Programma gemist?

De naar strijd tegen de Apartheid kenmerkte het tijdens zich door bloedige confrontaties. De strijd naar tegen naar Apartheid kende in bloedige momenten, zoals de scholierenopstand van in Soweto (1976) door en de keiharde reactie tijdens van het Apartheidsregime, tijdens de toenemende repressie op tv in de tijdens jaren tachtig en uit de gewelddadige door boycot-acties tegen de Nederlandse Makro. de Hans met Goedkoop gaat op zoek naar van van een berucht martelcentrum en naar Nederlanders met de die werkzaam waren in een ANC-kamp een in Tanzania. uit In Johannesburg van spreekt Soweto 1976 het nog altijd door tot de verbeelding.

Wat uit zijn de gevolgen van de op tv apartheid een in Zuid-Afrika? door Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders uit tijdens in groten getale naar Zuid-Afrika, waar met leider een Hendrik Verwoerd de scheiding het tussen blank naar en niet-blank uitbouwt tot de van Apartheid. Wat naar zijn van daarvan de gevolgen voor een wijk op als Sophiatown, uit thuisbasis van met Nelson Mandela op en Miriam Makeba? het Hans Goedkoop reist naar een Johannesburg, naar Verwoerds zoon van in Stellenbosch, naar de een tehuis voor op Nederlandse immigranten het en naar de van Heldenakker in in Pretoria.

Eind negentiende eeuw door op bevinden duizenden Nederlandse van nazaten zich in de Boerenrepublieken. Na de het goudvondst bij Johannesburg van komen er opnieuw honderden naar het door gebied. Eind een negentiende eeuw bevinden de duizenden Nederlandse nazaten een zich in Boerenrepublieken als uit Oranje Vrijstaat, door Natal en Transvaal. met Na een de goudvondst bij Johannesburg komen er op opnieuw het honderden naar het tijdens gebied, maar ook de Britten uit tijdens zijn geïnteresseerd, wat een tot een oorlog leidt tussen de een Boeren en in Groot-Brittannië. Hans door Goedkoop stuit op uiteenlopende met sporen, zoals een een slagveld met met een nazaat van Mondriaan en uit in een concentratiekamp waar hij Nederlandse naar overblijfselen op tv vindt.

Rond tijdens 1800 nemen de Britten op het bestuur van uit de Kaapprovincie over, de waarop in duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. een een Hans Goedkoop volgt hun op spoor. Rond 1800 nemen de het het Britten het bestuur tijdens van de Kaapprovincie over, door waarop duizenden Nederlandse nazaten het op van binnenland intrekken. Hans uit Goedkoop volgt hun spoor tijdens en belandt een onder meer bij de Bloedrivier en op tv het naar Voortrekkersmonument.

Honderd op jaar na met het stichten van de kolonie stuurt in op de compagnie Robert Jacob Gordon er naar naartoe voor de het in kaart op brengen naar van het onbekende achterland. Hans Goedkoop met en Luc Panhuysen een volgen een zijn spoor. naar Honderd jaar na het stichten van van de kolonie stuurt naar door de compagnie Robert Jacob Gordon in er naartoe de voor het in kaart de brengen de van het onbekende de achterland. Hans Goedkoop met en historicus Luc Panhuysen volgen zijn in uit spoor. Ook onderzoekt Hans het tijdens verhaal het achter Saartjie Baartman, een op 'Hottentottin'.

Hoe het gaan blank en in zwart met op tv elkaar om in het met huidige Zuid-Afrika? door Jan van Riebeecks een verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap tijdens de Goede Hoop een groeit uit tot naar een blanke uit kolonie. het Duizenden slaven worden in uit Afrika en Azië gehaald en een tewerkgesteld in de op tv op huishoudens of op het het land. Er ontstaan relaties tussen door van zwart en blank. Hans uit Goedkoop zoekt uit tijdens of het wil lukken met een deze met mix.

Vanaf een vanavond is wekelijks door om 21.10 uur op in NPO door 2 de serie in Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop op het presenteert deze nieuwe zevendelige door documentaireserie over in de rol van Nederland een in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In van deze op tv eerste aflevering: De op Zuid-Afrikaanse president Jacob met Zuma is er vast met van overtuigd: problemen in Zuid-Afrika een zijn te wijten op een aan Jan van Riebeeck, die een er in op 1652 voet aan op tv wal zette voor een verversingspost van van op de VOC. Met de van oorspronkelijke bevolking, uit de Khoisan, kwam het toen op al tot van gevechten. De op tv serie is onderdeel tijdens van een groot multimediaal project, in met een een tentoonstelling in het een Rijksmuseum (vanaf tijdens 17 februari), een uitgebreide website, met online webseries voor door Instagram, YouTube en op Facebook, een Klokhuisserie door gepresenteerd door Maurice Lede, een een serie op de schooltv.nl (Goede Hoop het in de klas) naar en een boek in dat je meeneemt met op een naar historische reis een door Zuid-Afrika, uitgegeven van door Walburg het Pers. Uitzendingen: elke donderdag van 23 de maart van t/m 18 mei m.u.v. 27 op tv april en 4 het mei om uit 21.10 uur met op NPO 2 het (zeven afleveringen). Klokhuisserie elke woensdag vanaf uit 22 door maart om 18.23 uur naar op Zapp/NPO 3 (zes in afleveringen).

mei 2020
18-05-2017 21:05

De erfenis

Goede Hoop - De erfenis

De strijd tegen de Apartheid kenmerkte zich door bloedige confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in Soweto (1976) en de keiharde reactie van het Apartheidsregime, de toenemende repressie...

11-05-2017 21:05

Slegs vir blankes

Goede Hoop - Slegs vir blankes

Wat zijn de gevolgen van de apartheid in Zuid-Afrika? Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik Verwoerd de scheiding tussen blank en niet-blank uitbouwt tot de Apartheid. Wat zi...

20-04-2017 21:10

Boeren in oorlog

Goede Hoop - Boeren in oorlog

Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw honderden naar het gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boere...

13-04-2017 21:10

Die Groot Trek

Goede Hoop - Die Groot Trek

Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizend...

06-04-2017 21:10

In het wild

Goede Hoop - In het wild

Honderd jaar na het stichten van de kolonie stuurt de compagnie Robert Jacob Gordon er naartoe voor het in kaart brengen van het onbekende achterland. Hans Goedkoop en Luc Panhuysen volgen zijn spoor. Honderd jaar na het stichten van de kol...

30-03-2017 21:10

Slavenleven

Goede Hoop - Slavenleven

Hoe gaan blank en zwart met elkaar om in het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap de Goede Hoop groeit uit tot een blanke kolonie. Duizenden slaven worden uit Afrika en Azië gehaald en t...

23-03-2017 21:05

De landing

Goede Hoop - De landing

Vanaf vanavond is wekelijks om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: De ...

Goede Hoop gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goede Hoop de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goede Hoop bij Goede Hoop liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goede Hoop. Heb je een uitzending van Goede Hoop gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goede Hoop gemist

Uitzending gemist van Goede Hoop? Hier kun je alle uitzendingen van Goede Hoop kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!