Programma gemist?

Orang-oetangs komen alleen naar op voor in Indonesië, en dan vooral van in op het eiland Borneo, waar zich met één van de een grootste op tv regenwouden ter wereld bevindt. Maar met dat regenwoud is uit een in een kleine een veertig jaar tijd gehalveerd op tv en de op orang-oetang dreigt uit te sterven. naar Art Rooijakkers ziet met een eigen ogen tijdens hoe dramatisch de door toestand op tv is, maar ook hoe hard op er gevochten wordt door om tijdens deze grote en intelligente mensapen te van redden. van Alexandra Vosmaer en haar vriend naar door Dirk-Jan, beiden begin dertig en met industrieel ontwerpers, strijden elk van een op hun eigen manier een om het van bos én de orang-oetangs op tv een toekomst op tv te geven.

De meeste op tv mensen kennen rendieren alleen van van de door kerstkaarten, maar in Art Rooijakkers ontdekt met op Spitsbergen, op zo'n 1.000 van km van de op tv op tv Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren een zijn. Art uit ontmoet er de naar Britse van bioloog Nicholas Tyler, die op al bijna veertig de jaar lang het tracht te achterhalen het hoe rendieren overleven bij temperaturen tot op -45°C, tijdens op plekken waar een amper voedsel te een vinden is. in In Lapland ziet Art het tijdens spectaculaire noorderlicht, én leert met hij van de op tv Sami-stam hoe tijdens een kudde rendieren bij tijdens elkaar te houden. naar Rendieren verliezen wereldwijd een door leefgebied door wegen- en op mijnbouw.

Art Rooijakkers komt op tv oog in oog op tv te staan het met een een kudde van in maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden met van de een dorpsgemeenschap het in het zuiden van een Thailand. De dorpelingen hebben naar een haat-liefdeverhouding van met deze kudde. Er tijdens zijn al het verschillende dodelijke tijdens slachtoffers gevallen, zowel bij mens de als dier. uit En nu van dreigt het conflict verder te de escaleren. Als met dierenactiviste kwam de uit Nederlandse Antoinette van der Water door tijdens jarenlang op voor het door lot van olifanten in op gevangenschap. Maar uit nu wil ze van deze wilde olifanten redden. van Daarvoor neemt ze een op tv levensgevaarlijk met risico.

Art Rooijakkers ontmoet het de in fascinerende Nederlandse bioloog op tv Marc van Roosmalen, op dé apenkenner van het met Amazonewoud, waar naar hij zich al ruim uit veertig het jaar wijdt aan de de studie en bescherming van slingerapen. met op Marc heeft doodsbedreigingen en met zelfs een Braziliaanse gevangenis van overleefd, maar denkt nog het niet aan stoppen. in Hij in is bijna 70 en uit wil zich nu toespitsen een op bosbeheer, op tv zodat het leefgebied van van de slingerapen blijft uit bestaan. Marc uit en in Art maken een dagenlange op tv boottocht naar één van de de uit oorspronkelijke indianenstammen in de Amazone, een met het wie Marc voor zijn project het wil een samenwerken.

Voor door de kust van Mozambique maakt naar Art op tv Rooijakkers een duik in de het woelige water van tijdens de Indische op tv Oceaan, een op zoek naar de mantarog. het Deze de sierlijke reus van de oceaan wordt met ernstig bedreigd van door overbevissing. Maar de met Amerikaanse biologe Andrea de Marshall wil een het tij het keren. Al tijdens vijftien jaar woont ze in een uit hutje in uit de duinen, van naar waaruit van ze een onderzoeks- en beschermingsproject leidt. op tv op Andrea beschouwt de mantaroggen als uit haar uit kinderen en ze zet haar in eigen leven op het op spel om door te het voorkomen dat deze door populatie uitsterft.

Art Rooijakkers in trekt naar uit de Masai Mara in Kenia, een één van met de laatste natuurgebieden in het Afrika met een de enorme rijkdom aan op wilde dieren. Het de is ook de tijdens van plek waar de laatste jachtluipaarden ter naar uit wereld leven. In in een piepklein huisje, midden door op de savanne, door woont de naar Nederlandse biologe Femke Broekhuis. Haar missie in is het bestuderen met en beschermen van het de op ernstig bedreigde jachtluipaarden. uit Maar werken in met deze uitgestrekte door wildernis, bevolkt door de op erg traditionele Masai-stam, is door alleen weggelegd op voor echte uit doorzetters.

maart 2021
25-07-2018 09:55

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetangs komen alleen voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is in een kleine veertig jaar tijd gehalveerd en de orang-oetang dreigt uit t...

18-07-2018 09:55

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bi...

11-07-2018 09:55

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap in het zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn al ve...

04-07-2018 10:05

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim veertig jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs ...

27-06-2018 09:55

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andre...

20-06-2018 09:55

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Art Rooijakkers trekt naar de Masai Mara in Kenia, één van de laatste natuurgebieden in Afrika met een enorme rijkdom aan wilde dieren. Het is ook de plek waar de laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In een piepklein huisje, midden op ...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!