Programma gemist?

De uit Belgische Evi Paemelaere is 28 op jaar naar als zij haar leven in uit België achter zich uit laat en door zich vestigt uit op de savanne van naar Guyana. Een de Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, uit uit waar nog veel door bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op op in de meest afgelegen vee-ranch de van het naar land en kampeert onder het barre omstandigheden in de van jungle. Om onderzoek een te doen naar door het dier dat haar door leven veranderde: tijdens de grootste bedreigde kat een van Zuid Amerika: in de door jaguar! Maar liefst tijdens 85% van de ontbossing in van Guyana is door het gevolg in van goudwinning. In 13 jaar in op tv tijd is er uit maar liefst 11 het % van het oerbos gekapt. op tv En daardoor staat uit het territorium naar van de jaguar tijdens onder grote druk. Art bezoekt met op tv Evi, die door onderzoek dit bedreigde uit naar diersoort hoopt te uit redden.

Engelsman Paul Ferber tijdens het verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn door onstuimige een leven in van Engeland, voor een leven als door duikinstructeur in met Azië. Tien meter onder van de zeespiegel wordt hij tijdens geconfronteerd met tijdens de met verwoestende werking die sleepnet-visserij op het naar een onderwaterleven heeft. Paul vindt vanaf dat door moment het een doel in in zijn leven: het beschermen uit van bedreigde het zeedieren. Art reist af naar op tv Koh Seh, een op heel uit klein afgelegen eiland door voor de de zuidkust van Cambodja, vlakbij de op grens met Vietnam, waar uit Paul met op tv zijn gezin een woont. Iedere avond in gaat Paul als burgerwacht de de in zee op om naar illegale vissers, die de onderwaterwereld naar verwoesten, weg te jagen. naar Met gevaar in voor eigen uit leven...

Als kind is tijdens van de 30-jarige Joeri het Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd van door de de natuur. Urenlang kan het hij naar kleine diertjes door als mieren en insecten met kijken. op tv Tegenwoordig zijn het voornamelijk tijdens de grote in mensapen in op Centraal-Afrika die zijn interesse het hebben. De naar avontuurlijke Joeri vertrekt tijdens enkele jaren geleden naar Zuid-Afrika de en Suriname om door daar in uiterst primitieve een omstandigheden onderzoek te tijdens het doen. En sinds vorig het jaar opereert hij in Kameroen, van Congo en tijdens Gabon. Joeri onderzoekt de daar het of het met duurzame bosbouw van lukt het om bedreigde diersoorten het te redden. En dan met name naar het dier tijdens dat hem mateloos fascineert: door in de grootste en sterkste een mensaap die er met is: de gorilla! Art gaat naar met samen met Joeri uit op zoek naar door de laaglandgorilla, die bedreigd wordt door van illegale van boskap en een de jacht.

De Amerikaanse Sam uit Trull was jarenlang door mateloos gefascineerd naar door met apen. Ze wilde eigenlijk de tweede op tijdens Jane Goodall worden maar dat een veranderde uit van de ene van op de andere dag, toen ze van met vijf jaar geleden in een Costa Rica aankwam uit en oog in door oog kwam te met staan met het sloomste, maar met met tegelijkertijd meest vertederende dier ter wereld: een de luiaard. in Aan de uit ene kant staat Costa Rica naar bekend als een een natuurvriendelijk naar land waar tijdens de toeristen juist van voor de biodiversiteit komen, maar door zoals wel vaker met in gebieden in waar mensen dichtbij het dieren komen, betalen de dieren de de prijs. Door de bomenkap worden een luiaards gedwongen het zich over de weg van of via elektriciteitspalen naar te door verplaatsen. Met alle gevolgen van een dien. een Sams leven staat volledig in dienst op tv de van de luiaard. Ze rukt 's naar nachts uit om door deze dieren de te redden als van ze in nood een zijn. De het gewonde luiaards rehabiliteert ze en uit zij is een de eerste ter wereld het het die het is gelukt tijdens om babyluiaards op te voeden de op en terug te uit zetten in het van wild.

Als naar kind was de 36-jarige uit Amerikaan Matt Shirley een al bezeten van het reptielen. Na een op tv studie aan naar de prestigieuze Yale universiteit, belandt met hij tijdens vijftien jaar geleden op tv in West-Afrika, op tv waar het hem opvalt dat door er in veel aandacht is voor de bescherming een door van bekende bedreigde dieren als de op chimpansee en tijdens de olifant. Maar door niet voor de vrijwel het uitgestorven door West-Afrikaanse pantserkrokodil. uit Dit dier is één van de op tv meest bedreigde naar diersoorten ter wereld. de Ooit waren het er naar op tv schatting 100.000, tegenwoordig zijn het het er in heel een West-Afrika op nog maar 700. met Art reist af uit naar Ivoorkust, waar Matt op van een ware kruistocht is door door om de pantserkrokodil op tv voor uitsterven te in behoeden.

De 26-jarige Nederlander naar Daan Smit woont uit een al vijf jaar in in een safaritent middenin de van uitgestrekte savanne van de Zambia. Hij op tv is daar verstoken van de elke luxe en leeft op ver weg van van de bewoonde wereld. op tv En dat het allemaal vanwege uit zijn liefde en toewijding aan de één met dier; de koning van het de wildernis: de leeuw! naar Art bezoekt Daan uit in het Liuwa een Plain National naar Park, zo in groot als de provincie Utrecht op tv en de het enige tijdens park in Zambia waar mensen mogen met wonen. De door leeuw heeft daar naar vooral te in lijden onder de stroperij, in maar in ook het innemen van leefgebied door door de mens zorgt het ervoor dat het een dier steeds minder door voorkomt. Art in gaat tijdens samen met Daan op zoek met naar de de leeuw, waarvan met er nog maar zo'n in tien in in dit gebied leven...

Orang-oetans komen naar enkel door voor in Indonesië, en dan vooral uit op het eiland op tv Borneo, waar door zich één van de naar grootste naar regenwouden ter wereld een bevindt. Orang-oetans komen enkel met voor in Indonesië, en van dan vooral op tv op het met eiland Borneo, waar zich door één van naar de grootste regenwouden uit ter wereld bevindt. in Maar dat regenwoud is op naar een tijdens kleine 40 tijdens jaar tijd gehalveerd, het en de orang-oetan tijdens dreigt uit te de sterven. Art Rooijakkers in ziet met eigen tijdens ogen hoe dramatisch de uit toestand is, maar ook hoe met hard er gevochten uit op tv wordt om deze grote en intelligente van met mensapen te redden. Alexandra uit Vosmaer en haar het vriend Dirk-Jan, door beiden begin dertig en industrieel naar ontwerpers, strijden elk door op naar hun eigen manier om het bos het én de orang-oetans tijdens een toekomst te naar tijdens geven.

De meeste mensen tijdens kennen rendieren naar alleen van de kerstkaarten. naar Maar Art Rooijakkers tijdens ontdekt in het Spitsbergen, door op zo'n 1000 km van de het Noordpool, hoe uit fascinerend deze het wilde dieren de zijn. De meeste mensen kennen naar rendieren met alleen van de kerstkaarten. Maar de Art met Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n uit met 1000 km van de Noordpool, hoe op tv fascinerend deze wilde door dieren op tv zijn. Art met ontmoet er de in Britse bioloog Nicholas Tyler, die al door uit bijna 40 jaar lang tracht te in achterhalen hoe rendieren op overleven bij temperaturen een uit tot -45°C, op plekken waar amper in in voedsel te vinden is. In Lapland uit ziet Art het het spectaculaire noorderlicht, én een met leert hij van de op tv Sami-stam hoe op tv een kudde rendieren het bij elkaar te houden. van Rendieren verliezen wereldwijd leefgebied door in op wegen- en mijnbouw.

Art uit Rooijakkers komt oog in op oog uit te staan met een kudde van op maar in liefst 100 Aziatische in olifanten, te naar midden van een dorpsgemeenschap uit in het Zuiden van van Thailand. Art met Rooijakkers komt oog in met oog te staan uit met een een kudde van maar een liefst 100 Aziatische olifanten, van te midden van een de dorpsgemeenschap in de het Zuiden van de Thailand. op tv De dorpelingen hebben een haat-liefde uit verhouding met deze kudde. een Er van zijn al verschillende met dodelijke slachtoffers het gevallen, zowel bij mens de als dier. En nu dreigt op het in conflict verder te op escaleren. Als dierenactiviste door kwam de de Nederlandse Antoinette van der Water van jarenlang op voor het van op tv lot van olifanten in in gevangenschap. Maar nu wil ze een deze wilde de olifanten redden. Daarvoor neemt met een ze een levensgevaarlijk tijdens risico.

Art Rooijakkers ontmoet een op de fascinerende Nederlandse uit bioloog Marc Van een Roosmalen: dé apenkenner van op het Amazonewoud, waar hij zich naar al door ruim 40 jaar wijdt aan tijdens de studie en op bescherming van slingerapen. op tv Art door Rooijakkers ontmoet van de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van naar naar Roosmalen: dé apenkenner van met het Amazonewoud, waar hij naar zich al ruim 40 het jaar wijdt aan met de studie en door bescherming van in slingerapen. Marc naar heeft doodsbedreigingen en zelfs met een Braziliaanse naar gevangenis overleefd, maar tijdens denkt nog niet aan stoppen. door Hij is bijna van 70, en wil door zich op tv nu toespitsen op met bosbeheer, zodat de het leefgebied door door van de slingerapen blijft bestaan. een Marc en Art maken op tv een in dagenlange boottocht op naar één van de naar oorspronkelijke Indianenstammen in op tv de Amazone, met met wie Marc het voor zijn project wil door samenwerken.

Voor de een kust door van Mozambique maakt Art Rooijakkers het een tijdens duik in het woelige water van het de Indische Oceaan, met op zoek naar naar de mantarog. Voor het de kust het van Mozambique maakt naar Art tijdens Rooijakkers een duik in het woelige de water van de in Indische door Oceaan, op zoek naar de met mantarog. Deze tijdens sierlijke reus van de door oceaan naar wordt ernstig bedreigd in door overbevissing. Maar de een Amerikaanse biologe Andrea in Marshall met wil het tij door keren. Al vijftien jaar op tv woont ze in de een hutje op tv in de duinen, van waaruit ze de de een onderzoeks- en met beschermingsproject leidt. Andrea beschouwt de een mantaroggen als haar kinderen tijdens op en ze zet met haar eigen leven op het spel op om op te voorkomen dat deze populatie tijdens een uitsterft.

Afscheid nemen op van vrienden en familie. van de Huis en haard achterlaten naar om in afgelegen gebied tijdens te gaan wonen met en geconfronteerd van te worden met onder door andere ziektes en tijdens doodsbedreigingen. En dat een allemaal uit liefde voor van met de wildernis. In de de nieuwe zesdelige serie uit Helden van de Wildernis bezoekt het Art Rooijakkers deze van natuurbeschermers van in de prachtige en naar ongerepte natuurgebieden waar zij naar wonen en op ziet met eigen ogen een welke een zware offers het zijn brengen. Helden van de uit Wildernis is de een ode de aan de pracht op tv van de natuur en door aan de passionele een inzet van mensen die hun op het leven wijden om haar door te beschermen. Tijdens zijn reizen komt door Art in contact met met traditionele tijdens culturen die vaak met even bedreigd een zijn als het dierenrijk op tv zelf. Hij op tv ontmoet er de mensen een die hun uit hele leven lang zoeken naar op tv een op tv oplossing voor het groeiende conflict van tussen mens in en dier. Deze helden de van door de wildernis geven een Art een inkijk in op tv hun dagelijks bestaan op tv en samen het gaan ze op naar zoek naar de iconische van dieren op tv waar hun hart zo uit van vol is: reuzenroggen in een de door Indische Oceaan, door slingerapen in het Amazonewoud, op Aziatische olifanten, rendieren op tijdens ijle sneeuwvlaktes, het orang oetangs in door de jungle van Borneo in en de uiterst zeldzame met het jachtluipaarden van de Oost-Afrikaanse savanne. Art met Rooijakkers een ziet met dit programma naar een jongensdroom door uitkomen. “Net zoals de meeste op kinderen was ik op tv vroeger gefascineerd door dieren. Als naar jongen naar had ik, naast profvoetballer worden, de de nog een droom: bioloog worden. Dieren een bestuderen, uit dieren beschermen. Ik tijdens ben uiteindelijk op tv tv-maker geworden. Maar met nu krijg ik op tv de kans om echte helden te een ontmoeten. Mensen in die de alles doen om ervoor te zorgen op dat bedreigde dieren tijdens een niet uitsterven. Ergens ver weg de in een de wildernis.”, aldus Art. De lijst naar van bedreigde, op tv en zelfs uitgestorven in diersoorten wordt met elk jaar van langer. De nood aan de helden is groter een dan ooit. Helden de van de Wildernis is een op tv naar reeks van zes door urgente verhalen over de toekomst van van het van leven op onze het planeet.

november 2018
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord