liesbeth de Staats. Sinds de tijdens invoering van in de Participatiewet in 2015 een moeten mensen met een naar bijstandsuitkering iets het terug doen. De gemeente door door waar ze in de wonen kan ze dit opleggen. Dat op tv kan van met alles zijn, van mantelzorg de tot tijdens dozen vouwen, van papier prikken de tot naar vrijwilligerswerk. Voor mensen een die een kort afstand op hebben tot de door arbeidsmarkt is van het van belang dat ze de op deze in manier weer re-integreren. tijdens Het doel een is kom snel uit weer een baan te krijgen. uit Van naar mensen die langdurig naar in de het bijstand zitten, eist de op tv gemeente dat je je op nuttig een maakt in ruil voor je uit uitkering. naar En dan kan het zomaar op dat je moet schoffelen. naar Is in het terecht dat de een overheid iets op tv terug verlangt in ruil voor door je uitkering? Of een is het een de op recht waar je tijdens niks voor terug hoeft van te doen? de Is het een stimulans om weer door snel tijdens op de arbeidsmarkt te door komen of heeft het het uit geen nut? In deze naar uitzending gaan mensen met met een uitkering die een in tegenprestatie moeten van leveren of van die reïntegreren met elkaar in naar debat over of je in iets terug moet door een doen voor je uitkering. tijdens De wethouders uit van Amsterdam en naar Rotterdam zullen ook de degens in kruisen, op want zij houden er een tijdens ander de beleid op na als het gaat een op tv om het opleggen van een de met tegenprestatie voor uitkeringsgerechtigden. Verder gaan twee naar met landelijke politici met elkaar een over een het op basisinkomen, een ander idee naar dat er tijdens voor zou moeten zorgen het dat mensen die leven een in de op bijstand weer meer op tv mee naar te doen in uit de samenleving.

In aanloop op tv naar de landelijke tijdens verkiezingen discussiëren we in iedere week in Het door Monitor Debat over op tv een maatschappelijke thema’s. In de met tweede uitzending: Oud in eigen tijdens huis. Ouderen moeten door langer met thuis blijven wonen. uit Dat is op de wil van dit van kabinet. Maar hoe gaat dat van uit in de praktijk? op En wie is verantwoordelijk? Het aantal ouderen uit het neemt snel toe. Zo zal het op aantal 80-plussers het tot op 2040 bijna verdrievoudigen. Als op we niks doen door wordt de zorg naar onbetaalbaar vreest het kabinet. op Daarom moeten we zo een lang mogelijk thuis met blijven met wonen, en is het relatief door de dure verpleeghuis alleen nog voor de op tv zwakste uit ouderen bedoeld. In op De Monitor lieten we eerder zien de met wat de gevolgen zijn van het door toenemend aantal tijdens hulpbehoevende ouderen dat een nog in eigen op huis uit woont. Zo komen op tv zij steeds vaker met op de spoedeisende uit hulp terecht, en houden vervolgens ziekenhuisbedden op tv bezet door omdat ze nog te kwetsbaar het zijn in om naar huis op tv te gaan. Wie langer thuis blijft door wonen op tv heeft daar het dus vroeg of laat de tijdens juiste ondersteuning bij nodig: uit tijdens hulp in de huishouding, hulp bij in het wassen met en van aankleden, bij de boodschappen. Maar wie het op tv is verantwoordelijk om dat te op regelen? En wie moet tijdens het tijdens betalen? Zijn dat de met ouderen zelf, of de toch de tijdens overheid? En hoe uit zit het met de kinderen, of naar de buurman? de Want Den Haag doet het naar ook een nadrukkelijk uit beroep op de mantelzorger. Maar hoeveel op in ruimte is er om nog meer in de voor elkaar te naar gaan zorgen? Volgens de laatste cijfers door van het het Sociaal Cultureel Planbureau zijn uit er uit maar liefst de vier miljoen mantelzorgers, uit die zorgen voor uit hun familieleden, buren of uit vrienden. En ondertussen worden we uit steeds ouder en op door werken we langer door. de Is dat allemaal nog te een naar combineren? Tegen welke drempels lopen uit ouderen aan op tv die afhankelijk zijn van mantelzorg en tijdens thuiszorg? Een het debat het met ouderen, zorgverleners een en mantelzorgers.

Vanaf van vanavond zendt van KRO-NCRV vier grote met live-debatten uit over onderwerpen die uit tijdens het de landelijke verkiezingen met een grote rol gaan een spelen. Liesbeth een Staats en Teun van de door Keuken presenteren Het Monitor op tv Debat, met waarin burgers, bestuurders en beleidsmakers van met met elkaar discussiëren over thema's de als wonen, zorg en in werken. De uit Monitor zet van al een aantal jaren onderwerpen op tijdens de kaart die tijdens voortkomen uit ervaringen naar van burgers. De door met problemen worden uitgezocht en op aan de kaak gesteld van en regelmatig corrigeren instanties het hun in systeemfouten. In naar Het Monitor Debat de krijgen burgers de kans hun ervaringen naar te delen met tijdens de mensen die door op er over gaan. Presentator Teun tijdens van de Keuken: "We laten van het burgers in debat op tv gaan met mensen die ook echt op tv iets aan met de situatie kunnen veranderen. van het Dat zijn meestal gemeentelijke de instanties en lokale politici, vaker het tijdens dan lijsttrekkers van de op tv landelijke partijen. Die zul je op tv dan van ook niet bij ons een zien. We willen geen met verkiezingsretoriek maar praten met over concrete naar oplossingen". Tijdens de live-uitzending het heeft zowel het op tv publiek in de studio op tv als het kijkerspubliek naar een het actieve rol in de het discussie. Presentator met Liesbeth Staats:"Via social media kunnen tijdens mensen op tv reageren op stellingen tijdens en hun op tv mening geven. Dat gebruiken we op direct in de tijdens uitzending, op door die manier uit houden we het uit heel dichtbij de uit ervaringen van mensen". Het Monitor Debat op tv start van vanavond met een debat over de uit flexibilisering de van de arbeidsmarkt. De werkloosheid daalt. tijdens uit Maar betekent dat ook dat de er voor iedereen met een baan het is met perspectief? het Vooruitzichten op van een vast contract lijken steeds kleiner het te worden. En tijdens mensen moeten op tv steeds vaker een genoegen nemen naar met kortere contracten, meerdere verschillende banen tijdens en door een hoop onzekerheid. Hoe goed van is het het eigenlijk gesteld door met onze door arbeidsmarkt? En het kabinet heeft de een tijdens afgelopen vier jaar vooral flexwerk het gepredikt. Maar naar heeft dat ook met goed uitgepakt? Flexwerkers, op tv mensen met vaste contracten, werkgevers door en ondernemers uit discussiëren met met elkaar over in hoe er voor iedereen gelijke uit kansen op tv zijn op werk dat kan door voorzien in een normaal tijdens bestaan. En uit onder welke de voorwaarden? En wat de hebben de de politieke partijen bedacht hoe in zij het een de de komende vier jaar op tv beter op willen doen? Zijn dat tijdens goede oplossingen voor flexwerkers op tv die het momenteel op zwaar een hebben?

maart 2019
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord