Programma gemist?

In deze in laatste uit aflevering trekt Dimitri Verhulst naar de van naar Zwitserse Alpen. Daar situeerde Thomas Mann in zijn naar monumentale boek 'De in Toverberg', vaak op 'de Mount Everest van de wereldliteratuur' van van genoemd. In het boek, op geschreven aan de uit vooravond van de Eerste naar Wereldoorlog, op tv wisselen patiënten in een sanatorium van het in gedachten over hun visie op een het het leven en het continent dat naar net in als nu turbulente tijden door kent. ‘De Toverberg’ laat op zich daardoor door ook lezen als een tijdens staalkaart van van ideeën over hoe in het verder moet met Europa. Dimitri op tv praat met naar onder anderen naar schrijver Arnon het Grunberg en violiste Patricia met Kopatchinskaja over het huidige Europa in het en de eenheidsgedachte naar die Beethoven uitdroeg in zijn beroemde een in 'Ode an die Freude', uit met de nog het bekendere zin 'Alle Menschen van werden een Bruder'. Daarnaast zoekt Dimitri de oude door schrijver naar György Konrad in op in zijn een woning in Boedapest. Konrad, die zowel naar het nazisme het als het communisme overleefde, uit op waarschuwt voor het opkomende islamisme, van dat hij in een een lijn een stelt met de twee eerdere door op tv ideologieën. Hoewel hij een benadrukt dat islamisme iets anders is de dan ‘de uit islam’, vindt uit hij dat Europa voorzichtig moet het zijn een met het tijdens toelaten van grote groepen op moslims. ‘De in democratie is in gevaar,’ de zegt hij. ‘In uit die zin is het nu naar een met vergelijkbare situatie als op tv in de periode tijdens waarin Thomas het Mann moest besluiten wat in het juiste pad was door om het te bewandelen.'

Dimitri Verhulst met gaat aan de op hand van werk van naar Michel op de Montaigne en James op tv Joyce het op zoek naar de oorsprong in van tijdens het 'ik' in de kunst, door en hoe het individu tijdens zich verhoudt tot tijdens het collectief. Dimitri een Verhulst gaat door op zoek naar tijdens de oorsprong van het uit 'ik' in van de kunst, en in hoe het individu zich het verhoudt van tot het met collectief. Hij reist naar het door zuiden van Frankrijk, op naar het kasteel door waar filosoof Michel de van uit Montaigne werkte aan de eerste de essays waarin naar bij herhaling het woord in 'ik' werd gebruikt. tijdens De schrijver stond een daarmee aan de met basis van het op tv egodocument zoals van we dat vandaag het de dag kennen. Dimitri Verhulst van bezoekt de ook Dublin op door 'Bloomsday', de dag waarop jaarlijks tijdens het boek het 'Ulysses' van naar James Joyce wordt met gevierd. In dat boek met vervolmaakte Joyce door een literaire techniek, het die ontleend was aan de de uit pysychologie: de zogenoemde 'stream of consciousness'. tijdens De tijdens lezer deint als het door ware mee de op de innerlijke gedachtestromen tijdens van een de hoofdpersonages. Verder duikt het hij in de geschiedenis achter van het ingenieuze wegenstelsel met Via Appia dat het de Romeinen een aanlegden, met wegen door die alle van naar Rome leidden en met reist hij naar tijdens het door Zweedse dorpje Älmhult, het kloppend hart met van meubelgigant IKEA. van met Het bedrijf stond aan de de basis de van wat we nu 'democratic design' met noemen: ontwerpen naar die het mogelijk maken het dat iedereen de naar eigen gerief tijdens zijn huis kan een inrichten, met aangepast aan de smaak en tijdens noden van op de tijd. Met in als rots in de de branding met de onverwoestbare Billy-boekenkast.

Dimitri Verhulst op tv onderzoekt door de meest uiteenlopende van kunstzinnige uitingen van tijdens verlangen. In Lissabon op tv verdiept hij zich in de melancholie op op achter het door in Portugezen gekoesterde begrip saudade. Dimitri Verhulst in onderzoekt de meest het op uiteenlopende kunstzinnige uitingen van verlangen. In een Lissabon verdiept naar hij zich op tv in de melancholie achter het naar door Portugezen gekoesterde met begrip saudade, dat de naar schuilgaat achter de met fadomuziek die je er nog altijd door op tijdens iedere straathoek in tijdens kunt horen. Hij toont het naar verlangen door naar verre oorden, de tijdens ongebreidelde op tv reislust die lang gepaard ging tijdens met door een Baedeker-reisgids in de tas of tijdens in het dashboardkastje. met Deze aflevering gaat het een ook over het uit verlangen naar hebbedingetjes, gadgets tijdens waarmee je je identiteit uit uitdraagt, zoals de Citroën op tv DS. En op over het het doodsverlangen, zoals gevat in van de cultklassieker uit 'Die Leiden des Jungen Werthers' met van J.W. von met met Goethe.

De een kunst waarin door onze meest duistere gevoelens worden verbeeld in en op verwoord. Veel expressionistische filmers op in het vooroorlogse Berlijn naar onderzochten met de donkere kant in onszelf op op tv en van de tijdens samenleving. Deze aflevering draait om de de kunst waarin onze uit op tv meest duistere gevoelens het worden verbeeld en verwoord. naar Veel van de expressionistische filmers uit die op tv in het een vooroorlogse Berlijn aan de slag een gingen, op onderzochten de donkere kant in onszelf, tijdens maar ook die van uit van de samenleving. Met uit zijn sciencefictionfilm van 'Metropolis' schetste regisseur door Fritz Lang een naar angstwekkend toekomstvisioen, die naar tot zijn afgrijzen door de de nazi's voor uit een utopie werd op tv gehouden. Kunstenares Marina Abramovic, die door naam uit maakte met performances waarin zij naar het uiterste van van een haar eigen lichaam het vroeg, dankt haar obsessie het met discipline en tijdens lijden aan haar hardvochtige opvoeding het in uit communistisch Servië. Maar van ook in de fictie het zijn met we gefascineerd door Het Kwaad. Dimitri met Verhulst reist naar tijdens Roemenië, het waar de mythe van van de bloeddorstige graaf Dracula in zorgvuldig uit in stand wordt op tv gehouden. Ook duikt op tv hij in in de wereld van in de donkerste takken van een heavy metal, waarin tot door op de dag van een vandaag met de heidense natuurgoden worden in verheerlijkt.

De kunst met waarin onze meest met duistere gevoelens worden verbeeld uit en het verwoord.Veel expressionistische met filmers in het vooroorlogse Berlijn naar onderzochten van de donkere kant in uit onszelf en van de de samenleving. tijdens Het draait om naar de kunst waarin op onze meest duistere gevoelens uit worden verbeeld en verwoord. de Veel door van de expressionistische filmers die van in met het vooroorlogse Berlijn met aan de slag gingen onderzochten op tv de donkere op kant in een onszelf, maar ook die van van de samenleving. Met zijn met op tv sciencefictionfilm 'Metropolis' schetste met regisseur Fritz Lang een met angstwekkend toekomstvisioen, die tot zijn op afgrijzen door de van nazi's voor een uit utopie werd gehouden. het Kunstenares Marina de Abramovic, die naar naam maakte met performances waarin op zij het uiterste door van op tv haar eigen lichaam vroeg, uit dankt haar van obsessie met discipline tijdens en lijden aan haar tijdens hardvochtige op opvoeding in communistisch Servië. Maar ook op tv in de fictie een zijn we in gefascineerd door tijdens Het Kwaad. Dimitri Verhulst reist van naar Roemenië, waar het de mythe naar van de uit bloeddorstige graaf op tv Dracula zorgvuldig in op tv stand wordt gehouden. tijdens Ook duikt hij in door de wereld op tv van de donkerste takken van naar heavy metal, waarin met tot op de dag op van vandaag de in heidense natuurgoden door worden door verheerlijkt.

In de kunst tijdens is de verbeelding uit aan de macht. op tv door Vrijwel ieder kind in Europa op groeit een op met lego als materiaal waarmee tijdens je alles van kunt maken, alsook op met de sprookjes op van Hans Christian Andersen. door In uit de kunst het is de verbeelding aan de de macht. Vrijwel ieder kind, een waar dan het ook in Europa, door groeit op van met lego als op materiaal waarmee je alles in kunt tijdens maken, alsook met de sprookjes van de tijdens Hans Christian Andersen. Dimitri Verhulst duikt het in naar Andersens getroebleerde leven. Ook praat tijdens Verhulst van met een achterkleinzoon van Jules van Verne, met die zijn van reizen over de wereld hoofdzakelijk tijdens in door zijn hoofd aflegde, gezeten door aan zijn schrijftafel in uit Nancy. Vernes een verbeelding ging naar zo sterk met hem aan de het haal dat hij naar over veel van voorspellende het gaven bleek te beschikken. Ook door ontmoet van Verhulst de Duitse kunstenaar door Jan Vormann, op tv die veel werkt door met lego als materiaal, en besteedt een de hij uitgebreid aandacht aan het een werk van Markies de op tv Sade, uit die op seksueel vlak de zijn op verbeelding de vrije teugels liet. Zijn op tv geschriften werden een lang de verboden, maar legden de kiem voor de veel latere het pornografie.

Dimitri door Verhulst verdiept zich in de de kunst tijdens die een uit rol heeft gespeeld bij met de bevrijding op van de vrouw. Hij naar reist naar uit Scandinavië, dat in veel opzichten leidend door in is in het doorbreken tijdens van stereotypen. de Dimitri Verhulst verdiept zich in de uit kunst een die een grote rol de heeft gespeeld met bij de bevrijding van naar de vrouw. de Hij reist naar een Scandinavië, dat in naar veel opzichten leidend is in een naar het doorbreken van stereotypen. Het toneelstuk van naar 'Een Poppenhuis' van de Noor de Henrik Ibsen naar veroorzaakte eind 19e op tv eeuw veel opschudding. Het uit was het door eerste stuk waarin een vrouw tijdens ongestraft het de deur van achter zich dichttrok en koos van voor de zichzelf; weg van naar haar echtgenoot, weg een van haar kinderen. een Dimitri Verhulst ontmoet naar ook de Zweedse actrice Sofia een Helin, die gestalte geeft door aan de de inspecteur in de van succesvolle serie The Bridge. een In het Engeland, waar de minirok werd de ontworpen, met reflecteren vrouwen in op de vraag wat tijdens zij anno nu uitdrukken met uit naar het dragen ervan. Ook duikt Dimitri met Verhulst in het van een leven van de feministische schrijfster Virginia een Woolf, een de van de de eerste auteurs met die diep afdaalden het in het gevoelsleven van tijdens vrouwen.

Over de kunst tijdens waarin God uit gezocht en vereerd uit wordt, evenals een de kunst door waarin hij wordt bespot. De vrijheid met uit om God te tijdens eren is niet vanzelfsprekend, de vrijheid met om hem te op tv van lasteren is dat evenmin. uit Over de kunst waarin God met gezocht en vereerd door wordt als door de in kunst waarin hij wordt van bespot. De vrijheid om de God te eren is naar niet uit vanzelfsprekend, de vrijheid om hem met door te lasteren is dat evenmin. de Dimitri op Verhulst bezoekt Jeannette naar Bougrab: de geliefde van met Charb, een van de door vermoorde van cartoonisten van het Franse tijdschrift Charlie naar op Hebdo. Sinds de commotie na de de aanslagen is ze uit Frankrijk ontvlucht. Ook van bezoekt Verhulst op tv de kathedraal van uit Chartres, een eeuwenoud van pelgrimsoord voor devote op christenen, en reist met hij naar de de uithoeken de van Europa waar een de vrije expressie het meest het onder uit druk staat en stond. van In de met Sovjet-Unie was religie lang in taboe, maar de hang naar het spiritualiteit bleef. in Met zijn abstracte op schilderij het op tv 'Zwarte Vierkant' verbeeldde de op tv schilder Malevitsj het van gelaat door van God. In op Istanbul, op het breukvlak van tijdens Europa en Azië, zoekt op tv Verhulst de van romanschrijver door Orhan Pamuk op. in Pamuk becommentarieert de vermeende spirituele een leegte in Europa en uit geeft aan het welke rol er met voor het de literatuur is op weggelegd.

Aan van de hand van de meest naar in uiteenlopende culturele iconen, van Beethoven met tot Pussy het Riot, van James Joyce een tot de uit minirok, en een van Dracula tot in Lego, ontrafelt schrijver tijdens Dimitri Verhulst de Europese tijdens identiteit in in de nieuwe achtdelige in VPRO-reisserie Made in uit Europe. In een tijd waarin Europa onder van vuur ligt, en in veel de van zijn op inwoners vraagtekens plaatsen bij zijn op tv betekenis, de gaat Dimitri Verhulst op zoek de naar naar het culturele DNA van op tv ons werelddeel. op tv Verhulst blijft weg van van bureaucratie en naar financiële crises, maar reist kriskras tijdens door op het Europa dat uit leeft in de boeken die tijdens we lezen, de films op van die we zien naar en de muziek waarnaar we in luisteren. in Kunst laat zien wat door Europeanen gemeen hebben. In uit de eerste aflevering onderzoekt op Dimitri Verhulst het naar verband de tussen Socrates, Pippi Langkous, punk op tv en Jacques Brel. uit Hij reist onder het meer naar de Athene, de naar bakermat van de Europese cultuur de waar Socrates een de autoriteiten bleef op bekritiseren. Hij laat zien met hoe Jacques tijdens Brel het kleinburgerlijke op tv milieu waarin hij een opgroeide ontworstelde en de niet alleen de uitgroeide tot een tijdens van de grootste chansonniers, maar het later ook de een voorbeeld werd voor door menig op tv punker. Hij praat uit met leden van de Russische in band Pussy Riot een die op revolteren tegen het bewind van Poetin een anno nu en naar portretteert Zweedse van vrouwen en mannen die in op tv in Pippi Langkous een een leven lang een opstandig rolmodel naar een zien. De geest van Socrates waart van nog altijd met rond.

december 2018
02-04-2017 20:15

Slot: Made in Europe

Made in Europe - Idealen

In deze laatste aflevering trekt Dimitri Verhulst naar de Zwitserse Alpen. Daar situeerde Thomas Mann zijn monumentale boek 'De Toverberg', vaak 'de Mount Everest van de wereldliteratuur' genoemd. In het boek, geschreven aan de vooravond va...

26-03-2017 20:15

Individualisme

Made in Europe - Individualisme

Dimitri Verhulst gaat aan de hand van werk van Michel de Montaigne en James Joyce op zoek naar de oorsprong van het 'ik' in de kunst, en hoe het individu zich verhoudt tot het collectief. Dimitri Verhulst gaat op zoek naar de oorsprong van ...

19-03-2017 20:15

Verlangen

Made in Europe - Verlangen

Dimitri Verhulst onderzoekt de meest uiteenlopende kunstzinnige uitingen van verlangen. In Lissabon verdiept hij zich in de melancholie achter het door Portugezen gekoesterde begrip saudade. Dimitri Verhulst onderzoekt de meest uiteenlopend...

18-03-2017 14:40

De duistere kant

Made in Europe - De duistere kant

De kunst waarin onze meest duistere gevoelens worden verbeeld en verwoord. Veel expressionistische filmers in het vooroorlogse Berlijn onderzochten de donkere kant in onszelf en van de samenleving. Deze aflevering draait om de kunst waarin ...

12-03-2017 20:20

De duistere kant

Made in Europe - De duistere kant

De kunst waarin onze meest duistere gevoelens worden verbeeld en verwoord.Veel expressionistische filmers in het vooroorlogse Berlijn onderzochten de donkere kant in onszelf en van de samenleving. Het draait om de kunst waarin onze meest du...

05-03-2017 20:15

Verbeelding

Made in Europe - Verbeelding

In de kunst is de verbeelding aan de macht. Vrijwel ieder kind in Europa groeit op met lego als materiaal waarmee je alles kunt maken, alsook met de sprookjes van Hans Christian Andersen. In de kunst is de verbeelding aan de macht. Vrijwel ...

26-02-2017 20:15

Vrije Vrouwen

Made in Europe - Vrije Vrouwen

Dimitri Verhulst verdiept zich in de kunst die een rol heeft gespeeld bij de bevrijding van de vrouw. Hij reist naar Scandinavië, dat in veel opzichten leidend is in het doorbreken van stereotypen. Dimitri Verhulst verdiept zich in de kunst...

19-02-2017 20:15

Religie

Made in Europe - Religie

Over de kunst waarin God gezocht en vereerd wordt, evenals de kunst waarin hij wordt bespot. De vrijheid om God te eren is niet vanzelfsprekend, de vrijheid om hem te lasteren is dat evenmin. Over de kunst waarin God gezocht en vereerd word...

12-02-2017 20:15

Rebellie

Made in Europe - Rebellie

Aan de hand van de meest uiteenlopende culturele iconen, van Beethoven tot Pussy Riot, van James Joyce tot de minirok, en van Dracula tot Lego, ontrafelt schrijver Dimitri Verhulst de Europese identiteit in de nieuwe achtdelige VPRO-reisser...

Made in Europe gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Made in Europe de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Made in Europe bij Made in Europe liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Made in Europe. Heb je een uitzending van Made in Europe gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Made in Europe gemist

Uitzending gemist van Made in Europe? Hier kun je alle uitzendingen van Made in Europe kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 02-04-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord