Programma gemist?

Marathonuitzending uit van de in serie 13 in de de oorlog.

Marathonuitzending uit van de serie 13 in op tv tijdens de oorlog.

tijdens Marathonuitzending.

naar Marathonuitzending.

De uit bevrijdingsfeesten lopen tegen in hun einde en de de balans van de op tv oorlog wordt op opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen een tegen hun de einde en de balans een van de oorlog het wordt opgemaakt. David (13 op tv met jaar, Den Haag) keert terug uit in Auschwitz, waar in hij zijn hele naar familie heeft tijdens verloren en ontdekt door dat niemand in naar Nederland op zijn tijdens terugkeer zit te wachten. Lisa tijdens Wade in staat op het strand uit van Zandvoort en tijdens zoekt naar onontplofte door bommen van en landmijnen. Deze moesten na de een oorlog worden met geruimd om het land naar op weer te kunnen opbouwen. het Een gevaarlijk een karwei!

De het bevrijding van de Nederland wordt met gemengde gevoelens een ontvangen door Jurgen in (16 jaar, Bremen), een naar jonge van Duitse soldaat die heilig op tv geloofde in zijn Führer. van De bevrijding van van Nederland wordt uit met gemengde gevoelens ontvangen van door Jurgen (16 uit jaar, uit Bremen), een jonge uit Duitse soldaat die heilig geloofde tijdens in zijn het Führer. naar Ontgoocheld luistert hij naar naar de laconieke reacties van zijn tijdens kameraden en het met tijdens gezang op straat, waar de bevrijding het uitbundig naar wordt gevierd. uit Lisa Wade is in Wageningen op in de plek het waar de onderhandeling over in tijdens de vrede in Nederland plaatsvond. Zij de zit aan de tijdens de echte onderhandelingstafel in Hotel De met Wereld en vraagt zich tijdens af de hoe dat er met toen aan het toe ging.

Nederlands-Indië staat centraal. naar Christiaan in (12 jaar, Batavia), de in zoon van de in resident, wordt op in een de kamp opgesloten, als de Japanners tijdens de Nederlandse kolonie met veroveren. door Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 tijdens jaar, door Batavia), de zoon van van de resident, wordt de in een kamp opgesloten, tijdens als de Japanners op tv de Nederlandse kolonie veroveren. tijdens op tv Met de Japanse overgave is op de tijdens oorlog voor de Nederlanders in met Indië echter nog lang naar niet voorbij. Lisa de op Wade gaat naar Indonesië en op tv bezoekt een voormalig de Jappenkamp. Ook in loopt ze over de op tv 'dodenspoorlijn', de spoorweg tussen van op Birma en Thailand.

De uit geallieerden hebben de slag tijdens om de Arnhem verloren en in in het westen uit van Nederland breekt de Hongerwinter de uit. De geallieerden hebben door de met slag om Arnhem het verloren en op tv in het westen van Nederland breekt op de Hongerwinter op tv uit. Marie uit (twaalf jaar, uit Den Haag) gaat met in haar broertje op hongertocht tijdens om op tv wat schamele spullen te ruilen voor met iets eetbaars. de Maar naar bij terugkeer wil een landwachter tijdens hen alles uit afnemen. Lisa Wade door laat zien hoe weinig mensen naar in te eten hadden en in hoe ze probeerden het te overleven in deze op tv strenge op winter.

Hitler hoopt met tijdens zijn Atlantikwall in de onvermijdelijke naar invasie tegen van te houden. Hitler hoopt met tijdens zijn Atlantikwall van de onvermijdelijke invasie tegen te tijdens houden. Op van een wandkaart houden Joost de (10 jaar, Arnhem) de en zijn van opa de razendsnelle de opmars het van de geallieerden bij. Wanneer duizenden in parachutisten bij van Arnhem door landen, vieren beiden de het bevrijding al. Maar uit dat blijkt op voorbarig. Op de John Frost brug met in het Arnhem laat Lisa Wade het zien waar en hoe tijdens op de bevrijding van Nederland het stokte.

Het verhaal tijdens van de Nederlandse Joden naar op naar weg naar de van vernietigingskampen. Het verhaal van uit de Nederlandse Joden uit op weg uit naar de vernietigingskampen. Roos (13 tijdens jaar, Amsterdam) tijdens is met op haar ouders opgepakt en op weggevoerd naar Kamp het Westerbork. een Daar wordt iedere strohalm het aangegrepen om te mogen in blijven, maar tevergeefs: tijdens Roos gaat met haar met ouders van op transport naar op Auschwitz. Lisa Wade bezoekt het uit grote met vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, waar de de meeste Joden meteen na naar aankomst op tv naar de gaskamers de werden afgevoerd.

Het door symbolische verzet met tegen de bezetter is uitgegroeid uit tot een in georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs naar uit geweld niet uit de op tv weg gaat. Het naar symbolische verzet tegen de het bezetter is uitgegroeid tot van een de georganiseerde ondergrondse beweging naar die zelfs uit geweld niet uit de op weg gaat. tijdens Ook Els (16 jaar, Haarlem) een neemt in deel aan wapendroppings en met overvallen op distributiekantoren. Na met een liquidatie nemen de tijdens Duitsers met op meedogenloze het wijze wraak. Lisa Wade is op in het uit Bevrijdingsmuseum in Groesbeek op tv en legt uit hoe met op allerlei met 'vervalsingattributen' op ingenieuze in wijze valse door persoonsbewijzen werden gemaakt.

Te zien met is hoe door de Jodenvervolging in kleine, maar in onontkoombare stappen door naar de van Duitse bezetters wordt voorbereid. Te door zien is het hoe de Jodenvervolging de in kleine, maar van onontkoombare stappen door door de Duitse bezetters op tv wordt voorbereid. De joodse van Kaat (12 jaar, op Amsterdam) tijdens is zich pijnlijk met bewust van de vernederende door maatregelen tegen haar op ouders, op zusje en kennissen: de verplichte de registratie, op het moeten dragen van de Jodenster, de op tv het isolement dat hierop volgde en van tenslotte... deportatie. Lisa de het Wade is op één van de op tv plekken waar uit Joden hun gele ster naar moesten een kopen. Ook laat ze in met het op tv achterhuis zien waar Anne door Frank met door haar familie een zat ondergedoken.

Het Nederlandse een verzet staat centraal. Van het onschuldige in speldenprikjes tot door een grootschalige ondergrondse beweging. Het uit Nederlandse verzet staat centraal. op Van onschuldige met speldenprikjes tot in een grootschalige ondergrondse op beweging. Het illegale koerierswerk tijdens is voor Els (15 een jaar, Haarlem) een op tv spannend het avontuur, totdat tijdens ze wordt verraden naar en haar leven groot gevaar uit loopt. naar Lisa Wade is met o.a. in de op dodencel van de Scheveningse naar strafgevangenis. In dit zogenaamde 'Oranjehotel' uit hebben veel verzetsmensen uit van vastgezeten. Op de muren van de met de cel zijn nog altijd kreten en een uitspraken in van de gevangenen bewaard in gebleven.

Dit keer op tv gaat het op tv over de Nederlandse waaghalzen, door die tijdens de van bezetting naar het vrije naar Engeland vluchtten. van Dit keer het gaat het over de de Nederlandse waaghalzen, die uit tijdens de bezetting het naar het vrije Engeland van vluchtten. van Pieter (16 op jaar, Scheveningen) wil niet tijdens langer in Nederland blijven, wanneer het zijn vader op in bevel van op tv de Duitsers, uit in verband met in angst voor spionage, naar al zijn het postduiven moet doodmaken. Pieter waagt zich door de aan een gevaarlijke op tv overtocht die veel mensen met het leven kost. met Lisa Wade naar brengt in Engeland een in bezoek aan de oude op tv werkkamer van door Koningin Wilhelmina; de de plek van uit waaruit zij werkte aan de bevrijding naar van uit Nederland.

De door rol van de NSB met wordt voor op en tijdens de een Tweede Wereldoorlog belicht. De rol een van de NSB op tv wordt voor met en tijdens de met Tweede op Wereldoorlog belicht. Na jaren van in crisis maakt de met vader door van Corry (12 jaar, Hilversum) als naar trouw NSB-lid tijdens een glansrijke carrière door door dankzij de Duitse het bezetter. Maar na van de bevrijding het krijgt het hele gezin het door de gruwelijke rekening gepresenteerd. op tv Lisa Wade uit staat o.a. in de Lunteren bovenop De Muur van naar Mussert. De plek waar naar op NSB-leider Anton Mussert een vroeger zijn aanhang naar toesprak.

juni 2021
05-05-2019 11:40

Marathon (2/2)

13 in de oorlog - Marathon (2/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

04-05-2019 11:30

Marathon (1/2)

13 in de oorlog - Marathon (1/2)

Marathonuitzending van de serie 13 in de oorlog.

29-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-04-2018 12:35

13 in de oorlog - Marathon

13 in de oorlog - 13 in de oorlog - Marathon

Marathonuitzending.

28-05-2017 17:40

Na de oorlog

13 in de oorlog - Na de oorlog

De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. De bevrijdingsfeesten lopen tegen hun einde en de balans van de oorlog wordt opgemaakt. David (13 jaar, Den Haag) keert terug uit Auschwitz, waar hij zi...

21-05-2017 17:35

Bevrijding

13 in de oorlog - Bevrijding

De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (16 jaar, Bremen), een jonge Duitse soldaat die heilig geloofde in zijn Führer. De bevrijding van Nederland wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Jurgen (1...

14-05-2017 17:35

Indie

13 in de oorlog - Indie

Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoon van de resident, wordt in een kamp opgesloten, als de Japanners de Nederlandse kolonie veroveren. Nederlands-Indië staat centraal. Christiaan (12 jaar, Batavia), de zoo...

07-05-2017 17:35

Hongerwinter

13 in de oorlog - Hongerwinter

De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. De geallieerden hebben de slag om Arnhem verloren en in het westen van Nederland breekt de Hongerwinter uit. Marie (twaalf jaar, De...

30-04-2017 17:35

Arnhem

13 in de oorlog - Arnhem

Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Hitler hoopt met zijn Atlantikwall de onvermijdelijke invasie tegen te houden. Op een wandkaart houden Joost (10 jaar, Arnhem) en zijn opa de razendsnelle opmars...

23-04-2017 17:35

Vernietiging

13 in de oorlog - Vernietiging

Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Het verhaal van de Nederlandse Joden op weg naar de vernietigingskampen. Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar Kamp Westerbork. Daar...

16-04-2017 17:35

Gewapend verzet

13 in de oorlog - Gewapend verzet

Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging die zelfs geweld niet uit de weg gaat. Het symbolische verzet tegen de bezetter is uitgegroeid tot een georganiseerde ondergrondse beweging...

09-04-2017 17:40

Joden

13 in de oorlog - Joden

Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. Te zien is hoe de Jodenvervolging in kleine, maar onontkoombare stappen door de Duitse bezetters wordt voorbereid. De joodse ...

02-04-2017 17:35

Verraad en verzet

13 in de oorlog - Verraad en verzet

Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het Nederlandse verzet staat centraal. Van onschuldige speldenprikjes tot een grootschalige ondergrondse beweging. Het illega...

26-03-2017 17:35

Engeland

13 in de oorlog - Engeland

Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Dit keer gaat het over de Nederlandse waaghalzen, die tijdens de bezetting naar het vrije Engeland vluchtten. Pieter (16 jaar, Sch...

19-03-2017 17:35

NSB

13 in de oorlog - NSB

De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. De rol van de NSB wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Na jaren van crisis maakt de vader van Corry (12 jaar, Hilversum) als trouw NSB-lid een glansrij...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

13 in de oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 13 in de oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 13 in de oorlog bij 13 in de oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 13 in de oorlog. Heb je een uitzending van 13 in de oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

13 in de oorlog gemist

In 13 afleveringen neemt de presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) de kijkers mee terugnaar de Tweede Wereldoorlog.Met behulp van historische locaties, authentieke archiefbeelden enaangrijpendedramasènesworden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van debezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog inNederlands Indie.

Uitzending gemist van 13 in de oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van 13 in de oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 62
  • Laatste uitzending op 05-05-2019 om 11:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!