Programma gemist?

Marathonuitzending van tijdens de serie 13 uit in met de oorlog.

Marathonuitzending van van de serie 13 tijdens in de de oorlog.

in Marathonuitzending.

op Marathonuitzending.

De bevrijdingsfeesten op lopen tegen hun einde een en op tv de balans van de oorlog met wordt opgemaakt. de De bevrijdingsfeesten lopen tegen een het hun einde en de balans van uit de met oorlog wordt opgemaakt. op David (13 jaar, Den Haag) naar keert terug uit uit door Auschwitz, waar hij zijn van hele familie heeft verloren en van ontdekt op tv dat niemand in in Nederland op tijdens zijn terugkeer zit te wachten. Lisa het Wade staat op uit tijdens het strand van Zandvoort en met zoekt naar naar onontplofte bommen en op landmijnen. Deze moesten na in de oorlog tijdens worden geruimd om het land op tv weer te uit kunnen opbouwen. Een de gevaarlijk de karwei!

De bevrijding naar van Nederland wordt met naar gemengde gevoelens naar ontvangen door door Jurgen (16 het jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat op tijdens die heilig geloofde uit in zijn Führer. De met bevrijding van Nederland wordt met met gemengde gevoelens ontvangen naar door Jurgen (16 uit jaar, Bremen), een uit jonge Duitse op soldaat die met heilig geloofde in zijn tijdens Führer. Ontgoocheld luistert hij op tv in naar de laconieke tijdens reacties van zijn door kameraden en het gezang op tijdens straat, op tv waar de bevrijding op uitbundig wordt gevierd. Lisa Wade is uit op in Wageningen op de plek waar op de de onderhandeling over de vrede in op Nederland plaatsvond. Zij de zit aan op de echte onderhandelingstafel tijdens in Hotel De Wereld op met en vraagt zich af hoe dat in er toen met aan uit toe ging.

Nederlands-Indië staat op centraal. Christiaan (12 jaar, uit door Batavia), de zoon van de op resident, uit wordt in een kamp opgesloten, de als de Japanners de van door Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. met Christiaan op tv (12 jaar, Batavia), de zoon op tv van de met resident, uit wordt in een kamp opgesloten, op als een de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. naar een Met de Japanse met overgave is de oorlog voor op tv de in Nederlanders in Indië echter nog de lang niet de voorbij. Lisa Wade tijdens gaat naar Indonesië en bezoekt op tv een voormalig Jappenkamp. naar in Ook loopt ze over de 'dodenspoorlijn', een de in spoorweg tussen een Birma en Thailand.

De het geallieerden hebben de slag om de Arnhem verloren en uit in een het westen uit van Nederland breekt de Hongerwinter uit. met De een geallieerden hebben de op slag om Arnhem verloren een en het in het westen van uit Nederland breekt de Hongerwinter uit. van Marie uit (twaalf jaar, een Den Haag) gaat met haar uit broertje op hongertocht om tijdens met wat schamele spullen te ruilen voor tijdens in iets eetbaars. Maar bij terugkeer wil uit een landwachter hen uit alles afnemen. op Lisa door Wade laat zien hoe op weinig mensen te eten hadden naar en een hoe ze probeerden te overleven het in deze strenge uit de winter.

Hitler hoopt in met van zijn Atlantikwall de op tv onvermijdelijke invasie tegen te houden. op tv Hitler hoopt met zijn met tijdens Atlantikwall de onvermijdelijke invasie door tegen te houden. Op een naar wandkaart naar houden Joost (10 jaar, naar Arnhem) en zijn op tv opa van de razendsnelle opmars tijdens van de geallieerden bij. Wanneer op tv duizenden parachutisten een bij Arnhem landen, vieren op beiden het de bevrijding al. Maar door dat blijkt door voorbarig. Op de John Frost brug in in Arnhem tijdens laat Lisa een Wade zien het waar en hoe de van bevrijding van door Nederland stokte.

Het op verhaal van van de Nederlandse Joden op weg naar op de in vernietigingskampen. Het verhaal van tijdens de Nederlandse Joden naar op weg naar naar de vernietigingskampen. Roos (13 op met jaar, Amsterdam) is met haar door ouders opgepakt en weggevoerd een naar Kamp op Westerbork. Daar uit wordt iedere strohalm op aangegrepen om te naar mogen blijven, maar van tevergeefs: Roos gaat tijdens met haar ouders de op transport naar Auschwitz. Lisa met van Wade bezoekt het op grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, in waar de meeste Joden meteen na op tv aankomst naar de uit gaskamers werden de afgevoerd.

Het symbolische een verzet tegen de de bezetter is uitgegroeid tot met een een georganiseerde ondergrondse naar beweging die zelfs geweld niet uit op de weg gaat. op Het symbolische verzet naar tegen de in bezetter met is uitgegroeid tot door een georganiseerde ondergrondse beweging die op zelfs op tv geweld niet uit de weg gaat. de tijdens Ook Els (16 jaar, op tv Haarlem) neemt deel uit aan wapendroppings en overvallen door op distributiekantoren. Na een uit liquidatie tijdens nemen de op tv Duitsers op meedogenloze met wijze wraak. Lisa Wade is naar in het Bevrijdingsmuseum tijdens in Groesbeek van en legt uit hoe op met allerlei 'vervalsingattributen' het op ingenieuze wijze valse in het persoonsbewijzen werden gemaakt.

Te zien het is hoe de Jodenvervolging op tv uit in kleine, maar op onontkoombare stappen door de Duitse van bezetters wordt in voorbereid. Te zien is hoe de de Jodenvervolging in op tv kleine, maar onontkoombare de stappen door met de Duitse bezetters wordt een voorbereid. De op joodse Kaat (12 jaar, op naar Amsterdam) is zich van pijnlijk bewust van de vernederende maatregelen door tegen haar ouders, op zusje en de kennissen: de naar verplichte registratie, het moeten dragen naar de van de Jodenster, het isolement op tv dat op hierop volgde en tenslotte... deportatie. in Lisa Wade is in op één van uit de plekken waar Joden van hun gele ster het moesten op kopen. Ook laat ze op in het achterhuis zien in waar Anne Frank met met haar familie het zat tijdens ondergedoken.

Het Nederlandse verzet op staat centraal. uit Van onschuldige speldenprikjes door tot een van grootschalige ondergrondse beweging. Het het Nederlandse verzet op staat centraal. Van onschuldige met speldenprikjes tot een de grootschalige ondergrondse beweging. Het de illegale koerierswerk is tijdens voor Els (15 een jaar, de Haarlem) een spannend de avontuur, totdat uit ze wordt verraden en haar leven op met groot gevaar loopt. Lisa Wade een is o.a. uit in de dodencel van het de een Scheveningse strafgevangenis. In dit tijdens zogenaamde 'Oranjehotel' een hebben veel verzetsmensen vastgezeten. de Op de muren naar van de cel naar zijn nog altijd op kreten en uitspraken van een de gevangenen uit bewaard gebleven.

Dit keer van gaat het van over de Nederlandse waaghalzen, op die tijdens de tijdens bezetting naar het vrije in de Engeland vluchtten. Dit keer gaat uit het over de tijdens Nederlandse waaghalzen, die tijdens op tv de op bezetting naar het naar vrije Engeland vluchtten. Pieter op tv (16 jaar, van Scheveningen) wil niet langer tijdens in Nederland van blijven, wanneer met zijn vader op bevel van met de Duitsers, in verband het met met angst voor spionage, al naar zijn van postduiven moet doodmaken. Pieter in waagt zich een aan een gevaarlijke tijdens overtocht die veel mensen in het leven kost. van Lisa Wade brengt van in Engeland een bezoek de aan de oude werkkamer op tv van Koningin de Wilhelmina; naar de plek van waaruit met zij werkte aan op tv de bevrijding van uit Nederland.

De rol in van de op tv NSB wordt naar voor en tijdens de Tweede het Wereldoorlog een belicht. De rol van de door NSB een wordt voor en tijdens de Tweede naar Wereldoorlog belicht. Na het jaren op van crisis tijdens maakt de vader van van Corry (12 in jaar, Hilversum) als met trouw NSB-lid een glansrijke carrière van door dankzij de Duitse tijdens bezetter. Maar na het de bevrijding een krijgt het de hele gezin met de gruwelijke rekening gepresenteerd. Lisa naar Wade naar staat o.a. in Lunteren bovenop De door Muur op van Mussert. De plek waar op NSB-leider de Anton Mussert vroeger zijn aanhang naar op toesprak.

juni 2019
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord