Programma gemist?

De in strijd tegen de Apartheid in kenmerkte zich door bloedige op tv op confrontaties. De strijd een tegen Apartheid kende een bloedige momenten, zoals op de scholierenopstand in Soweto de (1976) en de keiharde reactie het van het naar Apartheidsregime, de toenemende de repressie in op de jaren van tachtig en de gewelddadige boycot-acties tegen op de in Nederlandse Makro. Hans in Goedkoop gaat op zoek uit naar een berucht door martelcentrum en naar Nederlanders tijdens die werkzaam waren een de in een ANC-kamp in met Tanzania. In Johannesburg spreekt Soweto tijdens 1976 nog op altijd tot naar de verbeelding.

Wat door zijn de gevolgen van de op tv apartheid in van Zuid-Afrika? Na de Tweede op Wereldoorlog emigreren in Nederlanders in van groten getale door naar Zuid-Afrika, waar leider het Hendrik Verwoerd de op scheiding tussen blank naar en niet-blank door uitbouwt tot de Apartheid. op tv Wat zijn op tv daarvan de gevolgen in voor een wijk als Sophiatown, tijdens thuisbasis van het Nelson Mandela en Miriam op tv Makeba? Hans een Goedkoop reist naar Johannesburg, naar het Verwoerds zoon een in Stellenbosch, naar een van tijdens tehuis voor Nederlandse immigranten en naar op tv de Heldenakker in een uit Pretoria.

Eind van negentiende eeuw bevinden op tv duizenden Nederlandse nazaten met zich in met Boerenrepublieken. Na de goudvondst uit bij Johannesburg komen er naar opnieuw in honderden naar het de gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden op de Nederlandse nazaten zich op in Boerenrepublieken als Oranje Vrijstaat, uit Natal van en Transvaal. Na de tijdens goudvondst bij Johannesburg komen er met opnieuw door honderden naar het door gebied, maar ook van de Britten op zijn geïnteresseerd, wat tot met een oorlog een leidt tussen de de Boeren en Groot-Brittannië. op Hans Goedkoop stuit op van uiteenlopende sporen, door zoals een slagveld met een naar nazaat van van Mondriaan en van een concentratiekamp waar het hij Nederlandse overblijfselen op vindt.

Rond in 1800 nemen de tijdens Britten het bestuur van door de van Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse naar nazaten het tijdens binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt in hun spoor. Rond uit 1800 in nemen de van Britten het bestuur van de een Kaapprovincie over, tijdens waarop duizenden Nederlandse nazaten een het binnenland intrekken. door Hans Goedkoop met volgt hun spoor en belandt met onder meer naar bij op tv de Bloedrivier en het een Voortrekkersmonument.

Honderd jaar na met het op stichten van de kolonie van stuurt de compagnie Robert een Jacob uit Gordon er naartoe voor het het in kaart naar brengen van het door onbekende achterland. Hans de Goedkoop de en Luc Panhuysen volgen zijn door spoor. van Honderd jaar na de het stichten van de kolonie van stuurt de compagnie op tv Robert op Jacob Gordon er naartoe uit voor het op tv in kaart brengen tijdens van het onbekende in achterland. Hans Goedkoop en historicus op tv Luc op Panhuysen volgen zijn spoor. Ook een onderzoekt Hans het het verhaal achter Saartjie Baartman, op een op tv 'Hottentottin'.

Hoe met gaan blank op tv en zwart met elkaar om in van het naar huidige Zuid-Afrika? een Jan van Riebeecks verversingspost met voor passerende VOC-schepen naar op Kaap de Goede Hoop uit het groeit uit tot een een blanke kolonie. tijdens Duizenden slaven worden uit Afrika en met Azië gehaald en het tewerkgesteld een in de huishoudens in of op in het land. Er ontstaan met relaties tussen zwart en uit blank. Hans Goedkoop zoekt de met uit of het wil lukken op tv met deze op mix.

Vanaf uit vanavond is wekelijks om naar 21.10 uur op NPO door 2 de serie in Goede Hoop de te zien. met Hans Goedkoop de presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie door over de van rol van Nederland in in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze op tv op eerste aflevering: De Zuid-Afrikaanse de president Jacob Zuma is er de vast van de overtuigd: problemen in op Zuid-Afrika door zijn te wijten aan door Jan van Riebeeck, die naar er in 1652 de voet de aan wal zette voor het een verversingspost van in de VOC. Met de oorspronkelijke uit bevolking, de Khoisan, de kwam het het toen op al tot gevechten. De serie de is onderdeel op tv van een groot met multimediaal project, met een tentoonstelling de in het Rijksmuseum (vanaf in 17 februari), naar een uitgebreide website, online het webseries voor Instagram, van YouTube met en Facebook, een naar Klokhuisserie gepresenteerd van door Maurice Lede, een serie op uit schooltv.nl (Goede tijdens Hoop door in de klas) en een boek op tv een dat je meeneemt op een van historische reis door tijdens Zuid-Afrika, op uitgegeven door Walburg Pers. Uitzendingen: met elke donderdag van het 23 maart naar t/m 18 mei m.u.v. 27 april met en 4 op tv mei om uit 21.10 uur op NPO in 2 (zeven afleveringen). Klokhuisserie door elke een woensdag vanaf 22 maart op tv om 18.23 uur op in Zapp/NPO 3 (zes tijdens afleveringen).

oktober 2019
18-05-2017 21:05

De erfenis

Goede Hoop - De erfenis

De strijd tegen de Apartheid kenmerkte zich door bloedige confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in Soweto (1976) en de keiharde reactie van het Apartheidsregime, de toenemende repressie...

11-05-2017 21:05

Slegs vir blankes

Goede Hoop - Slegs vir blankes

Wat zijn de gevolgen van de apartheid in Zuid-Afrika? Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik Verwoerd de scheiding tussen blank en niet-blank uitbouwt tot de Apartheid. Wat zi...

20-04-2017 21:10

Boeren in oorlog

Goede Hoop - Boeren in oorlog

Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw honderden naar het gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boere...

13-04-2017 21:10

Die Groot Trek

Goede Hoop - Die Groot Trek

Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizend...

06-04-2017 21:10

In het wild

Goede Hoop - In het wild

Honderd jaar na het stichten van de kolonie stuurt de compagnie Robert Jacob Gordon er naartoe voor het in kaart brengen van het onbekende achterland. Hans Goedkoop en Luc Panhuysen volgen zijn spoor. Honderd jaar na het stichten van de kol...

30-03-2017 21:10

Slavenleven

Goede Hoop - Slavenleven

Hoe gaan blank en zwart met elkaar om in het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap de Goede Hoop groeit uit tot een blanke kolonie. Duizenden slaven worden uit Afrika en Azië gehaald en t...

23-03-2017 21:05

De landing

Goede Hoop - De landing

Vanaf vanavond is wekelijks om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: De ...

Goede Hoop gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goede Hoop de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goede Hoop bij Goede Hoop liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goede Hoop. Heb je een uitzending van Goede Hoop gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goede Hoop gemist

Uitzending gemist van Goede Hoop? Hier kun je alle uitzendingen van Goede Hoop kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!