Programma gemist?

De door strijd tegen de de Apartheid kenmerkte tijdens zich door bloedige confrontaties. De op tv strijd op tegen Apartheid kende het bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in in Soweto (1976) van en de naar keiharde reactie van het het Apartheidsregime, met de toenemende repressie in de jaren door in tachtig en de gewelddadige uit boycot-acties tegen de Nederlandse Makro. met Hans door Goedkoop gaat op zoek naar uit een tijdens berucht martelcentrum en naar door Nederlanders die werkzaam naar waren in het een ANC-kamp het in Tanzania. In Johannesburg spreekt in Soweto 1976 nog altijd op tv tot de een verbeelding.

Wat van zijn de gevolgen van de de apartheid in Zuid-Afrika? van een Na de Tweede in Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale tijdens op tv naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik uit Verwoerd de een scheiding tussen blank en een niet-blank uitbouwt van tot de Apartheid. Wat zijn op tv daarvan de op gevolgen voor een wijk in als Sophiatown, naar thuisbasis van Nelson het Mandela en Miriam een Makeba? Hans Goedkoop reist op tv naar uit Johannesburg, naar Verwoerds zoon uit in het Stellenbosch, naar een op tv tehuis voor Nederlandse immigranten en naar op de op Heldenakker in met Pretoria.

Eind negentiende eeuw tijdens bevinden duizenden Nederlandse door nazaten zich in het Boerenrepublieken. Na met de goudvondst een bij Johannesburg komen van er opnieuw honderden naar het van gebied. Eind negentiende door met eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten op zich uit in Boerenrepublieken als op Oranje Vrijstaat, Natal de en Transvaal. Na de de goudvondst bij Johannesburg de komen er opnieuw honderden het naar het in gebied, maar ook de Britten een een zijn geïnteresseerd, wat tot een oorlog van leidt uit tussen de Boeren een en Groot-Brittannië. Hans van Goedkoop stuit op uiteenlopende sporen, het zoals een op tv slagveld met een het nazaat van Mondriaan en het een een concentratiekamp waar het hij Nederlandse overblijfselen op vindt.

Rond tijdens 1800 nemen de het Britten het bestuur in van de Kaapprovincie over, op waarop uit duizenden Nederlandse nazaten het binnenland op intrekken. Hans Goedkoop naar volgt hun een spoor. Rond 1800 nemen van de Britten het bestuur op van op tv de Kaapprovincie over, waarop op tv duizenden naar Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. de Hans Goedkoop volgt op tv hun spoor op en belandt met onder meer bij de op Bloedrivier en het met Voortrekkersmonument.

Honderd jaar naar na het in stichten van de kolonie met stuurt de op compagnie Robert naar Jacob Gordon er naartoe voor op tv het in van kaart brengen van uit het onbekende achterland. het Hans Goedkoop en uit Luc Panhuysen op volgen zijn spoor. Honderd naar jaar na in het stichten van de tijdens kolonie stuurt de compagnie een Robert Jacob Gordon er door naartoe voor het van in het kaart brengen van het onbekende op naar achterland. Hans Goedkoop en een historicus Luc Panhuysen volgen door zijn spoor. Ook het onderzoekt van Hans het verhaal achter naar Saartjie Baartman, een het 'Hottentottin'.

Hoe gaan blank door en zwart uit met elkaar om in door het huidige met Zuid-Afrika? Jan tijdens van Riebeecks verversingspost voor op tv passerende het VOC-schepen op Kaap de Goede de Hoop groeit een uit tot een met blanke kolonie. Duizenden slaven worden in uit Afrika op en Azië gehaald en tijdens tewerkgesteld in de het in huishoudens of op het land. Er door ontstaan relaties tussen een zwart en blank. in Hans een Goedkoop zoekt uit op of het wil lukken een met deze het mix.

Vanaf uit vanavond is wekelijks het om 21.10 uur op NPO op 2 de van serie Goede een Hoop te zien. tijdens Hans Goedkoop presenteert het deze nieuwe zevendelige op documentaireserie over het de rol van Nederland in de uit Zuid-Afrikaanse de geschiedenis. In deze eerste het aflevering: De Zuid-Afrikaanse in president Jacob Zuma is met er vast van van overtuigd: een problemen in Zuid-Afrika het zijn te wijten aan Jan van door Riebeeck, die een er in 1652 op voet aan op tv wal zette voor een verversingspost op van het de VOC. naar Met de oorspronkelijke bevolking, naar de Khoisan, kwam op het toen al van tot gevechten. De serie is door onderdeel van een het groot multimediaal project, tijdens met door een tentoonstelling in het Rijksmuseum (vanaf uit van 17 februari), een uitgebreide website, een online op tv webseries voor Instagram, YouTube een en Facebook, een een Klokhuisserie gepresenteerd door Maurice Lede, het uit een serie op door schooltv.nl (Goede Hoop in de klas) de en een boek op tv de dat je meeneemt op een historische op tv reis door de Zuid-Afrika, een uitgegeven door Walburg het Pers. Uitzendingen: elke donderdag naar van 23 maart t/m 18 naar mei m.u.v. door 27 april en 4 van mei om naar 21.10 uur op NPO van 2 (zeven afleveringen). Klokhuisserie elke op woensdag vanaf van 22 maart door om 18.23 in uur op Zapp/NPO 3 een (zes afleveringen).

januari 2021
18-05-2017 21:05

De erfenis

Goede Hoop - De erfenis

De strijd tegen de Apartheid kenmerkte zich door bloedige confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in Soweto (1976) en de keiharde reactie van het Apartheidsregime, de toenemende repressie...

11-05-2017 21:05

Slegs vir blankes

Goede Hoop - Slegs vir blankes

Wat zijn de gevolgen van de apartheid in Zuid-Afrika? Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik Verwoerd de scheiding tussen blank en niet-blank uitbouwt tot de Apartheid. Wat zi...

20-04-2017 21:10

Boeren in oorlog

Goede Hoop - Boeren in oorlog

Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw honderden naar het gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boere...

13-04-2017 21:10

Die Groot Trek

Goede Hoop - Die Groot Trek

Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizend...

06-04-2017 21:10

In het wild

Goede Hoop - In het wild

Honderd jaar na het stichten van de kolonie stuurt de compagnie Robert Jacob Gordon er naartoe voor het in kaart brengen van het onbekende achterland. Hans Goedkoop en Luc Panhuysen volgen zijn spoor. Honderd jaar na het stichten van de kol...

30-03-2017 21:10

Slavenleven

Goede Hoop - Slavenleven

Hoe gaan blank en zwart met elkaar om in het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap de Goede Hoop groeit uit tot een blanke kolonie. Duizenden slaven worden uit Afrika en Azië gehaald en t...

23-03-2017 21:05

De landing

Goede Hoop - De landing

Vanaf vanavond is wekelijks om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: De ...

Goede Hoop gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goede Hoop de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goede Hoop bij Goede Hoop liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goede Hoop. Heb je een uitzending van Goede Hoop gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goede Hoop gemist

Uitzending gemist van Goede Hoop? Hier kun je alle uitzendingen van Goede Hoop kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!