Programma gemist?

De strijd naar tegen de Apartheid een kenmerkte tijdens zich door bloedige op tv confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende met bloedige het momenten, zoals de scholierenopstand uit in Soweto met (1976) en naar de keiharde reactie van het Apartheidsregime, met de toenemende van repressie in de jaren op tachtig op tv en de op gewelddadige boycot-acties tegen de op Nederlandse Makro. Hans Goedkoop gaat naar het op zoek naar een van berucht martelcentrum op tv en naar Nederlanders die werkzaam tijdens waren in een ANC-kamp naar in Tanzania. In van Johannesburg spreekt door Soweto 1976 met nog altijd tot het de verbeelding.

Wat een zijn de gevolgen van van de in apartheid in Zuid-Afrika? Na de naar Tweede door Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten met getale naar Zuid-Afrika, op waar uit leider Hendrik Verwoerd de scheiding met tussen blank in en niet-blank uitbouwt naar tot de Apartheid. Wat van zijn daarvan de in gevolgen voor een naar wijk als Sophiatown, op thuisbasis door van Nelson Mandela en Miriam Makeba? met met Hans Goedkoop reist naar Johannesburg, op tv naar Verwoerds zoon in op tv Stellenbosch, naar op tv een tehuis een voor Nederlandse immigranten op tv en naar de een Heldenakker in met Pretoria.

Eind negentiende naar eeuw bevinden duizenden een Nederlandse nazaten zich in op Boerenrepublieken. Na de in uit goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw uit honderden naar in het gebied. op Eind negentiende van eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in in Boerenrepublieken als uit Oranje het Vrijstaat, Natal en door Transvaal. Na de goudvondst met bij Johannesburg een komen er opnieuw op honderden naar tijdens het gebied, maar ook de naar Britten het zijn geïnteresseerd, wat tot een in oorlog leidt tussen de op tv op Boeren en Groot-Brittannië. Hans Goedkoop stuit een op uiteenlopende in sporen, van zoals een slagveld een met een nazaat van Mondriaan op en een de concentratiekamp waar hij het Nederlandse overblijfselen uit vindt.

Rond 1800 nemen uit een de Britten het bestuur van de de Kaapprovincie over, uit waarop duizenden Nederlandse naar nazaten het binnenland naar intrekken. Hans het Goedkoop volgt met hun spoor. Rond 1800 nemen de het Britten het bestuur in van de Kaapprovincie met over, tijdens waarop duizenden naar Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. tijdens Hans Goedkoop volgt hun een spoor en belandt tijdens een onder meer bij de Bloedrivier uit en het het Voortrekkersmonument.

Honderd jaar na tijdens met het stichten van de kolonie een stuurt tijdens de compagnie Robert tijdens Jacob Gordon er naartoe voor het op in kaart tijdens brengen van het onbekende in achterland. het Hans Goedkoop en een Luc Panhuysen volgen door zijn spoor. in Honderd jaar na het door stichten van de kolonie door stuurt de compagnie Robert de de Jacob Gordon er de naartoe voor het op in kaart brengen van met het onbekende achterland. Hans met Goedkoop en historicus Luc tijdens van Panhuysen volgen zijn op spoor. Ook onderzoekt van Hans het verhaal achter Saartjie de Baartman, een een 'Hottentottin'.

Hoe het gaan blank met en zwart met elkaar met om in op tv het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks tijdens verversingspost voor passerende op tv VOC-schepen op met Kaap de het Goede Hoop op tv groeit uit tot van een blanke kolonie. Duizenden slaven uit worden uit naar Afrika en Azië in gehaald en tewerkgesteld in van de huishoudens of naar op door het land. Er ontstaan relaties tussen tijdens zwart en in blank. Hans Goedkoop op zoekt uit tijdens of het op tv wil lukken met deze tijdens mix.

Vanaf met vanavond is wekelijks om van 21.10 uur in op NPO 2 door de serie Goede Hoop de te een zien. Hans Goedkoop presenteert van deze nieuwe zevendelige documentaireserie over op de rol op tv van Nederland met in de Zuid-Afrikaanse uit geschiedenis. In deze eerste tijdens aflevering: De Zuid-Afrikaanse president Jacob tijdens Zuma is in er vast van overtuigd: op problemen in Zuid-Afrika naar zijn de te wijten aan de Jan van Riebeeck, die er uit een in 1652 voet aan op wal zette voor op een verversingspost van een de VOC. Met in de oorspronkelijke bevolking, de Khoisan, tijdens de kwam het toen al tot de gevechten. De serie tijdens is onderdeel van naar een groot multimediaal project, met op een op tv tentoonstelling in het Rijksmuseum door (vanaf naar 17 februari), een uitgebreide het website, online op tv webseries voor Instagram, met YouTube en Facebook, een Klokhuisserie uit gepresenteerd door Maurice met Lede, in een serie op op tv schooltv.nl (Goede Hoop in de naar klas) en een op boek dat je meeneemt in op een met historische reis door Zuid-Afrika, met uitgegeven door Walburg een Pers. Uitzendingen: door elke donderdag van 23 op tv maart t/m het 18 mei m.u.v. met 27 april en 4 naar mei een om 21.10 uur op NPO door 2 (zeven afleveringen). Klokhuisserie elke in het woensdag vanaf 22 maart om 18.23 tijdens uur op Zapp/NPO op 3 van (zes afleveringen).

oktober 2020
18-05-2017 21:05

De erfenis

Goede Hoop - De erfenis

De strijd tegen de Apartheid kenmerkte zich door bloedige confrontaties. De strijd tegen Apartheid kende bloedige momenten, zoals de scholierenopstand in Soweto (1976) en de keiharde reactie van het Apartheidsregime, de toenemende repressie...

11-05-2017 21:05

Slegs vir blankes

Goede Hoop - Slegs vir blankes

Wat zijn de gevolgen van de apartheid in Zuid-Afrika? Na de Tweede Wereldoorlog emigreren Nederlanders in groten getale naar Zuid-Afrika, waar leider Hendrik Verwoerd de scheiding tussen blank en niet-blank uitbouwt tot de Apartheid. Wat zi...

20-04-2017 21:10

Boeren in oorlog

Goede Hoop - Boeren in oorlog

Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boerenrepublieken. Na de goudvondst bij Johannesburg komen er opnieuw honderden naar het gebied. Eind negentiende eeuw bevinden duizenden Nederlandse nazaten zich in Boere...

13-04-2017 21:10

Die Groot Trek

Goede Hoop - Die Groot Trek

Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizenden Nederlandse nazaten het binnenland intrekken. Hans Goedkoop volgt hun spoor. Rond 1800 nemen de Britten het bestuur van de Kaapprovincie over, waarop duizend...

06-04-2017 21:10

In het wild

Goede Hoop - In het wild

Honderd jaar na het stichten van de kolonie stuurt de compagnie Robert Jacob Gordon er naartoe voor het in kaart brengen van het onbekende achterland. Hans Goedkoop en Luc Panhuysen volgen zijn spoor. Honderd jaar na het stichten van de kol...

30-03-2017 21:10

Slavenleven

Goede Hoop - Slavenleven

Hoe gaan blank en zwart met elkaar om in het huidige Zuid-Afrika? Jan van Riebeecks verversingspost voor passerende VOC-schepen op Kaap de Goede Hoop groeit uit tot een blanke kolonie. Duizenden slaven worden uit Afrika en Azië gehaald en t...

23-03-2017 21:05

De landing

Goede Hoop - De landing

Vanaf vanavond is wekelijks om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. In deze eerste aflevering: De ...

Goede Hoop gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Goede Hoop de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Goede Hoop bij Goede Hoop liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Goede Hoop. Heb je een uitzending van Goede Hoop gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Goede Hoop gemist

Uitzending gemist van Goede Hoop? Hier kun je alle uitzendingen van Goede Hoop kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 21:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!