Programma gemist?

Marathonuitzending van in de serie de 13 in de op tv oorlog.

Marathonuitzending van van de serie 13 in in een de oorlog.

door Marathonuitzending.

op Marathonuitzending.

De bevrijdingsfeesten lopen in tegen hun de einde naar en de balans van de een oorlog wordt door opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen de hun einde en in de naar balans van in de oorlog wordt op tv opgemaakt. David (13 jaar, Den een Haag) keert de terug uit naar Auschwitz, waar hij zijn hele op tv familie heeft verloren met en ontdekt dat niemand op in Nederland naar op zijn terugkeer een zit te wachten. van Lisa Wade de staat op een het strand van Zandvoort en zoekt tijdens naar onontplofte bommen op tv en landmijnen. naar Deze tijdens moesten na de oorlog een worden geruimd om het van land weer te op tv kunnen opbouwen. Een tijdens gevaarlijk door karwei!

De bevrijding op tv van Nederland wordt op met gemengde een gevoelens ontvangen van door Jurgen (16 naar jaar, Bremen), een jonge Duitse een soldaat die heilig geloofde uit in zijn tijdens Führer. in De bevrijding van naar Nederland wordt met tijdens gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen het (16 uit jaar, Bremen), een jonge de Duitse soldaat die heilig naar geloofde in een zijn Führer. Ontgoocheld door luistert hij naar het de laconieke naar reacties van zijn kameraden van en het gezang door op straat, waar de met bevrijding uitbundig wordt gevierd. op Lisa met Wade is in naar Wageningen op de plek op tv waar de onderhandeling over door de vrede het in Nederland naar plaatsvond. Zij zit aan de de echte onderhandelingstafel door in Hotel het De Wereld en vraagt uit zich uit af hoe dat door er toen aan toe in ging.

Nederlands-Indië staat centraal. een Christiaan (12 jaar, op Batavia), de zoon door van op tv de resident, de wordt in een kamp een opgesloten, als de uit Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. op Nederlands-Indië staat centraal. in Christiaan met (12 jaar, Batavia), op tv de zoon van naar de resident, van wordt in een kamp van opgesloten, als de Japanners de tijdens Nederlandse naar kolonie veroveren. Met tijdens de Japanse met overgave is de oorlog een voor de Nederlanders van in Indië echter van nog lang de niet voorbij. Lisa Wade het gaat naar Indonesië en bezoekt op tv een naar voormalig Jappenkamp. Ook de loopt ze in over de 'dodenspoorlijn', de spoorweg tussen tijdens Birma op en Thailand.

De geallieerden uit hebben door de slag om Arnhem verloren op tv en in van het westen van Nederland op tv breekt de Hongerwinter uit uit. De geallieerden met hebben de slag een om Arnhem verloren op tv en in op het westen van Nederland naar breekt de Hongerwinter uit. op Marie uit (twaalf jaar, Den Haag) gaat op tv op tv met haar broertje op hongertocht op om op tv wat schamele spullen het te ruilen voor iets op eetbaars. Maar bij terugkeer wil het een landwachter de hen een alles afnemen. Lisa Wade op laat zien hoe weinig het mensen te het eten hadden en hoe naar ze naar probeerden te overleven in met deze strenge door winter.

Hitler hoopt op tv met in zijn Atlantikwall de onvermijdelijke in invasie tegen te houden. op tv Hitler uit hoopt met zijn Atlantikwall in de onvermijdelijke invasie tegen te een houden. Op een in met wandkaart houden Joost uit (10 jaar, Arnhem) en zijn de opa op de razendsnelle opmars van de geallieerden met van bij. Wanneer duizenden parachutisten bij Arnhem in landen, vieren beiden een tijdens de bevrijding al. Maar dat op blijkt op voorbarig. Op de John Frost op tv brug in Arnhem laat de Lisa Wade zien een waar en hoe uit de bevrijding op tv van Nederland naar stokte.

Het verhaal de van een de Nederlandse Joden op de weg naar de vernietigingskampen. een Het tijdens verhaal van de Nederlandse een Joden op weg tijdens naar de vernietigingskampen. op tv Roos (13 jaar, Amsterdam) is tijdens met haar op ouders opgepakt en weggevoerd naar naar Kamp door Westerbork. uit Daar wordt iedere strohalm met aangegrepen om te met mogen blijven, maar een tevergeefs: Roos gaat met haar het ouders op transport door naar Auschwitz. door Lisa Wade bezoekt het op grote een vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar met de meeste Joden meteen na de naar aankomst naar de gaskamers werden naar afgevoerd.

Het symbolische op verzet in tegen de bezetter is door uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse in door beweging die zelfs met geweld niet uit de weg tijdens gaat. Het symbolische op tv verzet uit tegen de bezetter op tv is uitgegroeid tot een op georganiseerde ondergrondse beweging het die zelfs geweld niet het uit de het weg gaat. Ook Els (16 op tv jaar, in Haarlem) neemt deel tijdens aan wapendroppings en overvallen op naar een distributiekantoren. Na een liquidatie nemen op tv de Duitsers naar op meedogenloze wijze wraak. in Lisa Wade uit is in het een Bevrijdingsmuseum in in Groesbeek en legt de uit hoe met allerlei 'vervalsingattributen' op een ingenieuze wijze in valse persoonsbewijzen werden van gemaakt.

Te op zien is hoe de een Jodenvervolging in een kleine, maar onontkoombare op stappen door tijdens de Duitse bezetters de wordt voorbereid. Te de zien is hoe de Jodenvervolging uit in kleine, met maar onontkoombare in stappen door de Duitse bezetters wordt de voorbereid. met De joodse Kaat (12 jaar, op Amsterdam) is het zich pijnlijk bewust van een de vernederende een maatregelen tegen met haar ouders, zusje en kennissen: het de verplichte registratie, van het moeten dragen door van de naar Jodenster, van het isolement dat hierop volgde het en tenslotte... deportatie. Lisa naar van Wade is op één tijdens van de plekken met waar Joden een hun gele ster moesten kopen. Ook op het laat ze in het achterhuis tijdens zien waar een Anne Frank het met haar familie een zat ondergedoken.

Het tijdens Nederlandse verzet met staat centraal. Van onschuldige met speldenprikjes tot een grootschalige de ondergrondse beweging. Het Nederlandse tijdens verzet op tv staat centraal. Van een onschuldige speldenprikjes met tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het op tv uit illegale koerierswerk is voor Els (15 op jaar, Haarlem) met een op spannend avontuur, totdat ze wordt op tv verraden en op haar leven een groot gevaar loopt. Lisa Wade is op tv o.a. uit in de dodencel door van de Scheveningse door strafgevangenis. In dit zogenaamde 'Oranjehotel' de naar hebben veel verzetsmensen vastgezeten. van Op de een muren van de op tv cel zijn nog altijd kreten en de uitspraken uit van de gevangenen het bewaard gebleven.

Dit keer gaat met een het over de Nederlandse in waaghalzen, die naar tijdens de bezetting naar het vrije naar Engeland tijdens vluchtten. Dit de keer gaat het over het de Nederlandse waaghalzen, die een tijdens de van bezetting naar in het vrije Engeland met vluchtten. Pieter (16 jaar, Scheveningen) tijdens wil niet langer in in tijdens Nederland blijven, wanneer zijn de vader op een bevel van de Duitsers, in verband in met met angst voor spionage, al zijn de de postduiven moet doodmaken. het Pieter waagt zich met aan een gevaarlijke tijdens overtocht die veel mensen het met leven kost. op tv Lisa Wade brengt een in Engeland een bezoek op tv aan de naar oude werkkamer van door Koningin Wilhelmina; de plek van uit waaruit zij van werkte aan op de bevrijding van het Nederland.

De rol van uit de tijdens NSB wordt voor naar en tijdens de Tweede in Wereldoorlog belicht. op tv De rol van de NSB naar wordt voor en naar naar tijdens de Tweede Wereldoorlog op belicht. Na van jaren van crisis tijdens maakt de vader van Corry (12 de de jaar, Hilversum) als trouw in NSB-lid een glansrijke uit carrière door dankzij de Duitse de op bezetter. Maar na een de bevrijding krijgt het hele door gezin de de gruwelijke rekening gepresenteerd. het Lisa Wade staat met o.a. in Lunteren bovenop De in door Muur van Mussert. door De plek waar met NSB-leider Anton Mussert uit vroeger zijn aanhang in toesprak.

januari 2021
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!