Programma gemist?
mei 2017
10-04-2017 20:25

Slot: Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Vanavond is de laatste aflevering van Leven in de Brouwerij, het programma waarin bierliefhebber Patrick Stoof zijn vriend Kasper van Kooten meeneemt in zijn zoektocht naar het antwoord op de vraag 'wat maakt een biertje perfect?'. Het is eindelijk zo ver: het door Patrick en Kasper zelfgebrouwen bier is klaar. Hoe smaakt dat bier? De presentatoren nodigden de brouwers, die zij de afgelopen weken bezochten, uit voor een proefsessie in het Amsterdamse Vondelpark; daar waar hun zoektocht tien weken geleden begon. Zal het Leven in de Brouwerij-bier bij de brouwers in de smaak vallen?

03-04-2017 20:25

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Vandaag is een belangrijke dag voor presentatoren Patrick Stoof en Kasper van Kooten. De heren gaan namelijk het recept bepalen voor het door hun zelf te brouwen bier. Vandaag is een belangrijke dag voor presentatoren Patrick Stoof en Kasper van Kooten. De heren gaan namelijk het recept bepalen voor het door hun zelf te brouwen bier. Daarnaast maken ze tijd om de stadsbrouwerij van Nijmegen te bezoeken. Hier wordt in de distilleerderij ambachtelijk bier verwerkt tot whisky, likeur en jenever.

27-03-2017 20:25

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Patrick en Kasper staan met hun busje op het veerpontje Grubbenvorst en steken de Maas over. In de verte doemt een brouwerij op; het domein van hoofdbrouwer Gerard van de Broek. Patrick en Kasper staan met hun busje op het veerpontje Grubbenvorst en steken de Maas over. In de verte doemt een brouwerij op; het domein van hoofdbrouwer Gerard van de Broek. Gerard brengt de heren de beginselen van kwaliteitstesten bij. Zonder gist geen bier. En dat is ontzettend belangrijk om te weten als je je eigen bier wil brouwen. Gistkenner André van der Zee geeft een interessant lesje over alles wat je nog niet wist van gist. In Budel ontmoeten Kasper en Patrick Carine, Gerard en Harry Arts. Grootvader Arts opende in 1870 de deuren van deze Budelse brouwerij. Zij zijn al de vierde generatie brouwers die ambachtelijkheid hoog in het vaandel hebben staan.

20-03-2017 20:25

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Kasper en Patrick bezoeken een winkel met maar liefst 2100 verschillende soorten bier. In het café ernaast kan men, door een ingenieus tunnelsysteem, al deze bieren bestellen. Kasper en Patrick bezoeken een winkel met maar liefst 2100 verschillende soorten bier. In het café ernaast kan men, door een ingenieus tunnelsysteem, al deze bieren bestellen. De heren vervolgen hun weg naar Nijmegen, waar brouwers Sander en Kick de meest complexe bieren brouwen. Tot slot bezoeken Kasper en Patrick het eeuwenoude terrein van Maallust in Veenhuizen. Dit terrein huisvestte ooit 500 gezinnen, 400 wezen, landlopers en bedelaars. Vandaag de dag wordt er in het voormalig graanpakhuis gebrouwen in een ketel die door zijn kwaliteit de Rolls-Royce genoemd wordt.

06-03-2017 20:25

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Kasper en Patrick reizen af naar Gramsbergen, waar ze het brouwersechtpaar Gert en Carina ontmoeten. Gert en Carina varen hun eigen bierkoers en laten zich niet leiden door hypes. Kasper en Patrick reizen af naar Gramsbergen, waar ze het brouwersechtpaar Gert en Carina ontmoeten. Gert en Carina varen hun eigen bierkoers en laten zich niet leiden door hypes. Zij hangen de gedachte aan dat wat eeuwen goed is geweest, nu ook goed is. Hop is een belangrijk ingrediënt voor bier dat op het hoogtepunt tot wel twintig centimeter per dag groeit. De mannen bezoeken een hopveld en gaan zelf plukken. In Coevorden zit de kleinste brouwerij van Nederland. Bert en Monique runnen hun lieflijke brouwerij vanuit een piepklein huisje in hun achtertuin.

27-02-2017 20:30

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Patrick en Kasper reizen af naar Haarlem. Daar ontdekken ze een bier dat gebrouwen wordt volgens een oud stadsrecept, dat teruggaat naar 1407. Patrick en Kasper reizen af naar Haarlem. Daar ontdekken ze een bier dat gebrouwen wordt volgens een oud stadsrecept dat teruggaat naar 1407. In Zaandijk spreken de heren brouwer Patrick Breugem, die jaren geleden een ernstig ongeluk kreeg, maanden in coma lag, maar zich terugvocht. Die kracht heeft Breugem verwerkt in zijn bier. Aan het eind van de uitzending maakt sterrenkok Onno Kokmeijer een zwezerik klaar met een wel zeer bijpassend bier.

20-02-2017 20:25

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Presentatoren Kasper en Patrick ontmoeten brouwer Mark Strooker. Zijn brouwerij is tevens een veganistisch restaurant, waaruit hij de wereld een beetje beter en mooier wil maken. Presentatoren Kasper en Patrick ontmoeten brouwer Mark Strooker. Zijn brouwerij is tevens een veganistisch restaurant, waaruit hij de wereld een beetje beter en mooier wil maken. De mannen rijden door naar Bodegraven waar Menno Olivier laat zien hoe je op een 'links kapitalistische manier' bier kan brouwen. In Rotterdam ontmoeten Kasper en Patrick hipster-brouwer Etienne, die zijn baard al twintig jaar laat groeien. Hier wordt duidelijk dat bier vooral ook een sociale drank is.

13-02-2017 20:30

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Patrick en Kasper rijden in hun antieke blauwe busje door het Zeeuwse landschap. Ze gaan op bezoek bij een van de beste brouwers van Nederland en leren de beginselen van het moutproces. Patrick en Kasper rijden in hun antieke blauwe busje door het Zeeuwse landschap. Ze gaan ze op bezoek bij Kees Bubberman. Hij behoort tot de beste brouwers van Nederland. Verderop in Zeeland ontmoeten ze Andries de Groen sr., die de presentatoren door zijn immens grote moutfabriek leidt. Hij leert de heren de beginselen van het moutproces. En dat gaan Kasper en Patrick testen: ergens in het Zeeuwse landschap gaan ze hun eerste poging tot zelf brouwen ondernemen. En dat vinden ze spannend.

06-02-2017 20:25

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Kasper en Patrick rijden in hun busje naar een brouwerij op de Amsterdamse Wallen. Hier werken brouwers Fer en Arno met zeer gemotiveerde mensen, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Kasper en Patrick rijden in hun busje naar een brouwerij op de Amsterdamse Wallen. Hier werken brouwers Fer en Arno met zeer gemotiveerde mensen, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De heren ontmoeten hier Bart die schizofreen is. De reis vervolgt zich naar een oud klooster in Berkel-Enschot, waar Kasper en Patrick spreken met abt Bernardus. De abt vertelt hen over het originele trappistenbier dat nog steeds in het klooster gebrouwen wordt. Tot slot gaan de mannen langs bij de Bossche Mary-jane en Janneke. Zij brouwen bier met een wel heel opmerkelijke naam.

30-01-2017 20:25

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij - Leven in de Brouwerij

Van blond tot donker en van IPA tot Stout. Er bestaan talrijke verschillende bieren met ieder hun eigen authentieke smaak. Maar wat maakt een biertje perfect? Bierliefhebber Patrick Stoof neemt vriend Kasper van Kooten in het programma Leven in de Brouwerij mee in zijn zoektocht naar het antwoord op deze vraag. In hun busje reizen de heren door het land en doen zij inspiratie op bij de top van de Nederlandse bierbrouwers. Weten de drinkbroeders uiteindelijk zelf het perfecte bier te brouwen? Hun eigen Leven in de Brouwerij-bier? België staat van oudsher bekend als hét bierland van de wereld, maar Nederland doet daar allang niet meer voor onder. Bier is hot: de brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. De tocht van jeugdvrienden Kasper en Patrick brengt hen langs eeuwenoude familiebedrijven, creatieve start-ups en enthousiaste thuisbrouwers. Allen met één gemeende deler: de liefde voor bier. Welke mout gebruik je? Laat je de gerstekorrels branden of roosteren? En onder welke temperatuur laat je het bier gisten? De brouwers vertellen met passie over hun bier, de geschiedenis van hun brouwerij en het geheim van hun brouwproces. Kasper en Patrick proeven er op los en recenseren de bieren van de brouwers. Ondertussen maken zij ijverig aantekeningen, want uiteindelijk gaan ook zij de uitdaging aan: het brouwen van hun eigen bier. De brouwers verzamelen zich op het eind van de reeks voor de ultieme eindproef: hebben Kasper en Patrick het ultieme bier weten te brouwen?

Leven in de Brouwerij gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Leven in de Brouwerij de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Leven in de Brouwerij bij Leven in de Brouwerij liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Leven in de Brouwerij. Heb je een uitzending van Leven in de Brouwerij gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Leven in de Brouwerij gemist

Uitzending gemist van Leven in de Brouwerij? Hier kun je alle uitzendingen van Leven in de Brouwerij kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 10-04-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord