Programma gemist?

Orang-oetangs komen alleen met het voor in Indonesië, en een dan vooral op het eiland door Borneo, waar naar zich een één van de grootste regenwouden ter naar wereld bevindt. op tv Maar dat regenwoud tijdens is in een kleine in veertig jaar naar tijd gehalveerd en een de met orang-oetang dreigt uit door te sterven. Art door Rooijakkers ziet met op tv eigen ogen hoe dramatisch de de toestand is, maar het ook in hoe hard er gevochten op tv wordt om deze grote en op intelligente mensapen te op redden. een Alexandra Vosmaer en haar vriend tijdens Dirk-Jan, door beiden begin uit dertig en industrieel ontwerpers, strijden elk op tv op hun van eigen manier om het van bos de én de op tv orang-oetangs een toekomst tijdens te geven.

De op tv meeste mensen van kennen rendieren alleen van de van kerstkaarten, maar Art de Rooijakkers ontdekt op van Spitsbergen, de op zo'n 1.000 van km van de Noordpool, hoe fascinerend tijdens op deze wilde dieren zijn. Art het ontmoet op er de Britse naar bioloog Nicholas Tyler, die van al bijna veertig een jaar lang een tracht te achterhalen hoe rendieren in overleven bij temperaturen tot uit -45°C, op het plekken waar op tv amper voedsel te tijdens vinden is. op In Lapland ziet Art tijdens het spectaculaire noorderlicht, met én leert tijdens hij van de Sami-stam hoe met een kudde door rendieren bij elkaar te een houden. Rendieren verliezen wereldwijd door leefgebied door wegen- het op tv en mijnbouw.

Art op tv Rooijakkers komt oog in met oog te staan uit met een kudde van de een maar liefst honderd Aziatische tijdens olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap met in tijdens het zuiden van Thailand. De een dorpelingen van hebben een haat-liefdeverhouding met deze het kudde. Er zijn van al verschillende een dodelijke het slachtoffers gevallen, zowel bij door mens als een dier. En nu met dreigt het conflict verder te de escaleren. Als uit dierenactiviste kwam de Nederlandse Antoinette de tijdens van der Water jarenlang op op tv voor het lot het van olifanten in van gevangenschap. Maar tijdens nu wil ze tijdens deze wilde olifanten redden. de Daarvoor uit neemt ze een levensgevaarlijk op risico.

Art Rooijakkers op ontmoet de fascinerende Nederlandse een bioloog Marc naar van Roosmalen, de dé apenkenner van op het Amazonewoud, waar van hij zich al op ruim veertig de jaar wijdt aan de studie de en bescherming van slingerapen. op tv Marc heeft een doodsbedreigingen en zelfs uit een Braziliaanse gevangenis overleefd, de maar denkt nog op niet het aan stoppen. met Hij is bijna 70 van en wil naar zich nu toespitsen op bosbeheer, zodat naar het leefgebied het van de slingerapen het blijft bestaan. Marc een en Art maken in een dagenlange met boottocht naar één van de door naar oorspronkelijke indianenstammen in de Amazone, met de wie met Marc voor zijn de project wil door samenwerken.

Voor de door kust uit van Mozambique maakt Art Rooijakkers het een duik in het in woelige water van op de de Indische Oceaan, op op zoek naar de het mantarog. Deze sierlijke in reus van de naar oceaan wordt ernstig de bedreigd door overbevissing. door Maar de Amerikaanse op biologe Andrea Marshall wil het de tij met keren. Al vijftien de jaar woont ze in van een hutje op in de duinen, tijdens van waaruit het ze een onderzoeks- en de beschermingsproject leidt. Andrea beschouwt uit de mantaroggen als tijdens haar door kinderen en ze zet haar eigen in leven naar op het spel om te het voorkomen dat uit deze populatie naar uitsterft.

Art Rooijakkers uit trekt naar door de Masai Mara met in Kenia, één de van de door laatste natuurgebieden in door Afrika met een enorme rijkdom aan de wilde dieren. Het naar tijdens is ook de plek van waar de naar laatste jachtluipaarden ter een wereld leven. In een piepklein in huisje, midden op van de savanne, woont uit de Nederlandse biologe Femke tijdens op Broekhuis. Haar missie op tv is het bestuderen en beschermen op van naar de ernstig bedreigde in jachtluipaarden. Maar werken in deze met uitgestrekte wildernis, de bevolkt door de erg traditionele de Masai-stam, van is alleen weggelegd in voor echte op doorzetters.

april 2020
25-07-2018 09:55

Indonesië

Helden van de Wildernis - Indonesië

Orang-oetangs komen alleen voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is in een kleine veertig jaar tijd gehalveerd en de orang-oetang dreigt uit t...

18-07-2018 09:55

Noorwegen

Helden van de Wildernis - Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten, maar Art Rooijakkers ontdekt op Spitsbergen, op zo'n 1.000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bi...

11-07-2018 09:55

Thailand

Helden van de Wildernis - Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst honderd Aziatische olifanten, temidden van een dorpsgemeenschap in het zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefdeverhouding met deze kudde. Er zijn al ve...

04-07-2018 10:05

Brazilië

Helden van de Wildernis - Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc van Roosmalen, dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim veertig jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs ...

27-06-2018 09:55

Mozambique

Helden van de Wildernis - Mozambique

Voor de kust van Mozambique maakt Art Rooijakkers een duik in het woelige water van de Indische Oceaan, op zoek naar de mantarog. Deze sierlijke reus van de oceaan wordt ernstig bedreigd door overbevissing. Maar de Amerikaanse biologe Andre...

20-06-2018 09:55

Kenia

Helden van de Wildernis - Kenia

Art Rooijakkers trekt naar de Masai Mara in Kenia, één van de laatste natuurgebieden in Afrika met een enorme rijkdom aan wilde dieren. Het is ook de plek waar de laatste jachtluipaarden ter wereld leven. In een piepklein huisje, midden op ...

Helden van de Wildernis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Helden van de Wildernis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Helden van de Wildernis bij Helden van de Wildernis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Helden van de Wildernis. Heb je een uitzending van Helden van de Wildernis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Helden van de Wildernis gemist

Uitzending gemist van Helden van de Wildernis? Hier kun je alle uitzendingen van Helden van de Wildernis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 25-10-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!