Programma gemist?

Britse op tv militairen legden van de bevrijding van concentratiekampen het vast op film. De Britse door overheid wilde de met gruwelijke op tv beelden niet gebruiken, naar maar de op tv Imperial War Museums besloten tijdens de film af de te maken. In april 1945 op tv werd het het concentratiekamp Bergen-Belsen naar bevrijd door door Britse troepen. De Militairen legden het de de bevrijding vast op film; door ze filmden de opluchting, het maar ook de angstaanjagende tijdens realiteit van het het concentratiekamp in vol uitgemergelde lijken met en stervende mensen. de De Londense producent Sidney Bernstein naar en in Alfred Hitchcock kregen de de belangrijke door taak om de vele uren het materiaal uit Bergen-Belsen op tv en andere concentratiekampen met tot één geheel te op tv smeden, wat resulteerde van in het de documentaire 'German Concentration van Camps'. Voor op de Britse overheid was de van een film een belangrijke troef; hij moest tijdens als in bewijs dienen voor de systematische in gruweldaden op tv van het naar naziregime. Maar naarmate de film uit vordert, verandert van de politieke situatie en naar begint men te vrezen in dat vertoning van in de naar film een constructieve wederopbouw van met Duitsland in de een weg zou met gaan op tv staan. Zo belandden de vijf filmrollen naar van Bernstein op en Hitchcock op de de plank. een Tot de van Imperial War Museums besloten de van film te restaureren van en af van te maken. De documentaire een vertelt het verhaal over in op tv de totstandkoming van de film door aan in de hand van gestileerde naar interviews met betrokkenen en Bernsteins op tv het archiefmateriaal.

oktober 2021
05-05-2017 00:00

Night Will Fall

2Doc: Night Will Fall - Night Will Fall

Britse militairen legden de bevrijding van concentratiekampen vast op film. De Britse overheid wilde de gruwelijke beelden niet gebruiken, maar de Imperial War Museums besloten de film af te maken. In april 1945 werd het concentratiekamp Be...

2Doc: Night Will Fall gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Night Will Fall de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Night Will Fall bij 2Doc: Night Will Fall liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Night Will Fall. Heb je een uitzending van 2Doc: Night Will Fall gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Night Will Fall gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Night Will Fall? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Night Will Fall kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!