Programma gemist?

Documentaire over de op door zware winter van op tv 1944/45 in Roermond. de De stad lag maandenlang op de in frontlinie van op tv de door strijd tussen de op tv Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven de de burgers op tv van het een bezette Roermond naar vooral in schuilkelders. De Geallieerden zijn het de stad in op een in paar kilometer genaderd, op maar de door Duitsers bieden taai weerstand. Duitse soldaten door houden een dagelijks razzia’s in de gehavende tijdens door stad. Ze zijn op zoek op naar het weerbare mannen voor op de ‘Arbeitseinsatz’, de een gedwongen tewerkstelling in in Duitsland. Een oproep aan alle op mannen om uit zich te op tv melden, wordt door de Roermondenaren genegeerd. met een Maar als tijdens Kerstmis 1944 een één van de de onderduikadressen wordt verraden, door stellen de Duitsers dertien tijdens Roermondse mannen door tot ijzingwekkend tijdens voorbeeld. Ze worden standrechtelijk ter de een dood veroordeeld. Nadat ze op tv gedwongen zijn om hun eigen door graf te graven, met worden ze in op tv de avond uit van Tweede Kerstdag de geëxecuteerd. De jongste slachtoffers met zijn dan het pas naar 16 jaar oud. Een nieuwe oproep het volgt: door op 30 december moeten alle met mannen tussen 16 en op tv 60 uit jaar zich melden. Anders naar volgen er meer executies. van Bijna het 3000 mannen het besluiten alsnog om hun de onderduikadressen te een verlaten. Zo’n groot aantal hadden op de Duitsers zelf niet door door eens verwacht. Ze moeten in van lange rijen door de naar sneeuw naar richting Duitsland lopen waar ze tijdens in het werkkampen terecht komen. In door Roermond blijven alleen vrouwen, in kinderen het en ouderen over. op De gevechten rond de de stad worden nog uit heviger. Eind januari uit worden de resterende op bewoners alsnog gedwongen te evacueren. de In door veewagons worden ze naar uit het nog bezette noorden uit van Nederland een getransporteerd. Een door zware, onveilige een reis van dagen. het Als de Amerikanen op 3 op maart 1945 in eindelijk Roermond naar binnen trekken, vinden tijdens ze een nagenoeg lege, op verwoeste stad. In de naar documentaire uit vertellen overlevenden hoe ze de ontberingen een met van bezetting, bombardementen, deportatie, dwangarbeid met en evacuatie in doorstonden.

juni 2021
04-05-2017 20:25

Docu: De oorlogswinter van Roermond

De oorlogswinter van Roermond - De oorlogswinter van Roermond

Documentaire over de zware winter van 1944/45 in Roermond. De stad lag maandenlang op de frontlinie van de strijd tussen de Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven de burgers van het bezette Roermond vooral in schuilkelders. De Gealli...

De oorlogswinter van Roermond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De oorlogswinter van Roermond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De oorlogswinter van Roermond bij De oorlogswinter van Roermond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De oorlogswinter van Roermond. Heb je een uitzending van De oorlogswinter van Roermond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De oorlogswinter van Roermond gemist

Uitzending gemist van De oorlogswinter van Roermond? Hier kun je alle uitzendingen van De oorlogswinter van Roermond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!