Programma gemist?

De uit strijd tegen de het Apartheid kenmerkte zich door bloedige een confrontaties. op De strijd tegen met Apartheid kende bloedige door momenten, zoals de scholierenopstand in de in Soweto (1976) en de keiharde tijdens reactie een van het Apartheidsregime, de een toenemende repressie tijdens in de jaren uit tachtig en de gewelddadige boycot-acties tegen op tijdens de Nederlandse Makro. Hans met Goedkoop gaat op zoek op naar een op tv berucht martelcentrum en het naar Nederlanders die werkzaam waren van in in een ANC-kamp in Tanzania. op In Johannesburg spreekt in Soweto 1976 nog altijd het tot in de verbeelding.

Wat in zijn de het gevolgen van de op tv apartheid in Zuid-Afrika? Na de een Tweede Wereldoorlog emigreren een Nederlanders een in groten getale op naar Zuid-Afrika, waar op tv leider Hendrik Verwoerd de scheiding van tussen blank en het niet-blank uitbouwt tot het de Apartheid. op Wat zijn daarvan de gevolgen een voor uit een wijk een als Sophiatown, thuisbasis van de Nelson Mandela en op Miriam Makeba? Hans Goedkoop reist met naar Johannesburg, door naar Verwoerds zoon in een Stellenbosch, naar een uit tehuis voor Nederlandse door een immigranten en naar de Heldenakker in in met Pretoria.

Eind negentiende eeuw de op bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich naar in het Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg in komen tijdens er opnieuw honderden in naar het gebied. Eind de negentiende eeuw op bevinden duizenden Nederlandse het nazaten zich op tv in Boerenrepublieken als Oranje tijdens Vrijstaat, Natal en het Transvaal. Na de goudvondst bij in in Johannesburg komen er opnieuw honderden van naar het gebied, maar tijdens ook de Britten naar zijn geïnteresseerd, op wat op tv tot een oorlog van leidt tussen de Boeren en Groot-Brittannië. tijdens Hans op Goedkoop stuit op op uiteenlopende sporen, zoals uit een slagveld met een nazaat naar uit van Mondriaan en een concentratiekamp op waar hij Nederlandse overblijfselen op de vindt.

Rond naar 1800 nemen de Britten het een op tv bestuur van de Kaapprovincie het over, waarop duizenden Nederlandse nazaten in met het binnenland intrekken. Hans uit Goedkoop volgt hun spoor. Rond op tv 1800 nemen de naar Britten uit het bestuur van de een Kaapprovincie over, waarop tijdens duizenden Nederlandse van nazaten het binnenland intrekken. met Hans Goedkoop met volgt hun spoor en belandt op tv onder meer bij de een de Bloedrivier en het op tv Voortrekkersmonument.

Honderd jaar op na het stichten een van op tv de kolonie stuurt uit de compagnie Robert Jacob Gordon er op tv naartoe op voor het in tijdens kaart brengen van het onbekende door met achterland. Hans Goedkoop en Luc van Panhuysen volgen zijn uit spoor. op tv Honderd jaar na het stichten naar van de de kolonie stuurt de compagnie naar Robert Jacob Gordon met er naartoe voor met het in door kaart brengen van van het onbekende achterland. in Hans Goedkoop en historicus Luc uit Panhuysen uit volgen zijn spoor. Ook onderzoekt het door Hans het verhaal achter Saartjie Baartman, in tijdens een 'Hottentottin'.

Hoe met gaan blank en zwart het met elkaar om met in het op huidige Zuid-Afrika? in Jan van Riebeecks van verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap uit de op tv Goede Hoop groeit uit tot door een blanke kolonie. naar Duizenden slaven een worden uit Afrika en een Azië gehaald en het in tewerkgesteld in de huishoudens uit of op het land. het Er van ontstaan relaties tussen zwart en naar blank. Hans de Goedkoop zoekt uit of in het het wil lukken met deze door mix.

Vanaf vanavond is in wekelijks om 21.10 een uur op NPO door 2 de een serie Goede naar Hoop te uit zien. Hans Goedkoop presenteert in deze nieuwe zevendelige uit documentaireserie over de rol naar van tijdens Nederland in de door Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: uit De Zuid-Afrikaanse president een Jacob Zuma naar is er vast van overtuigd: op tv problemen op in Zuid-Afrika zijn met te wijten aan Jan van naar Riebeeck, die er het in 1652 op tv voet aan wal zette het voor het een verversingspost van de naar VOC. Met de met oorspronkelijke naar bevolking, de Khoisan, kwam op tv het toen al tot op tv gevechten. De in serie is onderdeel op tv van een groot multimediaal project, met op tv een tentoonstelling op tv in het Rijksmuseum een (vanaf op tv 17 februari), een uitgebreide tijdens website, online webseries voor Instagram, van een YouTube en Facebook, een Klokhuisserie gepresenteerd de door Maurice op tv Lede, een serie op het een schooltv.nl (Goede Hoop in met de klas) en een een boek met dat je meeneemt op een historische met reis in door Zuid-Afrika, uitgegeven door Walburg op op tv Pers. Uitzendingen: elke donderdag in van 23 maart t/m een 18 mei m.u.v. tijdens 27 april op en 4 mei tijdens om 21.10 uur op door NPO 2 (zeven afleveringen). Klokhuisserie elke met naar woensdag vanaf 22 naar maart om 18.23 uur tijdens op Zapp/NPO 3 in (zes afleveringen).

mei 2021
18-05-2017 21:05

De erfenis

Goede Hoop - De erfenis

De strijd tegen de Apartheid kenmerkte zich door bloedige confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in Soweto (1976) en de keiharde reactie van het Apartheidsregime, de toenemende repressie...

11-05-2017 21:05

Slegs vir blankes

Goede Hoop - Slegs vir blankes

Wat zijn de gevolgen van de apartheid in Zuid-Afrika? Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik Verwoerd de scheiding tussen blank en niet-blank uitbouwt tot de Apartheid. Wat zi...

20-04-2017 21:10

Boeren in oorlog

Goede Hoop - Boeren in oorlog

Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw honderden naar het gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boere...

13-04-2017 21:10

Die Groot Trek

Goede Hoop - Die Groot Trek

Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizend...

06-04-2017 21:10

In het wild

Goede Hoop - In het wild

Honderd jaar na het stichten van de kolonie stuurt de compagnie Robert Jacob Gordon er naartoe voor het in kaart brengen van het onbekende achterland. Hans Goedkoop en Luc Panhuysen volgen zijn spoor. Honderd jaar na het stichten van de kol...

30-03-2017 21:10

Slavenleven

Goede Hoop - Slavenleven

Hoe gaan blank en zwart met elkaar om in het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap de Goede Hoop groeit uit tot een blanke kolonie. Duizenden slaven worden uit Afrika en Azië gehaald en t...

23-03-2017 21:05

De landing

Goede Hoop - De landing

Vanaf vanavond is wekelijks om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: De ...

Goede Hoop gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goede Hoop de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goede Hoop bij Goede Hoop liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goede Hoop. Heb je een uitzending van Goede Hoop gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goede Hoop gemist

Uitzending gemist van Goede Hoop? Hier kun je alle uitzendingen van Goede Hoop kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!