Programma gemist?

Documentaire over het de de zware winter van 1944/45 uit in Roermond. met De stad lag maandenlang een op de frontlinie van de de naar strijd tussen de in Duitsers en de van geallieerden. Eind 1944 leven de in burgers van het bezette het Roermond vooral in van schuilkelders. in De Geallieerden zijn de stad op tv op op tv een paar kilometer genaderd, maar door de Duitsers bieden taai de in weerstand. Duitse soldaten houden dagelijks razzia’s de in de gehavende het stad. met Ze zijn op de zoek naar weerbare mannen voor uit de ‘Arbeitseinsatz’, op de gedwongen naar tewerkstelling in met Duitsland. Een oproep aan alle mannen het om het zich te melden, wordt door het met de Roermondenaren genegeerd. uit Maar als tijdens Kerstmis met 1944 één in van de onderduikadressen op tv wordt verraden, stellen de Duitsers dertien op Roermondse het mannen tot ijzingwekkend op voorbeeld. Ze worden standrechtelijk ter met dood veroordeeld. Nadat naar ze gedwongen uit zijn om uit hun eigen graf te graven, op tv worden de ze in de naar avond van Tweede een Kerstdag geëxecuteerd. De jongste tijdens slachtoffers het zijn dan pas de 16 jaar oud. Een nieuwe door oproep volgt: op 30 december uit het moeten alle mannen tussen 16 en naar 60 door jaar zich melden. tijdens Anders volgen er meer uit executies. Bijna tijdens 3000 mannen besluiten alsnog om van hun onderduikadressen op te tijdens verlaten. Zo’n groot een aantal hadden de Duitsers uit zelf niet eens verwacht. op tv Ze moeten in met lange tijdens rijen door de sneeuw met richting Duitsland lopen waar ze van in tijdens werkkampen terecht komen. In Roermond tijdens blijven alleen op vrouwen, kinderen en ouderen de over. door De gevechten rond de stad op worden nog uit heviger. Eind januari worden uit de resterende bewoners een alsnog op tv gedwongen te evacueren. op In veewagons worden uit ze naar het nog bezette noorden een van op Nederland getransporteerd. Een zware, van onveilige reis de van dagen. Als door de Amerikanen op 3 maart van door 1945 eindelijk Roermond binnen trekken, vinden tijdens op ze een nagenoeg met lege, verwoeste stad. In de documentaire een vertellen overlevenden hoe in ze een de ontberingen van bezetting, bombardementen, tijdens deportatie, dwangarbeid op tv en evacuatie van doorstonden.

maart 2021
04-05-2017 20:25

Docu: De oorlogswinter van Roermond

De oorlogswinter van Roermond - De oorlogswinter van Roermond

Documentaire over de zware winter van 1944/45 in Roermond. De stad lag maandenlang op de frontlinie van de strijd tussen de Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven de burgers van het bezette Roermond vooral in schuilkelders. De Gealli...

De oorlogswinter van Roermond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De oorlogswinter van Roermond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De oorlogswinter van Roermond bij De oorlogswinter van Roermond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De oorlogswinter van Roermond. Heb je een uitzending van De oorlogswinter van Roermond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De oorlogswinter van Roermond gemist

Uitzending gemist van De oorlogswinter van Roermond? Hier kun je alle uitzendingen van De oorlogswinter van Roermond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!