Programma gemist?

Documentaire over de van zware winter een van 1944/45 een in Roermond. De stad van lag maandenlang op de tijdens frontlinie met van de strijd tussen de uit Duitsers en de een geallieerden. Eind in 1944 leven de burgers van van het bezette Roermond op tv door vooral in schuilkelders. een De Geallieerden zijn de het stad op een paar kilometer tijdens genaderd, uit maar de met Duitsers bieden taai weerstand. Duitse soldaten door tijdens houden dagelijks razzia’s op in de gehavende tijdens stad. Ze zijn op zoek naar uit weerbare mannen voor naar het de ‘Arbeitseinsatz’, de van gedwongen tewerkstelling in uit Duitsland. Een oproep aan met alle mannen om naar zich te naar melden, wordt door de Roermondenaren met genegeerd. Maar een als tijdens Kerstmis 1944 één door van de van onderduikadressen wordt verraden, het stellen de Duitsers dertien de Roermondse mannen op tv tot ijzingwekkend de voorbeeld. Ze worden standrechtelijk uit ter dood uit veroordeeld. Nadat ze uit gedwongen zijn om het hun eigen graf te van graven, op worden ze in de avond naar van Tweede Kerstdag op tv geëxecuteerd. De uit jongste slachtoffers op zijn dan pas 16 een jaar oud. Een nieuwe op tv oproep volgt: op tijdens 30 december moeten alle mannen uit tussen 16 van en op 60 jaar zich melden. Anders op volgen er meer het executies. in Bijna 3000 mannen besluiten alsnog door om hun uit onderduikadressen te verlaten. Zo’n groot tijdens aantal naar hadden de Duitsers op zelf niet eens verwacht. Ze de moeten in de lange rijen door de de het sneeuw richting Duitsland lopen waar ze op naar in werkkampen terecht komen. In Roermond een blijven alleen vrouwen, op kinderen en ouderen over. op uit De gevechten rond de de stad worden op tv nog heviger. Eind januari worden de met resterende bewoners alsnog op gedwongen te uit evacueren. In veewagons worden in uit ze naar het nog bezette tijdens noorden op van Nederland getransporteerd. een Een zware, onveilige een reis van dagen. uit Als de Amerikanen op 3 uit maart de 1945 eindelijk Roermond binnen een trekken, vinden ze in een nagenoeg lege, verwoeste stad. door In de op tv documentaire vertellen overlevenden hoe uit ze de tijdens ontberingen van bezetting, bombardementen, tijdens deportatie, op tv dwangarbeid en evacuatie op doorstonden.

oktober 2020
04-05-2017 20:25

Docu: De oorlogswinter van Roermond

De oorlogswinter van Roermond - De oorlogswinter van Roermond

Documentaire over de zware winter van 1944/45 in Roermond. De stad lag maandenlang op de frontlinie van de strijd tussen de Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven de burgers van het bezette Roermond vooral in schuilkelders. De Gealli...

De oorlogswinter van Roermond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De oorlogswinter van Roermond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De oorlogswinter van Roermond bij De oorlogswinter van Roermond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De oorlogswinter van Roermond. Heb je een uitzending van De oorlogswinter van Roermond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De oorlogswinter van Roermond gemist

Uitzending gemist van De oorlogswinter van Roermond? Hier kun je alle uitzendingen van De oorlogswinter van Roermond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!