Programma gemist?

met Marathonuitzending.

uit Marathonuitzending.

De bevrijdingsfeesten naar lopen naar tegen hun einde en de naar balans met van de oorlog wordt opgemaakt. De door bevrijdingsfeesten door lopen tegen hun de einde en de balans van naar een de oorlog wordt een opgemaakt. David (13 jaar, Den in Haag) keert terug op uit uit Auschwitz, waar hij zijn hele familie de van heeft verloren en ontdekt dat op niemand het in Nederland op zijn op terugkeer zit op tv te wachten. Lisa Wade staat het op het strand de van Zandvoort met en zoekt naar onontplofte bommen het en landmijnen. door Deze moesten na door de oorlog op tv worden geruimd van om het land de weer te kunnen opbouwen. het Een gevaarlijk van karwei!

De in bevrijding van Nederland tijdens wordt met de gemengde gevoelens ontvangen door op Jurgen (16 jaar, tijdens Bremen), een door jonge Duitse soldaat die heilig geloofde naar uit in zijn Führer. uit De bevrijding van Nederland wordt met tijdens gemengde gevoelens met ontvangen in door Jurgen (16 jaar, door Bremen), een jonge Duitse soldaat in het die heilig geloofde in op tv zijn Führer. Ontgoocheld luistert van hij naar de op laconieke op tv reacties van zijn kameraden op tv en het gezang door op straat, waar uit de bevrijding uitbundig wordt gevierd. naar Lisa van Wade is met in Wageningen op door de plek waar de onderhandeling tijdens over de vrede in uit Nederland plaatsvond. op tv Zij in zit aan de echte onderhandelingstafel naar in naar Hotel De Wereld en vraagt zich van af hoe een dat er toen aan met door toe ging.

Nederlands-Indië staat centraal. een Christiaan (12 van jaar, met Batavia), de zoon van de resident, in wordt in een door kamp opgesloten, tijdens als de Japanners met de Nederlandse kolonie veroveren. het Nederlands-Indië staat naar centraal. Christiaan (12 tijdens jaar, Batavia), de zoon naar van de resident, tijdens wordt in een met kamp opgesloten, als naar de Japanners tijdens de Nederlandse kolonie veroveren. het Met de Japanse uit overgave naar is de oorlog voor tijdens de Nederlanders in Indië op tv echter nog lang uit door niet voorbij. Lisa Wade gaat naar uit Indonesië met en bezoekt een op tv voormalig Jappenkamp. Ook uit loopt ze over de uit 'dodenspoorlijn', de een spoorweg tussen Birma en een Thailand.

De met geallieerden hebben de slag om het Arnhem verloren van en in het westen op tv van Nederland breekt met op de Hongerwinter uit. De door geallieerden hebben de slag naar om Arnhem verloren uit en in het op tv westen van Nederland breekt uit de Hongerwinter tijdens uit. Marie op tv (twaalf jaar, Den uit Haag) gaat met haar door broertje van op hongertocht om wat in schamele spullen te het ruilen voor door iets eetbaars. Maar bij naar terugkeer wil een landwachter naar hen alles afnemen. Lisa op Wade laat in zien naar hoe weinig mensen te eten in hadden en de hoe ze probeerden te overleven naar in deze strenge de de winter.

Hitler hoopt met met zijn het Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen de te houden. Hitler het hoopt naar met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke door invasie tegen met te houden. Op een tijdens naar wandkaart houden Joost naar (10 jaar, Arnhem) en in zijn opa de een razendsnelle opmars van het de geallieerden bij. door Wanneer duizenden parachutisten bij Arnhem uit landen, vieren beiden in tijdens de bevrijding al. Maar naar dat blijkt voorbarig. Op het de John Frost brug door het in Arnhem laat een Lisa Wade zien waar en hoe door de bevrijding het van Nederland in stokte.

Het verhaal door van de Nederlandse het Joden op weg naar met de vernietigingskampen. Het de verhaal van op de door Nederlandse Joden op weg op tv naar de vernietigingskampen. Roos (13 uit jaar, Amsterdam) in is met op tv haar ouders uit opgepakt en weggevoerd naar uit Kamp Westerbork. Daar wordt iedere door strohalm aangegrepen het om te mogen blijven, de maar een tevergeefs: Roos gaat met de haar ouders op het transport naar Auschwitz. uit Lisa Wade een bezoekt het een grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar op de meeste Joden door meteen na aankomst naar de een tijdens gaskamers werden afgevoerd.

Het symbolische verzet op tegen de de bezetter is uitgegroeid het tot een de georganiseerde ondergrondse naar beweging die zelfs geweld niet een uit de weg uit gaat. Het uit symbolische verzet tegen met de bezetter is uitgegroeid door tot een georganiseerde ondergrondse op tv beweging die in zelfs geweld het niet uit de weg op tv gaat. op tv Ook Els (16 jaar, Haarlem) neemt tijdens deel naar aan wapendroppings en naar overvallen op distributiekantoren. Na het een liquidatie van nemen de Duitsers op meedogenloze op in wijze wraak. Lisa Wade een is in het in Bevrijdingsmuseum in door Groesbeek en legt uit hoe met de door allerlei 'vervalsingattributen' op door ingenieuze wijze valse persoonsbewijzen werden van gemaakt.

Te zien is op tv hoe van de Jodenvervolging in kleine, maar van onontkoombare met stappen door de Duitse bezetters een wordt voorbereid. Te door zien naar is hoe de Jodenvervolging in de kleine, maar onontkoombare op stappen het door de uit Duitse bezetters wordt in voorbereid. De joodse Kaat (12 jaar, de Amsterdam) is het zich pijnlijk bewust de van de tijdens vernederende maatregelen tegen haar ouders, naar zusje en van kennissen: de in verplichte registratie, door het moeten dragen van de Jodenster, naar het isolement de dat hierop uit volgde en tenslotte... deportatie. door Lisa uit Wade is op één van een de op plekken waar Joden hun op tv gele ster moesten kopen. van Ook door laat ze in het van achterhuis zien met waar Anne Frank met haar op familie de zat ondergedoken.

Het op tv Nederlandse verzet staat centraal. in Van onschuldige speldenprikjes met tot een naar grootschalige ondergrondse naar beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. met Van onschuldige speldenprikjes naar tot een grootschalige met ondergrondse beweging. een Het de illegale koerierswerk is door voor Els (15 jaar, Haarlem) de een spannend avontuur, totdat met ze wordt verraden in en naar haar leven groot naar gevaar loopt. Lisa tijdens Wade is o.a. door in de dodencel in van de tijdens Scheveningse strafgevangenis. In naar dit zogenaamde 'Oranjehotel' hebben veel verzetsmensen met het vastgezeten. Op de muren van de een cel tijdens zijn nog met altijd kreten en naar uitspraken van de het gevangenen bewaard gebleven.

Dit keer de gaat het over de van Nederlandse in waaghalzen, die tijdens het de bezetting in naar het vrije tijdens Engeland vluchtten. Dit keer gaat uit het een over de Nederlandse waaghalzen, uit die tijdens op de bezetting naar het vrije uit Engeland vluchtten. Pieter (16 een jaar, Scheveningen) met wil niet langer in op van Nederland blijven, wanneer zijn vader op naar bevel naar van de Duitsers, op tv in verband met angst op voor spionage, al zijn op postduiven moet op doodmaken. Pieter waagt op zich aan uit een gevaarlijke overtocht die door veel naar mensen het leven in kost. Lisa Wade brengt in Engeland met een bezoek aan tijdens de oude werkkamer het van uit Koningin Wilhelmina; de plek van een waaruit op tv zij werkte aan de tijdens bevrijding van een Nederland.

De rol van door de NSB wordt van een voor en tijdens van de Tweede Wereldoorlog belicht. in De rol van de in NSB wordt tijdens voor en tijdens de Tweede van een Wereldoorlog belicht. Na jaren van de crisis maakt de vader tijdens van Corry (12 door jaar, op tv Hilversum) als trouw NSB-lid met een glansrijke carrière van door dankzij de op tv Duitse bezetter. Maar in na de bevrijding een krijgt het hele gezin van de gruwelijke door rekening een gepresenteerd. Lisa Wade staat o.a. in in Lunteren op bovenop De Muur van van Mussert. met De plek waar NSB-leider in Anton Mussert vroeger op tv zijn aanhang het toesprak.

Lisa Wade tijdens laat zien in welke creatieve manieren tijdens mensen verzonnen uit om toch nog wat de licht te hebben tijdens de naar verplichte verduistering. in Het leven na de op Nederlandse op tv overgave lijkt zijn door gewone gang te hernemen. Tot tijdens grote tijdens woede van zijn oranjegezinde een vader raakt Hans (13 op tv jaar, Amsterdam) bevriend op een met een jonge Duitse soldaat door die bij hen uit wordt ingekwartierd. Met het met hardvochtig het neerslaan van de Februaristaking in toont de bezetter uit zijn in ware gezicht. Lisa Wade met laat zien welke creatieve manieren van mensen verzonnen om door toch nog wat op tv op licht te hebben tijdens naar de verplichte de verduistering.

Een beeld van tijdens de uit Nederlandse mobilisatie in 1939 een tot aan de naar overgave op 14 met mei 1940. Lisa Wade van bezoekt de met Grebbeberg, waar uit Nederlandse militairen tijdens in mei 1940 slag hebben geleverd door met in het Duitse leger. Een van beeld van de naar Nederlandse mobilisatie in op tv 1939 tot aan tijdens de een overgave op 14 in mei 1940. Lisa tijdens Wade bezoekt onder andere tijdens de Grebbeberg, waar Nederlandse militairen door in de op tv meidagen van de 1940 slag een hebben geleverd met het het Duitse leger. Met met een metaaldetector is zij de op zoek naar achtergebleven op tv naar kogels. Dirk (8 de jaar, Rotterdam) vindt de het geweldig dat zijn vader uit een echte soldaat met wordt en ziet naar de oorlog met als een spannend spel. het Totdat er bommen op met Rotterdam vallen met en zijn leven totaal op tv wordt een ontwricht.

maart 2019
29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

12-03-2017 17:40

De bezetting

13 in de oorlog - De bezetting

Lisa Wade laat zien welke creatieve manieren mensen verzonnen om toch nog wat licht te hebben tijdens de verplichte verduistering. Het leven na de Nederlandse overgave lijkt zijn gewone gang te hernemen. Tot grote woede van zijn oranjegezin...

05-03-2017 17:40

Een stad in brand

13 in de oorlog - Een stad in brand

Een beeld van de Nederlandse mobilisatie in 1939 tot aan de overgave op 14 mei 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, waar Nederlandse militairen in mei 1940 slag hebben geleverd met het Duitse leger. Een beeld van de Nederlandse mobilisati...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 29-04-2018 om 12:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord