Programma gemist?

Britse militairen legden naar de bevrijding van van concentratiekampen vast op op op tv film. De Britse overheid wilde de de gruwelijke beelden een niet gebruiken, in maar de tijdens Imperial War Museums besloten het de film met af te maken. In de april 1945 werd op het concentratiekamp Bergen-Belsen bevrijd met door door Britse troepen. De Militairen legden een de bevrijding van vast op uit film; ze filmden de opluchting, maar op ook naar de angstaanjagende de realiteit van het tijdens concentratiekamp vol uitgemergelde lijken en stervende tijdens mensen. van De Londense producent Sidney Bernstein naar uit en Alfred Hitchcock kregen een de belangrijke taak om uit de vele uren materiaal het het uit Bergen-Belsen en andere concentratiekampen van tot één van geheel te met smeden, wat resulteerde in de documentaire de 'German op tv Concentration Camps'. Voor de Britse op overheid was naar de met film een belangrijke naar troef; hij moest als bewijs dienen met voor de het systematische gruweldaden van het van naziregime. Maar naarmate een een de film vordert, van verandert de politieke op tv situatie en begint men te een vrezen dat vertoning van op tv het de film een op tv constructieve wederopbouw van Duitsland op tv in de weg met zou gaan staan. Zo belandden een van de vijf filmrollen van tijdens Bernstein en Hitchcock de op de plank. Tot de in Imperial War de Museums besloten de film met te naar restaureren en een af te maken. De documentaire vertelt naar het verhaal over een de totstandkoming van op tv de film aan het op de hand van gestileerde interviews met op tv van betrokkenen en Bernsteins een archiefmateriaal.

mei 2021
05-05-2017 00:00

Night Will Fall

2Doc: Night Will Fall - Night Will Fall

Britse militairen legden de bevrijding van concentratiekampen vast op film. De Britse overheid wilde de gruwelijke beelden niet gebruiken, maar de Imperial War Museums besloten de film af te maken. In april 1945 werd het concentratiekamp Be...

2Doc: Night Will Fall gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Night Will Fall de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Night Will Fall bij 2Doc: Night Will Fall liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Night Will Fall. Heb je een uitzending van 2Doc: Night Will Fall gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Night Will Fall gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Night Will Fall? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Night Will Fall kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!