Programma gemist?

in Marathonuitzending.

op Marathonuitzending.

De bevrijdingsfeesten op tv lopen tegen het hun einde en de balans met van de oorlog de wordt opgemaakt. De het bevrijdingsfeesten op lopen tegen hun einde een en tijdens de balans van tijdens de oorlog wordt opgemaakt. David (13 uit jaar, Den op tv Haag) keert terug uit op tv Auschwitz, waar op hij zijn hele familie van heeft het verloren en in ontdekt dat niemand in Nederland in op zijn terugkeer een zit te op wachten. Lisa Wade staat door op het strand van door een Zandvoort en zoekt naar onontplofte het bommen en het landmijnen. Deze op moesten na de oorlog worden een geruimd om het land op weer te in kunnen een opbouwen. Een gevaarlijk een karwei!

De bevrijding van tijdens Nederland wordt met met gemengde door gevoelens ontvangen door op tv Jurgen (16 tijdens jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat met die de heilig geloofde in zijn Führer. op tv De een bevrijding van Nederland wordt naar met naar gemengde gevoelens ontvangen door door Jurgen (16 jaar, van Bremen), een jonge Duitse soldaat door die heilig naar geloofde in naar zijn Führer. Ontgoocheld luistert hij de naar de de laconieke de reacties van zijn kameraden tijdens en het gezang op straat, op waar uit de bevrijding uitbundig wordt gevierd. op tv Lisa Wade is naar in Wageningen door op het de plek waar de van onderhandeling over de vrede het in Nederland plaatsvond. de Zij tijdens zit aan de echte onderhandelingstafel het in Hotel De de Wereld en vraagt het zich af door hoe dat door er toen aan toe naar ging.

Nederlands-Indië een staat centraal. op Christiaan (12 jaar, Batavia), op de zoon met van de resident, op tv wordt in een kamp het opgesloten, als de Japanners de met uit Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië uit staat centraal. Christiaan (12 jaar, uit Batavia), de de zoon van de een resident, wordt in een door kamp op opgesloten, als de naar Japanners de een Nederlandse kolonie veroveren. Met de een Japanse op overgave is de oorlog voor de naar Nederlanders in in Indië door echter nog lang een niet voorbij. Lisa Wade op tv gaat naar Indonesië en een bezoekt een voormalig door Jappenkamp. Ook in loopt ze over de van 'dodenspoorlijn', de spoorweg tussen van Birma van en Thailand.

De geallieerden een hebben de slag in om Arnhem een verloren en in het door westen uit van Nederland breekt de Hongerwinter uit uit. De geallieerden de hebben in de slag om Arnhem verloren op tv en in het naar westen van Nederland breekt op de Hongerwinter uit. het Marie (twaalf de jaar, Den Haag) gaat het met haar op broertje op tijdens hongertocht om naar wat schamele spullen een te ruilen voor iets eetbaars. Maar een een bij terugkeer wil een de landwachter hen alles uit afnemen. Lisa uit Wade laat zien de hoe weinig mensen te eten hadden naar op en hoe ze probeerden te overleven in in deze de strenge naar winter.

Hitler hoopt met uit de zijn Atlantikwall de in onvermijdelijke invasie tegen te tijdens houden. Hitler de hoopt met zijn Atlantikwall het de onvermijdelijke met invasie tegen te uit houden. Op een wandkaart houden Joost door (10 op jaar, Arnhem) en zijn opa het door de razendsnelle opmars van de de geallieerden bij. naar Wanneer duizenden parachutisten bij Arnhem met de landen, vieren beiden met de bevrijding al. Maar dat blijkt de voorbarig. Op de de door John Frost brug in Arnhem uit laat op tv Lisa Wade zien een waar en hoe de de bevrijding van Nederland op tv stokte.

Het verhaal de van de de Nederlandse Joden op weg met naar de op vernietigingskampen. Het verhaal op tv van de Nederlandse Joden door op een weg naar de vernietigingskampen. een Roos (13 jaar, Amsterdam) is van op tv met haar ouders door opgepakt en weggevoerd naar Kamp het Westerbork. Daar wordt iedere door strohalm aangegrepen een om te met mogen blijven, uit maar tevergeefs: Roos gaat op met haar met ouders op transport naar Auschwitz. Lisa tijdens Wade bezoekt de het grote in vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar met de meeste Joden meteen na de op aankomst naar de gaskamers van werden afgevoerd.

Het in symbolische verzet tegen de de bezetter is uitgegroeid tot uit een georganiseerde op ondergrondse beweging die op tv zelfs geweld niet uit naar tijdens de weg gaat. Het symbolische verzet met tegen van de bezetter uit is uitgegroeid tot een georganiseerde tijdens ondergrondse beweging die zelfs door geweld naar niet uit de weg tijdens gaat. Ook Els (16 op tv jaar, tijdens Haarlem) neemt deel aan met wapendroppings het en overvallen op in distributiekantoren. Na een uit liquidatie nemen de van Duitsers op meedogenloze wijze op wraak. Lisa Wade is in in tijdens het Bevrijdingsmuseum in naar Groesbeek en legt uit hoe een met tijdens allerlei 'vervalsingattributen' op ingenieuze wijze door valse het persoonsbewijzen werden gemaakt.

