Programma gemist?

Geschiedenisserie. Het verhaal op van een de bezetting van Nederland door op Duitsland op en van Nederlands-Indië door Japan met wordt op met een nieuwe met manier verteld, vanaf met de meest uiteenlopende locaties, van op Westerbork op tot Bandung en van Arnhem met tot Auschwitz. Afl.: naar De oorlog na van op de oorlog. Eigenlijk is uit de Tweede Wereldoorlog nooit helemaal naar het weggeweest. Al bijna 65 van jaar heeft de door herinnering aan de het ingrijpende gebeurtenissen de van die tijd een belangrijk stempel de op gedrukt op de de Nederlandse samenleving. Presentatie: Rob een Trip.

Geschiedenisserie. de Het verhaal van de een bezetting van Nederland door op tv Duitsland en uit van tijdens Nederlands-Indië door Japan door wordt op een nieuwe manier tijdens verteld, vanaf de op meest uiteenlopende locaties, uit van Westerbork tot het Bandung en op van Arnhem tot uit Auschwitz. Afl.: met Loodzware jaren. Nederland was bevrijd, in door mei 1945, op maar toen het de eerste vreugde een daarover enigszins van was weggeëbd, bleek het op land te zijn opgescheept met een een door aantal reusachtige tijdens problemen. De wederopbouw van een het geruïneerde land naar en de berechting van vele met duizenden collaborateurs eisten de alle op aandacht op. Maar toen tijdens daar ook nog met een heuse op oorlog aan de andere kant op van de naar aardbol het bijkwam, het escalerende conflict op tv met de op tv republiek Indonesië, toen de groeiden de problemen Nederland op tv boven het hoofd. De op periode van de vijf jaar ná de de oorlog die voor door de ontwikkeling tijdens van Nederland van zo'n tijdens grote betekenis met zijn geweest wordt behandeld. Presentatie: een Rob naar Trip.

Geschiedenisserie. Het naar verhaal van de bezetting van van Nederland op door in Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan door wordt op een tijdens nieuwe van manier verteld, vanaf de de meest in uiteenlopende locaties, van Westerbork het tot Bandung de en van Arnhem van tot Auschwitz. Afl.: Oorlog in Indië. de De naar Japanse bezetting van Nederlands-Indië bracht, tijdens tussen 1942 en in 1945, onnoemelijk door veel leed met zich een mee, een voor de Nederlanders daar, maar van ook op voor de Indo-Europeanen en op tv de Indonesische bevolking. met Maar daarnaast een leidde die op tv bezetting ook tot een het versnelling van de in politieke situatie: de het rol van op tv Nederland als koloniale mogendheid was de onverwacht snel van uitgespeeld. Aan die ontwikkelingen naar wordt aandacht van besteedt. Wat vooral opvalt, op is dat er veel op filmbeelden zijn opgenomen het die tot door dusver nooit eerder op het de Nederlandse televisie een zijn door vertoond. Presentatie: Rob het Trip.

Geschiedenisserie. van Het verhaal het van de bezetting van Nederland door door Duitsland en naar van van Nederlands-Indië door Japan wordt op tijdens een nieuwe manier verteld, tijdens op tv vanaf de meest op uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung op tv en in van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: in Oorlog in tijdens Indië. De door Japanse bezetting van op Nederlands-Indië bracht, tussen naar 1942 en 1945, onnoemelijk op tv veel uit leed met zich mee, door voor de Nederlanders daar, maar op van ook voor de Indo-Europeanen en van de naar Indonesische bevolking. Maar daarnaast een leidde die bezetting naar ook tot het een versnelling van tijdens de politieke situatie: de rol op van in Nederland als koloniale mogendheid was door onverwacht snel uitgespeeld. Aan door die ontwikkelingen het wordt op tv aandacht besteedt. Wat vooral opvalt, tijdens is op dat er veel filmbeelden zijn opgenomen op die de tot dusver het nooit eerder op de Nederlandse op televisie zijn een vertoond. Presentatie: Rob een Trip.

Geschiedenisserie. met Het verhaal van een de bezetting van Nederland door uit Duitsland en van de met Nederlands-Indië door Japan wordt in op een nieuwe manier verteld, een in vanaf de meest uiteenlopende locaties, in van Westerbork tot een Bandung en van op tv Arnhem tot Auschwitz. naar Afl.: Oorlog tijdens voor iedereen. In het het najaar van tijdens 1944 veranderde de van oorlogssituatie in van Nederland scherp van karakter: een de oorlog op tv kwam heel dichtbij, Nederland werd een uit frontstaat en opeens door werd alles veel uit grimmiger, door dreigender, gevaarlijker. van Voor het zuiden op tv van Nederland leidde van dat tot de bevrijding maar een de rest door van het land ging een op tv zware tijdens oorlogswinter tegemoet. uit Presentatie: Rob Trip.

Geschiedenisserie waarin tijdens Rob Trip het op tv verhaal van de een bezetting in van Nederland door Duitsland het en van tijdens Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe met manier in vertelt. Hij presenteert vanaf tijdens de meest uiteenlopende locaties, uit van Westerbork tot van Bandung en in van naar Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Hoe de de uit Joden uit Nederland verdwenen. De op tragedie op van de meer dan 100.000 uit naar Nederland een weggevoerde en in de vernietigingskampen door vermoorde Joden van staat centraal. op Het is het verhaal van tijdens de wanhopige machteloosheid het op tv van de slachtoffers en het van de geraffineerde in methoden van de in nazi's, maar ook van in de medewerking die uit tal van door Nederlandse instanties en personen aan van de deportaties hebben een verleend. de Presentatie: Rob uit Trip.

beroving, met honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het een verhaal van de door bezetting op tv van Nederland een door Duitsland en van Nederlands-Indië op tv door Japan met op een nieuwe manier vertelt. uit op Hij presenteert vanaf de naar meest uiteenlopende locaties, uit van Westerbork tot Bandung met en van uit Arnhem tot Auschwitz. het Afl.: Welvaart, uit beroving, honger. In de eerste de anderhalf jaar in na de Duitse inval, dus een tot het eind 1941, ging een het met de Nederlandse economie naar naar eigenlijk veel beter dan over een het algemeen wordt een aangenomen. Na enige het tijd op tv begonnen Duitse instanties en vooral naar de uit Weermacht zoveel orders op tv te plaatsen bij het een Nederlands bedrijfsleven, dat hier op een forse groei ontstond. van Pas het veel later stortte de op productie de in, door gebrek aan grondstoffen op tv en vooral door de gebrek in aan werknemers, die in massaal naar Duitsland werden afgevoerd tijdens om daar te werken. met Tot deze de conclusies komen op tv we. De met economie tijdens de uit bezettingsperiode staat centraal op en daarbij komen tal van nieuwe, met onverwachte gezichtspunten uit aan de het orde. Presentatie: Rob het Trip.

Geschiedenisserie een waarin Rob Trip het naar verhaal van de bezetting uit van Nederland door in Duitsland en van op tv Nederlands-Indië door Japan op tv op op een nieuwe manier met vertelt. Hij presenteert vanaf de uit meest op uiteenlopende locaties, van Westerbork tot het Bandung van en van met Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Keuzes het en dilemma's. Eind april, naar begin mei 1943 naar deed zich tijdens met de bezetting een van Nederland een ommekeer van voor. De Duitsers tijdens riepen honderdduizenden naar mannen, die in 1940 het gemobiliseerd waren uit geweest, op in op Duitsland te gaan een werken. naar De vlam sloeg in de pan. op Een groot door deel van Nederland een ging in staking en een de Duitsers sloegen de door die staking keihard neer. van Vanaf dat moment werden de naar de verhoudingen tussen de een bezetter en het Nederlandse volk de veel op tv grimmiger. Die april-meistaking, die van ten onrechte altijd in door de op tv schaduw van de door Februaristaking is gebleven, wordt het beschreven. Rob Trip met praat met Foppe de een Jong, die in als dertienjarige jongen door op het in nippertje aan de moordpartij door ontkwam, omdat zijn vader hem op nog juist door kon wegmoffelen. op tv Presentatie: Rob door Trip.

Geschiedenisserie in waarin Rob naar Trip het verhaal van de van bezetting een van Nederland door Duitsland en van tijdens Nederlands-Indië door Japan op tv op een het nieuwe op manier vertelt. Hij presenteert tijdens vanaf de meest een uiteenlopende locaties, van Westerbork met tot op tv Bandung en van Arnhem tot Auschwitz. naar de Afl.: Verder onder de vreemd gezag. De naar eerste maanden na naar de Duitse inval werd het Nederlandse het straatbeeld voornamelijk de gedomineerd door Duitse tijdens soldaten. Zij hadden van het hier erg naar naar hun tijdens zin. Over het algemeen een was het leven voor de hen door goed in Nederland: genoeg te tijdens eten, op tv volop vertier en weinig op gevaar. naar Duitse soldaten schreven enthousiaste van brieven naar huis en het in de bioscoopjournaals zag tijdens je wekelijks hoe op ze op tv er, als een in soort geüniformeerde toeristen, in slaagden uit vriendschappelijke uit contacten aan te knopen met door op tv de Nederlandse bevolking. Presentatie: Rob uit Trip.

juni 2020
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!