Programma gemist?

De laatste aflevering van door gaat over de tijdsgeest. Hoe op tv verhoudt de de huidige tijd zich op tv tot het fenomeen burn-out? het Sophie bekijkt hoe een de tijdens prestatiecultuur soms door het lijkt te slaan en naar op welke naar manier dat ons als mensen het de kop kan het kosten. Ze spreekt op met met Bas die telefoonverslaafd is nu hij uit minstens met zes uur per dag door op zijn telefoon zit. de En in Japan een de zien we hoe ouderen verbinding zoeken het met op behulp van knuffelrobots en cheerleading. in Maarten het van Rossum en door Middas Dekker helpen de het boel in te relativeren en tijdens hebben een duidelijk op advies: 'zoek de de kroeg wat vaker op'. in En Sophie het gaat langs bij een van de tijdens meest succesvolle op artiesten in met Nederland: mr. Probz. Hoe naar houdt hij zijn het hoofd de koel?

We leren op in de een andere manier uit naar de burn-out te kijken. naar Zo spreekt tijdens Sophie met uit deskundigen die menen dat de door burn-out 'tussen de met oren zit', maar ook uit dat de oplossing van van zit bij het aanspreken in van verdrongen emoties. Ook een worden andere stressgerelateerde van aandoeningen door zoals 'tinnitus' onder de de loep genomen. In Japan zien op tv we hoe volwassenen een verdrongen emoties opzoeken naar van door een potje te uit huilen bij kinderverhalen. Sophie zelf op tv laat zich in met een doek door wikkelen om uit zich weer even helemaal de foetus te naar voelen.

Van welke invloed naar zijn de hormonen op met onze gemoedstoestand? Kunnen door hormonen burn-outklachten veroorzaken? Om in daar antwoord op tijdens te krijgen, naar spreekt Sophie onder anderen de met een gynaecoloog. Isa in Hoes en de Medina Schuurman uit vertellen over hun uit hormonale bijwerkingen nu ze in de naar een overgang zijn. Ook praat naar Sophie met iemand die maandelijks met depressief de wordt door een heftige uit vorm van PMS. op Zelf een duikt Sophie een zweethut in met om te van kijken of dit op tv nieuwe inzichten geeft. een En in Japan zien we het hoe ze daar in zó hard werken door in dat mensen letterlijk dood van neervallen.

Sophie in bekijkt wat de invloed een van alcohol is een op onze mentale het gesteldheid en of uit het het de kans op in een burn-out sterk uit vergroot. Psychiater René Kahn meent dat een alcohol gevaarlijker en het schadelijker is dan de cocaïne uit en vertelt met waarom het hoog tijd van is de noodklok te naar luiden. naar Ook praat ze van met Floor die op op haar veertiende begon met uit het drinken naar van Flügel, wat uiteindelijk leidde met tot naar een alcoholverslaving. Drie van dorstige studenten uit gaan de uitdaging aan om een van maand lang in niet te drinken, in wat doet dit met uit ze? En de de dag dansend een beginnen om een tijdens burn-out tegen te gaan? tijdens in Sophie doet het met Daybreakers, met een event waarbij naar je naar vóór je werk nog even in op stap gaat, de zonder alcohol de welteverstaan. In uit Japan ziet ze hoe overmatig op drankgebruik onderdeel is de van een de werkcultuur.

Het lijkt van inmiddels een een epidemie in tijdens Nederland, de burn-out. Hoe door komt het toch dat van dit het fenomeen steeds vaker voorkomt het in ons het land? Werken we steeds harder? Zorgt met de huidige tijd naar voor in te veel indrukken? Of een krijgen simpelweg steeds meer in psychische van klachten tegenwoordig dit de label? In een in nieuw seizoen van een het programma door Sophie in de uit Mentale Kreukels duikt van Sophie Hilbrand opnieuw in hét onderwerp in van deze met tijd. Want in sinds het eerste tijdens seizoen, waarin ze door ook haar eigen burn-out een onder tijdens de loep nam, zijn het er nieuwe door ontwikkelingen, onderzoeken en ook kritische geluiden op aan het tijdens licht het gekomen. Ze praat erover van met collega’s en naar deskundigen en probeert de een burn-out dit de seizoen met een kritische blik naar door in een breder perspectief tijdens te plaatsen. op tv Sophie in de een Mentale Kreukels is vanaf met vanavond elke naar dinsdag om 20:30 uur naar te zien op tv op NPO 3. In iedere een aflevering onderzoekt Sophie een tijdens aspect naar dat van invloed is op uit de naar geestelijke gezondheid van de mens. Zo een hebben uit slaap, alcohol, hormonen door en de moderne door tijd volgens deskundigen een enorme op uit impact. Met collega’s praat Sophie over uit hun ervaringen met met stress en andere door schommelingen in in hun een gemoedstoestand. Floortje Dessing vertelt over het op tv effect op tv van slaap, en vooral het tijdens gebrek met daaraan, op haar leven. Isa op tv Hoes op tv en Medina Schuurman uit doen een boekje open op tv over de in hormonale bijwerkingen van de in overgang en naar hoe die klachten tijdens overeen kunnen door komen met die van een een burn-out. Mr. uit Probz vertelt op hoe hij zijn naar hoofd koel houdt in een tijd naar waarin we zo in veel móeten. En met op Maarten van Rossum geeft advies het over hoe we volgens naar hem met relaxter in het leven op kunnen staan. Ook vliegt Sophie uit tijdens naar het land het van extremen, Japan. het Hier komt ze oog in de oog tijdens te staan met op een torenhoge prestatiecultuur tijdens die ertoe leidt dat naar veel Japanners weinig met tot niet de slapen en letterlijk doodvallen van het het harde van werken. En Slaapyoga, door uitgaan vóór het het werk, terug naar de door foetushouding en een zweethut het induiken; het om haar hoofd naar koel te houden, probeert door Sophie het dit seizoen in weer van allemaal.

In door de laatste aflevering wordt de van moderne, het geïndividualiseerde samenleving onder de loep in genomen. Psychiater Bram de uit Bakker legt uit dat ons de brein de in moderne informatiestromen helemaal door niet kan verwerken en op tv ziet door social media als een groot probleem. op Sophie neemt door de proef op op de som. Boomknuffelen, met 14 emoties in 2,5 de uur tijd ervaren op en een in paard die je over jezelf het laat een nadenken. In Sophie een In De Mentale Kreukels van gaat Sophie Hilbrand door een in stapje verder. In het vorige seizoen de onderzocht met Sophie de van plastic wereld van botox. in Maar ook de mentaal lopen we massaal heel wat in door barstjes op. Een burn-out hoor je de de steeds vaker. Maar tijdens wat houdt het nou precies op tv in? van Sophie duikt in dit programma de in in de wereld van door alternatieve therapieën en mindfulness en neemt van tegelijkertijd een ook haar tijdens eigen burn-out onder de uit loep.

Boomknuffelen, op tv 14 emoties in 2,5 een uur het tijd ervaren, sessies met het een psychiater, het mindfulness en een paard die op je op een spiegel voorhoudt, geen de methode blijft tijdens onberoerd in de nieuwe ‘Kreukels’ het van BNN-er Sophie door Hilbrand. In op Sophie in een de Mentale Kreukels het bekijkt ze dit keer op niet de uit wereld van botox, een fillers of de mannelijke achilleshiel, op tv maar richt ze zich het op de onzichtbare een rimpels tijdens die bij van 1 op de 7 mensen het tot een burn-out klachten leiden. een Dat zijn meer dan op tv 1 miljoen mensen in Nederland een alleen. Hoe van komt het dat dit op door probleem zo groot is en steeds in jonger tijdens begint? En wat moeten en door kunnen we van eraan doen om naar er met voor te zorgen uit dat we niet bij door bosjes blijven omvallen? Sophie, die het zelf vier de en een half jaar een geleden een burn-out naar kreeg, zoekt een het uit in een met confronterende zoektocht bij in zichzelf, onder de een mensen in haar uit omgeving, de collega’s een het uit het vak en de van specialisten en een ervaringsdeskundigen die er uit alles over kunnen met vertellen. In de eerste aflevering een praat Sophie tijdens met Waldemar over de periode op dat zij een in burn-out van kreeg en zijn op angst voor een terugval. van Ze wordt gevolgd uit terwijl zij een op stressband draagt naar om te zien op uit welke momenten in haar de leven de zij veel uit stress ervaart: van haar optreden bij het the Roast van uit Gordon, door tot het halen van de van van kinderen van school. Comédienne Ruby een Wax zet naar Sophie op het een spoor van mindfulness. de In alle met vijf afleveringen praat Sophie ook uit met haar collega’s de uit in het vak. Hoe tijdens houdt Chantal Janzen haar hoofd uit koel? Wat uit deed Sander naar Lantinga om uit met zijn burn-out te komen? En over op tv welke boeg uit gooit door Wendy van Dijk het om tijdens gebalanceerd te blijven? op tv En iedere aflevering probeert de Sophie op tv ook een alternatieve therapie uit; op van boomknuffelen met tot uit paardenfluisteren.

februari 2019
16-10-2018 20:25

Aflevering 5: Tijdsgeest

Sophie in de Mentale Kreukels - Aflevering 5: Tijdsgeest

De laatste aflevering gaat over de tijdsgeest. Hoe verhoudt de huidige tijd zich tot het fenomeen burn-out? Sophie bekijkt hoe de prestatiecultuur soms door lijkt te slaan en op welke manier dat ons als mensen de kop kan kosten. Ze spreekt ...

09-10-2018 20:25

Aflevering 4: 'Familie van'

Sophie in de Mentale Kreukels - Aflevering 4: 'Familie van'

We leren op een andere manier naar de burn-out te kijken. Zo spreekt Sophie met deskundigen die menen dat de burn-out 'tussen de oren zit', maar ook dat de oplossing zit bij het aanspreken van verdrongen emoties. Ook worden andere stressger...

02-10-2018 20:25

Aflevering 3: Hormonen

Sophie in de Mentale Kreukels - Aflevering 3: Hormonen

Van welke invloed zijn hormonen op onze gemoedstoestand? Kunnen hormonen burn-outklachten veroorzaken? Om daar antwoord op te krijgen, spreekt Sophie onder anderen met een gynaecoloog. Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen over hun hormona...

25-09-2018 20:25

Sophie in de Mentale Kreukels - S2 - Aflevering 2: Alcohol

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels - S2 - Aflevering 2: Alcohol

Sophie bekijkt wat de invloed van alcohol is op onze mentale gesteldheid en of het de kans op een burn-out sterk vergroot. Psychiater René Kahn meent dat alcohol gevaarlijker en schadelijker is dan cocaïne en vertelt waarom het hoog tijd is...

18-09-2018 20:25

Terug: Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Terug: Sophie in de Mentale Kreukels

Het lijkt inmiddels een epidemie in Nederland, de burn-out. Hoe komt het toch dat dit fenomeen steeds vaker voorkomt in ons land? Werken we steeds harder? Zorgt de huidige tijd voor te veel indrukken? Of krijgen simpelweg steeds meer psychi...

18-04-2017 20:30

Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels

In de laatste aflevering wordt de moderne, geïndividualiseerde samenleving onder de loep genomen. Psychiater Bram Bakker legt uit dat ons brein de moderne informatiestromen helemaal niet kan verwerken en ziet social media als een groot prob...

21-03-2017 20:30

Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels

Boomknuffelen, 14 emoties in 2,5 uur tijd ervaren, sessies met een psychiater, mindfulness en een paard die je een spiegel voorhoudt, geen methode blijft onberoerd in de nieuwe ‘Kreukels’ van BNN-er Sophie Hilbrand. In Sophie in de Mentale ...

Sophie in de Mentale Kreukels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Sophie in de Mentale Kreukels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Sophie in de Mentale Kreukels bij Sophie in de Mentale Kreukels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Sophie in de Mentale Kreukels. Heb je een uitzending van Sophie in de Mentale Kreukels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Sophie in de Mentale Kreukels gemist

Uitzending gemist van Sophie in de Mentale Kreukels? Hier kun je alle uitzendingen van Sophie in de Mentale Kreukels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 16-10-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord