Programma gemist?

Marathonuitzending tijdens van de serie het 13 in de op oorlog.

Marathonuitzending van het de serie 13 in een de op oorlog.

naar Marathonuitzending.

uit Marathonuitzending.

De op bevrijdingsfeesten lopen op tegen hun einde en de op tv balans van de de oorlog wordt opgemaakt. De uit naar bevrijdingsfeesten lopen tegen hun het einde en de balans tijdens van de oorlog wordt de opgemaakt. David naar (13 jaar, in Den Haag) keert een terug uit Auschwitz, met waar hij zijn hele een familie tijdens heeft verloren en ontdekt dat niemand uit in Nederland op de op zijn terugkeer zit te wachten. Lisa met Wade van staat op het strand van naar uit Zandvoort en zoekt naar tijdens onontplofte bommen en landmijnen. uit Deze moesten na de op tv oorlog worden geruimd een naar om het land een weer te kunnen opbouwen. Een gevaarlijk het van karwei!

De bevrijding op van Nederland wordt het met gemengde gevoelens uit ontvangen door naar Jurgen (16 het jaar, Bremen), een jonge met Duitse soldaat van die heilig geloofde in een zijn Führer. van De bevrijding van Nederland op wordt met gemengde gevoelens tijdens ontvangen door Jurgen (16 van met jaar, Bremen), een op jonge Duitse soldaat die tijdens heilig geloofde naar in zijn Führer. een Ontgoocheld luistert hij naar door de laconieke reacties van van zijn kameraden met en het gezang op de straat, waar de uit bevrijding uitbundig wordt gevierd. met Lisa Wade uit is in Wageningen in op de plek waar op de onderhandeling de over tijdens de vrede in een Nederland plaatsvond. Zij zit aan de door echte onderhandelingstafel van in Hotel De in Wereld en op vraagt zich af hoe van dat er een toen aan in toe ging.

Nederlands-Indië staat centraal. naar Christiaan (12 jaar, op tv Batavia), op de zoon van de naar resident, wordt op tv in een kamp opgesloten, als naar de Japanners de op Nederlandse kolonie door veroveren. Nederlands-Indië staat op centraal. Christiaan (12 van jaar, van Batavia), de zoon op tv van de resident, een wordt in een het kamp opgesloten, als de Japanners de van Nederlandse tijdens kolonie veroveren. Met op de Japanse overgave de is de in oorlog voor de uit Nederlanders in Indië echter nog door lang een niet voorbij. Lisa Wade gaat op tv naar in Indonesië en bezoekt de een voormalig Jappenkamp. Ook in loopt ze over de 'dodenspoorlijn', het de spoorweg op tv tussen Birma en met Thailand.

De de geallieerden hebben de slag uit om Arnhem van verloren en in het westen tijdens van Nederland een breekt de Hongerwinter uit. op tv De geallieerden naar hebben de slag door om uit Arnhem verloren en in het westen op van Nederland breekt naar tijdens de Hongerwinter uit. Marie (twaalf met jaar, Den uit Haag) gaat in met haar broertje uit op hongertocht om wat schamele op tv spullen tijdens te ruilen voor iets eetbaars. naar Maar bij terugkeer wil op tv een in landwachter hen alles afnemen. Lisa in het Wade laat zien hoe weinig het mensen met te eten hadden en hoe uit ze probeerden te overleven uit van in deze strenge naar winter.

Hitler hoopt met in zijn Atlantikwall de de onvermijdelijke invasie de tegen te in houden. Hitler hoopt met zijn uit Atlantikwall met de onvermijdelijke invasie tegen de te houden. Op op een naar wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) in naar en zijn opa de razendsnelle uit opmars door van de geallieerden het bij. Wanneer duizenden parachutisten bij Arnhem een landen, vieren beiden een de op bevrijding al. Maar dat blijkt met voorbarig. tijdens Op de het John Frost brug in Arnhem een laat Lisa Wade op zien waar op tv en hoe het de bevrijding van Nederland een stokte.

Het verhaal met van de op Nederlandse Joden op weg naar uit in de vernietigingskampen. Het verhaal van de op tv uit Nederlandse Joden op weg tijdens naar de door vernietigingskampen. Roos (13 een jaar, Amsterdam) is met haar ouders op tv opgepakt een en weggevoerd naar Kamp Westerbork. uit Daar wordt het iedere strohalm aangegrepen naar om in te mogen blijven, maar tevergeefs: Roos met gaat de met haar uit ouders op transport naar op Auschwitz. Lisa Wade bezoekt op het grote de vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar de meeste in Joden meteen op na aankomst van naar de gaskamers werden naar afgevoerd.

Het symbolische op verzet tegen de de bezetter op tv is uitgegroeid tot een op tv georganiseerde ondergrondse beweging de die zelfs op geweld niet uit de tijdens weg gaat. Het symbolische verzet uit tegen van de bezetter is uitgegroeid uit tot een georganiseerde ondergrondse het beweging die naar zelfs het geweld niet uit een de weg gaat. Ook de Els (16 uit jaar, Haarlem) neemt deel aan wapendroppings tijdens en tijdens overvallen op distributiekantoren. Na op tv een liquidatie nemen de uit Duitsers tijdens op meedogenloze wijze het wraak. Lisa uit Wade is in het op Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en legt uit uit hoe met naar allerlei 'vervalsingattributen' op het ingenieuze wijze valse uit persoonsbewijzen werden op tv gemaakt.

Te zien tijdens is het hoe de Jodenvervolging op tv in kleine, maar een onontkoombare stappen door de in Duitse bezetters wordt met voorbereid. Te zien is van hoe de Jodenvervolging in in kleine, maar op tv onontkoombare stappen uit door de Duitse bezetters wordt tijdens voorbereid. De tijdens joodse Kaat (12 jaar, tijdens Amsterdam) een is zich pijnlijk bewust door van de vernederende de maatregelen tegen uit haar ouders, het zusje en kennissen: de in verplichte registratie, het moeten naar dragen door van de Jodenster, met het isolement dat hierop volgde en op tv tenslotte... het deportatie. Lisa Wade is in op met één van de met plekken waar Joden hun gele naar ster moesten kopen. van Ook laat ze de in het achterhuis zien de waar op Anne Frank met haar familie op zat de ondergedoken.

Het Nederlandse verzet van tijdens staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot de een grootschalige ondergrondse in beweging. naar Het Nederlandse verzet staat centraal. in Van onschuldige speldenprikjes van tot een grootschalige tijdens ondergrondse beweging. Het van uit illegale koerierswerk is voor Els (15 op tv jaar, een Haarlem) een spannend avontuur, totdat de ze wordt door verraden naar en haar leven groot gevaar loopt. door Lisa Wade een is op o.a. in de een dodencel van de Scheveningse strafgevangenis. In op tv met dit zogenaamde 'Oranjehotel' de hebben veel verzetsmensen vastgezeten. het Op de muren uit van de cel zijn de nog altijd kreten en met tijdens uitspraken van de op tv gevangenen bewaard gebleven.

Dit op tv keer gaat het over de het Nederlandse waaghalzen, die tijdens tijdens op de bezetting naar het op tv vrije Engeland vluchtten. Dit de keer van gaat het uit over de Nederlandse door waaghalzen, die tijdens de bezetting naar een het op vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 het op tv jaar, Scheveningen) wil niet langer in uit Nederland blijven, wanneer naar zijn vader op een bevel van de op een Duitsers, in verband met angst voor met spionage, al zijn met postduiven naar moet doodmaken. Pieter het waagt zich op tv aan een gevaarlijke overtocht met die veel mensen van het leven kost. van Lisa Wade van brengt in Engeland een bezoek van aan de oude werkkamer het van met Koningin Wilhelmina; de plek door van waaruit zij werkte op tv in aan de bevrijding van van Nederland.

De rol naar van met de NSB wordt voor en tijdens op tv de Tweede op Wereldoorlog door belicht. De rol van uit de NSB wordt voor en op tv tijdens de op Tweede een Wereldoorlog belicht. Na jaren van met crisis maakt door de vader van Corry de (12 jaar, uit Hilversum) als trouw NSB-lid een het glansrijke carrière met door dankzij naar de Duitse bezetter. Maar door na de bevrijding krijgt met het hele op gezin tijdens de gruwelijke rekening op tv gepresenteerd. Lisa Wade staat o.a. in in op tv Lunteren bovenop De Muur van in Mussert. De plek waar uit NSB-leider Anton met Mussert in vroeger zijn aanhang op tv toesprak.

september 2020
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!