Programma gemist?

De Belgische Evi in op tv Paemelaere is 28 jaar als zij van haar leven met in België het achter zich laat en zich een met vestigt op de savanne van in Guyana. Een in Zuid-Amerikaans land dichtbij de op evenaar, waar nog veel naar in bedreigde diersoorten voorkomen. het Ze woont op de op meest afgelegen vee-ranch uit van het land en de kampeert onder barre omstandigheden de in de tijdens jungle. op Om onderzoek te doen naar met het dier dat naar haar leven op tv veranderde: de grootste bedreigde kat een naar van Zuid Amerika: de jaguar! Maar met liefst 85% van het de ontbossing in in Guyana is met het gevolg een van goudwinning. In 13 jaar van tijd is er in maar liefst de 11 % van naar het oerbos naar gekapt. En een daardoor staat het met territorium van de jaguar onder op tv grote druk. Art bezoekt een Evi, die de door onderzoek op tv dit bedreigde de diersoort hoopt te van redden.

Engelsman Paul Ferber tijdens verruilt zo'n van vijftien jaar geleden met zijn onstuimige leven in tijdens Engeland, voor in een leven als duikinstructeur tijdens in Azië. het Tien meter onder uit de tijdens zeespiegel wordt hij geconfronteerd de met de verwoestende werking de die sleepnet-visserij op het naar onderwaterleven heeft. door Paul vindt vanaf van dat moment een met doel in zijn het leven: op tv het beschermen van bedreigde van zeedieren. Art reist tijdens af naar Koh Seh, een een op heel klein afgelegen eiland voor de de in zuidkust van Cambodja, vlakbij de naar grens van met Vietnam, waar Paul met zijn in gezin woont. Iedere een avond gaat Paul uit als met burgerwacht de van zee op om illegale vissers, door die de onderwaterwereld verwoesten, tijdens weg te jagen. naar Met naar gevaar voor uit eigen leven...

Als kind is naar de het 30-jarige Joeri op tv Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door naar de natuur. een Urenlang kan hij in naar met kleine diertjes als mieren en insecten op kijken. door Tegenwoordig zijn het voornamelijk de door grote uit mensapen in Centraal-Afrika die met zijn interesse uit hebben. De avontuurlijke de Joeri vertrekt enkele jaren uit geleden naar Zuid-Afrika uit en Suriname om daar met in in uiterst primitieve omstandigheden onderzoek een te doen. door En sinds vorig met jaar opereert hij in Kameroen, met het Congo en Gabon. Joeri onderzoekt in daar of het de met duurzame bosbouw lukt een om het bedreigde diersoorten te redden. En van dan het met name het dier van dat de hem mateloos fascineert: de grootste en van in sterkste mensaap die uit er is: de gorilla! op tv Art gaat samen met op tv Joeri op zoek een naar de het laaglandgorilla, die bedreigd wordt door met illegale boskap en door naar de jacht.

De Amerikaanse tijdens Sam Trull was naar jarenlang mateloos gefascineerd het door apen. Ze wilde een eigenlijk op tv de tweede Jane Goodall worden een maar dat het veranderde van het de ene op het de andere dag, toen ze een een vijf jaar geleden in Costa Rica tijdens aankwam op en oog in oog kwam de te staan met op tv het sloomste, door maar tegelijkertijd meest het vertederende dier ter wereld: uit op de luiaard. Aan naar de ene kant staat in Costa Rica bekend als een door natuurvriendelijk het land waar de toeristen juist een voor de biodiversiteit met met komen, maar zoals wel op tv vaker in naar gebieden waar mensen dichtbij het dieren komen, betalen uit de dieren de prijs. Door uit bomenkap van worden luiaards op tv gedwongen zich over de op tv weg of via uit elektriciteitspalen te verplaatsen. Met alle tijdens gevolgen van dien. door Sams leven staat op volledig in met dienst van de naar luiaard. Ze de rukt 's nachts de uit om met deze dieren te op tv redden als ze met in nood zijn. De door gewonde luiaards tijdens rehabiliteert ze en zij is de met eerste naar ter wereld die het is door gelukt om babyluiaards een op te voeden tijdens uit en terug te zetten op in het de wild.

Als in kind was de op tv 36-jarige Amerikaan Matt op Shirley al naar bezeten van reptielen. een Na een studie aan de prestigieuze met Yale universiteit, op tv belandt hij door vijftien jaar geleden in door West-Afrika, waar van het hem opvalt dat er door tijdens veel aandacht is voor de door bescherming van van bekende bedreigde van dieren als de chimpansee en de in olifant. met Maar niet voor de vrijwel in naar uitgestorven West-Afrikaanse pantserkrokodil. Dit tijdens dier is één van de op tv meest uit bedreigde diersoorten ter wereld. van Ooit waren de er naar schatting 100.000, tegenwoordig van zijn uit het er in op heel West-Afrika van nog maar 700. Art reist met af naar Ivoorkust, met waar Matt op een tijdens ware kruistocht is een met om de pantserkrokodil voor uitsterven te op tv de behoeden.

De tijdens 26-jarige Nederlander de Daan Smit woont al vijf uit jaar van in een safaritent een middenin de uitgestrekte op tv savanne van Zambia. Hij is in daar verstoken van elke een luxe tijdens en leeft ver weg op van door de bewoonde wereld. En in dat allemaal het vanwege zijn liefde naar en toewijding aan één op dier; de koning van tijdens de wildernis: de leeuw! naar Art van bezoekt Daan in het Liuwa met Plain een National Park, zo de groot als van de provincie Utrecht en het enige door park in op tv Zambia waar uit mensen mogen wonen. De leeuw met de heeft daar vooral van te lijden onder de stroperij, door maar ook het van innemen van leefgebied door door de mens van zorgt ervoor dat in het dier naar steeds minder voorkomt. Art gaat uit samen met het Daan op zoek naar op de leeuw, waarvan een in er nog maar zo'n tien het in dit uit gebied leven...

Orang-oetans naar komen enkel in voor in Indonesië, en dan vooral met op de het eiland op tv Borneo, waar zich één van de op grootste regenwouden tijdens ter wereld bevindt. het Orang-oetans komen enkel voor het door in Indonesië, en dan vooral het op het eiland met Borneo, op tv waar zich één van de grootste uit regenwouden uit ter wereld bevindt. Maar dat naar regenwoud is het op een kleine 40 in jaar tijd gehalveerd, op en de op tv orang-oetan op dreigt uit te sterven. de Art Rooijakkers ziet door met eigen ogen met hoe dramatisch de toestand is, tijdens maar ook met hoe hard de er gevochten het wordt om deze het grote en intelligente een mensapen te redden. Alexandra Vosmaer de en haar vriend de Dirk-Jan, beiden begin dertig op de en industrieel ontwerpers, strijden elk op tv op hun eigen manier het van om het bos én de op tv orang-oetans een door toekomst te op geven.

De met meeste mensen op tv kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. naar Maar Art tijdens Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, tijdens op tijdens zo'n 1000 een km van de Noordpool, hoe op tv fascinerend deze in wilde dieren zijn. De van meeste mensen kennen uit rendieren alleen van op de kerstkaarten. van Maar Art Rooijakkers het ontdekt in het Spitsbergen, op zo'n 1000 op tv km van de naar Noordpool, hoe de fascinerend deze wilde dieren tijdens zijn. Art de ontmoet er de Britse de bioloog Nicholas Tyler, naar die al bijna op 40 jaar naar lang tracht te achterhalen hoe in rendieren overleven op tv bij temperaturen tot met -45°C, op in plekken waar amper voedsel te vinden in is. In Lapland met uit ziet Art het spectaculaire noorderlicht, van én leert hij met van de Sami-stam naar hoe een kudde rendieren naar op bij elkaar te houden. op Rendieren verliezen wereldwijd op tv leefgebied door op wegen- en mijnbouw.

Art in Rooijakkers komt oog op tv in oog te naar staan met een naar kudde van maar op liefst 100 Aziatische olifanten, te op tv midden een van een dorpsgemeenschap in van het Zuiden van Thailand. tijdens Art Rooijakkers van komt oog in met oog op te staan met een kudde in van tijdens maar liefst 100 Aziatische olifanten, uit te midden van van een dorpsgemeenschap in het uit Zuiden uit van Thailand. De door dorpelingen hebben het een haat-liefde verhouding uit met deze kudde. Er door zijn al verschillende naar dodelijke slachtoffers gevallen, van zowel bij mens met als dier. En nu de dreigt het conflict naar verder te escaleren. van Als door dierenactiviste kwam de Nederlandse van Antoinette van der Water uit jarenlang op door voor het een lot van olifanten in het gevangenschap. Maar in nu wil ze op deze wilde olifanten redden. Daarvoor neemt tijdens ze een levensgevaarlijk met van risico.

Art Rooijakkers ontmoet een de fascinerende Nederlandse uit van bioloog Marc Van Roosmalen: dé in apenkenner op tv van het Amazonewoud, waar een hij zich op tv al ruim 40 jaar wijdt aan tijdens de een studie en bescherming de van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet een de fascinerende Nederlandse met bioloog in Marc Van Roosmalen: dé apenkenner in in van het Amazonewoud, waar hij uit zich al ruim 40 met jaar wijdt aan de de de studie en bescherming van op tv slingerapen. door Marc heeft doodsbedreigingen uit en zelfs een een Braziliaanse gevangenis overleefd, maar denkt met nog het niet aan stoppen. Hij van is bijna 70, en wil met zich nu toespitsen het op bosbeheer, zodat naar de het leefgebied met van op de slingerapen blijft bestaan. naar Marc en met Art maken op tv een dagenlange boottocht naar op tv één van door de oorspronkelijke Indianenstammen de in de Amazone, met van wie Marc het voor zijn project wil de samenwerken.

Voor de tijdens kust uit van Mozambique maakt Art Rooijakkers naar een duik in tijdens het woelige water van door de de Indische Oceaan, op zoek naar van op de mantarog. Voor de kust van met Mozambique een maakt Art de Rooijakkers een duik in in het woelige water met van de Indische in Oceaan, op zoek naar op tv de mantarog. Deze sierlijke de reus het van de oceaan wordt ernstig een tijdens bedreigd door overbevissing. Maar de een Amerikaanse biologe Andrea in Marshall wil het tij van van keren. Al vijftien jaar woont ze op tv in een hutje uit in de duinen, uit van waaruit ze tijdens een uit onderzoeks- en beschermingsproject leidt. het Andrea beschouwt de een mantaroggen als haar kinderen met en het ze zet haar eigen in leven op het tijdens spel om te voorkomen uit dat het deze populatie de uitsterft.

Afscheid naar nemen van vrienden en familie. van Huis en van haard achterlaten tijdens om in afgelegen gebied van te uit gaan wonen en geconfronteerd te een worden met uit onder andere ziektes en op tv doodsbedreigingen. En door dat allemaal uit naar liefde voor de de wildernis. In de nieuwe op tv zesdelige serie de Helden van de het Wildernis bezoekt Art de Rooijakkers deze natuurbeschermers in de de door prachtige en ongerepte natuurgebieden waar zij naar naar wonen en ziet uit met eigen ogen van welke zware offers zijn brengen. Helden van van de Wildernis in is een naar ode tijdens aan de pracht van de natuur de naar en aan de passionele inzet in van mensen die tijdens hun in leven wijden om haar met te beschermen. Tijdens zijn door reizen komt Art in de contact uit met traditionele culturen die vaak even het naar bedreigd zijn als het het dierenrijk zelf. Hij ontmoet er met de mensen die naar hun uit hele leven lang zoeken naar met tijdens een oplossing voor het groeiende conflict het tussen mens en de dier. Deze helden met van de op wildernis geven Art een door inkijk in in hun dagelijks bestaan met en samen naar gaan ze op naar zoek naar uit de iconische dieren op tv waar hun hart zo van op vol op is: reuzenroggen in de Indische uit Oceaan, slingerapen in het met Amazonewoud, van Aziatische olifanten, rendieren op in ijle sneeuwvlaktes, van orang oetangs in op de jungle van van Borneo en de op uiterst zeldzame jachtluipaarden van de naar Oost-Afrikaanse savanne. Art op Rooijakkers ziet een met dit programma van een jongensdroom uitkomen. “Net zoals de een op meeste kinderen was ik op vroeger gefascineerd door dieren. Als de jongen had op ik, de naast profvoetballer worden, op nog een droom: bioloog met worden. Dieren bestuderen, dieren beschermen. op tv Ik ben de uiteindelijk tv-maker geworden. Maar uit nu krijg met ik de op kans om echte helden te naar ontmoeten. Mensen met die alles doen om de ervoor te zorgen op tv met dat bedreigde dieren niet uit uitsterven. Ergens ver weg in in de wildernis.”, aldus tijdens Art. De lijst tijdens de van bedreigde, en de zelfs uitgestorven diersoorten wordt elk jaar met langer. De in nood door aan helden is groter dan ooit. tijdens de Helden van de Wildernis tijdens is een reeks van uit zes urgente verhalen op over de toekomst een van het leven op uit onze op tv planeet.

maart 2021
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!