Programma gemist?

Orang-oetangs van komen alleen voor in Indonesië, door en dan de vooral op het eiland tijdens Borneo, met waar zich één van de in grootste regenwouden ter de wereld bevindt. Maar op tv dat regenwoud het is in een tijdens kleine veertig jaar het tijd gehalveerd en de van orang-oetang dreigt op uit te sterven. Art van Rooijakkers ziet met uit in eigen ogen hoe dramatisch uit de toestand een is, maar ook hoe hard er van gevochten wordt door om op tv deze grote en intelligente mensapen uit te van redden. Alexandra Vosmaer uit en haar vriend Dirk-Jan, op tv beiden begin door dertig en industrieel ontwerpers, strijden de elk uit op hun eigen manier om het de bos met én de orang-oetangs op een toekomst te naar geven.

De tijdens meeste mensen kennen rendieren alleen door van door de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers tijdens ontdekt op op Spitsbergen, op zo'n naar 1.000 km uit van de Noordpool, hoe met fascinerend tijdens deze wilde dieren zijn. Art een ontmoet er de door Britse bioloog Nicholas met Tyler, die al bijna met veertig de jaar lang tracht te tijdens achterhalen hoe rendieren de overleven bij op temperaturen tot -45°C, het op plekken waar amper voedsel in te vinden is. naar van In Lapland ziet in Art het spectaculaire tijdens noorderlicht, én leert in hij van de tijdens Sami-stam hoe een naar kudde rendieren bij elkaar te houden. met met Rendieren verliezen wereldwijd leefgebied naar door wegen- en in mijnbouw.

Art Rooijakkers op tv komt oog in met oog te staan met tijdens een kudde tijdens van maar op liefst honderd Aziatische olifanten, temidden op van uit een dorpsgemeenschap in het op zuiden van Thailand. De naar op dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met uit deze kudde. Er zijn door al van verschillende dodelijke slachtoffers de gevallen, zowel bij mens uit als dier. En nu de dreigt het het conflict in verder te escaleren. Als van dierenactiviste kwam de Nederlandse Antoinette op tv de van der Water jarenlang op voor met het lot van een olifanten in gevangenschap. in Maar nu wil met door ze deze wilde met olifanten redden. Daarvoor door neemt ze een het levensgevaarlijk risico.

Art Rooijakkers een ontmoet tijdens de fascinerende Nederlandse bioloog in Marc van Roosmalen, dé een apenkenner van het Amazonewoud, op tv waar op tv hij zich al een ruim veertig jaar wijdt aan naar de studie op en bescherming van slingerapen. in Marc heeft doodsbedreigingen met en uit zelfs een Braziliaanse op gevangenis overleefd, maar denkt nog op door niet aan stoppen. met Hij is bijna 70 en naar wil zich nu van toespitsen op uit bosbeheer, zodat een het leefgebied van op de slingerapen blijft bestaan. Marc en op een Art maken een dagenlange boottocht op tv naar één door van de een oorspronkelijke indianenstammen in de Amazone, met door met wie Marc voor zijn naar project wil naar samenwerken.

Voor de tijdens kust de van Mozambique maakt Art Rooijakkers uit een duik in het een woelige water van door de Indische het Oceaan, op een zoek naar in de mantarog. Deze sierlijke op tv reus van de oceaan wordt het ernstig bedreigd op door overbevissing. Maar de met Amerikaanse de biologe Andrea uit Marshall wil het tij keren. Al het vijftien jaar woont op ze in een een hutje in de tijdens op tv duinen, van waaruit de ze een onderzoeks- en beschermingsproject leidt. naar Andrea in beschouwt de met mantaroggen als haar kinderen en ze tijdens zet haar eigen op tv van leven op het spel om te tijdens voorkomen dat deze tijdens populatie van uitsterft.

Art op Rooijakkers trekt naar in de Masai uit Mara in Kenia, door één van de laatste natuurgebieden op tv in tijdens Afrika met een van enorme rijkdom aan wilde dieren. Het in is ook met de plek waar naar de laatste jachtluipaarden in ter wereld leven. In door een piepklein huisje, een midden op een de savanne, uit woont de Nederlandse een biologe Femke door Broekhuis. Haar missie is het van bestuderen op tv en beschermen van de van ernstig bedreigde jachtluipaarden. Maar werken met in deze van uitgestrekte wildernis, bevolkt door door de erg met traditionele Masai-stam, is alleen een uit weggelegd voor echte van doorzetters.

mei 2020
25-07-2018 09:55

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetangs komen alleen voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is in een kleine veertig jaar tijd gehalveerd en de orang-oetang dreigt uit t...

18-07-2018 09:55

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bi...

11-07-2018 09:55

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap in het zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn al ve...

04-07-2018 10:05

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim veertig jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs ...

27-06-2018 09:55

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andre...

20-06-2018 09:55

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Art Rooijakkers trekt naar de Masai Mara in Kenia, één van de laatste natuurgebieden in Afrika met een enorme rijkdom aan wilde dieren. Het is ook de plek waar de laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In een piepklein huisje, midden op ...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!