Programma gemist?

Is op tv het eigenlijk wel zo uit dat alle vluchtelingen tijdens staan het te trappelen om naar het westen het af te reizen? het Willem Timmers ontmoet op tv in Libanon vluchtelingen de het die er niet over peinzen om met naar Europa te met gaan. Ook op treft hij er migranten op tv die zijn teruggekeerd een nadat een verblijf in de in ons vrije westen in toch niet beviel. Libanon, uit vier keer zo tijdens klein als Nederland, op heeft naar schatting zo’n een een tot met anderhalf miljoen vluchtelingen het opgenomen uit op tv buurland Syrië. Op een de bevolking van vier miljoen mensen het in is dat een gigantische instroom het die in het land te verwerken krijgt. door Willem trekt door op met de Adham, een Libanees die zijn eigen met hulporganisatie runt naar in de Noord-Libanese stad met Tripoli. Adham een vindt het beter het als vluchtelingen zoveel mogelijk uit geholpen worden in met Libanon, door door Libanezen in die de Syriërs veel beter begrijpen de dan van Europeanen. Financiële hulp tijdens uit het westen naar bij de opvang van een de vluchtelingen is uit van harte welkom. Maar naar volgens Adham is het met de wel een probleem naar dat westerse hulporganisaties zich naar vaak moreel verheven opstellen. Ze op door komen bijvoorbeeld campagnes voeren voor de abortus, door wat indruist tegen op de plaatselijke cultuur. door Dat soort verschijnselen het is Adham een doorn in het een door oog, net als van de internationale NGO’s die clown-lessen komen op in geven terwijl: ‘Zullen we door die kinderen eerst in eens schoenen en op tv te eten geven?’ Migranten kunnen volgens tijdens Adham de grote naar sommen geld die uit ze investeren in in een onzekere en een soms zelfs op tv gevaarlijke een overtocht naar Europa beter een gebruiken om een handeltje het op de te richten in Libanon. van Of hun het kinderen naar school te sturen. Het een is in met Libanon, tussen naar de eigen mensen, op toch gewoon het veel beter toeven? Dat beaamt op ook Farouk, een bekende van het Adham door die is van teruggekeerd na een teleurstellend verblijf de in Duitsland: ‘De tijdens mensen door daar zijn gewoon het kil en individualistisch.’ het Niemand vroeg daar op in straat aan in me hoe het gaat.’ Ook met de sheik van Adhams de moskee, het die jaren in in Europa heeft gewoond, op tv heeft het door er niet zo op: door ‘Ik zag daar met veel mensen, Duitsers, met die alcohol dronken op en achter met de vrouwen aan zaten. in Zonder enig uit religieus of moreel besef. Op tijdens die manier leven dieren van een ook.’

Vandaag start op de naar NPO 3 het de nieuwe toeristische magazine 'De Westerlingen'. in Eén Westerling, één week, op tv ergens in naar de wereld in in een compleet andere cultuur. Dag tijdens het en nacht volgt een van onze door programmamakers opmerkelijke, op tv jonge op mensen die ons meenemen in hún op tv wereld. van Een wereld op die niet meer zit te met wachten een op westerse idealen. Feesten, haten, tijdens liefhebben, bidden en werken: door we beleven uit avonturen met uit mensen die het anders in het de leven staan dan wij; tijdens op zoek op tv naar nieuwe ideeën, in verbluffende inzichten en totaal het andere met waarheden. We kijken voorbij onze eigen op navel, uit voorbij onze westerse dogma’s met - om tijdens te kunnen reflecteren op wat een het de eigenlijk betekent om van ‘westers’ te zijn. De Westerlingen het een combineert participerende journalistiek van met het vertellen van verhalen die door verrassen, ontroeren op tv én ons naar wereldbeeld tarten.

mei 2021
19-05-2017 21:30

De westerlingen

De Westerlingen - De westerlingen

12-05-2017 21:20

De westerlingen

De Westerlingen - De westerlingen

05-05-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

Is het eigenlijk wel zo dat alle vluchtelingen staan te trappelen om naar het westen af te reizen? Willem Timmers ontmoet in Libanon vluchtelingen die er niet over peinzen om naar Europa te gaan. Ook treft hij er migranten die zijn teruggek...

28-04-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

21-04-2017 21:20

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

14-04-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

Vandaag start op NPO 3 het nieuwe toeristische magazine 'De Westerlingen'. Eén Westerling, één week, ergens in de wereld in een compleet andere cultuur. Dag en nacht volgt een van onze programmamakers opmerkelijke, jonge mensen die ons mee...

De Westerlingen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Westerlingen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Westerlingen bij De Westerlingen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Westerlingen. Heb je een uitzending van De Westerlingen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Westerlingen gemist

Uitzending gemist van De Westerlingen? Hier kun je alle uitzendingen van De Westerlingen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-07-2017 om 09:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!