Programma gemist?

Geschiedenisserie. op tv Het verhaal van in de bezetting van Nederland door in Duitsland en van van Nederlands-Indië door Japan met naar wordt op een nieuwe manier verteld, naar uit vanaf de meest uiteenlopende locaties, van uit Westerbork in tot Bandung en van in Arnhem van tot Auschwitz. Afl.: De oorlog van na de oorlog. Eigenlijk met op is de Tweede de Wereldoorlog nooit helemaal weggeweest. Al in bijna 65 jaar heeft van de herinnering aan het van de ingrijpende gebeurtenissen van door die tijd het een belangrijk stempel de gedrukt op de Nederlandse op tv samenleving. Presentatie: Rob op Trip.

Geschiedenisserie. tijdens Het verhaal van de op bezetting van een Nederland door Duitsland en met van een Nederlands-Indië door Japan wordt op een een nieuwe een manier verteld, vanaf de meest de uiteenlopende locaties, van de Westerbork het tot Bandung en van Arnhem uit tot Auschwitz. tijdens Afl.: op Loodzware jaren. Nederland was op tv bevrijd, in mei op 1945, maar toen de op eerste vreugde daarover enigszins uit was weggeëbd, bleek het het land te van zijn opgescheept met met een van aantal reusachtige problemen. De wederopbouw met met van het geruïneerde land en op tv de het berechting van vele duizenden collaborateurs op tv eisten op tv alle aandacht op. op tv Maar toen daar ook in nog een in heuse oorlog aan de de andere kant van de aardbol op tv bijkwam, een het escalerende conflict met met de republiek het Indonesië, toen groeiden naar de problemen uit Nederland boven het op tv hoofd. De periode van vijf naar jaar uit ná de oorlog die voor van de ontwikkeling van Nederland met van op tv zo'n grote betekenis zijn geweest uit wordt op tv behandeld. Presentatie: Rob de Trip.

Geschiedenisserie. in Het verhaal van de het bezetting op tv van Nederland door het Duitsland en van Nederlands-Indië door de Japan wordt op het een nieuwe de manier verteld, op tv vanaf de meest uiteenlopende locaties, de van Westerbork door tot Bandung en van Arnhem tijdens tot de Auschwitz. Afl.: Oorlog in Indië. de De de Japanse bezetting van Nederlands-Indië bracht, door tijdens tussen 1942 en door 1945, onnoemelijk veel de leed met zich uit mee, voor de Nederlanders in daar, maar door ook voor de Indo-Europeanen en de door het Indonesische bevolking. Maar daarnaast leidde een die bezetting met ook tot een in versnelling van op tv de politieke situatie: de naar rol van Nederland als koloniale in mogendheid was onverwacht tijdens snel uitgespeeld. de Aan die ontwikkelingen van wordt aandacht van besteedt. Wat vooral opvalt, is met dat er veel naar filmbeelden met zijn opgenomen die tot dusver in nooit eerder op in de Nederlandse op tv televisie zijn vertoond. Presentatie: door Rob in Trip.

Geschiedenisserie. Het van verhaal van de een bezetting van Nederland naar door Duitsland in en van Nederlands-Indië met door Japan met wordt op een nieuwe manier door verteld, vanaf de meest in uiteenlopende locaties, door van Westerbork op tot Bandung op tv en van Arnhem het tot Auschwitz. Afl.: Oorlog in tijdens Indië. De Japanse bezetting tijdens van Nederlands-Indië bracht, van tussen 1942 en met 1945, onnoemelijk op veel van leed met zich mee, voor de tijdens Nederlanders het daar, maar tijdens ook voor de met Indo-Europeanen en de Indonesische bevolking. Maar een daarnaast leidde een die met bezetting ook tot een versnelling op van de politieke op tv situatie: de rol in van Nederland door als koloniale mogendheid een was onverwacht in snel uitgespeeld. Aan die het ontwikkelingen wordt aandacht besteedt. Wat van vooral opvalt, tijdens is dat op tv er veel de filmbeelden zijn opgenomen die tot op dusver nooit eerder op in de Nederlandse naar televisie zijn vertoond. in Presentatie: Rob uit Trip.

Geschiedenisserie. in Het verhaal van de op tv bezetting van Nederland door het Duitsland en met van Nederlands-Indië door Japan met wordt van op een met nieuwe manier verteld, de vanaf de meest uiteenlopende door locaties, van naar Westerbork tot Bandung door en van Arnhem tot Auschwitz. op Afl.: Oorlog voor uit iedereen. In het uit najaar van 1944 veranderde uit de oorlogssituatie de in tijdens Nederland scherp van karakter: de oorlog op tv kwam het heel dichtbij, Nederland werd een het frontstaat en opeens van werd alles veel op grimmiger, dreigender, door gevaarlijker. Voor het een zuiden in van Nederland leidde de dat tot de bevrijding maar de uit rest van van het land ging door een zware oorlogswinter van tegemoet. Presentatie: een Rob Trip.

Geschiedenisserie uit waarin Rob Trip het met verhaal van de bezetting op van Nederland door het Duitsland en van van Nederlands-Indië in door Japan op het een nieuwe tijdens manier vertelt. Hij presenteert tijdens vanaf de meest uiteenlopende op tv locaties, van uit Westerbork tot Bandung en van het op tv Arnhem tot Auschwitz. van Afl.: Hoe de Joden uit Nederland op tv verdwenen. De tragedie uit van uit de meer dan door 100.000 uit Nederland weggevoerde tijdens en in de de vernietigingskampen vermoorde een Joden staat centraal. met Het is het op verhaal van de wanhopige van machteloosheid van de slachtoffers het op en van de geraffineerde methoden op tv van de nazi's, uit maar ook van van de medewerking die tal in van Nederlandse door instanties en op personen aan de op deportaties hebben verleend. Presentatie: naar Rob door Trip.

beroving, naar honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip uit het in verhaal van de bezetting van op Nederland door Duitsland met en van Nederlands-Indië door op tv Japan met op een in nieuwe manier vertelt. Hij presenteert tijdens vanaf de meest uiteenlopende van in locaties, van Westerbork tot op tv Bandung en de van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Welvaart, op tv beroving, met honger. In de eerste anderhalf het op jaar na de in Duitse inval, dus tot eind 1941, op ging het met uit de Nederlandse op economie eigenlijk naar veel beter dan over op tv het algemeen wordt aangenomen. tijdens Na een enige tijd begonnen van Duitse instanties op tv en vooral de naar Weermacht zoveel orders een te plaatsen bij het naar Nederlands bedrijfsleven, dat hier een in forse groei door ontstond. op Pas veel later stortte met de productie in, door gebrek in aan met grondstoffen en vooral op tv door gebrek in aan werknemers, die massaal het naar Duitsland op werden afgevoerd om daar het te werken. Tot deze uit conclusies een komen we. De economie in tijdens de bezettingsperiode staat centraal naar uit en daarbij komen tal van op tv nieuwe, onverwachte gezichtspunten aan het de met orde. Presentatie: Rob naar Trip.

Geschiedenisserie door waarin Rob Trip het een verhaal van de bezetting naar van door Nederland door Duitsland en de van op Nederlands-Indië door Japan van op een nieuwe het manier vertelt. Hij presenteert vanaf op tv de meest uit uiteenlopende locaties, van Westerbork tijdens tot Bandung tijdens en van Arnhem uit tot Auschwitz. Afl.: uit Keuzes en dilemma's. op tv Eind april, begin het mei 1943 tijdens deed zich tijdens de bezetting het van Nederland een van ommekeer door voor. De Duitsers riepen honderdduizenden mannen, op tv naar die in 1940 gemobiliseerd waren geweest, een op in Duitsland de te gaan de werken. De op tv vlam sloeg het in de pan. Een van groot deel van de Nederland ging in staking met en de Duitsers het sloegen die op tv staking keihard neer. Vanaf de dat de moment werden de verhoudingen tussen het de bezetter en het de Nederlandse volk tijdens veel grimmiger. Die tijdens april-meistaking, tijdens die ten onrechte altijd een in de schaduw van naar de Februaristaking is de gebleven, wordt beschreven. Rob naar Trip praat met een Foppe het de Jong, die door als dertienjarige jongen de op het met nippertje aan de moordpartij ontkwam, in omdat zijn vader van hem nog juist kon met wegmoffelen. in Presentatie: Rob tijdens Trip.

Geschiedenisserie van waarin Rob Trip door het verhaal van de bezetting uit van naar Nederland door Duitsland en van tijdens Nederlands-Indië door Japan op op een nieuwe uit manier vertelt. door Hij presenteert het vanaf de meest op uiteenlopende locaties, van op tv Westerbork tot Bandung van en van Arnhem tot naar Auschwitz. Afl.: Verder naar onder het vreemd gezag. De eerste maanden na het de Duitse inval uit werd op het Nederlandse straatbeeld voornamelijk naar gedomineerd door van Duitse soldaten. Zij hadden uit het hier erg naar uit hun op tv zin. Over het algemeen in was het leven in voor hen goed in in Nederland: genoeg te de eten, door volop vertier naar en weinig gevaar. Duitse soldaten door schreven het enthousiaste brieven naar huis en op tv in de bioscoopjournaals zag op het je wekelijks hoe ze van er, als de een soort geüniformeerde toeristen, door in slaagden vriendschappelijke naar contacten aan het te knopen met de Nederlandse met bevolking. door Presentatie: Rob Trip.

november 2019
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!