Programma gemist?

Op de de Duitse Militaire het Begraafplaats in Ysselsteyn staat uit in het gastenboek een te een lezen: 'Duitse soldaten, uit niemand huilt om u! Niemand!' uit Regisseur Bart Hölscher zich in af of van dit waar is. met Wie legt naar al die verse in bloemen bij de in graven?

De met Tweede Wereldoorlog heeft op tv Limburg een controversiële op tv erfenis toebedeeld: bijna 40.000 een graven van met gesneuvelde militairen. Op het het bekende Magraten met liggen 8.301 tijdens Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten in uit dat verderop 31.598 ‘vijanden’ liggen op een de Duitse in Militaire het begraafplaats van Ysselsteyn. In het het gastenboek het staat te lezen: ‘Duitse soldaten, niemand met naar huilt om u! Niemand!’. In uit de in documentaire "Het zijn maar Duitsers" vraagt op tv regisseur Bart met Hölscher zich af van of dit waar op is. Wie in legt al uit die verse bloemen bij de van graven? Hölscher groeide op in van een Limburg, niet ver van het Ysselsteyn, maar wist tot een met paar jaar naar geleden op tv niet van het bestaan van met de graven. uit Geïntrigeerd door dit in verzwegen, grootste een kerkhof van Nederland sprak een hij met buurtbewoners, de in beheerder, nabestaanden, een oud-SS’er van en van met een antifascist. op Die laatste is met keihard in zijn van oordeel: “Hier liggen allemaal op nazi’s. Wat van mij betreft worden ze van allemaal een paar kilometer de verderop, aan de tijdens andere naar kant van de grens, gedumpt.” de door De hoogbejaarde oud-SS’er Karl-Heinz Henschel, nog door een het jongen tijdens de oorlog, wil van het graf van op zijn de voormalige maten bezoeken, maar durft van niet op omdat hij bang in is voor zijn emoties. Haatgevoelens van de Nederlanders jegens Duitsers naar zijn na zeventig op tv in jaar voor een groot op tv deel verdwenen, Duitse tijdens namen worden niet meer direct het in verband gebracht door met uit de oorlog. tijdens Tegelijk weten Nederlanders van heel weinig over de verliezen het en trauma’s aan Duitse tijdens zijde. op tv Bij het in graf van haar overgrootvader vraagt een de achterkleindochter van een van gesneuvelde parachutist met zich vertwijfeld naar af: “Moet ik trots uit zijn of moet ik het een droevig zijn? Moet ik bitter zijn? het op tv Moet ik me in schamen dat hier een tijdens lid van de mijn familie ligt?” In in persoonlijke verhalen toont de tijdens documentaire dat in de oorlog ook in Duitsland een niet naar zwart-wit beschreven wordt op en generaties met lang doorwerkt. Is op tv er inmiddels ruimte voor in nuance in de ons beeld van de de daders, de op verliezers, de vijand?

september 2020
04-05-2019 15:00

2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

Op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in het gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt om u! Niemand!' Regisseur Bart Hölscher zich af of dit waar is. Wie legt al die verse bloemen bij de graven?

05-05-2017 19:25

Docu: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

De Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. Op het bekende Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten dat verderop 31.598 ‘vijanden’...

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" bij 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers". Heb je een uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist

Uitzending gemist van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 04-05-2019 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!