Programma gemist?

Documentaire over een oud-profvoetballer Fernando van Ricksen. Afgelopen week de bezweek hij op 43-jarige van leeftijd aan de het spierziekte ALS, waar hij op tv sinds door 2013 aan leed. Ronald Top op tv maakte in van 2016 het dit indrukwekkende portret een van hem.

Documentaire over een oud-profvoetballer Fernando Ricksen. naar Afgelopen de week bezweek hij op 43-jarige in leeftijd aan de spierziekte het ALS, waar hij uit de sinds 2013 aan door leed. Ronald Top maakte door in 2016 dit indrukwekkende uit portret uit van hem.

Fernando de Ricksen was het voetballer en is nu ALS-patiënt. naar In 2013 werd van de de diagnose officieel gesteld en drie jaar in later is zijn van leven gevolgd door tijdens regisseur Ronald met Top. De documentaire is naar een intens, een emotioneel, maar tijdens vooral indrukwekkend portret geworden naar van een strijdbare man de in de een meest tijdens oneerlijke strijd van zijn leven. Ricksen twijfelde de geen moment toen op tv hij in de op tv door zomer van 2016 werd door benaderd door de met makers om mee met te werken aan deze uit RTL 7-documentaire. Hij uit begreep als een geen ander dat het de eens niet zou gaan uit over van zijn mooie momenten een als voetballer, maar de over de moeilijkste momenten van met naar zijn leven: “Ik heb groots en uit meeslepend geleefd, deze naar documentaire uit is klein en kwetsbaar. tijdens Maar door de aandacht voor ALS door deze met documentaire mag het van mij weer op groots en de meeslepend worden.” met De mooie momenten waren door bovendien al bekend. het Die stonden, net zoals zijn op verslavingen en veroveringen, het al een in ‘Vechtlust’, zijn bestseller van die op in 2013 uitkwam en waarvoor van de naar oud-speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow een Rangers, het Zenit St. Petersburg een en Oranje op destijds eigenlijk aan tafel zat bij uit in Matthijs van Nieuwkerk. Om zo volledig op tv het mogelijk te kunnen tijdens zijn, mocht de tijdens camera hem acht maanden volgen en door alles uit filmen. Bijzonder momenten, zoals van de ontmoeting de met Cristiano op Ronaldo in Madrid, maar naar ook de de pijnlijke momenten. Hoe hij wordt op aangekleed, gewassen en gevoed. tijdens Hij op liet de een camera zelfs toe in het ziekenhuis in van naar Glasgow waar hij regelmatig zijn de controles uit en operaties onderging. Alleen uit op de wc door ging de deur dicht. Het in leverde op tv een bijzonder naar document op. Niet eerder liet het een uit bekende voetballer zich zo indringend filmen. op tv in De bijdrage van het VSB-fonds een was door zeer welkom, net als de samenwerking door met Stichting ALS. op Na van berichtgeving in de Nederlandse de en op tv Britse pers over het van belang van de ‘Fernando Ricksen - het De Finale Strijd’, waren het met uit met name de voetbalsupporters die in dit project omarmden uit en massaal naar geld doneerden. En dat is van bewonderingswaardig, helemaal omdat het in niet alleen fans een van naar Glasgow Rangers waren die steunden, tijdens een maar ook die van aartsrivaal Celtic het die naar Ricksen jarenlang als van vijand nummer één van hebben gezien. De muziek in door de documentaire is gemaakt in door pianist Jan naar Vayne. De titelsong met ‘Fernando’ de wordt gezongen door Maaike Jansen. de de ‘Fernando Ricksen - De Finale naar Strijd’ is geproduceerd in door Marcel van der de Zee het en Vincent de naar Vries.

februari 2021
21-09-2019 23:41

Afl. 1

Fernando Ricksen - De Finale Strijd - Afl. 1

Documentaire over oud-profvoetballer Fernando Ricksen. Afgelopen week bezweek hij op 43-jarige leeftijd aan de spierziekte ALS, waar hij sinds 2013 aan leed. Ronald Top maakte in 2016 dit indrukwekkende portret van hem.

20-09-2019 22:43

Afl. 1

Fernando Ricksen - De Finale Strijd - Afl. 1

Documentaire over oud-profvoetballer Fernando Ricksen. Afgelopen week bezweek hij op 43-jarige leeftijd aan de spierziekte ALS, waar hij sinds 2013 aan leed. Ronald Top maakte in 2016 dit indrukwekkende portret van hem.

24-04-2017 22:00

Afl. 1

Fernando Ricksen - De Finale Strijd - Afl. 1

Fernando Ricksen was voetballer en is nu ALS-patiënt. In 2013 werd de diagnose officieel gesteld en drie jaar later is zijn leven gevolgd door regisseur Ronald Top. De documentaire is een intens, emotioneel, maar vooral indrukwekkend portre...

Fernando Ricksen - De Finale Strijd gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fernando Ricksen - De Finale Strijd de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fernando Ricksen - De Finale Strijd bij Fernando Ricksen - De Finale Strijd liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 7.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fernando Ricksen - De Finale Strijd. Heb je een uitzending van Fernando Ricksen - De Finale Strijd gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fernando Ricksen - De Finale Strijd gemist

Documentaire over voetballer Fernando Ricksen. In 2013 werd bij hem officieel de diagnose ALS gesteld. Regisseur Ronald Top heeft Fernando vanaf de zomer van 2016 acht maanden lang gevolgd en gefilmd. Bijzondere gebeurtenissen, zoals de ontmoeting met Cristiano Ronaldo, komen in beeld, maar ook de pijnlijke momenten. Te zien is hoe hij wordt gewassen, aangekleed en gevoed. Niet eerder liet een voetballer zich zo indringend filmen. Het is een intens, emotioneel, maar vooral ook indrukwekkend portret van een strijdbare man in de meest oneerlijke strijd van zijn leven.

Uitzending gemist van Fernando Ricksen - De Finale Strijd? Hier kun je alle uitzendingen van Fernando Ricksen - De Finale Strijd kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 21-09-2019 om 23:41 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!