Programma gemist?

Orang-oetans komen door enkel voor in de Indonesië, en op dan vooral op het de eiland Borneo, waar een zich één van uit de op tv grootste regenwouden ter wereld bevindt. op tv Orang-oetans komen enkel tijdens voor in van Indonesië, en met dan vooral op door het eiland Borneo, de waar zich één met van de grootste regenwouden van ter wereld bevindt. door Maar dat regenwoud is op op een kleine van 40 op tv jaar tijd gehalveerd, en de uit orang-oetan dreigt uit in te van sterven. Art Rooijakkers ziet tijdens met eigen ogen hoe het dramatisch de toestand is, met door maar ook hoe hard er gevochten een wordt om met deze grote en intelligente op mensapen op tv te redden. in Alexandra Vosmaer en haar vriend Dirk-Jan, uit beiden begin uit dertig op en industrieel ontwerpers, strijden elk op het de hun eigen manier om in het bos het én de orang-oetans een toekomst te de van geven.

De meeste mensen uit kennen rendieren een alleen van tijdens de kerstkaarten. Maar Art tijdens Rooijakkers ontdekt in in Spitsbergen, op van zo'n 1000 km van de door Noordpool, hoe fascinerend uit op tv deze wilde dieren zijn. het De meeste mensen kennen rendieren naar alleen uit van de op kerstkaarten. Maar Art naar Rooijakkers ontdekt in op tv Spitsbergen, op zo'n naar 1000 km van de naar Noordpool, hoe fascinerend deze de wilde een dieren zijn. Art het ontmoet er de Britse bioloog Nicholas in Tyler, die al het bijna 40 jaar uit lang tracht te het achterhalen van hoe rendieren overleven tijdens bij temperaturen naar tot -45°C, op van plekken waar amper voedsel te vinden de is. In Lapland van ziet Art een het spectaculaire noorderlicht, het én leert in hij van de met Sami-stam hoe een kudde rendieren uit naar bij elkaar te houden. Rendieren verliezen op wereldwijd leefgebied door met wegen- in en mijnbouw.

Art met Rooijakkers komt oog in oog tijdens van te staan met een kudde van van het maar liefst 100 tijdens Aziatische olifanten, te midden van een naar tijdens dorpsgemeenschap in het Zuiden in van Thailand. Art Rooijakkers op komt in oog in oog te een staan met een in kudde van maar liefst 100 de Aziatische de olifanten, te midden op tv van een dorpsgemeenschap in het het Zuiden op van Thailand. De door dorpelingen hebben een haat-liefde verhouding op met naar deze kudde. Er zijn op tv al verschillende dodelijke slachtoffers op tv gevallen, zowel tijdens bij in mens als dier. En een nu dreigt in het conflict verder te escaleren. met Als het dierenactiviste kwam de een Nederlandse Antoinette van der de Water jarenlang op voor uit het lot tijdens van olifanten in het gevangenschap. Maar nu de wil ze deze wilde het olifanten op redden. Daarvoor neemt ze een van levensgevaarlijk van risico.

Art Rooijakkers ontmoet met de op tv fascinerende Nederlandse het bioloog Marc Van met Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, naar het waar hij zich al ruim tijdens 40 jaar tijdens wijdt aan de studie en een in bescherming van slingerapen. van Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende naar Nederlandse bioloog naar Marc Van Roosmalen: dé apenkenner tijdens het van het Amazonewoud, waar hij in zich op tv al ruim 40 jaar van wijdt aan de studie een en bescherming van slingerapen. het Marc heeft doodsbedreigingen naar en zelfs door een Braziliaanse gevangenis overleefd, het door maar denkt nog niet aan op stoppen. Hij is tijdens bijna 70, en de wil zich nu toespitsen tijdens op bosbeheer, zodat door de het met leefgebied van de naar slingerapen blijft bestaan. Marc in en Art het maken een dagenlange boottocht op naar met één van de in oorspronkelijke Indianenstammen in tijdens de Amazone, met wie Marc door voor zijn door project wil op samenwerken.

Voor naar de kust van naar Mozambique maakt in Art Rooijakkers een in duik in het het woelige water van de Indische het Oceaan, op zoek naar tijdens de met mantarog. Voor de kust van de Mozambique maakt door Art Rooijakkers een duik het een in het woelige de water van de Indische tijdens Oceaan, op zoek in naar de mantarog. op tv Deze sierlijke reus van met de oceaan wordt ernstig de met bedreigd door overbevissing. Maar de uit Amerikaanse biologe Andrea op Marshall wil het het tij keren. de Al vijftien jaar met woont ze in een een hutje in de naar duinen, van waaruit ze met op een onderzoeks- en beschermingsproject leidt. het Andrea beschouwt de tijdens mantaroggen als haar kinderen met en ze van zet haar een eigen leven op door het spel om te een voorkomen dat in deze populatie tijdens uitsterft.

Afscheid nemen op van vrienden en familie. het Huis en haard naar achterlaten in om in afgelegen een gebied te het gaan wonen en geconfronteerd te worden op tv tijdens met onder andere ziektes tijdens en doodsbedreigingen. En dat op allemaal naar uit liefde voor de naar wildernis. In de met nieuwe zesdelige van serie Helden van de Wildernis op tv bezoekt Art Rooijakkers met deze door natuurbeschermers in de prachtige en ongerepte door natuurgebieden waar een zij wonen en de ziet met op eigen ogen welke zware offers in zijn brengen. met Helden op van de Wildernis een is een ode aan tijdens de pracht van de op natuur en aan uit de passionele het inzet van mensen die hun de van leven wijden om haar in te beschermen. Tijdens zijn in reizen komt in Art in contact met traditionele culturen met die vaak de even bedreigd met zijn als het dierenrijk tijdens zelf. een Hij ontmoet er de mensen die op hun de hele leven lang zoeken naar naar een oplossing voor naar het door groeiende conflict naar tussen mens en dier. Deze helden door het van de wildernis geven Art op een in inkijk in hun dagelijks bestaan en op tv samen gaan ze uit op zoek naar tijdens de in iconische dieren waar hun met hart zo van vol op tv is: reuzenroggen tijdens in uit de Indische Oceaan, slingerapen in op tv het Amazonewoud, Aziatische olifanten, de rendieren op ijle naar tijdens sneeuwvlaktes, orang oetangs in de de jungle tijdens van Borneo en de uiterst zeldzame van jachtluipaarden van de van Oost-Afrikaanse savanne. Art Rooijakkers uit ziet een met dit programma een uit jongensdroom uitkomen. “Net zoals in de naar meeste kinderen was ik vroeger op gefascineerd naar door dieren. Als jongen had ik, met naast profvoetballer worden, van nog een droom: in bioloog worden. tijdens Dieren bestuderen, dieren beschermen. in Ik ben tijdens uiteindelijk tv-maker tijdens geworden. Maar nu op tv krijg ik de kans om het echte helden te op tv ontmoeten. op Mensen die alles doen de om ervoor te zorgen met dat bedreigde op tv dieren in niet uitsterven. Ergens ver weg met in de door wildernis.”, aldus door Art. De lijst de van bedreigde, en zelfs uitgestorven op diersoorten wordt op tv elk jaar langer. op De nood aan door helden is groter dan ooit. tijdens Helden van op de Wildernis is een door reeks van uit zes urgente verhalen over het de de toekomst van het leven van op onze op planeet.

oktober 2017
18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord