Programma gemist?

Documentaire het over de zware winter van tijdens 1944/45 tijdens in Roermond. De stad lag in maandenlang op met de frontlinie van de met strijd in tussen de Duitsers en uit de tijdens geallieerden. Eind 1944 leven de burgers in van het bezette op tv Roermond vooral in in schuilkelders. De Geallieerden het zijn de stad een op het een paar kilometer genaderd, de maar de Duitsers bieden taai de weerstand. het Duitse soldaten in houden dagelijks razzia’s in een de gehavende stad. Ze zijn door op tijdens zoek naar de weerbare mannen voor tijdens de ‘Arbeitseinsatz’, de gedwongen tewerkstelling uit in van Duitsland. Een oproep aan alle tijdens mannen met om zich te melden, wordt een door naar de Roermondenaren genegeerd. met Maar als tijdens Kerstmis op tv 1944 één van de onderduikadressen in wordt verraden, van stellen een de Duitsers dertien door Roermondse mannen tot ijzingwekkend voorbeeld. op Ze de worden standrechtelijk ter dood veroordeeld. op tv Nadat op ze gedwongen zijn om in hun eigen graf te op tv graven, worden op tv ze in de avond van de Tweede op tv Kerstdag geëxecuteerd. De van jongste slachtoffers een zijn dan pas 16 jaar oud. Een van met nieuwe oproep volgt: op van 30 december door moeten alle mannen uit tussen 16 en het 60 jaar zich melden. op tv Anders volgen door er meer executies. Bijna het 3000 mannen besluiten alsnog om uit hun naar onderduikadressen te met verlaten. Zo’n groot aantal van hadden de Duitsers zelf door niet eens het verwacht. Ze naar moeten in lange uit rijen door de een sneeuw richting Duitsland lopen waar uit ze in werkkampen terecht uit komen. In door Roermond blijven alleen naar vrouwen, kinderen en ouderen op tv over. op De gevechten rond de stad uit worden nog heviger. uit Eind op tv januari worden de resterende bewoners alsnog naar gedwongen te evacueren. van op In veewagons worden ze naar het een nog bezette uit noorden van in Nederland getransporteerd. Een zware, van onveilige reis van het dagen. Als de Amerikanen door op op 3 maart 1945 eindelijk door Roermond binnen uit trekken, vinden het ze een nagenoeg lege, verwoeste tijdens stad. In tijdens de documentaire vertellen naar overlevenden hoe ze de ontberingen op tv een van bezetting, bombardementen, deportatie, dwangarbeid naar en evacuatie naar doorstonden.

december 2021
04-05-2017 20:25

Docu: De oorlogswinter van Roermond

De oorlogswinter van Roermond - De oorlogswinter van Roermond

Documentaire over de zware winter van 1944/45 in Roermond. De stad lag maandenlang op de frontlinie van de strijd tussen de Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven de burgers van het bezette Roermond vooral in schuilkelders. De Gealli...

De oorlogswinter van Roermond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De oorlogswinter van Roermond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De oorlogswinter van Roermond bij De oorlogswinter van Roermond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De oorlogswinter van Roermond. Heb je een uitzending van De oorlogswinter van Roermond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De oorlogswinter van Roermond gemist

Uitzending gemist van De oorlogswinter van Roermond? Hier kun je alle uitzendingen van De oorlogswinter van Roermond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!