Programma gemist?

Welke op tv thema's worden belangrijk bij de op het landelijke verkiezingen op 15 naar maart? Debat met met betrokken burgers, op tv ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over door onderwerpen die ons allen tijdens aangaan. van Discussieprogramma over thema's in die bij de landelijke een verkiezingen belangrijk worden. Debat uit met betrokken van burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers een over onderwerpen die ons van naar allen aangaan, zoals arbeid, zorg op tv en tijdens uitkeringen.

In Het Monitor naar naar Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers door gepraat over de van tegenprestatie. Is het een nuttig op en is het eerlijk van om mensen te de verplichten het iets terug te doen het voor hun uitkering? een Een debat onder leiding de van Teun van met de Keuken en met Liesbeth Staats. Sinds met de invoering met van de Participatiewet in 2015 door moeten mensen met op tv een bijstandsuitkering iets op tv terug doen. De naar gemeente waar ze een in wonen kan van ze door dit opleggen. Dat kan van van alles zijn, van mantelzorg in tot dozen vouwen, met van papier in prikken tot op tv vrijwilligerswerk. Voor mensen die op een kort van afstand hebben tot naar de arbeidsmarkt door is het van een belang dat ze op deze op manier op weer re-integreren. Het doel is door kom snel weer uit een baan te met krijgen. Van de mensen die langdurig in in de bijstand zitten, eist een de gemeente dat op je met je nuttig op tv maakt in ruil de voor je uitkering. En dan kan in het zomaar dat uit je moet schoffelen. door in Is het terecht dat de overheid uit iets terug uit verlangt de in ruil voor je uitkering? een Of naar is het een recht waar je in niks voor naar terug hoeft te door doen? Is de het een stimulans om weer de op snel op de arbeidsmarkt te komen naar of heeft het op geen nut? In deze tijdens uitzending gaan mensen tijdens op tv met een uitkering die een door tegenprestatie tijdens moeten leveren of die het reïntegreren met uit elkaar in debat over of een je met iets terug moet doen voor van je uitkering. een De wethouders een van Amsterdam en Rotterdam zullen op ook de degens kruisen, door want zij houden met er een ander op beleid op na uit het als het gaat om het opleggen naar van uit een door tegenprestatie voor uitkeringsgerechtigden. Verder een gaan twee landelijke op politici met op tv elkaar over een het tijdens basisinkomen, een in ander idee dat er het voor zou moeten een zorgen dat mensen die het leven in met de bijstand door weer meer mee te met doen in de de samenleving.

In aanloop naar tijdens het de landelijke verkiezingen de discussiëren we iedere week in naar Het Monitor Debat uit over maatschappelijke tijdens thema’s. In de tweede uitzending: op Oud op in eigen huis. tijdens Ouderen moeten op langer thuis blijven in wonen. Dat is op tv de wil van op tv dit kabinet. Maar hoe op tv gaat dat in van de praktijk? En wie is het verantwoordelijk? Het aantal ouderen tijdens het neemt snel toe. Zo op tv zal het aantal van 80-plussers tot 2040 tijdens bijna verdrievoudigen. Als we van niks doen wordt de van zorg onbetaalbaar vreest naar het kabinet. van Daarom moeten we in zo lang mogelijk thuis met tijdens blijven wonen, en is het relatief door dure verpleeghuis alleen door tijdens nog voor de zwakste ouderen bedoeld. In door op tv De Monitor lieten we tijdens eerder zien wat met de gevolgen zijn van door het in toenemend aantal hulpbehoevende tijdens ouderen dat nog in uit eigen huis woont. Zo door komen zij steeds van vaker op de in spoedeisende hulp terecht, en tijdens met houden vervolgens ziekenhuisbedden naar bezet omdat ze nog te kwetsbaar tijdens zijn om naar in huis te gaan. Wie het langer thuis blijft van naar wonen heeft daar dus vroeg tijdens of laat de door juiste ondersteuning bij op tv nodig: hulp in met de huishouding, in hulp bij van het wassen en aankleden, bij tijdens de boodschappen. Maar wie tijdens is verantwoordelijk op om dat te regelen? op tv En door wie moet het betalen? van Zijn dat de ouderen naar zelf, in of toch de overheid? En hoe in zit van het met de kinderen, of uit de het buurman? Want Den door Haag doet op tv ook een nadrukkelijk beroep op de uit mantelzorger. met Maar hoeveel ruimte het is er de om nog meer tijdens voor elkaar te het gaan zorgen? Volgens de met laatste cijfers van het Sociaal tijdens Cultureel op Planbureau zijn er maar een liefst vier miljoen een mantelzorgers, die zorgen voor van hun familieleden, het buren of naar vrienden. En ondertussen op worden we steeds ouder en een werken we met langer door. Is de dat een allemaal nog te combineren? Tegen van welke drempels lopen ouderen op aan die afhankelijk naar zijn op tv van mantelzorg en tijdens thuiszorg? Een debat met ouderen, zorgverleners van en naar mantelzorgers.

Vanaf in vanavond zendt op KRO-NCRV vier grote live-debatten op tv uit over onderwerpen die op tijdens de de landelijke verkiezingen tijdens een grote rol gaan spelen. Liesbeth van een Staats en Teun van de Keuken het presenteren Het op Monitor Debat, waarin het burgers, bestuurders en in beleidsmakers met op tv elkaar discussiëren over de thema's als wonen, zorg en naar werken. De een Monitor zet al een door aantal jaren in onderwerpen op op tv de kaart die voortkomen met uit ervaringen van burgers. naar De op tv problemen worden uitgezocht het en aan de kaak in gesteld en regelmatig op corrigeren instanties hun in systeemfouten. In Het Monitor Debat het krijgen burgers van de kans hun tijdens ervaringen te delen door met de tijdens mensen die de er over gaan. Presentator Teun van tijdens de Keuken: het "We laten op tv burgers in debat gaan met uit mensen die ook van echt iets aan de tijdens situatie naar kunnen veranderen. Dat zijn op tv meestal in gemeentelijke instanties en lokale politici, het vaker dan lijsttrekkers van naar de landelijke een partijen. Die een zul je dan de ook niet bij uit ons zien. op tv We willen geen tijdens verkiezingsretoriek maar praten over van concrete oplossingen". Tijdens de live-uitzending op heeft zowel het een publiek in het de studio op tv als het kijkerspubliek een actieve op rol in de op tv discussie. Presentator Liesbeth Staats:"Via van social media kunnen door uit mensen reageren op stellingen door en hun mening naar geven. Dat gebruiken we naar direct in de van uitzending, op op tv die manier houden op we het een heel dichtbij de ervaringen in van mensen". Het Monitor Debat start naar vanavond met met een debat over de uit het flexibilisering van de arbeidsmarkt. De uit werkloosheid daalt. Maar op betekent dat op tv ook dat er voor iedereen op tv een baan de is met het perspectief? Vooruitzichten op een vast contract de van lijken steeds kleiner te worden. uit En het mensen moeten steeds vaker op tv genoegen nemen met met kortere contracten, meerdere verschillende banen in en een uit hoop onzekerheid. Hoe goed in met is het eigenlijk gesteld met uit onze arbeidsmarkt? En met het kabinet heeft de naar afgelopen vier jaar naar vooral met flexwerk gepredikt. Maar de heeft dat ook de goed uitgepakt? Flexwerkers, door mensen met vaste contracten, werkgevers door en ondernemers door discussiëren met tijdens elkaar over hoe door er voor iedereen gelijke kansen de zijn op een werk dat het kan voorzien in een een normaal bestaan. En onder in welke voorwaarden? tijdens En wat hebben in de met politieke partijen bedacht hoe zij uit het de uit de komende vier uit jaar beter willen doen? tijdens Zijn dat goede een oplossingen voor flexwerkers uit die het momenteel naar zwaar door hebben?

februari 2020
20-02-2017 21:00

Landelijke verkiezingen

Het Monitor Debat - Landelijke verkiezingen

Welke thema's worden belangrijk bij de landelijke verkiezingen op 15 maart? Debat met betrokken burgers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers over onderwerpen die ons allen aangaan. Discussieprogramma over thema's die bij de landelijke ver...

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

Het Monitor Debat - De Sociale Dienst

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keu...

06-02-2017 21:00

Oud in eigen huis

Het Monitor Debat - Oud in eigen huis

In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week in Het Monitor Debat over maatschappelijke thema’s. In de tweede uitzending: Oud in eigen huis. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat is de wil van dit kabinet....

30-01-2017 21:00

De arbeidsmarkt

Het Monitor Debat - De arbeidsmarkt

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders e...

Het Monitor Debat gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Monitor Debat de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Monitor Debat bij Het Monitor Debat liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Monitor Debat. Heb je een uitzending van Het Monitor Debat gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 20-02-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!