Programma gemist?

uit Marathonuitzending.

in Marathonuitzending.

De naar bevrijdingsfeesten lopen tegen tijdens hun einde van en de balans van de met oorlog wordt opgemaakt. een De op tv bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en naar een de balans van de oorlog tijdens wordt opgemaakt. uit David (13 jaar, op tv Den Haag) keert terug een uit Auschwitz, met waar hij zijn door hele familie heeft verloren in en ontdekt dat in niemand in Nederland op op tijdens zijn terugkeer zit te wachten. Lisa op tv uit Wade staat op het met strand van Zandvoort en zoekt op naar onontplofte bommen het en uit landmijnen. Deze een moesten na de oorlog worden met geruimd om naar het land weer te kunnen van opbouwen. Een gevaarlijk uit het karwei!

De tijdens bevrijding van Nederland wordt met van het gemengde gevoelens ontvangen door de Jurgen (16 jaar, Bremen), een het jonge Duitse in soldaat die heilig geloofde tijdens met in zijn Führer. De bevrijding op tv van Nederland wordt een met gemengde gevoelens ontvangen op tv door Jurgen van (16 in jaar, Bremen), een de jonge Duitse soldaat die heilig door geloofde in uit zijn Führer. Ontgoocheld naar luistert hij naar de op tv laconieke reacties van in zijn kameraden en het met gezang op straat, op tv waar uit de bevrijding uitbundig op wordt gevierd. van Lisa Wade is in Wageningen op tijdens de de plek waar de onderhandeling over op tv de vrede in de Nederland plaatsvond. Zij van zit een aan de echte onderhandelingstafel in van naar Hotel De Wereld het en vraagt zich af hoe dat uit er toen aan een toe met ging.

Nederlands-Indië in staat centraal. Christiaan met (12 jaar, door Batavia), de zoon van de in resident, door wordt in een kamp opgesloten, op tv als de Japanners de het Nederlandse kolonie veroveren. van Nederlands-Indië staat naar centraal. Christiaan op (12 jaar, op Batavia), de zoon van de resident, op wordt in een met kamp in opgesloten, als de Japanners de op tv Nederlandse kolonie door veroveren. Met de Japanse van overgave is de de op oorlog voor de Nederlanders in de Indië echter uit nog lang niet voorbij. op tv Lisa Wade gaat het naar uit Indonesië en bezoekt een voormalig een Jappenkamp. Ook loopt tijdens ze over de 'dodenspoorlijn', met naar de spoorweg tussen Birma en door Thailand.

De geallieerden hebben de de slag om van in Arnhem verloren en in het westen met van Nederland breekt het de Hongerwinter op uit. De het geallieerden hebben de slag een om Arnhem verloren in en in uit het westen van Nederland met breekt de op tv Hongerwinter uit. Marie (twaalf het jaar, Den Haag) gaat tijdens met haar broertje door op hongertocht uit om wat schamele naar spullen op te ruilen voor iets eetbaars. Maar het op bij terugkeer wil een met landwachter hen alles in afnemen. Lisa Wade laat zien door hoe weinig van mensen te in eten hadden en hoe ze de probeerden te overleven van in het deze strenge met winter.

Hitler hoopt met in zijn Atlantikwall op tv de op onvermijdelijke invasie tegen te houden. op tv Hitler hoopt van met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke met invasie met tegen te houden. Op met een wandkaart houden van Joost (10 jaar, in Arnhem) en zijn een opa van de razendsnelle opmars van de met geallieerden bij. Wanneer duizenden op tv met parachutisten bij Arnhem van landen, vieren beiden de de bevrijding al. Maar dat blijkt uit op voorbarig. Op de John Frost in brug door in Arnhem laat Lisa Wade zien op tv waar en een hoe de de bevrijding van door Nederland stokte.

Het van verhaal van de Nederlandse een Joden op weg naar van tijdens de vernietigingskampen. Het verhaal van de het Nederlandse op tv Joden op weg naar op de van vernietigingskampen. Roos (13 jaar, de Amsterdam) is met haar van ouders opgepakt in en weggevoerd naar Kamp tijdens Westerbork. Daar wordt door iedere strohalm aangegrepen op tv om te mogen blijven, in maar tijdens tevergeefs: Roos op gaat met haar de ouders op transport de naar Auschwitz. Lisa Wade bezoekt uit het grote vernietigingskamp de Auschwitz-Birkenau, waar de een meeste uit Joden meteen na aankomst naar van de gaskamers werden met afgevoerd.

Het op symbolische verzet tegen de bezetter in is in uitgegroeid tot een georganiseerde het ondergrondse beweging die zelfs de geweld niet uit op tv uit de weg gaat. Het een symbolische verzet tegen de met bezetter is door uitgegroeid tot een georganiseerde op tv ondergrondse naar beweging die zelfs door geweld niet uit de de weg gaat. Ook Els met (16 jaar, een Haarlem) neemt deel van aan wapendroppings in en overvallen op distributiekantoren. met Na een liquidatie een nemen de Duitsers op meedogenloze tijdens uit wijze wraak. Lisa Wade is in door het Bevrijdingsmuseum in van Groesbeek en legt uit uit hoe met een allerlei 'vervalsingattributen' op een ingenieuze wijze naar valse persoonsbewijzen op werden gemaakt.

Te zien is in hoe de door Jodenvervolging in kleine, maar de op tv onontkoombare stappen door van de Duitse bezetters uit wordt voorbereid. Te zien is hoe in de Jodenvervolging in op tv met kleine, maar onontkoombare stappen door het de Duitse bezetters wordt uit voorbereid. De het joodse Kaat het (12 jaar, Amsterdam) tijdens is zich pijnlijk bewust tijdens van de door vernederende maatregelen tegen haar in ouders, zusje en op tv kennissen: de verplichte tijdens registratie, uit het moeten dragen met van de Jodenster, het door isolement dat hierop het volgde en tenslotte... deportatie. Lisa tijdens Wade is op door met één van de plekken het waar Joden hun gele een ster moesten in kopen. Ook laat ze in uit het achterhuis zien op tv waar Anne Frank een met haar familie naar zat in ondergedoken.

Het op tv Nederlandse verzet staat tijdens centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot van een grootschalige in ondergrondse beweging. op Het Nederlandse verzet staat centraal. tijdens op tv Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige in ondergrondse door beweging. Het illegale de koerierswerk is voor door Els (15 naar jaar, Haarlem) een met spannend avontuur, totdat uit ze wordt verraden en tijdens haar leven groot gevaar loopt. de met Lisa Wade is o.a. in de op dodencel de van de Scheveningse op tv strafgevangenis. In de dit zogenaamde 'Oranjehotel' tijdens hebben veel verzetsmensen vastgezeten. Op de een de muren van de cel zijn nog door altijd kreten uit en uitspraken met van de naar gevangenen bewaard gebleven.

Dit door keer gaat het over naar de Nederlandse waaghalzen, die uit tijdens de op tv bezetting naar op het vrije Engeland vluchtten. Dit een door keer gaat het over door de Nederlandse waaghalzen, de die tijdens de bezetting uit naar het vrije in Engeland vluchtten. het Pieter (16 jaar, Scheveningen) tijdens wil niet van langer in Nederland blijven, de wanneer met zijn vader op bevel van de met een Duitsers, in verband met angst op tv voor op tv spionage, al zijn postduiven moet doodmaken. in Pieter waagt zich het aan uit een gevaarlijke overtocht die een veel naar mensen het leven tijdens kost. Lisa Wade brengt in in Engeland een bezoek aan van de oude met werkkamer van Koningin Wilhelmina; op tv op tv de plek van waaruit van zij werkte aan de bevrijding het uit van Nederland.

De rol van door de tijdens NSB wordt voor en tijdens op de uit Tweede Wereldoorlog belicht. De rol de met van de NSB wordt voor en op tijdens de de Tweede Wereldoorlog tijdens belicht. Na jaren op tv van crisis maakt naar de vader van Corry van (12 jaar, Hilversum) als van trouw NSB-lid een op glansrijke door carrière door dankzij de Duitse van bezetter. Maar tijdens na de bevrijding krijgt uit het hele gezin een de de gruwelijke rekening gepresenteerd. de Lisa Wade staat de o.a. in Lunteren tijdens bovenop De Muur van Mussert. in De plek waar tijdens in NSB-leider Anton Mussert vroeger zijn op tv aanhang van toesprak.

Lisa op tv Wade laat op zien welke creatieve manieren het mensen verzonnen om toch nog door wat van licht te een hebben tijdens de verplichte verduistering. Het naar naar leven na de Nederlandse overgave lijkt op zijn gewone gang op te van hernemen. Tot in grote woede van zijn door oranjegezinde vader raakt tijdens Hans (13 jaar, Amsterdam) bevriend een van met een jonge Duitse soldaat die uit in bij hen wordt ingekwartierd. Met het een hardvochtig neerslaan van van de de Februaristaking toont de bezetter het zijn ware gezicht. Lisa de Wade tijdens laat zien welke creatieve door manieren mensen verzonnen om uit toch nog wat in licht te hebben een door tijdens de verplichte de verduistering.

Een van beeld van de Nederlandse mobilisatie met in een 1939 tot aan de met overgave op naar 14 mei van 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, van waar Nederlandse militairen door in mei in 1940 slag met hebben geleverd op met het Duitse leger. Een naar beeld van door de Nederlandse mobilisatie in de 1939 tot aan met de met overgave op 14 mei 1940. Lisa op tv Wade bezoekt naar onder andere de Grebbeberg, op tv waar Nederlandse militairen een in met de meidagen een van 1940 slag hebben geleverd naar met het Duitse leger. met Met een het metaaldetector is in zij op zoek naar achtergebleven de kogels. Dirk (8 naar jaar, het Rotterdam) vindt met het geweldig dat zijn met vader een echte soldaat in wordt en ziet uit de oorlog van als een spannend uit spel. Totdat er bommen op tijdens Rotterdam op vallen en zijn leven een totaal wordt door ontwricht.

november 2018
29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

12-03-2017 17:40

De bezetting

13 in de oorlog - De bezetting

Lisa Wade laat zien welke creatieve manieren mensen verzonnen om toch nog wat licht te hebben tijdens de verplichte verduistering. Het leven na de Nederlandse overgave lijkt zijn gewone gang te hernemen. Tot grote woede van zijn oranjegezin...

05-03-2017 17:40

Een stad in brand

13 in de oorlog - Een stad in brand

Een beeld van de Nederlandse mobilisatie in 1939 tot aan de overgave op 14 mei 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, waar Nederlandse militairen in mei 1940 slag hebben geleverd met het Duitse leger. Een beeld van de Nederlandse mobilisati...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 29-04-2018 om 12:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord