Programma gemist?

Marathonuitzending op van de serie 13 in de door de oorlog.

Marathonuitzending op tv van de uit serie 13 in de op oorlog.

de Marathonuitzending.

op Marathonuitzending.

De bevrijdingsfeesten van lopen tegen hun einde in de en de balans van de het oorlog wordt opgemaakt. De uit bevrijdingsfeesten lopen uit tegen hun einde en het de van balans van de oorlog een wordt opgemaakt. David een (13 jaar, Den Haag) het keert terug door uit de Auschwitz, waar hij uit zijn hele familie heeft verloren in en ontdekt dat niemand van in in Nederland op zijn terugkeer een zit met te wachten. Lisa Wade van staat op met het strand van Zandvoort tijdens en zoekt op naar onontplofte bommen en landmijnen. met Deze moesten op tv na de oorlog worden geruimd uit op tv om het land naar weer te kunnen een opbouwen. Een gevaarlijk de karwei!

De op bevrijding van Nederland wordt van met gemengde gevoelens ontvangen op tv door door Jurgen (16 jaar, Bremen), het een in jonge Duitse soldaat die heilig geloofde een naar in zijn Führer. De bevrijding van van Nederland tijdens wordt met gemengde gevoelens ontvangen naar met door Jurgen (16 jaar, uit Bremen), een jonge het Duitse soldaat die het heilig geloofde in zijn van Führer. Ontgoocheld luistert op hij naar de laconieke de reacties van zijn het op kameraden en het het gezang op straat, waar de door bevrijding op tv uitbundig wordt gevierd. Lisa van Wade is in Wageningen het op de door plek waar de onderhandeling over uit de het vrede in het Nederland plaatsvond. Zij zit aan door de echte de onderhandelingstafel in Hotel De een Wereld en op tv vraagt zich af hoe in dat uit er toen aan toe een ging.

Nederlands-Indië met staat centraal. Christiaan met (12 jaar, op tv Batavia), de zoon op van de resident, wordt in door een kamp opgesloten, met als de de Japanners de in Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië door staat centraal. tijdens Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon uit van op de resident, wordt in een met kamp opgesloten, op als de Japanners de op Nederlandse kolonie veroveren. met Met de Japanse tijdens overgave is met de uit oorlog voor de Nederlanders in Indië uit op tv echter nog lang niet op tv voorbij. Lisa Wade op gaat naar Indonesië en het bezoekt een voormalig Jappenkamp. een Ook op loopt ze over van de 'dodenspoorlijn', de spoorweg tussen in op tv Birma en Thailand.

De van geallieerden hebben in de slag om Arnhem verloren van en in op het westen van tijdens Nederland breekt de Hongerwinter uit. op De geallieerden hebben het de slag van om Arnhem naar verloren en in het de westen tijdens van Nederland breekt de Hongerwinter met uit. Marie door (twaalf jaar, van Den Haag) gaat met haar van broertje op hongertocht om door het wat schamele spullen te ruilen voor een iets eetbaars. Maar het bij door terugkeer wil een uit landwachter hen alles afnemen. van Lisa Wade laat de zien in hoe weinig mensen het te eten hadden in en hoe ze probeerden in te overleven in deze strenge naar naar winter.

Hitler hoopt met de op zijn Atlantikwall de door onvermijdelijke invasie tegen het te houden. Hitler hoopt met door zijn Atlantikwall de op onvermijdelijke invasie tegen de te houden. Op een in wandkaart tijdens houden Joost een (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de de op tv razendsnelle opmars een van de geallieerden op bij. Wanneer duizenden parachutisten een bij Arnhem door landen, vieren beiden de bevrijding met al. van Maar dat blijkt voorbarig. tijdens Op de op John Frost brug in Arnhem laat van Lisa Wade zien tijdens naar waar en hoe de bevrijding van de Nederland in stokte.

Het met verhaal van de de Nederlandse Joden op de weg naar de de vernietigingskampen. Het verhaal van door de Nederlandse Joden op in weg naar de in vernietigingskampen. door Roos (13 jaar, Amsterdam) is op tv met een haar ouders met opgepakt en weggevoerd naar Kamp met Westerbork. Daar wordt iedere op strohalm aangegrepen om uit te het mogen blijven, maar tevergeefs: naar Roos gaat op tv met haar ouders op een transport naar Auschwitz. Lisa uit Wade op bezoekt het grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, een waar de met meeste Joden het meteen na aankomst op naar de gaskamers werden op tv afgevoerd.

Het symbolische verzet de tegen de bezetter op tv is uitgegroeid tot uit tijdens een georganiseerde ondergrondse van beweging die zelfs geweld niet uit van de op tv weg gaat. in Het symbolische verzet met tegen de bezetter is van uitgegroeid tot een georganiseerde naar ondergrondse beweging die zelfs van geweld niet door uit de op weg gaat. Ook van Els (16 jaar, Haarlem) naar neemt deel aan wapendroppings in en overvallen uit op distributiekantoren. in Na een op liquidatie nemen de Duitsers op meedogenloze naar wijze het wraak. Lisa Wade is door in het het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en legt uit uit met hoe met allerlei 'vervalsingattributen' in op ingenieuze wijze valse een persoonsbewijzen werden in gemaakt.

Te zien een is hoe de Jodenvervolging van in kleine, maar het onontkoombare op stappen door de van Duitse bezetters wordt voorbereid. Te een zien is hoe met de Jodenvervolging naar in kleine, maar op tv onontkoombare tijdens stappen door de Duitse bezetters wordt in voorbereid. uit De joodse Kaat (12 jaar, op tv Amsterdam) is uit zich pijnlijk bewust van van met de vernederende maatregelen het tegen haar ouders, zusje en kennissen: door de verplichte op registratie, het moeten dragen naar van op de Jodenster, het isolement dat naar hierop uit volgde en tenslotte... deportatie. Lisa in Wade is de op één van de in plekken waar de Joden hun door gele ster moesten van kopen. Ook laat ze in met door het achterhuis zien waar naar Anne Frank met het haar familie zat op tv ondergedoken.

Het door Nederlandse verzet staat op centraal. Van onschuldige speldenprikjes door tot een grootschalige door ondergrondse beweging. Het Nederlandse uit verzet staat uit centraal. door Van onschuldige speldenprikjes een tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het op tv illegale koerierswerk tijdens is voor uit Els (15 jaar, Haarlem) een in spannend avontuur, op tv totdat ze wordt de verraden en haar in leven groot van gevaar loopt. Lisa de Wade is van o.a. in de op tv dodencel van de Scheveningse strafgevangenis. In naar dit uit zogenaamde 'Oranjehotel' hebben veel op verzetsmensen vastgezeten. Op de met op muren van de cel zijn op nog altijd kreten van en uitspraken met van de gevangenen bewaard op gebleven.

Dit in keer gaat het over de de van Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting met naar op het vrije Engeland uit vluchtten. Dit keer gaat met het van over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens op tv de op tv bezetting naar het in vrije Engeland vluchtten. op tv Pieter (16 tijdens jaar, Scheveningen) wil niet langer in op tv Nederland uit blijven, wanneer zijn vader de op naar bevel van de Duitsers, in verband een met op angst voor spionage, al op tv zijn postduiven een moet doodmaken. Pieter waagt uit zich aan met een gevaarlijke overtocht op tv die veel mensen een het leven op kost. Lisa Wade brengt in op tv Engeland met een bezoek aan de oude de werkkamer van Koningin Wilhelmina; een de de plek van waaruit zij werkte het aan met de bevrijding van de Nederland.

De rol van op tv de het NSB wordt het voor en tijdens uit de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol naar van de NSB van wordt uit voor en een tijdens de Tweede uit Wereldoorlog belicht. Na jaren het van crisis maakt met de vader van Corry een (12 jaar, Hilversum) door als trouw met NSB-lid een glansrijke carrière door van op dankzij de Duitse op bezetter. Maar na de bevrijding op tv krijgt het hele het gezin de de gruwelijke rekening gepresenteerd. Lisa het Wade staat o.a. in tijdens Lunteren op bovenop De Muur op van Mussert. De in plek waar NSB-leider Anton Mussert op tv vroeger zijn aanhang op tv naar toesprak.

mei 2021
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!