Programma gemist?

In deze laatste uit aflevering trekt Dimitri op tv van Verhulst naar de Zwitserse Alpen. op Daar situeerde Thomas op tv Mann zijn monumentale naar boek 'De op tv Toverberg', vaak 'de Mount Everest op van de naar wereldliteratuur' genoemd. In het tijdens op tv boek, geschreven aan de de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, van wisselen patiënten in in in een sanatorium van tijdens gedachten over hun uit visie op het leven en de het continent dat het net als nu door turbulente van tijden kent. ‘De Toverberg’ laat zich op tv daardoor uit ook lezen de als een staalkaart van ideeën over het hoe naar het verder moet met in Europa. Dimitri door praat met onder op anderen schrijver Arnon door Grunberg en violiste Patricia Kopatchinskaja in over het huidige de Europa en een de eenheidsgedachte die het Beethoven uitdroeg in de zijn beroemde 'Ode door an die op Freude', met de het nog bekendere zin 'Alle Menschen op werden Bruder'. op tv Daarnaast zoekt tijdens Dimitri de oude schrijver György Konrad met uit op in zijn woning in Boedapest. tijdens Konrad, die uit zowel het nazisme als in het communisme overleefde, het waarschuwt voor het met opkomende islamisme, van dat hij in de een lijn een stelt met de twee eerdere op tv ideologieën. het Hoewel hij benadrukt dat islamisme de iets tijdens anders is de dan ‘de islam’, vindt hij uit dat Europa van voorzichtig moet een zijn met het met toelaten van grote groepen een moslims. ‘De tijdens democratie is in gevaar,’ in zegt hij. ‘In die op zin is het een nu een een vergelijkbare situatie als in een de periode door waarin Thomas Mann moest besluiten naar wat het op tv juiste pad uit was om een te bewandelen.'

Dimitri van Verhulst gaat het aan de hand van werk van in van Michel de Montaigne het en James Joyce op zoek naar tijdens de een oorsprong van een het 'ik' in de naar kunst, en met hoe het individu zich verhoudt tot naar het collectief. Dimitri de Verhulst met gaat op zoek naar de naar oorsprong van het door het 'ik' in de kunst, en tijdens hoe van het individu zich verhoudt tot het de collectief. Hij reist op tv naar het door zuiden van het Frankrijk, naar het kasteel waar op filosoof Michel de met Montaigne werkte aan de de eerste essays door waarin bij tijdens herhaling een het woord 'ik' werd gebruikt. De op tv schrijver naar stond daarmee tijdens aan de basis het van het egodocument zoals het we dat op tv vandaag de dag op tv kennen. Dimitri Verhulst bezoekt door ook Dublin op 'Bloomsday', de op dag waarop jaarlijks van het boek 'Ulysses' op tv van James Joyce tijdens wordt gevierd. In uit door dat boek vervolmaakte Joyce tijdens een literaire techniek, die ontleend uit was aan de in uit pysychologie: de zogenoemde 'stream uit of consciousness'. De op lezer deint als tijdens het ware mee op in de innerlijke gedachtestromen de van de hoofdpersonages. Verder naar duikt hij in een de geschiedenis achter een op tv het ingenieuze wegenstelsel Via Appia door dat op de Romeinen aanlegden, met van wegen die tijdens alle naar Rome leidden en in reist hij een naar het Zweedse dorpje Älmhult, met het kloppend hart in van met meubelgigant IKEA. Het uit bedrijf stond op aan de basis van wat we in nu 'democratic door design' noemen: ontwerpen die op tv het mogelijk het maken dat iedereen naar uit tijdens eigen gerief zijn huis kan in inrichten, in aangepast aan de smaak en een noden van de tijd. op Met als rots naar in naar de branding de onverwoestbare op Billy-boekenkast.

Dimitri in Verhulst onderzoekt de door meest uiteenlopende kunstzinnige uitingen een van verlangen. In op Lissabon verdiept door hij zich in in de melancholie achter het de door uit Portugezen gekoesterde begrip uit saudade. Dimitri Verhulst op onderzoekt de meest een uiteenlopende kunstzinnige uitingen van verlangen. In in Lissabon verdiept uit hij zich in naar de melancholie achter tijdens het van door Portugezen gekoesterde begrip saudade, dat het schuilgaat achter op de fadomuziek die je een door er nog altijd van op iedere straathoek in kunt horen. de Hij toont het naar verlangen naar verre in oorden, de van ongebreidelde reislust die lang een gepaard ging door met uit een Baedeker-reisgids in de het tas of in het naar dashboardkastje. Deze aflevering een gaat de ook over het verlangen naar naar hebbedingetjes, gadgets waarmee in je je identiteit uitdraagt, uit op zoals de Citroën met DS. En over het van doodsverlangen, zoals gevat op tv in de cultklassieker 'Die Leiden naar des naar Jungen Werthers' uit van J.W. von in Goethe.

De kunst op tv waarin onze meest duistere het gevoelens worden in verbeeld en van verwoord. Veel expressionistische filmers in het het met vooroorlogse Berlijn onderzochten met de donkere kant door in onszelf in en van de samenleving. Deze in aflevering draait om de door kunst waarin onze van meest de duistere gevoelens een worden verbeeld en verwoord. Veel van naar op tv de expressionistische filmers naar die in het vooroorlogse Berlijn aan de het de slag gingen, met onderzochten de donkere kant uit in onszelf, maar ook die tijdens van de samenleving. op Met een zijn sciencefictionfilm een 'Metropolis' schetste regisseur door Fritz Lang een in angstwekkend toekomstvisioen, die tot door zijn afgrijzen door de op nazi's voor een utopie in werd gehouden. het Kunstenares Marina tijdens Abramovic, die naam maakte het met performances waarin zij een het uiterste op van haar op eigen lichaam vroeg, dankt haar met door obsessie met discipline en een lijden aan haar hardvochtige opvoeding het in van communistisch Servië. Maar ook in een de door fictie zijn we gefascineerd in door Het Kwaad. Dimitri een een Verhulst reist naar Roemenië, waar de door mythe van de de bloeddorstige graaf Dracula de zorgvuldig in op tv stand in wordt gehouden. Ook duikt het hij in op de wereld van de door donkerste takken van heavy metal, het in waarin tot op de dag van op in vandaag de heidense van natuurgoden worden verheerlijkt.

De kunst in waarin onze meest duistere door gevoelens worden verbeeld met en verwoord.Veel naar expressionistische filmers in het van vooroorlogse Berlijn in onderzochten de de donkere kant op tv in onszelf en van de samenleving. van Het draait om door de kunst op waarin onze meest naar duistere uit gevoelens worden verbeeld op tv en verwoord. Veel van de naar expressionistische filmers die met in het vooroorlogse Berlijn van aan de slag uit gingen onderzochten de tijdens donkere kant uit in onszelf, tijdens maar ook die van de uit samenleving. Met zijn met door sciencefictionfilm 'Metropolis' schetste regisseur op tv Fritz Lang een angstwekkend door toekomstvisioen, die tot uit zijn van afgrijzen door de nazi's voor uit een utopie werd gehouden. op tv Kunstenares Marina met Abramovic, die met naam maakte met performances naar waarin zij met het uiterste van met haar eigen lichaam van vroeg, dankt door haar obsessie met discipline en naar lijden aan in haar hardvochtige opvoeding in communistisch in tijdens Servië. Maar ook in de tijdens fictie in zijn we gefascineerd door met Het Kwaad. Dimitri Verhulst het reist naar Roemenië, met waar in de mythe van op de bloeddorstige graaf naar Dracula zorgvuldig in stand wordt tijdens gehouden. Ook duikt in hij in de wereld van het van de donkerste een takken van heavy metal, op waarin tot op de dag tijdens van vandaag de door in heidense natuurgoden worden het verheerlijkt.

In in de kunst is met de verbeelding met aan de macht. Vrijwel het ieder kind in Europa een groeit op met lego het naar als materiaal waarmee je alles tijdens kunt maken, tijdens alsook met de sprookjes van in Hans tijdens Christian Andersen. In de uit kunst is de verbeelding een aan de macht. door Vrijwel ieder kind, het waar door dan ook met in Europa, groeit op met op tv lego van als materiaal waarmee je in alles kunt maken, de alsook met de de sprookjes van Hans Christian Andersen. met met Dimitri Verhulst duikt in Andersens met getroebleerde leven. van Ook praat Verhulst met uit een op tv achterkleinzoon van Jules Verne, op die zijn met reizen over de wereld hoofdzakelijk tijdens in zijn hoofd aflegde, naar gezeten aan door zijn schrijftafel het in Nancy. op tv Vernes verbeelding ging zo sterk met van hem aan de een haal dat hij met over veel voorspellende het gaven bleek van te een beschikken. Ook ontmoet Verhulst de de Duitse kunstenaar van Jan Vormann, die in veel werkt met het lego als materiaal, op tv en besteedt hij uitgebreid met aandacht aan het werk in van Markies met de Sade, die op het seksueel vlak op zijn op tv verbeelding de vrije in teugels liet. Zijn op geschriften werden lang verboden, op maar legden de kiem de voor veel latere op pornografie.

Dimitri uit Verhulst verdiept zich op in de naar kunst die een rol heeft gespeeld op tv naar bij de bevrijding van de de vrouw. Hij van reist naar Scandinavië, dat naar in van veel opzichten leidend is in het op tv doorbreken van tijdens stereotypen. Dimitri Verhulst verdiept in zich in de in het kunst die een tijdens grote rol heeft een gespeeld bij de bevrijding van tijdens de vrouw. Hij reist in op tv naar Scandinavië, dat in veel het opzichten leidend is het in het doorbreken de van tijdens stereotypen. Het toneelstuk 'Een Poppenhuis' van een de Noor naar Henrik Ibsen in veroorzaakte eind door 19e eeuw veel opschudding. Het was op tv het eerste de stuk op tv waarin een vrouw in ongestraft de deur achter zich in dichttrok en door koos voor zichzelf; weg op tv van door haar echtgenoot, weg van op tv haar kinderen. Dimitri Verhulst ontmoet het ook de van Zweedse actrice Sofia Helin, van die op tv gestalte geeft aan de inspecteur in in in de succesvolle op serie The Bridge. uit In Engeland, waar de minirok werd van ontworpen, het reflecteren vrouwen op het de vraag wat zij anno een nu uitdrukken door met het dragen door ervan. uit Ook duikt Dimitri Verhulst in een het leven van van de feministische uit schrijfster Virginia Woolf, een op tv van de naar eerste auteurs die diep op afdaalden in het het gevoelsleven van het vrouwen.

Over de het kunst op waarin God gezocht en de vereerd wordt, een evenals de kunst waarin hij wordt door bespot. De naar vrijheid in om God te door eren is niet vanzelfsprekend, de vrijheid uit om hem naar te lasteren met is dat evenmin. een Over de met kunst waarin God gezocht en in vereerd uit wordt als de kunst waarin hij de wordt bespot. door De vrijheid om God uit te eren is tijdens een niet vanzelfsprekend, de vrijheid om het hem op te lasteren is dat evenmin. Dimitri naar Verhulst bezoekt Jeannette uit Bougrab: op tv de geliefde van Charb, naar een van van de vermoorde cartoonisten met van het in Franse tijdschrift Charlie met Hebdo. Sinds de commotie een na de aanslagen door is ze Frankrijk een ontvlucht. Ook bezoekt Verhulst uit de kathedraal van van Chartres, het een eeuwenoud pelgrimsoord voor van devote christenen, en reist hij op naar op de uithoeken met van Europa waar tijdens de vrije expressie het meest onder het een druk staat en van stond. In de Sovjet-Unie een was religie tijdens lang taboe, maar uit de hang naar spiritualiteit een bleef. Met zijn abstracte de schilderij in het 'Zwarte Vierkant' in verbeeldde de schilder Malevitsj het gelaat naar van God. op tv In op tv Istanbul, op het breukvlak een van Europa en Azië, een zoekt op tv Verhulst de romanschrijver Orhan Pamuk naar op. een Pamuk becommentarieert de vermeende een spirituele leegte de in Europa en geeft met aan welke op rol er voor de literatuur naar is het weggelegd.

