Programma gemist?

Documentaire over de van zware op winter van 1944/45 in het Roermond. De op tv stad lag maandenlang naar op de frontlinie door van de strijd uit tussen de Duitsers en het de geallieerden. Eind 1944 uit leven de naar burgers van het bezette Roermond op vooral in schuilkelders. op tv een De Geallieerden zijn naar de stad op het een paar kilometer een genaderd, maar de Duitsers bieden taai van weerstand. Duitse soldaten van houden dagelijks razzia’s van in de gehavende het stad. Ze zijn op op zoek de naar in weerbare mannen voor de ‘Arbeitseinsatz’, de op gedwongen tewerkstelling een in Duitsland. Een van oproep aan alle mannen een om zich te uit in melden, wordt door de Roermondenaren door genegeerd. Maar als tijdens met in Kerstmis 1944 één van van de onderduikadressen wordt op verraden, stellen de Duitsers dertien naar Roermondse mannen tot in ijzingwekkend naar voorbeeld. Ze worden standrechtelijk ter op tv in dood veroordeeld. Nadat ze met gedwongen zijn op om hun eigen graf te graven, een worden ze de in de avond van van Tweede op Kerstdag geëxecuteerd. De jongste een slachtoffers zijn het dan pas 16 jaar tijdens oud. Een nieuwe uit oproep volgt: op 30 uit december moeten uit alle mannen tussen een 16 en 60 jaar zich met melden. Anders volgen het er meer het executies. Bijna 3000 door mannen besluiten alsnog om in hun onderduikadressen te het verlaten. Zo’n de groot door aantal hadden de naar Duitsers zelf niet eens naar verwacht. Ze door moeten in lange rijen door de uit door sneeuw richting Duitsland lopen waar ze op tv op in werkkampen terecht komen. In op Roermond blijven alleen vrouwen, door kinderen en ouderen over. tijdens De gevechten met rond de stad naar worden door nog heviger. Eind januari worden met de op resterende bewoners alsnog van gedwongen te evacueren. In veewagons de worden ze naar het naar nog bezette noorden met van Nederland getransporteerd. door Een zware, uit onveilige reis van dagen. van op Als de Amerikanen tijdens op 3 maart 1945 eindelijk de Roermond op binnen trekken, vinden met ze een nagenoeg de lege, verwoeste stad. In de documentaire op tv een vertellen overlevenden hoe ze de ontberingen van van bezetting, bombardementen, tijdens deportatie, dwangarbeid door en op tv evacuatie doorstonden.

januari 2020
04-05-2017 20:25

Docu: De oorlogswinter van Roermond

De oorlogswinter van Roermond - De oorlogswinter van Roermond

Documentaire over de zware winter van 1944/45 in Roermond. De stad lag maandenlang op de frontlinie van de strijd tussen de Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven de burgers van het bezette Roermond vooral in schuilkelders. De Gealli...

De oorlogswinter van Roermond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De oorlogswinter van Roermond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De oorlogswinter van Roermond bij De oorlogswinter van Roermond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De oorlogswinter van Roermond. Heb je een uitzending van De oorlogswinter van Roermond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De oorlogswinter van Roermond gemist

Uitzending gemist van De oorlogswinter van Roermond? Hier kun je alle uitzendingen van De oorlogswinter van Roermond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!