Programma gemist?

Marathonuitzending van van de serie 13 op tv in de op tv oorlog.

Marathonuitzending van van de het serie 13 in op de oorlog.

de Marathonuitzending.

met Marathonuitzending.

De bevrijdingsfeesten met lopen tegen met hun einde en de balans van van de oorlog naar een wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen met tegen hun naar einde en op tv de balans van tijdens de oorlog wordt opgemaakt. David (13 door tijdens jaar, Den Haag) uit keert terug uit met Auschwitz, waar hij zijn hele familie op heeft verloren op tv en ontdekt dat het niemand in door Nederland op zijn van terugkeer zit te wachten. Lisa met op Wade staat op het strand van op tv Zandvoort en zoekt het naar onontplofte bommen uit en landmijnen. het Deze door moesten na de oorlog op tv worden geruimd in om het land weer te kunnen een opbouwen. Een door gevaarlijk uit karwei!

De op tv bevrijding van op Nederland wordt met door gemengde gevoelens ontvangen op tv door Jurgen (16 jaar, de Bremen), een jonge de Duitse soldaat die heilig tijdens geloofde tijdens in zijn Führer. door De bevrijding van Nederland op wordt met de gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 door jaar, Bremen), een het jonge van Duitse soldaat die heilig het geloofde in uit zijn Führer. Ontgoocheld luistert met hij door naar de laconieke reacties tijdens van zijn uit kameraden en het gezang op tijdens straat, een waar de bevrijding uitbundig wordt gevierd. op Lisa Wade met is in Wageningen het op de plek waar op tv de onderhandeling over naar de van vrede in Nederland plaatsvond. door Zij zit aan de tijdens echte onderhandelingstafel in uit Hotel De uit Wereld in en vraagt zich af hoe dat een door er toen aan de toe ging.

Nederlands-Indië tijdens staat centraal. Christiaan (12 jaar, uit Batavia), de zoon de van de resident, tijdens wordt in een een kamp opgesloten, van als de op tv Japanners de de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië naar staat centraal. Christiaan (12 tijdens jaar, Batavia), de zoon een van op de resident, wordt met in een kamp een opgesloten, als de Japanners de door Nederlandse kolonie veroveren. het Met op tv de Japanse overgave is de de oorlog van voor de Nederlanders naar in Indië echter nog lang op niet voorbij. Lisa de Wade gaat naar de Indonesië en op bezoekt een tijdens voormalig Jappenkamp. in Ook loopt ze over uit de 'dodenspoorlijn', de spoorweg op tv tussen Birma en op tv Thailand.

De op tv geallieerden hebben door de slag om met Arnhem verloren en in uit het westen tijdens van Nederland breekt de met Hongerwinter uit. De geallieerden de hebben de slag om tijdens Arnhem verloren en op tv in op het westen naar van Nederland breekt de Hongerwinter door uit. Marie (twaalf jaar, door Den Haag) gaat de met haar broertje in op hongertocht om op wat schamele naar spullen te ruilen met voor iets eetbaars. Maar in met bij terugkeer wil het een landwachter hen alles met afnemen. Lisa Wade in laat zien hoe weinig door mensen te eten in hadden en op hoe ze probeerden te overleven op tv in deze op tv strenge door winter.

Hitler hoopt met een zijn Atlantikwall de op tv van onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler van hoopt met met zijn Atlantikwall de het onvermijdelijke invasie op tegen te houden. naar Op een wandkaart houden Joost een met (10 jaar, Arnhem) en de zijn opa tijdens de razendsnelle opmars van tijdens de geallieerden naar bij. Wanneer duizenden parachutisten bij Arnhem van in landen, vieren beiden de bevrijding van al. Maar dat in blijkt voorbarig. Op de de John Frost brug de in Arnhem op laat Lisa Wade een zien waar en op tv hoe naar de bevrijding van Nederland naar stokte.

Het verhaal van op de Nederlandse Joden in op weg met naar met de vernietigingskampen. Het op verhaal van de Nederlandse Joden op door weg naar de tijdens vernietigingskampen. Roos (13 uit naar jaar, Amsterdam) is met een haar ouders opgepakt in en weggevoerd naar Kamp Westerbork. naar Daar met wordt iedere strohalm tijdens aangegrepen om te mogen blijven, in een maar tevergeefs: Roos door gaat met haar ouders op transport op tv naar op Auschwitz. Lisa Wade van bezoekt het grote vernietigingskamp op Auschwitz-Birkenau, waar op tv de meeste Joden meteen na in aankomst naar de met gaskamers op werden afgevoerd.

Het symbolische verzet met tegen van de bezetter op is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse door beweging die een zelfs van geweld niet uit in de weg gaat. Het het symbolische verzet tegen de bezetter van is uitgegroeid tot het het een georganiseerde ondergrondse beweging die tijdens zelfs geweld niet uit naar de weg gaat. naar op tv Ook Els (16 jaar, Haarlem) in neemt deel aan wapendroppings van en overvallen uit op distributiekantoren. Na een de liquidatie nemen op tv de Duitsers op meedogenloze uit wijze wraak. met Lisa Wade in is in het een Bevrijdingsmuseum in een Groesbeek en legt op uit hoe met allerlei 'vervalsingattributen' op door ingenieuze wijze op valse naar persoonsbewijzen werden gemaakt.

Te uit zien is hoe een de Jodenvervolging in op tv kleine, maar onontkoombare stappen door de de Duitse op tv bezetters tijdens wordt voorbereid. Te op zien is hoe de Jodenvervolging in met kleine, maar van onontkoombare van stappen door de Duitse bezetters op wordt voorbereid. De joodse op Kaat (12 jaar, op Amsterdam) is zich door pijnlijk bewust een van de vernederende het maatregelen tegen haar ouders, van zusje naar en kennissen: de op tv verplichte registratie, het moeten dragen van van de naar Jodenster, het isolement dat op tv tijdens hierop volgde en tenslotte... deportatie. de Lisa Wade door is op van één van de op plekken waar Joden hun gele ster de moesten op tv kopen. Ook door laat ze in het achterhuis zien op tv waar Anne Frank van met haar uit familie zat door ondergedoken.

Het Nederlandse van verzet staat centraal. Van op tv onschuldige speldenprikjes tot van een grootschalige ondergrondse met beweging. het Het Nederlandse een verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes met tot een grootschalige uit ondergrondse naar beweging. Het illegale koerierswerk is naar voor de Els (15 jaar, Haarlem) een een op spannend avontuur, totdat ze wordt verraden met en naar haar leven groot in gevaar loopt. Lisa op Wade is o.a. in de uit dodencel van naar de Scheveningse strafgevangenis. In met dit zogenaamde 'Oranjehotel' van hebben veel verzetsmensen het met vastgezeten. Op de muren een van de cel in zijn nog altijd op tv kreten en uitspraken van de in gevangenen bewaard naar gebleven.

Dit keer uit gaat op het over de Nederlandse naar waaghalzen, die tijdens de in bezetting naar het op tv vrije Engeland vluchtten. de Dit keer een gaat het over de Nederlandse uit in waaghalzen, die tijdens de naar bezetting naar het vrije met Engeland vluchtten. Pieter (16 een uit jaar, Scheveningen) wil niet langer in in met Nederland blijven, wanneer zijn vader op op tv bevel van op de een Duitsers, in verband met angst voor in door spionage, al zijn postduiven moet doodmaken. van op tv Pieter waagt zich aan in een gevaarlijke overtocht het die veel naar mensen het leven kost. uit Lisa Wade brengt in Engeland op in een bezoek aan de de oude werkkamer van Koningin Wilhelmina; door de plek van van in waaruit zij werkte aan de op tv bevrijding van uit Nederland.

De van rol van in de NSB wordt voor en het tijdens de Tweede Wereldoorlog uit naar belicht. De rol van de op tv NSB wordt de voor en naar tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. door Na jaren van in crisis maakt uit de vader de van Corry (12 jaar, Hilversum) als in trouw NSB-lid een een glansrijke carrière door op dankzij de het Duitse bezetter. Maar uit na de bevrijding krijgt met een het hele gezin op tv de gruwelijke rekening uit gepresenteerd. Lisa Wade staat o.a. in het Lunteren bovenop uit De Muur het van Mussert. een De plek waar NSB-leider Anton uit Mussert vroeger zijn met aanhang het toesprak.

mei 2020
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!