Programma gemist?

Is met het eigenlijk wel zo dat door alle vluchtelingen van staan te in trappelen om naar het het westen af op te reizen? Willem Timmers het ontmoet naar in Libanon vluchtelingen die er tijdens niet over peinzen tijdens om naar Europa uit te gaan. door Ook treft hij er migranten door op tv die zijn teruggekeerd uit nadat een verblijf in met ons vrije westen toch tijdens niet tijdens beviel. Libanon, vier keer zo klein op tv als Nederland, uit heeft naar op tv schatting zo’n een tot anderhalf uit miljoen vluchtelingen opgenomen uit in buurland Syrië. van Op een bevolking van in vier miljoen mensen tijdens is dat de een het gigantische instroom die het naar land te verwerken krijgt. Willem op tv met trekt op met Adham, een Libanees in die een zijn eigen hulporganisatie runt in door de van Noord-Libanese stad het Tripoli. Adham vindt het beter met als vluchtelingen zoveel mogelijk het geholpen worden het in Libanon, op door Libanezen die de met Syriërs veel beter de begrijpen met dan Europeanen. Financiële hulp van uit het westen bij de opvang op tv van de in vluchtelingen is van naar harte welkom. met Maar volgens Adham is het met van wel een probleem dat westerse door hulporganisaties zich vaak door moreel verheven opstellen. Ze op komen bijvoorbeeld campagnes het voeren voor abortus, uit tijdens wat indruist tegen de plaatselijke cultuur. de Dat door soort verschijnselen is Adham een op tv de doorn in het oog, net uit als de internationale de NGO’s die clown-lessen komen tijdens met geven terwijl: ‘Zullen we tijdens die kinderen eerst eens met schoenen en te eten een met geven?’ Migranten kunnen volgens naar Adham de grote tijdens sommen geld die ze investeren in op tv een onzekere uit en soms zelfs gevaarlijke het overtocht naar Europa uit beter gebruiken om op een handeltje van op te richten de in Libanon. van Of hun kinderen naar school van te de sturen. Het is in de Libanon, tussen naar de eigen mensen, toch op tv gewoon veel tijdens beter toeven? Dat beaamt ook met Farouk, een bekende met van Adham die is met teruggekeerd na met een teleurstellend door verblijf in het Duitsland: ‘De mensen daar de zijn gewoon kil en een individualistisch.’ met Niemand vroeg daar op straat aan uit me hoe het naar gaat.’ Ook de in sheik van Adhams van het moskee, die jaren in Europa heeft door van gewoond, heeft het er met niet zo op: ‘Ik een zag daar veel uit mensen, Duitsers, die met alcohol dronken en van achter de in vrouwen aan zaten. het Zonder enig naar religieus of moreel besef. door Op die manier een leven dieren op ook.’

Vandaag start met op NPO 3 de het nieuwe toeristische magazine het 'De Westerlingen'. Eén een naar Westerling, één week, ergens in de in van wereld in een compleet andere de cultuur. Dag en nacht naar volgt een van tijdens onze programmamakers opmerkelijke, door jonge in mensen die ons uit meenemen in hún wereld. Een wereld in die niet meer de zit in te wachten op westerse het idealen. Feesten, haten, liefhebben, in bidden in en werken: uit we beleven avonturen met van mensen die anders een in het in leven staan dan wij; op op de zoek naar nieuwe ideeën, verbluffende door inzichten en een totaal andere waarheden. op We kijken voorbij onze eigen tijdens naar navel, voorbij onze westerse dogma’s - op om te het kunnen reflecteren het op wat het eigenlijk van betekent om op ‘westers’ te zijn. uit De Westerlingen combineert participerende tijdens journalistiek met het een vertellen het van verhalen die verrassen, ontroeren én met van ons wereldbeeld tarten.

september 2020
19-05-2017 21:30

De westerlingen

De Westerlingen - De westerlingen

12-05-2017 21:20

De westerlingen

De Westerlingen - De westerlingen

05-05-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

Is het eigenlijk wel zo dat alle vluchtelingen staan te trappelen om naar het westen af te reizen? Willem Timmers ontmoet in Libanon vluchtelingen die er niet over peinzen om naar Europa te gaan. Ook treft hij er migranten die zijn teruggek...

28-04-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

21-04-2017 21:20

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

14-04-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

Vandaag start op NPO 3 het nieuwe toeristische magazine 'De Westerlingen'. Eén Westerling, één week, ergens in de wereld in een compleet andere cultuur. Dag en nacht volgt een van onze programmamakers opmerkelijke, jonge mensen die ons mee...

De Westerlingen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Westerlingen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Westerlingen bij De Westerlingen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Westerlingen. Heb je een uitzending van De Westerlingen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Westerlingen gemist

Uitzending gemist van De Westerlingen? Hier kun je alle uitzendingen van De Westerlingen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-07-2017 om 09:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!