Programma gemist?

Orang-oetangs met komen alleen van voor in Indonesië, en op dan vooral op tv op het eiland Borneo, waar met zich één in van de grootste op tv regenwouden ter wereld bevindt. de Maar naar dat regenwoud is in naar een kleine veertig jaar de tijd gehalveerd een en de orang-oetang dreigt uit van te sterven. van Art Rooijakkers een ziet met eigen een ogen hoe dramatisch de toestand op is, maar het ook hoe hard er een op tv gevochten wordt om door deze grote en intelligente mensapen in te redden. Alexandra met Vosmaer op en haar vriend Dirk-Jan, tijdens beiden begin dertig en industrieel op tv ontwerpers, strijden elk de naar op hun eigen de manier om het met bos én de orang-oetangs van een toekomst te de geven.

De door meeste mensen de kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, naar maar Art Rooijakkers van ontdekt op het Spitsbergen, op naar zo'n 1.000 km van een de in Noordpool, hoe fascinerend deze wilde op tv dieren een zijn. Art ontmoet er de op Britse bioloog Nicholas naar Tyler, die al in bijna uit veertig jaar lang tracht tijdens te achterhalen hoe rendieren overleven in een bij temperaturen tot -45°C, op plekken de tijdens waar amper voedsel te met vinden is. In Lapland een ziet Art het spectaculaire uit noorderlicht, én leert in hij van de uit Sami-stam hoe een naar op tv kudde rendieren bij elkaar te houden. het Rendieren verliezen wereldwijd van leefgebied door tijdens wegen- en in mijnbouw.

Art Rooijakkers in komt oog op tv in oog te staan een met een met kudde van maar liefst in honderd uit Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap van in van het zuiden van Thailand. De de dorpelingen hebben van een haat-liefdeverhouding in met deze kudde. Er zijn op al verschillende naar dodelijke slachtoffers gevallen, zowel tijdens op tv bij mens als in dier. En nu dreigt het een conflict verder te op escaleren. Als door dierenactiviste kwam de tijdens Nederlandse Antoinette van door der Water jarenlang op tijdens voor het lot met van olifanten in van gevangenschap. Maar nu naar wil ze deze wilde tijdens met olifanten redden. Daarvoor uit neemt ze een op levensgevaarlijk risico.

Art Rooijakkers ontmoet in tijdens de fascinerende Nederlandse bioloog de Marc van Roosmalen, dé apenkenner het van het uit Amazonewoud, waar hij de zich het al ruim veertig jaar wijdt aan de de de studie en bescherming van uit slingerapen. een Marc heeft doodsbedreigingen op en zelfs een Braziliaanse op tv gevangenis overleefd, maar denkt nog op tv niet naar aan stoppen. Hij een is bijna 70 en wil een zich met nu toespitsen op bosbeheer, tijdens zodat het leefgebied van op de slingerapen blijft de bestaan. Marc door en Art maken een naar dagenlange een boottocht naar één van de uit oorspronkelijke indianenstammen het in de Amazone, met naar naar wie Marc voor uit zijn project wil tijdens samenwerken.

Voor de kust tijdens tijdens van Mozambique maakt Art Rooijakkers een een duik in van het woelige water van in de Indische in Oceaan, op op zoek naar de mantarog. Deze de sierlijke reus van op tv de oceaan op tv wordt ernstig bedreigd op tv door overbevissing. naar Maar de uit Amerikaanse biologe Andrea Marshall wil het van tij uit keren. Al vijftien door jaar woont ze in met een hutje tijdens in de duinen, van door waaruit ze een door onderzoeks- en het beschermingsproject leidt. Andrea een beschouwt de mantaroggen als haar door kinderen en ze op zet naar haar eigen leven op het van spel om tijdens te voorkomen dat de deze populatie met uitsterft.

Art naar Rooijakkers trekt op tv naar de Masai Mara de in Kenia, één met van de laatste natuurgebieden het in Afrika met een met enorme rijkdom naar aan naar wilde dieren. Het is door ook de plek waar van de laatste tijdens jachtluipaarden ter wereld leven. op In met een piepklein huisje, midden op met de savanne, op tv woont de Nederlandse biologe Femke het van Broekhuis. Haar missie is het op tv bestuderen en de beschermen van de ernstig bedreigde met een jachtluipaarden. Maar werken in op tv deze uitgestrekte wildernis, met bevolkt door de erg in traditionele uit Masai-stam, is alleen weggelegd van voor echte uit doorzetters.

oktober 2019
25-07-2018 09:55

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetangs komen alleen voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is in een kleine veertig jaar tijd gehalveerd en de orang-oetang dreigt uit t...

18-07-2018 09:55

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bi...

11-07-2018 09:55

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap in het zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn al ve...

04-07-2018 10:05

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim veertig jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs ...

27-06-2018 09:55

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andre...

20-06-2018 09:55

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Art Rooijakkers trekt naar de Masai Mara in Kenia, één van de laatste natuurgebieden in Afrika met een enorme rijkdom aan wilde dieren. Het is ook de plek waar de laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In een piepklein huisje, midden op ...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!