Programma gemist?

De op tv Belgische Evi op Paemelaere is 28 jaar als zij het haar leven in op tv België achter op tv zich laat en het zich op tv vestigt op de savanne van Guyana. uit Een Zuid-Amerikaans tijdens land dichtbij door de evenaar, waar nog veel door bedreigde diersoorten voorkomen. op tv naar Ze woont op tijdens de meest afgelegen vee-ranch van de het uit land en kampeert onder barre uit omstandigheden in de de jungle. Om onderzoek het te doen naar het het dier dat haar op tv leven de veranderde: de grootste uit bedreigde kat van Zuid met Amerika: de jaguar! Maar van liefst 85% van een op tv de ontbossing in Guyana op tv is het gevolg van goudwinning. op In 13 jaar met tijd is er op maar in liefst 11 % van van het oerbos gekapt. met En daardoor op tv staat het territorium van van de jaguar onder een grote druk. tijdens Art bezoekt Evi, die door uit onderzoek dit met bedreigde diersoort hoopt uit te een redden.

Engelsman de Paul Ferber verruilt zo'n van vijftien jaar geleden zijn in onstuimige leven in op Engeland, voor naar een uit leven als duikinstructeur in Azië. op Tien op tv meter onder de zeespiegel uit wordt hij geconfronteerd met naar de van verwoestende werking die sleepnet-visserij op op het onderwaterleven heeft. tijdens Paul vindt op vanaf dat door moment een doel in op zijn leven: met het beschermen van bedreigde zeedieren. Art tijdens naar reist af naar Koh Seh, naar een heel klein van afgelegen eiland voor op de zuidkust met van Cambodja, vlakbij op tv de grens met Vietnam, waar tijdens Paul met op zijn gezin de woont. Iedere avond gaat Paul tijdens als uit burgerwacht de zee op een om illegale vissers, met die de onderwaterwereld verwoesten, door weg door te jagen. Met gevaar voor tijdens op tv eigen leven...

Als het kind is de door 30-jarige Joeri van Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door uit de de natuur. Urenlang op kan hij naar kleine diertjes als uit uit mieren en insecten kijken. Tegenwoordig een zijn het voornamelijk met de door grote mensapen in op Centraal-Afrika die zijn interesse hebben. De uit avontuurlijke Joeri vertrekt de op enkele jaren geleden naar tijdens Zuid-Afrika en Suriname om daar in door in uiterst primitieve omstandigheden onderzoek te uit op tv doen. En sinds vorig tijdens jaar opereert hij in Kameroen, tijdens Congo van en Gabon. Joeri onderzoekt daar door of het met door duurzame bosbouw lukt op tv om bedreigde diersoorten uit uit te redden. En dan met name naar het dier een dat hem tijdens mateloos fascineert: de grootste en op tv tijdens sterkste mensaap die door er is: de gorilla! door Art gaat samen met Joeri uit op met zoek naar de door laaglandgorilla, die bedreigd door wordt door illegale boskap uit en de naar jacht.

De op Amerikaanse Sam in Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door door apen. een Ze wilde eigenlijk de op tweede Jane Goodall worden van maar op dat veranderde tijdens van de ene op op tv de andere dag, in toen ze vijf jaar geleden het in Costa Rica de in aankwam en oog in oog uit kwam te uit staan met het door sloomste, maar op tegelijkertijd meest vertederende tijdens dier ter wereld: de luiaard. Aan tijdens de ene een kant uit staat Costa Rica bekend van als een van natuurvriendelijk land waar de van toeristen juist voor door de biodiversiteit komen, maar zoals op tv wel de vaker in gebieden waar tijdens mensen dichtbij naar dieren komen, betalen door de dieren uit de prijs. Door bomenkap het worden luiaards op gedwongen zich over de weg of uit via elektriciteitspalen te een verplaatsen. Met alle het met gevolgen van dien. in Sams leven staat tijdens volledig in dienst van van de luiaard. Ze rukt de 's een nachts uit om deze het dieren te redden tijdens als ze in naar nood zijn. De naar gewonde luiaards rehabiliteert ze tijdens en zij is de het eerste ter in wereld een die het is gelukt van om babyluiaards op te voeden uit en terug te naar zetten in het uit van wild.

Als een kind was de 36-jarige tijdens Amerikaan Matt de Shirley al bezeten door van reptielen. Na een studie naar met aan de prestigieuze Yale een universiteit, belandt met hij vijftien jaar naar geleden in West-Afrika, waar het op tv hem uit opvalt dat er veel op tv aandacht is voor het de bescherming van bekende door bedreigde dieren als in de chimpansee en de het olifant. Maar niet naar naar voor de vrijwel uitgestorven tijdens West-Afrikaanse pantserkrokodil. Dit dier is met één van door de meest op bedreigde diersoorten ter in wereld. Ooit op tv waren er naar schatting 100.000, tegenwoordig de zijn door het er in naar heel West-Afrika nog tijdens maar 700. Art reist af op naar Ivoorkust, waar in Matt op een een ware een kruistocht is om de pantserkrokodil naar voor uitsterven op te naar behoeden.

De tijdens 26-jarige Nederlander Daan Smit woont met al het vijf jaar van in een safaritent middenin de uitgestrekte in tijdens savanne van Zambia. Hij is op daar verstoken van het elke luxe en op tv leeft ver met weg van op de bewoonde wereld. En in dat allemaal vanwege uit zijn liefde en toewijding aan tijdens één dier; de de koning van door de wildernis: uit de leeuw! Art bezoekt de Daan in het van Liuwa Plain de National Park, met zo groot als in de provincie Utrecht met en het enige park uit in Zambia waar mensen door mogen wonen. De leeuw tijdens heeft tijdens daar vooral te lijden van onder de stroperij, maar met ook het innemen door een van leefgebied door de mens naar zorgt op tv ervoor dat het dier steeds minder op tv voorkomt. met Art gaat samen tijdens met Daan op van zoek naar naar de leeuw, waarvan er door nog maar zo'n op tien in dit gebied met leven...

Orang-oetans komen van enkel op tv voor in Indonesië, en dan van vooral op het op eiland Borneo, waar zich het één van de naar op grootste regenwouden ter door wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel door voor in Indonesië, en de dan vooral op met het op tv eiland Borneo, door waar zich één van de grootste op tv regenwouden op ter wereld bevindt. Maar dat uit regenwoud het is op een kleine uit 40 jaar tijd gehalveerd, uit en de orang-oetan in dreigt door uit te sterven. Art uit Rooijakkers ziet op tv met eigen op tv ogen hoe dramatisch de toestand op tv is, de maar ook hoe hard er met gevochten de wordt om deze grote en intelligente met mensapen te een redden. Alexandra Vosmaer van en haar naar vriend Dirk-Jan, naar beiden begin dertig van en industrieel ontwerpers, tijdens strijden elk op hun eigen naar manier om het op tv bos én de door orang-oetans een toekomst te op de geven.

De naar meeste mensen kennen rendieren alleen een van de tijdens kerstkaarten. Maar Art naar Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, uit op zo'n 1000 in de km van de Noordpool, hoe de fascinerend de deze wilde dieren zijn. een De meeste mensen van kennen rendieren alleen van het de kerstkaarten. Maar door Art Rooijakkers ontdekt op tv in Spitsbergen, in op zo'n 1000 km het van de Noordpool, met hoe in fascinerend deze wilde dieren zijn. Art met in ontmoet er de op Britse bioloog Nicholas Tyler, die al uit bijna 40 door jaar lang tracht te tijdens achterhalen hoe uit rendieren overleven bij temperaturen door tot uit -45°C, op plekken tijdens waar amper door voedsel te vinden is. In Lapland in ziet in Art het spectaculaire noorderlicht, door én leert hij van van naar de Sami-stam hoe een door kudde rendieren bij uit elkaar te houden. in Rendieren verliezen wereldwijd leefgebied door met wegen- en met mijnbouw.

Art Rooijakkers tijdens komt oog een in oog te staan op met een de kudde van maar liefst op 100 door Aziatische olifanten, te midden op van een dorpsgemeenschap naar in het Zuiden van uit Thailand. Art Rooijakkers een komt oog in door oog te met staan met een kudde tijdens van maar liefst de 100 Aziatische met olifanten, te midden van in een dorpsgemeenschap het in het Zuiden van Thailand. van De uit dorpelingen hebben een haat-liefde verhouding op tv met op tv deze kudde. Er uit zijn al verschillende in dodelijke slachtoffers gevallen, tijdens zowel bij mens in als dier. tijdens En nu dreigt het conflict verder de te escaleren. Als op tv dierenactiviste kwam met de Nederlandse Antoinette tijdens van der naar Water jarenlang op voor het tijdens lot van naar olifanten in gevangenschap. Maar tijdens het nu wil ze deze op wilde olifanten redden. Daarvoor neemt een ze een in levensgevaarlijk naar risico.

Art Rooijakkers door ontmoet de fascinerende van Nederlandse bioloog het Marc Van tijdens Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, de waar op hij zich al ruim 40 door de jaar wijdt aan de de studie en bescherming op van slingerapen. uit Art Rooijakkers ontmoet de tijdens fascinerende Nederlandse een bioloog Marc Van uit Roosmalen: dé apenkenner van het op tv Amazonewoud, met waar hij zich al ruim in 40 de jaar wijdt aan de naar studie en bescherming van slingerapen. door Marc heeft doodsbedreigingen uit en zelfs een een Braziliaanse op tv gevangenis overleefd, maar in denkt nog door niet aan stoppen. Hij uit is bijna 70, en wil de zich op tv nu toespitsen op bosbeheer, in zodat de het het leefgebied de van de slingerapen uit blijft bestaan. Marc het en Art maken een dagenlange door boottocht naar één uit van de de oorspronkelijke Indianenstammen in het de Amazone, een met wie Marc voor zijn project het wil door samenwerken.

Voor uit de kust van in Mozambique maakt Art Rooijakkers een met duik in tijdens het woelige water van tijdens een de Indische Oceaan, op zoek van naar de mantarog. uit Voor de de kust van een Mozambique maakt Art Rooijakkers een naar duik in het het woelige water het van de Indische Oceaan, op het zoek op tv naar de mantarog. Deze het sierlijke reus op tv van de tijdens oceaan wordt ernstig bedreigd naar door overbevissing. Maar de tijdens Amerikaanse biologe Andrea in Marshall met wil het tij keren. de Al vijftien naar jaar woont ze in uit een hutje in het de duinen, van waaruit met ze een het onderzoeks- en beschermingsproject tijdens leidt. Andrea beschouwt de in mantaroggen op als haar kinderen op tv en ze zet haar in eigen leven naar op het spel om te voorkomen tijdens dat met deze populatie het uitsterft.

Afscheid uit nemen van met vrienden en familie. Huis met en haard achterlaten door om in afgelegen gebied op te gaan wonen en van geconfronteerd te worden van met onder het andere ziektes de en doodsbedreigingen. En van dat allemaal uit het liefde voor de met wildernis. In de nieuwe zesdelige van serie Helden van van uit de Wildernis bezoekt Art Rooijakkers deze tijdens natuurbeschermers in de door door prachtige en ongerepte natuurgebieden waar uit zij wonen tijdens en ziet met op eigen ogen welke uit zware offers zijn brengen. van Helden van de Wildernis een is in een ode de aan de pracht van de op natuur en aan de tijdens op tv passionele inzet van mensen die hun door op tv leven wijden om een haar te beschermen. Tijdens op zijn reizen komt Art in contact met met traditionele een culturen uit die vaak even in bedreigd zijn als van het dierenrijk zelf. Hij ontmoet er met de mensen die op hun hele een leven lang zoeken uit naar een oplossing met voor het het groeiende conflict tussen mens en uit dier. Deze met helden door van de wildernis geven de Art een de inkijk in hun dagelijks van bestaan en uit samen gaan ze op zoek op tv naar naar de iconische dieren waar hun uit hart zo op van vol is: in reuzenroggen in de Indische Oceaan, in slingerapen in naar het Amazonewoud, Aziatische tijdens olifanten, rendieren op de ijle sneeuwvlaktes, orang tijdens oetangs in de uit jungle met van Borneo en het de uiterst zeldzame jachtluipaarden van de van Oost-Afrikaanse savanne. Art door Rooijakkers ziet met met dit programma een jongensdroom op tv uitkomen. “Net zoals het de meeste kinderen op was het ik vroeger gefascineerd door dieren. naar Als op tv jongen had ik, naast profvoetballer worden, van nog een droom: een bioloog worden. van Dieren bestuderen, dieren beschermen. van tijdens Ik ben uiteindelijk tv-maker geworden. op Maar met nu krijg ik de kans door om echte helden te met met ontmoeten. Mensen die alles doen een om ervoor op tv te zorgen dat naar bedreigde dieren niet uitsterven. Ergens op ver weg naar in naar de wildernis.”, aldus van Art. De lijst van bedreigde, en tijdens door zelfs uitgestorven diersoorten wordt elk jaar op tv langer. De nood uit aan helden is uit groter dan het ooit. Helden op van de Wildernis met is een reeks van zes het urgente door verhalen over de van toekomst van op tv het leven op onze op planeet.

januari 2019
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord