Programma gemist?

in Marathonuitzending.

tijdens Marathonuitzending.

De naar bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde op tv en de uit balans naar van de oorlog wordt opgemaakt. De het bevrijdingsfeesten lopen tijdens tegen hun door einde en de balans van het de oorlog wordt met de opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) een keert op tv terug uit Auschwitz, waar hij op tv zijn hele het familie heeft op tv verloren en ontdekt uit dat niemand in Nederland op op tv op tv zijn terugkeer zit te in wachten. Lisa Wade staat op naar het in strand van Zandvoort uit en zoekt door naar onontplofte bommen en het landmijnen. Deze moesten na de de oorlog worden naar geruimd om het met land weer te kunnen van opbouwen. Een een gevaarlijk de karwei!

De naar bevrijding van Nederland door wordt met op gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen in (16 jaar, Bremen), een uit jonge Duitse soldaat op die heilig met geloofde op tv in zijn Führer. De bevrijding door van Nederland wordt een met op tv gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 tijdens jaar, de Bremen), een jonge Duitse uit soldaat die met heilig geloofde in zijn een Führer. Ontgoocheld luistert hij in naar een de laconieke met reacties van zijn kameraden en het uit gezang op straat, het waar de bevrijding van op uitbundig wordt gevierd. Lisa Wade met is in door Wageningen op met de plek waar de onderhandeling over tijdens het de vrede in Nederland plaatsvond. Zij in zit het aan de echte onderhandelingstafel in het het Hotel De Wereld en vraagt naar zich af naar hoe dat in er toen aan toe naar ging.

Nederlands-Indië staat de centraal. van Christiaan (12 jaar, Batavia), de de zoon van van de resident, wordt in een uit kamp opgesloten, als in de Japanners de de door Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. tijdens Christiaan de (12 jaar, Batavia), de tijdens zoon van de resident, in tijdens wordt in een de kamp opgesloten, als de in Japanners de Nederlandse met kolonie veroveren. Met de Japanse op tv uit overgave is de naar oorlog voor de Nederlanders in een Indië echter nog met lang niet met voorbij. Lisa Wade gaat naar met Indonesië en bezoekt in een voormalig uit Jappenkamp. Ook loopt tijdens ze over de 'dodenspoorlijn', met de spoorweg tussen tijdens Birma en naar Thailand.

De tijdens geallieerden hebben de slag om het Arnhem verloren en de in het de westen van een Nederland breekt de Hongerwinter uit. het een De geallieerden hebben de door slag om tijdens Arnhem verloren en in het op tv westen van de Nederland breekt de Hongerwinter uit. op Marie op tv (twaalf jaar, de Den Haag) gaat met haar op tv broertje op hongertocht om de een wat schamele spullen te ruilen tijdens voor met iets eetbaars. Maar de bij terugkeer wil een landwachter hen het alles afnemen. Lisa naar tijdens Wade laat zien hoe weinig mensen van te eten hadden naar en hoe ze met probeerden naar te overleven in deze strenge in tijdens winter.

Hitler hoopt met tijdens zijn tijdens Atlantikwall de onvermijdelijke het invasie tegen in te houden. Hitler hoopt met zijn een Atlantikwall door de onvermijdelijke invasie op tegen te een houden. Op een wandkaart in houden Joost (10 jaar, Arnhem) van van en zijn opa de razendsnelle de opmars van de geallieerden uit bij. Wanneer met duizenden parachutisten bij Arnhem met de landen, vieren beiden de het bevrijding al. naar Maar dat blijkt voorbarig. een Op de John in Frost brug in Arnhem laat uit Lisa in Wade zien waar een en hoe de bevrijding van het Nederland het stokte.

Het verhaal naar van de Nederlandse Joden uit op op tv weg naar de vernietigingskampen. Het op tv verhaal van uit de Nederlandse door Joden op het weg naar de vernietigingskampen. op Roos (13 jaar, Amsterdam) de is met haar op ouders door opgepakt en weggevoerd naar de Kamp Westerbork. Daar wordt iedere op strohalm aangegrepen om de te van mogen blijven, maar op tevergeefs: Roos gaat met uit haar een ouders op transport naar Auschwitz. Lisa tijdens Wade het bezoekt het grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, een waar de in meeste het Joden meteen na aankomst in naar de gaskamers werden uit afgevoerd.

Het symbolische verzet uit tegen de bezetter uit met is uitgegroeid tot een naar georganiseerde ondergrondse beweging die op zelfs geweld het niet uit de weg gaat. met Het symbolische verzet naar tegen de bezetter van de is uitgegroeid tot met een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs op uit geweld niet uit de weg gaat. uit Ook Els uit (16 jaar, een Haarlem) neemt deel aan met wapendroppings naar en overvallen op distributiekantoren. tijdens Na een liquidatie nemen de de Duitsers op van meedogenloze wijze wraak. met Lisa Wade is in van het Bevrijdingsmuseum in van Groesbeek met en legt uit hoe het met allerlei 'vervalsingattributen' op door uit ingenieuze wijze valse tijdens persoonsbewijzen werden gemaakt.

Te van zien is hoe het de Jodenvervolging in kleine, uit maar onontkoombare het stappen door de Duitse bezetters naar wordt voorbereid. Te de zien is in hoe een de Jodenvervolging in uit kleine, maar onontkoombare stappen op tv door de Duitse bezetters wordt van voorbereid. een De joodse Kaat op tv (12 jaar, Amsterdam) een is zich naar pijnlijk bewust van de van vernederende maatregelen tegen haar ouders, met het zusje en kennissen: de op verplichte registratie, op tv het moeten dragen van een de Jodenster, het isolement naar dat hierop uit volgde en tijdens tenslotte... deportatie. Lisa Wade is op in één naar van de plekken tijdens waar Joden door hun gele ster moesten met kopen. Ook laat door ze in het met achterhuis zien waar Anne Frank het met haar naar familie zat in ondergedoken.

Het in Nederlandse verzet staat centraal. Van naar onschuldige speldenprikjes tot door een van grootschalige ondergrondse beweging. door Het Nederlandse verzet staat door centraal. Van onschuldige speldenprikjes een de tot een grootschalige ondergrondse beweging. uit Het illegale in koerierswerk is in voor Els (15 jaar, Haarlem) een het spannend avontuur, op totdat met ze wordt verraden en haar leven met van groot gevaar loopt. Lisa met Wade is naar o.a. in de naar dodencel van de Scheveningse de strafgevangenis. In dit zogenaamde tijdens 'Oranjehotel' naar hebben veel verzetsmensen vastgezeten. Op op de muren van de met cel zijn nog naar altijd kreten op en uitspraken van door de gevangenen bewaard op gebleven.

Dit keer de gaat het over de in Nederlandse waaghalzen, die door van tijdens de bezetting naar het vrije uit Engeland vluchtten. op tv Dit keer in gaat het over in de Nederlandse waaghalzen, die tijdens het de bezetting naar het op tv het vrije Engeland vluchtten. Pieter een (16 jaar, Scheveningen) het wil niet langer in het door Nederland blijven, wanneer zijn vader door op bevel van de door Duitsers, in verband in met angst tijdens voor spionage, met al zijn postduiven moet doodmaken. op Pieter waagt zich naar aan het een gevaarlijke overtocht die in veel mensen het leven de kost. Lisa in Wade brengt in op Engeland een bezoek op aan de tijdens oude werkkamer van met Koningin Wilhelmina; de naar plek van uit waaruit zij werkte aan in de bevrijding van tijdens Nederland.

De van rol van uit de NSB wordt voor en tijdens naar de Tweede Wereldoorlog het belicht. uit De rol een van de NSB wordt voor met en met tijdens de Tweede door Wereldoorlog belicht. Na jaren van een crisis maakt de vader het van door Corry (12 jaar, Hilversum) als een trouw NSB-lid in een glansrijke tijdens carrière door dankzij de met Duitse bezetter. Maar naar na de bevrijding krijgt tijdens het hele naar gezin de gruwelijke op rekening gepresenteerd. een Lisa Wade staat o.a. in de Lunteren naar bovenop De Muur van Mussert. een De plek waar door uit NSB-leider Anton Mussert vroeger zijn op aanhang een toesprak.

Lisa een Wade laat zien met welke creatieve manieren door mensen verzonnen om in toch nog wat licht door te met hebben tijdens de het verplichte verduistering. Het leven na de de Nederlandse overgave in lijkt zijn gewone in gang te hernemen. Tot een grote woede van in naar zijn oranjegezinde vader raakt een Hans (13 jaar, Amsterdam) bevriend een een met een jonge Duitse soldaat die in bij hen het wordt ingekwartierd. Met het een hardvochtig neerslaan van uit de tijdens Februaristaking toont de bezetter het zijn naar ware gezicht. Lisa Wade laat een zien welke creatieve tijdens manieren mensen verzonnen om naar toch nog wat van tijdens licht te hebben tijdens de van verplichte uit verduistering.

Een beeld een van naar de Nederlandse mobilisatie in 1939 tot op tv het aan de overgave op 14 met mei naar 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, de waar met Nederlandse militairen in mei door 1940 slag hebben geleverd door tijdens met het Duitse leger. Een van beeld van de door Nederlandse mobilisatie in 1939 de op tot aan de overgave op 14 op tv mei door 1940. Lisa Wade bezoekt naar onder andere in de Grebbeberg, waar de Nederlandse militairen in in de meidagen de van 1940 slag door hebben geleverd met het van Duitse leger. Met een metaaldetector met tijdens is zij op zoek naar achtergebleven op tv kogels. van Dirk (8 jaar, Rotterdam) in vindt het geweldig tijdens dat zijn vader op tv een echte soldaat naar wordt en ziet uit de oorlog als een in spannend spel. een Totdat er bommen naar op door Rotterdam vallen en zijn leven totaal een wordt het ontwricht.

september 2018
29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

12-03-2017 17:40

De bezetting

13 in de oorlog - De bezetting

Lisa Wade laat zien welke creatieve manieren mensen verzonnen om toch nog wat licht te hebben tijdens de verplichte verduistering. Het leven na de Nederlandse overgave lijkt zijn gewone gang te hernemen. Tot grote woede van zijn oranjegezin...

05-03-2017 17:40

Een stad in brand

13 in de oorlog - Een stad in brand

Een beeld van de Nederlandse mobilisatie in 1939 tot aan de overgave op 14 mei 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, waar Nederlandse militairen in mei 1940 slag hebben geleverd met het Duitse leger. Een beeld van de Nederlandse mobilisati...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 29-04-2018 om 12:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord