Programma gemist?

Documentaire naar over de zware winter van een op 1944/45 in Roermond. De stad lag van maandenlang op uit de frontlinie van tijdens de strijd tussen het de tijdens Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven met de de burgers van het naar bezette Roermond vooral in op tv schuilkelders. De Geallieerden van zijn de op stad op de een paar kilometer genaderd, naar maar de met Duitsers bieden taai weerstand. de Duitse soldaten op houden dagelijks razzia’s uit in de gehavende stad. Ze naar zijn op tv op zoek naar op weerbare mannen voor de ‘Arbeitseinsatz’, een de gedwongen tewerkstelling in op tv uit Duitsland. Een oproep aan alle van mannen om zich op te uit melden, wordt door naar de Roermondenaren genegeerd. Maar een als tijdens Kerstmis 1944 de één van de uit onderduikadressen wordt verraden, stellen het tijdens de Duitsers dertien naar Roermondse mannen tot ijzingwekkend voorbeeld. Ze het worden standrechtelijk in ter dood veroordeeld. Nadat het ze het gedwongen zijn om een hun eigen graf te graven, van met worden ze in de avond van een Tweede tijdens Kerstdag geëxecuteerd. De tijdens jongste slachtoffers zijn dan pas in 16 jaar oud. Een door op tv nieuwe oproep volgt: tijdens op 30 december moeten alle het mannen tussen 16 tijdens en door 60 jaar zich melden. Anders de volgen er meer executies. naar Bijna een 3000 mannen besluiten alsnog tijdens om hun van onderduikadressen te verlaten. van Zo’n groot met aantal hadden de Duitsers van zelf niet eens verwacht. op tv Ze moeten in lange uit rijen in door de sneeuw door richting Duitsland uit lopen waar ze op in werkkampen terecht op komen. In Roermond blijven alleen vrouwen, kinderen van en ouderen over. uit De het gevechten rond de stad de worden nog heviger. van Eind januari worden in de resterende bewoners in alsnog gedwongen te het evacueren. naar In veewagons worden het ze naar het nog bezette met noorden van Nederland getransporteerd. op tv Een zware, in onveilige reis het van dagen. Als de naar Amerikanen op uit 3 maart 1945 eindelijk Roermond het op tv binnen trekken, vinden ze de een nagenoeg lege, verwoeste stad. in In de het documentaire een vertellen overlevenden hoe ze de ontberingen naar door van bezetting, bombardementen, tijdens deportatie, dwangarbeid en evacuatie uit doorstonden.

november 2020
04-05-2017 20:25

Docu: De oorlogswinter van Roermond

De oorlogswinter van Roermond - De oorlogswinter van Roermond

Documentaire over de zware winter van 1944/45 in Roermond. De stad lag maandenlang op de frontlinie van de strijd tussen de Duitsers en de geallieerden. Eind 1944 leven de burgers van het bezette Roermond vooral in schuilkelders. De Gealli...

De oorlogswinter van Roermond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De oorlogswinter van Roermond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De oorlogswinter van Roermond bij De oorlogswinter van Roermond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De oorlogswinter van Roermond. Heb je een uitzending van De oorlogswinter van Roermond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De oorlogswinter van Roermond gemist

Uitzending gemist van De oorlogswinter van Roermond? Hier kun je alle uitzendingen van De oorlogswinter van Roermond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 04-05-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!