Programma gemist?

De in Belgische Evi Paemelaere in is 28 jaar het als zij haar op leven in België achter zich in naar laat en zich vestigt op een de savanne op tv van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land op tv dichtbij de tijdens evenaar, waar nog veel op bedreigde diersoorten op tv voorkomen. Ze woont op op de meest op afgelegen vee-ranch van het in land en tijdens kampeert onder door barre omstandigheden in de jungle. op tv Om met onderzoek te doen naar naar het dier dat haar met met leven veranderde: de grootste bedreigde het kat de van Zuid Amerika: in de jaguar! Maar liefst 85% van van de ontbossing van in Guyana een is het gevolg het van goudwinning. een In 13 jaar tijd is er in door maar liefst 11 % de van het oerbos op tv gekapt. En daardoor staat op het territorium naar van de jaguar onder op tv grote op druk. Art bezoekt Evi, die een door onderzoek dit bedreigde op tv diersoort op hoopt te door redden.

Engelsman Paul op tv Ferber de verruilt zo'n vijftien jaar geleden op zijn in onstuimige leven in Engeland, voor een de de leven als duikinstructeur in Azië. een Tien meter onder de het zeespiegel door wordt hij geconfronteerd met de in verwoestende werking die naar sleepnet-visserij uit op het onderwaterleven heeft. Paul met vindt vanaf tijdens dat moment een doel in in een zijn leven: het beschermen de van bedreigde zeedieren. Art door reist af naar op tv Koh Seh, door een heel klein het afgelegen eiland in voor de in zuidkust van Cambodja, een vlakbij de grens met Vietnam, waar een Paul met uit zijn gezin woont. Iedere een avond gaat Paul door een als burgerwacht de door zee op om illegale een vissers, die de onderwaterwereld een verwoesten, weg door te jagen. Met gevaar naar voor door eigen leven...

Als het kind is de 30-jarige de Joeri Zwerts de uit Eindhoven al gefascineerd door op tv de natuur. door Urenlang kan het hij naar de kleine diertjes als mieren het en insecten kijken. de Tegenwoordig zijn het voornamelijk de een grote mensapen in op Centraal-Afrika met die zijn tijdens interesse hebben. De avontuurlijke een Joeri vertrekt enkele jaren uit geleden naar Zuid-Afrika naar en het Suriname om daar op tv in uiterst primitieve omstandigheden onderzoek te uit doen. En sinds tijdens vorig jaar door opereert hij in Kameroen, door Congo en Gabon. in Joeri door onderzoekt daar of het door met tijdens duurzame bosbouw lukt om bedreigde op diersoorten te redden. En uit dan met de name op tv het dier dat hem mateloos tijdens fascineert: de door grootste en sterkste tijdens mensaap die de er is: de met gorilla! Art gaat samen een met Joeri een op zoek naar de tijdens laaglandgorilla, die bedreigd tijdens wordt door illegale boskap en de door de jacht.

De Amerikaanse het Sam Trull was de jarenlang op mateloos gefascineerd door apen. Ze in wilde eigenlijk de in tweede Jane uit Goodall worden maar dat naar veranderde van de de ene op de andere van dag, naar toen ze van vijf jaar geleden uit in Costa Rica naar aankwam en oog in oog kwam met het te staan met het sloomste, met maar tegelijkertijd door meest vertederende dier een ter wereld: de luiaard. Aan het de ene kant van staat op tv Costa Rica bekend als een met natuurvriendelijk land in waar door de toeristen juist voor de in biodiversiteit komen, maar zoals van wel vaker in een gebieden van waar mensen dichtbij dieren komen, op betalen de dieren tijdens de prijs. Door met bomenkap worden een luiaards op tv gedwongen zich over het de weg of op tv via elektriciteitspalen te verplaatsen. Met uit alle gevolgen in van dien. Sams met leven staat volledig in dienst in van de in luiaard. Ze een rukt 's nachts uit op om deze dieren te door redden tijdens als ze een in nood zijn. het De gewonde luiaards rehabiliteert ze en in zij is de op tv uit eerste ter wereld tijdens die het is gelukt om uit babyluiaards op te voeden in een en terug te zetten op in het van wild.

Als kind het was de 36-jarige Amerikaan in Matt een Shirley al bezeten van reptielen. uit Na naar een studie aan de prestigieuze naar Yale universiteit, een belandt hij door vijftien jaar met geleden in West-Afrika, waar het het hem opvalt naar dat er veel aandacht is op voor de in bescherming van bekende bedreigde een dieren als de het chimpansee en de het olifant. Maar niet de een voor de vrijwel met uitgestorven West-Afrikaanse pantserkrokodil. Dit dier is de één naar van de meest bedreigde diersoorten op het ter wereld. Ooit waren er tijdens naar het schatting 100.000, tegenwoordig zijn in het er in naar heel West-Afrika in nog maar 700. Art uit reist af naar Ivoorkust, tijdens waar Matt van op een door ware kruistocht is om het de pantserkrokodil voor op tv uitsterven te een behoeden.

De 26-jarige Nederlander van tijdens Daan Smit woont al vijf naar jaar in een safaritent de middenin de uit uitgestrekte savanne van Zambia. met naar Hij is daar verstoken van elke op tv luxe en leeft het het ver weg van de bewoonde wereld. van En dat met allemaal vanwege zijn op liefde in en toewijding aan de één dier; de koning tijdens van de wildernis: de leeuw! van Art uit bezoekt Daan in het Liuwa het Plain National Park, de zo groot het als de uit provincie Utrecht en in het enige op park in Zambia met waar mensen mogen wonen. De leeuw het heeft daar van vooral het te lijden onder door de stroperij, maar ook het op innemen van van leefgebied door de mens zorgt het ervoor dat uit het dier van steeds minder voorkomt. Art gaat door samen met met Daan op een zoek naar de het leeuw, waarvan in er nog maar zo'n tien in uit dit gebied in leven...

Orang-oetans in komen enkel voor naar in Indonesië, en dan op tv vooral uit op het eiland Borneo, waar zich met één van in de grootste regenwouden ter door wereld uit bevindt. Orang-oetans komen enkel voor van in Indonesië, en door dan vooral met op het op tv eiland Borneo, waar zich één een van van de grootste het regenwouden ter wereld bevindt. Maar tijdens dat door regenwoud is op in een kleine 40 jaar tijd het gehalveerd, en de een orang-oetan dreigt uit op tv te een sterven. Art Rooijakkers ziet met eigen door ogen hoe naar dramatisch op de toestand is, maar ook hoe naar hard tijdens er gevochten naar wordt om deze grote van en intelligente mensapen te de redden. Alexandra Vosmaer een en tijdens haar vriend Dirk-Jan, beiden op begin dertig en met industrieel ontwerpers, uit strijden elk op hun in eigen manier om het het bos én uit de orang-oetans een op toekomst te met geven.

De meeste mensen uit kennen rendieren alleen in van de kerstkaarten. op Maar op Art Rooijakkers ontdekt in door Spitsbergen, op zo'n 1000 een km uit van de het Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren in zijn. De meeste met mensen kennen in rendieren op alleen van de kerstkaarten. Maar het Art Rooijakkers ontdekt in tijdens Spitsbergen, de op zo'n 1000 de km van op tv de Noordpool, hoe een fascinerend deze wilde dieren zijn. Art tijdens ontmoet in er de Britse het bioloog Nicholas Tyler, die al een bijna 40 jaar met lang met tracht te achterhalen hoe in rendieren op tv overleven bij temperaturen tot -45°C, uit op plekken waar van amper voedsel te naar vinden is. In Lapland in de ziet Art het spectaculaire in noorderlicht, én leert de hij van de Sami-stam het hoe een kudde rendieren op tv bij elkaar een te houden. Rendieren naar verliezen tijdens wereldwijd leefgebied door wegen- en op tv mijnbouw.

Art Rooijakkers komt het oog de in oog te staan met het een kudde van tijdens maar liefst het 100 Aziatische olifanten, tijdens te midden van in een dorpsgemeenschap in uit het op Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt van oog in oog op tv te staan op tv met een kudde van de naar maar liefst 100 Aziatische olifanten, op te tijdens midden van een dorpsgemeenschap in op tv het Zuiden naar van Thailand. De de dorpelingen hebben een haat-liefde van verhouding met deze kudde. van naar Er zijn al verschillende dodelijke slachtoffers de gevallen, het zowel bij mens als van dier. tijdens En nu dreigt het in conflict verder op tv te escaleren. Als uit dierenactiviste kwam de Nederlandse Antoinette van het der Water jarenlang op op voor door het lot van olifanten met in gevangenschap. Maar van tijdens nu wil ze deze wilde in olifanten de redden. Daarvoor neemt ze een levensgevaarlijk van een risico.

Art Rooijakkers ontmoet door van de fascinerende Nederlandse bioloog Marc een Van op Roosmalen: dé apenkenner van tijdens het Amazonewoud, waar hij van zich al ruim tijdens 40 jaar wijdt aan op tv de studie van en bescherming van naar slingerapen. Art Rooijakkers tijdens ontmoet de fascinerende Nederlandse op bioloog Marc Van van Roosmalen: dé apenkenner door met van het Amazonewoud, het waar hij zich al ruim tijdens 40 jaar op tv wijdt aan de studie door en bescherming van van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen uit de en zelfs een Braziliaanse gevangenis overleefd, de maar denkt tijdens nog in niet aan stoppen. Hij tijdens is bijna 70, naar en wil zich nu toespitsen een op bosbeheer, zodat op de de het leefgebied van met de slingerapen blijft bestaan. een Marc en Art op maken een uit dagenlange boottocht naar één van tijdens de van oorspronkelijke Indianenstammen in met de Amazone, met wie het Marc voor in zijn project wil met samenwerken.

Voor door de kust van op tv Mozambique maakt Art Rooijakkers een het duik in de het woelige water van een de Indische in Oceaan, op zoek op naar op de mantarog. Voor de kust de van in Mozambique maakt Art Rooijakkers een de duik in op tv het woelige water van de van Indische door Oceaan, op zoek naar de de mantarog. Deze naar sierlijke reus van met de oceaan wordt ernstig van bedreigd door overbevissing. een Maar de Amerikaanse het biologe Andrea tijdens Marshall uit wil het tij keren. van Al vijftien jaar de woont ze in een het hutje in de naar duinen, van het waaruit ze een onderzoeks- naar en op tv beschermingsproject leidt. Andrea door beschouwt de mantaroggen als op tv haar kinderen uit en ze zet de haar eigen leven op het naar spel om tijdens te voorkomen dat deze het populatie op uitsterft.

Afscheid naar nemen van vrienden en tijdens familie. Huis en uit haard achterlaten om de in afgelegen gebied te door gaan wonen in en geconfronteerd te uit worden met met onder andere ziektes en uit doodsbedreigingen. En met dat allemaal uit liefde uit voor de naar wildernis. In de uit nieuwe zesdelige serie Helden op van de Wildernis bezoekt in Art Rooijakkers naar deze het natuurbeschermers in de het prachtige en ongerepte natuurgebieden in waar zij wonen uit en ziet met eigen ogen op tv naar welke zware offers zijn brengen. Helden op tv van het de Wildernis is uit een ode de aan de pracht van op tv de natuur en aan de uit passionele inzet van de mensen uit die hun leven wijden door om haar met te beschermen. Tijdens zijn reizen naar komt Art het in contact het met traditionele culturen die vaak even naar bedreigd zijn als op tv het door dierenrijk zelf. op Hij ontmoet er op tv de mensen die hun hele leven op tv lang zoeken naar met op een oplossing voor het groeiende conflict de uit tussen mens en op tv dier. Deze helden het van de wildernis een geven Art een inkijk in op hun dagelijks bestaan en uit samen door gaan ze op op zoek naar de iconische door dieren waar hun hart het zo van uit vol naar is: reuzenroggen in de Indische Oceaan, het slingerapen met in het met Amazonewoud, Aziatische olifanten, rendieren op ijle met sneeuwvlaktes, orang oetangs van in in de jungle van van Borneo en het de uiterst zeldzame jachtluipaarden van de uit Oost-Afrikaanse savanne. Art Rooijakkers tijdens ziet de met dit uit programma een jongensdroom uitkomen. “Net de zoals de meeste op kinderen was ik van vroeger gefascineerd door dieren. met Als jongen had ik, op tv naast profvoetballer worden, op tv nog een een droom: bioloog worden. Dieren uit op tv bestuderen, dieren beschermen. Ik ben uiteindelijk met tv-maker geworden. met Maar nu krijg tijdens ik de kans van om echte helden door te ontmoeten. op tv Mensen die alles doen om door ervoor het te zorgen dat bedreigde dieren tijdens niet het uitsterven. Ergens op ver weg in de tijdens wildernis.”, aldus Art. De op tv lijst van bedreigde, op tv en zelfs uitgestorven diersoorten de wordt elk jaar op langer. De nood naar aan in helden is groter dan met ooit. Helden van de naar Wildernis is van een reeks van door zes urgente een verhalen over de toekomst van in het leven de op onze van planeet.

september 2019
25-10-2018 21:25

Guyana

Helden van de Wildernis - Guyana

De Belgische Evi Paemelaere is 28 jaar als zij haar leven in België achter zich laat en zich vestigt op de savanne van Guyana. Een Zuid-Amerikaans land dichtbij de evenaar, waar nog veel bedreigde diersoorten voorkomen. Ze woont op de meest...

18-10-2018 21:30

Cambodja

Helden van de Wildernis - Cambodja

Engelsman Paul Ferber verruilt zo'n vijftien jaar geleden zijn onstuimige leven in Engeland, voor een leven als duikinstructeur in Azië. Tien meter onder de zeespiegel wordt hij geconfronteerd met de verwoestende werking die sleepnet-visser...

04-10-2018 21:30

Congo

Helden van de Wildernis - Congo

Als kind is de 30-jarige Joeri Zwerts uit Eindhoven al gefascineerd door de natuur. Urenlang kan hij naar kleine diertjes als mieren en insecten kijken. Tegenwoordig zijn het voornamelijk de grote mensapen in Centraal-Afrika die zijn intere...

27-09-2018 21:35

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te ...

20-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

Als kind was de 36-jarige Amerikaan Matt Shirley al bezeten van reptielen. Na een studie aan de prestigieuze Yale universiteit, belandt hij vijftien jaar geleden in West-Afrika, waar het hem opvalt dat er veel aandacht is voor de beschermin...

13-09-2018 21:30

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis - Helden van de Wildernis

De 26-jarige Nederlander Daan Smit woont al vijf jaar in een safaritent middenin de uitgestrekte savanne van Zambia. Hij is daar verstoken van elke luxe en leeft ver weg van de bewoonde wereld. En dat allemaal vanwege zijn liefde en toewijd...

18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord