Programma gemist?

De Tweede Wereldoorlog van breekt uit. In het juni 1940 tijdens geeft met Frankrijk zich over en de Nazi's uit naar bezetten het land. het De Tweede Wereldoorlog in breekt uit. In juni met 1940 geeft Frankrijk zich door over de en de Nazi's bezetten door het land. Sommige kunstenaars vluchten, op tv anderen maken op er het door beste van en op tv werken door, zoals Picasso en op tv Jean Cocteau. van Weer anderen zoals de door dichter Robert de Desnos, gaan het verzet het in. van Als de Geallieerden uit in juni 1944 de op de stranden van de Normandië een landen, staat fotograaf Robert Capa tussen door de fluitende kogels met om foto's door te van maken.

De uit periode tussen de twee oorlogen een op tv kenmerkt zich door een verlangen naar naar verandering uit en een betere uit wereld. Maar in 1936 tijdens breekt de burgeroorlog van uit in Spanje. tijdens De periode op tussen de twee oorlogen kenmerkt het zich door een in verlangen een naar verandering en een naar betere wereld. uit Maar in 1936 breekt in de burgeroorlog uit in op tv Spanje. tijdens Schrijvers André de Malraux en Ernest Hemingway doen door als op journalisten verslag terwijl met Frank Capa en de Gerda Taro de strijd fotograferen. naar Naar aanleiding naar van het tragische bombardement op in de Guernica maakt Picasso in 1937 een uit monumentaal op schilderij.

De op tv oorlog is afgelopen en Parijs met feest dag op en nacht op op tv het een ritme van jazz-klanken. Schrijvers en op kunstenaars als André door Breton een en Man Ray maken werk in in de het geest van het dadaïsme en door op tv het surrealisme. De oorlog is afgelopen tijdens en Parijs tijdens feest dag tijdens en nacht op het ritme op tv van jazz-klanken. door Schrijvers en kunstenaars door als André Breton van en Man Ray uit maken door werk in de geest van van het dadaïsme en naar het surrealisme, stromingen die naar ontstonden uit verzet uit tegen de absurditeit met van tijdens de oorlog. Man Ray een heeft de een liefdesverhouding met door gevierd model Kiki de Montparnasse maar in hij verlaat op haar voor fotografe een Lee een Miller.

Tijdens op tv de Eerste naar Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar op Amedeo Modigliani in op tv Parijs bevriend met één in van de door vele de uit Oost-Europa een gevluchte kunstenaars, Chaim van Soutine. Tijdens met de Eerste uit Wereldoorlog raakt door de Italiaanse kunstenaar Amedeo van Modigliani in Parijs bevriend op tv met één van door de vele de in uit Oost-Europa met gevluchte kunstenaars, een Chaim Soutine. Het artistieke leven op tv speelt de zich voornamelijk af in de met wijk Montparnasse. Twee jaar op tv later met komt met het overlijden van uit een Apollinaire en Modigliani tijdens een definitief einde aan het door tijdperk uit van de bohemiens.

Picasso ontwikkelt een tijdens nieuwe op stijl en door maakt een revolutionair schilderij van de een uit groep prostituees dat hem de rijk en beroemd maakt. op Picasso op tv ontwikkelt een nieuwe naar stijl en maakt in een revolutionair schilderij van een tijdens groep naar prostituees dat hem rijk en van beroemd de maakt. Hij verlaat de armoede een van Montmartre met en wanneer dan ook nog de de tijdens Eerste Wereldoorlog uitbreekt, scheiden de op tv wegen van de kunstenaarsvrienden Picasso, Braque, van Derain, met Vlaminck en Apollinaire zich van definitief.

Picasso, Max naar Jacob, Apollinaire en André met Dérain strijken op tv neer in een oude door pianofabriek door in Montmartre. op Picasso, Max Jacob, Apollinaire uit en André Dérain strijken van neer op in een oude tijdens pianofabriek in Montmartre. naar Hun bohemien levensstijl draait tijdens om werken, vrouwelijke muzen een ontmoeten en de bloemetjes in buiten zetten. uit Ondertussen, aan de andere de kant van in de het Seine, ontwikkelt Matisse de kleurige op stijl van het Fauvisme van en een zet daarmee een de kunstwereld op met z'n kop.

december 2021
15-04-2017 10:30

Midnight in Paris (1939-1945)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Midnight in Paris (1939-1945)

De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In juni 1940 geeft Frankrijk zich over en de Nazi's bezetten het land. Sommige kunstenaars vluchten...

08-04-2017 10:25

Vrijheid (1930-1939)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Vrijheid (1930-1939)

De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar verandering en een betere wereld. Maar in 1936 breekt de burgeroorlog uit in Spanje. De periode tussen de twee oorlogen kenmerkt zich door een verlangen naar veranderi...

01-04-2017 10:25

Jazz in Montparnasse (1920-1930)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Jazz in Montparnasse (1920-1930)

De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag en nacht op het ritme van jazz-klanken. Schrijvers en kunstenaars als André Breton en Man Ray maken werk in de geest van het dadaïsme en het surrealisme. De oorlog is afgelopen en Parijs feest dag ...

25-03-2017 10:25

Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Parijs, hoofdstad van de wereld (1916-1920)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs bevriend met één van de vele de uit Oost-Europa gevluchte kunstenaars, Chaim Soutine. Tijdens de Eerste Wereldoorlog raakt de Italiaanse kunstenaar Am...

18-03-2017 10:35

De bende van Picasso (1906-1916)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - De bende van Picasso (1906-1916)

Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem rijk en beroemd maakt. Picasso ontwikkelt een nieuwe stijl en maakt een revolutionair schilderij van een groep prostituees dat hem r...

11-03-2017 10:30

Bohémiens (1900-1906)

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst - Bohémiens (1900-1906)

Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Picasso, Max Jacob, Apollinaire en André Dérain strijken neer in een oude pianofabriek in Montmartre. Hun bohemien levensstijl draait om w...

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst bij Close Up: De avonturiers van de moderne kunst liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst. Heb je een uitzending van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up: De avonturiers van de moderne kunst gemist

Uitzending gemist van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up: De avonturiers van de moderne kunst kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 15-04-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!