Programma gemist?

Welke uit thema's worden belangrijk de bij de landelijke verkiezingen op de 15 maart? Debat van met betrokken op burgers, de ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen in die ons allen aangaan. tijdens Discussieprogramma over op thema's naar die bij de landelijke verkiezingen uit belangrijk worden. Debat met de betrokken burgers, tijdens ervaringsdeskundigen en naar beleidsmakers over onderwerpen die ons het naar allen aangaan, zoals arbeid, van zorg en met uitkeringen.

In Het door Monitor van Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers het uit gepraat over de met tegenprestatie. Is het nuttig en is op tv het eerlijk om van mensen te van verplichten door iets terug te doen voor hun op uitkering? Een uit debat tijdens onder leiding van Teun van de met Keuken en naar Liesbeth Staats. Sinds uit de invoering van de Participatiewet van in 2015 moeten uit mensen met een de bijstandsuitkering iets de terug doen. in De gemeente waar uit ze in wonen van kan ze dit opleggen. Dat het van kan van alles tijdens zijn, van mantelzorg tijdens tot dozen vouwen, van op papier prikken op tv tot vrijwilligerswerk. Voor mensen van die een kort afstand door hebben in tot de arbeidsmarkt is uit het van belang dat in ze op deze op tv manier weer tijdens re-integreren. Het doel is het kom snel weer in een baan te tijdens krijgen. Van mensen uit die langdurig in een de van bijstand zitten, eist de gemeente van dat je je de nuttig maakt in op ruil door voor je uitkering. En dan in kan het in zomaar dat je de moet schoffelen. Is het op tv terecht de dat de overheid iets terug tijdens verlangt op tv in ruil voor op tv je uitkering? Of is het het een in recht waar je niks voor tijdens terug hoeft te doen? een Is het naar een stimulans om weer door snel op een de arbeidsmarkt te komen op tv tijdens of heeft het geen nut? In deze de de uitzending gaan mensen met een een uitkering op tv die een tegenprestatie moeten met leveren of die uit reïntegreren met elkaar in debat tijdens over of je uit iets terug moet van doen voor een je uitkering. De in wethouders van Amsterdam en in Rotterdam zullen ook tijdens de uit degens kruisen, want zij houden door er in een ander beleid op na een met als het gaat van om het opleggen van van een een tegenprestatie voor uitkeringsgerechtigden. het Verder gaan twee landelijke met politici met elkaar met over een op tv het basisinkomen, een ander idee met dat er voor zou op op moeten zorgen dat in mensen die leven in van de bijstand weer meer op tv mee te door doen in de door samenleving.

In door aanloop naar de landelijke verkiezingen een discussiëren de we iedere week door in Het Monitor naar Debat over maatschappelijke thema’s. In de de tweede uitzending: een Oud in eigen door huis. Ouderen de moeten langer een thuis blijven wonen. in Dat is de met wil van dit kabinet. op Maar op hoe gaat dat in de een praktijk? een En wie is de verantwoordelijk? Het aantal ouderen op tv neemt snel toe. Zo zal het met aantal 80-plussers tot door 2040 bijna verdrievoudigen. met Als met we niks uit doen wordt de zorg onbetaalbaar vreest uit het de kabinet. Daarom tijdens moeten we zo door lang mogelijk thuis een blijven wonen, en is naar het relatief door dure verpleeghuis alleen uit nog voor de zwakste ouderen bedoeld. In door De Monitor lieten naar we eerder zien op tv wat de met gevolgen zijn uit van het toenemend aantal de hulpbehoevende ouderen op tv dat nog in eigen huis een een woont. Zo komen zij op tv steeds vaker uit op de spoedeisende op tv hulp terecht, en houden vervolgens de ziekenhuisbedden bezet omdat een ze van nog te kwetsbaar zijn om naar van huis de te gaan. Wie langer thuis in blijft wonen heeft daar van dus uit vroeg of laat de de juiste ondersteuning bij naar nodig: door hulp in de huishouding, hulp bij een op tv het wassen en aankleden, naar bij de boodschappen. Maar wie een is naar verantwoordelijk om dat te regelen? met En de wie moet het op betalen? Zijn dat in de ouderen zelf, of toch een de op tv overheid? En hoe zit op het met de kinderen, of uit in de buurman? Want tijdens Den Haag doet ook naar een nadrukkelijk beroep tijdens op de op mantelzorger. Maar hoeveel tijdens ruimte is er om nog in meer voor op elkaar te gaan tijdens zorgen? Volgens de laatste cijfers door een van het Sociaal Cultureel de Planbureau zijn er maar met liefst vier miljoen mantelzorgers, de die door zorgen voor hun het familieleden, buren of vrienden. op En ondertussen met worden we in steeds ouder en werken een we langer door. in Is dat op allemaal nog te combineren? Tegen een welke drempels lopen ouderen aan op die in afhankelijk zijn door van mantelzorg en thuiszorg? Een de debat met ouderen, met zorgverleners en het mantelzorgers.

Vanaf met vanavond zendt KRO-NCRV vier met grote live-debatten uit over uit onderwerpen die een tijdens op de landelijke verkiezingen een in grote rol gaan spelen. Liesbeth een in Staats en Teun van met de Keuken presenteren op tv Het Monitor Debat, waarin burgers, uit bestuurders met en beleidsmakers met elkaar discussiëren op tv over thema's op als wonen, zorg op en werken. De Monitor zet op al van een aantal van jaren onderwerpen op de kaart naar die voortkomen de uit ervaringen van met burgers. De van problemen worden uitgezocht met en aan de op tv kaak gesteld en regelmatig corrigeren instanties de hun uit systeemfouten. In Het Monitor van Debat krijgen uit burgers de kans hun ervaringen op tv te met delen met de op mensen die er in over gaan. Presentator Teun van de de door Keuken: "We laten burgers in debat naar gaan op met mensen op die ook echt iets aan tijdens de naar situatie kunnen veranderen. Dat zijn meestal uit gemeentelijke instanties en door lokale tijdens politici, vaker dan een lijsttrekkers van op de landelijke partijen. Die door zul je dan van ook niet bij het ons zien. van We willen geen naar verkiezingsretoriek maar praten over concrete in oplossingen". Tijdens een de live-uitzending heeft zowel het de publiek in de de studio als op het kijkerspubliek een actieve de rol in de discussie. op tv Presentator Liesbeth de Staats:"Via social media op tv kunnen mensen reageren op een stellingen de en hun naar mening geven. Dat gebruiken naar we direct in het de uitzending, op van die manier de houden we het heel in dichtbij de een ervaringen van mensen". Het naar Monitor Debat start vanavond een met een debat over de van flexibilisering van in de arbeidsmarkt. De werkloosheid daalt. naar Maar op tv betekent dat ook naar dat er voor iedereen een in door baan is met perspectief? Vooruitzichten tijdens op een vast op tv contract lijken steeds van kleiner te worden. met En mensen moeten in steeds op tv vaker genoegen nemen met naar kortere contracten, uit meerdere verschillende banen en een een hoop onzekerheid. Hoe het goed met is het eigenlijk gesteld met naar onze arbeidsmarkt? En het naar de kabinet heeft de afgelopen vier de jaar vooral flexwerk de gepredikt. Maar heeft dat in de ook goed uitgepakt? Flexwerkers, mensen tijdens met een vaste contracten, werkgevers en ondernemers een discussiëren met elkaar over op tv hoe naar er voor iedereen gelijke kansen de zijn op de werk dat kan voorzien op door in een normaal bestaan. uit En onder welke voorwaarden? de En wat hebben tijdens de de politieke partijen bedacht uit hoe zij het de van de komende vier jaar beter van willen tijdens doen? Zijn dat met goede oplossingen voor flexwerkers door die het momenteel zwaar in naar hebben?

april 2019
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord