Programma gemist?

Orang-oetans in komen enkel voor in Indonesië, de en dan een vooral op met het eiland op tv Borneo, waar zich één uit van de grootste het regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans het door komen enkel voor in Indonesië, en op dan vooral op op uit het eiland Borneo, waar de zich één van de grootste uit regenwouden tijdens ter wereld op tv bevindt. Maar dat de regenwoud is op een op tv kleine 40 jaar tijd in gehalveerd, en de orang-oetan op tv van dreigt uit te sterven. Art Rooijakkers tijdens ziet tijdens met eigen tijdens ogen hoe dramatisch de toestand door is, maar ook hoe van met hard er gevochten wordt om op deze grote en intelligente naar mensapen te op redden. in Alexandra Vosmaer en haar vriend de Dirk-Jan, met beiden begin dertig en industrieel op tv ontwerpers, strijden naar elk op hun eigen met manier een om het bos op én de orang-oetans een toekomst naar te op geven.

De tijdens meeste mensen kennen rendieren uit alleen in van de kerstkaarten. Maar Art de Rooijakkers ontdekt op in Spitsbergen, op zo'n 1000 tijdens km van het de Noordpool, hoe fascinerend in deze wilde in dieren zijn. De meeste van mensen kennen een rendieren alleen van een de kerstkaarten. Maar Art een op Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, het op zo'n 1000 km een van de door Noordpool, hoe op fascinerend deze wilde met dieren zijn. Art ontmoet er van de Britse bioloog Nicholas het Tyler, op die al bijna tijdens 40 jaar de lang tracht te in achterhalen hoe rendieren overleven bij temperaturen op tot -45°C, op in plekken waar uit amper voedsel op te vinden naar is. In Lapland ziet Art naar het op spectaculaire noorderlicht, én leert hij van van het de Sami-stam hoe een kudde rendieren een bij elkaar te de houden. Rendieren een verliezen wereldwijd leefgebied tijdens door op tv wegen- en mijnbouw.

Art Rooijakkers komt op tv oog in op tv oog te staan met een een het kudde van de maar liefst 100 Aziatische met olifanten, te met midden van een dorpsgemeenschap van in het Zuiden op tv van Thailand. Art de Rooijakkers komt oog in in oog te staan met van een naar kudde van met maar liefst 100 Aziatische olifanten, te door midden de van een van dorpsgemeenschap in het Zuiden de van Thailand. De dorpelingen tijdens hebben een haat-liefde verhouding met met deze kudde. op tv Er zijn met al verschillende dodelijke de slachtoffers van gevallen, zowel bij mens als dier. naar En nu uit dreigt het conflict van verder te escaleren. Als van dierenactiviste met kwam de Nederlandse naar Antoinette van der het Water jarenlang op voor het op tv van lot van olifanten in gevangenschap. de Maar nu wil naar ze deze van wilde olifanten het redden. Daarvoor neemt ze een levensgevaarlijk op tv op risico.

Art Rooijakkers met ontmoet op tv de fascinerende Nederlandse bioloog Marc de Van Roosmalen: dé apenkenner tijdens van naar het Amazonewoud, waar hij de zich al uit ruim 40 jaar wijdt tijdens aan in de studie en de bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet in de fascinerende Nederlandse van bioloog Marc op Van Roosmalen: dé apenkenner een van het door Amazonewoud, waar hij zich de naar al ruim 40 jaar wijdt in aan de studie met en uit bescherming van slingerapen. Marc heeft in doodsbedreigingen en zelfs een van Braziliaanse het gevangenis overleefd, maar door denkt nog de niet aan stoppen. Hij is bijna een 70, door en wil zich nu toespitsen naar op bosbeheer, het zodat de van het leefgebied het van de slingerapen blijft bestaan. met Marc en het Art maken een dagenlange boottocht in door naar één van naar de oorspronkelijke Indianenstammen de in de Amazone, met de wie Marc voor op tv zijn project wil door samenwerken.

Voor het de kust van Mozambique maakt het Art een Rooijakkers een duik in het op woelige water de van de de Indische Oceaan, door op zoek naar de mantarog. Voor van de uit kust van Mozambique met maakt Art Rooijakkers een uit duik door in het woelige water van in de Indische Oceaan, met op zoek een naar de mantarog. van Deze sierlijke reus van de op tv van oceaan wordt ernstig bedreigd door het overbevissing. Maar de Amerikaanse uit biologe een Andrea Marshall wil in het tij keren. Al vijftien op tv jaar woont in ze in een met hutje in de duinen, tijdens van waaruit met ze een onderzoeks- en tijdens de beschermingsproject leidt. Andrea naar beschouwt de mantaroggen als haar van kinderen de en ze zet het haar eigen leven op een het spel om op tv te voorkomen tijdens dat deze populatie het uitsterft.

Afscheid van nemen van vrienden en het familie. naar Huis en haard achterlaten door om in afgelegen de gebied te door gaan wonen en geconfronteerd te het worden uit met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. de En dat allemaal door uit liefde op voor de wildernis. tijdens In de nieuwe zesdelige de de serie Helden van de Wildernis op tv bezoekt naar Art Rooijakkers deze natuurbeschermers met in de prachtige en de ongerepte natuurgebieden waar zij het wonen en met ziet met eigen naar ogen in welke zware offers zijn brengen. Helden naar van de in Wildernis is een ode naar aan de tijdens pracht van de van natuur naar en aan de van passionele inzet van van mensen die hun leven wijden in om op haar te beschermen. Tijdens zijn met reizen komt op Art in contact met van traditionele culturen van die vaak even het bedreigd zijn als het dierenrijk zelf. uit een Hij ontmoet er de het mensen die hun op tv hele leven lang naar zoeken naar met een oplossing voor het groeiende uit conflict tussen op tv mens en dier. Deze op tv helden van de van wildernis geven Art een op tv inkijk in een hun uit dagelijks bestaan en samen van gaan ze de op zoek naar de iconische het dieren op tv waar hun hart zo van van vol is: reuzenroggen het in de Indische een Oceaan, slingerapen uit in het Amazonewoud, in Aziatische olifanten, door rendieren op ijle met sneeuwvlaktes, orang oetangs in de op tv jungle van Borneo in en de uiterst zeldzame de op tv jachtluipaarden van de Oost-Afrikaanse op savanne. Art Rooijakkers ziet op met dit met programma een jongensdroom uitkomen. “Net zoals de op meeste het kinderen was ik op vroeger gefascineerd door de dieren. Als in jongen had ik, op naast profvoetballer worden, nog door een droom: in bioloog worden. Dieren bestuderen, het dieren beschermen. Ik ben op tv uiteindelijk tv-maker geworden. tijdens Maar het nu krijg ik het de kans om echte helden van te op tv ontmoeten. Mensen die alles doen om op tv ervoor door te zorgen uit dat bedreigde dieren het niet uitsterven. Ergens van ver weg in de wildernis.”, op aldus Art. tijdens De lijst van bedreigde, naar en zelfs van uitgestorven diersoorten wordt het elk jaar naar langer. De nood tijdens aan helden is groter dan door ooit. Helden een van de Wildernis is een naar op tv reeks van zes urgente de verhalen over de toekomst van naar het het leven op onze de planeet.

juni 2017
18-05-2017 20:35

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van ...

04-05-2017 21:00

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarte...

27-04-2017 20:30

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziat...

20-04-2017 20:30

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Ned...

06-04-2017 20:30

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoe...

30-03-2017 20:30

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Afscheid nemen van vrienden en familie. Huis en haard achterlaten om in afgelegen gebied te gaan wonen en geconfronteerd te worden met onder andere ziektes en doodsbedreigingen. En dat allemaal uit liefde voor de wildernis. In de nieuwe zes...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 18-05-2017 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord