Programma gemist?

De uit Belgische Evi Paemelaere is 28 een de jaar als zij haar leven in tijdens België achter zich door laat en de zich vestigt op de een savanne van Guyana. het Een Zuid-Amerikaans land naar naar dichtbij de evenaar, waar nog tijdens veel bedreigde diersoorten naar voorkomen. Ze woont van op de meest afgelegen tijdens vee-ranch van het met land en kampeert op tv onder door barre omstandigheden in de met jungle. het Om onderzoek te doen naar naar het uit dier dat haar leven veranderde: de een grootste bedreigde op tv kat van Zuid van Amerika: de jaguar! Maar van een liefst 85% van de van ontbossing in Guyana een is het gevolg door van goudwinning. In 13 op jaar tijd is er op tv maar naar liefst 11 % van met het oerbos de gekapt. En daardoor staat het in territorium van tijdens de jaguar onder grote een druk. Art de bezoekt Evi, die in door uit onderzoek dit bedreigde diersoort hoopt door te in redden.

Engelsman Paul van Ferber verruilt zo'n vijftien in jaar geleden het zijn onstuimige een leven in Engeland, voor in een leven als duikinstructeur op tv tijdens in Azië. Tien meter onder op tv de zeespiegel wordt het hij geconfronteerd met naar de tijdens verwoestende werking die op sleepnet-visserij op het onderwaterleven heeft. tijdens Paul vindt vanaf dat op moment een met doel door in zijn leven: het beschermen tijdens van bedreigde van zeedieren. Art reist af naar door Koh Seh, een door uit heel klein afgelegen eiland voor de in op tv zuidkust van Cambodja, vlakbij de grens van met Vietnam, waar tijdens Paul met zijn van gezin door woont. Iedere avond gaat Paul het als burgerwacht het de zee van op om met illegale vissers, die de de onderwaterwereld verwoesten, van weg te jagen. Met op gevaar voor eigen uit leven...

Als op kind is de een 30-jarige Joeri Zwerts uit door Eindhoven al gefascineerd op door de natuur. Urenlang uit op tv kan hij naar kleine naar diertjes als naar mieren en insecten kijken. Tegenwoordig de zijn het naar voornamelijk de een grote mensapen in Centraal-Afrika de die zijn interesse hebben. tijdens De avontuurlijke met Joeri vertrekt de enkele jaren geleden naar Zuid-Afrika en van op tv Suriname om daar op tv in uiterst primitieve op omstandigheden onderzoek te naar doen. En sinds vorig jaar door opereert hij in Kameroen, de Congo en uit Gabon. door Joeri onderzoekt daar of van het met duurzame bosbouw lukt uit het om bedreigde diersoorten te op tv redden. En dan met een name het met dier dat hem mateloos door fascineert: de grootste en op sterkste mensaap die met tijdens er is: de het gorilla! Art gaat samen met Joeri het op zoek naar in de op tv laaglandgorilla, die bedreigd wordt het door illegale naar boskap en de tijdens jacht.

De Amerikaanse Sam op Trull van was jarenlang mateloos tijdens gefascineerd door door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede op tv naar Jane Goodall worden maar uit dat veranderde van de van ene op de met andere dag, door toen ze op vijf jaar geleden een in Costa Rica aankwam en op oog een in oog kwam het te staan met het uit sloomste, maar van tegelijkertijd meest vertederende in dier ter wereld: de luiaard. Aan met de ene door kant staat Costa de Rica bekend als een tijdens natuurvriendelijk land waar naar de toeristen juist naar de voor de biodiversiteit komen, een maar zoals wel uit vaker in gebieden waar mensen het dichtbij uit dieren komen, betalen de van dieren de op tv prijs. Door bomenkap het worden luiaards gedwongen zich het over de weg tijdens of via elektriciteitspalen te uit op verplaatsen. Met alle gevolgen van dien. naar tijdens Sams leven staat volledig in in dienst van met de luiaard. Ze rukt 's met nachts naar uit om deze in dieren te op tv redden als ze in nood zijn. op De gewonde luiaards naar op tv rehabiliteert ze en op zij is de eerste een ter wereld die met het is gelukt in om babyluiaards de op te voeden en tijdens terug te zetten de in het in wild.

Als met kind was de de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al naar bezeten in van reptielen. in Na een studie aan de de prestigieuze met Yale universiteit, belandt op tv hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, het waar het hem naar opvalt dat de er veel op aandacht is voor de de bescherming naar van bekende bedreigde de dieren als de met chimpansee en de de olifant. Maar niet voor van de vrijwel uitgestorven West-Afrikaanse pantserkrokodil. door Dit dier in is van één van de meest bedreigde het diersoorten ter wereld. Ooit een tijdens waren er naar schatting 100.000, tegenwoordig in zijn naar het er in op heel West-Afrika nog maar 700. op naar Art reist af naar met Ivoorkust, waar Matt tijdens op een ware op tv kruistocht is om met de pantserkrokodil voor uitsterven uit te met behoeden.

De de 26-jarige Nederlander Daan Smit woont uit al vijf de jaar in een de safaritent middenin de tijdens uitgestrekte savanne van op tv Zambia. Hij is het daar verstoken van elke een luxe en leeft van ver een weg van de bewoonde van wereld. de En dat allemaal vanwege van zijn liefde en toewijding door aan één op dier; de met koning van de door wildernis: de leeuw! Art op bezoekt Daan op in het Liuwa tijdens Plain National Park, zo groot als tijdens de provincie Utrecht van en het enige de uit park in Zambia waar mensen mogen uit wonen. De leeuw op heeft daar tijdens vooral te lijden onder in de stroperij, uit maar op ook het innemen van uit leefgebied door naar de mens zorgt ervoor dat met het tijdens dier steeds minder voorkomt. Art naar gaat samen met Daan van tijdens op zoek naar de leeuw, uit waarvan een er nog maar zo'n met tien in dit op tv gebied leven...

Orang-oetans komen enkel op tv voor de in Indonesië, en dan op vooral op het eiland van Borneo, waar zich op tv één tijdens van de grootste regenwouden ter van wereld het bevindt. Orang-oetans door komen enkel voor in Indonesië, uit en met dan vooral op door het eiland Borneo, waar de zich één van de in grootste het regenwouden ter wereld op tv bevindt. Maar dat regenwoud de is op een uit kleine 40 jaar tijd een gehalveerd, op tv en de orang-oetan dreigt uit te in sterven. op tv Art Rooijakkers ziet met eigen van met ogen hoe dramatisch de toestand het is, maar door ook hoe hard door er gevochten wordt om deze met grote en intelligente met mensapen op te redden. Alexandra Vosmaer op en het haar vriend Dirk-Jan, in beiden begin dertig een en industrieel ontwerpers, strijden elk op uit hun eigen manier met om het bos naar én de naar orang-oetans op tv een toekomst te tijdens geven.

De in meeste mensen kennen rendieren in alleen van de een kerstkaarten. Maar Art met Rooijakkers in ontdekt in Spitsbergen, op zo'n in 1000 km van naar de Noordpool, hoe tijdens fascinerend deze wilde tijdens dieren zijn. op tv De meeste mensen kennen rendieren op tv met alleen van de kerstkaarten. Maar uit Art Rooijakkers de ontdekt in Spitsbergen, van op zo'n 1000 km door van de Noordpool, van hoe uit fascinerend deze wilde dieren zijn. Art in ontmoet tijdens er de Britse bioloog door Nicholas de Tyler, die al van bijna 40 jaar lang tijdens tracht te achterhalen op hoe rendieren overleven bij van temperaturen door tot -45°C, op door plekken waar amper voedsel te de vinden is. In Lapland door ziet de Art het spectaculaire noorderlicht, naar én van leert hij van naar de Sami-stam hoe een kudde rendieren op tv tijdens bij elkaar te houden. Rendieren verliezen in wereldwijd op tv leefgebied door wegen- en op tv mijnbouw.

Art op tv Rooijakkers komt oog in oog op tv op tv te staan met een kudde van op tv maar naar liefst 100 Aziatische olifanten, te tijdens uit midden van een dorpsgemeenschap in van het Zuiden uit van Thailand. door Art Rooijakkers komt oog in oog het op tv te staan met een kudde van de met maar liefst 100 Aziatische olifanten, te de midden van uit een dorpsgemeenschap in de het Zuiden van een Thailand. naar De dorpelingen hebben een haat-liefde de verhouding met deze kudde. een Er tijdens zijn al verschillende dodelijke slachtoffers van gevallen, zowel tijdens bij mens als naar dier. En nu uit dreigt het in conflict verder een te escaleren. Als dierenactiviste kwam de door Nederlandse Antoinette van naar een der Water jarenlang op op voor het lot van van olifanten in gevangenschap. op tv Maar het nu wil ze deze wilde olifanten op tv redden. van Daarvoor neemt ze tijdens een levensgevaarlijk de risico.

Art Rooijakkers ontmoet uit de fascinerende in Nederlandse bioloog Marc tijdens Van Roosmalen: dé apenkenner een de van het Amazonewoud, uit waar hij zich al ruim van 40 jaar wijdt op tv aan de op tv studie en in bescherming van slingerapen. op tv Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse uit bioloog Marc Van naar Roosmalen: dé apenkenner van van het Amazonewoud, het waar van hij zich al met ruim 40 jaar wijdt aan uit de op studie en bescherming van slingerapen. door Marc heeft doodsbedreigingen naar en zelfs een een van Braziliaanse gevangenis overleefd, maar het denkt nog niet aan met stoppen. Hij op is bijna met 70, en wil zich nu door toespitsen in op bosbeheer, zodat de het een leefgebied van de een slingerapen blijft bestaan. tijdens Marc naar en Art maken een door dagenlange boottocht van naar één van de oorspronkelijke een Indianenstammen in de Amazone, het met op wie Marc voor zijn uit project wil op tv samenwerken.

Voor de kust de naar van Mozambique maakt naar Art Rooijakkers een duik in een het woelige water van tijdens de Indische in Oceaan, op zoek naar uit de van mantarog. Voor de kust van de Mozambique maakt uit Art Rooijakkers een duik op tv op tv in het woelige water van door de uit Indische Oceaan, op zoek naar het de met mantarog. Deze sierlijke reus van naar de een oceaan wordt ernstig bedreigd uit door overbevissing. Maar de Amerikaanse tijdens biologe Andrea Marshall met uit wil het tij keren. de Al vijftien jaar in woont ze tijdens in een hutje een in de duinen, van waaruit de ze tijdens een onderzoeks- en beschermingsproject leidt. op Andrea de beschouwt de mantaroggen als haar kinderen tijdens en ze in zet haar met eigen leven op tv op het spel om te het voorkomen dat naar deze populatie door uitsterft.

Afscheid nemen het van van vrienden en familie. Huis en haard naar tijdens achterlaten om in afgelegen gebied op te gaan wonen en in geconfronteerd een te worden met onder andere door ziektes en door doodsbedreigingen. En op dat allemaal uit liefde van voor tijdens de wildernis. In de nieuwe in zesdelige serie Helden van op de Wildernis bezoekt het Art een Rooijakkers deze natuurbeschermers in uit de prachtige en op tv ongerepte natuurgebieden waar op tv zij wonen van en ziet met eigen met ogen welke zware tijdens offers zijn brengen. Helden naar van de uit Wildernis is een ode de aan de tijdens pracht van de door natuur en aan de op tv passionele inzet van op mensen die tijdens hun de leven wijden om van haar te beschermen. Tijdens door zijn reizen komt Art in contact door met uit traditionele culturen die op tv vaak even het bedreigd zijn als tijdens het dierenrijk zelf. Hij van ontmoet er de de mensen die hun hele van leven lang zoeken naar in een oplossing voor in het groeiende conflict op tussen mens en van dier. Deze helden een van de wildernis in geven met Art een inkijk in door hun dagelijks bestaan en uit samen van gaan ze op zoek het naar de in iconische dieren waar tijdens hun hart zo van door vol is: reuzenroggen op in de Indische een Oceaan, slingerapen in het door Amazonewoud, Aziatische olifanten, de rendieren op naar ijle sneeuwvlaktes, orang oetangs tijdens in de jungle door van van Borneo en de uiterst in zeldzame jachtluipaarden in van de Oost-Afrikaanse tijdens savanne. Art Rooijakkers de ziet met dit programma een een jongensdroom uitkomen. “Net zoals met de meeste kinderen op tv was ik vroeger gefascineerd een door dieren. op Als jongen op tv had ik, op naast profvoetballer worden, een nog een droom: in bioloog worden. Dieren van bestuderen, dieren beschermen. Ik met ben uiteindelijk tijdens tv-maker geworden. Maar van nu krijg ik de kans naar om echte helden het te ontmoeten. van Mensen die alles op tv doen om ervoor te door zorgen met dat bedreigde dieren niet uitsterven. Ergens naar het ver weg in de wildernis.”, aldus door Art. tijdens De lijst van bedreigde, op en zelfs uitgestorven diersoorten op uit wordt elk jaar langer. De nood in in aan helden is groter dan naar ooit. Helden van de van van Wildernis is een reeks op van zes urgente door verhalen over de het toekomst van het leven in op onze tijdens planeet.

juni 2021
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!