Programma gemist?

Orang-oetangs op tv komen alleen naar voor in Indonesië, en tijdens dan vooral op het het eiland met Borneo, waar zich één naar van de grootste regenwouden ter het wereld bevindt. Maar tijdens dat tijdens regenwoud is in in een kleine veertig uit jaar tijd gehalveerd en op de orang-oetang dreigt uit uit op te sterven. Art Rooijakkers ziet met tijdens eigen ogen tijdens hoe dramatisch de toestand op tv is, maar met ook hoe hard er het gevochten wordt door om deze grote en een intelligente op tv mensapen te redden. Alexandra Vosmaer een en uit haar vriend Dirk-Jan, beiden met begin dertig en industrieel een de ontwerpers, strijden elk op naar hun eigen manier om het door bos een én de orang-oetangs uit een toekomst tijdens te geven.

De een meeste mensen kennen rendieren alleen door van de de kerstkaarten, maar in Art Rooijakkers op tv ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 tijdens km van in de op tv Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren van in zijn. Art ontmoet er een de Britse een bioloog Nicholas Tyler, die al bijna op tv veertig met jaar lang tracht te naar achterhalen hoe rendieren overleven het bij temperaturen met tot -45°C, een op plekken waar amper een voedsel te op vinden is. In Lapland ziet een Art op het spectaculaire noorderlicht, én leert de hij van in de naar Sami-stam hoe een uit kudde rendieren bij elkaar te houden. in Rendieren verliezen wereldwijd uit leefgebied door naar wegen- een en mijnbouw.

Art met Rooijakkers komt oog in oog van te op tv staan met naar een kudde van op maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden de van een dorpsgemeenschap een in in het zuiden de van Thailand. De dorpelingen met hebben een tijdens haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er op tv zijn al op tv verschillende dodelijke op slachtoffers gevallen, zowel bij mens van als het dier. En nu dreigt het conflict van verder te escaleren. in Als de dierenactiviste kwam de met Nederlandse Antoinette van op der Water het jarenlang op voor het tijdens lot van olifanten in gevangenschap. in Maar nu een wil ze deze in wilde tijdens olifanten redden. Daarvoor van neemt ze een levensgevaarlijk tijdens risico.

Art Rooijakkers in ontmoet de op fascinerende Nederlandse bioloog Marc de van de Roosmalen, dé apenkenner van het het Amazonewoud, waar hij zich naar al ruim door veertig jaar wijdt een aan de studie en op tv bescherming van slingerapen. een Marc in heeft doodsbedreigingen en zelfs van een Braziliaanse de gevangenis overleefd, maar denkt nog op niet aan stoppen. op Hij is bijna het 70 en wil op een zich nu toespitsen op bosbeheer, op tv zodat het leefgebied tijdens van de op tv slingerapen blijft bestaan. Marc en tijdens Art door maken een dagenlange boottocht met naar één in van de oorspronkelijke indianenstammen in met op tv de Amazone, met wie Marc voor tijdens zijn naar project wil van samenwerken.

Voor tijdens de kust van Mozambique een maakt Art Rooijakkers met een duik in het met woelige water de van in de Indische Oceaan, op zoek naar naar de de mantarog. Deze sierlijke reus uit van de van oceaan wordt ernstig met bedreigd door overbevissing. uit Maar de Amerikaanse van biologe Andrea Marshall wil een het op tij keren. Al vijftien jaar het woont ze de in een het hutje in de duinen, van een waaruit ze een onderzoeks- op en beschermingsproject leidt. op tv van Andrea beschouwt de mantaroggen de als haar kinderen en ze door uit zet haar eigen leven op op het spel om met te voorkomen dat deze op op tv populatie uitsterft.

Art de Rooijakkers trekt naar een de Masai Mara in Kenia, op één van de de in laatste natuurgebieden in het Afrika met een met enorme rijkdom aan wilde dieren. met Het is ook van de een plek waar de uit laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In de een piepklein huisje, op tv het midden op de naar savanne, woont de Nederlandse biologe Femke een Broekhuis. met Haar missie is het bestuderen het en naar beschermen van met de ernstig bedreigde jachtluipaarden. met Maar werken in deze uit uitgestrekte op wildernis, bevolkt door de erg met traditionele Masai-stam, is alleen door weggelegd voor op tv echte met doorzetters.

december 2021
25-07-2018 09:55

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetangs komen alleen voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is in een kleine veertig jaar tijd gehalveerd en de orang-oetang dreigt uit t...

18-07-2018 09:55

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bi...

11-07-2018 09:55

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap in het zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn al ve...

04-07-2018 10:05

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim veertig jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs ...

27-06-2018 09:55

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andre...

20-06-2018 09:55

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Art Rooijakkers trekt naar de Masai Mara in Kenia, één van de laatste natuurgebieden in Afrika met een enorme rijkdom aan wilde dieren. Het is ook de plek waar de laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In een piepklein huisje, midden op ...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!