Programma gemist?

De in Belgische Evi Paemelaere naar is 28 jaar het als zij haar leven een in België achter in zich laat het en zich vestigt op de een savanne in van Guyana. Een het Zuid-Amerikaans land dichtbij de van evenaar, waar in nog veel bedreigde diersoorten door voorkomen. van Ze woont op de meest uit afgelegen uit vee-ranch van het land en het kampeert onder barre tijdens omstandigheden in de in jungle. op Om onderzoek te doen naar het uit dier dat tijdens haar leven veranderde: de het in grootste bedreigde kat van Zuid Amerika: in de jaguar! Maar op tv liefst 85% in van de ontbossing in door Guyana in is het gevolg van goudwinning. het In op 13 jaar tijd een is er maar liefst tijdens 11 % in van het oerbos gekapt. En op van daardoor staat het territorium van op de jaguar onder grote naar druk. Art naar bezoekt Evi, die het door onderzoek dit bedreigde van diersoort in hoopt te de redden.

Engelsman Paul Ferber in verruilt zo'n vijftien de jaar geleden een zijn uit onstuimige leven in de Engeland, voor een tijdens leven als duikinstructeur in Azië. door Tien de meter onder de zeespiegel tijdens wordt hij geconfronteerd met het de verwoestende werking door die op sleepnet-visserij op het naar onderwaterleven heeft. Paul vindt vanaf dat op moment een doel van de in zijn leven: op tv het beschermen van bedreigde zeedieren. Art op tv tijdens reist af naar Koh Seh, een tijdens heel een klein afgelegen eiland in voor de zuidkust een van Cambodja, vlakbij de door grens met Vietnam, naar waar Paul met door zijn van gezin woont. Iedere op tv avond gaat Paul als het burgerwacht de zee uit op om illegale vissers, die op tv door de onderwaterwereld verwoesten, weg te jagen. door Met van gevaar voor tijdens eigen leven...

Als het kind is de de 30-jarige Joeri Zwerts uit in Eindhoven al naar gefascineerd door de natuur. in Urenlang tijdens kan hij naar kleine diertjes naar als mieren en tijdens insecten kijken. Tegenwoordig op tv zijn het voornamelijk de in in grote mensapen in van Centraal-Afrika die zijn interesse hebben. op tv De avontuurlijke uit Joeri vertrekt enkele jaren geleden door naar Zuid-Afrika naar en door Suriname om daar in uiterst van primitieve omstandigheden onderzoek te op tv van doen. En sinds vorig een jaar opereert hij in in Kameroen, in Congo en Gabon. Joeri onderzoekt daar het of het van met duurzame op tv bosbouw lukt om in bedreigde diersoorten te naar redden. En dan met name naar het dier dat met hem mateloos fascineert: uit de grootste op tv en sterkste het mensaap die er is: de de gorilla! in Art gaat samen met het Joeri op zoek een naar de laaglandgorilla, die tijdens door bedreigd wordt door illegale boskap en op de naar jacht.

De op Amerikaanse Sam Trull naar was jarenlang op tv mateloos gefascineerd door apen. van Ze wilde op eigenlijk de tweede Jane Goodall een worden maar dat veranderde van van door de ene op de van andere dag, toen naar ze vijf uit jaar geleden op in Costa Rica aankwam en een oog in door oog kwam te staan met met het sloomste, van maar in tegelijkertijd meest vertederende dier ter wereld: een de luiaard. Aan van op de ene kant staat Costa van Rica bekend als het een natuurvriendelijk op land waar de de toeristen juist voor de op tv biodiversiteit komen, tijdens maar zoals wel vaker in in gebieden waar mensen op tv dichtbij dieren van komen, betalen de dieren een de prijs. op Door bomenkap worden luiaards met gedwongen zich door over de van weg of via elektriciteitspalen op tv te verplaatsen. op tv Met alle gevolgen uit van dien. Sams leven in staat volledig in een dienst van de luiaard. in Ze rukt 's van nachts uit uit om deze op dieren te een redden als ze in nood in zijn. De gewonde luiaards tijdens rehabiliteert de ze en zij is de met eerste ter tijdens wereld die het is met het gelukt om babyluiaards op tv op te voeden in en terug te zetten een in het de wild.

Als kind was uit de van 36-jarige Amerikaan Matt de Shirley al bezeten van reptielen. door Na een op tv studie aan de prestigieuze in Yale universiteit, belandt uit hij vijftien op tv jaar het geleden in West-Afrika, waar het hem de opvalt dat op er veel aandacht door is voor de op bescherming van bekende in bedreigde het dieren als de chimpansee en de het olifant. Maar een niet voor de vrijwel tijdens uitgestorven West-Afrikaanse op tv pantserkrokodil. Dit dier naar is één van op de meest bedreigde naar diersoorten ter wereld. een Ooit een waren er naar schatting een 100.000, tegenwoordig zijn het naar er in heel West-Afrika tijdens nog de maar 700. op tv Art reist af met naar Ivoorkust, waar Matt het op een ware kruistocht op is om op tv de pantserkrokodil voor door uitsterven te een behoeden.

De op tv 26-jarige Nederlander Daan Smit woont de al vijf op tv jaar in een safaritent op tv middenin van de uitgestrekte savanne het van Zambia. Hij is daar een door verstoken van elke luxe en de leeft door ver weg van de bewoonde een wereld. En dat tijdens allemaal vanwege zijn het liefde en toewijding aan op één een dier; de koning van met de wildernis: de leeuw! een Art het bezoekt Daan in van het Liuwa Plain National Park, uit zo een groot als de provincie op Utrecht met en het enige park in Zambia het waar mensen op mogen wonen. het De leeuw heeft daar van vooral de te lijden onder met de stroperij, maar uit ook het innemen van op leefgebied door van de mens zorgt ervoor van dat het dier steeds op tv minder voorkomt. Art van gaat door samen met Daan op zoek door naar de de leeuw, waarvan naar er nog maar zo'n naar tien in dit gebied van leven...

Orang-oetans op tv komen enkel met voor in Indonesië, en dan het vooral van op het eiland Borneo, waar het zich één van de van met grootste regenwouden ter de wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel naar voor in Indonesië, van en van dan vooral op het eiland op tv Borneo, van waar zich één van de in grootste een regenwouden ter wereld bevindt. een Maar dat regenwoud naar is op een kleine 40 een jaar tijd een gehalveerd, en een de orang-oetan dreigt uit een te sterven. Art naar Rooijakkers ziet de met eigen naar ogen hoe dramatisch de toestand is, het in maar ook hoe hard met er gevochten met wordt om deze met grote en intelligente mensapen te uit redden. Alexandra Vosmaer op en haar met vriend Dirk-Jan, beiden begin een dertig de en industrieel ontwerpers, strijden elk naar op door hun eigen manier om van het bos op én de orang-oetans een toekomst te het van geven.

De met meeste mensen kennen door rendieren alleen op tv van de kerstkaarten. het Maar Art Rooijakkers ontdekt in op Spitsbergen, op de zo'n 1000 km de van de Noordpool, hoe fascinerend uit deze wilde dieren met zijn. tijdens De meeste mensen door kennen rendieren in alleen van de kerstkaarten. op Maar Art Rooijakkers ontdekt door in Spitsbergen, op op zo'n 1000 km van tijdens uit de Noordpool, hoe fascinerend deze met wilde dieren door zijn. Art ontmoet er de van Britse bioloog Nicholas met de Tyler, die al bijna een 40 jaar lang tracht op tv te achterhalen hoe tijdens rendieren overleven bij met temperaturen tot -45°C, op in plekken het waar amper voedsel te een vinden is. In Lapland van uit ziet Art het spectaculaire noorderlicht, én door uit leert hij van de Sami-stam hoe op een kudde rendieren het bij elkaar te met houden. Rendieren verliezen met wereldwijd leefgebied door een wegen- en uit mijnbouw.

Art Rooijakkers komt door op oog in oog te het staan met een kudde van de maar liefst 100 met Aziatische olifanten, tijdens te op midden van een dorpsgemeenschap in door het Zuiden van Thailand. door Art tijdens Rooijakkers komt oog in in oog te staan in met een kudde van een maar liefst een 100 Aziatische olifanten, uit te midden van tijdens een dorpsgemeenschap in het een Zuiden van Thailand. de De dorpelingen met hebben op tv een haat-liefde verhouding met deze kudde. op Er zijn al van verschillende dodelijke slachtoffers door naar gevallen, zowel bij mens als in dier. En nu met dreigt het conflict de verder te escaleren. Als op met dierenactiviste kwam de een Nederlandse Antoinette van een der Water jarenlang uit op voor het lot van olifanten tijdens uit in gevangenschap. Maar een nu wil ze deze naar wilde olifanten redden. Daarvoor neemt uit ze een een levensgevaarlijk de risico.

Art Rooijakkers ontmoet het de naar fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van een uit Roosmalen: dé apenkenner van een het Amazonewoud, op tv waar hij zich tijdens al ruim 40 jaar wijdt aan de de studie en door op tv bescherming van slingerapen. een Art Rooijakkers ontmoet de de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van in Roosmalen: dé apenkenner in van het Amazonewoud, van de waar hij zich al tijdens ruim 40 uit jaar wijdt aan de studie en op bescherming van slingerapen. de op Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs een van Braziliaanse door gevangenis overleefd, maar uit denkt nog de niet aan stoppen. Hij op tv is bijna 70, en van wil op tv zich nu toespitsen op bosbeheer, zodat in de het leefgebied op tv van de slingerapen naar blijft bestaan. Marc met en op Art maken een dagenlange door boottocht naar uit één van tijdens de oorspronkelijke Indianenstammen in de Amazone, op met wie de Marc door voor zijn project wil door samenwerken.

Voor de kust uit van Mozambique op tv maakt Art met Rooijakkers een duik in het tijdens woelige tijdens water van in de Indische Oceaan, op zoek met naar de uit mantarog. Voor de kust van van Mozambique de maakt Art Rooijakkers met een duik in het de woelige water van de een Indische Oceaan, op van zoek het naar de mantarog. Deze op sierlijke reus van in de oceaan op tv wordt ernstig bedreigd door naar overbevissing. naar Maar de Amerikaanse op biologe Andrea Marshall wil het tij door keren. de Al vijftien op jaar woont ze de in een hutje door in de duinen, van waaruit ze naar het een onderzoeks- en tijdens beschermingsproject leidt. Andrea beschouwt naar de mantaroggen als haar op kinderen op tv en ze zet haar eigen uit leven op het spel met om tijdens te voorkomen dat een deze populatie naar uitsterft.

Afscheid nemen van in vrienden en naar familie. met Huis en haard achterlaten om in in afgelegen gebied het te gaan met wonen en geconfronteerd te worden tijdens tijdens met onder andere met ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal naar uit de liefde voor de wildernis. naar In de uit nieuwe zesdelige serie de Helden van de Wildernis uit bezoekt Art Rooijakkers tijdens deze van natuurbeschermers in de prachtige en naar ongerepte op tv natuurgebieden waar zij wonen het en ziet met eigen op ogen welke zware offers van zijn brengen. Helden het van de met Wildernis tijdens is een ode aan de het pracht van de natuur naar een en aan de van passionele inzet van mensen door die hun naar leven wijden om haar te de beschermen. Tijdens zijn reizen naar komt een Art in contact met de traditionele culturen die vaak door even bedreigd met zijn als het dierenrijk met zelf. Hij uit ontmoet er de mensen die een naar hun hele leven lang zoeken het naar een oplossing voor van het tijdens groeiende conflict het tussen mens en dier. het Deze helden van de wildernis het geven Art het een inkijk in hun de dagelijks bestaan en door samen de gaan ze op zoek uit naar de iconische met dieren waar hun uit hart een zo van vol is: een reuzenroggen in de uit Indische Oceaan, slingerapen in het het Amazonewoud, het Aziatische olifanten, rendieren op met ijle in sneeuwvlaktes, orang oetangs in de door jungle van op Borneo en door de uiterst zeldzame naar jachtluipaarden van de Oost-Afrikaanse savanne. Art Rooijakkers op tv ziet met een dit een programma een jongensdroom uitkomen. “Net zoals de op tv meeste uit kinderen was ik vroeger de gefascineerd door dieren. Als een jongen had ik, met naast profvoetballer op tv worden, nog een droom: de uit bioloog worden. Dieren bestuderen, het dieren beschermen. Ik ben met uiteindelijk tv-maker geworden. Maar een nu krijg uit ik de kans om door echte van helden te ontmoeten. Mensen die op met alles doen om ervoor te zorgen tijdens met dat bedreigde dieren niet uitsterven. naar Ergens ver weg het in de wildernis.”, aldus op in Art. De lijst van bedreigde, en op tv zelfs uitgestorven de diersoorten van wordt elk jaar langer. op tv De nood aan van helden is op groter dan ooit. Helden van de naar Wildernis op tv is een op reeks van zes urgente in verhalen over uit de toekomst van tijdens het leven op onze in planeet.

augustus 2019
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord