Programma gemist?

De Belgische naar Evi Paemelaere tijdens is 28 jaar als met zij haar leven op tv in België achter het zich van laat en zich vestigt op in de naar savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans naar land een dichtbij de evenaar, waar nog veel tijdens bedreigde diersoorten de voorkomen. door Ze woont op de uit meest afgelegen vee-ranch op tv van het het land en kampeert het onder barre omstandigheden in de jungle. van Om onderzoek op te doen naar het uit dier dat haar op tv op tv leven veranderde: de grootste bedreigde kat op van Zuid Amerika: het tijdens de jaguar! Maar liefst 85% van op tv de een ontbossing in Guyana is met het gevolg van met goudwinning. In 13 tijdens jaar tijd is er uit maar tijdens liefst 11 % van het met oerbos gekapt. En tijdens op tv daardoor staat het territorium van de een jaguar onder grote van druk. Art bezoekt naar Evi, tijdens die door onderzoek dit bedreigde van diersoort een hoopt te met redden.

Engelsman Paul door Ferber verruilt zo'n door vijftien jaar geleden een zijn onstuimige leven de in Engeland, op voor een leven als het duikinstructeur van in Azië. Tien meter onder het de zeespiegel wordt hij het geconfronteerd van met de verwoestende werking uit die sleepnet-visserij door op het in onderwaterleven heeft. Paul vindt vanaf dat tijdens moment uit een doel in zijn leven: tijdens het beschermen van de bedreigde zeedieren. de Art op reist af naar Koh een Seh, een heel klein afgelegen door een eiland voor de zuidkust van Cambodja, naar vlakbij de tijdens grens met Vietnam, waar met Paul met zijn uit tijdens gezin woont. Iedere avond gaat het Paul met als burgerwacht de zee op om naar illegale naar vissers, die de onderwaterwereld verwoesten, door weg te in jagen. Met gevaar door voor eigen uit leven...

Als door kind is tijdens de 30-jarige Joeri Zwerts tijdens uit Eindhoven al gefascineerd van door de het natuur. Urenlang kan hij een naar met kleine diertjes als mieren naar en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het het voornamelijk van de grote mensapen in naar Centraal-Afrika die zijn met interesse hebben. in De avontuurlijke Joeri op tv vertrekt enkele jaren een geleden naar Zuid-Afrika het en Suriname uit om daar in uiterst primitieve in omstandigheden onderzoek te van naar doen. En sinds van vorig jaar opereert hij in Kameroen, een Congo en een Gabon. door Joeri onderzoekt daar of van het met duurzame bosbouw van lukt om bedreigde naar diersoorten naar te redden. En dan met name op tv het dier dat van hem mateloos fascineert: op tv de tijdens grootste en sterkste mensaap een die er is: door de gorilla! Art gaat de samen met Joeri een op tijdens zoek naar van de laaglandgorilla, die bedreigd wordt door door illegale boskap en tijdens de het jacht.

De Amerikaanse naar Sam Trull was jarenlang met mateloos gefascineerd door naar apen. Ze tijdens wilde in eigenlijk de tweede Jane tijdens Goodall worden maar dat veranderde met van de op tv ene op de in andere dag, toen uit ze op tv vijf jaar geleden in Costa uit Rica het aankwam en oog in van oog kwam te staan met uit het sloomste, maar door tegelijkertijd het meest vertederende naar dier ter wereld: een de luiaard. Aan op tv de ene kant staat Costa naar Rica van bekend als een op natuurvriendelijk land waar de een toeristen juist op voor de biodiversiteit komen, een maar zoals tijdens wel vaker in gebieden waar mensen het dichtbij dieren het komen, betalen de dieren in de prijs. de Door met bomenkap worden luiaards gedwongen zich door over de weg of een van via elektriciteitspalen te verplaatsen. Met alle een gevolgen op tv van dien. Sams leven staat tijdens met volledig in dienst van een de luiaard. naar Ze rukt 's nachts uit naar om een deze dieren te redden als ze door uit in nood zijn. De gewonde van luiaards rehabiliteert ze door en zij van is de een eerste ter wereld een die het is gelukt om een babyluiaards op een te voeden in en terug te zetten op in het met wild.

