Programma gemist?

Geschiedenisserie. een Het verhaal van de de bezetting op tv van Nederland door Duitsland en door van van Nederlands-Indië door Japan wordt uit op een nieuwe op manier verteld, vanaf de meest van uiteenlopende locaties, van naar Westerbork tot Bandung met en op van Arnhem een tot Auschwitz. Afl.: op De oorlog na de oorlog. Eigenlijk een is de Tweede op tv Wereldoorlog in nooit helemaal weggeweest. Al bijna uit 65 jaar heeft de de door herinnering aan de ingrijpende in gebeurtenissen van die tijd in een belangrijk op tv stempel gedrukt op de de Nederlandse samenleving. de Presentatie: Rob in Trip.

Geschiedenisserie. Het het verhaal een van de bezetting van Nederland door met op tv Duitsland en van met Nederlands-Indië door Japan wordt op op een nieuwe van manier verteld, vanaf de meest uit uiteenlopende locaties, van naar tijdens Westerbork tot Bandung uit en van Arnhem tot op Auschwitz. Afl.: Loodzware op tv jaren. Nederland was bevrijd, naar in mei 1945, maar naar toen de eerste op tv naar vreugde daarover enigszins was weggeëbd, uit bleek van het land te zijn uit opgescheept met een aantal reusachtige van problemen. naar De wederopbouw van het naar geruïneerde land met en de berechting van van vele duizenden de collaborateurs eisten alle met aandacht op. Maar toen door daar ook naar nog een heuse oorlog aan door de andere de kant van de aardbol door bijkwam, het escalerende het conflict met het de republiek Indonesië, toen met groeiden de problemen de Nederland op tv boven het hoofd. De op tv periode uit van vijf jaar ná de de oorlog die voor tijdens de ontwikkeling in van Nederland van zo'n grote de betekenis zijn door geweest door wordt behandeld. Presentatie: Rob het Trip.

Geschiedenisserie. op Het verhaal van de bezetting de van Nederland tijdens door Duitsland en op van Nederlands-Indië door in Japan wordt op een tijdens nieuwe manier tijdens verteld, vanaf de de meest uiteenlopende locaties, een van uit Westerbork tot Bandung en van Arnhem van op tot Auschwitz. Afl.: Oorlog een in Indië. tijdens De Japanse bezetting van het Nederlands-Indië bracht, tussen van 1942 en 1945, onnoemelijk met veel op leed met zich mee, voor op de Nederlanders daar, maar met ook voor de door uit Indo-Europeanen en de Indonesische bevolking. Maar een daarnaast leidde met die bezetting ook tot op tv een versnelling van tijdens de politieke in situatie: de rol een van door Nederland als koloniale mogendheid was op onverwacht snel uitgespeeld. van Aan met die ontwikkelingen wordt aandacht op tv besteedt. Wat vooral opvalt, is op tv de dat er veel filmbeelden tijdens zijn opgenomen die tot dusver een nooit eerder op op tv de op tv Nederlandse televisie naar zijn vertoond. Presentatie: Rob tijdens Trip.

Geschiedenisserie. naar Het verhaal tijdens van de bezetting van Nederland door het Duitsland naar en van Nederlands-Indië van door Japan wordt op een naar nieuwe op tv manier verteld, uit vanaf de meest tijdens uiteenlopende locaties, van Westerbork tot uit Bandung in en van Arnhem tot naar Auschwitz. Afl.: Oorlog in tijdens Indië. op tv De Japanse bezetting van Nederlands-Indië met bracht, tussen 1942 tijdens en op 1945, onnoemelijk veel leed met een zich mee, voor tijdens de uit Nederlanders daar, maar ook op voor de Indo-Europeanen het en de in Indonesische bevolking. Maar daarnaast leidde die de bezetting ook tijdens tot een versnelling van een de politieke op situatie: de rol door van Nederland uit als koloniale mogendheid was naar onverwacht een snel uitgespeeld. Aan die ontwikkelingen wordt het aandacht besteedt. op tv Wat vooral opvalt, met is uit dat er veel filmbeelden in zijn opgenomen die tot met dusver nooit met eerder op de Nederlandse televisie door zijn vertoond. op Presentatie: Rob door Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal op van met de bezetting met van Nederland door Duitsland op en van Nederlands-Indië van door Japan op tv wordt op een nieuwe manier verteld, in vanaf de meest tijdens uiteenlopende locaties, tijdens van Westerbork tot Bandung op in en van Arnhem tot in Auschwitz. Afl.: Oorlog voor tijdens iedereen. In het najaar door van tijdens 1944 veranderde de met oorlogssituatie in tijdens Nederland scherp van karakter: van de oorlog kwam heel uit dichtbij, met Nederland werd een frontstaat in en opeens werd alles tijdens veel grimmiger, van dreigender, gevaarlijker. Voor het een zuiden van Nederland door leidde dat tot de de bevrijding maar de op tv rest van naar het land ging een door op tv zware oorlogswinter tegemoet. Presentatie: Rob door Trip.

Geschiedenisserie uit waarin Rob in Trip het verhaal van de de bezetting van Nederland door een Duitsland en het van een Nederlands-Indië door Japan op een de nieuwe manier vertelt. naar Hij presenteert vanaf uit de meest van uiteenlopende locaties, van Westerbork de tot Bandung een en van Arnhem in tot Auschwitz. Afl.: Hoe de naar het Joden uit Nederland verdwenen. De tragedie het van van de meer dan 100.000 uit tijdens Nederland weggevoerde naar en in met de vernietigingskampen vermoorde Joden staat uit centraal. door Het is op tv het verhaal van de wanhopige machteloosheid van van de slachtoffers uit het en van de geraffineerde methoden door van met de nazi's, maar ook van de op tv medewerking die tal van van Nederlandse instanties door en naar personen aan de deportaties door hebben verleend. in Presentatie: Rob het Trip.

beroving, een honger,Geschiedenisserie waarin in Rob Trip het verhaal van de op tv bezetting van Nederland de naar door Duitsland en van met Nederlands-Indië door de Japan op een nieuwe de manier vertelt. Hij presenteert vanaf de de door meest uiteenlopende locaties, op tv van Westerbork tot Bandung en een van de Arnhem tot met Auschwitz. Afl.: Welvaart, beroving, met honger. In de eerste anderhalf met jaar na met de Duitse met inval, dus tot eind op tv 1941, op ging het met de naar Nederlandse economie eigenlijk veel beter door tijdens dan over het algemeen wordt op tv aangenomen. Na enige tijd uit begonnen Duitse instanties in en vooral de de het Weermacht zoveel orders te plaatsen bij met naar het Nederlands bedrijfsleven, dat hier een op tv forse groei uit ontstond. Pas door veel later stortte de tijdens productie in, door gebrek op aan grondstoffen en een vooral het door gebrek aan werknemers, op tv die massaal de naar Duitsland werden afgevoerd met om van daar te werken. uit Tot deze conclusies komen een we. De economie tijdens de uit bezettingsperiode tijdens staat centraal en daarbij uit komen op tv tal van nieuwe, onverwachte tijdens gezichtspunten aan de door orde. Presentatie: Rob uit Trip.

Geschiedenisserie op tv waarin Rob Trip uit het verhaal van een de bezetting van met Nederland door op Duitsland en van Nederlands-Indië van door Japan door op een nieuwe het manier vertelt. Hij presenteert op tv vanaf de meest uiteenlopende locaties, de van Westerbork in tot Bandung en in van Arnhem tot Auschwitz. de Afl.: Keuzes en op dilemma's. Eind tijdens april, begin op mei 1943 deed zich tijdens uit de bezetting door van Nederland naar een ommekeer voor. De naar Duitsers riepen honderdduizenden van mannen, die van in 1940 gemobiliseerd het waren geweest, op in Duitsland uit te een gaan werken. De vlam sloeg de van in de pan. Een het groot deel van Nederland ging in met in staking en de Duitsers sloegen tijdens die staking naar keihard met neer. Vanaf dat door moment werden de met verhoudingen tussen de een bezetter en het Nederlandse tijdens volk veel grimmiger. op Die april-meistaking, die ten door onrechte het altijd in de schaduw met van de Februaristaking is tijdens gebleven, wordt beschreven. tijdens Rob Trip praat met met Foppe het de Jong, die als dertienjarige uit jongen op tijdens het het nippertje aan de door moordpartij ontkwam, omdat zijn vader de hem nog juist kon het met wegmoffelen. Presentatie: Rob de Trip.

Geschiedenisserie het waarin Rob Trip het het verhaal van de bezetting met in van Nederland door Duitsland en van op Nederlands-Indië een door Japan op een nieuwe door manier vertelt. door Hij op presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, tijdens van Westerbork tot door met Bandung en van Arnhem tot door Auschwitz. Afl.: Verder onder een van vreemd gezag. De eerste van maanden na de een Duitse inval werd het naar Nederlandse straatbeeld voornamelijk tijdens gedomineerd door Duitse soldaten. van Zij uit hadden het hier erg naar naar hun zin. uit Over het algemeen in was de het leven voor hen goed in de Nederland: tijdens genoeg te eten, volop vertier met en in weinig gevaar. Duitse op soldaten schreven enthousiaste brieven naar naar huis en een in de tijdens bioscoopjournaals zag je wekelijks op hoe uit ze er, als een soort geüniformeerde naar met toeristen, in slaagden vriendschappelijke naar contacten aan met te knopen met de Nederlandse een bevolking. Presentatie: Rob in Trip.

mei 2021
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!