Programma gemist?

De Belgische Evi van Paemelaere is in 28 jaar als op tv zij op haar leven in België achter zich naar laat en zich uit vestigt op de naar savanne van Guyana. tijdens tijdens Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, tijdens waar tijdens nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. op tv Ze woont op op de de meest afgelegen vee-ranch van van het land en op kampeert in onder barre omstandigheden in tijdens de jungle. Om op tv onderzoek te doen naar het het dier met dat haar leven van veranderde: de grootste bedreigde kat op tv van door Zuid Amerika: tijdens de jaguar! Maar liefst op tv 85% van de ontbossing van in Guyana op tv is het gevolg het van goudwinning. door In 13 jaar in tijd is er met maar liefst 11 % van het met oerbos gekapt. En door daardoor staat tijdens het in territorium van de jaguar onder grote een het druk. Art bezoekt Evi, die de door onderzoek dit bedreigde uit diersoort door hoopt te naar redden.

Engelsman naar Paul Ferber verruilt zo'n van vijftien jaar geleden het zijn onstuimige met leven in Engeland, voor een een leven het als duikinstructeur in naar Azië. Tien meter onder de in zeespiegel wordt hij de geconfronteerd met door de verwoestende werking van die op sleepnet-visserij op het onderwaterleven uit heeft. Paul vindt vanaf dat uit moment op een doel in zijn leven: tijdens het beschermen van door in bedreigde zeedieren. Art van reist af naar Koh Seh, een het heel klein afgelegen met met eiland voor de zuidkust een van Cambodja, vlakbij de grens van met Vietnam, waar de Paul met zijn in gezin woont. Iedere in avond naar gaat Paul als burgerwacht van de zee in op om illegale een vissers, die de door onderwaterwereld verwoesten, weg te jagen. met Met gevaar naar voor van eigen leven...

Als naar kind is de de 30-jarige Joeri met Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door door de natuur. de Urenlang kan hij tijdens naar naar kleine diertjes als uit mieren en insecten met kijken. Tegenwoordig zijn het op voornamelijk de van grote mensapen in tijdens Centraal-Afrika die zijn in interesse hebben. De avontuurlijke Joeri vertrekt uit enkele jaren het geleden naar Zuid-Afrika en op Suriname om uit daar in uiterst met primitieve omstandigheden onderzoek uit te op tv doen. En sinds een vorig jaar opereert de hij in Kameroen, een Congo en Gabon. op Joeri onderzoekt daar of van het met op duurzame bosbouw lukt op tv om bedreigde diersoorten een te redden. En dan met in name op het dier dat hem tijdens mateloos fascineert: de grootste het en tijdens sterkste mensaap die er is: tijdens de gorilla! door Art gaat samen met naar Joeri op zoek naar van de laaglandgorilla, uit die tijdens bedreigd wordt door illegale boskap uit en de tijdens jacht.

De Amerikaanse in Sam Trull was jarenlang op op tv mateloos gefascineerd door apen. Ze in wilde eigenlijk de op tweede in Jane Goodall worden maar van dat veranderde door van de ene op de uit andere naar dag, toen ze vijf jaar geleden in in Costa Rica een tijdens aankwam en oog in oog tijdens kwam tijdens te staan met in het sloomste, maar tegelijkertijd meest door vertederende dier ter op wereld: de luiaard. op tv Aan met de ene kant staat een Costa Rica bekend als een van van natuurvriendelijk land waar de toeristen juist op tv voor de biodiversiteit van op komen, maar zoals wel vaker de in gebieden tijdens waar mensen dichtbij in dieren komen, betalen tijdens de dieren de van prijs. Door op bomenkap worden luiaards uit gedwongen zich over de weg in of via elektriciteitspalen te uit de verplaatsen. Met alle gevolgen van een dien. Sams het leven staat volledig in het dienst van de op tv luiaard. Ze rukt 's van nachts uit op tv om deze tijdens dieren te redden als in ze in nood op zijn. De gewonde luiaards het rehabiliteert ze en een zij is de op tv eerste uit ter wereld die het door is gelukt om naar babyluiaards op te door voeden en terug te met zetten in van het door wild.

Als het kind was de door 36-jarige Amerikaan een Matt Shirley al een bezeten van reptielen. Na een studie op tv aan op de prestigieuze Yale universiteit, belandt een hij vijftien jaar in een geleden in West-Afrika, waar uit het hem opvalt dat de er met veel aandacht is voor met de bescherming op van bekende bedreigde dieren als naar de chimpansee en op de olifant. Maar tijdens niet voor de vrijwel uit op tv uitgestorven West-Afrikaanse pantserkrokodil. Dit dier het is één in van de uit meest bedreigde diersoorten ter op wereld. Ooit naar waren er naar schatting 100.000, op tegenwoordig zijn het een er in heel op West-Afrika op nog maar 700. de Art reist af van naar Ivoorkust, waar Matt op op een ware kruistocht door is op tv om de pantserkrokodil voor uitsterven te met door behoeden.

De naar 26-jarige Nederlander Daan het Smit woont al door vijf jaar in in een safaritent middenin de uit uitgestrekte savanne op van Zambia. Hij met is daar verstoken de van elke luxe en in leeft ver op tv weg van een de bewoonde wereld. En in dat allemaal door vanwege zijn liefde en uit toewijding aan één tijdens dier; de koning in van de in wildernis: de leeuw! een Art bezoekt Daan in het het Liuwa Plain National de Park, zo groot de als de provincie tijdens Utrecht en het enige in park in in Zambia naar waar mensen mogen wonen. de De leeuw heeft daar vooral het te het lijden onder de de stroperij, maar ook tijdens het innemen van leefgebied door uit een de mens zorgt ervoor dat het een dier van steeds minder voorkomt. op tv Art gaat op tv samen met Daan op met zoek naar de leeuw, waarvan het naar er nog maar van zo'n tien in dit de gebied leven...

Orang-oetans uit komen enkel voor door in Indonesië, in en dan vooral op het door eiland naar Borneo, waar zich één van naar de grootste regenwouden op tv ter wereld bevindt. Orang-oetans naar komen een enkel voor in Indonesië, door en dan vooral op op het eiland het Borneo, door waar zich één de van de grootste regenwouden tijdens ter wereld een bevindt. Maar dat op regenwoud is op een kleine 40 tijdens het jaar tijd gehalveerd, en in de orang-oetan dreigt uit te een sterven. tijdens Art Rooijakkers ziet uit met eigen ogen tijdens hoe dramatisch de toestand op is, maar in ook hoe hard er tijdens gevochten wordt tijdens om deze grote en intelligente het mensapen op tv te redden. Alexandra Vosmaer en uit haar vriend een Dirk-Jan, beiden begin dertig op tijdens en industrieel ontwerpers, strijden elk in op hun eigen manier een om het uit bos én de de orang-oetans een toekomst de te op tv geven.

De in meeste mensen kennen rendieren tijdens alleen van op tv de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers tijdens een ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 tijdens km door van de Noordpool, hoe een fascinerend met deze wilde dieren zijn. De op meeste van mensen kennen rendieren alleen van de tijdens kerstkaarten. naar Maar Art Rooijakkers ontdekt een in Spitsbergen, het op zo'n 1000 uit km van van de Noordpool, hoe fascinerend deze een wilde dieren zijn. met Art door ontmoet er de van Britse bioloog Nicholas Tyler, die tijdens al bijna 40 jaar naar lang tracht te op van achterhalen hoe rendieren overleven op bij temperaturen tot -45°C, op het plekken waar de amper voedsel te met vinden is. In door Lapland ziet Art de het spectaculaire noorderlicht, door én leert hij van op door de Sami-stam hoe uit een kudde rendieren bij elkaar de te houden. Rendieren in verliezen door wereldwijd leefgebied door wegen- en uit mijnbouw.

Art naar Rooijakkers komt oog in oog het het te staan met een kudde uit van in maar liefst 100 Aziatische olifanten, op te midden van een met dorpsgemeenschap in in het Zuiden door van Thailand. uit Art Rooijakkers komt oog in oog op tv te de staan met een kudde van met maar liefst 100 tijdens Aziatische olifanten, van te midden naar van een dorpsgemeenschap in het op tv Zuiden van Thailand. de op De dorpelingen hebben een haat-liefde uit verhouding met deze kudde. van het Er zijn al verschillende dodelijke op tv slachtoffers gevallen, een zowel bij mens tijdens als dier. En nu op dreigt in het conflict verder te escaleren. Als in dierenactiviste kwam tijdens de Nederlandse Antoinette van de der op Water jarenlang op voor het uit op tv lot van olifanten in gevangenschap. Maar met nu wil ze in deze wilde olifanten naar de redden. Daarvoor neemt ze een levensgevaarlijk op het risico.

Art het Rooijakkers ontmoet de op fascinerende Nederlandse met bioloog Marc Van Roosmalen: uit dé apenkenner van het Amazonewoud, uit de waar hij zich al het ruim 40 jaar wijdt de aan op tv de studie en bescherming op van slingerapen. Art Rooijakkers in ontmoet naar de fascinerende Nederlandse tijdens bioloog Marc Van Roosmalen: dé op tv apenkenner van naar het Amazonewoud, waar de hij zich al ruim 40 de jaar wijdt aan op tv naar de studie en bescherming op van slingerapen. de Marc heeft doodsbedreigingen en op tv zelfs een op Braziliaanse gevangenis overleefd, maar door denkt nog niet aan stoppen. van Hij is de bijna 70, en wil door zich nu het toespitsen naar op bosbeheer, zodat de naar het leefgebied van de slingerapen op tv een blijft bestaan. Marc en met Art maken een dagenlange boottocht op naar het één van de oorspronkelijke Indianenstammen uit in in de Amazone, met naar wie Marc een voor zijn project uit wil samenwerken.

Voor in de kust van Mozambique op maakt Art de Rooijakkers een duik in het door woelige uit water van op de Indische Oceaan, op van zoek naar de op mantarog. Voor de tijdens kust van Mozambique maakt naar Art Rooijakkers een duik naar in het het woelige water van op de Indische Oceaan, naar op zoek op naar de een mantarog. Deze sierlijke in reus van de oceaan tijdens wordt ernstig bedreigd door overbevissing. een tijdens Maar de Amerikaanse biologe Andrea op tv Marshall wil in het tij keren. op tv Al vijftien op jaar woont ze in een een hutje door in de duinen, van waaruit ze van een onderzoeks- van en beschermingsproject leidt. Andrea van beschouwt de door mantaroggen als haar kinderen op op tv en ze zet tijdens haar eigen leven op het spel naar om te op tv voorkomen dat van deze populatie de uitsterft.

Afscheid op tv nemen van vrienden uit en familie. Huis de en haard achterlaten het om in afgelegen gebied door te gaan wonen van en geconfronteerd te worden op met onder andere naar ziektes tijdens en doodsbedreigingen. En een dat allemaal uit liefde door voor de op tv wildernis. In een de nieuwe zesdelige serie Helden met van uit de Wildernis bezoekt Art Rooijakkers een deze natuurbeschermers in tijdens de prachtige en ongerepte uit de natuurgebieden waar zij wonen en met ziet met op tv eigen ogen welke in zware offers zijn brengen. Helden door van de naar Wildernis op tv is een ode aan de pracht tijdens van de natuur door en aan door de met passionele inzet van mensen tijdens die hun door leven wijden om haar te op beschermen. Tijdens zijn reizen komt het naar Art in contact met traditionele een culturen die vaak met even bedreigd zijn als naar het op tv dierenrijk zelf. op tv Hij ontmoet er de uit mensen die uit hun hele leven lang zoeken op tv naar een oplossing voor van het groeiende op conflict tussen mens en met dier. tijdens Deze helden van de naar wildernis geven Art op een naar inkijk in hun met dagelijks bestaan en tijdens samen gaan ze op zoek op tv naar de iconische dieren tijdens waar hun een hart het zo van vol de is: reuzenroggen in de Indische Oceaan, op slingerapen op in het Amazonewoud, Aziatische olifanten, de naar rendieren op ijle sneeuwvlaktes, orang oetangs naar in de een jungle van Borneo de en de het uiterst zeldzame jachtluipaarden het van de Oost-Afrikaanse savanne. Art van Rooijakkers ziet een met dit programma door een jongensdroom uitkomen. “Net zoals de een meeste kinderen van was ik vroeger gefascineerd de door het dieren. Als uit jongen had ik, het naast profvoetballer worden, nog een op droom: naar bioloog worden. Dieren het bestuderen, dieren beschermen. Ik ben op uiteindelijk tv-maker geworden. een Maar nu krijg ik een de kans naar om op echte helden te op ontmoeten. Mensen die alles in doen om ervoor te uit zorgen dat bedreigde van dieren niet uitsterven. de Ergens ver weg in op de van wildernis.”, aldus door Art. De lijst van het bedreigde, en zelfs uitgestorven naar diersoorten wordt elk van jaar langer. De een nood aan helden is met groter dan ooit. uit Helden van in de Wildernis op tv is een op tv reeks van zes urgente met verhalen over de toekomst de van door het leven op onze uit planeet.

november 2018
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord