Programma gemist?

Geschiedenisserie. Het van verhaal door van de bezetting uit van Nederland door Duitsland tijdens en van op tv Nederlands-Indië door Japan wordt op een met tijdens nieuwe manier verteld, vanaf uit de meest uiteenlopende locaties, in van Westerbork tot door Bandung en van het Arnhem tot Auschwitz. Afl.: door van De oorlog na de oorlog. de Eigenlijk is uit de Tweede Wereldoorlog nooit helemaal naar weggeweest. Al op tv bijna 65 van jaar heeft de een herinnering aan het de ingrijpende gebeurtenissen van die tijd tijdens een tijdens belangrijk stempel gedrukt op in de Nederlandse samenleving. Presentatie: door Rob een Trip.

Geschiedenisserie. Het op tv verhaal van van de bezetting van tijdens Nederland door in Duitsland en van Nederlands-Indië door door Japan wordt op door een nieuwe uit manier verteld, vanaf een de meest in uiteenlopende locaties, van op tv Westerbork tot Bandung en van Arnhem naar tot Auschwitz. Afl.: door met Loodzware jaren. Nederland was bevrijd, tijdens in mei naar 1945, maar een toen de eerste de vreugde daarover enigszins was op tv weggeëbd, bleek het uit land te door zijn opgescheept met een aantal reusachtige met problemen. De in wederopbouw van een het geruïneerde een land en de met berechting van vele duizenden collaborateurs tijdens eisten alle aandacht op. op tv Maar het toen daar ook nog een in heuse oorlog aan een de andere kant met van de in aardbol bijkwam, op tv het escalerende van conflict met de republiek in Indonesië, toen groeiden de op tv problemen Nederland uit boven het op hoofd. De periode van vijf jaar naar ná de oorlog het die voor in de ontwikkeling van in Nederland naar van zo'n grote betekenis zijn geweest een wordt met behandeld. Presentatie: Rob op tv Trip.

Geschiedenisserie. op tv Het verhaal van op de bezetting naar van Nederland door Duitsland en van op Nederlands-Indië uit door Japan wordt op een het nieuwe manier verteld, door vanaf in de meest uiteenlopende locaties, van met Westerbork tot het Bandung en van tijdens Arnhem tot Auschwitz. de Afl.: Oorlog in door Indië. De Japanse bezetting met van tijdens Nederlands-Indië bracht, tussen 1942 en de 1945, onnoemelijk veel tijdens door leed met zich op mee, voor de Nederlanders daar, maar met ook voor het de Indo-Europeanen en de een Indonesische bevolking. een Maar door daarnaast leidde die met bezetting ook tot een versnelling van in de de politieke situatie: tijdens de rol van Nederland als koloniale in mogendheid was op onverwacht snel met uitgespeeld. Aan die ontwikkelingen met wordt aandacht besteedt. op tv Wat vooral het opvalt, is dat er veel uit filmbeelden zijn een opgenomen die tijdens tot dusver op nooit eerder op de door Nederlandse televisie zijn vertoond. Presentatie: door door Rob Trip.

Geschiedenisserie. op Het verhaal tijdens van de bezetting van met Nederland door Duitsland en van op Nederlands-Indië naar door Japan wordt op de een een nieuwe manier verteld, op tv vanaf de meest uiteenlopende locaties, de van Westerbork tijdens tot Bandung op tv en van Arnhem tot uit Auschwitz. Afl.: door Oorlog in Indië. De naar Japanse bezetting van Nederlands-Indië bracht, tijdens tussen 1942 en in 1945, in onnoemelijk veel leed met zich van in mee, voor de Nederlanders op daar, maar ook in voor de Indo-Europeanen en de op tv Indonesische op bevolking. Maar daarnaast het leidde die tijdens bezetting ook tot een versnelling van tijdens de de politieke situatie: het de rol van Nederland in als koloniale mogendheid naar was onverwacht van snel uitgespeeld. Aan die ontwikkelingen wordt op tv aandacht besteedt. van Wat vooral in opvalt, is dat er veel tijdens naar filmbeelden zijn opgenomen die een tot dusver nooit eerder uit op de het Nederlandse televisie op zijn vertoond. Presentatie: Rob op Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal op van de op tv bezetting van Nederland naar door Duitsland en door van uit Nederlands-Indië door Japan het wordt op een tijdens nieuwe manier verteld, vanaf de meest het uiteenlopende locaties, door van Westerbork uit tot Bandung en van van Arnhem tot Auschwitz. op Afl.: op tv Oorlog voor iedereen. met In het najaar van 1944 door veranderde een de oorlogssituatie in Nederland op tv scherp van op tv karakter: de oorlog kwam tijdens heel dichtbij, Nederland werd een in met frontstaat en opeens werd alles de veel grimmiger, dreigender, gevaarlijker. het Voor een het zuiden van Nederland leidde door naar dat tot de bevrijding maar de de rest van in het land naar ging een zware de oorlogswinter tegemoet. op tv Presentatie: Rob Trip.

Geschiedenisserie de waarin Rob Trip het tijdens verhaal van de bezetting door van Nederland uit door een Duitsland en van Nederlands-Indië tijdens door Japan uit op een nieuwe manier op vertelt. Hij presenteert vanaf van de uit meest uiteenlopende locaties, van naar Westerbork tot Bandung en van op tv Arnhem tot Auschwitz. met het Afl.: Hoe de Joden uit Nederland de verdwenen. naar De tragedie van van de meer dan op 100.000 uit Nederland weggevoerde en een in een de vernietigingskampen het vermoorde Joden staat met centraal. Het is het het verhaal van tijdens de wanhopige machteloosheid van een de slachtoffers en van uit de geraffineerde methoden van van met de nazi's, maar een ook van de medewerking die tal van van Nederlandse met instanties en personen aan naar de deportaties op tv hebben door verleend. Presentatie: Rob een Trip.

beroving, honger,Geschiedenisserie door waarin Rob Trip het in verhaal van in de bezetting van Nederland op door Duitsland en het een van Nederlands-Indië door Japan op in een nieuwe manier een vertelt. Hij presenteert vanaf met de meest door uiteenlopende locaties, het van Westerbork tot Bandung en op tv in van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: op tv Welvaart, beroving, honger. In met in de eerste anderhalf de jaar na de Duitse op tv inval, dus tot op eind 1941, ging het met een de de Nederlandse economie eigenlijk veel op tv beter dan een over het algemeen wordt aangenomen. met Na het enige tijd begonnen Duitse instanties met en vooral naar de op Weermacht zoveel orders te plaatsen bij door het Nederlands bedrijfsleven, in dat hier de een forse groei de ontstond. Pas veel met later in stortte de productie in, op door gebrek op tv aan grondstoffen en vooral door het gebrek aan werknemers, die tijdens door massaal naar Duitsland werden uit afgevoerd om daar te naar werken. Tot deze conclusies uit op komen we. De economie tijdens de met bezettingsperiode staat uit centraal en daarbij naar komen tal van het nieuwe, onverwachte gezichtspunten aan de de orde. Presentatie: het de Rob Trip.

Geschiedenisserie op tv waarin Rob Trip het met verhaal van de bezetting door naar van Nederland door Duitsland en door van Nederlands-Indië door door Japan op een nieuwe de manier vertelt. uit Hij presenteert in vanaf de tijdens meest uiteenlopende locaties, van op tv Westerbork tot Bandung en van een Arnhem tot Auschwitz. door Afl.: het Keuzes en dilemma's. op tv Eind april, begin in mei 1943 deed uit zich tijdens met de bezetting van Nederland een de ommekeer voor. De Duitsers tijdens een riepen honderdduizenden mannen, die in 1940 de gemobiliseerd waren geweest, door op in Duitsland uit te uit gaan werken. in De vlam sloeg in de pan. van Een groot deel tijdens van Nederland ging het in staking tijdens en met de Duitsers sloegen die een staking keihard op tv neer. Vanaf dat moment met werden de verhoudingen tussen op tv de bezetter en naar het Nederlandse volk met veel grimmiger. Die naar april-meistaking, die op ten onrechte altijd in de met de schaduw van de Februaristaking is uit gebleven, wordt beschreven. door Rob Trip een praat met Foppe de de Jong, naar die als dertienjarige jongen op op het naar nippertje aan de een moordpartij ontkwam, omdat zijn vader de hem nog juist kon een wegmoffelen. Presentatie: in Rob op Trip.

Geschiedenisserie waarin Rob op tv Trip op tv het verhaal de van de bezetting van Nederland door op tijdens Duitsland en van Nederlands-Indië door naar Japan op van een nieuwe manier vertelt. Hij uit presenteert vanaf de het meest uiteenlopende locaties, uit op tv van Westerbork tot Bandung en uit van tijdens Arnhem tot Auschwitz. Afl.: op Verder onder vreemd gezag. op tv De eerste maanden na van de Duitse in inval werd het een Nederlandse uit straatbeeld voornamelijk gedomineerd door Duitse soldaten. door uit Zij hadden het hier in erg naar van hun zin. Over het algemeen uit was het leven het voor hen goed in een het Nederland: genoeg te eten, volop vertier in en weinig gevaar. tijdens Duitse naar soldaten schreven enthousiaste brieven naar een huis en tijdens in de bioscoopjournaals naar zag je wekelijks hoe op op ze er, als op een soort geüniformeerde toeristen, in slaagden de vriendschappelijke contacten een aan te knopen de met de Nederlandse op tv bevolking. Presentatie: Rob op Trip.

juli 2019
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord