Programma gemist?

Britse van militairen legden de bevrijding in van concentratiekampen vast op op naar film. De Britse door overheid wilde de door gruwelijke beelden niet gebruiken, maar de uit Imperial War naar Museums besloten naar de film af te met maken. In in april 1945 werd uit het concentratiekamp Bergen-Belsen door bevrijd door Britse troepen. met De Militairen legden in de bevrijding het vast op de film; ze filmden de op tv opluchting, maar ook de op tv angstaanjagende realiteit tijdens van het in concentratiekamp vol uitgemergelde lijken en stervende met van mensen. De Londense producent uit Sidney Bernstein en in Alfred Hitchcock kregen de belangrijke uit taak om in de vele een uren materiaal uit Bergen-Belsen de en andere concentratiekampen op tv tot door één geheel te smeden, wat door resulteerde in van de documentaire 'German Concentration van Camps'. Voor van de Britse een overheid was de de film een belangrijke troef; hij moest op tv door als bewijs dienen de voor de systematische gruweldaden van door het naziregime. Maar in naarmate de film vordert, in verandert de politieke naar situatie en uit begint men te op vrezen dat met vertoning van de van film een constructieve wederopbouw met van Duitsland in op tv de weg zou gaan in met staan. Zo belandden in de vijf filmrollen van Bernstein en de naar Hitchcock op de plank. Tot door de door Imperial War Museums besloten de film een te restaureren en in af te door maken. De documentaire vertelt door het een verhaal over uit de totstandkoming van de film naar aan de de hand van gestileerde naar interviews met met betrokkenen en Bernsteins een archiefmateriaal.

september 2021
05-05-2017 00:00

Night Will Fall

2Doc: Night Will Fall - Night Will Fall

Britse militairen legden de bevrijding van concentratiekampen vast op film. De Britse overheid wilde de gruwelijke beelden niet gebruiken, maar de Imperial War Museums besloten de film af te maken. In april 1945 werd het concentratiekamp Be...

2Doc: Night Will Fall gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Night Will Fall de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Night Will Fall bij 2Doc: Night Will Fall liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Night Will Fall. Heb je een uitzending van 2Doc: Night Will Fall gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Night Will Fall gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Night Will Fall? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Night Will Fall kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!