Programma gemist?

Marathonuitzending op van de met serie 13 in de van oorlog.

Marathonuitzending in van de serie uit 13 in de met oorlog.

de Marathonuitzending.

met Marathonuitzending.

De op bevrijdingsfeesten lopen een tegen hun einde op tv en de balans het van de oorlog wordt met opgemaakt. De het bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en op de uit balans van de een oorlog wordt opgemaakt. David (13 uit naar jaar, Den Haag) keert terug door uit Auschwitz, door waar hij zijn hele familie tijdens heeft verloren en de ontdekt op dat niemand van in Nederland op zijn tijdens terugkeer zit te wachten. Lisa naar Wade staat de op het strand uit van Zandvoort door en zoekt naar onontplofte bommen door en de landmijnen. Deze moesten na de naar oorlog worden tijdens geruimd om op tv het land weer te kunnen het opbouwen. door Een gevaarlijk door karwei!

De bevrijding uit van Nederland wordt van met gemengde gevoelens op ontvangen door Jurgen (16 op jaar, Bremen), het een jonge Duitse soldaat de die tijdens heilig geloofde in in zijn Führer. De bevrijding van op Nederland naar wordt met met gemengde gevoelens ontvangen door in Jurgen (16 jaar, Bremen), een de jonge Duitse de soldaat die heilig geloofde naar in zijn Führer. uit Ontgoocheld luistert op tv hij naar tijdens de laconieke reacties van op zijn op kameraden en het gezang een op straat, waar de de bevrijding uitbundig wordt het gevierd. Lisa Wade is met op in Wageningen op de op plek waar de onderhandeling de over de uit vrede in de Nederland plaatsvond. Zij zit aan de uit echte onderhandelingstafel in van Hotel De Wereld de een en vraagt zich af hoe uit dat er op toen aan toe van ging.

Nederlands-Indië uit staat centraal. Christiaan van (12 jaar, Batavia), de zoon op tv van tijdens de resident, wordt uit in een kamp opgesloten, door als de een Japanners de Nederlandse kolonie door veroveren. de Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan een (12 jaar, Batavia), in de zoon van de op resident, wordt in naar een kamp opgesloten, als van de Japanners de naar Nederlandse van kolonie veroveren. Met de Japanse naar overgave is de de oorlog voor de uit Nederlanders in Indië naar naar echter nog lang een niet voorbij. Lisa Wade gaat op naar het Indonesië en bezoekt een een voormalig Jappenkamp. Ook de loopt ze over de 'dodenspoorlijn', een de uit spoorweg tussen Birma en de Thailand.

De geallieerden de hebben op de slag om Arnhem verloren een en in het de westen van tijdens Nederland breekt de Hongerwinter uit. van met De geallieerden hebben de naar slag om Arnhem een verloren en in op het westen van naar Nederland breekt de Hongerwinter uit. op Marie naar (twaalf jaar, Den Haag) gaat met met haar van broertje het op hongertocht om op wat schamele spullen uit te ruilen voor iets de eetbaars. Maar bij terugkeer wil naar een op landwachter hen alles afnemen. Lisa het Wade met laat zien van hoe weinig mensen te de eten hadden en hoe ze met tijdens probeerden te overleven in naar deze strenge met winter.

Hitler tijdens hoopt met zijn door Atlantikwall de onvermijdelijke invasie naar tegen te uit houden. Hitler hoopt met zijn het Atlantikwall op tv de onvermijdelijke invasie tegen te uit houden. Op een het wandkaart houden uit Joost (10 de jaar, Arnhem) en zijn op opa de uit razendsnelle opmars van op de geallieerden bij. Wanneer duizenden naar parachutisten bij in Arnhem landen, vieren naar beiden de bevrijding met al. op Maar dat blijkt voorbarig. Op de tijdens John Frost brug van in uit Arnhem laat Lisa Wade zien op waar en hoe uit de op bevrijding van de Nederland stokte.

Het door verhaal van de in Nederlandse Joden in op weg naar de naar vernietigingskampen. Het met verhaal van de Nederlandse Joden op van de weg naar de vernietigingskampen. de Roos (13 jaar, uit Amsterdam) is met met haar ouders door opgepakt en weggevoerd het naar Kamp Westerbork. door Daar wordt iedere strohalm aangegrepen om tijdens te het mogen blijven, maar tevergeefs: Roos naar gaat met haar op het ouders op transport in naar Auschwitz. Lisa Wade bezoekt het een grote uit vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar van de meeste Joden meteen na een aankomst naar de met gaskamers werden uit afgevoerd.

Het symbolische verzet met tegen de bezetter op tv is de uitgegroeid tot tijdens een georganiseerde ondergrondse beweging een die zelfs geweld niet uit met de weg tijdens gaat. Het symbolische het verzet tegen de een bezetter is een uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse een beweging die op tv zelfs met geweld niet uit de weg gaat. uit naar Ook Els (16 jaar, Haarlem) in neemt van deel aan wapendroppings uit en overvallen op distributiekantoren. Na een de liquidatie nemen de de tijdens Duitsers op meedogenloze wijze wraak. Lisa tijdens Wade is in de het Bevrijdingsmuseum in uit van Groesbeek en legt uit tijdens hoe met allerlei een 'vervalsingattributen' op het ingenieuze wijze valse persoonsbewijzen werden de gemaakt.

Te tijdens zien is tijdens hoe de Jodenvervolging in kleine, op maar onontkoombare het stappen door de Duitse bezetters het de wordt voorbereid. Te door zien is hoe de Jodenvervolging de in kleine, de maar onontkoombare stappen door de de Duitse op tv bezetters wordt voorbereid. De joodse het Kaat de (12 jaar, Amsterdam) is zich op tv pijnlijk bewust door van de op tv vernederende maatregelen tegen haar in ouders, zusje tijdens en kennissen: de de verplichte registratie, het moeten dragen uit in van de Jodenster, het uit isolement dat hierop uit volgde en de tenslotte... deportatie. Lisa Wade is in op één door van de plekken waar op Joden het hun gele ster moesten kopen. door Ook laat ze in naar het op achterhuis zien waar een Anne Frank met in haar familie zat tijdens ondergedoken.

Het op Nederlandse verzet staat door centraal. Van het onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse met beweging. Het Nederlandse het door verzet staat centraal. op tv Van onschuldige speldenprikjes tot op tv een grootschalige ondergrondse op beweging. Het illegale uit koerierswerk is een voor Els (15 jaar, van Haarlem) een spannend een avontuur, totdat ze wordt in verraden en haar naar leven groot gevaar naar loopt. door Lisa Wade is o.a. in naar de dodencel de van de Scheveningse naar strafgevangenis. In het dit zogenaamde 'Oranjehotel' hebben veel op tv verzetsmensen vastgezeten. Op met de een muren van de cel zijn van nog altijd kreten op tv en de uitspraken van de naar gevangenen bewaard gebleven.

Dit op keer gaat het over de op door Nederlandse waaghalzen, die tijdens de op bezetting met naar het vrije tijdens Engeland vluchtten. Dit op tv keer gaat het een over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens in de bezetting naar uit het vrije een Engeland vluchtten. Pieter door (16 jaar, Scheveningen) wil de niet langer in op tv Nederland blijven, wanneer naar op zijn vader op bevel van met de naar Duitsers, in verband een met angst voor spionage, al zijn op postduiven moet doodmaken. het Pieter waagt op zich de aan een gevaarlijke overtocht die het veel mensen met het leven uit kost. Lisa Wade brengt in Engeland op een bezoek aan een in de oude werkkamer van een Koningin Wilhelmina; de plek van van de waaruit zij werkte aan de de bevrijding van tijdens Nederland.

De rol met van de een NSB wordt voor en tijdens door op tv de Tweede Wereldoorlog tijdens belicht. De rol naar van de NSB wordt voor en het tijdens met de Tweede Wereldoorlog van belicht. Na jaren van crisis het op maakt de vader van Corry met (12 jaar, Hilversum) uit als trouw NSB-lid in een glansrijke carrière een door dankzij de met Duitse bezetter. in Maar na van de bevrijding krijgt het hele met gezin de de gruwelijke rekening gepresenteerd. naar Lisa Wade staat o.a. tijdens in door Lunteren bovenop De Muur van het Mussert. De door plek waar NSB-leider naar Anton Mussert in vroeger zijn aanhang het toesprak.

oktober 2021
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!