Programma gemist?

De met Tweede Wereldoorlog breekt op uit. In juni 1940 geeft in tijdens Frankrijk zich over in en de Nazi's naar bezetten het land. tijdens De Tweede Wereldoorlog breekt de uit. In juni tijdens 1940 geeft Frankrijk zich over op en de op tv Nazi's naar bezetten het land. in Sommige kunstenaars vluchten, uit anderen maken er het door beste van en werken de door, zoals Picasso van en uit Jean Cocteau. Weer anderen zoals de op tv dichter Robert op tv Desnos, gaan het het verzet in. Als van de Geallieerden op tv in juni 1944 op de op tv stranden van van Normandië landen, staat fotograaf een Robert Capa tussen de van de fluitende kogels naar om foto's te naar maken.

De van periode tussen van de twee oorlogen de kenmerkt zich door een verlangen naar uit de verandering en een met betere wereld. Maar in 1936 van breekt de van burgeroorlog uit in met Spanje. De periode tussen tijdens de twee op tv oorlogen kenmerkt zich door een een verlangen uit naar verandering en een tijdens betere wereld. op tv Maar in 1936 breekt de het op burgeroorlog uit in Spanje. Schrijvers André het Malraux op tv en Ernest tijdens Hemingway doen als journalisten op verslag terwijl Frank Capa tijdens en Gerda Taro de de met strijd fotograferen. Naar aanleiding van van het tragische bombardement op op Guernica maakt Picasso een in 1937 van een monumentaal van schilderij.

De een oorlog is afgelopen het en Parijs feest door dag en nacht op de het ritme van jazz-klanken. met Schrijvers met en kunstenaars als André tijdens Breton van en Man Ray uit maken werk in de geest met van het dadaïsme op en het surrealisme. op tv De oorlog is uit afgelopen en Parijs feest naar tijdens dag en nacht op het naar ritme in van jazz-klanken. Schrijvers en kunstenaars het als André het Breton en Man van Ray maken werk op tv in de geest van het het op tv dadaïsme en het surrealisme, stromingen in die ontstonden uit tijdens verzet tegen de absurditeit op van de een oorlog. op Man Ray heeft een het liefdesverhouding met gevierd model Kiki in de Montparnasse een maar hij op verlaat haar voor fotografe de Lee een Miller.

Tijdens het de Eerste Wereldoorlog raakt met de op Italiaanse kunstenaar Amedeo van Modigliani in Parijs bevriend tijdens met één van de vele naar de met uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim naar Soutine. Tijdens de de de Eerste Wereldoorlog raakt de tijdens Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani de in van Parijs bevriend met één van de een op vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, de Chaim Soutine. Het het artistieke leven speelt de zich voornamelijk het af in de wijk tijdens Montparnasse. Twee uit jaar later komt met tijdens het overlijden van van Apollinaire met en Modigliani een definitief einde met met aan het tijdperk van de het bohemiens.

Picasso ontwikkelt van een nieuwe stijl en op tv maakt een revolutionair op schilderij op van een groep prostituees op dat hem uit rijk en uit beroemd maakt. Picasso ontwikkelt een op nieuwe een stijl en maakt op een revolutionair schilderij een van een groep prostituees op dat hem op rijk en beroemd een maakt. Hij verlaat de armoede op van Montmartre en wanneer van dan ook de nog met de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de op wegen van kunstenaarsvrienden in Picasso, Braque, Derain, uit Vlaminck en Apollinaire van naar zich definitief.

Picasso, Max Jacob, in Apollinaire door en André Dérain strijken neer in in naar een oude pianofabriek in uit Montmartre. van Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André tijdens Dérain van strijken neer op in een oude pianofabriek in Montmartre. naar Hun van bohemien levensstijl draait om tijdens werken, vrouwelijke uit muzen ontmoeten en in de bloemetjes buiten zetten. Ondertussen, op tv aan de andere op kant naar van de Seine, ontwikkelt Matisse op in de kleurige stijl van naar het Fauvisme en zet daarmee de de door kunstwereld op z'n met kop.

januari 2021
15-04-2017 10:30

Midnight in Paris (1939-1945)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris (1939-1945)

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten...

08-04-2017 10:25

Vrijheid (1930-1939)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid (1930-1939)

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar veranderi...

01-04-2017 10:25

Jazz in Montparnasse (1920-1930)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse (1920-1930)

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazz-klanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme. De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag ...

25-03-2017 10:25

Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Am...

18-03-2017 10:35

De bende van Picasso (1906-1916)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso (1906-1916)

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem r...

11-03-2017 10:30

Bohémiens (1900-1906)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens (1900-1906)

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om w...

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst bij Close Up: De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 15-04-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!