Programma gemist?

De Belgische Evi door van Paemelaere is 28 het jaar als zij haar leven met in België uit achter zich laat de en zich op tv vestigt op de door savanne van Guyana. Een uit Zuid-Amerikaans land met dichtbij de evenaar, waar op nog veel bedreigde diersoorten het voorkomen. Ze op tv woont op de in meest afgelegen met vee-ranch van het land en het kampeert onder de barre omstandigheden in de tijdens jungle. het Om onderzoek te doen naar naar het dier dat op haar leven veranderde: de door een grootste bedreigde kat van Zuid de Amerika: het de jaguar! Maar liefst 85% op tv van de ontbossing door in Guyana is het op op gevolg van goudwinning. In met 13 jaar uit tijd is er maar in liefst 11 % van de het oerbos gekapt. door En in daardoor staat het territorium van op tv de jaguar onder grote door het druk. Art bezoekt Evi, met die door onderzoek met dit bedreigde diersoort hoopt te van de redden.

Engelsman op tv Paul Ferber naar verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn van het onstuimige leven in Engeland, de voor een leven als het duikinstructeur de in Azië. Tien meter onder in de zeespiegel wordt hij uit geconfronteerd met de naar verwoestende op werking die sleepnet-visserij op het uit in onderwaterleven heeft. Paul uit vindt vanaf dat tijdens moment een doel naar in zijn leven: het beschermen de van bedreigde zeedieren. door Art uit reist af naar Koh Seh, een de heel klein tijdens afgelegen naar eiland voor de zuidkust van van Cambodja, de vlakbij de grens met Vietnam, waar met Paul met het zijn gezin op tv woont. Iedere avond in gaat Paul als burgerwacht de door zee door op om illegale de vissers, die de onderwaterwereld met verwoesten, weg naar te jagen. Met gevaar met voor eigen een leven...

Als het kind is de met 30-jarige Joeri op tv Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd op door naar de natuur. Urenlang kan hij op naar kleine diertjes als in mieren en insecten de kijken. Tegenwoordig de zijn het het voornamelijk de grote mensapen van in Centraal-Afrika die zijn een interesse hebben. een De avontuurlijke Joeri door vertrekt enkele jaren geleden in naar Zuid-Afrika en het Suriname om naar daar in uiterst primitieve tijdens omstandigheden onderzoek op tv te doen. En sinds uit vorig het jaar opereert hij in in Kameroen, Congo van en Gabon. Joeri onderzoekt het daar op tv of het met duurzame naar bosbouw lukt om bedreigde diersoorten naar te redden. door En van dan met name het dier dat door hem mateloos naar fascineert: in de grootste en uit sterkste mensaap die er is: op tv de gorilla! Art met gaat tijdens samen met Joeri op op zoek naar de laaglandgorilla, die naar bedreigd wordt de door illegale boskap en op de naar jacht.

De in Amerikaanse Sam Trull was de jarenlang op tv mateloos gefascineerd door apen. Ze uit wilde naar eigenlijk de tweede Jane naar Goodall worden maar met dat veranderde van uit de ene op de andere uit dag, toen ze door vijf jaar een geleden het in Costa Rica naar aankwam en oog in oog naar kwam te in staan met het sloomste, op tv maar tegelijkertijd meest in vertederende dier ter wereld: naar de op luiaard. Aan de ene kant naar staat Costa Rica met bekend als een een natuurvriendelijk land tijdens waar de een toeristen juist voor op de biodiversiteit komen, maar op tv zoals wel vaker in door naar gebieden waar mensen naar dichtbij dieren komen, op tv betalen de dieren de prijs. met Door bomenkap op tv worden luiaards gedwongen met zich over de weg of in het via elektriciteitspalen te verplaatsen. Met alle met gevolgen een van dien. Sams leven staat naar volledig het in dienst van de een luiaard. Ze rukt van 's nachts uit naar om deze dieren op tv te redden als ze op tv in nood zijn. door De gewonde luiaards tijdens van rehabiliteert ze en een zij is de eerste tijdens ter wereld die het van is met gelukt om babyluiaards op het te voeden en terug in te zetten in het tijdens de wild.

Als met kind was de 36-jarige Amerikaan van Matt Shirley op tv al bezeten van naar reptielen. uit Na een studie het aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt in van hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, een waar met het hem opvalt het dat er veel aandacht van is voor de naar bescherming van tijdens bekende bedreigde dieren naar als de chimpansee en de de olifant. Maar met niet met voor de vrijwel uitgestorven West-Afrikaanse het pantserkrokodil. Dit dier is tijdens één van de op tv meest bedreigde uit diersoorten ter wereld. Ooit op tv door waren er naar schatting 100.000, naar tegenwoordig zijn het er in in heel van West-Afrika nog maar 700. de Art reist in af in naar Ivoorkust, waar Matt op een op ware kruistocht is van tijdens om de pantserkrokodil voor uitsterven te tijdens het behoeden.

De 26-jarige op tv Nederlander Daan Smit tijdens woont het al vijf jaar in een op tv safaritent middenin tijdens de uitgestrekte op tv savanne van Zambia. Hij is uit daar naar verstoken van elke luxe met en leeft ver weg van met een de bewoonde wereld. op tv En dat allemaal vanwege de zijn liefde en toewijding de aan één dier; de naar de koning van de op tv wildernis: de leeuw! Art op bezoekt Daan in op tv het Liuwa Plain National Park, met zo groot als de de provincie Utrecht tijdens en het enige een een park in Zambia waar mensen tijdens mogen wonen. naar De leeuw heeft daar op vooral te lijden onder een de stroperij, door maar ook tijdens het innemen van naar leefgebied door de in mens zorgt ervoor dat door het dier de steeds minder voorkomt. Art uit gaat samen met op Daan door op zoek naar de leeuw, in waarvan er in nog maar zo'n tien op tv in dit gebied een leven...

Orang-oetans komen enkel in voor in Indonesië, in en dan vooral naar op het eiland door het Borneo, waar zich één van op tv de het grootste regenwouden ter wereld bevindt. in Orang-oetans komen enkel het voor in uit Indonesië, en dan vooral het op het op tv eiland Borneo, waar zich één op tv van de grootste naar regenwouden ter wereld een bevindt. Maar een dat regenwoud is op op een tijdens kleine 40 op tv jaar tijd gehalveerd, en door de orang-oetan op dreigt uit te sterven. in Art Rooijakkers ziet met op tv eigen ogen hoe dramatisch door op de toestand is, het maar ook hoe hard het er gevochten wordt om deze de grote en intelligente tijdens mensapen te met redden. Alexandra Vosmaer en van haar vriend Dirk-Jan, uit beiden begin uit dertig op tv en industrieel ontwerpers, strijden op tv elk op hun door eigen manier om het met bos én de uit orang-oetans van een toekomst te van geven.

De meeste mensen naar kennen rendieren alleen tijdens van van de kerstkaarten. Maar door Art Rooijakkers ontdekt een in Spitsbergen, op zo'n op tv 1000 een km van de de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde van dieren zijn. De meeste het mensen op kennen rendieren alleen van het de kerstkaarten. Maar Art naar Rooijakkers ontdekt op in Spitsbergen, naar op zo'n een 1000 km van de van Noordpool, hoe fascinerend deze door wilde in dieren zijn. Art ontmoet er de het Britse bioloog Nicholas op tv Tyler, die het al met bijna 40 jaar lang op tv tracht te achterhalen hoe rendieren op tv overleven een bij temperaturen tot -45°C, op op plekken waar een amper voedsel in te vinden is. In Lapland in ziet Art het het spectaculaire tijdens noorderlicht, én leert hij van van van de Sami-stam hoe een kudde op tv rendieren bij elkaar van te houden. Rendieren verliezen van wereldwijd leefgebied door door wegen- door en mijnbouw.

Art een Rooijakkers komt oog in oog van te in staan met een kudde van de uit maar liefst 100 Aziatische olifanten, te in tijdens midden van een op tv dorpsgemeenschap in het Zuiden een van Thailand. Art door Rooijakkers komt uit oog in oog te staan met naar een naar kudde van maar liefst 100 op tv Aziatische met olifanten, te met midden van een dorpsgemeenschap met in het Zuiden van uit Thailand. De op dorpelingen hebben van een haat-liefde verhouding met het deze kudde. Er zijn door al verschillende dodelijke slachtoffers door gevallen, zowel bij in door mens als dier. En nu door dreigt het conflict met verder te escaleren. naar Als dierenactiviste kwam in de Nederlandse Antoinette tijdens van der Water jarenlang naar op in voor het door lot van olifanten in gevangenschap. tijdens Maar nu naar wil ze deze tijdens wilde olifanten uit redden. Daarvoor neemt ze het een levensgevaarlijk van risico.

Art Rooijakkers ontmoet door de fascinerende Nederlandse een bioloog in Marc Van van Roosmalen: dé apenkenner van het met Amazonewoud, waar hij zich in al ruim 40 uit in jaar wijdt aan de naar studie en op tv bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers van ontmoet de fascinerende uit Nederlandse bioloog Marc Van op door Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, uit het waar hij zich van al ruim 40 jaar wijdt tijdens aan de studie en uit bescherming van van slingerapen. uit Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs de een in Braziliaanse gevangenis overleefd, maar denkt in nog niet aan in stoppen. Hij uit is bijna 70, en in wil zich nu de toespitsen de op bosbeheer, zodat de de het leefgebied van de het slingerapen blijft tijdens bestaan. Marc en op Art maken een dagenlange in boottocht naar één de van de oorspronkelijke door Indianenstammen in in de Amazone, met op wie Marc voor het zijn project wil een samenwerken.

Voor een de kust van Mozambique van maakt Art met Rooijakkers een duik door in het het woelige water van de Indische Oceaan, de het op zoek naar de het mantarog. Voor de kust met van Mozambique maakt Art de Rooijakkers met een duik naar in het woelige water van op tv de Indische Oceaan, op op zoek naar de uit mantarog. Deze op sierlijke uit reus van de oceaan naar wordt ernstig uit bedreigd door overbevissing. Maar van de Amerikaanse biologe uit Andrea Marshall wil in het tij keren. in Al vijftien jaar op woont ze in een hutje op in de op tv duinen, van waaruit ze een een onderzoeks- en op tv beschermingsproject leidt. van Andrea van beschouwt de mantaroggen als haar met kinderen en het ze zet haar het eigen leven de op het spel om te naar voorkomen de dat deze populatie door uitsterft.

Afscheid nemen met van vrienden een en familie. in Huis en haard achterlaten om naar in afgelegen gebied te een gaan wonen en naar geconfronteerd te worden op een met onder andere ziektes en tijdens doodsbedreigingen. van En dat allemaal uit liefde voor de de wildernis. de In de naar nieuwe zesdelige serie op Helden van van de Wildernis bezoekt Art Rooijakkers deze door natuurbeschermers in op de in prachtige en ongerepte natuurgebieden waar zij tijdens wonen en op tv ziet op tv met eigen ogen welke met zware offers zijn brengen. Helden een van de in Wildernis is tijdens een ode aan de de pracht van de natuur op tv en aan de in passionele op inzet van mensen uit die hun op leven wijden om uit haar te beschermen. Tijdens zijn het reizen komt Art de in contact op tv met traditionele culturen die vaak in even op tv bedreigd zijn als het met dierenrijk zelf. Hij ontmoet tijdens er de mensen die op tv hun uit hele leven lang zoeken een naar een een oplossing voor het groeiende conflict door tijdens tussen mens en dier. Deze helden naar van de op tv wildernis het geven Art een het inkijk in hun dagelijks naar bestaan en samen gaan tijdens ze op zoek naar het de iconische dieren naar waar hun hart op tv zo van vol van is: op tv reuzenroggen in de op Indische Oceaan, uit slingerapen in het Amazonewoud, Aziatische olifanten, op tv rendieren een op ijle sneeuwvlaktes, orang het oetangs in de jungle de van Borneo en op de uiterst op tv zeldzame jachtluipaarden van de tijdens Oost-Afrikaanse savanne. Art een Rooijakkers ziet met in dit programma een uit jongensdroom uitkomen. “Net op tv zoals de meeste op tv kinderen was ik uit vroeger gefascineerd door dieren. de Als jongen had ik, naar naast tijdens profvoetballer worden, nog een uit droom: bioloog worden. Dieren door bestuderen, dieren op tv beschermen. Ik ben door uiteindelijk tv-maker geworden. naar Maar nu krijg door ik de uit kans om echte helden naar te uit ontmoeten. Mensen die alles doen om de door ervoor te zorgen door dat bedreigde dieren naar niet uitsterven. Ergens ver in weg in de wildernis.”, aldus van Art. door De lijst van bedreigde, en de met zelfs uitgestorven diersoorten wordt elk op jaar langer. op De nood aan van helden is door groter dan ooit. naar Helden van de Wildernis is naar een reeks van zes op uit urgente verhalen over de een toekomst van het leven naar op onze tijdens planeet.

oktober 2020
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!