Programma gemist?

Orang-oetans in komen enkel voor uit in Indonesië, en van dan vooral op het eiland met in Borneo, waar zich één uit van de grootste regenwouden ter het wereld bevindt. tijdens Orang-oetans uit komen enkel voor in Indonesië, en tijdens dan vooral op de het eiland Borneo, de waar uit zich één van de grootste de regenwouden ter wereld de de bevindt. Maar dat regenwoud is op met een in kleine 40 van jaar tijd gehalveerd, uit en de orang-oetan dreigt van uit te sterven. Art een Rooijakkers ziet met de eigen ogen hoe een dramatisch de toestand is, met maar op tv ook hoe in hard er gevochten in wordt om deze grote uit en intelligente mensapen te redden. in een Alexandra Vosmaer en haar vriend op Dirk-Jan, in beiden begin dertig en industrieel ontwerpers, op strijden op tv elk op hun eigen van manier om het de bos én de op tv orang-oetans een uit toekomst te een geven.

De op meeste mensen kennen rendieren alleen in in van de kerstkaarten. Maar Art door Rooijakkers ontdekt in op tv Spitsbergen, op op zo'n 1000 km in van de Noordpool, hoe fascinerend naar van deze wilde dieren zijn. uit De meeste mensen kennen van rendieren alleen naar van de kerstkaarten. Maar Art door Rooijakkers ontdekt in een Spitsbergen, op door zo'n tijdens 1000 km van de op Noordpool, hoe fascinerend deze een wilde dieren zijn. tijdens Art in ontmoet er de Britse bioloog Nicholas een Tyler, die met al bijna 40 uit jaar lang tracht op te achterhalen hoe rendieren op tv overleven bij een temperaturen tot -45°C, op door plekken waar met amper voedsel te vinden op is. In in Lapland ziet Art het op tv spectaculaire noorderlicht, én naar de leert hij van de tijdens Sami-stam hoe door een kudde rendieren uit bij elkaar te houden. Rendieren verliezen op een wereldwijd leefgebied door uit wegen- en mijnbouw.

Art Rooijakkers komt tijdens oog op tv in oog te staan met door een op kudde van maar een liefst 100 met Aziatische olifanten, te uit midden van een dorpsgemeenschap in het het Zuiden van Thailand. op tv tijdens Art Rooijakkers komt oog in oog van te door staan met een kudde tijdens van het maar liefst 100 Aziatische olifanten, te tijdens midden van een een de dorpsgemeenschap in het een Zuiden van Thailand. De dorpelingen de hebben een haat-liefde tijdens verhouding met het deze kudde. in Er zijn al verschillende op tv dodelijke slachtoffers gevallen, zowel bij tijdens mens als in dier. En de nu dreigt het conflict verder op tv te escaleren. Als de tijdens dierenactiviste kwam de het Nederlandse Antoinette van der Water naar jarenlang op een voor het lot uit van olifanten in gevangenschap. Maar het nu van wil ze deze uit wilde olifanten redden. Daarvoor neemt tijdens ze een het levensgevaarlijk door risico.

Art het Rooijakkers ontmoet de in fascinerende Nederlandse de bioloog Marc Van Roosmalen: dé de apenkenner van het tijdens Amazonewoud, met waar hij zich het al ruim 40 jaar tijdens wijdt aan de studie en door bescherming van slingerapen. tijdens Art Rooijakkers ontmoet de de fascinerende Nederlandse met bioloog naar Marc Van Roosmalen: dé tijdens apenkenner van het tijdens Amazonewoud, door waar hij zich al met ruim 40 een jaar wijdt aan de naar studie en uit bescherming van slingerapen. door Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs een een Braziliaanse gevangenis overleefd, uit door maar denkt nog uit niet aan stoppen. Hij naar is bijna 70, en wil op tv zich in nu toespitsen op naar bosbeheer, zodat de van het leefgebied uit van de slingerapen blijft bestaan. in Marc en Art maken met een uit dagenlange boottocht naar één van van op tv de oorspronkelijke Indianenstammen in de naar Amazone, met wie naar Marc uit voor zijn project met wil samenwerken.

Voor door de kust van op Mozambique maakt Art op tv Rooijakkers een duik het in het woelige water van naar de Indische Oceaan, op tv op een zoek naar tijdens de mantarog. Voor de de kust van Mozambique met maakt Art Rooijakkers een duik een in de het woelige water van het de Indische Oceaan, op het zoek naar in de mantarog. Deze sierlijke de op tv reus van de oceaan wordt een ernstig bedreigd een door overbevissing. Maar de op Amerikaanse biologe de Andrea Marshall wil naar het tij keren. door Al vijftien jaar woont van ze in een uit hutje in de duinen, naar van door waaruit ze een onderzoeks- met en beschermingsproject leidt. in Andrea het beschouwt de mantaroggen als met haar kinderen en ze op zet haar eigen leven uit op het spel uit om te op tv voorkomen van dat deze populatie een uitsterft.

Afscheid op nemen van vrienden op en familie. de Huis en haard achterlaten om met in afgelegen gebied te met gaan wonen het en geconfronteerd te worden het met met onder andere ziektes en met doodsbedreigingen. En dat allemaal het uit liefde voor op de wildernis. door In de naar nieuwe zesdelige serie Helden van het het de Wildernis bezoekt Art Rooijakkers deze een natuurbeschermers op tv in de naar prachtige en ongerepte natuurgebieden waar het zij wonen en naar ziet met eigen op tv ogen welke zware naar offers zijn brengen. het Helden van de Wildernis het de is een ode aan de pracht naar van op de natuur naar en aan de passionele een inzet van mensen een die hun leven wijden op om een haar te beschermen. Tijdens zijn reizen komt naar Art in contact de met traditionele van culturen die vaak even tijdens uit bedreigd zijn als het dierenrijk zelf. de het Hij ontmoet er de mensen die in naar hun hele leven lang zoeken het naar een oplossing voor de het met groeiende conflict tussen mens en naar uit dier. Deze helden van de wildernis op tv de geven Art een inkijk de in hun dagelijks naar bestaan en samen gaan uit ze op op tv zoek naar de met iconische dieren waar hun hart naar zo van naar vol is: uit reuzenroggen in de op Indische Oceaan, slingerapen in het door een Amazonewoud, Aziatische olifanten, rendieren een op ijle sneeuwvlaktes, het orang oetangs in de in jungle van van Borneo en de uiterst een zeldzame jachtluipaarden van de de Oost-Afrikaanse savanne. Art uit Rooijakkers ziet met dit in programma een op jongensdroom uitkomen. “Net zoals de een meeste kinderen van was ik vroeger naar gefascineerd door in dieren. Als van jongen had ik, naast profvoetballer in worden, nog een een droom: bioloog worden. de Dieren bestuderen, uit dieren beschermen. Ik ben uiteindelijk naar tv-maker geworden. Maar met nu de krijg ik de kans op tv om echte helden naar te ontmoeten. Mensen die tijdens door alles doen om ervoor op tv te zorgen dat bedreigde in dieren uit niet uitsterven. Ergens ver weg in door de wildernis.”, door aldus Art. De van lijst van bedreigde, en op tv zelfs uitgestorven uit diersoorten de wordt elk jaar langer. een De nood aan helden een is groter dan ooit. de Helden van van de Wildernis is een met tijdens reeks van zes urgente verhalen uit over de toekomst in van in het leven op onze van planeet.

december 2017
18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord