Programma gemist?

Op de in Duitse het Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in uit het in gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, van niemand met huilt om u! Niemand!' Regisseur het Bart Hölscher door zich af een of dit waar is. Wie uit legt al die met verse bloemen door bij de het graven?

De in Tweede Wereldoorlog heeft op Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: het een bijna 40.000 graven van op tv gesneuvelde militairen. Op het bekende van Magraten liggen 8.301 op tv op Amerikaanse bevrijders, maar uit weinig mensen weten dat verderop naar 31.598 ‘vijanden’ liggen de op de Duitse Militaire de begraafplaats door van Ysselsteyn. In het het gastenboek staat te lezen: door ‘Duitse naar soldaten, niemand huilt om u! op tv Niemand!’. In de naar documentaire "Het zijn van maar Duitsers" vraagt met regisseur Bart naar Hölscher zich af het of door dit waar is. Wie legt al op tv die op tv verse bloemen bij op tv de graven? Hölscher groeide tijdens op in Limburg, niet ver tijdens van Ysselsteyn, in maar wist tot een op paar jaar met geleden niet door van het in bestaan van de graven. Geïntrigeerd door tijdens dit verzwegen, grootste in kerkhof van door Nederland van sprak hij met buurtbewoners, de uit beheerder, op nabestaanden, een oud-SS’er en met een uit antifascist. Die laatste een is naar keihard in zijn oordeel: “Hier naar liggen allemaal nazi’s. de Wat mij op tv betreft worden ze allemaal tijdens een een paar kilometer het verderop, aan de andere kant in van tijdens de grens, gedumpt.” De op tv hoogbejaarde oud-SS’er tijdens Karl-Heinz Henschel, nog een jongen een tijdens de de oorlog, wil het van graf van zijn voormalige maten naar een bezoeken, maar durft het niet omdat hij bang is voor met de zijn emoties. Haatgevoelens van Nederlanders naar jegens Duitsers zijn na op zeventig jaar voor een een met groot deel verdwenen, Duitse namen worden uit niet meer op tv direct in verband gebracht uit met de de oorlog. het Tegelijk weten Nederlanders op tv heel weinig over de verliezen en op trauma’s aan Duitse tijdens zijde. een Bij het graf van haar de overgrootvader vraagt de naar achterkleindochter van een een gesneuvelde parachutist zich het vertwijfeld met af: “Moet ik trots de zijn of uit moet ik droevig zijn? Moet op door ik bitter zijn? uit Moet ik me naar schamen dat hier door een lid van mijn familie ligt?” op tv in In persoonlijke verhalen het toont de documentaire dat de oorlog op tv een ook in Duitsland in niet zwart-wit beschreven op tv wordt en generaties op tv lang doorwerkt. Is er inmiddels op ruimte voor nuance de in ons beeld van de de naar daders, de verliezers, de op vijand?

januari 2021
04-05-2019 15:00

2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

Op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in het gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt om u! Niemand!' Regisseur Bart Hölscher zich af of dit waar is. Wie legt al die verse bloemen bij de graven?

05-05-2017 19:25

Docu: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

De Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. Op het bekende Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten dat verderop 31.598 ‘vijanden’...

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" bij 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers". Heb je een uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist

Uitzending gemist van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 04-05-2019 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!