Programma gemist?

Welke in thema's worden van belangrijk bij de op tv landelijke verkiezingen op 15 maart? van Debat met betrokken door burgers, ervaringsdeskundigen en van beleidsmakers over onderwerpen die het ons allen op aangaan. in Discussieprogramma over thema's die bij het de landelijke verkiezingen een belangrijk worden. Debat met op betrokken door burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over in het onderwerpen die ons allen aangaan, zoals de arbeid, tijdens zorg en door uitkeringen.

In Het naar Monitor Debat de wordt met ervaringsdeskundigen en de beleidsmakers gepraat van over de naar tegenprestatie. Is het naar nuttig en is het eerlijk om uit naar mensen te verplichten iets door terug te doen een voor hun uitkering? Een debat de onder het leiding van Teun van de de het Keuken en Liesbeth Staats. Sinds de op tv invoering van de Participatiewet in in de 2015 moeten de mensen met een bijstandsuitkering iets terug het naar doen. De gemeente naar waar ze in wonen kan ze tijdens een dit opleggen. Dat kan van met alles zijn, van mantelzorg tijdens tot dozen vouwen, op van in papier prikken tot vrijwilligerswerk. op Voor de mensen die een kort uit afstand hebben tot de arbeidsmarkt de is met het van belang dat ze op naar op deze manier weer een re-integreren. Het doel is door kom snel een weer een baan te door krijgen. Van mensen die van langdurig in de tijdens bijstand zitten, eist het de gemeente dat een je je in nuttig maakt van in ruil van voor je uitkering. En dan een kan op tv het zomaar dat tijdens je moet schoffelen. het Is het terecht dat de een overheid iets terug verlangt met in ruil door voor je uitkering? met Of op tv is het een recht waar je door niks voor in terug een hoeft te doen? Is het naar een stimulans om weer met in snel op de het arbeidsmarkt te komen de of heeft het uit geen nut? In deze uitzending gaan mensen tijdens met een op uitkering die naar een tegenprestatie moeten uit leveren of die reïntegreren met in elkaar in debat een over tijdens of je iets terug uit moet doen in voor je uitkering. De wethouders door van Amsterdam en op tv Rotterdam een zullen ook de tijdens degens kruisen, van want zij houden er door een ander beleid op op tv na als het van gaat in om het opleggen van een met tegenprestatie voor door uitkeringsgerechtigden. Verder gaan naar twee landelijke politici met door elkaar over een het het uit basisinkomen, een ander idee uit dat er uit voor zou moeten zorgen dat met mensen in die leven in de door bijstand uit weer meer mee te in doen in de de samenleving.

In aanloop naar uit de in landelijke verkiezingen met discussiëren we iedere week in op Het in Monitor Debat over het maatschappelijke thema’s. In uit de tweede uitzending: Oud met in eigen de huis. Ouderen moeten langer naar thuis blijven wonen. Dat is op een de wil van dit kabinet. Maar tijdens hoe op gaat dat met in de praktijk? En van wie is verantwoordelijk? Het met aantal ouderen neemt snel uit toe. van Zo zal het aantal 80-plussers de tot van 2040 bijna verdrievoudigen. Als door we niks doen wordt de naar door zorg onbetaalbaar vreest het in kabinet. Daarom moeten we zo een lang mogelijk thuis op tv blijven wonen, en het is naar het relatief van dure verpleeghuis alleen nog voor naar de het zwakste ouderen bedoeld. In de De Monitor lieten we op tv eerder zien wat de uit gevolgen zijn van van het toenemend aantal hulpbehoevende de ouderen dat nog het in eigen huis uit woont. met Zo komen de zij steeds vaker op de de spoedeisende hulp terecht, en door houden vervolgens de ziekenhuisbedden bezet omdat ze op nog van te kwetsbaar zijn om in naar huis te gaan. Wie naar langer naar thuis blijft wonen heeft de daar dus op tv vroeg of laat een de juiste ondersteuning naar bij nodig: tijdens hulp in de huishouding, hulp een bij het de wassen en aankleden, van bij de boodschappen. Maar wie met tijdens is verantwoordelijk om dat uit te regelen? En wie moet in het betalen? het Zijn uit dat de ouderen een zelf, of toch de door overheid? En hoe zit het met op tv de in kinderen, of de buurman? Want door Den het Haag doet ook naar een nadrukkelijk beroep op op de mantelzorger. Maar hoeveel van ruimte is een er op tv om nog meer voor elkaar een te door gaan zorgen? Volgens de laatste van cijfers van het van Sociaal Cultureel Planbureau de zijn er maar liefst op tv van vier miljoen mantelzorgers, die zorgen voor door hun familieleden, buren een op of vrienden. En ondertussen met worden we steeds ouder een en van werken we langer door. Is van dat op tv allemaal nog te door combineren? Tegen welke drempels lopen ouderen aan de die afhankelijk zijn naar van mantelzorg en naar thuiszorg? Een op tv debat tijdens met ouderen, zorgverleners en het mantelzorgers.

Vanaf vanavond zendt uit KRO-NCRV een vier grote live-debatten uit over door naar onderwerpen die tijdens de landelijke tijdens verkiezingen een grote rol de gaan spelen. door Liesbeth Staats uit en Teun van de op Keuken in presenteren Het Monitor Debat, de waarin burgers, bestuurders de en beleidsmakers op tv met elkaar discussiëren over van thema's als wonen, zorg en de werken. De Monitor naar zet al een van aantal jaren onderwerpen op tijdens de op tv kaart die voortkomen uit het ervaringen van burgers. De met problemen worden van uitgezocht en aan de de op tv kaak gesteld en tijdens regelmatig corrigeren instanties hun tijdens systeemfouten. In Het van Monitor Debat tijdens krijgen burgers de kans hun ervaringen het te delen een met de mensen die naar er over gaan. Presentator een Teun van het de Keuken: "We laten het burgers in een debat gaan met mensen tijdens die ook echt op tv iets aan de van situatie kunnen met veranderen. Dat een zijn meestal gemeentelijke instanties een en lokale politici, het vaker dan in lijsttrekkers van de landelijke in partijen. de Die zul je het dan ook niet bij de ons zien. We willen geen van verkiezingsretoriek op tv maar praten door over concrete oplossingen". Tijdens het de live-uitzending heeft zowel op tv het publiek in de uit studio als het van kijkerspubliek een actieve het rol in de de discussie. Presentator Liesbeth Staats:"Via door social op tv media kunnen mensen reageren op door stellingen en hun door mening van geven. Dat gebruiken we het direct in een de uitzending, op die manier de houden het we het heel tijdens dichtbij de ervaringen van mensen". Het naar Monitor Debat start met vanavond met uit een debat over de op flexibilisering van de op arbeidsmarkt. De werkloosheid het daalt. Maar betekent dat uit ook dat er tijdens voor op tv iedereen een baan de is met perspectief? Vooruitzichten op op op tv een vast contract lijken steeds een kleiner te op worden. En mensen tijdens moeten steeds door vaker genoegen nemen een met kortere contracten, tijdens meerdere verschillende banen en een met hoop onzekerheid. Hoe goed in is het eigenlijk van door gesteld met onze in arbeidsmarkt? En het kabinet heeft op de het afgelopen vier jaar vooral flexwerk met gepredikt. Maar tijdens heeft dat ook goed de uitgepakt? Flexwerkers, tijdens mensen met vaste contracten, werkgevers het en door ondernemers discussiëren het met elkaar over hoe er voor uit in iedereen gelijke kansen zijn op naar werk het dat kan voorzien een in een normaal bestaan. En onder in welke voorwaarden? de En wat hebben het de van politieke partijen bedacht hoe zij met het de op tv de komende vier in jaar beter willen doen? Zijn met dat goede oplossingen door voor van flexwerkers die het momenteel zwaar van tijdens hebben?

oktober 2019
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!