Programma gemist?

In de peilingen van is de met PVV de naar grootste partij. Wilders zegt op tv premier te met willen worden. door Kan de kiezer het daarop rekenen? Volgens veel partijen op zou de partijleider de weglopen voor verantwoordelijkheid. 'Dat van is de uw politiek, naar weglopen, niet aanpakken.' Aldus met Mark Rutte uit tegen Geert Wilders tijdens een door verkiezingsdebat in 2015. Sinds naar uit de onderhandelingen in het Catshuis in van 2012 stukliepen, wordt de het uit de PVV verweten: het is door een een 'weglooppartij'. In de van peilingen is naar de PVV virtueel met afstand de het grootste partij. Geert naar Wilders een zegt dat van hij premier wil worden. Kan de door kiezer daarop tijdens rekenen? Volgens veel partijen een in zou de partijleider niet van willen besturen op en weglopen voor verantwoordelijkheid. Politicologica onderzoekt de of dit klopt door door of dat het slimme naar retoriek is.

D66 profileert zich uit met al sinds haar tijdens oprichting als de een partij van de bestuurlijke vernieuwing. op tv Transparantie staat hoog in uit het vaandel. Houden van de Democraten tijdens zich aan op dat zelfgekozen imago? naar D66 profileert zich al door sinds een haar oprichting als de door partij van van de bestuurlijke vernieuwing. Transparantie staat hoog het in op het vaandel. Politicologica op onderzoekt of de Democraten op zich op houden aan dat in zelfgekozen imago.

De VVD kende de een flink aantal het integriteitsschandalen, een probleem een voor door de partij naar van 'law & naar order'. Hoe gaat de VVD om tijdens met tijdens het negatieve imago van op een niet-integere partij? van De VVD door kende een flink aantal de integriteitsschandalen. Een met probleem voor de van partij die zichzelf neerzet als het de van partij van 'law het & order', van veiligheid naar en in justitie. Hoe gaat de VVD op tv om door met het negatieve imago van op tv een een niet-integere partij? Ton naar Hooijmaijers, Jos van een Rey, Johan Houwers, Frans Weekers, uit Mark uit Verheijen en René Leegte; het naar is een met greep uit met de lange lijst VVD'ers die tijdens negatief het op nieuws haalden wegens vermeende uit integriteitsschendingen. Een aantal naar van deze het zaken zorgt ervoor dat de tijdens VVD in met 2013 besluit in in te grijpen: er met komt een tijdens commissie integriteit en naar alle bestuurders door dienen een vuistreglement het te ondertekenen. De maatregelen kunnen het een nieuwe stroom door integriteitsschandalen het in 2015 niet voorkomen. Dit in tot groot van ongenoegen van uit een aantal actieve tijdens VVD-leden. 'Wij zijn klaar met de de affaires', klinkt het in uit Friesland. En in met vanuit Gelderland twittert het de kritische VVD-lid op tv Mijntje Pluimers: 'Denk je in dat Rutte cs zich uit iets van ons aantrekt? op tv In '13 iig het niet tijdens #kaltgestelt'. Pluimers diende in 2013 met op tijdens het VVD-congres een motie in op tv over integriteit, op die met vervolgens werd afgeraden door van het partijbestuur. met In Politicologica blikt ze openhartig in terug. Naast Mijntje met Pluimers spreken o.a. ook met uit VVD-partijvoorzitter Henry Keizer, politiek commentator uit Ron Fresen in en journalist de Ariejan Korteweg. Zij geven het antwoord op de vraag uit hoe de VVD omgaat op tv met de schandalen met op tv en kritische VVD-leden.

In op de aanloop naar van de Tweede Kamerverkiezingen op 15 het door maart 2017 zendt Human de serie het Politicologica op uit, over een de rol van beeldvorming in de uit Haagse Politiek. op Over politiek van & publieke opinie, op tijdens zoek naar op de (zwarte) op magie van framing. Hoe naar werkt framing? Hoe framen partijen – met vanuit de door Kamer, de het media en de op tv zalen in het land? op En hoe op laten partijen zich framen door uit hun op concurrenten, door op tv het publiek en tijdens belangengroepen. Kan je het een negatief frame ooit doorbreken? In tijdens de van eerste uitzending: de de PvdA. De Partij door van de Arbeid van wordt door tegenstanders al tijdens jaren de het ‘Partij van naar de Allochtonen’ en van ‘softe theedrinkers’ genoemd. Partijprominenten tijdens als Wouter Bos, Felix Rottenberg, Ella het Vogelaar en Rob het het Oudkerk krijgen de vraag voorgelegd waarom uit vooral de door PvdA verantwoordelijk wordt op gehouden op voor de problemen van de de multiculturele op samenleving. Ze praten openhartig naar over de in manier waarop de sociaaldemocraten worstelen met het de verwijten tijdens en het softe naar imago. De makers gaan ook het het te rade bij oud PvdA’ers tijdens als Tunahan Kuzu met en Jacques met Monasch die op voor een eigen koers naar kozen. Politicologica neemt de kijker in tijdens deze aflevering mee met op tijdens verkiezingscampagne en onderzoekt of de naar ‘Partij van de uit Allochtonen’ een geuzennaam in is uit of een op tv achilleshiel.

november 2019
09-03-2017 23:00

De PVV

Politicologica - De PVV

In de peilingen is de PVV de grootste partij. Wilders zegt premier te willen worden. Kan de kiezer daarop rekenen? Volgens veel partijen zou de partijleider weglopen voor verantwoordelijkheid. 'Dat is uw politiek, weglopen, niet aanpakken.'...

02-03-2017 23:10

D66

Politicologica - D66

D66 profileert zich al sinds haar oprichting als de partij van de bestuurlijke vernieuwing. Transparantie staat hoog in het vaandel. Houden de Democraten zich aan dat zelfgekozen imago? D66 profileert zich al sinds haar oprichting als de pa...

23-02-2017 22:55

De VVD

Politicologica - De VVD

De VVD kende een flink aantal integriteitsschandalen, een probleem voor de partij van 'law & order'. Hoe gaat de VVD om met het negatieve imago van een niet-integere partij? De VVD kende een flink aantal integriteitsschandalen. Een probleem...

16-02-2017 22:55

De Partij van de Arbeid

Politicologica - De Partij van de Arbeid

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 zendt Human de serie Politicologica uit, over de rol van beeldvorming in de Haagse Politiek. Over politiek & publieke opinie, op zoek naar de (zwarte) magie van framing. Hoe w...

Politicologica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Politicologica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Politicologica bij Politicologica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Politicologica. Heb je een uitzending van Politicologica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Politicologica gemist

Uitzending gemist van Politicologica? Hier kun je alle uitzendingen van Politicologica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 09-03-2017 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!