Als kind het was de 36-jarige Amerikaan op Matt Shirley al een bezeten van door reptielen. Na een studie tijdens aan de van prestigieuze Yale universiteit, de belandt de hij vijftien jaar geleden in de West-Afrika, waar de het hem een opvalt dat er veel met aandacht is voor met de bescherming van bekende bedreigde de dieren naar als de chimpansee en de uit olifant. Maar niet het voor de vrijwel uit uitgestorven West-Afrikaanse uit pantserkrokodil. Dit tijdens dier is één het van de meest bedreigde diersoorten de ter tijdens wereld. Ooit van waren er naar schatting uit 100.000, tegenwoordig tijdens zijn het er in heel een West-Afrika nog maar uit 700. Art reist een af naar Ivoorkust, tijdens waar op Matt op een ware kruistocht de is met om de pantserkrokodil voor uitsterven te het het behoeden.

De 26-jarige het Nederlander Daan Smit op woont al met vijf jaar in van een safaritent een middenin de uitgestrekte door savanne van Zambia. Hij is daar met op tv verstoken van elke luxe in en leeft ver weg van tijdens de bewoonde het wereld. En dat naar allemaal door vanwege zijn liefde met en toewijding aan één uit dier; de koning met van de wildernis: de naar leeuw! Art bezoekt op tv Daan in het Liuwa door Plain National Park, van zo groot op als de provincie Utrecht op tv en een het enige park tijdens in Zambia waar tijdens mensen mogen met wonen. De leeuw heeft daar vooral door op te lijden onder tijdens de stroperij, maar ook het innemen in met van leefgebied door de door mens zorgt ervoor door dat het dier steeds van minder voorkomt. Art tijdens gaat samen met Daan een op zoek naar naar de leeuw, waarvan de er een nog maar in zo'n tien in dit gebied het leven...

Orang-oetans het komen enkel uit voor in Indonesië, uit en dan vooral op het eiland in Borneo, waar zich door één van van de grootste uit regenwouden ter een wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor van in tijdens Indonesië, en dan met vooral op het eiland Borneo, op waar zich één naar van het de grootste regenwouden ter de wereld bevindt. Maar door dat regenwoud is van op een op tv kleine 40 naar jaar tijd gehalveerd, en de orang-oetan met dreigt uit te een sterven. Art Rooijakkers op tv ziet door met eigen ogen hoe dramatisch met een de toestand is, het maar ook hoe hard er in gevochten wordt om tijdens deze grote naar en intelligente mensapen tijdens te redden. Alexandra Vosmaer op en haar tijdens vriend Dirk-Jan, beiden met begin dertig en industrieel op tv ontwerpers, strijden elk op naar hun de eigen manier om naar het bos op én de orang-oetans een toekomst te de op geven.

De uit meeste mensen kennen rendieren door alleen van naar de kerstkaarten. van Maar Art Rooijakkers tijdens ontdekt in Spitsbergen, op zo'n op tv 1000 km van de door Noordpool, hoe tijdens fascinerend deze wilde dieren van zijn. De tijdens meeste mensen kennen naar rendieren alleen van de uit kerstkaarten. Maar op tv Art Rooijakkers ontdekt in op tv Spitsbergen, op zo'n de 1000 km door van op tv de Noordpool, hoe fascinerend op deze wilde dieren uit zijn. Art ontmoet er de op tv Britse van bioloog Nicholas Tyler, die tijdens al bijna op 40 jaar op lang tracht te achterhalen de hoe rendieren overleven bij van temperaturen met tot -45°C, op uit plekken waar amper voedsel op te vinden met is. In Lapland ziet door Art het spectaculaire tijdens noorderlicht, én van leert hij van de Sami-stam hoe naar een op kudde rendieren bij elkaar te het houden. Rendieren met verliezen wereldwijd de leefgebied door tijdens wegen- en mijnbouw.

Art Rooijakkers van komt door oog in oog te staan met op een kudde van de maar liefst 100 op Aziatische olifanten, naar te de midden van een dorpsgemeenschap in uit het Zuiden naar van Thailand. de Art Rooijakkers komt op oog in oog in te staan met een kudde van uit maar liefst 100 tijdens Aziatische tijdens olifanten, te midden van een uit op dorpsgemeenschap in het Zuiden van naar Thailand. De dorpelingen hebben de een haat-liefde tijdens verhouding met deze kudde. uit Er in zijn al verschillende dodelijke de slachtoffers gevallen, het zowel bij uit mens als dier. het En nu dreigt het conflict verder uit op te escaleren. Als in dierenactiviste kwam de met Nederlandse Antoinette van der Water jarenlang door op van voor het lot van in olifanten in gevangenschap. Maar uit nu naar wil ze deze wilde op tv olifanten redden. in Daarvoor neemt ze een naar levensgevaarlijk naar risico.

Art tijdens Rooijakkers ontmoet de door fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van uit een Roosmalen: dé apenkenner van met het Amazonewoud, waar hij met zich al ruim van 40 jaar op tv wijdt aan de de studie en bescherming van in slingerapen. Art door Rooijakkers ontmoet de fascinerende tijdens Nederlandse op bioloog Marc Van Roosmalen: een dé apenkenner een van het Amazonewoud, waar hij zich in al op tv ruim 40 jaar wijdt aan uit met de studie en in bescherming van slingerapen. de Marc heeft doodsbedreigingen en tijdens zelfs een Braziliaanse de gevangenis overleefd, in maar denkt nog niet aan stoppen. op Hij op is bijna 70, en wil het zich nu met toespitsen naar op bosbeheer, zodat de tijdens het leefgebied van de een slingerapen tijdens blijft bestaan. Marc op tv en Art maken een dagenlange boottocht de naar één van naar de oorspronkelijke op Indianenstammen in de Amazone, tijdens met door wie Marc van voor zijn project uit wil samenwerken.

Voor het de kust door van Mozambique maakt op tv Art Rooijakkers een duik uit in het woelige een water van de de Indische Oceaan, uit op zoek naar de de mantarog. Voor de de kust van Mozambique maakt het Art Rooijakkers een op duik in het woelige op water van de met Indische op Oceaan, op zoek naar van de mantarog. op tv Deze sierlijke reus op tv van de door oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. met op Maar de Amerikaanse uit biologe Andrea Marshall in wil het tij keren. Al het vijftien met jaar woont ze in een het hutje in de duinen, van van tijdens waaruit ze door een onderzoeks- en beschermingsproject leidt. op tv Andrea beschouwt de op tv mantaroggen als haar van kinderen en ze met zet haar van eigen leven op van het spel om te op tv voorkomen dat tijdens deze populatie uit uitsterft.

Afscheid door nemen van door vrienden en familie. uit Huis en haard achterlaten om met in afgelegen gebied te door gaan op tv wonen en met geconfronteerd te worden met onder andere een ziektes en doodsbedreigingen. een En dat allemaal het uit liefde in voor uit de wildernis. In de in nieuwe zesdelige op tv serie Helden van de in Wildernis bezoekt op tv Art Rooijakkers deze van natuurbeschermers in de prachtige in en ongerepte natuurgebieden uit waar zij naar wonen en ziet met door eigen ogen op tv welke zware offers zijn de brengen. Helden van de een Wildernis is een in ode aan de pracht op van de de natuur de en aan de een passionele inzet van mensen die op tv hun naar leven wijden om haar te naar beschermen. Tijdens zijn reizen op tv komt met Art in contact met op tv traditionele culturen naar die vaak even bedreigd zijn als naar op tv het dierenrijk zelf. Hij ontmoet er in de mensen die de hun hele leven op lang zoeken naar een met een oplossing voor het groeiende conflict het tussen een mens en dier. door Deze helden door van de wildernis geven door Art een inkijk in naar hun door dagelijks bestaan en samen gaan ze het op zoek naar door de iconische de dieren waar hun in hart zo van de vol in is: reuzenroggen in de Indische Oceaan, de met slingerapen in het Amazonewoud, uit Aziatische olifanten, rendieren op naar ijle sneeuwvlaktes, orang oetangs naar in de de jungle tijdens van Borneo en de uiterst de zeldzame jachtluipaarden op tv van de Oost-Afrikaanse savanne. Art Rooijakkers uit ziet met van dit programma een jongensdroom naar uitkomen. “Net het zoals de meeste kinderen een was ik vroeger tijdens gefascineerd door dieren. van Als jongen had de ik, door naast profvoetballer worden, nog naar een droom: bioloog worden. Dieren naar bestuderen, een dieren beschermen. Ik van ben uiteindelijk in tv-maker geworden. Maar het nu krijg ik in de kans om echte door helden te ontmoeten. Mensen uit die alles doen om een ervoor tijdens te zorgen dat naar bedreigde dieren het niet uitsterven. Ergens ver weg in op in de wildernis.”, aldus Art. De lijst met van met bedreigde, en zelfs uitgestorven diersoorten in wordt elk jaar op tv langer. De nood naar met aan helden is de groter dan ooit. Helden van op de Wildernis op tv is een uit reeks van zes urgente verhalen een over in de toekomst van door het leven op onze op tv planeet.

september 2020
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!