Programma gemist?

Geschiedenisserie. tijdens Het verhaal van de bezetting door van Nederland door uit Duitsland en van uit Nederlands-Indië door Japan een wordt op een een een nieuwe manier verteld, vanaf de door meest uiteenlopende locaties, naar van Westerbork op tot Bandung en van door Arnhem tot Auschwitz. Afl.: de De van oorlog na de oorlog. Eigenlijk door is in de Tweede Wereldoorlog op nooit helemaal weggeweest. Al bijna op tv 65 jaar heeft de de herinnering aan op tv de ingrijpende gebeurtenissen door van de die tijd een een belangrijk stempel gedrukt op de tijdens Nederlandse samenleving. Presentatie: naar Rob tijdens Trip.

Geschiedenisserie. de Het verhaal van de bezetting van van Nederland het door Duitsland en van van Nederlands-Indië tijdens door Japan wordt tijdens op een nieuwe manier verteld, in vanaf de meest van uit uiteenlopende locaties, van Westerbork tot de Bandung en een van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: door Loodzware jaren. Nederland de was bevrijd, tijdens in mei van 1945, maar toen op tv de eerste vreugde daarover enigszins op was in weggeëbd, bleek het land te naar op zijn opgescheept met een een aantal reusachtige problemen. De wederopbouw door van de het geruïneerde het land en de berechting op van vele duizenden collaborateurs eisten met alle de aandacht op. Maar toen met daar ook nog een op heuse oorlog aan door in de andere kant van de op aardbol bijkwam, het escalerende het conflict op tv met de republiek uit Indonesië, toen het groeiden de problemen Nederland in boven het uit hoofd. De periode van vijf uit jaar ná de door oorlog die de voor de ontwikkeling in van Nederland van zo'n grote naar betekenis zijn op tv geweest uit wordt behandeld. Presentatie: Rob van Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal door het van de bezetting van Nederland tijdens door uit Duitsland en van Nederlands-Indië uit door Japan in wordt op een nieuwe manier in verteld, vanaf de meest de uiteenlopende locaties, van tijdens Westerbork tot naar Bandung en uit van Arnhem een tot Auschwitz. Afl.: Oorlog het in Indië. De naar Japanse bezetting van Nederlands-Indië bracht, in tussen 1942 en op tv 1945, onnoemelijk door veel op leed met zich met mee, voor de op Nederlanders daar, maar ook voor door de Indo-Europeanen van en de Indonesische met bevolking. Maar daarnaast leidde door die in bezetting ook tot een versnelling van naar de politieke situatie: van van de rol van Nederland als koloniale met mogendheid was onverwacht het snel uitgespeeld. naar Aan die op ontwikkelingen wordt op aandacht besteedt. Wat door vooral opvalt, is dat in er veel tijdens filmbeelden zijn opgenomen die tot dusver een nooit eerder op naar op tv de Nederlandse televisie op zijn vertoond. Presentatie: naar Rob Trip.

Geschiedenisserie. een Het verhaal van de bezetting naar op van Nederland door Duitsland van en van Nederlands-Indië op door Japan wordt op een in van nieuwe manier verteld, naar vanaf de meest uiteenlopende locaties, van tijdens Westerbork tot uit Bandung en van Arnhem op tv tot Auschwitz. van Afl.: Oorlog in Indië. in op De Japanse bezetting van in Nederlands-Indië bracht, tussen 1942 en door 1945, naar onnoemelijk veel leed van met zich mee, uit voor de een Nederlanders daar, maar ook voor de op Indo-Europeanen een en de Indonesische door bevolking. Maar daarnaast een leidde die in bezetting ook tot een versnelling in van de het politieke situatie: de rol van in Nederland tijdens als koloniale met mogendheid was onverwacht met snel uitgespeeld. Aan die ontwikkelingen van wordt aandacht besteedt. Wat met vooral opvalt, in is dat er een veel filmbeelden zijn opgenomen van die tot het dusver tijdens nooit eerder op de Nederlandse door televisie naar zijn vertoond. Presentatie: Rob op tv Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal de van de bezetting naar de van Nederland door naar Duitsland en van Nederlands-Indië op tv door Japan wordt door op een nieuwe naar manier verteld, door vanaf de meest uiteenlopende op tv locaties, van Westerbork op tot Bandung en het van Arnhem tijdens tot Auschwitz. Afl.: Oorlog van voor iedereen. met In het najaar van een 1944 veranderde de uit oorlogssituatie in Nederland scherp van naar karakter: de oorlog met van kwam heel dichtbij, Nederland naar werd een een frontstaat en opeens werd alles tijdens veel grimmiger, dreigender, op gevaarlijker. Voor het de zuiden van Nederland door leidde dat tot de met bevrijding maar naar de rest van met het een land ging een zware oorlogswinter het tegemoet. uit Presentatie: Rob Trip.

Geschiedenisserie in waarin Rob Trip met het verhaal van van de bezetting van Nederland door op Duitsland op tv en van Nederlands-Indië door tijdens Japan op op een nieuwe manier vertelt. van Hij presenteert vanaf door de meest uiteenlopende naar locaties, van op tv Westerbork tot Bandung en door van Arnhem tot in Auschwitz. Afl.: Hoe door de met Joden uit Nederland naar verdwenen. De tragedie van de meer de tijdens dan 100.000 uit Nederland weggevoerde en tijdens in de vernietigingskampen van vermoorde uit Joden staat centraal. Het is met het verhaal het van de wanhopige machteloosheid van van een de slachtoffers in en van de in geraffineerde methoden van de nazi's, maar het ook van de op tv medewerking die tal van in van Nederlandse instanties en personen aan op de deportaties hebben met verleend. Presentatie: naar Rob in Trip.

beroving, op tv honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip met het op tv verhaal van de bezetting van Nederland uit door Duitsland de en van Nederlands-Indië door uit Japan op op een nieuwe manier uit vertelt. Hij presenteert naar vanaf in de meest uiteenlopende locaties, van door Westerbork tot de Bandung en van Arnhem in tot Auschwitz. op tv Afl.: Welvaart, beroving, op honger. In de op eerste anderhalf jaar na uit de Duitse inval, dus uit tot eind in 1941, naar ging het met de Nederlandse economie uit op tv eigenlijk veel beter dan over het met algemeen wordt het aangenomen. Na enige met tijd begonnen naar Duitse instanties uit en vooral de Weermacht zoveel een orders te plaatsen bij het het Nederlands in bedrijfsleven, dat hier van een op forse groei ontstond. Pas op tv veel later stortte de productie de op in, door gebrek een aan grondstoffen en vooral door gebrek een aan werknemers, die tijdens massaal naar naar Duitsland de werden afgevoerd om daar te werken. het Tot een deze conclusies komen we. naar De naar economie tijdens de bezettingsperiode staat centraal op tv en op daarbij komen tal de van nieuwe, onverwachte gezichtspunten het aan de orde. de Presentatie: Rob in Trip.

Geschiedenisserie tijdens waarin Rob Trip van het verhaal met van de bezetting van Nederland op tv door Duitsland door en van Nederlands-Indië door Japan van op uit een nieuwe manier vertelt. een Hij presenteert naar vanaf de meest uiteenlopende op tv locaties, van van Westerbork tot Bandung een en van Arnhem tot het Auschwitz. Afl.: Keuzes en naar dilemma's. de Eind april, begin mei 1943 van deed tijdens zich tijdens de bezetting van in Nederland naar een ommekeer voor. De de Duitsers riepen honderdduizenden naar mannen, op die in 1940 gemobiliseerd waren op geweest, een op in Duitsland te gaan het werken. De vlam sloeg in in de pan. de van Een groot deel van Nederland tijdens ging in staking en op tv de Duitsers van sloegen die uit staking keihard neer. Vanaf tijdens dat moment werden naar de het verhoudingen tussen de bezetter de en het Nederlandse het volk veel grimmiger. Die april-meistaking, tijdens die ten onrechte het altijd in in de door schaduw van de Februaristaking is een gebleven, wordt met beschreven. Rob op Trip praat met Foppe de Jong, met die het als dertienjarige jongen op met het nippertje uit aan de moordpartij op ontkwam, omdat een zijn vader hem nog op tv juist kon wegmoffelen. Presentatie: Rob een met Trip.

Geschiedenisserie tijdens waarin Rob Trip het verhaal tijdens van de bezetting de van Nederland door met Duitsland en van van Nederlands-Indië door door Japan op een het nieuwe manier vertelt. naar Hij presenteert van vanaf de in meest uiteenlopende locaties, een van Westerbork tot Bandung en van een Arnhem tot Auschwitz. op tv in Afl.: Verder onder vreemd gezag. tijdens De eerste maanden uit na de Duitse inval met werd het door Nederlandse straatbeeld voornamelijk op tv gedomineerd door Duitse soldaten. op tv Zij hadden het op tv hier tijdens erg naar met hun zin. Over het algemeen was op tv het een leven voor uit hen goed in Nederland: genoeg te met op tv eten, volop vertier van en weinig gevaar. op Duitse soldaten schreven door enthousiaste brieven naar huis en een in met de bioscoopjournaals zag van je wekelijks hoe ze er, als op tv een van soort geüniformeerde toeristen, in door slaagden vriendschappelijke contacten door aan te knopen met uit de met Nederlandse bevolking. uit Presentatie: Rob Trip.

maart 2019
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord