Programma gemist?

Geschiedenisserie. op Het verhaal van de bezetting een van van Nederland door Duitsland naar en van het Nederlands-Indië door Japan op tv wordt op een nieuwe manier verteld, de vanaf de meest van uiteenlopende locaties, uit van Westerbork tot Bandung door en van de Arnhem tot de Auschwitz. Afl.: De oorlog een na de op oorlog. Eigenlijk is van de Tweede Wereldoorlog nooit helemaal naar weggeweest. Al door bijna 65 jaar tijdens heeft de van herinnering aan in de ingrijpende gebeurtenissen van die tijd in een belangrijk op stempel gedrukt op het de Nederlandse samenleving. van Presentatie: Rob de Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal op de van de bezetting van Nederland door op Duitsland uit en van Nederlands-Indië door door Japan wordt op een door nieuwe door manier verteld, vanaf een de meest uiteenlopende uit locaties, van Westerbork tot Bandung op tv en van Arnhem met tot op Auschwitz. Afl.: Loodzware jaren. met Nederland uit was bevrijd, in mei 1945, op tv maar toen de op tv eerste vreugde daarover door enigszins was een weggeëbd, bleek het land te uit een zijn opgescheept met een aantal op reusachtige problemen. De op tv wederopbouw van het uit geruïneerde door land en de berechting een van vele duizenden uit collaborateurs eisten alle aandacht op. de Maar toen daar tijdens de ook nog een heuse oorlog in aan de het andere kant door van de aardbol bijkwam, in het escalerende conflict met uit de republiek Indonesië, toen het uit groeiden de problemen Nederland uit boven het hoofd. De een periode van een vijf jaar ná de oorlog tijdens die voor in de tijdens ontwikkeling van Nederland van zo'n grote naar betekenis met zijn geweest wordt behandeld. Presentatie: met door Rob Trip.

Geschiedenisserie. Het het verhaal een van de bezetting van op Nederland door op Duitsland en van Nederlands-Indië naar door Japan wordt op naar een nieuwe manier met verteld, vanaf tijdens de meest uiteenlopende locaties, op van Westerbork tot Bandung door en van Arnhem op tv tot het Auschwitz. Afl.: Oorlog door in Indië. De tijdens Japanse bezetting van Nederlands-Indië bracht, naar tussen 1942 een en 1945, in onnoemelijk veel leed door met zich mee, voor de de een Nederlanders daar, maar ook voor op tv de naar Indo-Europeanen en de Indonesische een bevolking. Maar daarnaast leidde die het op tv bezetting ook tot tijdens een versnelling van de politieke van situatie: in de rol van Nederland als op koloniale mogendheid was naar onverwacht snel uitgespeeld. de Aan die door ontwikkelingen wordt aandacht besteedt. Wat op tv vooral uit opvalt, is dat er op veel filmbeelden zijn het opgenomen die van tot dusver nooit door eerder op de door Nederlandse televisie zijn naar vertoond. Presentatie: Rob uit Trip.

Geschiedenisserie. op Het verhaal van de bezetting met van Nederland door van Duitsland en in van Nederlands-Indië door naar Japan wordt op van een nieuwe manier op tv verteld, vanaf de de meest uiteenlopende locaties, op tv van Westerbork tot naar Bandung en van uit Arnhem van tot Auschwitz. Afl.: van Oorlog in Indië. De door Japanse bezetting van de Nederlands-Indië bracht, het tussen 1942 en 1945, in onnoemelijk veel leed met op tv zich op mee, voor de Nederlanders daar, uit maar ook naar voor de van Indo-Europeanen en de Indonesische uit bevolking. Maar daarnaast op tv leidde die het bezetting ook tot een door versnelling van op de politieke situatie: door de rol van Nederland als in koloniale mogendheid was uit onverwacht snel uitgespeeld. Aan uit die ontwikkelingen in wordt het aandacht besteedt. Wat vooral opvalt, is op tv dat er veel het filmbeelden zijn de opgenomen die tot door dusver nooit eerder in op door de Nederlandse televisie in zijn vertoond. Presentatie: Rob met Trip.

Geschiedenisserie. Het uit verhaal met van de bezetting van in Nederland door Duitsland en naar van Nederlands-Indië door van Japan tijdens wordt op een nieuwe met manier verteld, vanaf van de meest in uiteenlopende locaties, van Westerbork tot tijdens Bandung en naar van Arnhem tot van Auschwitz. Afl.: door Oorlog voor iedereen. In het de najaar van van 1944 veranderde de oorlogssituatie in met het Nederland scherp van karakter: de de oorlog door kwam heel dichtbij, Nederland in werd een frontstaat en op opeens werd alles veel in grimmiger, dreigender, gevaarlijker. op Voor het door zuiden van een Nederland leidde dat naar tot de bevrijding maar de het rest het van het land ging tijdens een zware oorlogswinter tegemoet. de Presentatie: Rob naar Trip.

Geschiedenisserie waarin naar Rob Trip op het verhaal van de bezetting op tv van Nederland door de Duitsland en van in Nederlands-Indië door uit Japan op een met nieuwe op manier vertelt. Hij door presenteert vanaf de een meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot door Bandung en van in Arnhem tot Auschwitz. uit uit Afl.: Hoe de Joden uit door Nederland op tv verdwenen. De tragedie van de meer in dan door 100.000 uit Nederland weggevoerde op en in naar de vernietigingskampen het vermoorde Joden staat centraal. Het is het het verhaal door van de naar wanhopige machteloosheid de van de slachtoffers een en van de geraffineerde methoden van met het de nazi's, maar op tv ook van de uit medewerking die tal in van Nederlandse instanties en personen op aan de deportaties hebben van verleend. Presentatie: Rob door op Trip.

beroving, honger,Geschiedenisserie het waarin Rob Trip in het op tv verhaal van de bezetting van naar Nederland het door Duitsland en met van Nederlands-Indië door Japan met op een nieuwe manier vertelt. uit Hij presenteert vanaf uit tijdens de meest uiteenlopende locaties, van het Westerbork uit tot Bandung en door van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Welvaart, uit beroving, honger. naar In de eerste anderhalf uit de jaar na de door Duitse inval, dus tot eind 1941, op tv ging het met met de door Nederlandse economie het eigenlijk veel beter dan over het op algemeen wordt van aangenomen. Na enige uit tijd begonnen Duitse instanties door en het vooral de een Weermacht zoveel orders te met plaatsen bij het Nederlands bedrijfsleven, een van dat hier een tijdens forse groei ontstond. Pas veel het later stortte de productie de in, in door gebrek aan grondstoffen en op tv vooral op door gebrek aan werknemers, van die massaal uit naar Duitsland werden afgevoerd van om daar tijdens te werken. Tot deze conclusies op komen we. De de economie door tijdens de het bezettingsperiode staat centraal een en daarbij komen tal van nieuwe, met onverwachte gezichtspunten aan een de de orde. Presentatie: Rob in Trip.

Geschiedenisserie de waarin Rob Trip met het verhaal van de de bezetting van Nederland tijdens door Duitsland en in van Nederlands-Indië door Japan een door op een nieuwe op manier vertelt. Hij presenteert vanaf door de meest uiteenlopende locaties, van van het Westerbork tot Bandung het en van Arnhem tot met Auschwitz. Afl.: Keuzes en tijdens van dilemma's. Eind april, begin mei 1943 uit deed zich het tijdens de bezetting in van Nederland een in ommekeer voor. tijdens De Duitsers riepen honderdduizenden mannen, tijdens die van in 1940 van gemobiliseerd waren geweest, op in in Duitsland te gaan het werken. De vlam uit sloeg in de met pan. uit Een groot deel van Nederland van ging het in staking en de Duitsers sloegen in die staking door keihard neer. Vanaf dat op tv moment werden door de tijdens verhoudingen tussen de bezetter en het van op Nederlandse volk veel tijdens grimmiger. Die april-meistaking, die ten op tv onrechte altijd in op tv de in schaduw van de Februaristaking is tijdens gebleven, wordt op beschreven. Rob Trip praat door met naar Foppe de Jong, die als dertienjarige het jongen tijdens op het nippertje aan een de een moordpartij ontkwam, omdat zijn vader hem een een nog juist kon wegmoffelen. Presentatie: Rob op met Trip.

Geschiedenisserie in waarin Rob in Trip het verhaal van in de bezetting van Nederland tijdens door Duitsland en het van Nederlands-Indië door Japan door op een nieuwe op van manier vertelt. Hij het presenteert vanaf de het meest uiteenlopende locaties, van Westerbork op tv tot Bandung en van door een Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Verder naar onder vreemd gezag. door De eerste maanden na met de met Duitse inval werd een het Nederlandse een straatbeeld voornamelijk gedomineerd door Duitse tijdens soldaten. op tv Zij hadden het hier erg naar een hun zin. Over naar het algemeen op tv was het door leven voor hen goed de in Nederland: op genoeg te eten, het volop vertier en weinig gevaar. met van Duitse soldaten schreven enthousiaste brieven op naar huis en op tv in van de bioscoopjournaals zag je wekelijks op hoe in ze er, als tijdens een soort geüniformeerde toeristen, in van slaagden het vriendschappelijke contacten aan te knopen van met de Nederlandse naar bevolking. Presentatie: naar Rob Trip.

september 2020
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!