Programma gemist?

Documentaire over de oud-profvoetballer op tv Fernando Ricksen. Afgelopen week bezweek door hij op tijdens 43-jarige leeftijd aan de in spierziekte de ALS, waar hij sinds 2013 de aan leed. Ronald naar Top maakte naar in 2016 op dit indrukwekkende portret van het hem.

Documentaire tijdens over oud-profvoetballer Fernando Ricksen. van Afgelopen week tijdens bezweek hij op op 43-jarige leeftijd aan de naar spierziekte ALS, op tv waar hij op sinds 2013 aan naar leed. Ronald Top het maakte in 2016 dit indrukwekkende de portret van in hem.

Fernando uit Ricksen was op tv voetballer en is nu ALS-patiënt. uit In 2013 werd de tijdens de diagnose officieel gesteld en drie de jaar later is door zijn leven uit gevolgd door met regisseur Ronald Top. De documentaire is de een naar intens, emotioneel, maar in vooral indrukwekkend portret geworden naar van een strijdbare man op tv in op de meest oneerlijke strijd in van zijn de leven. Ricksen twijfelde geen moment toen naar uit hij in de door zomer van 2016 van werd benaderd door naar de makers om mee te van werken aan deze met RTL 7-documentaire. Hij begreep een als geen ander de dat van het eens niet zou gaan van in over zijn mooie momenten als in voetballer, maar over een de een moeilijkste momenten van zijn op leven: “Ik uit heb groots en het meeslepend geleefd, deze tijdens documentaire is klein en een kwetsbaar. Maar de aandacht voor tijdens door ALS door deze documentaire mag naar van mij uit weer groots en meeslepend worden.” op tv de De mooie momenten waren bovendien al in bekend. uit Die stonden, net op tv zoals zijn verslavingen en veroveringen, uit al uit in ‘Vechtlust’, zijn de bestseller die in 2013 uitkwam de en waarvoor in de oud-speler met van Fortuna Sittard, AZ, naar Glasgow Rangers, Zenit uit St. Petersburg en tijdens Oranje destijds eigenlijk van aan tafel zat op tv bij Matthijs van naar Nieuwkerk. Om zo volledig een mogelijk in te kunnen zijn, mocht op tv de camera door hem acht maanden volgen in en alles met filmen. Bijzonder momenten, zoals in de ontmoeting met Cristiano tijdens Ronaldo tijdens in Madrid, uit maar ook de pijnlijke door momenten. Hoe hij wordt van aangekleed, op gewassen en gevoed. Hij naar liet de camera zelfs toe op tv in een het ziekenhuis van Glasgow in waar hij regelmatig zijn uit controles en van operaties onderging. Alleen op van een de wc ging naar de deur dicht. Het leverde een het bijzonder document op. een Niet eerder in liet een van bekende voetballer zich zo indringend filmen. de De naar bijdrage van een het VSB-fonds was op tv zeer welkom, net als op tv de samenwerking met op tv Stichting ALS. Na berichtgeving in tijdens de Nederlandse en met in Britse pers over door het belang van de ‘Fernando Ricksen - door De Finale Strijd’, waren het een met de name de voetbalsupporters die op dit project omarmden en met massaal naar geld doneerden. En dat is bewonderingswaardig, het helemaal omdat het naar niet van alleen fans van op tv Glasgow Rangers waren die steunden, op tv maar ook de die van aartsrivaal Celtic tijdens die Ricksen jarenlang door als vijand nummer een één hebben gezien. De in muziek het in de documentaire is het gemaakt het door pianist Jan Vayne. De titelsong door het ‘Fernando’ wordt gezongen het door Maaike Jansen. op ‘Fernando Ricksen - De van Finale Strijd’ is geproduceerd door in Marcel tijdens van der Zee in en Vincent de de Vries.

november 2020
21-09-2019 23:41

Afl. 1

Fernando Ricksen - De Finale Strijd - Afl. 1

Documentaire over oud-profvoetballer Fernando Ricksen. Afgelopen week bezweek hij op 43-jarige leeftijd aan de spierziekte ALS, waar hij sinds 2013 aan leed. Ronald Top maakte in 2016 dit indrukwekkende portret van hem.

20-09-2019 22:43

Afl. 1

Fernando Ricksen - De Finale Strijd - Afl. 1

Documentaire over oud-profvoetballer Fernando Ricksen. Afgelopen week bezweek hij op 43-jarige leeftijd aan de spierziekte ALS, waar hij sinds 2013 aan leed. Ronald Top maakte in 2016 dit indrukwekkende portret van hem.

24-04-2017 22:00

Afl. 1

Fernando Ricksen - De Finale Strijd - Afl. 1

Fernando Ricksen was voetballer en is nu ALS-patiënt. In 2013 werd de diagnose officieel gesteld en drie jaar later is zijn leven gevolgd door regisseur Ronald Top. De documentaire is een intens, emotioneel, maar vooral indrukwekkend portre...

Fernando Ricksen - De Finale Strijd gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fernando Ricksen - De Finale Strijd de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fernando Ricksen - De Finale Strijd bij Fernando Ricksen - De Finale Strijd liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 7.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fernando Ricksen - De Finale Strijd. Heb je een uitzending van Fernando Ricksen - De Finale Strijd gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fernando Ricksen - De Finale Strijd gemist

Documentaire over voetballer Fernando Ricksen. In 2013 werd bij hem officieel de diagnose ALS gesteld. Regisseur Ronald Top heeft Fernando vanaf de zomer van 2016 acht maanden lang gevolgd en gefilmd. Bijzondere gebeurtenissen, zoals de ontmoeting met Cristiano Ronaldo, komen in beeld, maar ook de pijnlijke momenten. Te zien is hoe hij wordt gewassen, aangekleed en gevoed. Niet eerder liet een voetballer zich zo indringend filmen. Het is een intens, emotioneel, maar vooral ook indrukwekkend portret van een strijdbare man in de meest oneerlijke strijd van zijn leven.

Uitzending gemist van Fernando Ricksen - De Finale Strijd? Hier kun je alle uitzendingen van Fernando Ricksen - De Finale Strijd kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 21-09-2019 om 23:41 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!