Programma gemist?

Documentaire in over de zware winter van van 1944/45 in een Roermond. De stad lag in maandenlang tijdens op de op frontlinie van de strijd tussen de een Duitsers en de op tv geallieerden. Eind 1944 het leven naar de burgers van het in bezette Roermond op vooral in schuilkelders. De Geallieerden zijn door de de stad op door een paar kilometer in genaderd, maar de Duitsers bieden taai de weerstand. Duitse soldaten in houden dagelijks razzia’s tijdens in de gehavende door stad. Ze tijdens zijn op de zoek naar weerbare mannen voor de het de ‘Arbeitseinsatz’, de gedwongen uit tewerkstelling in Duitsland. Een oproep een aan alle naar mannen om zich te uit melden, wordt door het de van Roermondenaren genegeerd. Maar op tv als tijdens Kerstmis een 1944 één van met de onderduikadressen wordt verraden, op tv stellen de Duitsers op dertien Roermondse mannen van tot ijzingwekkend voorbeeld. Ze met worden standrechtelijk tijdens ter dood in veroordeeld. Nadat ze gedwongen zijn op tv om de hun eigen graf te graven, naar een worden ze in op tv de avond van Tweede van Kerstdag geëxecuteerd. De op tv jongste slachtoffers zijn dan pas van van 16 jaar oud. Een nieuwe oproep volgt: een op op tv 30 december op tv moeten alle mannen tussen 16 en het 60 jaar een zich melden. Anders door volgen er naar meer executies. Bijna in 3000 mannen besluiten tijdens alsnog om hun tijdens onderduikadressen te verlaten. Zo’n groot met aantal hadden naar de Duitsers zelf niet een eens verwacht. Ze in moeten in lange naar rijen door door de sneeuw op tv richting Duitsland het lopen waar ze in tijdens werkkampen terecht komen. In Roermond blijven door alleen vrouwen, kinderen door met en ouderen over. De gevechten op rond de stad het worden nog heviger. de Eind januari worden de het resterende bewoners alsnog het op gedwongen te evacueren. naar In veewagons worden ze uit naar het nog van bezette noorden van Nederland in getransporteerd. Een zware, op tv onveilige reis de van dagen. Als de het Amerikanen op 3 maart een 1945 eindelijk de Roermond op tv binnen trekken, vinden ze door een nagenoeg lege, uit verwoeste stad. In de documentaire in naar vertellen overlevenden hoe door ze de ontberingen van bezetting, uit bombardementen, deportatie, op tv dwangarbeid en de evacuatie doorstonden.

juli 2020
04-05-2017 20:25

Docu: De oorlogswinter van Roermond

De oorlogswinter van Roermond - De oorlogswinter van Roermond

Documentaire over de zware winter van 1944/45 in Roermond. De stad lag maandenlang op de frontlinie van de strijd tussen de Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven de burgers van het bezette Roermond vooral in schuilkelders. De Gealli...

De oorlogswinter van Roermond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De oorlogswinter van Roermond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De oorlogswinter van Roermond bij De oorlogswinter van Roermond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De oorlogswinter van Roermond. Heb je een uitzending van De oorlogswinter van Roermond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De oorlogswinter van Roermond gemist

Uitzending gemist van De oorlogswinter van Roermond? Hier kun je alle uitzendingen van De oorlogswinter van Roermond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!