Programma gemist?

De met strijd tegen de Apartheid het kenmerkte zich door in bloedige confrontaties. door De strijd tegen Apartheid een kende op bloedige momenten, zoals op de scholierenopstand in Soweto (1976) en tijdens de de keiharde reactie tijdens van het Apartheidsregime, tijdens de toenemende repressie van in de jaren tijdens tachtig en de gewelddadige boycot-acties tegen de de Nederlandse naar Makro. Hans Goedkoop gaat op op zoek naar met een berucht martelcentrum tijdens op en naar Nederlanders die uit werkzaam waren in een van ANC-kamp in op tv Tanzania. In in Johannesburg spreekt Soweto 1976 nog de altijd tot de de verbeelding.

Wat zijn de door gevolgen de van de tijdens apartheid in Zuid-Afrika? het Na de Tweede Wereldoorlog een emigreren Nederlanders in een groten getale naar Zuid-Afrika, een waar leider Hendrik het Verwoerd de van scheiding tussen blank naar en niet-blank uitbouwt uit tot de Apartheid. Wat op tv zijn naar daarvan de gevolgen voor een wijk van als een Sophiatown, thuisbasis het van Nelson Mandela en een Miriam Makeba? Hans op tv Goedkoop reist naar Johannesburg, naar het Verwoerds in zoon in Stellenbosch, naar op een tehuis op tv voor Nederlandse immigranten en naar naar de Heldenakker een in het Pretoria.

Eind van negentiende eeuw bevinden duizenden in Nederlandse met nazaten zich in het Boerenrepublieken. Na de op tv goudvondst bij Johannesburg komen naar er opnieuw honderden naar naar het de gebied. Eind negentiende eeuw uit bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich van tijdens in Boerenrepublieken als Oranje uit Vrijstaat, Natal en Transvaal. Na in de met goudvondst bij naar Johannesburg komen er opnieuw honderden naar een het gebied, maar met door ook de Britten zijn geïnteresseerd, wat met tot een oorlog op naar leidt tussen de Boeren en een Groot-Brittannië. Hans Goedkoop tijdens stuit in op uiteenlopende sporen, zoals een uit slagveld met een van nazaat op tv van Mondriaan en op tv een concentratiekamp waar hij uit Nederlandse overblijfselen op vindt.

Rond op 1800 nemen de Britten op het bestuur met van de Kaapprovincie over, waarop tijdens naar duizenden Nederlandse nazaten het in binnenland intrekken. van Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond op uit 1800 nemen de Britten het bestuur de van met de Kaapprovincie over, waarop duizenden tijdens Nederlandse nazaten het het binnenland intrekken. een Hans naar Goedkoop volgt hun spoor en belandt van onder meer een bij tijdens de Bloedrivier en het door Voortrekkersmonument.

Honderd jaar een na het stichten door van de kolonie op tv stuurt de een compagnie Robert Jacob uit Gordon er naar naartoe voor het in kaart uit brengen de van het onbekende achterland. Hans Goedkoop door en uit Luc Panhuysen naar volgen zijn spoor. met Honderd jaar na op het stichten van door de kolonie stuurt de compagnie Robert een naar Jacob Gordon er naartoe voor op tv het in kaart op brengen van het onbekende naar een achterland. Hans Goedkoop tijdens en historicus Luc Panhuysen de volgen zijn een spoor. Ook onderzoekt Hans het verhaal naar achter Saartjie een Baartman, een met 'Hottentottin'.

Hoe het gaan blank en een zwart met in elkaar om in uit het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks met van verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap een de Goede in Hoop groeit op tv uit tot de een blanke kolonie. Duizenden slaven een worden uit door Afrika en Azië gehaald naar en tewerkgesteld in de tijdens huishoudens of op uit het land. van Er ontstaan relaties tussen van zwart en naar blank. Hans door Goedkoop zoekt uit met of het wil lukken door met deze op mix.

Vanaf naar vanavond is wekelijks om 21.10 op tv uur op NPO in 2 de het serie de Goede Hoop te de zien. Hans Goedkoop presenteert in deze nieuwe zevendelige documentaireserie het over de rol van op Nederland in door de Zuid-Afrikaanse op geschiedenis. In deze eerste aflevering: De tijdens Zuid-Afrikaanse president het Jacob Zuma is de er vast van op tv overtuigd: problemen uit in Zuid-Afrika zijn tijdens te wijten aan door Jan van naar Riebeeck, die er met in 1652 voet aan wal een zette voor door een verversingspost van de VOC. het door Met de oorspronkelijke bevolking, op tv de Khoisan, kwam de het toen al tot gevechten. De een serie op tv is onderdeel met van een groot multimediaal met project, met een tentoonstelling in door het Rijksmuseum (vanaf naar 17 van februari), een uitgebreide website, van online webseries het voor Instagram, YouTube en Facebook, het tijdens een Klokhuisserie gepresenteerd op door Maurice Lede, een serie een op naar schooltv.nl (Goede Hoop tijdens in de klas) het en een boek dat op je meeneemt op een de historische reis door Zuid-Afrika, op uitgegeven door Walburg een Pers. Uitzendingen: een elke donderdag van met 23 maart het t/m 18 mei m.u.v. 27 april uit en een 4 mei om 21.10 uur door op NPO tijdens 2 het (zeven afleveringen). Klokhuisserie elke met woensdag vanaf 22 maart om in 18.23 in uur op Zapp/NPO 3 (zes het afleveringen).

september 2020
18-05-2017 21:05

De erfenis

Goede Hoop - De erfenis

De strijd tegen de Apartheid kenmerkte zich door bloedige confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in Soweto (1976) en de keiharde reactie van het Apartheidsregime, de toenemende repressie...

11-05-2017 21:05

Slegs vir blankes

Goede Hoop - Slegs vir blankes

Wat zijn de gevolgen van de apartheid in Zuid-Afrika? Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik Verwoerd de scheiding tussen blank en niet-blank uitbouwt tot de Apartheid. Wat zi...

20-04-2017 21:10

Boeren in oorlog

Goede Hoop - Boeren in oorlog

Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw honderden naar het gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boere...

13-04-2017 21:10

Die Groot Trek

Goede Hoop - Die Groot Trek

Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizend...

06-04-2017 21:10

In het wild

Goede Hoop - In het wild

Honderd jaar na het stichten van de kolonie stuurt de compagnie Robert Jacob Gordon er naartoe voor het in kaart brengen van het onbekende achterland. Hans Goedkoop en Luc Panhuysen volgen zijn spoor. Honderd jaar na het stichten van de kol...

30-03-2017 21:10

Slavenleven

Goede Hoop - Slavenleven

Hoe gaan blank en zwart met elkaar om in het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap de Goede Hoop groeit uit tot een blanke kolonie. Duizenden slaven worden uit Afrika en Azië gehaald en t...

23-03-2017 21:05

De landing

Goede Hoop - De landing

Vanaf vanavond is wekelijks om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: De ...

Goede Hoop gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goede Hoop de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goede Hoop bij Goede Hoop liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goede Hoop. Heb je een uitzending van Goede Hoop gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goede Hoop gemist

Uitzending gemist van Goede Hoop? Hier kun je alle uitzendingen van Goede Hoop kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!