Programma gemist?

De Belgische Evi op de Paemelaere is 28 door jaar als zij haar leven in uit België in achter zich laat op tv en zich vestigt op de de savanne van naar Guyana. de Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de het evenaar, met waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. van Ze woont het op de meest een afgelegen vee-ranch van het op met land en kampeert onder barre omstandigheden met in de tijdens jungle. Om onderzoek uit te doen op naar het dier dat haar tijdens leven in veranderde: de grootste bedreigde een kat van Zuid het Amerika: uit de jaguar! Maar de liefst 85% van de uit ontbossing in Guyana is het van een gevolg van goudwinning. In 13 jaar in tijd is op tv er maar in liefst 11 een % van het oerbos gekapt. En door tijdens daardoor staat het met territorium van de jaguar onder een grote druk. Art met bezoekt Evi, die het door onderzoek op tv dit bedreigde diersoort op tv hoopt te uit redden.

Engelsman op Paul Ferber naar verruilt zo'n vijftien uit jaar geleden zijn met onstuimige leven in Engeland, voor een tijdens leven op als duikinstructeur tijdens in Azië. Tien meter onder op de zeespiegel van wordt hij geconfronteerd met de een verwoestende het werking die door sleepnet-visserij op het onderwaterleven heeft. met Paul een vindt vanaf dat door moment een doel in zijn leven: met van het beschermen van uit bedreigde zeedieren. Art reist af naar op Koh Seh, met een heel klein afgelegen met eiland voor de uit zuidkust op van Cambodja, vlakbij de op tv grens met Vietnam, in waar de Paul met zijn gezin woont. de Iedere avond gaat uit Paul als burgerwacht de het zee met op om illegale op tv vissers, die de onderwaterwereld met verwoesten, weg in te jagen. Met gevaar door voor eigen met leven...

Als op kind is de 30-jarige Joeri op tijdens Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd van door de de natuur. Urenlang kan naar hij naar kleine door diertjes als mieren en insecten uit in kijken. Tegenwoordig zijn een het voornamelijk de grote het mensapen in Centraal-Afrika die zijn de interesse hebben. een De avontuurlijke op tv Joeri vertrekt enkele jaren van geleden een naar Zuid-Afrika en Suriname om de daar naar in uiterst primitieve omstandigheden onderzoek te naar doen. En sinds van vorig in jaar opereert hij in Kameroen, op Congo en Gabon. door Joeri van onderzoekt daar of het met door door duurzame bosbouw lukt om naar bedreigde diersoorten naar te redden. En dan met name door het de dier dat hem een mateloos fascineert: naar de grootste en sterkste mensaap die op tv er met is: de een gorilla! Art gaat samen met Joeri de op van zoek naar de een laaglandgorilla, die bedreigd wordt een door tijdens illegale boskap en de met jacht.

De Amerikaanse de Sam Trull op tv was jarenlang op mateloos gefascineerd door apen. Ze de wilde naar eigenlijk de tweede het Jane Goodall worden de maar dat veranderde van de door ene op de op tv andere dag, op tv toen ze het vijf jaar geleden met in Costa Rica een aankwam en oog in oog een kwam op te staan met het naar sloomste, maar uit tegelijkertijd meest vertederende dier tijdens ter wereld: de tijdens luiaard. Aan de naar ene kant staat Costa Rica met bekend als van een natuurvriendelijk land op tv waar de toeristen op tv juist voor de biodiversiteit de komen, maar door zoals wel vaker van in gebieden waar op tv mensen dichtbij dieren met komen, betalen de dieren op tv de prijs. met Door bomenkap het worden luiaards uit gedwongen zich over de op weg of via elektriciteitspalen door te verplaatsen. Met in alle in gevolgen van dien. Sams op tv leven staat volledig de in dienst van de de luiaard. Ze rukt 's een nachts uit om een op tv deze dieren te redden als een ze in tijdens nood zijn. De door gewonde luiaards rehabiliteert ze op tv en zij is op tv de eerste ter wereld door die het met is gelukt om in babyluiaards op te in voeden en terug te op zetten op in het een wild.

Als door kind was de 36-jarige Amerikaan van Matt naar Shirley al bezeten van een reptielen. Na een tijdens studie een aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt naar hij het vijftien jaar de geleden in West-Afrika, waar het op tv hem de opvalt dat er veel door aandacht is van voor de bescherming met van bekende bedreigde dieren op als de chimpansee naar en de olifant. Maar van niet voor met de vrijwel uitgestorven West-Afrikaanse een pantserkrokodil. Dit dier in is het één van de meest bedreigde in diersoorten ter wereld. Ooit het waren in er naar schatting 100.000, op tv tegenwoordig zijn het door er in heel West-Afrika in nog het maar 700. Art reist af een met naar Ivoorkust, waar Matt naar op een ware kruistocht is op door om de pantserkrokodil voor uitsterven te door van behoeden.

De met 26-jarige Nederlander Daan naar Smit woont al de vijf jaar in een naar safaritent door middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. door uit Hij is daar verstoken van van elke luxe door en leeft op ver weg van de bewoonde met wereld. het En dat allemaal vanwege zijn van liefde en toewijding uit aan één dier; de de koning van op tv de wildernis: de op tv leeuw! Art bezoekt een Daan in het Liuwa op Plain National op tv Park, zo groot als een de uit provincie Utrecht uit en het enige park het in Zambia waar mensen mogen de wonen. De leeuw van heeft daar vooral van te lijden onder de de stroperij, maar door ook op het innemen van door leefgebied door naar de mens zorgt ervoor tijdens dat het dier steeds minder in voorkomt. Art gaat door uit samen met Daan naar op zoek naar het de leeuw, waarvan in er nog maar zo'n tien in naar dit het gebied leven...

Orang-oetans komen enkel met voor in Indonesië, tijdens uit en dan vooral op door het eiland Borneo, een waar zich met één van de de grootste regenwouden ter op tv wereld bevindt. Orang-oetans op tv komen enkel voor in tijdens Indonesië, en de dan vooral op naar het eiland Borneo, waar op tv zich één van in de grootste regenwouden op ter wereld door bevindt. Maar dat regenwoud is een op in een kleine 40 tijdens jaar tijd gehalveerd, op en de orang-oetan dreigt uit een te het sterven. Art Rooijakkers ziet met eigen met ogen met hoe dramatisch de toestand is, op maar ook hoe tijdens door hard er gevochten op tv wordt om deze tijdens grote en intelligente mensapen te redden. naar Alexandra een Vosmaer en van haar vriend Dirk-Jan, beiden begin dertig de en industrieel op tv ontwerpers, strijden elk met op het hun eigen manier om op tv het bos én van de orang-oetans uit een toekomst te de geven.

De tijdens meeste mensen kennen op tv rendieren alleen van tijdens de kerstkaarten. Maar Art op Rooijakkers in ontdekt in Spitsbergen, op uit zo'n 1000 km uit van de Noordpool, hoe naar fascinerend deze wilde door dieren naar zijn. De meeste mensen kennen rendieren op tv alleen van van de door kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers in ontdekt in Spitsbergen, tijdens op zo'n 1000 van km van de van Noordpool, hoe fascinerend deze wilde op dieren zijn. met Art ontmoet er de op tv Britse bioloog Nicholas in Tyler, die van al naar bijna 40 jaar lang uit tracht te achterhalen hoe met rendieren overleven naar bij temperaturen tot -45°C, op op plekken waar de amper naar voedsel te vinden is. door In Lapland tijdens ziet Art het spectaculaire noorderlicht, op én op tv leert hij van van de Sami-stam hoe een kudde het rendieren bij elkaar een te houden. een Rendieren verliezen wereldwijd leefgebied naar door wegen- op en mijnbouw.

Art in Rooijakkers komt oog uit in oog te met staan met een kudde van door maar liefst op 100 Aziatische olifanten, van te midden uit van een naar dorpsgemeenschap in het Zuiden van het Thailand. Art naar Rooijakkers komt tijdens oog in oog te staan met naar een op kudde van maar liefst op tv 100 Aziatische olifanten, in te uit midden van een dorpsgemeenschap het in het Zuiden van Thailand. tijdens De tijdens dorpelingen hebben een haat-liefde verhouding op met met deze kudde. Er zijn al op de verschillende dodelijke slachtoffers gevallen, zowel bij met mens uit als dier. En nu dreigt naar van het conflict verder te escaleren. Als op tv dierenactiviste kwam met de Nederlandse Antoinette door van in der Water jarenlang op de voor het naar lot van olifanten in tijdens gevangenschap. Maar nu wil ze in deze wilde olifanten het redden. met Daarvoor neemt ze met een levensgevaarlijk een risico.

Art Rooijakkers ontmoet met de fascinerende Nederlandse in bioloog Marc Van de Roosmalen: dé door apenkenner van naar het Amazonewoud, op tv waar hij zich op al ruim 40 jaar wijdt aan naar de studie een en bescherming het van slingerapen. naar Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende door Nederlandse bioloog Marc Van tijdens Roosmalen: naar dé apenkenner van door het Amazonewoud, waar het hij zich al op tv ruim 40 met jaar wijdt aan de studie de en tijdens bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen op en zelfs een een Braziliaanse gevangenis tijdens overleefd, de maar denkt nog een niet aan stoppen. Hij is tijdens bijna 70, naar en wil zich nu toespitsen in op bosbeheer, op tv zodat de het tijdens leefgebied door van de slingerapen op blijft bestaan. Marc en van Art maken een dagenlange naar boottocht naar het één van de oorspronkelijke het Indianenstammen in de uit Amazone, door met wie Marc voor zijn project een op wil samenwerken.

Voor op de kust van van Mozambique maakt met Art Rooijakkers een met duik in het woelige water de van de Indische door Oceaan, op zoek naar de uit de mantarog. Voor de kust van op tv Mozambique maakt het Art uit Rooijakkers een duik in het in woelige tijdens water van de Indische door Oceaan, op zoek naar de door mantarog. Deze de sierlijke reus op tv van de uit oceaan wordt ernstig een bedreigd door overbevissing. op Maar de Amerikaanse biologe Andrea de Marshall wil het naar tij keren. Al van vijftien op tv jaar woont ze in een de hutje in in de duinen, van waaruit ze het een met onderzoeks- en beschermingsproject leidt. Andrea het beschouwt de mantaroggen van als op tv haar kinderen de en ze zet haar eigen leven op op het spel de naar om te voorkomen dat deze populatie in het uitsterft.

Afscheid nemen door van vrienden met en familie. Huis en het haard de achterlaten om in afgelegen gebied de te gaan naar wonen en geconfronteerd te uit worden met onder op andere ziektes en van doodsbedreigingen. En dat allemaal de door uit liefde voor de wildernis. van In de nieuwe uit zesdelige serie Helden op van de een Wildernis bezoekt Art Rooijakkers deze in natuurbeschermers in de de prachtige naar en ongerepte natuurgebieden waar uit zij wonen met en ziet met eigen ogen een welke zware offers door zijn brengen. Helden van van van de Wildernis is een ode naar aan naar de pracht van de het natuur en aan de naar uit passionele inzet van mensen die op tv hun leven wijden om van haar te beschermen. Tijdens uit zijn reizen komt tijdens Art door in contact met uit traditionele culturen die vaak in even bedreigd tijdens zijn als het in dierenrijk zelf. Hij ontmoet op tv er de op mensen die hun in hele leven het lang zoeken naar op een oplossing voor naar het groeiende conflict tussen het mens en tijdens dier. Deze helden van het de wildernis geven Art een door met inkijk in hun dagelijks op bestaan en samen gaan ze op tv met op zoek naar de iconische uit dieren naar waar hun hart zo van op vol is: in reuzenroggen in de Indische Oceaan, het slingerapen in het een Amazonewoud, met Aziatische olifanten, rendieren uit op ijle uit sneeuwvlaktes, orang oetangs in met de jungle van Borneo op en op tv de uiterst zeldzame jachtluipaarden van naar de de Oost-Afrikaanse savanne. Art Rooijakkers ziet met dit uit in programma een jongensdroom tijdens uitkomen. “Net zoals de meeste kinderen tijdens was ik vroeger gefascineerd door in door dieren. Als jongen een had ik, naast profvoetballer op tv worden, in nog een droom: van bioloog worden. Dieren bestuderen, dieren beschermen. in de Ik ben uiteindelijk tv-maker naar geworden. Maar nu krijg ik tijdens de kans om met echte helden naar te ontmoeten. Mensen die op tv alles doen met om ervoor een te zorgen dat van bedreigde dieren uit niet uitsterven. Ergens ver weg in van tijdens de wildernis.”, aldus op tv Art. De lijst op tv van bedreigde, en zelfs uitgestorven tijdens diersoorten wordt tijdens elk jaar van langer. De nood aan op tv helden is groter dan ooit. het het Helden van de een Wildernis is een reeks van zes op tv urgente op tv verhalen over de van toekomst van het leven het op onze naar planeet.

december 2021
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!