Programma gemist?

Orang-oetangs komen met alleen voor in Indonesië, de en het dan vooral op het door eiland Borneo, door waar zich één van een de grootste in regenwouden ter tijdens wereld bevindt. Maar dat regenwoud een is in een de kleine met veertig jaar tijd gehalveerd tijdens en de met orang-oetang dreigt uit te sterven. Art met door Rooijakkers ziet met eigen ogen op tv hoe in dramatisch de toestand op tv is, maar ook hoe naar hard er door gevochten wordt om deze grote door en in intelligente mensapen te redden. Alexandra Vosmaer naar en met haar vriend tijdens Dirk-Jan, beiden begin dertig en door industrieel ontwerpers, strijden elk naar op hun eigen van manier om van het bos in én de orang-oetangs een door toekomst door te geven.

De op tv meeste mensen kennen rendieren alleen een van de van kerstkaarten, maar naar Art Rooijakkers ontdekt met op Spitsbergen, op zo'n 1.000 het van km van de Noordpool, hoe fascinerend in deze wilde dieren uit zijn. Art ontmoet tijdens er met de Britse bioloog Nicholas Tyler, op tv die al tijdens bijna veertig van jaar lang tracht op tv te achterhalen hoe rendieren overleven van bij op temperaturen tot -45°C, op plekken tijdens uit waar amper voedsel te vinden is. op tv In Lapland ziet in Art het spectaculaire met noorderlicht, in én leert hij een van de het Sami-stam hoe een het kudde rendieren bij elkaar te in houden. Rendieren op tv verliezen wereldwijd leefgebied door wegen- een door en mijnbouw.

Art Rooijakkers komt naar oog in in oog te staan met op een kudde op van maar uit liefst honderd Aziatische in olifanten, temidden van een op dorpsgemeenschap in in het zuiden van uit Thailand. De dorpelingen door hebben een haat-liefdeverhouding met deze van kudde. Er zijn tijdens al verschillende uit dodelijke een slachtoffers gevallen, zowel bij mens als een dier. met En nu dreigt het conflict uit verder de te escaleren. Als dierenactiviste kwam met naar de Nederlandse Antoinette van der tijdens Water jarenlang uit op voor het lot van in olifanten op in gevangenschap. Maar nu wil een ze een deze wilde olifanten redden. Daarvoor op neemt ze een tijdens op tv levensgevaarlijk risico.

Art naar Rooijakkers ontmoet de een fascinerende Nederlandse bioloog Marc uit van van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, uit naar waar hij zich al ruim veertig het jaar wijdt in aan de studie en naar bescherming van van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen op tv en zelfs op tv een Braziliaanse gevangenis overleefd, uit maar denkt nog de niet aan op tv stoppen. Hij is de bijna 70 en het wil een zich nu toespitsen op bosbeheer, uit zodat het met leefgebied van door de slingerapen blijft bestaan. Marc tijdens en Art maken de een dagenlange boottocht in naar één van in de oorspronkelijke indianenstammen in op tv de Amazone, met met het wie Marc voor zijn in project wil de samenwerken.

Voor op tv de kust van op tv Mozambique maakt Art Rooijakkers op tv een tijdens duik in het door woelige water van de Indische Oceaan, op op zoek naar naar de van mantarog. Deze sierlijke op reus van van de oceaan wordt ernstig bedreigd door uit overbevissing. Maar de een naar Amerikaanse biologe Andrea Marshall wil het door tij keren. Al op tv vijftien jaar woont tijdens ze in op een hutje het in de duinen, van waaruit naar ze een onderzoeks- op en beschermingsproject leidt. op naar Andrea beschouwt de mantaroggen als van haar kinderen en ze de zet haar eigen uit uit leven op het spel om de te voorkomen de dat deze populatie op tv uitsterft.

Art op Rooijakkers trekt naar de Masai uit Mara in Kenia, de één tijdens van de laatste natuurgebieden in naar Afrika een met een enorme rijkdom een aan wilde dieren. op tv Het is op ook de van plek waar de laatste een jachtluipaarden ter wereld de leven. In uit een piepklein huisje, midden op de op tv savanne, woont met de van Nederlandse biologe Femke Broekhuis. het Haar missie is het bestuderen met en beschermen van op het de ernstig bedreigde jachtluipaarden. Maar werken van in deze een uitgestrekte wildernis, bevolkt uit door de erg traditionele een uit Masai-stam, is alleen weggelegd voor een echte met doorzetters.

oktober 2020
25-07-2018 09:55

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetangs komen alleen voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is in een kleine veertig jaar tijd gehalveerd en de orang-oetang dreigt uit t...

18-07-2018 09:55

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bi...

11-07-2018 09:55

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap in het zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn al ve...

04-07-2018 10:05

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim veertig jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs ...

27-06-2018 09:55

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andre...

20-06-2018 09:55

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Art Rooijakkers trekt naar de Masai Mara in Kenia, één van de laatste natuurgebieden in Afrika met een enorme rijkdom aan wilde dieren. Het is ook de plek waar de laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In een piepklein huisje, midden op ...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!