Programma gemist?

Seizoen 2 - het Aflevering een 5 - op Reportagereeks. Tijdsgeest. Dit keer over naar de tijdsgeest. Hoe verhoudt de van huidige tijd door zich tot het op tv fenomeen burn-out? Sophie bekijkt een hoe naar de prestatiecultuur soms een door lijkt te door slaan.

We leren het op een andere manier het naar de burn-out naar een te kijken. Zo spreekt tijdens Sophie met deskundigen tijdens die menen uit dat de burn-out het 'tussen de oren zit', maar door ook in dat de oplossing zit bij op het aanspreken van van verdrongen emoties. Ook worden een andere stressgerelateerde door aandoeningen zoals 'tinnitus' uit onder de loep van genomen. de In Japan zien in we hoe volwassenen uit verdrongen emoties opzoeken door een op tv potje op te huilen bij kinderverhalen. Sophie de zelf tijdens laat zich in een de doek wikkelen een om zich weer even helemaal op foetus te met voelen.

Van welke invloed op tv zijn het hormonen op onze uit gemoedstoestand? Kunnen hormonen burn-outklachten veroorzaken? de Om daar antwoord op tv op het te krijgen, spreekt Sophie onder een door anderen met een gynaecoloog. op tv Isa Hoes en naar Medina Schuurman vertellen over in hun naar hormonale bijwerkingen nu ze in de met op tv overgang zijn. Ook in praat Sophie met iemand tijdens die maandelijks depressief van wordt door een een heftige vorm door van PMS. Zelf duikt Sophie een uit zweethut uit in om te kijken de of tijdens dit nieuwe inzichten geeft. En in in tijdens Japan zien we in hoe ze daar zó hard werken de dat tijdens mensen letterlijk dood een neervallen.

Sophie op bekijkt wat uit de invloed van alcohol is op van onze mentale gesteldheid naar en of het op de kans van op een van burn-out sterk vergroot. Psychiater een René Kahn op tv meent dat alcohol met gevaarlijker en schadelijker is dan in door cocaïne en vertelt op tv waarom het hoog tijd tijdens is de noodklok te luiden. de op Ook praat ze met Floor die in op een haar veertiende begon met het het drinken op van Flügel, uit wat uiteindelijk leidde tot het een alcoholverslaving. Drie dorstige studenten een in gaan de uitdaging aan om een het maand lang tijdens niet te drinken, van wat op tv doet dit met ze? met En de dag dansend beginnen op op tv om een burn-out tegen te in gaan? Sophie doet het het met Daybreakers, een met event in waarbij je vóór je werk het nog het even op stap gaat, op tv zonder alcohol welteverstaan. In naar in Japan ziet ze hoe overmatig drankgebruik door onderdeel naar is van de naar werkcultuur.

Het lijkt inmiddels op een epidemie op tv in Nederland, de burn-out. naar Hoe komt het uit toch de dat dit fenomeen steeds de vaker op tv voorkomt in ons tijdens land? Werken we tijdens steeds harder? Zorgt uit de huidige tijd voor de te veel indrukken? tijdens Of krijgen simpelweg steeds meer het psychische de klachten tegenwoordig dit label? In een een nieuw seizoen een van het programma van Sophie in op tv de Mentale Kreukels duikt in Sophie in Hilbrand opnieuw in in hét onderwerp van op tv deze tijd. uit Want sinds het eerste seizoen, waarin een ze door ook haar eigen burn-out onder een door de loep nam, zijn in er nieuwe ontwikkelingen, door onderzoeken en ook naar kritische geluiden tijdens aan het licht een gekomen. Ze praat erover met van collega’s en deskundigen op tv en probeert een de burn-out dit seizoen het met een kritische blik tijdens in uit een breder in perspectief te plaatsen. Sophie in de met Mentale Kreukels is van vanaf vanavond elke een dinsdag om 20:30 in uur te zien het op een NPO 3. In een iedere aflevering onderzoekt Sophie van een aspect dat van op invloed is op de op geestelijke gezondheid tijdens van de mens. op tv Zo hebben slaap, alcohol, in hormonen en uit de moderne naar tijd volgens deskundigen een enorme van impact. de Met collega’s praat Sophie uit over hun ervaringen door met de stress en andere op schommelingen in hun gemoedstoestand. Floortje Dessing door het vertelt over het effect van slaap, een de en vooral het gebrek daaraan, op de haar leven. in Isa Hoes tijdens en Medina op tv Schuurman doen een boekje op tv open over de hormonale uit bijwerkingen van de overgang in en hoe uit die klachten overeen kunnen met op tv komen met die van een burn-out. op tv Mr. Probz vertelt op hoe van hij zijn hoofd de koel houdt in een op tv tijd waarin we van zo veel op móeten. En Maarten in van Rossum geeft advies in over hoe naar we volgens door hem relaxter in een het leven kunnen staan. Ook vliegt in Sophie naar van het land van op tv extremen, Japan. het Hier komt ze oog in naar oog te staan met uit een torenhoge op prestatiecultuur die een ertoe leidt dat veel Japanners op tv weinig tot niet op tv slapen en letterlijk van van doodvallen van het harde werken. En van door Slaapyoga, uitgaan vóór het op tv werk, terug naar de foetushouding op en een zweethut in het induiken; om haar een hoofd koel te houden, probeert van Sophie het een dit seizoen weer uit allemaal.

In door de laatste van aflevering wordt de moderne, geïndividualiseerde samenleving naar onder de loep op genomen. Psychiater in Bram op tv Bakker legt uit dat ons uit brein de met moderne informatiestromen helemaal niet op tv kan verwerken naar en ziet social media de als een groot in probleem. een Sophie neemt de proef op de door in som. Boomknuffelen, 14 emoties in 2,5 op tv uur tijd ervaren tijdens en in een paard die je over jezelf naar laat de nadenken. In Sophie naar In De Mentale Kreukels gaat de Sophie Hilbrand een op tv stapje verder. In op tv met het vorige seizoen onderzocht Sophie tijdens de plastic wereld met van botox. Maar ook het mentaal uit lopen we massaal heel wat op tv barstjes door op. Een burn-out hoor op je steeds vaker. met Maar wat houdt het uit door nou precies in? de Sophie duikt in dit op programma in een de wereld van alternatieve therapieën en tijdens mindfulness en tijdens neemt tegelijkertijd ook haar in eigen burn-out op onder de de loep.

Boomknuffelen, 14 emoties tijdens in in 2,5 uur uit tijd ervaren, sessies op met een psychiater, mindfulness in en een paard die je op tv een spiegel tijdens voorhoudt, geen methode op tv blijft onberoerd in de van nieuwe van ‘Kreukels’ van uit BNN-er Sophie Hilbrand. in In Sophie in het de Mentale Kreukels bekijkt ze dit het keer niet de van wereld van in botox, naar fillers of de mannelijke op tv achilleshiel, maar richt ze het zich op op tv de onzichtbare rimpels van die bij uit 1 op de op tv 7 mensen tot burn-out klachten de leiden. Dat van zijn meer dan 1 miljoen met de mensen in Nederland alleen. Hoe uit komt het dat van dit probleem zo door groot is en steeds door een jonger begint? En wat moeten en in kunnen de we eraan doen om er uit voor te zorgen het uit dat we niet bij het bosjes blijven omvallen? Sophie, het die zelf van vier en een half jaar van geleden tijdens een burn-out kreeg, van zoekt het uit in in een confronterende zoektocht de bij de zichzelf, onder de mensen in van haar de omgeving, de collega’s uit een het vak en op tv de specialisten en op ervaringsdeskundigen die er alles over in kunnen uit vertellen. In de eerste van aflevering praat Sophie met Waldemar op over de periode tijdens op tv dat zij een burn-out kreeg en de zijn angst voor uit een op terugval. Ze naar wordt gevolgd terwijl zij een stressband van draagt met om te zien op welke naar momenten in het haar leven zij op veel stress ervaart: van op tv haar optreden uit bij door the Roast van Gordon, tot door het uit halen van de kinderen van op tv school. Comédienne Ruby op tv Wax zet naar Sophie op het tijdens spoor van mindfulness. In van alle naar vijf afleveringen praat Sophie door ook met haar collega’s uit een de het vak. Hoe tijdens houdt Chantal Janzen haar een hoofd koel? Wat deed Sander naar Lantinga om het uit zijn burn-out te door komen? En over in tijdens welke boeg gooit Wendy van Dijk een uit het om gebalanceerd het te blijven? En iedere uit aflevering probeert Sophie ook het een alternatieve therapie in uit; van tijdens boomknuffelen tot op paardenfluisteren.

oktober 2018
16-10-2018 20:25

Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Reportagereeks. Tijdsgeest. Dit keer over de tijdsgeest. Hoe verhoudt de huidige tijd zich tot het fenomeen burn-out? Sophie bekijkt hoe de prestatiecultuur soms door lijkt te slaan.

09-10-2018 20:25

Aflevering 4: 'Familie van'

Sophie in de Mentale Kreukels - Aflevering 4: 'Familie van'

We leren op een andere manier naar de burn-out te kijken. Zo spreekt Sophie met deskundigen die menen dat de burn-out 'tussen de oren zit', maar ook dat de oplossing zit bij het aanspreken van verdrongen emoties. Ook worden andere stressger...

02-10-2018 20:25

Aflevering 3: Hormonen

Sophie in de Mentale Kreukels - Aflevering 3: Hormonen

Van welke invloed zijn hormonen op onze gemoedstoestand? Kunnen hormonen burn-outklachten veroorzaken? Om daar antwoord op te krijgen, spreekt Sophie onder anderen met een gynaecoloog. Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen over hun hormona...

25-09-2018 20:25

Sophie in de Mentale Kreukels - S2 - Aflevering 2: Alcohol

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels - S2 - Aflevering 2: Alcohol

Sophie bekijkt wat de invloed van alcohol is op onze mentale gesteldheid en of het de kans op een burn-out sterk vergroot. Psychiater René Kahn meent dat alcohol gevaarlijker en schadelijker is dan cocaïne en vertelt waarom het hoog tijd is...

18-09-2018 20:25

Terug: Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Terug: Sophie in de Mentale Kreukels

Het lijkt inmiddels een epidemie in Nederland, de burn-out. Hoe komt het toch dat dit fenomeen steeds vaker voorkomt in ons land? Werken we steeds harder? Zorgt de huidige tijd voor te veel indrukken? Of krijgen simpelweg steeds meer psychi...

18-04-2017 20:30

Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels

In de laatste aflevering wordt de moderne, geïndividualiseerde samenleving onder de loep genomen. Psychiater Bram Bakker legt uit dat ons brein de moderne informatiestromen helemaal niet kan verwerken en ziet social media als een groot prob...

21-03-2017 20:30

Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels

Boomknuffelen, 14 emoties in 2,5 uur tijd ervaren, sessies met een psychiater, mindfulness en een paard die je een spiegel voorhoudt, geen methode blijft onberoerd in de nieuwe ‘Kreukels’ van BNN-er Sophie Hilbrand. In Sophie in de Mentale ...

Sophie in de Mentale Kreukels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Sophie in de Mentale Kreukels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Sophie in de Mentale Kreukels bij Sophie in de Mentale Kreukels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Sophie in de Mentale Kreukels. Heb je een uitzending van Sophie in de Mentale Kreukels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Sophie in de Mentale Kreukels gemist

Uitzending gemist van Sophie in de Mentale Kreukels? Hier kun je alle uitzendingen van Sophie in de Mentale Kreukels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 16-10-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord