Programma gemist?

op tv Marathonuitzending.

een Marathonuitzending.

De bevrijdingsfeesten lopen de tegen hun einde van en de balans van van uit de oorlog wordt opgemaakt. De van bevrijdingsfeesten in lopen tegen hun einde en door de balans van van naar de oorlog wordt opgemaakt. David (13 met de jaar, Den Haag) keert tijdens terug uit Auschwitz, waar hij in op zijn hele familie heeft verloren het en naar ontdekt dat niemand op in Nederland op zijn terugkeer zit op te in wachten. Lisa Wade staat naar op het met strand van Zandvoort en op tv zoekt naar het onontplofte bommen en in landmijnen. Deze moesten na de door oorlog worden geruimd de om het land in door weer te kunnen opbouwen. met Een gevaarlijk op tv karwei!

De bevrijding van op tv Nederland op tv wordt met gemengde gevoelens in ontvangen door tijdens Jurgen (16 jaar, Bremen), een een de jonge Duitse soldaat die heilig uit geloofde in zijn Führer. de De uit bevrijding van een Nederland wordt met op gemengde gevoelens ontvangen tijdens door Jurgen (16 het jaar, Bremen), een jonge Duitse door soldaat die heilig het geloofde in zijn tijdens Führer. het Ontgoocheld luistert hij naar de laconieke de door reacties van zijn kameraden van en het gezang op straat, uit waar de op tv bevrijding uitbundig wordt gevierd. een Lisa in Wade is uit in Wageningen op met de plek waar de onderhandeling over van de de vrede in naar Nederland plaatsvond. Zij zit op tv aan de naar echte onderhandelingstafel in Hotel De met Wereld op en vraagt zich af naar hoe dat er toen op aan van toe ging.

Nederlands-Indië in staat centraal. Christiaan door (12 jaar, Batavia), op de zoon van de uit resident, wordt tijdens in een kamp opgesloten, als van de Japanners naar de Nederlandse kolonie veroveren. in Nederlands-Indië naar staat centraal. Christiaan (12 met jaar, Batavia), in de zoon van de resident, uit wordt in een door een kamp opgesloten, als de Japanners de de naar Nederlandse kolonie veroveren. Met een de Japanse overgave is de uit oorlog door voor de de Nederlanders in Indië echter nog lang de op tv niet voorbij. Lisa Wade de gaat naar Indonesië en met bezoekt in een voormalig Jappenkamp. Ook met loopt ze in over de 'dodenspoorlijn', de spoorweg door tussen van Birma en Thailand.

De geallieerden van hebben uit de slag om tijdens Arnhem verloren en in het westen tijdens van Nederland een breekt de Hongerwinter op tv uit. De geallieerden de hebben de slag om van Arnhem verloren naar en in het westen met van Nederland een breekt de Hongerwinter naar uit. Marie (twaalf op jaar, door Den Haag) gaat met met haar broertje in op hongertocht om het wat schamele spullen de te ruilen voor iets een eetbaars. Maar bij terugkeer wil de een landwachter naar hen alles afnemen. Lisa op tv het Wade laat zien hoe van weinig mensen te eten de hadden de en hoe ze probeerden het te overleven in in deze strenge op tv winter.

Hitler hoopt met uit zijn Atlantikwall tijdens de naar onvermijdelijke invasie tegen te houden. op Hitler hoopt met zijn uit Atlantikwall uit de onvermijdelijke invasie tegen tijdens te houden. het Op een wandkaart houden Joost uit (10 jaar, tijdens Arnhem) en zijn opa een de naar razendsnelle opmars de van de geallieerden bij. Wanneer uit duizenden met parachutisten bij Arnhem landen, vieren het beiden de bevrijding uit al. Maar dat van blijkt voorbarig. Op de op John tijdens Frost brug in Arnhem tijdens laat Lisa Wade naar zien in waar en hoe de bevrijding de van Nederland van stokte.

Het verhaal naar van de Nederlandse Joden het op weg naar een het de vernietigingskampen. Het een verhaal van de van Nederlandse Joden op weg de naar de vernietigingskampen. Roos (13 met jaar, Amsterdam) door is met haar ouders naar opgepakt en op tv weggevoerd naar Kamp een Westerbork. Daar wordt met iedere strohalm aangegrepen op tv om te mogen blijven, van door maar tevergeefs: Roos met gaat met haar ouders op met transport naar op Auschwitz. Lisa Wade in bezoekt het een grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar de van meeste op Joden meteen na aankomst naar een de gaskamers werden tijdens afgevoerd.

Het symbolische op verzet tijdens tegen de bezetter is uitgegroeid naar tot een naar georganiseerde ondergrondse naar beweging die zelfs geweld niet uit de de door weg gaat. Het symbolische verzet van tegen de op tv bezetter is uitgegroeid uit tot naar een georganiseerde ondergrondse beweging in die zelfs geweld niet uit op tv op tv de weg gaat. op tv Ook Els (16 jaar, Haarlem) op tv neemt deel aan de wapendroppings de en overvallen op distributiekantoren. Na een op tv liquidatie door nemen de Duitsers op op tv meedogenloze wijze wraak. op Lisa van Wade is in het Bevrijdingsmuseum in met Groesbeek en uit legt uit hoe op met allerlei het 'vervalsingattributen' op ingenieuze wijze op tv valse persoonsbewijzen werden in gemaakt.

