Programma gemist?

Marathonuitzending van de met serie 13 in door de een oorlog.

Marathonuitzending van met de serie tijdens 13 in door de oorlog.

door Marathonuitzending.

met Marathonuitzending.

De bevrijdingsfeesten in lopen tegen hun einde tijdens en door de balans van van de oorlog in wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen door het hun einde en de balans op van de tijdens oorlog wordt opgemaakt. David naar (13 jaar, een Den Haag) keert terug uit op Auschwitz, waar op hij zijn hele familie tijdens heeft verloren door en ontdekt dat niemand het in Nederland op tijdens zijn van terugkeer zit van te wachten. Lisa Wade staat de op het strand van van Zandvoort en naar zoekt naar onontplofte het bommen en landmijnen. van Deze moesten na met de oorlog worden geruimd op tv om het de land weer te kunnen door opbouwen. Een gevaarlijk uit naar karwei!

De bevrijding het van Nederland wordt van met in gemengde gevoelens ontvangen met door Jurgen (16 jaar, met Bremen), een naar jonge Duitse soldaat die heilig geloofde door op in zijn Führer. De bevrijding naar van Nederland een wordt met gemengde naar gevoelens ontvangen door Jurgen (16 naar in jaar, Bremen), een jonge met Duitse soldaat uit die heilig geloofde het in zijn Führer. op Ontgoocheld luistert hij naar de tijdens laconieke reacties uit van zijn tijdens kameraden en het in gezang op straat, waar de naar bevrijding door uitbundig wordt gevierd. met Lisa Wade is in de Wageningen op de naar plek waar de onderhandeling over op de vrede in van Nederland plaatsvond. Zij op tv met zit aan de door echte onderhandelingstafel in Hotel De Wereld met het en vraagt zich af de hoe dat naar er toen aan toe naar ging.

Nederlands-Indië de staat centraal. tijdens Christiaan (12 jaar, Batavia), de naar zoon van van de resident, wordt in op tv een tijdens kamp opgesloten, als de Japanners de in Nederlandse kolonie in veroveren. Nederlands-Indië de staat centraal. Christiaan het (12 jaar, Batavia), de zoon naar van van de resident, wordt in een van kamp opgesloten, een als van de Japanners de Nederlandse kolonie op veroveren. Met de in Japanse overgave de is de oorlog van voor de Nederlanders in Indië op echter nog lang op tv het niet voorbij. Lisa in Wade gaat naar Indonesië op tv en bezoekt een voormalig Jappenkamp. op tv Ook loopt ze uit over met de 'dodenspoorlijn', met de spoorweg tussen Birma en naar Thailand.

De uit geallieerden hebben de slag de om Arnhem uit verloren en in tijdens het westen van Nederland breekt door de Hongerwinter uit. in De geallieerden het hebben de slag om met Arnhem verloren tijdens en in het westen naar van Nederland een breekt de Hongerwinter uit. naar Marie (twaalf jaar, de op Den Haag) gaat op tv met haar broertje op uit hongertocht om van wat schamele spullen op tv te ruilen voor iets eetbaars. Maar uit bij een terugkeer wil een landwachter een hen op alles afnemen. Lisa Wade laat zien door hoe weinig mensen in te eten hadden van en hoe ze van op tv probeerden te overleven tijdens in deze strenge tijdens winter.

Hitler hoopt met een op zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen op te op tv houden. Hitler hoopt met het zijn door Atlantikwall de onvermijdelijke invasie in tegen te houden. uit Op een wandkaart tijdens houden Joost (10 jaar, door Arnhem) op en zijn opa de razendsnelle door opmars van van de geallieerden bij. Wanneer op tv duizenden parachutisten in bij Arnhem landen, met vieren beiden de door bevrijding al. Maar op dat blijkt voorbarig. Op in de de John Frost brug van in Arnhem laat Lisa het Wade zien waar en hoe door de bevrijding op van Nederland het stokte.

Het op verhaal van de de Nederlandse Joden tijdens op weg naar de van vernietigingskampen. Het verhaal op van de het Nederlandse Joden op weg naar de in vernietigingskampen. Roos het (13 jaar, op tv Amsterdam) is met haar ouders uit de opgepakt en weggevoerd naar tijdens Kamp Westerbork. de Daar wordt iedere strohalm aangegrepen het om te mogen blijven, op tv de maar tevergeefs: Roos gaat met haar de ouders op transport tijdens door naar Auschwitz. Lisa Wade bezoekt op tv het grote de vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar de meeste van Joden meteen na op tv aankomst naar de het gaskamers werden in afgevoerd.

Het tijdens symbolische verzet tegen de bezetter uit op tv is uitgegroeid tot een georganiseerde op ondergrondse beweging naar die zelfs geweld op niet uit in de weg gaat. Het in symbolische verzet tegen naar de bezetter een is uitgegroeid tot een het georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs uit naar geweld niet uit de een weg gaat. Ook op Els (16 jaar, tijdens Haarlem) neemt deel aan wapendroppings door en overvallen het op distributiekantoren. uit Na een de liquidatie nemen de Duitsers op meedogenloze een wijze een wraak. Lisa Wade is van in tijdens het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek in en legt in uit hoe met allerlei tijdens 'vervalsingattributen' op met ingenieuze wijze valse persoonsbewijzen werden uit gemaakt.

Te het zien is hoe de met Jodenvervolging in kleine, maar uit onontkoombare stappen door van de Duitse naar bezetters naar wordt voorbereid. Te zien is hoe het in de Jodenvervolging in uit kleine, maar onontkoombare door stappen door de Duitse bezetters wordt een in voorbereid. De joodse Kaat (12 jaar, van Amsterdam) het is zich naar pijnlijk bewust van de vernederende uit maatregelen het tegen haar ouders, zusje uit en kennissen: de de verplichte registratie, het moeten het dragen van met de Jodenster, het isolement dat een hierop volgde en met een tenslotte... deportatie. Lisa uit Wade is op één van naar de plekken waar van Joden met hun gele ster moesten kopen. tijdens Ook laat ze met in het achterhuis zien de waar Anne Frank in met op haar familie zat door ondergedoken.

Het Nederlandse verzet het staat centraal. in Van onschuldige de speldenprikjes tot een op grootschalige ondergrondse de beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. tijdens Van onschuldige een speldenprikjes in tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het de illegale koerierswerk het is voor Els het (15 jaar, naar Haarlem) een spannend avontuur, naar totdat naar ze wordt verraden en haar leven door groot de gevaar loopt. Lisa uit Wade is o.a. tijdens in de dodencel van tijdens de Scheveningse door strafgevangenis. In dit een zogenaamde 'Oranjehotel' hebben een veel verzetsmensen vastgezeten. Op tijdens de muren van op tv de cel in zijn nog altijd kreten tijdens en uitspraken van met de gevangenen bewaard tijdens gebleven.

Dit door keer gaat op het over de van Nederlandse waaghalzen, die naar tijdens de bezetting naar een het vrije Engeland met vluchtten. Dit keer door gaat het over de in Nederlandse waaghalzen, die op tijdens op tv de bezetting naar het vrije met Engeland vluchtten. met Pieter (16 jaar, Scheveningen) van wil niet door langer in Nederland met blijven, wanneer zijn vader op in bevel met van de uit Duitsers, in verband met het angst voor spionage, al zijn de van postduiven moet doodmaken. Pieter waagt zich met aan een gevaarlijke in overtocht die op tv veel naar mensen het leven kost. Lisa Wade een brengt naar in Engeland een bezoek van aan de oude tijdens werkkamer van Koningin met Wilhelmina; de door plek van waaruit op tv zij werkte aan een de bevrijding van tijdens Nederland.

De uit rol van de NSB wordt tijdens voor en uit tijdens de Tweede Wereldoorlog uit belicht. De in rol van de in NSB op wordt voor en tijdens de van Tweede Wereldoorlog naar belicht. Na jaren van crisis een maakt de vader tijdens van Corry tijdens (12 op tv jaar, Hilversum) als trouw naar NSB-lid een glansrijke de carrière door dankzij de een Duitse bezetter. Maar van na de bevrijding van krijgt het hele gezin van van de gruwelijke rekening het gepresenteerd. Lisa Wade van staat o.a. in Lunteren een bovenop De Muur van Mussert. uit De plek waar van NSB-leider Anton op Mussert uit vroeger zijn aanhang op toesprak.

september 2019
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord