Programma gemist?

De Tweede Wereldoorlog de breekt uit. het In juni door 1940 geeft Frankrijk zich over tijdens en de naar Nazi's bezetten het land. door De een Tweede Wereldoorlog breekt de uit. In met juni 1940 geeft Frankrijk zich een over tijdens en de Nazi's bezetten het land. door Sommige naar kunstenaars vluchten, anderen maken tijdens er het uit beste van en werken door, de een zoals Picasso en Jean met Cocteau. Weer anderen zoals in de dichter Robert Desnos, door gaan het op verzet in. Als de de een Geallieerden in juni 1944 op op tv de tijdens stranden van Normandië uit landen, staat fotograaf uit Robert Capa tussen in de fluitende kogels om op tv foto's te de maken.

De periode tussen tijdens de de twee oorlogen kenmerkt naar zich door een een verlangen naar tijdens verandering en een betere de wereld. Maar in 1936 tijdens breekt naar de burgeroorlog uit in Spanje. De in periode van tussen de twee de oorlogen kenmerkt zich door van een naar verlangen naar verandering van en een betere wereld. Maar in op tv op tv 1936 breekt de burgeroorlog met uit in Spanje. in Schrijvers André Malraux en Ernest op tv Hemingway een doen als journalisten verslag de terwijl Frank Capa en door Gerda Taro de met met strijd fotograferen. Naar aanleiding van het door tragische bombardement in op Guernica maakt van Picasso in een 1937 een monumentaal door schilderij.

De de oorlog is afgelopen en Parijs een op feest dag en nacht op het uit ritme van met jazz-klanken. Schrijvers en kunstenaars tijdens op als André Breton en de Man Ray maken werk een in de door geest van het dadaïsme uit en uit het surrealisme. De oorlog is op tv afgelopen en uit Parijs feest dag tijdens en nacht op het naar ritme van van jazz-klanken. Schrijvers en kunstenaars met als André naar Breton en Man uit Ray maken werk in tijdens de de geest van het dadaïsme de en het surrealisme, stromingen naar die in ontstonden uit verzet tegen de absurditeit uit van de oorlog. een Man Ray in heeft door een liefdesverhouding met in gevierd model Kiki de Montparnasse in maar hij verlaat de haar voor door fotografe Lee naar Miller.

Tijdens de Eerste in Wereldoorlog raakt de tijdens Italiaanse het kunstenaar Amedeo Modigliani in in Parijs naar bevriend met één van de vele naar de van uit Oost-Europa gevluchte met kunstenaars, Chaim op Soutine. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt in de Italiaanse kunstenaar door Amedeo Modigliani in op Parijs bevriend in met één van op de naar vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, een Chaim uit Soutine. Het artistieke leven naar speelt zich voornamelijk af tijdens in in de wijk Montparnasse. Twee jaar in later het komt met het de overlijden van op tv Apollinaire en Modigliani een definitief de einde op aan het tijdperk van de van bohemiens.

Picasso ontwikkelt de een nieuwe naar stijl en maakt een op revolutionair tijdens schilderij van een groep de prostituees dat hem een rijk en beroemd in maakt. Picasso ontwikkelt een een nieuwe naar stijl en maakt een revolutionair uit schilderij van een groep op tv prostituees dat een hem rijk op en beroemd maakt. Hij door verlaat in de armoede van Montmartre en naar wanneer dan ook nog met van de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, met scheiden de op tv wegen van kunstenaarsvrienden met Picasso, Braque, Derain, Vlaminck het en Apollinaire van zich definitief.

Picasso, op tv Max Jacob, het Apollinaire en André Dérain strijken neer tijdens van in een oude pianofabriek in in Montmartre. op Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André tijdens Dérain uit strijken neer in met een oude pianofabriek in Montmartre. uit Hun bohemien levensstijl op tv op draait om werken, vrouwelijke muzen ontmoeten op en tijdens de bloemetjes buiten op tv zetten. Ondertussen, aan de andere van kant van de tijdens Seine, op tv ontwikkelt Matisse de tijdens kleurige stijl van uit het Fauvisme en zet in daarmee op de kunstwereld op z'n de kop.

mei 2020
15-04-2017 10:30

Midnight in Paris (1939-1945)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris (1939-1945)

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten...

08-04-2017 10:25

Vrijheid (1930-1939)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid (1930-1939)

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar veranderi...

01-04-2017 10:25

Jazz in Montparnasse (1920-1930)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse (1920-1930)

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazz-klanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme. De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag ...

25-03-2017 10:25

Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Am...

18-03-2017 10:35

De bende van Picasso (1906-1916)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso (1906-1916)

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem r...

11-03-2017 10:30

Bohémiens (1900-1906)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens (1900-1906)

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om w...

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst bij Close Up: De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 15-04-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!