Programma gemist?

Geschiedenisserie. Het verhaal naar van in de bezetting van Nederland door uit tijdens Duitsland en van Nederlands-Indië van door Japan wordt uit op een nieuwe manier verteld, van vanaf de een meest uiteenlopende uit locaties, van Westerbork tot in Bandung uit en van Arnhem tot Auschwitz. van Afl.: De oorlog op tv na van de oorlog. Eigenlijk uit is de Tweede Wereldoorlog op tv nooit helemaal weggeweest. Al bijna uit 65 jaar tijdens heeft de herinnering aan met de ingrijpende het gebeurtenissen van die met tijd een belangrijk tijdens stempel op tv gedrukt op de Nederlandse samenleving. van Presentatie: in Rob Trip.

Geschiedenisserie. een Het verhaal van de naar bezetting van Nederland door door Duitsland en op tv van Nederlands-Indië door Japan met wordt het op een uit nieuwe manier verteld, in vanaf de meest uit uiteenlopende locaties, van Westerbork tot op Bandung en met van Arnhem een tot Auschwitz. Afl.: Loodzware jaren. in Nederland was bevrijd, met in het mei 1945, maar toen de eerste een het vreugde daarover enigszins naar was weggeëbd, bleek het land te naar zijn opgescheept het met een een aantal reusachtige problemen. een De wederopbouw van het het geruïneerde land en op de op tv berechting van vele duizenden collaborateurs met eisten alle aandacht op. door Maar door toen daar ook nog een in op tv heuse oorlog aan de andere door kant van de aardbol op tv bijkwam, het escalerende de naar conflict met de republiek van Indonesië, toen groeiden de op tv problemen Nederland boven het met hoofd. De naar periode door van vijf jaar ná de oorlog uit die voor de een ontwikkeling van met Nederland een van zo'n grote betekenis zijn geweest naar wordt behandeld. Presentatie: uit in Rob Trip.

Geschiedenisserie. van Het verhaal van naar de bezetting van in Nederland door Duitsland en in van Nederlands-Indië door door Japan wordt in op een nieuwe met manier verteld, vanaf van de meest uiteenlopende locaties, met van Westerbork tot Bandung van op tv en van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: op Oorlog in met Indië. De Japanse bezetting op tv het van Nederlands-Indië bracht, de tussen 1942 en 1945, onnoemelijk met veel leed naar met zich mee, voor de met Nederlanders daar, naar maar ook voor de door door Indo-Europeanen en de het Indonesische bevolking. Maar daarnaast leidde de die bezetting ook de tot een versnelling van uit de politieke naar situatie: de rol door van Nederland op tv als koloniale mogendheid met was onverwacht in snel uitgespeeld. Aan die van ontwikkelingen wordt aandacht besteedt. op tv Wat de vooral opvalt, is dat op tv er veel filmbeelden zijn opgenomen uit met die tot dusver op tv nooit eerder op de van Nederlandse televisie zijn vertoond. Presentatie: met de Rob Trip.

Geschiedenisserie. op Het verhaal van de door bezetting van de Nederland door uit Duitsland en van Nederlands-Indië door het Japan wordt uit op een nieuwe manier verteld, tijdens vanaf het de meest uiteenlopende locaties, van uit Westerbork tot Bandung een en met van Arnhem tot op Auschwitz. Afl.: Oorlog in in Indië. De Japanse een bezetting van Nederlands-Indië bracht, door tussen 1942 en door 1945, op onnoemelijk veel leed met met zich mee, voor de op de Nederlanders daar, maar ook voor de met in Indo-Europeanen en de Indonesische bevolking. op Maar daarnaast tijdens leidde die bezetting van ook tot een in versnelling van de de politieke situatie: in de rol van uit Nederland als koloniale mogendheid was naar onverwacht snel uitgespeeld. Aan op die van ontwikkelingen wordt aandacht met besteedt. Wat vooral tijdens opvalt, is dat er naar veel filmbeelden zijn opgenomen uit die tot met dusver nooit eerder naar op de Nederlandse televisie met uit zijn vertoond. Presentatie: Rob door Trip.

Geschiedenisserie. in Het verhaal met van de bezetting van op tv Nederland door Duitsland en uit van van Nederlands-Indië door Japan wordt op een van nieuwe tijdens manier verteld, vanaf in de meest uiteenlopende locaties, van tijdens in Westerbork tot Bandung en naar van Arnhem tot op tv Auschwitz. Afl.: naar Oorlog voor iedereen. In het de najaar van een 1944 veranderde de de oorlogssituatie in het Nederland scherp van karakter: de de oorlog de kwam heel dichtbij, van Nederland werd een frontstaat en opeens op tv werd alles op veel grimmiger, uit dreigender, gevaarlijker. Voor in het zuiden van Nederland op leidde dat een tot de bevrijding maar de de rest van het uit land uit ging een zware oorlogswinter van tegemoet. Presentatie: met Rob Trip.

Geschiedenisserie van waarin Rob Trip het verhaal naar de van de bezetting van Nederland tijdens door Duitsland en van naar Nederlands-Indië in door Japan op op een nieuwe manier het vertelt. Hij presenteert vanaf de op meest uiteenlopende locaties, in van Westerbork tot op tv Bandung en van door Arnhem tijdens tot Auschwitz. Afl.: Hoe met de Joden uit Nederland de een verdwenen. De tragedie van uit de meer dan door 100.000 uit Nederland op weggevoerde en in de vernietigingskampen een de vermoorde Joden staat centraal. Het op is uit het verhaal van de naar wanhopige machteloosheid van de op tv slachtoffers door en van de door geraffineerde methoden van door de nazi's, maar naar ook van de door medewerking die tal van Nederlandse met instanties en personen op aan de deportaties hebben van verleend. Presentatie: Rob de op tv Trip.

beroving, op honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het naar verhaal van door de bezetting van Nederland op tv op door Duitsland en van tijdens Nederlands-Indië door Japan op het een uit nieuwe manier vertelt. van Hij presenteert vanaf de in meest uiteenlopende op tv locaties, van Westerbork tot op tv Bandung en van Arnhem tot naar uit Auschwitz. Afl.: Welvaart, beroving, uit honger. In de eerste anderhalf tijdens jaar na de in Duitse een inval, dus tot eind het 1941, ging het met door door de Nederlandse economie eigenlijk met veel beter dan over van het algemeen wordt aangenomen. tijdens Na enige tijd op tv begonnen Duitse instanties naar naar en vooral de Weermacht zoveel van orders op tv te plaatsen bij naar het Nederlands bedrijfsleven, dat hier het een forse de groei ontstond. Pas veel tijdens later stortte de naar productie in, de door gebrek aan de grondstoffen en vooral in door gebrek aan werknemers, de die massaal een naar Duitsland werden afgevoerd om op daar te werken. in Tot deze conclusies op komen in we. De economie tijdens de de bezettingsperiode staat centraal de en daarbij een komen tal van nieuwe, op tv onverwachte gezichtspunten aan het de door orde. Presentatie: Rob de Trip.

Geschiedenisserie een waarin Rob Trip de het verhaal van naar de bezetting van Nederland op door Duitsland en uit van Nederlands-Indië door Japan met op een het nieuwe manier vertelt. Hij het presenteert op tv vanaf de meest uiteenlopende locaties, het van van Westerbork tot Bandung en van in naar Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Keuzes en de dilemma's. Eind april, naar begin mei naar 1943 deed zich tijdens naar door de bezetting van Nederland een ommekeer tijdens voor. De Duitsers in riepen op honderdduizenden mannen, die in door 1940 gemobiliseerd waren geweest, het tijdens op in Duitsland uit te gaan werken. De het vlam sloeg in op de pan. Een met groot deel van Nederland van ging in een staking en de Duitsers van sloegen die naar staking keihard neer. in Vanaf dat op moment werden de op verhoudingen tussen de bezetter en op het Nederlandse van volk veel door grimmiger. Die april-meistaking, die ten onrechte door altijd in door de schaduw van op tv de Februaristaking op tv is gebleven, wordt beschreven. op Rob van Trip praat met Foppe de Jong, met met die als dertienjarige in jongen op het nippertje uit aan de moordpartij ontkwam, van omdat zijn vader tijdens hem nog tijdens juist kon wegmoffelen. op tv Presentatie: Rob het Trip.

Geschiedenisserie waarin tijdens Rob Trip van het verhaal van op de bezetting van Nederland door door Duitsland de en van Nederlands-Indië tijdens door Japan met op een nieuwe naar manier vertelt. Hij presenteert vanaf in de meest uiteenlopende tijdens locaties, op tv van Westerbork tot Bandung en het van Arnhem van tot Auschwitz. Afl.: Verder onder in vreemd gezag. De naar eerste maanden in na de Duitse op inval werd het het Nederlandse straatbeeld uit voornamelijk gedomineerd door Duitse soldaten. uit Zij hadden het door op hier erg naar hun het zin. Over van het algemeen was het leven voor op hen goed op in Nederland: van genoeg te eten, op tv volop vertier een en weinig gevaar. Duitse soldaten de schreven enthousiaste van brieven naar de huis en in de bioscoopjournaals zag op je met wekelijks hoe ze door er, als het een soort geüniformeerde toeristen, in door slaagden op tv vriendschappelijke contacten aan te knopen met op met de Nederlandse bevolking. Presentatie: Rob uit Trip.

augustus 2017
20-12-2009 20:15

De oorlog na de oorlog

De Oorlog - De oorlog na de oorlog

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

13-12-2009 20:15

Loodzware jaren

De Oorlog - Loodzware jaren

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

12-12-2009 13:40

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

06-12-2009 20:15

Oorlog in Indië

De Oorlog - Oorlog in Indië

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

29-11-2009 20:15

Oorlog voor iedereen

De Oorlog - Oorlog voor iedereen

Geschiedenisserie. Het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan wordt op een nieuwe manier verteld, vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwit...

22-11-2009 20:15

Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

De Oorlog - Hoe de Joden uit Nederland verdwenen

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

15-11-2009 20:15

Welvaart

De Oorlog - Welvaart

beroving, honger,Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerb...

08-11-2009 20:15

Keuzes en dilemma's

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

01-11-2009 20:15

Verder onder vreemd gezag

De Oorlog - Verder onder vreemd gezag

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung e...

De Oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Oorlog bij De Oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Oorlog. Heb je een uitzending van De Oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 20-12-2009 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord