Programma gemist?

Welke op tv thema's worden belangrijk van bij de landelijke verkiezingen het op 15 maart? op Debat met tijdens betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers in over onderwerpen die de uit ons allen aangaan. Discussieprogramma over van thema's die bij in de landelijke verkiezingen belangrijk naar worden. Debat met van betrokken burgers, een ervaringsdeskundigen en beleidsmakers met over onderwerpen die ons op het allen aangaan, zoals arbeid, zorg op en op uitkeringen.

In Het Monitor tijdens Debat door wordt met ervaringsdeskundigen en het beleidsmakers gepraat over de op tv tegenprestatie. Is het op nuttig en op is uit het eerlijk om een mensen te verplichten iets terug tijdens te in doen voor hun uitkering? Een debat het tijdens onder leiding van door Teun van de Keuken en Liesbeth op Staats. Sinds van de invoering van tijdens de Participatiewet in in 2015 moeten mensen met een op bijstandsuitkering iets tijdens terug doen. op De gemeente op waar ze in wonen kan het ze dit opleggen. Dat met kan de van alles zijn, door van mantelzorg tot dozen door vouwen, van van papier prikken tot vrijwilligerswerk. Voor een mensen het die een kort in afstand hebben tot op tv de arbeidsmarkt uit is het van belang dat naar ze op deze door manier weer re-integreren. door Het doel op tv is kom op tv snel weer een baan te door krijgen. Van op mensen die langdurig in het de bijstand zitten, eist op tv de door gemeente dat je je uit nuttig maakt in ruil door het voor je uitkering. En dan op tv kan het zomaar met dat je moet schoffelen. een Is het in terecht dat de de overheid iets van terug verlangt door in ruil voor in je uitkering? Of is het naar een recht waar je in niks voor terug op met hoeft te doen? Is het een een stimulans om weer op snel op de tijdens arbeidsmarkt op te komen of het heeft het geen op tv nut? In deze tijdens uitzending gaan mensen met met een uitkering die een tegenprestatie door moeten op tv leveren of die reïntegreren op met elkaar de in debat over op of je iets terug op moet doen voor op tv je uitkering. een De wethouders van Amsterdam op tv en met Rotterdam zullen ook de degens kruisen, door want zij houden door een er een ander beleid op na uit als het tijdens gaat om het opleggen uit van uit een tegenprestatie op voor uitkeringsgerechtigden. met Verder gaan twee de landelijke politici met elkaar op tv over een het basisinkomen, een tijdens ander op idee dat er tijdens voor zou moeten zorgen op dat mensen die leven op tv in in de bijstand weer meer met mee te doen door in de een samenleving.

In aanloop naar de de op tv landelijke verkiezingen naar discussiëren we iedere week in op Het Monitor de Debat over van maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: met Oud het in eigen tijdens huis. Ouderen moeten de langer thuis blijven wonen. Dat op tv is de wil van door dit van kabinet. Maar hoe uit gaat dat in van de praktijk? En wie uit is verantwoordelijk? Het aantal ouderen op tv neemt snel in toe. Zo zal het met aantal 80-plussers tot op 2040 bijna verdrievoudigen. de Als we in niks doen naar wordt de door zorg onbetaalbaar vreest het kabinet. Daarom op tv moeten het we zo lang een mogelijk thuis blijven wonen, op en met is het relatief dure verpleeghuis alleen op tv nog voor de het zwakste een ouderen bedoeld. In De Monitor in lieten we op tv eerder zien wat de in gevolgen van zijn van het toenemend naar aantal hulpbehoevende ouderen dat door nog van in eigen huis woont. een Zo komen een zij steeds vaker tijdens op de spoedeisende hulp de terecht, en houden het vervolgens ziekenhuisbedden bezet omdat ze een nog met te kwetsbaar zijn om naar door huis een te gaan. Wie de langer thuis blijft wonen heeft daar in dus vroeg met of van laat de juiste ondersteuning bij nodig: tijdens hulp in de de naar huishouding, hulp bij een het wassen en aankleden, bij de het boodschappen. Maar het wie is verantwoordelijk om van dat van te regelen? En wie een moet het met betalen? Zijn dat de ouderen naar zelf, of toch tijdens de overheid? En tijdens hoe zit het met op tv de van kinderen, of door de buurman? Want Den Haag tijdens doet ook een nadrukkelijk uit beroep op de op tv mantelzorger. Maar hoeveel het ruimte is er op om een nog meer voor elkaar te een gaan zorgen? tijdens Volgens de laatste cijfers tijdens uit van het Sociaal Cultureel Planbureau zijn het er maar op liefst vier door miljoen mantelzorgers, die zorgen van voor hun van familieleden, buren of vrienden. het En ondertussen worden we uit in steeds ouder en van werken we langer door. Is dat de allemaal tijdens nog te op tv combineren? Tegen welke drempels lopen ouderen naar aan het die afhankelijk zijn van mantelzorg door en thuiszorg? Een op tv debat het met ouderen, zorgverleners en op tv mantelzorgers.

Vanaf vanavond naar zendt KRO-NCRV vier met grote live-debatten tijdens uit over naar onderwerpen die tijdens op tv de landelijke verkiezingen een grote rol een gaan het spelen. Liesbeth Staats en in Teun van de de Keuken presenteren Het Monitor in Debat, waarin op burgers, bestuurders naar en beleidsmakers uit met elkaar discussiëren tijdens over thema's als wonen, zorg op en werken. De van Monitor zet al het een aantal jaren door onderwerpen op de kaart uit die voortkomen uit ervaringen van van burgers. De naar problemen in worden uitgezocht en aan uit de kaak gesteld en naar regelmatig het corrigeren instanties hun systeemfouten. in In Het Monitor Debat op tv krijgen burgers tijdens de kans hun ervaringen door tijdens te delen met de mensen met die er over op tv gaan. Presentator Teun tijdens van de Keuken: "We naar laten uit burgers in debat gaan met in mensen die in ook echt iets aan een de situatie het kunnen veranderen. Dat zijn meestal uit gemeentelijke instanties het en het lokale politici, vaker met dan lijsttrekkers van de landelijke partijen. naar Die zul het je op tv dan ook niet bij van ons zien. We op tv willen geen verkiezingsretoriek maar de praten over concrete met oplossingen". Tijdens de tijdens live-uitzending heeft zowel de het publiek in de van studio als het kijkerspubliek uit op een actieve rol in de een discussie. Presentator in Liesbeth Staats:"Via social van media kunnen mensen naar reageren op stellingen en de hun op mening geven. Dat gebruiken we direct naar in op tv de uitzending, op die de manier een houden we het heel dichtbij de de ervaringen van mensen". Het naar Monitor Debat de start vanavond met het een debat een over de flexibilisering naar van de arbeidsmarkt. De werkloosheid daalt. door de Maar betekent dat tijdens ook dat er voor iedereen een op tv baan op is met perspectief? Vooruitzichten door op een vast de contract van lijken steeds kleiner te het worden. En mensen op moeten steeds vaker genoegen nemen op tv met kortere naar contracten, meerdere verschillende in banen en een op tv hoop onzekerheid. een Hoe goed is door het eigenlijk gesteld tijdens met onze arbeidsmarkt? En het het kabinet heeft de een naar afgelopen vier jaar met vooral flexwerk gepredikt. Maar heeft op dat ook goed uitgepakt? een Flexwerkers, mensen met op tv door vaste contracten, werkgevers en ondernemers op discussiëren naar met elkaar over hoe het er voor iedereen gelijke tijdens kansen zijn naar op werk dat kan tijdens voorzien in een normaal op bestaan. En onder op welke voorwaarden? En de wat naar hebben de politieke de partijen bedacht hoe zij uit het het de de komende vier jaar beter op tv een willen doen? Zijn dat tijdens goede oplossingen voor met flexwerkers die uit het momenteel zwaar tijdens hebben?

april 2021
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!