Aan de op tv hand van van de meest uiteenlopende culturele tijdens iconen, van Beethoven tot uit Pussy Riot, van van James van Joyce tot de door minirok, en van Dracula door tot Lego, het ontrafelt schrijver Dimitri op tv Verhulst de Europese identiteit van in de nieuwe met achtdelige VPRO-reisserie met Made in Europe. In een naar tijd tijdens waarin Europa onder vuur ligt, met en op tv veel van zijn inwoners vraagtekens tijdens plaatsen door bij zijn betekenis, gaat een Dimitri Verhulst op zoek naar door het culturele DNA op van ons in werelddeel. Verhulst blijft weg op van bureaucratie uit en financiële crises, maar met reist tijdens kriskras door het Europa op tv dat leeft in de op boeken het die we lezen, de tijdens films die we door zien en de muziek van waarnaar de we luisteren. Kunst het laat zien tijdens wat Europeanen gemeen naar hebben. In de eerste aflevering onderzoekt Dimitri tijdens Verhulst met het verband tussen Socrates, in Pippi tijdens Langkous, punk en naar Jacques Brel. Hij door reist onder meer naar Athene, in de bakermat van van de Europese cultuur waar een Socrates de autoriteiten in uit bleef bekritiseren. Hij op laat zien hoe de Jacques Brel het het kleinburgerlijke milieu waarin naar hij opgroeide ontworstelde en niet met alleen uitgroeide tot een uit van van de grootste chansonniers, maar later met ook een een voorbeeld naar werd voor menig punker. Hij op praat met leden van een de een Russische band Pussy op Riot die revolteren tegen in het bewind van Poetin van anno door nu en met portretteert Zweedse vrouwen en mannen die uit uit in Pippi Langkous een leven van lang een opstandig tijdens rolmodel zien. De door geest van Socrates door waart nog altijd in rond.

augustus 2018
02-04-2017 20:15

Slot: Made in Europe

Made in Europe - Idealen

In deze laatste aflevering trekt Dimitri Verhulst naar de Zwitserse Alpen. Daar situeerde Thomas Mann zijn monumentale boek 'De Toverberg', vaak 'de Mount Everest van de wereldliteratuur' genoemd. In het boek, geschreven aan de vooravond va...

26-03-2017 20:15

Individualisme

Made in Europe - Individualisme

Dimitri Verhulst gaat aan de hand van werk van Michel de Montaigne en James Joyce op zoek naar de oorsprong van het 'ik' in de kunst, en hoe het individu zich verhoudt tot het collectief. Dimitri Verhulst gaat op zoek naar de oorsprong van ...

19-03-2017 20:15

Verlangen

Made in Europe - Verlangen

Dimitri Verhulst onderzoekt de meest uiteenlopende kunstzinnige uitingen van verlangen. In Lissabon verdiept hij zich in de melancholie achter het door Portugezen gekoesterde begrip saudade. Dimitri Verhulst onderzoekt de meest uiteenlopend...

18-03-2017 14:40

De duistere kant

Made in Europe - De duistere kant

De kunst waarin onze meest duistere gevoelens worden verbeeld en verwoord. Veel expressionistische filmers in het vooroorlogse Berlijn onderzochten de donkere kant in onszelf en van de samenleving. Deze aflevering draait om de kunst waarin ...

12-03-2017 20:20

De duistere kant

Made in Europe - De duistere kant

De kunst waarin onze meest duistere gevoelens worden verbeeld en verwoord.Veel expressionistische filmers in het vooroorlogse Berlijn onderzochten de donkere kant in onszelf en van de samenleving. Het draait om de kunst waarin onze meest du...

05-03-2017 20:15

Verbeelding

Made in Europe - Verbeelding

In de kunst is de verbeelding aan de macht. Vrijwel ieder kind in Europa groeit op met lego als materiaal waarmee je alles kunt maken, alsook met de sprookjes van Hans Christian Andersen. In de kunst is de verbeelding aan de macht. Vrijwel ...

26-02-2017 20:15

Vrije Vrouwen

Made in Europe - Vrije Vrouwen

Dimitri Verhulst verdiept zich in de kunst die een rol heeft gespeeld bij de bevrijding van de vrouw. Hij reist naar Scandinavië, dat in veel opzichten leidend is in het doorbreken van stereotypen. Dimitri Verhulst verdiept zich in de kunst...

19-02-2017 20:15

Religie

Made in Europe - Religie

Over de kunst waarin God gezocht en vereerd wordt, evenals de kunst waarin hij wordt bespot. De vrijheid om God te eren is niet vanzelfsprekend, de vrijheid om hem te lasteren is dat evenmin. Over de kunst waarin God gezocht en vereerd word...

12-02-2017 20:15

Rebellie

Made in Europe - Rebellie

Aan de hand van de meest uiteenlopende culturele iconen, van Beethoven tot Pussy Riot, van James Joyce tot de minirok, en van Dracula tot Lego, ontrafelt schrijver Dimitri Verhulst de Europese identiteit in de nieuwe achtdelige VPRO-reisser...

Made in Europe gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Made in Europe de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Made in Europe bij Made in Europe liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Made in Europe. Heb je een uitzending van Made in Europe gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Made in Europe gemist

Uitzending gemist van Made in Europe? Hier kun je alle uitzendingen van Made in Europe kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 02-04-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord