Programma gemist?

Op de Duitse uit het Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in naar het naar gastenboek te lezen: 'Duitse naar soldaten, niemand huilt uit om u! Niemand!' Regisseur van Bart Hölscher met zich af of op tv dit waar met is. Wie het legt al die op verse bloemen bij in de graven?

De Tweede Wereldoorlog in heeft Limburg een op tv controversiële erfenis toebedeeld: door bijna 40.000 van graven van gesneuvelde de militairen. door Op het bekende Magraten het liggen 8.301 tijdens Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen tijdens weten dat verderop 31.598 naar tijdens ‘vijanden’ liggen op door de Duitse Militaire begraafplaats de van Ysselsteyn. In het door gastenboek staat uit te lezen: tijdens ‘Duitse soldaten, niemand huilt om het u! Niemand!’. de In de documentaire tijdens "Het zijn maar Duitsers" de vraagt regisseur tijdens Bart Hölscher zich af door of tijdens dit waar is. Wie legt al op die verse bloemen op tv op bij de graven? Hölscher groeide in op in uit Limburg, niet ver van Ysselsteyn, maar het wist tot een op paar jaar geleden met niet van het het op bestaan van de graven. Geïntrigeerd door uit dit verzwegen, door grootste de kerkhof van Nederland sprak op hij met buurtbewoners, de beheerder, van nabestaanden, een door oud-SS’er door en met een antifascist. Die van laatste naar is keihard in op zijn oordeel: “Hier liggen uit allemaal nazi’s. Wat een mij betreft worden ze allemaal een een paar kilometer tijdens met verderop, aan de andere kant van het naar de grens, gedumpt.” De hoogbejaarde op oud-SS’er met Karl-Heinz Henschel, nog een jongen tijdens tijdens de oorlog, wil in het graf door van van zijn voormalige maten bezoeken, met maar durft niet omdat met hij de bang is voor in zijn emoties. Haatgevoelens van Nederlanders jegens Duitsers in tijdens zijn na zeventig jaar voor naar een groot met deel verdwenen, door Duitse namen worden niet meer direct door in verband in gebracht met met de oorlog. Tegelijk weten Nederlanders op heel weinig de over van de verliezen en trauma’s aan het Duitse zijde. Bij het naar graf van een haar overgrootvader vraagt een de achterkleindochter van een door gesneuvelde parachutist met zich van vertwijfeld af: “Moet ik trots zijn tijdens of op moet ik droevig zijn? Moet de ik bitter zijn? de Moet tijdens ik me tijdens schamen dat hier een lid van op tv mijn in familie ligt?” In het persoonlijke verhalen toont het de documentaire dat de oorlog de naar ook in Duitsland niet zwart-wit beschreven op tv een wordt en generaties het lang doorwerkt. Is er tijdens inmiddels ruimte voor nuance in op tv ons op beeld van op de daders, de verliezers, door de vijand?

september 2021
04-05-2019 15:00

2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

Op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in het gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt om u! Niemand!' Regisseur Bart Hölscher zich af of dit waar is. Wie legt al die verse bloemen bij de graven?

05-05-2017 19:25

Docu: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

De Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. Op het bekende Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten dat verderop 31.598 ‘vijanden’...

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" bij 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers". Heb je een uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist

Uitzending gemist van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 04-05-2019 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!