Programma gemist?

Orang-oetangs de komen alleen voor in Indonesië, tijdens en met dan vooral op met het eiland Borneo, waar het zich één van de door grootste regenwouden ter met de wereld bevindt. Maar dat regenwoud op is in een kleine op uit veertig jaar tijd gehalveerd uit en de op tv orang-oetang dreigt uit te sterven. op tv Art Rooijakkers ziet met het eigen ogen hoe door dramatisch de op tv toestand is, maar ook met hoe hard de er gevochten wordt om het deze grote en een intelligente mensapen te in redden. Alexandra op Vosmaer uit en haar vriend Dirk-Jan, naar beiden begin dertig en op industrieel ontwerpers, strijden in elk op hun eigen de manier om op tv het bos én de met orang-oetangs een toekomst met te op tv geven.

De in meeste mensen kennen een rendieren alleen van de van kerstkaarten, maar tijdens Art Rooijakkers ontdekt tijdens op Spitsbergen, op het zo'n 1.000 km van de het een Noordpool, hoe fascinerend deze op wilde dieren zijn. Art ontmoet in er de de Britse bioloog door Nicholas Tyler, die al uit bijna veertig jaar met lang tracht te achterhalen de hoe het rendieren overleven op bij temperaturen tot -45°C, op op tv plekken waar een amper voedsel te van vinden is. tijdens In Lapland ziet Art het van spectaculaire noorderlicht, én op leert uit hij van de Sami-stam het hoe een kudde rendieren bij met elkaar tijdens te houden. in Rendieren verliezen wereldwijd leefgebied met door wegen- en door mijnbouw.

Art van Rooijakkers komt oog met in oog te staan met op tv uit een kudde van maar met liefst honderd tijdens Aziatische olifanten, temidden van de een dorpsgemeenschap in het op zuiden van naar Thailand. De dorpelingen op hebben een haat-liefdeverhouding met in deze kudde. met Er zijn al verschillende dodelijke naar slachtoffers gevallen, met zowel bij mens op tv als dier. En een nu dreigt het naar conflict verder te uit escaleren. Als dierenactiviste het kwam de Nederlandse Antoinette tijdens van op tv der Water jarenlang een op voor in het lot van de olifanten in gevangenschap. Maar het nu wil op tv ze deze wilde olifanten een redden. Daarvoor neemt ze een door levensgevaarlijk een risico.

Art Rooijakkers ontmoet tijdens van de fascinerende Nederlandse de bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner door naar van het Amazonewoud, naar waar hij zich al ruim veertig de uit jaar wijdt aan de een studie en het bescherming van slingerapen. door Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs in een op Braziliaanse gevangenis overleefd, maar denkt met nog niet in aan stoppen. Hij in is bijna 70 in en wil zich nu uit toespitsen het op bosbeheer, zodat het leefgebied van tijdens de slingerapen door blijft bestaan. Marc en tijdens Art uit maken een dagenlange boottocht naar uit één van op tv de op oorspronkelijke indianenstammen in de Amazone, naar met op wie Marc voor zijn van project wil op samenwerken.

Voor naar de kust van op Mozambique maakt Art het Rooijakkers een van duik in het woelige het water van de Indische Oceaan, de op zoek naar naar de een mantarog. Deze sierlijke reus van de de een oceaan wordt ernstig bedreigd door de overbevissing. Maar naar de Amerikaanse biologe Andrea op tv Marshall wil het tijdens tij het keren. Al vijftien op tv jaar woont ze op tv in een van hutje in de duinen, van waaruit op tv de ze een onderzoeks- en van beschermingsproject leidt. Andrea door beschouwt de tijdens mantaroggen als haar kinderen en in ze zet haar eigen het leven op een het spel uit om te met voorkomen dat deze populatie in uitsterft.

Art uit Rooijakkers trekt naar de een Masai de Mara in Kenia, één van de de laatste door natuurgebieden in de Afrika met een het enorme rijkdom aan op tv wilde dieren. Het is ook door de het plek waar de laatste in jachtluipaarden ter wereld op tv leven. In naar een piepklein huisje, midden op een de naar savanne, woont de Nederlandse biologe in Femke Broekhuis. op tv Haar missie is het bestuderen de door en beschermen van de op tv ernstig bedreigde tijdens jachtluipaarden. Maar werken in deze uit uitgestrekte wildernis, bevolkt door met de erg uit traditionele Masai-stam, is alleen naar de weggelegd voor echte naar doorzetters.

juni 2021
25-07-2018 09:55

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetangs komen alleen voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is in een kleine veertig jaar tijd gehalveerd en de orang-oetang dreigt uit t...

18-07-2018 09:55

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bi...

11-07-2018 09:55

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap in het zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn al ve...

04-07-2018 10:05

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim veertig jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs ...

27-06-2018 09:55

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andre...

20-06-2018 09:55

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Art Rooijakkers trekt naar de Masai Mara in Kenia, één van de laatste natuurgebieden in Afrika met een enorme rijkdom aan wilde dieren. Het is ook de plek waar de laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In een piepklein huisje, midden op ...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!