Programma gemist?

Geschiedenisserie. het Het verhaal van de bezetting met van Nederland door de Duitsland en van een een Nederlands-Indië door Japan wordt het op een nieuwe manier met verteld, vanaf de meest de uiteenlopende een locaties, van Westerbork tot Bandung op tv een en van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: de De oorlog na uit de oorlog. het Eigenlijk een is de Tweede Wereldoorlog nooit helemaal op tv naar weggeweest. Al bijna 65 jaar van heeft naar de herinnering aan de ingrijpende de gebeurtenissen uit van die tijd naar een belangrijk stempel gedrukt op met de Nederlandse samenleving. Presentatie: uit Rob tijdens Trip.

Geschiedenisserie. door Het verhaal met van de bezetting van Nederland door van Duitsland in en van Nederlands-Indië door op Japan uit wordt op een op tv nieuwe manier verteld, de vanaf de meest tijdens uiteenlopende locaties, van op tv Westerbork tot Bandung de en van Arnhem tot Auschwitz. door Afl.: Loodzware jaren. uit Nederland was bevrijd, met in door mei 1945, maar toen de van eerste vreugde daarover een enigszins was de weggeëbd, bleek door het land te zijn opgescheept uit met een aantal reusachtige door problemen. op tv De wederopbouw van de het geruïneerde op tv land en de berechting de van vele het duizenden collaborateurs eisten alle aandacht uit op. Maar toen daar van ook nog een uit heuse naar oorlog aan op tv de andere kant van van de aardbol bijkwam, het escalerende de conflict met een de republiek Indonesië, toen van in groeiden de problemen Nederland boven door het op tv hoofd. De periode het van vijf jaar ná het de oorlog die voor tijdens de ontwikkeling van de Nederland de van zo'n grote tijdens betekenis zijn geweest tijdens wordt behandeld. Presentatie: Rob naar Trip.

Geschiedenisserie. naar Het verhaal op van de bezetting door van Nederland door Duitsland in en van Nederlands-Indië door met Japan wordt op een een van nieuwe manier verteld, naar vanaf de meest uiteenlopende locaties, van naar Westerbork in tot Bandung en van het Arnhem tot door Auschwitz. Afl.: Oorlog op in Indië. De Japanse het bezetting van Nederlands-Indië de bracht, tussen op 1942 en 1945, onnoemelijk veel de leed met zich op tv een mee, voor de Nederlanders de daar, maar ook voor de met Indo-Europeanen op tv en de in Indonesische bevolking. Maar daarnaast op leidde die uit bezetting ook tot een versnelling van door de politieke van situatie: de op tv rol van Nederland als koloniale met mogendheid naar was onverwacht de snel uitgespeeld. Aan die op tv ontwikkelingen wordt aandacht besteedt. een Wat het vooral opvalt, is dat met er veel filmbeelden op zijn opgenomen die tot een dusver het nooit eerder op de Nederlandse televisie in zijn vertoond. op Presentatie: Rob de Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal in in van de bezetting uit van Nederland door naar Duitsland en van Nederlands-Indië door in Japan wordt van op een nieuwe tijdens manier verteld, vanaf de meest op uiteenlopende locaties, van het Westerbork tot op Bandung en van de Arnhem tot Auschwitz. Afl.: op Oorlog een in Indië. De Japanse tijdens bezetting van Nederlands-Indië bracht, van tussen 1942 en op op 1945, onnoemelijk veel leed met op zich mee, voor de het Nederlanders op tv daar, maar ook voor tijdens de Indo-Europeanen op en de op Indonesische bevolking. Maar daarnaast op leidde die bezetting ook de tot een versnelling op van de politieke in situatie: een de rol van Nederland als het koloniale mogendheid was tijdens onverwacht snel door uitgespeeld. Aan naar die ontwikkelingen wordt aandacht besteedt. op tv Wat in vooral opvalt, is dat door er veel filmbeelden zijn van opgenomen die tot dusver uit nooit in eerder op de Nederlandse tijdens televisie zijn door vertoond. Presentatie: Rob op tv Trip.

Geschiedenisserie. uit Het verhaal van de de bezetting van een Nederland door Duitsland en naar van Nederlands-Indië door Japan uit wordt door op een nieuwe manier verteld, door vanaf uit de meest uiteenlopende locaties, van op tv Westerbork tot Bandung met en van tijdens Arnhem tot Auschwitz. met Afl.: Oorlog voor met iedereen. In het door najaar van 1944 naar veranderde de uit oorlogssituatie in Nederland door scherp van karakter: van de oorlog kwam heel dichtbij, met op Nederland werd een frontstaat en van opeens naar werd alles veel grimmiger, dreigender, uit gevaarlijker. Voor het met zuiden door van Nederland leidde dat tot de tijdens een bevrijding maar de uit rest van het uit land ging een zware oorlogswinter tegemoet. in in Presentatie: Rob Trip.

Geschiedenisserie tijdens waarin Rob op tv Trip het verhaal van in de bezetting van Nederland door uit van Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan van op een het nieuwe naar manier vertelt. Hij presenteert naar vanaf de meest uiteenlopende naar locaties, van in Westerbork tot Bandung en van de op Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Hoe van de Joden uit in Nederland verdwenen. De tijdens tragedie naar van de meer dan 100.000 uit de Nederland weggevoerde op tv en in de vernietigingskampen met vermoorde Joden staat het centraal. Het is op het met verhaal van de wanhopige machteloosheid op van de een slachtoffers en van de het geraffineerde methoden van op tv de nazi's, een maar ook van van de medewerking die op tal in van Nederlandse instanties en personen aan op met de deportaties hebben verleend. tijdens Presentatie: Rob tijdens Trip.

beroving, in honger,Geschiedenisserie waarin Rob in Trip het verhaal van de naar bezetting van de Nederland in door Duitsland en van Nederlands-Indië door op Japan op een een nieuwe een manier vertelt. Hij presenteert vanaf van de van meest uiteenlopende locaties, het van Westerbork tot in Bandung en van Arnhem tot naar door Auschwitz. Afl.: Welvaart, door beroving, honger. In de een eerste anderhalf jaar na met de van Duitse inval, dus in tot eind 1941, ging naar het met de op Nederlandse economie door eigenlijk veel beter dan door over het algemeen in wordt aangenomen. Na door enige tijd begonnen Duitse het instanties en vooral het de Weermacht zoveel orders met uit te plaatsen bij het Nederlands bedrijfsleven, door dat hier met een forse het groei ontstond. Pas naar veel later stortte de uit productie een in, door gebrek op tv aan grondstoffen en vooral door gebrek op tv aan een werknemers, die massaal naar een Duitsland werden in afgevoerd om daar te de werken. Tot deze conclusies op komen van we. De op tv economie tijdens de bezettingsperiode staat centraal naar en uit daarbij komen tal van op tv nieuwe, onverwachte gezichtspunten aan het de orde. Presentatie: op tv Rob door Trip.

Geschiedenisserie waarin op Rob Trip het door verhaal van tijdens de bezetting in van Nederland door van Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op op op tv een nieuwe manier van vertelt. Hij presenteert vanaf in de meest tijdens uiteenlopende locaties, van door Westerbork tot de Bandung en van Arnhem tot door Auschwitz. Afl.: Keuzes naar en op tv dilemma's. Eind april, op tv begin mei 1943 deed met zich tijdens de in bezetting van Nederland een ommekeer op tv voor. De tijdens Duitsers riepen honderdduizenden in mannen, die het in 1940 een gemobiliseerd waren geweest, tijdens op in Duitsland te gaan in werken. De vlam sloeg naar in met de pan. Een groot een deel van de Nederland ging in staking en de de Duitsers sloegen door die staking het keihard neer. naar Vanaf dat moment werden het de het verhoudingen tussen de de bezetter en het Nederlandse volk veel naar met grimmiger. Die april-meistaking, die het ten onrechte altijd op tv in de schaduw naar van de Februaristaking is een gebleven, wordt beschreven. Rob van Trip praat met een Foppe de Jong, naar die als uit dertienjarige jongen op op het nippertje de aan de moordpartij op tv ontkwam, omdat zijn vader door hem nog de juist kon wegmoffelen. het Presentatie: Rob naar Trip.

Geschiedenisserie op waarin Rob Trip het op verhaal van de het bezetting van tijdens Nederland door Duitsland naar en van Nederlands-Indië door op Japan op een een nieuwe manier vertelt. in Hij presenteert vanaf de van meest uiteenlopende met locaties, van uit Westerbork tot Bandung op en van op Arnhem tot Auschwitz. Afl.: in Verder onder vreemd gezag. een De eerste tijdens maanden na de Duitse inval tijdens tijdens werd het Nederlandse straatbeeld voornamelijk gedomineerd een door Duitse de soldaten. Zij hadden naar het hier tijdens erg naar hun zin. in Over het algemeen tijdens was tijdens het leven voor hen goed een in Nederland: van genoeg te op tv eten, volop vertier tijdens en weinig gevaar. Duitse soldaten op schreven enthousiaste een brieven naar huis en tijdens in de bioscoopjournaals zag de de je wekelijks hoe ze de er, als in een soort geüniformeerde toeristen, in slaagden op tv vriendschappelijke contacten aan naar op te knopen met een de Nederlandse bevolking. Presentatie: Rob met Trip.

september 2021
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!