Programma gemist?

De met Tweede Wereldoorlog breekt uit. In van juni 1940 geeft een een Frankrijk zich over en de Nazi's tijdens bezetten het in land. De Tweede Wereldoorlog het breekt uit. In op juni het 1940 geeft Frankrijk in zich over en de een Nazi's bezetten het het land. Sommige door kunstenaars vluchten, anderen maken tijdens er het beste van naar en werken door, de op zoals Picasso en Jean Cocteau. Weer het anderen naar zoals de dichter Robert Desnos, uit gaan een het verzet in. in Als de Geallieerden door in juni 1944 op de van met stranden van Normandië landen, staat fotograaf op tv van Robert Capa tussen de uit fluitende kogels naar om foto's te het maken.

De periode tussen op tv op de twee oorlogen een kenmerkt zich door een het verlangen naar verandering door en een betere wereld. Maar een in 1936 uit breekt de burgeroorlog uit het in Spanje. De tijdens periode tussen de van twee van oorlogen kenmerkt zich door op een de verlangen naar verandering en een op betere wereld. Maar met in 1936 met breekt de burgeroorlog door uit in Spanje. de Schrijvers André Malraux tijdens en Ernest met Hemingway doen als journalisten met verslag terwijl Frank tijdens Capa en Gerda Taro door de strijd tijdens fotograferen. Naar op tv aanleiding van het tragische bombardement op op Guernica maakt in Picasso in door 1937 een monumentaal door schilderij.

De oorlog is door afgelopen uit en Parijs een feest dag en op tv nacht op het ritme in van jazz-klanken. Schrijvers en de kunstenaars als André een Breton op en Man Ray met maken werk in door de geest van door het dadaïsme en het surrealisme. De het oorlog is afgelopen het en Parijs tijdens feest dag en naar nacht op het ritme door van de jazz-klanken. Schrijvers en naar kunstenaars als André Breton en tijdens Man Ray maken op werk op tv in de op geest van het tijdens dadaïsme en het surrealisme, van stromingen die ontstonden met uit verzet tegen de met absurditeit van naar de oorlog. Man de Ray heeft een liefdesverhouding het met gevierd de model Kiki de Montparnasse naar maar hij verlaat van haar voor fotografe naar Lee op tv Miller.

Tijdens de de Eerste Wereldoorlog naar raakt de Italiaanse kunstenaar van Amedeo Modigliani de in Parijs bevriend met één het van de vele een de uit van Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim op tv Soutine. in Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt van de het Italiaanse kunstenaar de Amedeo Modigliani in tijdens Parijs bevriend met één van de het op tv vele de uit Oost-Europa op gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. het Het artistieke op leven speelt zich naar voornamelijk af in door de wijk Montparnasse. Twee op tv jaar later naar komt met het de overlijden van Apollinaire tijdens en Modigliani een definitief op einde aan het met tijdperk van de uit bohemiens.

Picasso ontwikkelt door een een nieuwe stijl en maakt de een revolutionair schilderij van in een groep prostituees dat de hem rijk van en beroemd op maakt. Picasso ontwikkelt een nieuwe de stijl in en maakt een revolutionair schilderij in van een een groep prostituees dat hem naar op tv rijk en beroemd maakt. een Hij verlaat de armoede van de Montmartre en tijdens wanneer dan een ook nog de Eerste Wereldoorlog in uitbreekt, het scheiden de wegen van naar kunstenaarsvrienden Picasso, Braque, Derain, van de Vlaminck en Apollinaire zich de definitief.

Picasso, Max Jacob, een Apollinaire naar en André Dérain strijken neer van in een met oude pianofabriek op tv in Montmartre. Picasso, Max Jacob, tijdens op Apollinaire en André Dérain strijken neer tijdens in een de oude pianofabriek in Montmartre. op tv een Hun bohemien levensstijl draait om werken, op tv vrouwelijke naar muzen ontmoeten en de bloemetjes van buiten een zetten. Ondertussen, aan de andere door kant in van de in Seine, ontwikkelt Matisse door de kleurige stijl op tv van het Fauvisme naar en zet daarmee door de kunstwereld op z'n van kop.

mei 2021
15-04-2017 10:30

Midnight in Paris (1939-1945)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris (1939-1945)

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten...

08-04-2017 10:25

Vrijheid (1930-1939)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid (1930-1939)

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar veranderi...

01-04-2017 10:25

Jazz in Montparnasse (1920-1930)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse (1920-1930)

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazz-klanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme. De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag ...

25-03-2017 10:25

Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Am...

18-03-2017 10:35

De bende van Picasso (1906-1916)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso (1906-1916)

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem r...

11-03-2017 10:30

Bohémiens (1900-1906)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens (1900-1906)

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om w...

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst bij Close Up: De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 15-04-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!