Programma gemist?

De bevrijdingsfeesten lopen naar tegen hun een einde naar en de balans van de oorlog uit wordt opgemaakt. van De bevrijdingsfeesten lopen tegen uit hun van einde en de balans van in de oorlog wordt tijdens opgemaakt. door David (13 jaar, Den Haag) het keert terug de uit Auschwitz, op tv waar hij zijn hele een familie heeft verloren en in met ontdekt dat niemand in Nederland op een zijn terugkeer met zit te wachten. naar Lisa op Wade staat op tijdens het strand van uit Zandvoort en zoekt door naar onontplofte bommen en uit landmijnen. Deze moesten na in de in oorlog worden geruimd om het land in weer te de kunnen opbouwen. Een met gevaarlijk uit karwei!

De de bevrijding van Nederland wordt met de gemengde gevoelens de ontvangen door Jurgen (16 met jaar, een Bremen), een jonge in Duitse soldaat die het heilig geloofde de in zijn Führer. De bevrijding in van Nederland wordt het met naar gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen het (16 jaar, Bremen), tijdens een jonge met Duitse soldaat die heilig geloofde uit in zijn van Führer. naar Ontgoocheld luistert hij naar de laconieke op reacties het van zijn kameraden in en het gezang uit op straat, waar van de bevrijding uitbundig wordt op tv gevierd. Lisa Wade de is in tijdens Wageningen op tijdens de plek waar tijdens de onderhandeling over de vrede in van op tv Nederland plaatsvond. Zij in zit aan de echte de onderhandelingstafel in Hotel De van Wereld en vraagt naar zich af hoe naar dat op er toen aan toe door ging.

Nederlands-Indië staat centraal. het Christiaan op (12 jaar, Batavia), de zoon op van de resident, uit wordt in een het kamp opgesloten, het als de Japanners de op tv door Nederlandse kolonie veroveren. in Nederlands-Indië staat centraal. naar Christiaan (12 jaar, Batavia), de naar zoon van de resident, van wordt in uit een kamp uit opgesloten, als op tv de Japanners de Nederlandse kolonie tijdens veroveren. van Met de Japanse overgave van is de oorlog op tv voor de Nederlanders tijdens in Indië uit echter nog lang niet voorbij. Lisa tijdens Wade gaat naar in Indonesië op tv en bezoekt een voormalig Jappenkamp. de uit Ook loopt ze de over de 'dodenspoorlijn', de spoorweg tussen door Birma en op tv Thailand.

De geallieerden hebben naar de slag in om Arnhem verloren de en de in het westen van op Nederland breekt de Hongerwinter uit. de De op geallieerden hebben de op tv slag om van Arnhem verloren en door in het westen van Nederland breekt naar de naar Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, een Den Haag) gaat tijdens met haar broertje uit op hongertocht om het van wat schamele spullen te ruilen voor een iets op eetbaars. Maar van bij terugkeer wil uit een landwachter hen door alles afnemen. Lisa Wade laat zien de op hoe weinig mensen te eten hadden door en met hoe ze probeerden op tv te overleven in van deze strenge met winter.

Hitler hoopt met met op tv zijn Atlantikwall de onvermijdelijke op tv invasie tegen te houden. Hitler van hoopt naar met zijn Atlantikwall de met onvermijdelijke invasie van tegen te houden. Op tijdens een wandkaart houden tijdens Joost (10 jaar, een Arnhem) en zijn in opa de de razendsnelle opmars van door de geallieerden bij. van Wanneer duizenden door parachutisten bij Arnhem landen, vieren beiden op in de bevrijding al. de Maar dat blijkt voorbarig. op tv Op de John Frost brug tijdens in Arnhem laat van Lisa Wade zien tijdens waar en hoe in de bevrijding van op tv Nederland naar stokte.

Het naar verhaal van de Nederlandse op Joden op weg in naar de naar vernietigingskampen. Het verhaal van van de Nederlandse Joden tijdens op tijdens weg naar de vernietigingskampen. het Roos (13 jaar, Amsterdam) een is op met haar ouders opgepakt en het weggevoerd uit naar Kamp Westerbork. Daar wordt iedere de strohalm aangegrepen om door op te mogen blijven, maar tevergeefs: op Roos gaat met van haar ouders op het transport naar Auschwitz. Lisa door Wade bezoekt het met de grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar de meeste op Joden meteen tijdens na aankomst naar een de van gaskamers werden afgevoerd.

Het symbolische verzet van met tegen de bezetter is uitgegroeid uit tot tijdens een georganiseerde ondergrondse naar beweging die zelfs geweld een niet uit de de weg gaat. op Het symbolische verzet tegen de een bezetter is uitgegroeid tot tijdens een georganiseerde ondergrondse de beweging die op zelfs geweld met niet uit de weg de gaat. Ook Els door (16 in jaar, Haarlem) neemt deel aan op wapendroppings met en overvallen op distributiekantoren. Na in een liquidatie een nemen de Duitsers op meedogenloze een op tv wijze wraak. Lisa Wade is in naar het Bevrijdingsmuseum het in Groesbeek en legt naar uit hoe met de allerlei 'vervalsingattributen' op in ingenieuze wijze valse van persoonsbewijzen werden in gemaakt.

Te zien is op hoe de Jodenvervolging een in kleine, maar een de onontkoombare stappen door de de Duitse bezetters wordt voorbereid. van Te zien is hoe de de Jodenvervolging met in kleine, maar in onontkoombare stappen van door de Duitse bezetters door wordt voorbereid. De naar joodse Kaat (12 jaar, het Amsterdam) is door zich pijnlijk bewust door van de vernederende in maatregelen tegen op tv haar ouders, zusje een en kennissen: uit de verplichte registratie, uit het moeten dragen van de door Jodenster, een het isolement dat hierop met volgde en tenslotte... deportatie. Lisa naar Wade is op tv op één van uit de plekken de waar Joden in hun gele ster moesten naar kopen. Ook naar laat ze in het van achterhuis zien waar Anne Frank de met haar de familie zat op tv ondergedoken.

Het Nederlandse verzet op de staat centraal. Van in onschuldige speldenprikjes tot op een grootschalige ondergrondse beweging. door Het Nederlandse de verzet staat centraal. Van op tv onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige uit ondergrondse beweging. Het de illegale koerierswerk is met voor Els (15 de jaar, door Haarlem) een spannend naar avontuur, totdat ze wordt verraden van en door haar leven groot door gevaar loopt. Lisa Wade op tv is o.a. in de naar dodencel van de de Scheveningse strafgevangenis. door In van dit zogenaamde 'Oranjehotel' hebben op veel verzetsmensen vastgezeten. een Op de muren in van de cel de zijn nog uit altijd kreten en uitspraken door van de gevangenen van bewaard gebleven.

Dit keer gaat op het van over de Nederlandse waaghalzen, die op tv tijdens de in bezetting het naar het vrije in Engeland vluchtten. Dit keer gaat door het over een de Nederlandse waaghalzen, naar die tijdens de de bezetting naar met het vrije Engeland vluchtten. op tv Pieter (16 jaar, Scheveningen) op tv wil van niet langer in Nederland tijdens blijven, wanneer zijn vader op op bevel van van de Duitsers, op tv in verband met angst het voor spionage, al het zijn postduiven moet doodmaken. naar Pieter waagt zich op tv aan een gevaarlijke op tv overtocht die de veel mensen het leven uit kost. Lisa Wade de brengt naar in Engeland met een bezoek aan de oude werkkamer uit van Koningin op tv Wilhelmina; de plek van naar waaruit zij op werkte aan met de bevrijding naar van Nederland.

De rol van in de NSB wordt met voor door en tijdens de Tweede naar Wereldoorlog naar belicht. De rol op van de NSB wordt tijdens voor en in tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na van jaren in van crisis het maakt de vader van Corry (12 het jaar, uit Hilversum) als op tv trouw NSB-lid een glansrijke van carrière door dankzij met de Duitse bezetter. uit Maar na de bevrijding krijgt door met het hele gezin de gruwelijke naar rekening gepresenteerd. in Lisa Wade staat o.a. uit in met Lunteren bovenop De Muur van het Mussert. De op tv plek waar het NSB-leider Anton Mussert vroeger zijn aanhang uit op toesprak.

Lisa met Wade laat zien welke tijdens creatieve manieren mensen verzonnen naar om toch uit nog wat de licht te hebben tijdens de een verplichte verduistering. met Het leven na de tijdens Nederlandse uit overgave lijkt zijn een gewone gang te hernemen. Tot de grote woede op tv van zijn oranjegezinde met vader raakt het Hans (13 jaar, Amsterdam) met bevriend met door een jonge Duitse van soldaat die uit bij hen wordt ingekwartierd. Met het het tijdens hardvochtig neerslaan van de Februaristaking toont op de bezetter een zijn op ware gezicht. Lisa Wade laat zien met welke creatieve manieren tijdens door mensen verzonnen om door toch nog wat licht te hebben tijdens door tijdens de verplichte naar verduistering.

Een beeld van naar de het Nederlandse mobilisatie in het 1939 tot de aan de overgave op 14 mei een 1940. door Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, op tv waar Nederlandse op tv militairen in de mei 1940 slag hebben geleverd door tijdens met het Duitse leger. Een beeld een van de door Nederlandse mobilisatie in 1939 door van tot aan de met overgave op 14 tijdens mei 1940. Lisa Wade uit bezoekt onder in andere de Grebbeberg, naar waar Nederlandse militairen in uit de meidagen van met 1940 slag hebben naar geleverd met op tv het Duitse leger. Met een een metaaldetector is zij het op uit zoek naar achtergebleven kogels. tijdens Dirk (8 jaar, in Rotterdam) vindt het naar geweldig dat zijn tijdens vader een echte soldaat naar wordt met en ziet de oorlog als in een spannend spel. door Totdat in er bommen op Rotterdam vallen en van zijn de leven totaal wordt tijdens ontwricht.

uit Marathonuitzending.

Marathonuitzending van de naar serie 13 de in de op tv oorlog.

april 2018
28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

12-03-2017 17:40

De bezetting

13 in de oorlog - De bezetting

Lisa Wade laat zien welke creatieve manieren mensen verzonnen om toch nog wat licht te hebben tijdens de verplichte verduistering. Het leven na de Nederlandse overgave lijkt zijn gewone gang te hernemen. Tot grote woede van zijn oranjegezin...

05-03-2017 17:40

Een stad in brand

13 in de oorlog - Een stad in brand

Een beeld van de Nederlandse mobilisatie in 1939 tot aan de overgave op 14 mei 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, waar Nederlandse militairen in mei 1940 slag hebben geleverd met het Duitse leger. Een beeld van de Nederlandse mobilisati...

01-05-2016 11:15

13 in de oorlog

13 in de oorlog - 13 in de oorlog

Marathonuitzending.

30-04-2016 11:40

13 in de oorlog

13 in de oorlog - 13 in de oorlog

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 58
  • Laatste uitzending op 28-05-2017 om 17:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord