Programma gemist?

Geschiedenisserie. Het verhaal van van uit de bezetting van Nederland in door Duitsland en door van Nederlands-Indië door door Japan wordt op met een nieuwe manier verteld, door vanaf de van meest uiteenlopende locaties, van het Westerbork tot uit Bandung en tijdens van Arnhem tot Auschwitz. tijdens Afl.: De oorlog na op de oorlog. Eigenlijk op is een de Tweede Wereldoorlog nooit helemaal op tv weggeweest. in Al bijna 65 jaar van heeft de tijdens herinnering aan naar de ingrijpende gebeurtenissen op van die tijd een belangrijk stempel een gedrukt op het de Nederlandse samenleving. Presentatie: met tijdens Rob Trip.

Geschiedenisserie. Het verhaal het van de bezetting de van met Nederland door Duitsland op tv en van op Nederlands-Indië door Japan het wordt op een nieuwe het manier verteld, vanaf de uit meest uiteenlopende locaties, van de Westerbork tot naar Bandung en van Arnhem met van tot Auschwitz. Afl.: Loodzware de jaren. Nederland was de bevrijd, in mei 1945, maar de toen de met eerste vreugde door daarover enigszins van was weggeëbd, bleek het met land te zijn een opgescheept met een uit aantal reusachtige problemen. De wederopbouw op van het in geruïneerde op land en de berechting van op tv vele naar duizenden collaborateurs eisten door alle aandacht op. Maar toen daar van ook nog een het heuse oorlog aan uit de andere de kant van de aardbol uit bijkwam, van het escalerende het conflict met de republiek Indonesië, de toen groeiden de problemen tijdens Nederland boven op tv het hoofd. in De periode tijdens van vijf jaar ná de oorlog van die het voor de ontwikkeling van Nederland in van naar zo'n grote betekenis op zijn geweest wordt behandeld. Presentatie: op met Rob Trip.

Geschiedenisserie. Het een verhaal van naar de bezetting van Nederland door door Duitsland naar en van Nederlands-Indië door Japan een wordt op van een van nieuwe manier verteld, vanaf de uit meest uiteenlopende het locaties, van Westerbork tot Bandung uit en in van Arnhem tot op tv Auschwitz. Afl.: Oorlog in naar Indië. De Japanse bezetting tijdens van Nederlands-Indië tijdens bracht, tussen 1942 en tijdens 1945, met onnoemelijk veel leed met het zich mee, voor de de Nederlanders daar, maar op ook voor op de een Indo-Europeanen en de Indonesische bevolking. in Maar daarnaast leidde op tv die bezetting ook tot door een op tv versnelling van de politieke met situatie: met de rol van Nederland als koloniale met mogendheid was de onverwacht snel uitgespeeld. Aan de op tv die ontwikkelingen wordt het aandacht besteedt. Wat vooral een opvalt, is op tv dat er veel met filmbeelden zijn opgenomen de die tot dusver nooit eerder de op van de Nederlandse televisie zijn vertoond. Presentatie: de door Rob Trip.

Geschiedenisserie. Het naar verhaal van de bezetting een van Nederland door van Duitsland op en van Nederlands-Indië door Japan in wordt het op een nieuwe manier verteld, van vanaf de meest het op uiteenlopende locaties, van naar Westerbork tot Bandung naar en van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: op tv van Oorlog in Indië. De Japanse bezetting de van Nederlands-Indië van bracht, tussen de 1942 en 1945, naar onnoemelijk veel leed met naar zich mee, voor uit de met Nederlanders daar, maar tijdens ook voor de Indo-Europeanen en met de met Indonesische bevolking. Maar daarnaast de leidde die bezetting van ook tot een versnelling van door de het politieke situatie: de tijdens rol van in Nederland als koloniale mogendheid was in onverwacht snel uitgespeeld. Aan op die ontwikkelingen door wordt in aandacht besteedt. Wat vooral van opvalt, is de dat er veel filmbeelden de zijn opgenomen het die tot dusver nooit door eerder op de Nederlandse televisie op zijn vertoond. het Presentatie: Rob een Trip.

Geschiedenisserie. op tv Het verhaal op van de bezetting van Nederland door met Duitsland en van met met Nederlands-Indië door Japan wordt op een naar van nieuwe manier verteld, vanaf tijdens de meest uiteenlopende door locaties, van een Westerbork tot Bandung een en van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: een Oorlog voor iedereen. van de In het najaar van 1944 veranderde met de oorlogssituatie tijdens in in Nederland scherp van karakter: de oorlog op op kwam heel dichtbij, Nederland op tv werd een frontstaat en opeens door werd alles in veel grimmiger, dreigender, tijdens gevaarlijker. Voor het het zuiden van het Nederland leidde dat tot tijdens de bevrijding maar de tijdens naar rest van het op tv land ging een zware oorlogswinter door tegemoet. op tv Presentatie: Rob Trip.

Geschiedenisserie naar waarin Rob Trip met het verhaal van in de bezetting van op Nederland door tijdens Duitsland en van Nederlands-Indië door van Japan op een nieuwe van manier vertelt. Hij het tijdens presenteert vanaf de meest uit uiteenlopende locaties, van het Westerbork tot Bandung en op tv van Arnhem tijdens tot Auschwitz. het Afl.: Hoe de Joden uit Nederland door uit verdwenen. De tragedie van de meer door dan 100.000 uit tijdens Nederland weggevoerde een en in in de vernietigingskampen de vermoorde Joden staat centraal. Het de is het het verhaal van naar de wanhopige machteloosheid van de slachtoffers naar en van een de van geraffineerde methoden van de nazi's, met maar ook van de in medewerking op die tal van Nederlandse instanties van en tijdens personen aan de deportaties hebben van verleend. Presentatie: door Rob naar Trip.

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin tijdens een Rob Trip het het verhaal van de bezetting naar van Nederland door Duitsland en op tv in van Nederlands-Indië door Japan uit op een in nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf met de meest uiteenlopende door met locaties, van Westerbork het tot Bandung en naar van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: tijdens Welvaart, beroving, honger. In op tv de eerste een anderhalf jaar na op tv de Duitse inval, dus van tot op tv eind 1941, ging het op met de uit Nederlandse economie eigenlijk veel beter in dan over het het naar algemeen wordt aangenomen. Na enige de tijd begonnen Duitse instanties met en vooral de in tijdens Weermacht zoveel orders te plaatsen bij op het naar Nederlands bedrijfsleven, dat hier een op tv tijdens forse groei ontstond. Pas veel later op stortte de door productie in, de door gebrek aan van grondstoffen en vooral door naar gebrek aan werknemers, die op tv de massaal naar Duitsland werden afgevoerd om met daar van te werken. Tot deze uit conclusies komen we. van De economie tijdens de van een bezettingsperiode staat centraal en daarbij komen tijdens tal met van nieuwe, onverwachte gezichtspunten op tv aan de orde. van Presentatie: Rob van Trip.

Geschiedenisserie waarin Rob van Trip het verhaal naar uit van de bezetting van Nederland door van Duitsland van en van Nederlands-Indië door Japan een op een nieuwe in manier door vertelt. Hij presenteert vanaf de tijdens naar meest uiteenlopende locaties, van met Westerbork tot Bandung en van uit Arnhem tot Auschwitz. uit Afl.: Keuzes en uit dilemma's. Eind april, naar begin mei een 1943 deed zich in tijdens de met bezetting van Nederland een ommekeer een voor. op De Duitsers riepen honderdduizenden mannen, het van die in 1940 gemobiliseerd waren uit geweest, op in Duitsland de uit te gaan werken. De vlam sloeg tijdens in de naar pan. Een groot deel de van Nederland ging met in staking tijdens en de Duitsers van sloegen die met staking keihard neer. naar Vanaf dat moment werden op tv de van verhoudingen tussen de bezetter tijdens en het Nederlandse met volk veel grimmiger. Die naar april-meistaking, op tv die ten onrechte altijd in uit de uit schaduw van de Februaristaking het is gebleven, wordt beschreven. Rob een Trip een praat met tijdens Foppe de Jong, die op tv als dertienjarige het jongen op het uit nippertje aan de van moordpartij ontkwam, omdat zijn vader hem naar nog juist kon met wegmoffelen. Presentatie: een Rob in Trip.

Geschiedenisserie van waarin Rob Trip het verhaal de van de tijdens bezetting van Nederland door door Duitsland in en van Nederlands-Indië door met Japan het op een nieuwe manier vertelt. met Hij in presenteert vanaf de meest met uiteenlopende locaties, door van Westerbork tot door Bandung en van Arnhem de tot Auschwitz. Afl.: het Verder onder vreemd gezag. een De van eerste maanden na de Duitse het inval werd het Nederlandse van straatbeeld voornamelijk tijdens gedomineerd door Duitse soldaten. op tv Zij hadden de het hier op tv erg naar hun zin. op tv Over het op tv algemeen was het leven voor in hen met goed in van Nederland: genoeg te eten, volop naar vertier en weinig op gevaar. Duitse soldaten in schreven enthousiaste brieven tijdens naar huis en een in de door bioscoopjournaals zag je van wekelijks hoe ze het er, als op een soort geüniformeerde toeristen, in de slaagden vriendschappelijke van contacten aan te knopen met met de de Nederlandse bevolking. tijdens Presentatie: Rob Trip.

december 2019
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!