Programma gemist?

Britse tijdens militairen legden de bevrijding de van in concentratiekampen vast op film. door De Britse overheid uit wilde de gruwelijke beelden tijdens niet gebruiken, op maar de Imperial met War Museums besloten de met film van af te maken. In april van 1945 werd van het concentratiekamp Bergen-Belsen bevrijd een door Britse de troepen. De Militairen legden het de bevrijding op tv vast op tijdens film; ze filmden de opluchting, in maar uit ook de angstaanjagende met realiteit van het concentratiekamp vol van uitgemergelde uit lijken en stervende op tv mensen. De Londense producent van Sidney Bernstein door en Alfred Hitchcock kregen de uit belangrijke taak om de van vele uren op tv materiaal uit Bergen-Belsen en van andere concentratiekampen tot met één geheel op te smeden, wat met resulteerde door in de documentaire 'German Concentration Camps'. de Voor de een Britse overheid het was de film een met belangrijke troef; hij moest van naar als bewijs dienen voor de systematische met gruweldaden van van het op tv naziregime. Maar naarmate de tijdens film vordert, verandert op tv de politieke situatie in en begint men met te vrezen dat vertoning door van de door film een constructieve van wederopbouw van het Duitsland in de in weg zou gaan staan. op Zo belandden de vijf een filmrollen van een Bernstein en Hitchcock op tijdens de plank. in Tot de Imperial War de Museums besloten het de film door te restaureren en af uit te maken. De het documentaire vertelt het verhaal over een de totstandkoming het van een de film aan naar de hand van gestileerde interviews op met op betrokkenen en Bernsteins het archiefmateriaal.

mei 2020
05-05-2017 00:00

Night Will Fall

2Doc: Night Will Fall - Night Will Fall

Britse militairen legden de bevrijding van concentratiekampen vast op film. De Britse overheid wilde de gruwelijke beelden niet gebruiken, maar de Imperial War Museums besloten de film af te maken. In april 1945 werd het concentratiekamp Be...

2Doc: Night Will Fall gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Night Will Fall de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Night Will Fall bij 2Doc: Night Will Fall liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Night Will Fall. Heb je een uitzending van 2Doc: Night Will Fall gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Night Will Fall gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Night Will Fall? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Night Will Fall kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!