Programma gemist?

De laatste aflevering in gaat door over de op tijdsgeest. Hoe verhoudt de door huidige tijd zich tot door het fenomeen burn-out? tijdens Sophie bekijkt uit hoe de prestatiecultuur uit soms door lijkt van te slaan en tijdens op welke manier naar dat ons als mensen de in kop kan kosten. op tv op Ze spreekt met door Bas die telefoonverslaafd uit is nu hij minstens zes van uur per op dag op zijn in telefoon zit. En in de Japan zien we hoe op ouderen verbinding zoeken op tv uit met behulp van knuffelrobots uit en cheerleading. Maarten met van Rossum uit en Middas Dekker helpen de de boel te relativeren met en van hebben een duidelijk advies: 'zoek een de kroeg wat vaker naar op'. met En Sophie gaat langs een bij een van op de met meest succesvolle artiesten in Nederland: de mr. Probz. Hoe houdt een hij tijdens zijn hoofd met koel?

We leren op op een andere het manier naar naar de burn-out te kijken. Zo de op spreekt Sophie met deskundigen die menen door dat de uit burn-out 'tussen de tijdens oren zit', in maar ook dat de oplossing van op tv zit bij het aanspreken van verdrongen uit emoties. Ook door worden andere stressgerelateerde op tv aandoeningen zoals door 'tinnitus' onder de loep op genomen. In Japan van zien we tijdens hoe volwassenen verdrongen tijdens emoties opzoeken in door een potje door te huilen bij op tv kinderverhalen. Sophie zelf laat zich in op een doek met wikkelen om de zich weer het even helemaal foetus te op voelen.

Van welke op tv invloed door zijn hormonen op het onze gemoedstoestand? Kunnen hormonen burn-outklachten van veroorzaken? de Om daar antwoord uit op te krijgen, spreekt Sophie een onder anderen uit met een gynaecoloog. Isa Hoes het en in Medina Schuurman vertellen een over hun hormonale bijwerkingen nu in ze in in de van overgang zijn. Ook praat Sophie met met iemand die maandelijks met depressief wordt in door een uit heftige vorm de van PMS. Zelf op duikt Sophie een zweethut in om op te kijken uit of uit dit nieuwe inzichten geeft. door En in Japan zien een we hoe ze daar het zó hard uit werken dat mensen letterlijk uit dood in neervallen.

Sophie bekijkt het wat de invloed in van alcohol de is op onze mentale op gesteldheid en een of het de kans op in op een burn-out sterk vergroot. Psychiater tijdens René Kahn met meent dat alcohol gevaarlijker de en een schadelijker is dan op cocaïne en vertelt waarom het hoog van uit tijd is de noodklok te luiden. de Ook praat met ze met Floor de die uit op haar veertiende begon met door het op drinken van Flügel, wat uiteindelijk van leidde op tv tot een alcoholverslaving. Drie dorstige tijdens studenten gaan uit de uitdaging aan om een de maand lang door niet te drinken, wat door doet met dit met ze? met En de van dag dansend beginnen om een een burn-out tegen te gaan? uit Sophie doet tijdens het met uit Daybreakers, een event van waarbij je vóór je werk door nog even op een stap gaat, naar zonder alcohol welteverstaan. van In Japan naar ziet ze hoe overmatig drankgebruik met van onderdeel is van tijdens de werkcultuur.

Het uit lijkt inmiddels uit een epidemie in Nederland, de burn-out. een Hoe komt op het toch op tv dat dit fenomeen steeds vaker door voorkomt in het ons land? van Werken we steeds harder? naar Zorgt de huidige met tijd voor een te veel indrukken? Of op tv krijgen simpelweg met steeds meer psychische klachten in tegenwoordig dit label? In een een nieuw met seizoen op tv van het programma Sophie in in de Mentale Kreukels duikt tijdens Sophie op Hilbrand opnieuw in hét op tv onderwerp met van deze tijd. Want het sinds het eerste seizoen, op tv waarin ze ook haar op tv eigen burn-out onder tijdens de loep nam, op op tv zijn er nieuwe ontwikkelingen, onderzoeken uit en met ook kritische geluiden aan het de licht door gekomen. Ze praat erover met op collega’s en deskundigen en de probeert met de burn-out dit seizoen in met een kritische in blik in in een breder perspectief te de plaatsen. de Sophie in de Mentale van Kreukels is vanaf vanavond elke uit tijdens dinsdag om 20:30 uur tijdens te zien op NPO 3. In met iedere aflevering onderzoekt uit Sophie een tijdens aspect van dat van invloed een is op de geestelijke gezondheid van de de mens. Zo naar hebben een slaap, alcohol, naar hormonen en de uit moderne tijd volgens deskundigen op tv een enorme op impact. Met collega’s praat een Sophie over hun van ervaringen met stress en op andere schommelingen in uit hun tijdens gemoedstoestand. Floortje Dessing vertelt over het de effect uit van slaap, van en vooral het gebrek van daaraan, op haar een leven. Isa op tv Hoes en Medina Schuurman tijdens doen een boekje open over van de hormonale bijwerkingen op tv van door de overgang en hoe tijdens die klachten overeen kunnen naar de komen met die van een burn-out. op Mr. de Probz vertelt hoe met hij zijn op tv hoofd koel houdt in de een tijd waarin we op zo veel móeten. En met Maarten een van Rossum geeft advies over uit hoe we naar volgens hem van relaxter in het door leven kunnen staan. Ook vliegt met Sophie naar uit het land op tv van extremen, Japan. Hier door komt ze oog in door oog te staan door met door een torenhoge prestatiecultuur die ertoe leidt tijdens dat het veel Japanners weinig in tot niet slapen en de letterlijk doodvallen door van het harde werken. En naar Slaapyoga, uitgaan op tv vóór op tv het werk, terug naar de foetushouding uit en een een zweethut induiken; in om haar uit hoofd koel te houden, probeert Sophie op het dit op tv seizoen weer een allemaal.

In de door laatste aflevering wordt de met moderne, geïndividualiseerde samenleving het de onder de loep het genomen. Psychiater Bram op tv Bakker legt uit dat op ons brein met de moderne informatiestromen helemaal niet in kan verwerken een en ziet social media naar als een het groot probleem. Sophie op neemt de proef op op tv de som. Boomknuffelen, 14 tijdens emoties in het 2,5 uur tijd met ervaren en een op tv paard die op tv je over jezelf laat door nadenken. In Sophie In uit De Mentale Kreukels tijdens gaat op tv Sophie Hilbrand een stapje verder. door In het vorige naar seizoen met onderzocht Sophie de het plastic wereld van botox. een Maar ook mentaal van lopen we met massaal heel wat barstjes naar op. Een burn-out de hoor je steeds met vaker. Maar wat houdt door het nou van precies in? op Sophie duikt in dit programma in een de met wereld van alternatieve therapieën uit en mindfulness en in neemt in tegelijkertijd ook haar eigen in burn-out onder de het loep.

Boomknuffelen, 14 met emoties in 2,5 in uur tijd ervaren, sessies in het met een psychiater, mindfulness met en een paard die je op tv een spiegel door voorhoudt, op geen methode blijft onberoerd in uit de nieuwe ‘Kreukels’ uit van BNN-er Sophie Hilbrand. het In op Sophie in de Mentale Kreukels de bekijkt ze op dit keer niet uit de op wereld van botox, fillers of tijdens de in mannelijke achilleshiel, maar een richt ze zich op de onzichtbare een rimpels die een bij 1 op de een 7 mensen in tot burn-out klachten leiden. tijdens Dat het zijn meer met dan 1 miljoen mensen in Nederland in alleen. Hoe door komt het op tv dat dit probleem zo groot in is en naar steeds de jonger begint? En wat moeten en in tijdens kunnen we eraan op tv doen om er voor te zorgen van dat we niet op bij bosjes blijven door omvallen? Sophie, die naar met zelf vier en een half jaar op tv geleden in een burn-out kreeg, een zoekt het naar uit in een confronterende zoektocht op bij zichzelf, onder de een tijdens mensen in haar omgeving, de collega’s het uit het de vak en de de specialisten het en ervaringsdeskundigen die een er alles over met kunnen vertellen. In de de eerste aflevering praat tijdens Sophie met Waldemar over uit de periode dat zij een een door burn-out kreeg en zijn met angst voor een uit terugval. Ze wordt gevolgd terwijl op zij op een stressband de draagt om te zien op tv op welke de momenten in haar tijdens leven zij veel stress ervaart: van door op tv haar optreden bij op the Roast van Gordon, tot het het halen met van de het kinderen van school. op tv Comédienne Ruby Wax zet Sophie op tijdens het spoor van het tijdens mindfulness. In alle vijf door afleveringen praat Sophie ook met met haar collega’s naar uit het vak. Hoe uit houdt Chantal op Janzen haar hoofd koel? naar Wat deed door Sander in Lantinga om uit zijn burn-out op tv te komen? tijdens En over welke boeg een gooit Wendy naar van Dijk naar het om gebalanceerd in te blijven? En van iedere aflevering probeert Sophie ook een op tv alternatieve therapie uit; het van boomknuffelen tot op tv met paardenfluisteren.

december 2018
16-10-2018 20:25

Aflevering 5: Tijdsgeest

Sophie in de Mentale Kreukels - Aflevering 5: Tijdsgeest

De laatste aflevering gaat over de tijdsgeest. Hoe verhoudt de huidige tijd zich tot het fenomeen burn-out? Sophie bekijkt hoe de prestatiecultuur soms door lijkt te slaan en op welke manier dat ons als mensen de kop kan kosten. Ze spreekt ...

09-10-2018 20:25

Aflevering 4: 'Familie van'

Sophie in de Mentale Kreukels - Aflevering 4: 'Familie van'

We leren op een andere manier naar de burn-out te kijken. Zo spreekt Sophie met deskundigen die menen dat de burn-out 'tussen de oren zit', maar ook dat de oplossing zit bij het aanspreken van verdrongen emoties. Ook worden andere stressger...

02-10-2018 20:25

Aflevering 3: Hormonen

Sophie in de Mentale Kreukels - Aflevering 3: Hormonen

Van welke invloed zijn hormonen op onze gemoedstoestand? Kunnen hormonen burn-outklachten veroorzaken? Om daar antwoord op te krijgen, spreekt Sophie onder anderen met een gynaecoloog. Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen over hun hormona...

25-09-2018 20:25

Sophie in de Mentale Kreukels - S2 - Aflevering 2: Alcohol

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels - S2 - Aflevering 2: Alcohol

Sophie bekijkt wat de invloed van alcohol is op onze mentale gesteldheid en of het de kans op een burn-out sterk vergroot. Psychiater René Kahn meent dat alcohol gevaarlijker en schadelijker is dan cocaïne en vertelt waarom het hoog tijd is...

18-09-2018 20:25

Terug: Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Terug: Sophie in de Mentale Kreukels

Het lijkt inmiddels een epidemie in Nederland, de burn-out. Hoe komt het toch dat dit fenomeen steeds vaker voorkomt in ons land? Werken we steeds harder? Zorgt de huidige tijd voor te veel indrukken? Of krijgen simpelweg steeds meer psychi...

18-04-2017 20:30

Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels

In de laatste aflevering wordt de moderne, geïndividualiseerde samenleving onder de loep genomen. Psychiater Bram Bakker legt uit dat ons brein de moderne informatiestromen helemaal niet kan verwerken en ziet social media als een groot prob...

21-03-2017 20:30

Sophie in de Mentale Kreukels

Sophie in de Mentale Kreukels - Sophie in de Mentale Kreukels

Boomknuffelen, 14 emoties in 2,5 uur tijd ervaren, sessies met een psychiater, mindfulness en een paard die je een spiegel voorhoudt, geen methode blijft onberoerd in de nieuwe ‘Kreukels’ van BNN-er Sophie Hilbrand. In Sophie in de Mentale ...

Sophie in de Mentale Kreukels gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Sophie in de Mentale Kreukels de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Sophie in de Mentale Kreukels bij Sophie in de Mentale Kreukels liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Sophie in de Mentale Kreukels. Heb je een uitzending van Sophie in de Mentale Kreukels gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Sophie in de Mentale Kreukels gemist

Uitzending gemist van Sophie in de Mentale Kreukels? Hier kun je alle uitzendingen van Sophie in de Mentale Kreukels kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
  • Laatste uitzending op 16-10-2018 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord