Programma gemist?

Op de de Duitse Militaire door Begraafplaats in Ysselsteyn een staat in het gastenboek te uit lezen: 'Duitse door soldaten, niemand huilt om met u! Niemand!' met Regisseur Bart Hölscher zich de af of dit de waar naar is. Wie legt een al die verse op tv bloemen bij het de graven?

De Tweede Wereldoorlog de het heeft Limburg een controversiële tijdens erfenis toebedeeld: van bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. de Op het bekende op Magraten liggen 8.301 op tv Amerikaanse bevrijders, maar de weinig mensen een weten een dat verderop 31.598 ‘vijanden’ liggen op op de Duitse de Militaire begraafplaats van uit Ysselsteyn. In het gastenboek de staat tijdens te lezen: ‘Duitse in soldaten, niemand van huilt om u! Niemand!’. de In de op documentaire "Het zijn maar Duitsers" vraagt in van regisseur Bart Hölscher een zich af of dit waar naar is. Wie legt een al die in verse bloemen bij naar de graven? Hölscher groeide in op in Limburg, niet ver tijdens van Ysselsteyn, maar op tv wist van tot een paar jaar geleden met de niet van het bestaan op tv van de graven. Geïntrigeerd een door dit verzwegen, door grootste kerkhof van Nederland op sprak hij door met tijdens buurtbewoners, de beheerder, nabestaanden, een een oud-SS’er en met het een antifascist. Die naar laatste is naar keihard in zijn van oordeel: “Hier uit liggen allemaal nazi’s. Wat met mij betreft worden uit ze allemaal op tv een paar kilometer verderop, aan de van andere in kant van de grens, van gedumpt.” op tv De hoogbejaarde oud-SS’er Karl-Heinz Henschel, nog het een jongen tijdens in de oorlog, op tv wil het naar graf van zijn voormalige op tv maten bezoeken, maar de durft niet omdat een hij bang is voor met in zijn emoties. Haatgevoelens van Nederlanders jegens Duitsers de van zijn na zeventig jaar de voor een van groot deel verdwenen, Duitse op namen worden het niet meer direct in naar verband gebracht naar met de oorlog. Tegelijk het weten Nederlanders een heel weinig over de verliezen en een trauma’s aan Duitse het zijde. Bij op het tijdens graf van haar overgrootvader vraagt een de achterkleindochter van tijdens een tijdens gesneuvelde parachutist zich vertwijfeld af: tijdens “Moet ik met trots zijn of moet van ik droevig het zijn? Moet ik bitter zijn? een Moet ik op tv me schamen dat de hier een lid van naar op tv mijn familie ligt?” In persoonlijke een verhalen toont de documentaire de door dat de oorlog ook op tv in Duitsland een niet zwart-wit beschreven wordt in en generaties lang doorwerkt. naar Is er inmiddels ruimte op tv voor in nuance in ons met beeld van de daders, de door verliezers, de het vijand?

mei 2021
04-05-2019 15:00

2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

Op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in het gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt om u! Niemand!' Regisseur Bart Hölscher zich af of dit waar is. Wie legt al die verse bloemen bij de graven?

05-05-2017 19:25

Docu: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

De Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. Op het bekende Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten dat verderop 31.598 ‘vijanden’...

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" bij 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers". Heb je een uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist

Uitzending gemist van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 04-05-2019 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!