Programma gemist?

Geschiedenisserie. Het in verhaal op tv van de bezetting van Nederland een door Duitsland en van in Nederlands-Indië door Japan op tv tijdens wordt op een nieuwe door manier verteld, vanaf de meest naar uiteenlopende locaties, een van Westerbork met tot Bandung tijdens en van Arnhem tot Auschwitz. met Afl.: De oorlog na de de op oorlog. Eigenlijk is de het Tweede Wereldoorlog nooit uit helemaal weggeweest. de Al bijna 65 jaar heeft door de herinnering naar aan van de ingrijpende gebeurtenissen van die een tijd een belangrijk de stempel gedrukt op van de Nederlandse uit samenleving. Presentatie: van Rob Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal op van in de bezetting van Nederland door van met Duitsland en van Nederlands-Indië de door Japan door wordt op een nieuwe manier tijdens verteld, vanaf de naar meest uiteenlopende locaties, van uit Westerbork tot naar Bandung en van Arnhem uit het tot Auschwitz. Afl.: de Loodzware jaren. Nederland was op tv bevrijd, in mei 1945, een maar toen de eerste een vreugde daarover enigszins op was weggeëbd, naar bleek door het land te zijn opgescheept in met een aantal reusachtige naar de problemen. De wederopbouw van van het geruïneerde land en uit de naar berechting van vele in duizenden collaborateurs eisten alle aandacht op. door Maar door toen daar ook nog uit een door heuse oorlog aan de andere kant in van met de aardbol bijkwam, het het escalerende conflict tijdens met de republiek in Indonesië, toen groeiden tijdens de problemen Nederland op boven het op hoofd. De periode van vijf jaar op tv ná de een oorlog op die voor de een ontwikkeling van Nederland van zo'n grote op betekenis zijn naar geweest wordt behandeld. Presentatie: met Rob van Trip.

Geschiedenisserie. op Het verhaal van de bezetting van van Nederland door naar Duitsland uit en van Nederlands-Indië van door Japan wordt op een van nieuwe in manier verteld, vanaf de het meest op uiteenlopende locaties, van Westerbork op tot Bandung en van op Arnhem tot Auschwitz. met Afl.: Oorlog in Indië. op tv De Japanse uit bezetting van Nederlands-Indië uit bracht, door tussen 1942 en 1945, onnoemelijk van veel leed op met zich mee, het voor de de Nederlanders daar, maar ook de voor de Indo-Europeanen en de door Indonesische met bevolking. Maar tijdens daarnaast leidde die op tv bezetting ook tot een versnelling op van de politieke situatie: door de rol op tv van Nederland als de koloniale mogendheid was op tv onverwacht een snel uitgespeeld. Aan in die ontwikkelingen wordt aandacht besteedt. met Wat het vooral opvalt, is dat door er veel filmbeelden zijn op tv opgenomen een die tot dusver nooit eerder tijdens op de met Nederlandse televisie zijn uit vertoond. Presentatie: Rob een Trip.

Geschiedenisserie. in Het verhaal van de bezetting de van naar Nederland door door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan in wordt tijdens op een nieuwe van manier verteld, vanaf de met meest uiteenlopende in locaties, van naar Westerbork tot Bandung tijdens en van Arnhem de tot Auschwitz. Afl.: Oorlog van in Indië. De in Japanse bezetting van Nederlands-Indië bracht, tijdens tussen 1942 en de 1945, uit onnoemelijk veel leed naar met zich in mee, voor de naar Nederlanders daar, maar ook een voor de tijdens Indo-Europeanen en de Indonesische bevolking. door Maar daarnaast leidde tijdens die op bezetting ook tot een versnelling van van de door politieke situatie: de rol het van Nederland als koloniale naar mogendheid door was onverwacht snel uitgespeeld. Aan op naar die ontwikkelingen wordt aandacht besteedt. een Wat vooral opvalt, van is dat er veel naar op filmbeelden zijn opgenomen die tot de dusver nooit eerder op op de op Nederlandse televisie zijn vertoond. Presentatie: in Rob op tv Trip.

Geschiedenisserie. op tv Het verhaal van de uit bezetting een van Nederland door Duitsland en op tv van Nederlands-Indië door een Japan wordt met op een nieuwe manier naar verteld, vanaf de naar meest uiteenlopende locaties, het van uit Westerbork tot Bandung en van Arnhem naar tot Auschwitz. het Afl.: Oorlog naar voor iedereen. In het naar najaar uit van 1944 veranderde de oorlogssituatie de in Nederland scherp van tijdens het karakter: de oorlog kwam heel tijdens dichtbij, Nederland in werd een frontstaat en opeens uit werd alles door veel grimmiger, dreigender, tijdens gevaarlijker. Voor het de zuiden van Nederland leidde in dat naar tot de bevrijding de maar de rest van door het land uit ging een het zware oorlogswinter tegemoet. Presentatie: Rob van Trip.

Geschiedenisserie uit waarin Rob Trip uit het verhaal van op tv de bezetting van Nederland door door Duitsland en van in Nederlands-Indië door Japan een op een nieuwe op van manier vertelt. Hij presenteert vanaf de de een meest uiteenlopende locaties, van Westerbork van tot het Bandung en van Arnhem tot tijdens Auschwitz. tijdens Afl.: Hoe de op tv Joden uit Nederland verdwenen. De op tv tragedie op tv van de meer door dan 100.000 uit een Nederland weggevoerde en in de vernietigingskampen tijdens vermoorde Joden staat van centraal. door Het is een het verhaal van de wanhopige machteloosheid een uit van de slachtoffers en van de door geraffineerde met methoden van de nazi's, maar op op ook van de medewerking in die tal van Nederlandse instanties van en personen aan een de deportaties op hebben verleend. van Presentatie: Rob op tv Trip.

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin op Rob Trip het tijdens de verhaal van de bezetting van Nederland op tv tijdens door Duitsland en van Nederlands-Indië door op Japan op een van nieuwe manier vertelt. tijdens naar Hij presenteert vanaf naar de meest uiteenlopende locaties, in van Westerbork tot Bandung en op van het Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Welvaart, naar beroving, het honger. In de eerste anderhalf de naar jaar na de Duitse de inval, dus tot eind op tv 1941, het ging het met een de Nederlandse economie eigenlijk veel beter een met dan over het algemeen wordt met aangenomen. Na op enige tijd begonnen Duitse door instanties en uit vooral de het Weermacht zoveel orders van te plaatsen bij het Nederlands naar bedrijfsleven, dat in hier een forse het groei ontstond. Pas het veel later stortte in de productie in, het door gebrek aan het grondstoffen en vooral door gebrek op tv aan werknemers, die op tv massaal naar naar Duitsland werden afgevoerd om met daar te uit werken. Tot deze conclusies van komen we. met De op tv economie tijdens de een bezettingsperiode staat centraal en de daarbij komen het tal van nieuwe, onverwachte gezichtspunten het aan de orde. op Presentatie: Rob de Trip.

Geschiedenisserie het waarin Rob met Trip het verhaal naar van de bezetting van Nederland de door Duitsland met en van Nederlands-Indië door met Japan een op een nieuwe met manier vertelt. Hij tijdens presenteert vanaf de tijdens meest uiteenlopende locaties, van Westerbork in tot Bandung en van naar Arnhem tot Auschwitz. van Afl.: op Keuzes en naar dilemma's. Eind april, begin mei op tv 1943 deed zich tijdens in de bezetting naar van Nederland een de ommekeer tijdens voor. De Duitsers riepen de honderdduizenden mannen, die in op tv 1940 de gemobiliseerd waren geweest, in op in Duitsland te gaan een werken. De met vlam sloeg in de pan. een de Een groot deel naar van Nederland ging in staking op tv en een de Duitsers sloegen een die staking keihard neer. de Vanaf dat in moment werden de uit verhoudingen tussen de bezetter en een het Nederlandse volk veel een een grimmiger. Die april-meistaking, die ten onrechte van altijd in het de schaduw uit van de Februaristaking is gebleven, in wordt een beschreven. Rob Trip tijdens praat met in Foppe de Jong, die in als dertienjarige jongen het op het nippertje aan het de moordpartij ontkwam, omdat van zijn vader hem op het nog juist kon wegmoffelen. Presentatie: Rob van met Trip.

Geschiedenisserie met waarin Rob Trip het naar verhaal van de bezetting tijdens van Nederland door een Duitsland en de van Nederlands-Indië op tv door Japan op een in nieuwe manier in vertelt. Hij uit presenteert vanaf de meest op tv uiteenlopende locaties, van Westerbork de tot een Bandung en van Arnhem tot naar Auschwitz. Afl.: Verder van onder een vreemd gezag. De eerste maanden na met de Duitse tijdens inval werd tijdens het Nederlandse op tv straatbeeld voornamelijk gedomineerd door Duitse op soldaten. Zij hadden het naar hier erg naar tijdens hun zin. Over in het algemeen met was door het leven voor tijdens hen goed in Nederland: genoeg in te eten, op volop vertier in en weinig gevaar. Duitse naar soldaten schreven enthousiaste het brieven naar huis en van in door de bioscoopjournaals zag je wekelijks naar hoe met ze er, als een soort geüniformeerde een toeristen, in in slaagden vriendschappelijke het contacten aan te door knopen met naar de Nederlandse bevolking. Presentatie: Rob met Trip.

januari 2021
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!