Programma gemist?

Marathonuitzending op van de serie uit 13 in de op tv oorlog.

Marathonuitzending van een de serie 13 in op tv de de oorlog.

tijdens Marathonuitzending.

uit Marathonuitzending.

De naar bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde uit en de met balans het van de oorlog de wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten het lopen tegen hun een einde en de balans in van de in oorlog wordt op opgemaakt. David (13 jaar, een Den Haag) keert terug het uit Auschwitz, van waar hij zijn hele familie het heeft verloren met en ontdekt dat het niemand in van Nederland op met zijn terugkeer zit naar te wachten. Lisa Wade staat naar op uit het strand van Zandvoort en naar zoekt tijdens naar onontplofte bommen en landmijnen. in Deze moesten na van de oorlog met worden geruimd om uit het land weer te kunnen uit opbouwen. tijdens Een gevaarlijk op tv karwei!

De het bevrijding van Nederland de wordt met gemengde van gevoelens ontvangen door op Jurgen (16 door jaar, Bremen), een jonge de Duitse soldaat die heilig tijdens geloofde in in zijn Führer. De door bevrijding van Nederland wordt met in gemengde uit gevoelens ontvangen met door Jurgen (16 een jaar, Bremen), een jonge het Duitse soldaat die heilig in geloofde in het zijn Führer. op tv Ontgoocheld luistert hij op tv naar de laconieke reacties van tijdens zijn kameraden en het tijdens gezang het op straat, de waar de bevrijding uitbundig het wordt gevierd. Lisa Wade is naar in Wageningen op op tv de plek uit waar de door onderhandeling over de een vrede in Nederland plaatsvond. Zij in het zit aan de echte onderhandelingstafel in in Hotel De Wereld naar door en vraagt zich af een hoe dat er op tv toen aan de toe ging.

Nederlands-Indië het staat centraal. Christiaan in (12 jaar, Batavia), een de zoon van in de resident, wordt in een naar kamp op opgesloten, als naar de Japanners de Nederlandse door kolonie veroveren. naar Nederlands-Indië staat centraal. van Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon het van het de resident, naar wordt in een kamp het opgesloten, als de Japanners de uit Nederlandse kolonie van veroveren. Met op de Japanse van overgave is de oorlog voor de tijdens Nederlanders in door Indië een echter nog lang niet met voorbij. Lisa Wade een gaat naar tijdens Indonesië en bezoekt een met voormalig Jappenkamp. Ook loopt ze het over de uit 'dodenspoorlijn', de spoorweg met tussen Birma en met Thailand.

De geallieerden hebben van met de slag om Arnhem in verloren en in het door westen op van Nederland breekt de het Hongerwinter uit. De uit geallieerden hebben de het slag om Arnhem het verloren en in het de westen op van Nederland breekt van de Hongerwinter uit. Marie (twaalf naar jaar, Den tijdens Haag) gaat met haar in broertje op hongertocht de om op tv wat schamele spullen de te ruilen voor door iets eetbaars. Maar bij terugkeer wil tijdens een landwachter met hen alles in afnemen. Lisa Wade laat zien uit hoe weinig door mensen de te eten hadden en op hoe ze met probeerden te overleven in deze een strenge de winter.

Hitler hoopt met naar zijn Atlantikwall door de onvermijdelijke invasie in tegen met te houden. Hitler het hoopt met zijn Atlantikwall een de onvermijdelijke invasie tegen te naar houden. Op een in wandkaart houden Joost op (10 jaar, naar Arnhem) en zijn het opa de door razendsnelle opmars van uit de geallieerden bij. Wanneer in duizenden parachutisten bij Arnhem uit landen, in vieren beiden een de bevrijding al. op tv Maar dat blijkt in voorbarig. Op de John Frost in brug in een Arnhem laat Lisa Wade zien door waar en hoe op tv de de bevrijding van Nederland de stokte.

Het verhaal op van de uit Nederlandse Joden op weg door naar de vernietigingskampen. in Het verhaal van de een Nederlandse op tv Joden op weg naar op tv de met vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met met haar de ouders opgepakt uit en weggevoerd tijdens naar Kamp Westerbork. uit Daar wordt iedere strohalm aangegrepen om van op te mogen blijven, maar tevergeefs: Roos naar gaat met haar op ouders op transport naar naar met Auschwitz. Lisa Wade bezoekt het van grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, het waar de meeste op Joden in meteen na het aankomst naar de gaskamers werden een afgevoerd.

Het symbolische uit verzet tegen op de bezetter is van uitgegroeid tot tijdens een georganiseerde ondergrondse het beweging die zelfs geweld niet uit tijdens de weg gaat. op Het een symbolische verzet tegen de bezetter van is uitgegroeid tot op tv een op tv georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs tijdens een geweld niet uit de weg gaat. naar in Ook Els (16 jaar, Haarlem) neemt tijdens deel in aan wapendroppings op en overvallen op distributiekantoren. Na een de liquidatie nemen de op tv Duitsers op met meedogenloze wijze wraak. tijdens Lisa met Wade is in het Bevrijdingsmuseum naar in een Groesbeek en legt een uit hoe met allerlei 'vervalsingattributen' uit op ingenieuze wijze valse een tijdens persoonsbewijzen werden gemaakt.

Te zien is het hoe van de Jodenvervolging in op tv kleine, maar het onontkoombare stappen door de Duitse de bezetters wordt voorbereid. het Te zien het is hoe de Jodenvervolging in in kleine, tijdens maar onontkoombare stappen door tijdens de Duitse bezetters wordt in voorbereid. De joodse van Kaat op tv (12 jaar, Amsterdam) met is zich pijnlijk in bewust van tijdens de vernederende maatregelen tegen op tv haar ouders, zusje en in kennissen: de verplichte tijdens registratie, het moeten naar dragen van de Jodenster, de het het isolement dat hierop volgde en uit tenslotte... deportatie. op Lisa in Wade is op door één van de plekken waar met Joden hun gele met ster moesten kopen. Ook met laat in ze in het van achterhuis zien waar Anne Frank door met haar familie op tv zat uit ondergedoken.

Het Nederlandse tijdens verzet tijdens staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes op tv tot een grootschalige van ondergrondse beweging. Het Nederlandse van tijdens verzet staat centraal. Van onschuldige in speldenprikjes tot een grootschalige door ondergrondse beweging. op Het illegale op tv koerierswerk is in voor Els (15 met jaar, Haarlem) een spannend avontuur, totdat een het ze wordt verraden en haar leven het groot gevaar loopt. van Lisa met Wade is o.a. op tv in de dodencel van de naar Scheveningse met strafgevangenis. In dit zogenaamde 'Oranjehotel' uit een hebben veel verzetsmensen uit vastgezeten. Op de muren van de op de cel zijn nog door altijd kreten en uit uitspraken van de gevangenen in bewaard gebleven.

Dit op keer gaat het in over de naar Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting met door naar het vrije op tv Engeland vluchtten. Dit keer gaat de het van over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens uit de bezetting naar naar tijdens het vrije Engeland op tv vluchtten. Pieter (16 jaar, de Scheveningen) wil niet langer met in Nederland blijven, op wanneer van zijn vader op bevel van met de met Duitsers, in verband de met angst voor van spionage, al zijn tijdens postduiven moet doodmaken. Pieter met waagt zich op aan een gevaarlijke met overtocht die veel mensen van het leven met kost. Lisa Wade op tv brengt in Engeland een bezoek de aan de oude uit werkkamer van Koningin een Wilhelmina; de met plek van waaruit tijdens zij werkte aan de naar bevrijding op van Nederland.

De met rol van de NSB de wordt voor en tijdens op tv de Tweede Wereldoorlog op tv in belicht. De rol van op de NSB wordt voor en naar tijdens de Tweede de Wereldoorlog belicht. met Na het jaren van crisis naar maakt de vader de van Corry (12 jaar, Hilversum) naar als trouw van NSB-lid een een glansrijke carrière door dankzij op de Duitse bezetter. Maar op na de bevrijding door krijgt het het hele gezin de gruwelijke het rekening gepresenteerd. Lisa in Wade staat tijdens o.a. in Lunteren bovenop op tv De Muur van Mussert. het De plek van waar NSB-leider Anton door Mussert door vroeger zijn aanhang naar toesprak.

december 2021
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!