Programma gemist?

De het Tweede Wereldoorlog in breekt uit. In een juni 1940 geeft Frankrijk zich naar over en de op tv Nazi's de bezetten het land. De uit Tweede Wereldoorlog met breekt uit. In juni 1940 de geeft Frankrijk zich door over en de tijdens Nazi's bezetten uit het land. Sommige kunstenaars vluchten, van op anderen maken er het beste naar van en werken met door, zoals Picasso het en Jean een Cocteau. Weer het anderen zoals de dichter Robert het Desnos, gaan het verzet in in. Als de door met Geallieerden in juni 1944 op de een stranden van Normandië tijdens op tv landen, staat fotograaf Robert Capa het tussen de fluitende kogels uit om een foto's te door maken.

De periode tussen door de twee het oorlogen kenmerkt zich door op het een verlangen naar verandering en het een betere het wereld. Maar in door 1936 breekt de burgeroorlog naar uit tijdens in Spanje. De periode tussen op tv de het twee oorlogen kenmerkt zich door een op tv verlangen naar verandering op en een betere op tv wereld. Maar in tijdens 1936 breekt van de burgeroorlog uit de in Spanje. op Schrijvers André Malraux en op tv Ernest Hemingway een doen als journalisten verslag terwijl met Frank Capa en van Gerda op tv Taro de strijd fotograferen. Naar op tv aanleiding van op het tragische bombardement op op uit Guernica maakt Picasso in een 1937 een monumentaal naar schilderij.

De oorlog met is een afgelopen en Parijs feest dag en op op nacht op het ritme uit van jazz-klanken. Schrijvers en het kunstenaars als André tijdens Breton en Man Ray de door maken werk in de geest uit van het op dadaïsme en het surrealisme. de De oorlog is uit afgelopen en Parijs feest op dag en nacht op tv op het ritme uit van jazz-klanken. de Schrijvers en naar kunstenaars als op tv André Breton en Man Ray met maken in werk in de geest van een het met dadaïsme en het surrealisme, stromingen die een ontstonden op tv uit verzet naar tegen de absurditeit van van de oorlog. Man Ray van heeft met een liefdesverhouding met gevierd model op Kiki met de Montparnasse maar hij verlaat haar met voor op tv fotografe Lee de Miller.

Tijdens de Eerste in Wereldoorlog raakt de door op Italiaanse kunstenaar Amedeo de Modigliani in Parijs bevriend met één tijdens van de vele door de uit Oost-Europa op tv gevluchte kunstenaars, tijdens Chaim een Soutine. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt het uit de Italiaanse kunstenaar het Amedeo Modigliani in Parijs met bevriend met één van met de naar vele de uit Oost-Europa gevluchte in kunstenaars, op Chaim Soutine. Het artistieke uit leven speelt zich voornamelijk van af in tijdens de wijk op Montparnasse. Twee jaar later komt met door het het overlijden van Apollinaire een en Modigliani door een definitief einde aan naar het tijdperk van de naar bohemiens.

Picasso ontwikkelt in een nieuwe stijl en een maakt een revolutionair tijdens schilderij van een met een groep prostituees dat hem op tv rijk en beroemd maakt. naar Picasso ontwikkelt uit een nieuwe stijl en het maakt op een revolutionair schilderij van van een groep van prostituees dat hem rijk en tijdens beroemd op maakt. Hij verlaat in de armoede van in Montmartre en wanneer dan ook een nog de van Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden op de uit wegen van kunstenaarsvrienden naar Picasso, Braque, Derain, de Vlaminck en Apollinaire met zich definitief.

Picasso, Max in Jacob, Apollinaire en André met Dérain strijken op tv neer in naar een oude pianofabriek met in Montmartre. Picasso, door Max Jacob, Apollinaire en een André Dérain strijken neer uit op in een oude pianofabriek in van Montmartre. Hun bohemien op tv levensstijl van draait om werken, vrouwelijke muzen met ontmoeten en naar de bloemetjes door buiten zetten. Ondertussen, aan de andere naar kant van het de Seine, het ontwikkelt Matisse de kleurige stijl van op van het Fauvisme van en zet daarmee de kunstwereld de op de z'n kop.

september 2020
15-04-2017 10:30

Midnight in Paris (1939-1945)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris (1939-1945)

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten...

08-04-2017 10:25

Vrijheid (1930-1939)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid (1930-1939)

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar veranderi...

01-04-2017 10:25

Jazz in Montparnasse (1920-1930)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse (1920-1930)

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazz-klanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme. De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag ...

25-03-2017 10:25

Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Am...

18-03-2017 10:35

De bende van Picasso (1906-1916)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso (1906-1916)

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem r...

11-03-2017 10:30

Bohémiens (1900-1906)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens (1900-1906)

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om w...

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst bij Close Up: De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 15-04-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!