Programma gemist?

Orang-oetangs komen van alleen voor in Indonesië, de een en dan vooral op naar het eiland Borneo, door waar zich uit één van de grootste regenwouden ter een van wereld bevindt. Maar dat regenwoud is het in het een kleine een veertig jaar tijd gehalveerd en tijdens de orang-oetang dreigt uit het te naar sterven. Art uit Rooijakkers ziet met naar eigen ogen hoe dramatisch de op tv toestand is, maar een ook tijdens hoe hard er gevochten wordt om in deze grote op tv en intelligente mensapen te de redden. het Alexandra Vosmaer en haar op tv vriend Dirk-Jan, beiden door begin dertig tijdens en industrieel ontwerpers, strijden uit elk op uit hun eigen manier om op het bos én in de orang-oetangs een uit toekomst te met geven.

De meeste mensen de door kennen rendieren alleen de van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers met ontdekt op Spitsbergen, van op zo'n 1.000 naar km van in de Noordpool, hoe op fascinerend op deze wilde dieren zijn. uit Art ontmoet er van de Britse bioloog naar Nicholas Tyler, die door al bijna door veertig jaar lang tracht te van achterhalen hoe rendieren overleven de door bij temperaturen tot -45°C, van op plekken waar amper voedsel tijdens de te vinden is. het In Lapland ziet Art de het spectaculaire noorderlicht, een én leert hij van van de van Sami-stam hoe een op kudde rendieren bij op tv elkaar te houden. Rendieren verliezen tijdens wereldwijd het leefgebied door wegen- en door mijnbouw.

Art Rooijakkers komt uit met oog in oog te staan een met door een kudde van maar op tv liefst honderd in Aziatische olifanten, temidden van naar een dorpsgemeenschap in het zuiden uit een van Thailand. De dorpelingen uit hebben een op haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn op al verschillende de dodelijke slachtoffers gevallen, zowel in bij mens van als dier. naar En nu dreigt met het conflict van verder te escaleren. Als het dierenactiviste kwam de een Nederlandse Antoinette van der Water de op tv jarenlang op voor naar het lot van olifanten in door gevangenschap. Maar in nu wil ze deze een wilde olifanten redden. in Daarvoor neemt ze tijdens een levensgevaarlijk naar risico.

Art de Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse door het bioloog Marc van naar Roosmalen, dé apenkenner de van het Amazonewoud, waar hij uit zich tijdens al ruim veertig jaar wijdt aan het de studie door en bescherming tijdens van slingerapen. Marc met heeft doodsbedreigingen en zelfs een naar Braziliaanse tijdens gevangenis overleefd, het maar denkt nog niet aan stoppen. op tv Hij van is bijna 70 en wil op zich nu de toespitsen op tijdens bosbeheer, zodat het uit leefgebied van de slingerapen met blijft bestaan. Marc een en Art maken op tv een op dagenlange boottocht naar één van op tv de oorspronkelijke indianenstammen het in de de Amazone, met wie Marc voor in zijn project wil op tv uit samenwerken.

Voor de kust een van Mozambique op tv maakt Art Rooijakkers op een duik in het het woelige water met van de Indische Oceaan, met op zoek naar naar de mantarog. Deze de sierlijke het reus van de op tv oceaan wordt ernstig bedreigd op tv door overbevissing. naar Maar de Amerikaanse de biologe Andrea Marshall uit wil het tij keren. tijdens Al vijftien jaar in woont ze in een uit hutje in uit de duinen, van het waaruit ze naar een onderzoeks- op en beschermingsproject leidt. in Andrea beschouwt de tijdens mantaroggen als haar de kinderen en ze een zet haar eigen de leven op het spel naar om te voorkomen dat tijdens deze populatie in uitsterft.

Art Rooijakkers trekt met naar de Masai tijdens Mara van in Kenia, één van het de laatste natuurgebieden op tv in op Afrika met een enorme rijkdom met aan uit wilde dieren. Het is naar ook de plek de waar de laatste jachtluipaarden ter door wereld leven. in In een met piepklein huisje, naar midden op de savanne, het woont de Nederlandse biologe tijdens Femke op tv Broekhuis. Haar missie is op het bestuderen op tv en beschermen van de de ernstig bedreigde jachtluipaarden. Maar op tv werken in deze het uitgestrekte wildernis, bevolkt met door de erg in traditionele Masai-stam, in is alleen weggelegd de voor echte naar doorzetters.

oktober 2020
25-07-2018 09:55

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetangs komen alleen voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is in een kleine veertig jaar tijd gehalveerd en de orang-oetang dreigt uit t...

18-07-2018 09:55

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bi...

11-07-2018 09:55

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap in het zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn al ve...

04-07-2018 10:05

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim veertig jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs ...

27-06-2018 09:55

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andre...

20-06-2018 09:55

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Art Rooijakkers trekt naar de Masai Mara in Kenia, één van de laatste natuurgebieden in Afrika met een enorme rijkdom aan wilde dieren. Het is ook de plek waar de laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In een piepklein huisje, midden op ...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!