Te op tv zien is hoe de naar Jodenvervolging in kleine, maar uit onontkoombare stappen door door de door Duitse bezetters van wordt voorbereid. Te zien een is hoe de Jodenvervolging in tijdens kleine, uit maar onontkoombare stappen door door de door Duitse bezetters wordt voorbereid. op De joodse Kaat in (12 jaar, Amsterdam) het is zich pijnlijk bewust van de het de vernederende maatregelen op tegen haar ouders, zusje op en kennissen: door de verplichte registratie, het moeten dragen op van de van Jodenster, de het isolement dat hierop volgde en met op tenslotte... deportatie. Lisa in Wade is op één van de op op plekken waar Joden met hun gele ster moesten een kopen. Ook laat ze in met het achterhuis zien de waar Anne door Frank door met haar familie zat naar ondergedoken.

Het Nederlandse verzet naar staat centraal. Van op onschuldige speldenprikjes het tot een grootschalige ondergrondse van beweging. Het Nederlandse een uit verzet staat centraal. in Van onschuldige speldenprikjes tot een in grootschalige uit ondergrondse beweging. Het illegale koerierswerk het is voor Els (15 met jaar, Haarlem) een naar spannend avontuur, totdat uit ze wordt van verraden en haar door leven groot gevaar het loopt. Lisa Wade is uit o.a. in de de door dodencel van de Scheveningse strafgevangenis. een In dit van zogenaamde 'Oranjehotel' hebben veel verzetsmensen het vastgezeten. Op de in muren de van de cel zijn uit nog altijd kreten en door uitspraken op tv van de gevangenen bewaard met gebleven.

Dit keer gaat met het over de van Nederlandse waaghalzen, de die tijdens op tv de bezetting naar het een vrije in Engeland vluchtten. Dit keer op gaat het over de Nederlandse het waaghalzen, die tijdens tijdens de bezetting naar door het vrije een Engeland vluchtten. de Pieter (16 jaar, Scheveningen) op tv wil op niet langer in Nederland blijven, tijdens wanneer zijn vader op tv op op bevel van de uit Duitsers, in verband het met angst voor spionage, al zijn uit postduiven een moet doodmaken. Pieter het waagt zich aan een het gevaarlijke overtocht die in veel mensen het tijdens leven van kost. Lisa Wade brengt van in Engeland een op tv bezoek aan de oude werkkamer op van een Koningin Wilhelmina; op de plek van de waaruit zij werkte aan de door bevrijding door van Nederland.

De tijdens rol van naar de NSB wordt voor de en tijdens door de Tweede Wereldoorlog belicht. met De rol van de met NSB een wordt voor en tijdens de een Tweede van Wereldoorlog belicht. Na jaren naar van crisis het maakt de vader in van Corry (12 jaar, Hilversum) als van op tv trouw NSB-lid een met glansrijke carrière door dankzij de tijdens Duitse bezetter. de Maar na de bevrijding het krijgt met het hele gezin het de gruwelijke rekening gepresenteerd. Lisa het Wade in staat o.a. in Lunteren bovenop tijdens De Muur van in Mussert. De het plek waar NSB-leider een Anton Mussert vroeger zijn aanhang de in toesprak.

Lisa naar Wade laat zien welke een creatieve manieren de mensen verzonnen om tijdens toch nog wat licht te een op hebben tijdens de op verplichte verduistering. Het leven na de tijdens Nederlandse overgave lijkt in zijn gewone gang een te naar hernemen. Tot grote het woede van zijn van oranjegezinde vader raakt Hans uit (13 jaar, tijdens Amsterdam) bevriend met op tv een jonge Duitse soldaat tijdens die bij hen van wordt ingekwartierd. naar Met het hardvochtig neerslaan van van van de Februaristaking toont het de bezetter zijn de ware gezicht. Lisa van Wade laat zien een welke creatieve manieren mensen verzonnen om in toch op nog wat in licht te hebben op tv tijdens de verplichte uit verduistering.

Een beeld van op tijdens de Nederlandse mobilisatie in 1939 tijdens tot aan van de overgave van op 14 mei 1940. tijdens Lisa Wade bezoekt de in Grebbeberg, waar Nederlandse militairen met uit in mei 1940 slag hebben geleverd op tv uit met het Duitse door leger. Een beeld van de van Nederlandse mobilisatie in 1939 uit tot aan naar de overgave op op 14 naar mei 1940. Lisa Wade met bezoekt onder de andere de Grebbeberg, waar Nederlandse het militairen in de met meidagen van 1940 slag op van hebben geleverd met het het Duitse leger. Met de een metaaldetector is zij op door tijdens zoek naar achtergebleven kogels. Dirk (8 het jaar, Rotterdam) vindt een uit het geweldig dat zijn vader een door echte soldaat op tv wordt en met ziet de op oorlog als een spannend spel. het Totdat er tijdens bommen op Rotterdam vallen en uit zijn op leven totaal op tv wordt ontwricht.

juli 2018
29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

12-03-2017 17:40

De bezetting

13 in de oorlog - De bezetting

Lisa Wade laat zien welke creatieve manieren mensen verzonnen om toch nog wat licht te hebben tijdens de verplichte verduistering. Het leven na de Nederlandse overgave lijkt zijn gewone gang te hernemen. Tot grote woede van zijn oranjegezin...

05-03-2017 17:40

Een stad in brand

13 in de oorlog - Een stad in brand

Een beeld van de Nederlandse mobilisatie in 1939 tot aan de overgave op 14 mei 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, waar Nederlandse militairen in mei 1940 slag hebben geleverd met het Duitse leger. Een beeld van de Nederlandse mobilisati...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 29-04-2018 om 12:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord