Programma gemist?

De de Belgische Evi Paemelaere is 28 het jaar als tijdens zij haar uit leven in België achter van zich laat en met zich met vestigt op de savanne van Guyana. door Een Zuid-Amerikaans land een dichtbij met de evenaar, waar nog veel in bedreigde diersoorten de voorkomen. Ze woont tijdens op de meest afgelegen tijdens vee-ranch van het een met land en kampeert onder barre omstandigheden door in door de jungle. Om tijdens onderzoek te doen naar het door dier een dat haar leven veranderde: de met grootste bedreigde het kat van Zuid het Amerika: de jaguar! Maar van liefst 85% uit van de met ontbossing in Guyana is het van gevolg van van goudwinning. een In 13 jaar tijd is er in maar liefst 11 de % door van het oerbos gekapt. van En daardoor staat met het territorium uit van de door jaguar onder grote tijdens druk. Art bezoekt Evi, uit die door onderzoek in dit bedreigde diersoort hoopt in te de redden.

Engelsman op tv Paul Ferber tijdens verruilt zo'n vijftien jaar door geleden zijn in onstuimige leven in Engeland, voor tijdens een leven als het duikinstructeur van in Azië. Tien meter met onder de zeespiegel wordt hij op tv geconfronteerd met met de verwoestende naar werking die sleepnet-visserij op het de onderwaterleven door heeft. Paul van vindt vanaf dat moment een het doel in uit zijn leven: van het beschermen van bedreigde zeedieren. door Art de reist af naar Koh Seh, de een op tv heel klein afgelegen eiland voor de de zuidkust van Cambodja, met vlakbij in de grens met Vietnam, tijdens waar Paul door met zijn gezin uit woont. Iedere uit avond gaat Paul als burgerwacht de een naar zee op om illegale vissers, die op de onderwaterwereld verwoesten, in weg te door jagen. een Met gevaar voor eigen op leven...

Als kind door is de 30-jarige het Joeri Zwerts door uit Eindhoven al gefascineerd op tv door de natuur. Urenlang met kan hij naar uit kleine diertjes uit als mieren in en insecten kijken. Tegenwoordig zijn naar het het voornamelijk de grote mensapen tijdens in Centraal-Afrika tijdens die zijn door interesse hebben. De avontuurlijke Joeri de vertrekt uit enkele jaren geleden naar Zuid-Afrika het en Suriname om daar in in op tv uiterst primitieve omstandigheden uit onderzoek te doen. naar En sinds vorig jaar opereert het een hij in Kameroen, Congo en Gabon. een Joeri door onderzoekt daar of van het met duurzame een bosbouw lukt om uit bedreigde diersoorten te redden. tijdens En dan met name uit het dier dat op hem van mateloos fascineert: de op tv grootste en sterkste mensaap die in van er is: de gorilla! van Art gaat samen met Joeri met door op zoek naar de op tv laaglandgorilla, die bedreigd wordt door de op illegale boskap en de een jacht.

De het Amerikaanse Sam Trull was jarenlang tijdens mateloos gefascineerd door uit apen. Ze wilde op tv eigenlijk naar de tweede Jane Goodall een worden maar dat de veranderde van de op tv ene op naar de andere tijdens dag, toen ze in vijf jaar geleden in Costa in Rica aankwam en oog het in in oog kwam op te staan met het sloomste, maar een tegelijkertijd uit meest vertederende op dier ter wereld: de op tv luiaard. Aan de het ene kant staat Costa tijdens Rica een bekend als een natuurvriendelijk land waar van de toeristen door juist op voor de biodiversiteit komen, met maar zoals wel op vaker in gebieden de waar mensen in dichtbij dieren komen, betalen de een dieren de prijs. Door op tv bomenkap worden luiaards met gedwongen zich over van de weg of van via elektriciteitspalen te op tv in verplaatsen. Met alle gevolgen van een dien. met Sams leven staat volledig in dienst van door van de luiaard. Ze rukt 's in nachts uit met om deze de dieren te redden als ze tijdens in nood zijn. het De tijdens gewonde luiaards rehabiliteert ze naar en de zij is de eerste ter de wereld die het tijdens is uit gelukt om babyluiaards op tijdens te voeden en terug de te zetten het in het de wild.

Als kind in was de 36-jarige Amerikaan tijdens Matt uit Shirley al bezeten in van reptielen. Na de een studie aan het de prestigieuze naar Yale universiteit, belandt hij op vijftien jaar geleden in West-Afrika, het tijdens waar het hem opvalt een dat er veel aandacht is naar voor van de bescherming van bekende bedreigde door van dieren als de chimpansee naar en de olifant. Maar in niet voor naar de vrijwel naar uitgestorven West-Afrikaanse pantserkrokodil. Dit dier het is de één van de meest bedreigde diersoorten een ter wereld. een Ooit van waren er naar schatting 100.000, tegenwoordig tijdens zijn het door er tijdens in heel West-Afrika nog de maar 700. Art een reist af naar Ivoorkust, in waar een Matt op een ware kruistocht is naar om de op tv pantserkrokodil voor met uitsterven te op behoeden.

De 26-jarige Nederlander de Daan Smit woont met al vijf jaar het in op tv een safaritent middenin de het uitgestrekte savanne tijdens van Zambia. door Hij is daar verstoken van naar elke luxe en leeft op ver door weg van met de bewoonde wereld. En de dat allemaal vanwege tijdens zijn liefde en op tv toewijding aan één een dier; de het koning van de wildernis: de een leeuw! tijdens Art bezoekt Daan in een het Liuwa Plain National van Park, zo groot van als de op tv provincie Utrecht en het het enige het park in Zambia de waar mensen mogen wonen. naar De leeuw tijdens heeft daar vooral te lijden onder de de in stroperij, maar ook tijdens het innemen de van leefgebied door de mens de zorgt ervoor dat tijdens het dier steeds op tv minder met voorkomt. Art gaat uit samen met Daan op zoek naar van de het leeuw, waarvan er naar nog maar zo'n tien de in dit door gebied leven...

Orang-oetans komen naar enkel voor in een Indonesië, en dan de vooral op het van eiland Borneo, waar zich tijdens één van de op tv grootste regenwouden ter van wereld bevindt. uit Orang-oetans komen tijdens enkel voor in Indonesië, en van dan vooral op naar het eiland Borneo, van waar zich een één van in de grootste regenwouden ter wereld op door bevindt. Maar dat regenwoud in is op een kleine 40 door jaar in tijd gehalveerd, het en de orang-oetan dreigt uit te het sterven. naar Art Rooijakkers ziet met in eigen ogen hoe van dramatisch de naar toestand is, naar maar ook hoe op tv hard er gevochten uit wordt om deze grote in en intelligente mensapen te het redden. Alexandra door Vosmaer en haar vriend met Dirk-Jan, van beiden begin dertig en industrieel ontwerpers, op strijden een elk op tijdens hun eigen manier door om het bos met én de orang-oetans een toekomst te naar tijdens geven.

De meeste mensen uit kennen rendieren alleen uit van het de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers op tv het ontdekt in Spitsbergen, naar op zo'n 1000 km in van de op tv Noordpool, hoe fascinerend deze de wilde dieren zijn. De meeste op mensen uit kennen rendieren alleen van de van kerstkaarten. Maar van Art Rooijakkers op tv ontdekt in Spitsbergen, op op zo'n 1000 km in van een de Noordpool, hoe fascinerend op deze wilde in dieren zijn. Art ontmoet er de naar Britse bioloog de Nicholas Tyler, door die al de bijna 40 jaar op tv lang tracht te achterhalen hoe rendieren op tv overleven naar bij temperaturen tot -45°C, op het een plekken waar amper voedsel te vinden door is. In met Lapland ziet Art tijdens het spectaculaire noorderlicht, in én leert het hij van de Sami-stam hoe in met een kudde rendieren uit bij elkaar te houden. Rendieren op verliezen wereldwijd leefgebied door op tv wegen- op tv en mijnbouw.

Art Rooijakkers komt de oog in op tv oog te staan door met van een kudde van maar liefst 100 naar Aziatische olifanten, tijdens te het midden van een dorpsgemeenschap in het het op Zuiden van Thailand. Art tijdens Rooijakkers komt oog in oog op door te staan met een kudde van het maar liefst 100 uit Aziatische op olifanten, te midden van naar een dorpsgemeenschap in het met Zuiden op tv van Thailand. De op dorpelingen hebben een haat-liefde tijdens verhouding met een deze kudde. Er zijn al naar de verschillende dodelijke slachtoffers gevallen, zowel bij van mens uit als dier. En nu op dreigt tijdens het conflict verder te naar escaleren. Als het dierenactiviste kwam de Nederlandse Antoinette van op der Water jarenlang uit op voor op het lot van een olifanten in met gevangenschap. Maar nu wil ze in deze wilde op olifanten door redden. Daarvoor neemt op tv ze een levensgevaarlijk naar risico.

Art Rooijakkers naar ontmoet door de fascinerende Nederlandse bioloog een Marc Van Roosmalen: dé apenkenner naar van het door Amazonewoud, waar hij op zich al ruim 40 het jaar wijdt tijdens aan de studie op en bescherming van een slingerapen. een Art Rooijakkers ontmoet op tv de fascinerende Nederlandse bioloog Marc met Van Roosmalen: dé het apenkenner van het Amazonewoud, op tv uit waar hij zich al in ruim 40 jaar wijdt aan in de studie en een bescherming van naar slingerapen. van Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs een uit Braziliaanse op tv gevangenis overleefd, maar denkt nog het niet aan uit stoppen. Hij is bijna van 70, van en wil zich van nu toespitsen naar op bosbeheer, zodat de de het leefgebied van de op slingerapen blijft bestaan. van Marc en Art op maken een met dagenlange boottocht naar met één van de oorspronkelijke Indianenstammen in in op tv de Amazone, met wie met Marc voor het zijn project wil uit samenwerken.

Voor het de kust een van Mozambique maakt uit Art Rooijakkers een duik in het door woelige water van door de Indische Oceaan, de op zoek naar het de mantarog. in Voor de de kust van Mozambique maakt op tv Art Rooijakkers een duik in in het van woelige water van in de Indische Oceaan, met op zoek naar de de naar mantarog. Deze sierlijke van reus van de oceaan wordt ernstig het naar bedreigd door overbevissing. Maar tijdens de Amerikaanse biologe Andrea in Marshall wil een het tij een keren. Al vijftien de jaar woont ze in een een hutje in de de duinen, van waaruit op ze van een onderzoeks- en beschermingsproject leidt. op Andrea beschouwt de mantaroggen naar als het haar kinderen een en ze zet haar eigen leven tijdens op in het spel om te voorkomen van dat deze populatie uit het uitsterft.

Afscheid nemen een van vrienden een en familie. Huis en haard in achterlaten om op in afgelegen gebied tijdens te gaan wonen op en op tv geconfronteerd te worden de met onder andere ziektes door en doodsbedreigingen. En dat in allemaal uit liefde de voor de een wildernis. In de nieuwe zesdelige tijdens de serie Helden van de het Wildernis bezoekt Art Rooijakkers deze de naar natuurbeschermers in de prachtige de en ongerepte een natuurgebieden waar zij wonen en op ziet met eigen de ogen welke zware uit offers zijn door brengen. Helden op van de Wildernis is een ode van met aan de pracht van de op tv natuur en aan van de op passionele inzet van mensen die hun tijdens leven wijden in om haar te naar beschermen. Tijdens zijn reizen de komt Art in het contact met traditionele op culturen die vaak even de op tv bedreigd zijn als het dierenrijk zelf. in Hij ontmoet er op de in mensen die op tv hun hele leven lang zoeken naar in een oplossing voor met het groeiende naar conflict tussen mens van en dier. de Deze helden van de wildernis tijdens geven op Art een van inkijk in hun dagelijks bestaan en van samen gaan ze op op op tv zoek naar de iconische op dieren waar hun hart naar zo van op tv vol op is: reuzenroggen in met de Indische Oceaan, op tv slingerapen in het Amazonewoud, Aziatische op olifanten, rendieren een op ijle op sneeuwvlaktes, orang oetangs in de door jungle van Borneo van en door de uiterst zeldzame jachtluipaarden van de de door Oost-Afrikaanse savanne. Art Rooijakkers ziet naar met dit programma een jongensdroom het uitkomen. “Net uit zoals de meeste kinderen was het uit ik vroeger gefascineerd een door dieren. Als op jongen had ik, naast profvoetballer worden, de nog van een droom: bioloog worden. Dieren met bestuderen, dieren een beschermen. Ik ben uiteindelijk in op tv-maker geworden. Maar nu krijg de ik tijdens de kans om echte het helden te ontmoeten. Mensen die van alles doen om in ervoor te zorgen op op dat bedreigde dieren niet uitsterven. Ergens van het ver weg in de uit wildernis.”, aldus Art. De de lijst met van bedreigde, en zelfs uitgestorven diersoorten tijdens wordt elk jaar met langer. De het nood aan helden is tijdens groter dan het ooit. Helden van de door Wildernis is een tijdens reeks van van zes het urgente verhalen over de toekomst naar van het op tv leven op door onze planeet.

januari 2019
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord