Programma gemist?

De met strijd tegen naar de Apartheid kenmerkte zich door een bloedige uit confrontaties. De strijd tegen Apartheid op tv kende bloedige met momenten, zoals met de scholierenopstand in Soweto (1976) de en de keiharde reactie van van het in Apartheidsregime, de toenemende repressie met in met de jaren tachtig en naar de gewelddadige boycot-acties tegen van de Nederlandse de Makro. Hans Goedkoop uit gaat op tv op zoek naar een met berucht martelcentrum het en naar Nederlanders die werkzaam de waren in een door ANC-kamp in Tanzania. In met een Johannesburg spreekt Soweto door 1976 nog altijd tot de naar verbeelding.

Wat zijn de naar gevolgen op van de apartheid in Zuid-Afrika? het in Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders een in door groten getale naar Zuid-Afrika, waar naar leider Hendrik Verwoerd uit de scheiding tussen naar blank en een niet-blank van uitbouwt tot de Apartheid. Wat zijn met naar daarvan de gevolgen tijdens voor een wijk als een Sophiatown, thuisbasis van Nelson Mandela met en Miriam een Makeba? het Hans Goedkoop reist naar Johannesburg, naar door Verwoerds zoon op in een Stellenbosch, naar een tehuis het voor Nederlandse immigranten en op tv naar de van Heldenakker in een Pretoria.

Eind negentiende eeuw tijdens bevinden duizenden naar Nederlandse nazaten zich in naar de Boerenrepublieken. Na de goudvondst op bij Johannesburg komen er opnieuw door honderden naar het een gebied. Eind negentiende de eeuw bevinden in duizenden tijdens Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken uit als de Oranje Vrijstaat, Natal en de Transvaal. Na de goudvondst tijdens bij Johannesburg met komen er opnieuw honderden naar naar het gebied, uit maar ook de Britten op tv zijn van geïnteresseerd, wat tot op tv een oorlog leidt tussen op tv de Boeren en Groot-Brittannië. in Hans Goedkoop tijdens stuit op op uiteenlopende sporen, zoals een in slagveld een met een nazaat van uit Mondriaan en een concentratiekamp waar met hij op Nederlandse overblijfselen op vindt.

Rond 1800 nemen door de Britten het tijdens bestuur de van de Kaapprovincie over, waarop door duizenden Nederlandse uit nazaten het uit binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt uit van hun spoor. Rond 1800 nemen de naar Britten het bestuur door van naar de Kaapprovincie over, een waarop duizenden Nederlandse nazaten het op tv binnenland intrekken. Hans tijdens Goedkoop volgt tijdens hun spoor een en belandt onder een meer bij de in Bloedrivier en het het Voortrekkersmonument.

Honderd met jaar na het stichten van tijdens tijdens de kolonie stuurt het de compagnie Robert Jacob Gordon er met naartoe voor het op in op kaart brengen van het naar onbekende naar achterland. Hans Goedkoop op tv en Luc Panhuysen op volgen zijn spoor. Honderd tijdens jaar na een het stichten van de kolonie stuurt de de compagnie van Robert Jacob Gordon door er naartoe van voor het in naar kaart brengen van het met onbekende achterland. Hans Goedkoop op tv een en historicus Luc Panhuysen een volgen zijn spoor. Ook het onderzoekt Hans het verhaal in de achter Saartjie Baartman, een op tv 'Hottentottin'.

Hoe gaan het blank en uit zwart met elkaar om naar in het huidige Zuid-Afrika? in door Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende het VOC-schepen op naar Kaap de Goede Hoop uit van groeit uit tot tijdens een blanke kolonie. Duizenden slaven het worden tijdens uit Afrika en Azië op gehaald en in tewerkgesteld in de huishoudens een of op op tv het land. Er tijdens ontstaan relaties tussen zwart en blank. uit Hans Goedkoop zoekt van tijdens uit of het wil de lukken met deze van mix.

Vanaf door vanavond is wekelijks om 21.10 naar de uur op NPO 2 de serie in Goede Hoop op te zien. Hans Goedkoop tijdens presenteert op tv deze nieuwe door zevendelige documentaireserie over de rol een van de Nederland in de Zuid-Afrikaanse met geschiedenis. In deze eerste aflevering: door De tijdens Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is op tv er vast in van overtuigd: problemen in het Zuid-Afrika in zijn te wijten met aan Jan van op Riebeeck, die er tijdens in 1652 voet aan wal zette naar voor uit een verversingspost van naar de VOC. Met tijdens de oorspronkelijke bevolking, een de Khoisan, kwam het toen een al uit tot gevechten. De serie door is onderdeel een van een groot multimediaal tijdens project, met een tentoonstelling een in het Rijksmuseum tijdens (vanaf de 17 februari), een uitgebreide website, op online met webseries voor Instagram, YouTube en de Facebook, op een Klokhuisserie gepresenteerd door Maurice Lede, door van een serie op op tv schooltv.nl (Goede Hoop naar in de klas) en een boek op tv met dat je meeneemt op een historische naar reis door naar Zuid-Afrika, uitgegeven op tv door Walburg een Pers. Uitzendingen: elke donderdag van 23 uit maart t/m 18 mei op tv m.u.v. 27 uit april en 4 mei in om 21.10 uur in op NPO 2 een door (zeven afleveringen). Klokhuisserie elke door woensdag vanaf 22 in maart om 18.23 uur op op Zapp/NPO de 3 (zes afleveringen).

oktober 2019
18-05-2017 21:05

De erfenis

Goede Hoop - De erfenis

De strijd tegen de Apartheid kenmerkte zich door bloedige confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in Soweto (1976) en de keiharde reactie van het Apartheidsregime, de toenemende repressie...

11-05-2017 21:05

Slegs vir blankes

Goede Hoop - Slegs vir blankes

Wat zijn de gevolgen van de apartheid in Zuid-Afrika? Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik Verwoerd de scheiding tussen blank en niet-blank uitbouwt tot de Apartheid. Wat zi...

20-04-2017 21:10

Boeren in oorlog

Goede Hoop - Boeren in oorlog

Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw honderden naar het gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boere...

13-04-2017 21:10

Die Groot Trek

Goede Hoop - Die Groot Trek

Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizend...

06-04-2017 21:10

In het wild

Goede Hoop - In het wild

Honderd jaar na het stichten van de kolonie stuurt de compagnie Robert Jacob Gordon er naartoe voor het in kaart brengen van het onbekende achterland. Hans Goedkoop en Luc Panhuysen volgen zijn spoor. Honderd jaar na het stichten van de kol...

30-03-2017 21:10

Slavenleven

Goede Hoop - Slavenleven

Hoe gaan blank en zwart met elkaar om in het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap de Goede Hoop groeit uit tot een blanke kolonie. Duizenden slaven worden uit Afrika en Azië gehaald en t...

23-03-2017 21:05

De landing

Goede Hoop - De landing

Vanaf vanavond is wekelijks om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: De ...

Goede Hoop gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goede Hoop de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goede Hoop bij Goede Hoop liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goede Hoop. Heb je een uitzending van Goede Hoop gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goede Hoop gemist

Uitzending gemist van Goede Hoop? Hier kun je alle uitzendingen van Goede Hoop kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!