Programma gemist?

Geschiedenisserie. Het verhaal een van de het bezetting van het Nederland door Duitsland en van uit het Nederlands-Indië door Japan wordt op het een nieuwe manier met verteld, vanaf de meest met uiteenlopende in locaties, van Westerbork tot Bandung tijdens en van tijdens Arnhem tot Auschwitz. Afl.: op tv in De oorlog na de oorlog. Eigenlijk op is de het Tweede Wereldoorlog uit nooit helemaal weggeweest. de Al bijna het 65 jaar heeft de van herinnering aan de de ingrijpende gebeurtenissen van die tijd op uit een belangrijk stempel gedrukt op op tv de Nederlandse op samenleving. Presentatie: Rob naar Trip.

Geschiedenisserie. Het op verhaal van de bezetting door van Nederland op door Duitsland op en van Nederlands-Indië op door Japan wordt op tv op een tijdens nieuwe manier verteld, vanaf van de meest uiteenlopende locaties, op tv van het Westerbork tot Bandung en een van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: met Loodzware jaren. naar Nederland was een bevrijd, in mei het 1945, maar de toen de eerste op vreugde daarover enigszins was weggeëbd, bleek het met het land te zijn opgescheept tijdens met een aantal de reusachtige problemen. De door wederopbouw van het het geruïneerde land met en de berechting van met vele duizenden collaborateurs het eisten alle naar aandacht op. Maar toen in daar door ook nog een heuse oorlog aan op tv de andere tijdens kant van de aardbol tijdens met bijkwam, het escalerende op tv conflict met de republiek Indonesië, uit toen groeiden naar de problemen Nederland boven het van hoofd. De van periode van de vijf jaar met ná de oorlog een die voor de met ontwikkeling van Nederland naar van zo'n grote betekenis zijn door geweest wordt behandeld. Presentatie: op Rob met Trip.

Geschiedenisserie. Het de verhaal van op tv de bezetting van Nederland door tijdens Duitsland en op tv van Nederlands-Indië door Japan met wordt van op een nieuwe manier verteld, het van vanaf de meest uiteenlopende de locaties, van Westerbork tot Bandung tijdens en van Arnhem door tot Auschwitz. in Afl.: Oorlog door in Indië. De op tv Japanse bezetting van in Nederlands-Indië bracht, in tussen 1942 en 1945, onnoemelijk van veel leed uit met zich mee, voor de op Nederlanders tijdens daar, maar ook voor uit de door Indo-Europeanen en de met Indonesische bevolking. Maar daarnaast leidde die in bezetting ook tot door in een versnelling van de de politieke situatie: de rol van in Nederland als koloniale door van mogendheid was onverwacht snel uitgespeeld. Aan een die het ontwikkelingen wordt aandacht op besteedt. Wat vooral naar opvalt, is dat een er veel filmbeelden in zijn opgenomen die tot dusver van door nooit eerder op op tv de Nederlandse televisie zijn vertoond. Presentatie: tijdens Rob tijdens Trip.

Geschiedenisserie. Het door verhaal van de bezetting in van naar Nederland door de Duitsland en van tijdens Nederlands-Indië door Japan wordt op met een nieuwe manier verteld, tijdens vanaf de het meest uiteenlopende met locaties, van Westerbork tot door Bandung en van Arnhem het door tot Auschwitz. Afl.: Oorlog in Indië. naar van De Japanse bezetting van Nederlands-Indië een bracht, met tussen 1942 en 1945, het onnoemelijk veel in leed met zich een mee, voor de met Nederlanders daar, maar ook voor naar de Indo-Europeanen en de op tv Indonesische een bevolking. Maar daarnaast leidde die een bezetting ook de tot een versnelling van naar het de politieke situatie: de rol van van Nederland op als koloniale de mogendheid was onverwacht snel het uitgespeeld. Aan die ontwikkelingen wordt op aandacht het besteedt. Wat vooral het opvalt, is dat er veel in filmbeelden zijn opgenomen door die op tot dusver nooit in eerder op de Nederlandse televisie naar naar zijn vertoond. Presentatie: Rob op Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal tijdens van naar de bezetting in van Nederland door Duitsland en van een Nederlands-Indië door van Japan wordt op een uit nieuwe manier verteld, tijdens vanaf uit de meest uiteenlopende de locaties, van Westerbork in tot Bandung en naar van Arnhem tot de Auschwitz. Afl.: in Oorlog voor iedereen. In het najaar door van een 1944 veranderde de oorlogssituatie het in Nederland scherp in van met karakter: de oorlog kwam heel dichtbij, door de Nederland werd een frontstaat met en opeens werd alles uit veel grimmiger, dreigender, gevaarlijker. in Voor het zuiden naar van Nederland leidde van met dat tot de bevrijding maar de het rest door van het land ging met een de zware oorlogswinter tegemoet. op tv Presentatie: Rob Trip.

Geschiedenisserie waarin Rob uit op tv Trip het verhaal van de met bezetting van Nederland in door Duitsland naar en van Nederlands-Indië een door Japan op in een nieuwe manier vertelt. door Hij presenteert vanaf de het meest op tv uiteenlopende locaties, op tv van Westerbork tot Bandung en van van tijdens Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Hoe de de Joden uit op tv Nederland verdwenen. van De tragedie van de een meer dan de 100.000 uit Nederland weggevoerde tijdens en met in de vernietigingskampen uit vermoorde Joden staat een centraal. Het is het het verhaal van de wanhopige op machteloosheid de van de slachtoffers in en van de geraffineerde methoden van uit de nazi's, naar maar op ook van de medewerking die tal een van Nederlandse in instanties en personen aan het de deportaties hebben door verleend. Presentatie: Rob op tv door Trip.

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin naar Rob Trip het een verhaal van de een bezetting van Nederland het door Duitsland van en uit van Nederlands-Indië door naar Japan op een nieuwe van manier vertelt. Hij de presenteert vanaf op tv de meest uiteenlopende locaties, van het Westerbork tot Bandung en van van Arnhem tot het Auschwitz. op tv Afl.: Welvaart, beroving, op tv honger. In de tijdens eerste anderhalf jaar na op tv de Duitse inval, door dus tot in eind 1941, ging het met tijdens de Nederlandse economie door door eigenlijk veel beter dan door over het algemeen met wordt aangenomen. Na enige tijd op begonnen Duitse van instanties en het vooral de Weermacht het zoveel orders te plaatsen door bij het Nederlands bedrijfsleven, een dat hier een met forse groei de ontstond. Pas in veel later stortte de door productie op in, door gebrek aan grondstoffen de en vooral door in gebrek aan werknemers, die op tv massaal naar tijdens Duitsland werden tijdens afgevoerd om tijdens daar te werken. het Tot deze conclusies komen we. op De tijdens economie tijdens de op tv bezettingsperiode staat centraal en daarbij op komen tal van door nieuwe, onverwachte naar gezichtspunten aan de orde. Presentatie: uit Rob naar Trip.

Geschiedenisserie waarin in Rob Trip van het verhaal van de met bezetting van door Nederland door uit Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan een met op een nieuwe manier vertelt. tijdens Hij presenteert vanaf de tijdens meest uiteenlopende locaties, in in van Westerbork tot de Bandung en van Arnhem tot Auschwitz. het Afl.: naar Keuzes en dilemma's. uit Eind april, begin van mei 1943 deed zich tijdens de de bezetting van tijdens Nederland een ommekeer naar op voor. De Duitsers riepen honderdduizenden mannen, een op die in 1940 tijdens gemobiliseerd waren geweest, op in Duitsland naar door te gaan werken. op tv De vlam sloeg in op tv de pan. Een groot deel de tijdens van Nederland ging in op staking en uit de Duitsers sloegen een die staking keihard neer. tijdens Vanaf dat moment naar werden de verhoudingen tussen het de bezetter en het van Nederlandse volk veel door grimmiger. Die van april-meistaking, de die ten onrechte altijd in de het in schaduw van de Februaristaking is een gebleven, wordt uit beschreven. Rob Trip praat met door Foppe de op Jong, die als op dertienjarige jongen op op het nippertje aan de in moordpartij ontkwam, omdat uit zijn vader van hem een nog juist kon in wegmoffelen. Presentatie: Rob een Trip.

Geschiedenisserie een waarin Rob van Trip het verhaal naar van de bezetting van Nederland door van Duitsland op en van in Nederlands-Indië door Japan tijdens op een nieuwe manier vertelt. Hij in tijdens presenteert vanaf de meest uit uiteenlopende locaties, van Westerbork tot uit Bandung en op tv van de Arnhem tot Auschwitz. Afl.: naar Verder onder vreemd het gezag. De eerste maanden het na de Duitse inval met werd het Nederlandse uit straatbeeld voornamelijk een gedomineerd door uit Duitse soldaten. op Zij hadden het hier erg naar tijdens hun op zin. Over het algemeen van was op tv het leven voor hen goed in het Nederland: de genoeg te uit eten, volop vertier en weinig met gevaar. Duitse door soldaten schreven enthousiaste brieven naar de huis en met in het de bioscoopjournaals zag het je wekelijks hoe een ze er, als een soort op tv geüniformeerde toeristen, in van slaagden het vriendschappelijke contacten aan het te knopen met het de Nederlandse bevolking. Presentatie: Rob de Trip.

januari 2019
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord