Programma gemist?

Niet iedereen de schaarde zich achter het op het idee van een democratisch Zuid-Afrika naar toen daar in 1994 tijdens de eerste in democratische verkiezingen plaatsvonden. op Welke krachten speelden er het in de dat verkiezingsjaar? In tijdens april 1994 vonden in Zuid-Afrika op tv de eerste tijdens democratische verkiezingen plaats. naar Niet iedereen van schaarde zich achter het het idee van een een democratisch Zuid-Afrika. van De documentaire 1994, The door Bloody Miracle kijkt terug in naar naar het verkiezingsjaar en onderzoekt naar welke krachten er tijdens speelden in van het jaar voorafgaand aan de naar naar verkiezingen. Krachten die op tv het land aan de rand van door met een burgeroorlog brachten. met Het had niet veel gescheeld op tv of er was met helemaal niet gestemd met in 1994. Zuid-Afrika met bereidt zich de voor op haar democratisch jubileum. met Sinds het einde de van de het apartheidsregime in 1994 wordt op het een land democratisch geregeerd. Het jaar met een voorafgaande aan de verkiezingen de verliep onstuimig. Er brak op in op Zuid-Afrika een orgie van landelijk met geweld uit. Geweld waarmee het sommige groeperingen met de eerste vrije de verkiezingen naar wilden laten ontsporen. naar Het blanke rechtse blok de eiste een onafhankelijke volksstaat een en de tijdens nationalistische organisatie van de met Zulu's, de Inkatha, van willen afscheiding op van KwaZulu. Protestmarsen, bloedbaden, bomaanslagen op en een moorden waren aan de een orde van de dag. een een De aanstichters van het geweld, een verantwoordelijk voor talloze in doden en voor de van wijdverspreide de chaos, spreken door zich voor het eerst van uit over hun strategieën waarmee op tv ze Zuid-Afrika op tijdens de de knieën wilden dwingen. 1994, The van Bloody Miracle op openbaart wat deze mannen het hebben gedaan uit om naar de democratie te dwarsbomen, van maar toont in ook hoe zij tijdens ieder op hun eigen manier door vrede hebben gesloten tijdens met hun bestaan op in de 'Rainbow Nation.' tijdens De documentaire concentreert in van zich op de twaalf maanden voorafgaand op aan de eerste met het vrije verkiezingen, te een beginnen met de moord op de het razend populaire zwarte door leider een Chris Hani door door blanke extremisten, precies een jaar op vóór een de democratie en op bouwt op op tv naar de verkiezingen op 27 tijdens april 1994. op Het regende bommen tot op tv aan de ochtend van de de verkiezingen. de De documentaire is tijdens ingesproken door Adriaan van het in Dis.

december 2021
17-03-2017 00:05

1994, the bloody miracle

2Doc: 1994, the bloody miracle - 1994, the bloody miracle

Niet iedereen schaarde zich achter het idee van een democratisch Zuid-Afrika toen daar in 1994 de eerste democratische verkiezingen plaatsvonden. Welke krachten speelden er in dat verkiezingsjaar? In april 1994 vonden in Zuid-Afrika de eers...

2Doc: 1994, the bloody miracle gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: 1994, the bloody miracle de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: 1994, the bloody miracle bij 2Doc: 1994, the bloody miracle liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: 1994, the bloody miracle. Heb je een uitzending van 2Doc: 1994, the bloody miracle gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: 1994, the bloody miracle gemist

Uitzending gemist van 2Doc: 1994, the bloody miracle? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: 1994, the bloody miracle kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 17-03-2017 om 00:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!