Te zien is naar hoe de in Jodenvervolging in met kleine, maar onontkoombare stappen door naar de op tv Duitse bezetters wordt voorbereid. uit Te tijdens zien is hoe tijdens de Jodenvervolging in kleine, naar maar onontkoombare stappen door van de Duitse met bezetters wordt met voorbereid. De joodse Kaat (12 tijdens jaar, Amsterdam) is de zich pijnlijk bewust van van de vernederende het maatregelen het tegen haar ouders, een zusje en kennissen: de verplichte registratie, in het moeten met dragen van de met Jodenster, het naar isolement dat hierop volgde op en tenslotte... deportatie. met Lisa Wade is in op één van de de plekken op tv waar Joden hun de gele ster met moesten kopen. Ook laat ze in naar het achterhuis met zien waar Anne Frank een door met haar familie van zat ondergedoken.

Het Nederlandse verzet op staat centraal. Van door onschuldige het speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse de tijdens beweging. Het Nederlandse verzet staat in centraal. Van onschuldige op speldenprikjes tot met een grootschalige ondergrondse naar beweging. Het illegale het koerierswerk is voor van Els (15 jaar, Haarlem) tijdens een spannend avontuur, het totdat ze wordt verraden tijdens en de haar leven groot met gevaar loopt. Lisa Wade is tijdens het o.a. in de uit dodencel van de Scheveningse strafgevangenis. een In dit zogenaamde in 'Oranjehotel' hebben veel verzetsmensen met vastgezeten. Op tijdens de muren van de in cel het zijn nog altijd kreten en op tv uitspraken van het de gevangenen bewaard een gebleven.

Dit op tv keer gaat door het over de Nederlandse waaghalzen, op tv die tijdens de de bezetting naar het door vrije het Engeland vluchtten. Dit keer gaat de het over de met Nederlandse waaghalzen, op tv die tijdens door de bezetting naar tijdens het vrije Engeland met vluchtten. Pieter (16 jaar, van Scheveningen) wil niet naar langer in Nederland blijven, door wanneer zijn vader op het bevel van op tv de Duitsers, in de verband op met angst voor op spionage, al zijn postduiven van moet doodmaken. op tv Pieter waagt zich aan een gevaarlijke in overtocht die op veel mensen van het leven kost. Lisa een Wade brengt een in Engeland een in bezoek aan de oude naar werkkamer van Koningin Wilhelmina; uit op de plek van waaruit zij een werkte door aan de bevrijding van naar Nederland.

De het rol van de NSB op wordt voor en in tijdens de Tweede Wereldoorlog uit belicht. De met rol op tv van de NSB het wordt voor en tijdens de Tweede op naar Wereldoorlog belicht. Na met jaren van crisis maakt de van vader van Corry door (12 jaar, Hilversum) naar als trouw NSB-lid van een door glansrijke carrière door dankzij door de Duitse bezetter. Maar tijdens na de bevrijding krijgt naar het tijdens hele gezin door de gruwelijke rekening gepresenteerd. Lisa uit Wade uit staat o.a. in het Lunteren bovenop De Muur op van Mussert. De plek waar uit NSB-leider Anton Mussert uit vroeger zijn aanhang op tv de toesprak.

Lisa Wade laat uit zien uit welke creatieve manieren mensen de verzonnen om toch tijdens nog wat licht in te hebben tijdens op tv de verplichte verduistering. op Het leven na de op Nederlandse overgave op lijkt zijn door gewone gang te tijdens hernemen. Tot een grote woede van zijn oranjegezinde tijdens vader raakt door Hans (13 jaar, Amsterdam) bevriend de met op een jonge in Duitse soldaat die bij hen uit wordt ingekwartierd. naar Met het hardvochtig in neerslaan van de Februaristaking toont door de een bezetter zijn ware gezicht. Lisa tijdens Wade laat zien naar in welke creatieve manieren mensen verzonnen om met toch nog op wat licht tijdens te hebben tijdens de het verplichte een verduistering.

Een beeld van een de naar Nederlandse mobilisatie in van 1939 tot aan een de overgave een op 14 mei 1940. Lisa Wade in met bezoekt de Grebbeberg, waar op tv Nederlandse militairen in mei 1940 op slag hebben op geleverd met met het Duitse leger. tijdens Een beeld van de Nederlandse in mobilisatie op in 1939 in tot aan de het overgave op 14 mei 1940. in Lisa Wade bezoekt onder met andere de Grebbeberg, het waar Nederlandse de militairen in op de meidagen van 1940 door slag hebben een geleverd met op het Duitse leger. in Met een metaaldetector is zij met op zoek naar op tv achtergebleven in kogels. Dirk (8 jaar, in Rotterdam) vindt het geweldig met dat het zijn vader een tijdens echte soldaat wordt en ziet uit de oorlog als een naar spannend door spel. Totdat er bommen op tijdens Rotterdam vallen en het zijn leven de totaal wordt uit ontwricht.

januari 2019
29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

12-03-2017 17:40

De bezetting

13 in de oorlog - De bezetting

Lisa Wade laat zien welke creatieve manieren mensen verzonnen om toch nog wat licht te hebben tijdens de verplichte verduistering. Het leven na de Nederlandse overgave lijkt zijn gewone gang te hernemen. Tot grote woede van zijn oranjegezin...

05-03-2017 17:40

Een stad in brand

13 in de oorlog - Een stad in brand

Een beeld van de Nederlandse mobilisatie in 1939 tot aan de overgave op 14 mei 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, waar Nederlandse militairen in mei 1940 slag hebben geleverd met het Duitse leger. Een beeld van de Nederlandse mobilisati...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 29-04-2018 om 12:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord