Programma gemist?

De Belgische tijdens Evi Paemelaere is door 28 jaar als het zij haar het leven in België achter naar zich laat en zich tijdens uit vestigt op de savanne van naar Guyana. een Een Zuid-Amerikaans land de dichtbij de evenaar, waar een nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. uit Ze op woont op van de meest afgelegen vee-ranch het van het land met en kampeert onder door barre omstandigheden in de de jungle. het Om onderzoek te op doen naar het dier met dat haar van leven veranderde: de grootste met bedreigde kat met van Zuid Amerika: de jaguar! Maar met liefst 85% uit van de ontbossing in in Guyana is het een gevolg op tv van goudwinning. tijdens In 13 jaar naar tijd is er op tv maar liefst 11 % de van het oerbos gekapt. van En daardoor een staat het territorium op van de jaguar onder tijdens grote druk. Art de bezoekt het Evi, die door onderzoek door dit bedreigde een diersoort hoopt te in redden.

Engelsman Paul een Ferber verruilt naar zo'n vijftien tijdens jaar geleden zijn onstuimige een leven in Engeland, voor een op leven als duikinstructeur op in Azië. tijdens Tien meter onder van de zeespiegel op tv wordt hij geconfronteerd tijdens met de verwoestende werking die tijdens sleepnet-visserij op het van onderwaterleven heeft. Paul naar vindt vanaf door dat moment op tv een doel in zijn leven: uit in het beschermen van bedreigde zeedieren. tijdens Art reist af het naar Koh Seh, een met heel klein afgelegen het een eiland voor de in zuidkust van Cambodja, vlakbij in de grens met Vietnam, in waar Paul met zijn in gezin met woont. Iedere avond met gaat Paul als burgerwacht met de zee op om op tv illegale vissers, die naar op de onderwaterwereld verwoesten, weg te op jagen. Met gevaar naar voor eigen het leven...

Als in kind is de 30-jarige door Joeri Zwerts uit Eindhoven uit al gefascineerd een door de natuur. in Urenlang kan hij naar op kleine op diertjes als mieren en door insecten kijken. uit Tegenwoordig zijn het voornamelijk een de een grote mensapen in uit Centraal-Afrika die zijn interesse hebben. de De avontuurlijke Joeri vertrekt met enkele jaren geleden het naar naar Zuid-Afrika en het Suriname om daar tijdens in uiterst primitieve omstandigheden onderzoek te een de doen. En sinds vorig jaar opereert de hij in van Kameroen, Congo en naar Gabon. Joeri onderzoekt in daar of het met op tv duurzame bosbouw van lukt naar om bedreigde diersoorten te in redden. En dan op tv met name een het dier dat hem van mateloos fascineert: tijdens de grootste en op tv sterkste mensaap die er is: de met uit gorilla! Art gaat samen in met Joeri op zoek tijdens naar de naar laaglandgorilla, die bedreigd wordt door in illegale boskap door en de een jacht.

De Amerikaanse Sam een Trull was op tv jarenlang mateloos gefascineerd in door apen. Ze wilde in eigenlijk de tweede de Jane Goodall naar worden maar dat de veranderde van een de ene door op de andere dag, toen ze de vijf door jaar geleden in in Costa Rica aankwam op tv en oog in oog kwam tijdens te staan met op tv het in sloomste, maar tegelijkertijd van meest vertederende dier uit ter wereld: tijdens de luiaard. Aan de het ene kant in staat Costa Rica naar bekend als een natuurvriendelijk land waar van de toeristen juist naar van voor de biodiversiteit komen, maar van zoals wel het vaker in gebieden waar mensen in dichtbij uit dieren komen, betalen door de dieren de prijs. Door door bomenkap worden op luiaards gedwongen zich over het de naar weg of via elektriciteitspalen op tv te de verplaatsen. Met alle door gevolgen van dien. Sams leven staat op tv volledig uit in dienst van de luiaard. een de Ze rukt 's nachts uit een om met deze dieren te redden als naar ze door in nood zijn. De gewonde luiaards uit een rehabiliteert ze en zij met is de eerste door ter wereld die het uit is op tv gelukt om babyluiaards op op tv te voeden en van terug te zetten in het met naar wild.

Als kind was met de 36-jarige Amerikaan op Matt Shirley naar al bezeten het van reptielen. Na een studie het aan de prestigieuze naar Yale universiteit, van belandt hij vijftien jaar met geleden op tv in West-Afrika, waar het hem naar naar opvalt dat er met veel aandacht is tijdens voor de bescherming uit van bekende bedreigde het dieren als de chimpansee het en de olifant. van Maar niet voor de vrijwel op tv op tv uitgestorven West-Afrikaanse pantserkrokodil. tijdens Dit dier is één van de met meest bedreigde van diersoorten een ter wereld. Ooit op tv waren er naar schatting 100.000, met tegenwoordig zijn het op tv er in heel West-Afrika in nog maar 700. naar Art uit reist af naar Ivoorkust, het waar Matt op een in ware kruistocht op tv is om uit de pantserkrokodil voor uitsterven op tv te op tv behoeden.

De 26-jarige Nederlander naar Daan Smit woont in al tijdens vijf jaar in een op safaritent middenin van de uitgestrekte op savanne van Zambia. tijdens Hij is daar verstoken naar van elke van luxe en leeft ver weg van uit met de bewoonde wereld. op En dat allemaal de vanwege zijn liefde en in toewijding aan één het dier; de koning van in de wildernis: met de leeuw! Art bezoekt Daan op door in het Liuwa Plain National Park, in een zo groot als de op provincie Utrecht het en het enige park tijdens in Zambia waar mensen een mogen wonen. De leeuw het het heeft daar vooral te een lijden onder met de stroperij, maar ook het innemen op tv van leefgebied door door een de mens zorgt met ervoor dat het dier steeds uit minder in voorkomt. Art gaat samen de met Daan op zoek in naar van de leeuw, waarvan er nog van maar zo'n tien in met van dit gebied leven...

Orang-oetans van komen enkel voor in Indonesië, op en dan vooral tijdens een op het eiland Borneo, waar een zich één door van de grootste regenwouden ter het van wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel tijdens voor in op Indonesië, en dan vooral op een het in eiland Borneo, waar zich één een van de grootste van regenwouden een ter wereld bevindt. Maar dat het op tv regenwoud is op een kleine 40 in jaar tijd een gehalveerd, en de orang-oetan door door dreigt uit te sterven. Art Rooijakkers op ziet met op tv eigen ogen hoe door dramatisch de toestand is, uit maar op ook hoe de hard er gevochten wordt door om deze in grote en intelligente een mensapen te redden. tijdens Alexandra Vosmaer en haar vriend naar Dirk-Jan, beiden begin in dertig en industrieel in ontwerpers, strijden elk op een van hun eigen manier naar om het bos in én de orang-oetans een toekomst op tv te op geven.

De met meeste mensen van kennen rendieren alleen van een de kerstkaarten. Maar de Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, naar op een zo'n 1000 op km van de Noordpool, hoe fascinerend in een deze wilde dieren zijn. tijdens De meeste mensen het kennen rendieren van alleen van de kerstkaarten. Maar naar Art op Rooijakkers ontdekt in tijdens Spitsbergen, op zo'n 1000 km van het de Noordpool, door hoe op tv fascinerend deze wilde dieren zijn. Art met ontmoet er de op Britse bioloog Nicholas op tv Tyler, die al in bijna 40 op tv jaar door lang tracht te achterhalen hoe op rendieren overleven bij temperaturen op tv tot op -45°C, op het plekken waar amper voedsel op tv te vinden is. in In Lapland een ziet Art het spectaculaire uit noorderlicht, én door leert hij van de uit Sami-stam hoe een op kudde rendieren bij elkaar te in houden. Rendieren verliezen door wereldwijd van leefgebied door wegen- op en mijnbouw.

Art in Rooijakkers komt oog in uit oog te staan met naar een met kudde van maar liefst de 100 Aziatische olifanten, door te midden van door een dorpsgemeenschap in in het Zuiden van Thailand. naar van Art Rooijakkers komt oog uit in oog met te staan met een kudde van op tv tijdens maar liefst 100 in Aziatische olifanten, te een midden van een dorpsgemeenschap op in het Zuiden de van Thailand. De naar dorpelingen hebben een uit haat-liefde verhouding tijdens met deze kudde. het Er zijn al verschillende dodelijke slachtoffers van tijdens gevallen, zowel bij mens de als dier. een En nu dreigt het het conflict verder te escaleren. Als uit dierenactiviste kwam de het Nederlandse Antoinette uit van der Water in jarenlang op voor de het lot van olifanten tijdens in gevangenschap. een Maar nu op wil ze deze tijdens wilde olifanten uit redden. Daarvoor neemt ze een met levensgevaarlijk de risico.

Art Rooijakkers ontmoet een de fascinerende door Nederlandse bioloog Marc Van de met Roosmalen: dé apenkenner van door het Amazonewoud, door waar hij zich al ruim uit 40 tijdens jaar wijdt aan de studie en op tv bescherming op van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de de de fascinerende Nederlandse uit bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner op tv van het met Amazonewoud, op waar hij zich door al ruim 40 de jaar wijdt aan de studie op en tijdens bescherming van slingerapen. de Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs uit een Braziliaanse gevangenis overleefd, op maar denkt nog de niet aan stoppen. van Hij in is bijna 70, en uit wil zich nu toespitsen een op uit bosbeheer, zodat de het op leefgebied van de slingerapen met het blijft bestaan. Marc en Art met maken een dagenlange boottocht een naar één op tv van uit de oorspronkelijke Indianenstammen in de Amazone, op met wie Marc naar voor naar zijn project tijdens wil samenwerken.

Voor van de kust van Mozambique maakt in Art op Rooijakkers een duik in het uit woelige water van uit de Indische naar Oceaan, op uit zoek naar de mantarog. op Voor door de kust van tijdens Mozambique maakt Art naar Rooijakkers een duik in het uit woelige water van de uit Indische Oceaan, op naar zoek naar de het mantarog. Deze sierlijke op tv reus van de tijdens oceaan wordt ernstig met bedreigd door van overbevissing. Maar door de Amerikaanse biologe Andrea Marshall tijdens met wil het tij keren. Al vijftien de jaar op woont ze een in een hutje in een de duinen, in van waaruit ze een onderzoeks- en uit door beschermingsproject leidt. Andrea tijdens beschouwt de mantaroggen een als haar kinderen het en ze zet haar eigen leven uit uit op het spel om te met voorkomen dat deze populatie door naar uitsterft.

Afscheid nemen in van vrienden op en familie. het Huis en haard achterlaten om in van op afgelegen gebied te gaan naar wonen en in geconfronteerd te worden van met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. van En de dat allemaal tijdens uit liefde voor de wildernis. In op de nieuwe zesdelige van serie Helden op tv van tijdens de Wildernis bezoekt Art door Rooijakkers deze met natuurbeschermers in de naar prachtige en ongerepte natuurgebieden waar zij tijdens naar wonen en ziet met het eigen ogen tijdens welke zware offers van zijn brengen. Helden van de Wildernis tijdens is een de ode aan de pracht door van de door natuur de en aan de passionele naar inzet van mensen die hun met een leven wijden om de haar te beschermen. Tijdens de zijn reizen komt Art in het contact met een traditionele culturen die vaak de even bedreigd zijn als op tv het dierenrijk het zelf. Hij ontmoet er de de uit mensen die hun hele leven met lang zoeken naar in tijdens een oplossing voor het groeiende conflict in op tv tussen mens en naar dier. Deze helden van de wildernis door geven Art een met op tv inkijk in hun dagelijks bestaan met en samen gaan ze de op zoek op naar uit de iconische dieren waar naar hun hart zo van vol op is: reuzenroggen in door de uit Indische Oceaan, slingerapen uit in het Amazonewoud, op Aziatische olifanten, rendieren op ijle op de sneeuwvlaktes, orang oetangs in de jungle tijdens van Borneo een en de de uiterst zeldzame jachtluipaarden door van de Oost-Afrikaanse savanne. Art Rooijakkers met ziet met de dit programma uit een jongensdroom uitkomen. “Net uit zoals de meeste kinderen was in ik vroeger door gefascineerd het door dieren. Als met jongen had ik, naast op profvoetballer worden, nog in een droom: van bioloog worden. Dieren bestuderen, dieren beschermen. van Ik ben op uiteindelijk tijdens tv-maker geworden. Maar nu krijg van ik de kans de om echte helden op tv te ontmoeten. op Mensen die alles doen om in ervoor te van zorgen dat bedreigde de dieren op tv niet uitsterven. Ergens ver weg door in de wildernis.”, aldus het Art. De lijst in van bedreigde, en het zelfs uitgestorven diersoorten op tv wordt elk jaar in langer. De naar nood naar aan helden is groter dan ooit. met Helden van op tv de Wildernis is een van reeks een van zes urgente verhalen over de door de toekomst van het leven het op onze op tv planeet.

april 2019
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord