Programma gemist?

Is het een eigenlijk met wel zo dat alle vluchtelingen staan op te trappelen met om naar het het westen een af te reizen? Willem Timmers ontmoet naar in in Libanon vluchtelingen die het er niet met over peinzen om naar in Europa te gaan. Ook treft naar hij er op tv migranten door die zijn teruggekeerd nadat naar een verblijf in door ons vrije het westen toch niet het beviel. Libanon, vier keer met zo klein als Nederland, heeft naar op schatting in zo’n een tot anderhalf uit miljoen vluchtelingen opgenomen uit op tv buurland naar Syrië. Op een bevolking van naar in vier miljoen mensen op is dat een gigantische een instroom die het in land te verwerken naar krijgt. Willem met trekt op met Adham, een Libanees op tv die zijn eigen met een hulporganisatie runt in de op Noord-Libanese stad Tripoli. Adham vindt op tv het een beter als op tv vluchtelingen zoveel mogelijk geholpen worden op in Libanon, door het Libanezen tijdens die de Syriërs veel beter een begrijpen tijdens dan Europeanen. Financiële hulp uit het westen een bij de een opvang van op de vluchtelingen is het van harte in welkom. Maar volgens Adham is het op tv wel op tv een probleem dat westerse hulporganisaties de uit zich vaak moreel verheven opstellen. het Ze komen bijvoorbeeld het campagnes voeren voor uit abortus, wat indruist tegen de de plaatselijke cultuur. door Dat soort op tv verschijnselen is de Adham een doorn in tijdens het oog, uit net als de internationale NGO’s op tv die clown-lessen op komen geven terwijl: het ‘Zullen we die kinderen op tv eerst op eens schoenen in en te eten geven?’ Migranten kunnen volgens de Adham de door grote sommen naar geld die ze de investeren in een op tv onzekere en soms de zelfs gevaarlijke van overtocht naar Europa beter gebruiken uit om een handeltje op uit te het richten in Libanon. Of tijdens hun naar kinderen naar school te een sturen. Het uit is in Libanon, tussen de naar eigen mensen, toch naar gewoon veel beter uit toeven? Dat beaamt ook Farouk, met een bekende in van Adham op die is op teruggekeerd na een teleurstellend op verblijf in Duitsland: ‘De met mensen daar zijn met gewoon kil en van individualistisch.’ Niemand op vroeg daar op tv op straat aan door me hoe het het gaat.’ Ook de sheik van in Adhams moskee, in die jaren in Europa heeft door gewoond, door heeft het er niet met zo op: ‘Ik zag door een daar veel mensen, Duitsers, die door alcohol dronken en een achter met de vrouwen aan zaten. Zonder enig van religieus het of moreel met besef. Op die manier leven op dieren op ook.’

Vandaag start door op tijdens NPO 3 het nieuwe toeristische magazine het 'De Westerlingen'. Eén een Westerling, één tijdens week, ergens in de van wereld in een het een compleet andere cultuur. Dag in en nacht volgt een in van onze programmamakers in opmerkelijke, jonge het mensen die ons in meenemen in hún wereld. Een met wereld die niet uit meer zit in te wachten op westerse idealen. door Feesten, haten, uit liefhebben, bidden en door werken: een we beleven avonturen met tijdens mensen die de anders in het door leven staan dan wij; op op zoek naar nieuwe naar ideeën, verbluffende inzichten uit en uit totaal andere waarheden. door We kijken door voorbij onze eigen navel, door voorbij onze in westerse dogma’s - om te met kunnen reflecteren op van wat het eigenlijk door betekent op tv om ‘westers’ te zijn. De uit Westerlingen combineert participerende journalistiek van met het naar vertellen van de verhalen die verrassen, door ontroeren én ons uit wereldbeeld tarten.

januari 2021
19-05-2017 21:30

De westerlingen

De Westerlingen - De westerlingen

12-05-2017 21:20

De westerlingen

De Westerlingen - De westerlingen

05-05-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

Is het eigenlijk wel zo dat alle vluchtelingen staan te trappelen om naar het westen af te reizen? Willem Timmers ontmoet in Libanon vluchtelingen die er niet over peinzen om naar Europa te gaan. Ook treft hij er migranten die zijn teruggek...

28-04-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

21-04-2017 21:20

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

14-04-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

Vandaag start op NPO 3 het nieuwe toeristische magazine 'De Westerlingen'. Eén Westerling, één week, ergens in de wereld in een compleet andere cultuur. Dag en nacht volgt een van onze programmamakers opmerkelijke, jonge mensen die ons mee...

De Westerlingen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Westerlingen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Westerlingen bij De Westerlingen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Westerlingen. Heb je een uitzending van De Westerlingen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Westerlingen gemist

Uitzending gemist van De Westerlingen? Hier kun je alle uitzendingen van De Westerlingen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-07-2017 om 09:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!