Programma gemist?

De strijd tegen de tijdens de Apartheid kenmerkte zich door bloedige op confrontaties. De door strijd tegen van Apartheid kende bloedige uit momenten, zoals de scholierenopstand de in Soweto (1976) een en de keiharde op reactie het van het Apartheidsregime, de toenemende met repressie tijdens in de jaren tachtig en de op op tv gewelddadige boycot-acties tegen op tv de Nederlandse Makro. tijdens Hans Goedkoop gaat op zoek naar een een op berucht martelcentrum en naar Nederlanders van die werkzaam met waren in een ANC-kamp met in Tanzania. tijdens In Johannesburg spreekt in Soweto 1976 nog de altijd tot de het verbeelding.

Wat op zijn de gevolgen naar van de apartheid in Zuid-Afrika? door op tv Na de Tweede Wereldoorlog emigreren op tv Nederlanders in groten getale op naar Zuid-Afrika, het waar leider Hendrik naar Verwoerd de de scheiding tussen blank op tv en niet-blank met uitbouwt tot de Apartheid. met Wat zijn daarvan naar de gevolgen de voor een wijk het als Sophiatown, thuisbasis van Nelson Mandela naar en de Miriam Makeba? Hans tijdens Goedkoop reist op tv naar Johannesburg, naar Verwoerds zoon een in Stellenbosch, uit naar een tehuis voor Nederlandse een immigranten op tv en naar de Heldenakker in naar met Pretoria.

Eind op negentiende eeuw met bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich van in Boerenrepublieken. Na een de van goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw op honderden naar de het gebied. Eind negentiende op eeuw bevinden duizenden een Nederlandse nazaten zich tijdens in uit Boerenrepublieken als tijdens Oranje Vrijstaat, Natal tijdens en Transvaal. Na de goudvondst bij in Johannesburg komen er uit opnieuw honderden op tv naar het op tv gebied, maar ook de het Britten zijn geïnteresseerd, het wat tot een tijdens oorlog leidt op tussen de Boeren en Groot-Brittannië. van Hans Goedkoop stuit op tv op uiteenlopende in sporen, zoals een uit slagveld met een nazaat tijdens van Mondriaan en naar een concentratiekamp waar het hij Nederlandse overblijfselen de van vindt.

Rond 1800 nemen in de Britten het een bestuur een van de tijdens Kaapprovincie over, waarop met duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. de Hans Goedkoop op tv volgt met hun spoor. Rond 1800 nemen naar de Britten op tv het bestuur van van de Kaapprovincie over, met waarop duizenden Nederlandse nazaten van het binnenland in intrekken. Hans uit Goedkoop volgt hun spoor en belandt uit onder meer bij op tv de op Bloedrivier en het in Voortrekkersmonument.

Honderd een jaar na het het stichten van door de kolonie stuurt de compagnie met Robert uit Jacob Gordon er naartoe voor met het de in kaart brengen van tijdens het onbekende achterland. Hans Goedkoop de en het Luc Panhuysen volgen zijn spoor. een Honderd het jaar na van het stichten van de een kolonie stuurt de de compagnie Robert op Jacob Gordon er naartoe uit voor het in kaart brengen op tv van een het onbekende het achterland. Hans Goedkoop het en historicus Luc met Panhuysen volgen zijn uit spoor. Ook onderzoekt de Hans het verhaal achter Saartjie Baartman, op tv een van 'Hottentottin'.

Hoe gaan uit blank en zwart naar met elkaar om het in tijdens het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks in verversingspost naar voor passerende het VOC-schepen op Kaap de Goede in Hoop groeit uit in tot een blanke kolonie. op tv naar Duizenden slaven worden uit Afrika door en door Azië gehaald en tewerkgesteld van in de huishoudens tijdens of op het van land. Er uit ontstaan relaties tussen zwart een en blank. Hans door Goedkoop zoekt uit of in het wil lukken naar met deze het mix.

Vanaf in vanavond is wekelijks om 21.10 op tv uur op NPO op 2 de serie naar op tv Goede Hoop te zien. Hans met Goedkoop presenteert deze door nieuwe zevendelige documentaireserie op over een de rol van Nederland in de door Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze het eerste aflevering: de De Zuid-Afrikaanse president Jacob in naar Zuma is er vast van overtuigd: door problemen in Zuid-Afrika in door zijn te wijten aan Jan van naar Riebeeck, die met er in 1652 voet een aan wal zette op voor een naar verversingspost van de op VOC. Met met de oorspronkelijke bevolking, de de Khoisan, kwam het in toen al tot door gevechten. De serie is onderdeel in van van een groot multimediaal naar project, met uit een tentoonstelling in het tijdens Rijksmuseum (vanaf 17 uit februari), een uitgebreide website, met online webseries voor tijdens Instagram, YouTube en Facebook, op tv een een Klokhuisserie gepresenteerd de door Maurice Lede, een serie op naar schooltv.nl naar (Goede Hoop in de klas) tijdens op en een boek door dat je meeneemt uit op een historische reis door Zuid-Afrika, door uitgegeven door door Walburg uit Pers. Uitzendingen: elke donderdag van van 23 maart t/m 18 mei een m.u.v. tijdens 27 april en 4 het mei op om 21.10 uur op NPO uit 2 (zeven afleveringen). Klokhuisserie elke de woensdag vanaf naar 22 maart om 18.23 naar uit uur op Zapp/NPO met 3 (zes afleveringen).

september 2021
18-05-2017 21:05

De erfenis

Goede Hoop - De erfenis

De strijd tegen de Apartheid kenmerkte zich door bloedige confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in Soweto (1976) en de keiharde reactie van het Apartheidsregime, de toenemende repressie...

11-05-2017 21:05

Slegs vir blankes

Goede Hoop - Slegs vir blankes

Wat zijn de gevolgen van de apartheid in Zuid-Afrika? Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik Verwoerd de scheiding tussen blank en niet-blank uitbouwt tot de Apartheid. Wat zi...

20-04-2017 21:10

Boeren in oorlog

Goede Hoop - Boeren in oorlog

Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw honderden naar het gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boere...

13-04-2017 21:10

Die Groot Trek

Goede Hoop - Die Groot Trek

Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizend...

06-04-2017 21:10

In het wild

Goede Hoop - In het wild

Honderd jaar na het stichten van de kolonie stuurt de compagnie Robert Jacob Gordon er naartoe voor het in kaart brengen van het onbekende achterland. Hans Goedkoop en Luc Panhuysen volgen zijn spoor. Honderd jaar na het stichten van de kol...

30-03-2017 21:10

Slavenleven

Goede Hoop - Slavenleven

Hoe gaan blank en zwart met elkaar om in het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap de Goede Hoop groeit uit tot een blanke kolonie. Duizenden slaven worden uit Afrika en Azië gehaald en t...

23-03-2017 21:05

De landing

Goede Hoop - De landing

Vanaf vanavond is wekelijks om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: De ...

Goede Hoop gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goede Hoop de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goede Hoop bij Goede Hoop liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goede Hoop. Heb je een uitzending van Goede Hoop gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goede Hoop gemist

Uitzending gemist van Goede Hoop? Hier kun je alle uitzendingen van Goede Hoop kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!