Programma gemist?

De in bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde op tv de en de balans van de uit oorlog wordt opgemaakt. een De bevrijdingsfeesten lopen door tegen hun door einde en de balans naar van de oorlog tijdens wordt tijdens opgemaakt. David (13 jaar, Den het Haag) keert de terug uit Auschwitz, waar van hij zijn in hele familie het heeft verloren en met ontdekt dat niemand in in Nederland op door zijn terugkeer zit te wachten. Lisa door Wade staat het op uit het strand van Zandvoort en zoekt een door naar onontplofte bommen naar en landmijnen. Deze moesten na een de oorlog op tv worden geruimd om uit het land uit weer te kunnen op tv opbouwen. Een gevaarlijk op tv karwei!

De uit bevrijding van Nederland op tv wordt met gemengde het gevoelens ontvangen de door Jurgen (16 jaar, Bremen), in een jonge Duitse soldaat tijdens die heilig geloofde door in zijn Führer. het De op bevrijding van Nederland wordt met tijdens gemengde op gevoelens ontvangen door tijdens Jurgen (16 jaar, Bremen), een uit jonge de Duitse soldaat die heilig door geloofde in naar zijn Führer. Ontgoocheld door luistert hij naar de laconieke de reacties van zijn op tv kameraden en het naar gezang op tijdens straat, waar de bevrijding op tv uitbundig op wordt gevierd. Lisa Wade naar is in door Wageningen op de plek de waar de onderhandeling tijdens over de vrede een in Nederland door plaatsvond. Zij in zit aan de echte onderhandelingstafel op tv in op Hotel De Wereld op en vraagt zich af hoe van dat er toen aan in toe van ging.

Nederlands-Indië het staat centraal. Christiaan naar (12 jaar, van Batavia), de zoon op van de resident, wordt uit in een kamp opgesloten, als van de Japanners de een Nederlandse op tv kolonie veroveren. Nederlands-Indië uit staat centraal. Christiaan uit (12 jaar, Batavia), de uit zoon van de resident, tijdens wordt uit in een kamp door opgesloten, als de Japanners de van met Nederlandse kolonie veroveren. Met de Japanse een uit overgave is de oorlog voor het de Nederlanders in de Indië echter nog uit lang niet tijdens voorbij. Lisa Wade gaat naar uit Indonesië en uit bezoekt het een voormalig Jappenkamp. Ook loopt ze de over de 'dodenspoorlijn', door de spoorweg de tussen Birma de en Thailand.

De geallieerden hebben in de op tv slag om Arnhem verloren tijdens en in het het westen van Nederland breekt op de Hongerwinter uit. van De geallieerden hebben op de op tv slag om uit Arnhem verloren en in in het westen met van Nederland breekt op tv de Hongerwinter uit. tijdens Marie (twaalf jaar, Den uit Haag) gaat met haar broertje met op op hongertocht om wat van schamele spullen te ruilen de voor iets eetbaars. Maar met bij terugkeer tijdens wil een landwachter uit hen alles afnemen. in Lisa Wade laat op zien hoe weinig een mensen te door eten hadden naar en hoe ze probeerden te overleven van in het deze strenge met winter.

Hitler op tv hoopt met zijn Atlantikwall de op tv onvermijdelijke invasie in tegen te naar houden. Hitler hoopt met naar zijn met Atlantikwall de onvermijdelijke invasie op tv tegen te van houden. Op een wandkaart houden het Joost van (10 jaar, Arnhem) en zijn opa naar uit de razendsnelle opmars uit van de geallieerden bij. Wanneer duizenden het parachutisten bij Arnhem uit landen, vieren op beiden de bevrijding de al. Maar dat blijkt een voorbarig. Op het de John Frost uit brug in Arnhem op tv laat Lisa Wade het zien waar uit en hoe naar de bevrijding van in Nederland stokte.

Het de verhaal van de met Nederlandse Joden op uit weg naar de in vernietigingskampen. Het verhaal van met de Nederlandse Joden op het weg op tv naar de door vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is uit met haar ouders door opgepakt en weggevoerd de naar een Kamp Westerbork. Daar wordt het iedere strohalm aangegrepen op om te op tv mogen blijven, maar het tevergeefs: Roos gaat met haar door ouders van op transport naar uit Auschwitz. Lisa Wade bezoekt de het grote vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, de waar de meeste tijdens Joden meteen na tijdens aankomst een naar de gaskamers werden tijdens afgevoerd.

Het symbolische verzet van het tegen de bezetter is uitgegroeid tot een een georganiseerde ondergrondse het beweging die zelfs een geweld naar niet uit de de weg gaat. Het symbolische verzet uit naar tegen de bezetter in is uitgegroeid tot een georganiseerde op tv ondergrondse beweging die op zelfs geweld met niet uit de weg gaat. de Ook Els met (16 jaar, naar Haarlem) neemt deel aan wapendroppings uit en overvallen de op distributiekantoren. van Na een liquidatie nemen de naar Duitsers op meedogenloze door wijze wraak. in Lisa naar Wade is in met het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en het legt uit hoe uit met allerlei 'vervalsingattributen' naar op ingenieuze de wijze valse op persoonsbewijzen werden gemaakt.

Te zien op tv is hoe de de Jodenvervolging in kleine, door maar de onontkoombare stappen door de Duitse door bezetters van wordt voorbereid. Te zien is op hoe tijdens de Jodenvervolging in op tv kleine, maar onontkoombare stappen door de uit Duitse bezetters wordt op tv voorbereid. een De joodse Kaat (12 naar jaar, tijdens Amsterdam) is zich pijnlijk bewust van met de de vernederende maatregelen tijdens tegen haar ouders, naar zusje en kennissen: de verplichte tijdens registratie, het moeten dragen tijdens van tijdens de Jodenster, het tijdens isolement dat hierop volgde en op tv tenslotte... deportatie. in Lisa Wade is op naar één van de uit in plekken waar Joden hun van gele ster moesten kopen. de Ook laat een ze in het achterhuis uit zien waar Anne op tv Frank met haar op familie zat op ondergedoken.

Het Nederlandse een verzet staat centraal. Van een onschuldige speldenprikjes in tot een grootschalige ondergrondse door de beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. het het Van onschuldige speldenprikjes tijdens tot een grootschalige ondergrondse door beweging. Het illegale van koerierswerk is op voor Els (15 jaar, Haarlem) een op tv spannend door avontuur, totdat ze naar wordt verraden en haar uit leven groot gevaar loopt. de Lisa naar Wade is o.a. in het de dodencel van op de op Scheveningse strafgevangenis. In dit uit zogenaamde 'Oranjehotel' hebben veel de verzetsmensen vastgezeten. Op de een muren van de tijdens in cel zijn nog altijd kreten in en uitspraken van de tijdens gevangenen bewaard een gebleven.

Dit keer het gaat het op tv over de Nederlandse waaghalzen, tijdens die op tv tijdens de bezetting naar het vrije naar Engeland op vluchtten. Dit tijdens keer gaat het over met de Nederlandse waaghalzen, naar die tijdens de op tv bezetting naar het in vrije Engeland vluchtten. Pieter van (16 jaar, op Scheveningen) wil niet langer in met Nederland blijven, wanneer de zijn vader op tijdens bevel van uit de Duitsers, in verband uit naar met angst voor op tv spionage, al zijn postduiven moet uit doodmaken. tijdens Pieter waagt zich aan een met gevaarlijke met overtocht die veel mensen van het leven kost. de Lisa Wade brengt in Engeland uit naar een bezoek aan van de oude werkkamer van in Koningin Wilhelmina; de plek van op tv waaruit zij door werkte de aan de bevrijding van een Nederland.

De rol van op tv op tv de NSB wordt voor en tijdens met naar de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol in van de van NSB wordt voor en tijdens tijdens de een Tweede Wereldoorlog belicht. naar Na jaren van door crisis maakt door de vader naar van Corry (12 jaar, Hilversum) naar als trouw in NSB-lid een met glansrijke carrière door dankzij op tv de Duitse bezetter. Maar de na de door bevrijding krijgt het met hele gezin de gruwelijke een rekening gepresenteerd. Lisa uit Wade staat o.a. een in Lunteren door bovenop De Muur van op tv Mussert. tijdens De plek waar op NSB-leider Anton Mussert vroeger zijn naar aanhang naar toesprak.

Lisa Wade laat op zien welke creatieve uit naar manieren mensen verzonnen om in toch nog met wat licht te hebben de tijdens de verplichte verduistering. op Het op tv leven na de Nederlandse overgave lijkt van zijn gewone gang een te hernemen. in Tot grote het woede van zijn met oranjegezinde vader raakt de Hans (13 jaar, Amsterdam) bevriend uit met een jonge uit Duitse soldaat die in tijdens bij hen wordt ingekwartierd. Met op tv het naar hardvochtig neerslaan van de Februaristaking op tv toont de bezetter op zijn door ware gezicht. Lisa door Wade laat zien welke creatieve manieren de mensen verzonnen met om een toch nog wat licht te hebben op tv tijdens de verplichte het door verduistering.

Een beeld in van de de Nederlandse mobilisatie in 1939 van tot aan de de overgave op van 14 mei het 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, met waar Nederlandse de militairen in mei door 1940 een slag hebben geleverd met het het Duitse leger. Een beeld een van tijdens de Nederlandse mobilisatie in 1939 een van tot aan de overgave met op 14 mei door 1940. Lisa Wade bezoekt in onder andere tijdens de Grebbeberg, waar door Nederlandse militairen in de meidagen naar van 1940 slag uit hebben in geleverd met het Duitse leger. door Met een de metaaldetector is zij op op zoek in naar achtergebleven kogels. naar Dirk (8 jaar, uit Rotterdam) vindt naar het geweldig dat zijn vader een door een echte soldaat wordt en uit ziet de oorlog tijdens als een spannend met spel. Totdat er bommen op op tv Rotterdam vallen en het zijn leven een totaal wordt op ontwricht.

uit Marathonuitzending.

Marathonuitzending op van de serie 13 in naar de op oorlog.

oktober 2017
28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

12-03-2017 17:40

De bezetting

13 in de oorlog - De bezetting

Lisa Wade laat zien welke creatieve manieren mensen verzonnen om toch nog wat licht te hebben tijdens de verplichte verduistering. Het leven na de Nederlandse overgave lijkt zijn gewone gang te hernemen. Tot grote woede van zijn oranjegezin...

05-03-2017 17:40

Een stad in brand

13 in de oorlog - Een stad in brand

Een beeld van de Nederlandse mobilisatie in 1939 tot aan de overgave op 14 mei 1940. Lisa Wade bezoekt de Grebbeberg, waar Nederlandse militairen in mei 1940 slag hebben geleverd met het Duitse leger. Een beeld van de Nederlandse mobilisati...

01-05-2016 11:15

13 in de oorlog

13 in de oorlog - 13 in de oorlog

Marathonuitzending.

30-04-2016 11:40

13 in de oorlog

13 in de oorlog - 13 in de oorlog

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 58
  • Laatste uitzending op 28-05-2017 om 17:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord