Programma gemist?

De het Belgische Evi Paemelaere is 28 op jaar als zij van haar leven de in België het achter zich laat en uit zich vestigt op tijdens de savanne van het Guyana. Een Zuid-Amerikaans de land dichtbij de evenaar, van waar nog met veel op bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op op de meest met afgelegen vee-ranch van het het land door en kampeert onder barre door omstandigheden in de jungle. het Om de onderzoek te doen naar met het dier de dat haar in leven veranderde: de grootste bedreigde kat op tv van in Zuid Amerika: de de jaguar! Maar liefst 85% van in de ontbossing op in Guyana is de het gevolg van goudwinning. naar een In 13 jaar tijd de is er maar liefst het 11 % tijdens van het oerbos van gekapt. En daardoor op staat het territorium door van de jaguar onder grote het druk. op tv Art bezoekt Evi, die de door op onderzoek dit bedreigde diersoort hoopt te op tv op tv redden.

Engelsman Paul Ferber op tv verruilt zo'n vijftien uit jaar geleden zijn het onstuimige naar leven in Engeland, naar voor een leven als duikinstructeur met in Azië. Tien in meter op tv onder de tijdens zeespiegel wordt hij geconfronteerd met het de uit verwoestende werking die met sleepnet-visserij op het onderwaterleven heeft. in Paul vindt in vanaf dat moment een tijdens doel met in zijn leven: het beschermen in van bedreigde zeedieren. een Art op tv reist af naar op Koh Seh, een heel klein naar afgelegen met eiland voor de zuidkust van Cambodja, de vlakbij op de grens met tijdens Vietnam, waar door Paul met zijn gezin een woont. Iedere avond gaat naar Paul als burgerwacht de door zee de op om door illegale vissers, die de onderwaterwereld verwoesten, naar de weg te jagen. op tv Met gevaar voor met eigen leven...

Als in kind is de de 30-jarige Joeri op tv Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door door de natuur. Urenlang op tv kan hij naar op tv kleine diertjes een als met mieren en insecten van kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de het grote mensapen in op Centraal-Afrika die zijn het in interesse hebben. De avontuurlijke in Joeri vertrekt enkele jaren geleden naar uit naar Zuid-Afrika en Suriname om het daar in het uiterst primitieve omstandigheden onderzoek te op tv doen. En sinds met vorig jaar opereert met hij op in Kameroen, Congo het en Gabon. Joeri in onderzoekt daar of het met het duurzame van bosbouw lukt op om bedreigde diersoorten te redden. En het dan door met name het dier dat de hem mateloos het fascineert: de grootste op tv en tijdens sterkste mensaap die een er is: de een gorilla! Art gaat samen de met Joeri op van zoek naar de laaglandgorilla, op tv die bedreigd met wordt door illegale een boskap en van de jacht.

De naar Amerikaanse Sam door Trull was jarenlang een mateloos gefascineerd door apen. op tv Ze wilde eigenlijk de tweede op tv Jane Goodall in worden maar op tv dat veranderde van naar de ene op de op tv andere uit dag, toen ze vijf jaar geleden een in door Costa Rica aankwam en oog de in oog tijdens kwam te het staan met het sloomste, maar tijdens tegelijkertijd meest met vertederende dier tijdens ter wereld: de luiaard. met Aan in de ene kant staat Costa Rica naar bekend een als een natuurvriendelijk land waar door de op toeristen juist voor met de biodiversiteit komen, maar zoals met wel een vaker in tijdens gebieden waar mensen dichtbij dieren de komen, betalen de met dieren de tijdens prijs. Door bomenkap door worden luiaards gedwongen van zich over de weg of met via elektriciteitspalen te het verplaatsen. Met door alle van gevolgen van dien. uit Sams leven staat door volledig in dienst van de tijdens luiaard. Ze rukt een 's naar nachts uit om door deze dieren te redden als de ze in nood zijn. op tv De gewonde luiaards op rehabiliteert met ze en in zij is de eerste ter naar wereld die het het is gelukt om naar babyluiaards op het te voeden en terug van te zetten op in het een wild.

Als kind tijdens was de 36-jarige Amerikaan op Matt Shirley op tv al bezeten van reptielen. een het Na een studie aan de prestigieuze naar Yale universiteit, belandt naar hij vijftien jaar op tv op geleden in West-Afrika, waar het de hem opvalt de dat er veel aandacht tijdens is een voor de bescherming van van bekende bedreigde dieren als de op tv tijdens chimpansee en de olifant. Maar niet het voor de op vrijwel uitgestorven West-Afrikaanse met pantserkrokodil. het Dit dier is één uit van de meest bedreigde diersoorten een op tv ter wereld. Ooit uit waren er naar met schatting 100.000, tegenwoordig zijn de het er in heel West-Afrika tijdens nog op maar 700. Art reist af uit naar Ivoorkust, waar de met Matt op een ware kruistocht is de om de pantserkrokodil door voor uit uitsterven te op behoeden.

De 26-jarige Nederlander door Daan Smit woont het al vijf in jaar in een safaritent van middenin de een uitgestrekte savanne van van Zambia. Hij is naar daar de verstoken van elke luxe en leeft het ver weg de van de bewoonde wereld. met En de dat allemaal vanwege met zijn liefde en naar toewijding aan één de dier; de koning van van de wildernis: door de leeuw! Art bezoekt Daan met in het op Liuwa in Plain National Park, zo door groot als de uit provincie Utrecht en het een enige op tv park in Zambia waar mensen mogen van wonen. De tijdens leeuw in heeft daar vooral te lijden onder het de stroperij, maar de ook het innemen met op van leefgebied door de mens op tv zorgt ervoor een dat het dier steeds minder de voorkomt. Art gaat door van samen met Daan op zoek op naar door de leeuw, waarvan er nog maar op zo'n tien in het dit gebied naar leven...

Orang-oetans naar komen enkel door voor in Indonesië, een en dan vooral op van het eiland een Borneo, waar zich één van uit de grootste regenwouden door ter wereld in bevindt. Orang-oetans komen enkel voor van in Indonesië, en op dan door vooral op een het eiland Borneo, waar zich één tijdens een van de grootste regenwouden ter naar wereld bevindt. Maar door dat door regenwoud is op een de kleine 40 jaar naar tijd gehalveerd, en in de orang-oetan dreigt uit te van het sterven. Art Rooijakkers ziet met met eigen door ogen hoe dramatisch de de toestand is, maar ook hoe van hard naar er gevochten wordt op tv om deze grote naar en intelligente mensapen te op redden. Alexandra tijdens Vosmaer en haar vriend het Dirk-Jan, het beiden begin dertig en met industrieel ontwerpers, strijden op elk op hun de eigen manier op tv om het bos én de een orang-oetans een van toekomst te van geven.

De meeste van mensen kennen met rendieren alleen van de kerstkaarten. van Maar Art Rooijakkers naar ontdekt door in Spitsbergen, op een zo'n 1000 km op tv van de de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren een door zijn. De meeste door mensen kennen rendieren alleen van de een kerstkaarten. een Maar Art door Rooijakkers ontdekt in een Spitsbergen, op zo'n 1000 km naar van de Noordpool, hoe naar fascinerend deze wilde uit naar dieren zijn. Art ontmoet er de het Britse bioloog een Nicholas Tyler, die met al bijna 40 uit jaar lang met tracht te achterhalen hoe rendieren uit overleven bij temperaturen tijdens tot -45°C, door op plekken tijdens waar amper voedsel te een vinden is. het In Lapland ziet Art op het spectaculaire noorderlicht, én uit leert hij het van de Sami-stam hoe op het een kudde rendieren bij een elkaar te een houden. Rendieren verliezen wereldwijd leefgebied door uit wegen- en op tv mijnbouw.

Art tijdens Rooijakkers komt het oog in oog te staan het met tijdens een kudde van maar liefst 100 van naar Aziatische olifanten, te midden van een tijdens dorpsgemeenschap van in het Zuiden van Thailand. de uit Art Rooijakkers komt oog in in oog te op tv staan met een kudde naar van maar liefst op 100 Aziatische met olifanten, te midden de van een dorpsgemeenschap in het de tijdens Zuiden van Thailand. De dorpelingen op hebben een haat-liefde verhouding door met deze kudde. met Er zijn al door verschillende dodelijke een slachtoffers gevallen, zowel naar bij mens het als dier. En tijdens nu dreigt het conflict verder de te escaleren. Als een dierenactiviste kwam de de met Nederlandse Antoinette van door der Water jarenlang op voor het naar met lot van olifanten in gevangenschap. in Maar het nu wil ze deze wilde olifanten van redden. Daarvoor neemt van ze een met levensgevaarlijk de risico.

Art Rooijakkers ontmoet met de fascinerende op Nederlandse met bioloog Marc Van uit Roosmalen: dé apenkenner van van het Amazonewoud, de waar hij zich met al ruim 40 jaar wijdt tijdens aan naar de studie en bescherming van slingerapen. in Art een Rooijakkers ontmoet een de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van een Roosmalen: dé apenkenner op van op het Amazonewoud, waar hij uit zich al in ruim 40 jaar wijdt aan van de studie in en bescherming tijdens van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen naar en zelfs het een Braziliaanse gevangenis van overleefd, naar maar denkt nog niet aan in stoppen. Hij in is bijna op 70, en wil uit zich nu toespitsen op bosbeheer, uit zodat de het tijdens leefgebied van de op slingerapen blijft de bestaan. Marc en Art met maken een naar dagenlange boottocht naar één van met de uit oorspronkelijke Indianenstammen in de op tv Amazone, door met wie Marc voor zijn in project tijdens wil samenwerken.

Voor door de kust van uit Mozambique maakt in Art Rooijakkers een duik op tv in het woelige water van de naar de Indische Oceaan, tijdens op zoek naar de mantarog. de Voor de in kust van Mozambique in maakt Art Rooijakkers een duik met van in het woelige water van de naar Indische Oceaan, op de zoek naar de in in mantarog. Deze sierlijke reus van de door oceaan wordt ernstig in bedreigd door een overbevissing. Maar de Amerikaanse tijdens biologe Andrea Marshall met wil het het tij keren. in Al vijftien jaar uit woont ze in een door hutje in de door duinen, van op tv waaruit ze een onderzoeks- en tijdens beschermingsproject leidt. van Andrea beschouwt de mantaroggen op tv als haar met kinderen en ze uit zet haar eigen naar leven op het van spel om te voorkomen door het dat deze populatie uit uitsterft.

Afscheid nemen van op vrienden op en familie. Huis en op tv haard achterlaten het om in afgelegen gebied op tv te gaan op wonen en geconfronteerd te op worden met onder andere in ziektes uit en doodsbedreigingen. En dat allemaal met uit uit liefde voor de wildernis. de In de in nieuwe zesdelige serie een Helden van de Wildernis bezoekt naar Art Rooijakkers uit deze natuurbeschermers in de het de prachtige en ongerepte natuurgebieden waar naar zij het wonen en ziet met eigen ogen op welke naar zware offers zijn brengen. Helden een van de de Wildernis is het een ode aan de pracht van door van de natuur door en aan de passionele inzet met van een mensen die hun leven wijden om op haar te op tv beschermen. Tijdens zijn reizen komt van Art in contact het in met traditionele culturen die vaak even in op bedreigd zijn als het dierenrijk zelf. de Hij op tv ontmoet er de op tv mensen die hun de hele leven lang van zoeken naar een een oplossing voor het groeiende het conflict het tussen mens en het dier. Deze helden met van de wildernis geven Art een naar de inkijk in hun dagelijks naar bestaan en met samen gaan ze op zoek naar de een de iconische dieren waar de hun hart in zo van vol is: reuzenroggen van in door de Indische Oceaan, slingerapen in het tijdens Amazonewoud, Aziatische olifanten, in rendieren op op ijle tijdens sneeuwvlaktes, orang oetangs op in de jungle op tv van Borneo en de uiterst uit zeldzame jachtluipaarden van de de Oost-Afrikaanse savanne. Art uit Rooijakkers ziet met op tv dit programma op een jongensdroom uitkomen. “Net met zoals de tijdens meeste kinderen was van ik vroeger gefascineerd door door dieren. Als de jongen had ik, naast met profvoetballer worden, op tv nog een droom: bioloog worden. met Dieren bestuderen, op tv dieren beschermen. Ik ben op uiteindelijk tv-maker op tv geworden. Maar nu krijg ik op de kans in om echte helden te in ontmoeten. Mensen die in alles doen om van ervoor met te zorgen op tv dat bedreigde dieren niet op tv uitsterven. Ergens ver op tv weg in door de wildernis.”, aldus Art. de De lijst van bedreigde, en in met zelfs uitgestorven diersoorten wordt een elk jaar langer. De met nood aan helden is in groter dan de ooit. Helden de van de de Wildernis is een op tv reeks van zes urgente verhalen door over de het toekomst van het naar leven op onze met planeet.

januari 2020
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!