Programma gemist?

Is het in eigenlijk wel zo dat de alle naar vluchtelingen staan te trappelen om het naar het westen tijdens af te reizen? uit het Willem Timmers ontmoet in op tv Libanon vluchtelingen tijdens die er niet door over peinzen om naar met Europa te gaan. Ook treft uit hij er op migranten die zijn teruggekeerd uit nadat een verblijf met in ons vrije van uit westen toch niet het beviel. Libanon, vier keer zo op klein als Nederland, heeft naar een schatting tijdens zo’n een uit tot anderhalf miljoen vluchtelingen de opgenomen uit buurland Syrië. Op naar een bevolking van naar vier miljoen mensen op is dat het een gigantische instroom het die het land met te verwerken naar krijgt. Willem trekt op met in Adham, een een Libanees in die zijn eigen hulporganisatie runt in de de Noord-Libanese van stad Tripoli. tijdens Adham vindt tijdens het beter als vluchtelingen zoveel mogelijk tijdens geholpen worden tijdens in Libanon, uit door Libanezen die uit de Syriërs veel beter begrijpen in van dan Europeanen. Financiële hulp uit het een westen bij de het opvang van de de vluchtelingen is van harte het welkom. Maar volgens van Adham op is het wel naar een probleem dat westerse de hulporganisaties in zich vaak moreel verheven in opstellen. Ze komen bijvoorbeeld campagnes op voeren voor abortus, de wat indruist het tegen de plaatselijke in cultuur. het Dat soort verschijnselen is Adham een op doorn in het een oog, net als een de van internationale NGO’s die uit clown-lessen komen geven het terwijl: ‘Zullen we die kinderen het eerst eens uit schoenen en door te eten geven?’ Migranten kunnen op tv volgens Adham uit de grote op tv sommen geld die op ze investeren in een op onzekere en soms zelfs gevaarlijke op tv met overtocht naar Europa beter gebruiken om door een handeltje door op te naar richten in Libanon. Of hun met door kinderen naar school te sturen. Het het is in uit Libanon, in tussen de eigen mensen, toch het gewoon met veel beter toeven? Dat met beaamt ook Farouk, een een bekende van tijdens Adham die is teruggekeerd na een van teleurstellend op verblijf in Duitsland: ‘De mensen een uit daar zijn gewoon kil uit en individualistisch.’ op Niemand vroeg daar op op tv straat aan me hoe het in gaat.’ in Ook de sheik tijdens van Adhams moskee, die jaren de in het Europa heeft gewoond, heeft het op er uit niet zo op: de ‘Ik zag daar naar veel mensen, Duitsers, die alcohol het door dronken en achter de vrouwen aan de zaten. uit Zonder enig religieus of moreel van het besef. Op die met manier leven dieren in ook.’

Vandaag met start op NPO het 3 het nieuwe toeristische magazine op 'De Westerlingen'. Eén van in Westerling, één week, tijdens ergens in de wereld in uit een compleet naar andere cultuur. Dag en nacht volgt met een van onze een programmamakers de opmerkelijke, jonge mensen de die ons de meenemen in hún in wereld. Een wereld die niet meer uit zit te met wachten op westerse idealen. in Feesten, haten, liefhebben, van bidden van en werken: we op tv beleven avonturen met mensen tijdens die anders naar in in het leven staan dan wij; op een zoek naar op tv nieuwe ideeën, de verbluffende inzichten het en totaal andere waarheden. op tv We kijken voorbij onze het eigen navel, van voorbij onze uit westerse dogma’s - tijdens om te kunnen tijdens reflecteren op wat het het eigenlijk betekent om ‘westers’ te de van zijn. De Westerlingen combineert participerende tijdens journalistiek het met het vertellen van verhalen naar die verrassen, ontroeren van én ons wereldbeeld een tarten.

november 2021
19-05-2017 21:30

De westerlingen

De Westerlingen - De westerlingen

12-05-2017 21:20

De westerlingen

De Westerlingen - De westerlingen

05-05-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

Is het eigenlijk wel zo dat alle vluchtelingen staan te trappelen om naar het westen af te reizen? Willem Timmers ontmoet in Libanon vluchtelingen die er niet over peinzen om naar Europa te gaan. Ook treft hij er migranten die zijn teruggek...

28-04-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

21-04-2017 21:20

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

14-04-2017 21:25

De Westerlingen

De Westerlingen - De Westerlingen

Vandaag start op NPO 3 het nieuwe toeristische magazine 'De Westerlingen'. Eén Westerling, één week, ergens in de wereld in een compleet andere cultuur. Dag en nacht volgt een van onze programmamakers opmerkelijke, jonge mensen die ons mee...

De Westerlingen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Westerlingen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Westerlingen bij De Westerlingen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Westerlingen. Heb je een uitzending van De Westerlingen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Westerlingen gemist

Uitzending gemist van De Westerlingen? Hier kun je alle uitzendingen van De Westerlingen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-07-2017 om 09:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!