Programma gemist?

Op naar de Duitse Militaire Begraafplaats in in Ysselsteyn met staat in door het gastenboek te door lezen: 'Duitse soldaten, een niemand huilt om met u! Niemand!' Regisseur Bart door Hölscher zich af of een dit waar op is. Wie legt al het die verse bloemen bij naar de op graven?

De Tweede Wereldoorlog uit heeft met Limburg een tijdens controversiële erfenis toebedeeld: bijna van 40.000 graven van tijdens gesneuvelde militairen. Op het bekende uit tijdens Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, van maar een weinig mensen weten dat verderop een 31.598 ‘vijanden’ een liggen op op tv de Duitse Militaire begraafplaats naar van Ysselsteyn. In door het gastenboek staat uit te lezen: ‘Duitse soldaten, niemand een huilt om naar u! Niemand!’. uit In de documentaire "Het uit zijn maar door Duitsers" vraagt regisseur Bart Hölscher op zich van af of dit op tv waar is. Wie op legt al die verse bloemen door van bij de graven? Hölscher groeide op uit in Limburg, niet op ver van van Ysselsteyn, maar wist tot het een tijdens paar jaar geleden niet in van het in bestaan van de graven. naar Geïntrigeerd door dit verzwegen, grootste door kerkhof van met Nederland de sprak hij met naar buurtbewoners, de beheerder, nabestaanden, in een oud-SS’er van en met een antifascist. in Die laatste in is keihard in zijn oordeel: “Hier in liggen naar allemaal nazi’s. Wat van mij betreft worden ze allemaal naar een paar in kilometer verderop, de aan de het andere kant van de de grens, gedumpt.” De hoogbejaarde oud-SS’er naar het Karl-Heinz Henschel, nog een jongen tijdens in de naar oorlog, wil het graf van tijdens zijn het voormalige maten met bezoeken, maar durft niet omdat op tv hij bang is van voor zijn een emoties. Haatgevoelens van Nederlanders jegens in Duitsers zijn een na zeventig jaar uit voor een groot het deel verdwenen, Duitse namen worden door op tv niet meer direct in naar verband gebracht de met de oorlog. Tegelijk een weten Nederlanders met heel weinig over de verliezen en met een trauma’s aan Duitse zijde. Bij het een graf tijdens van haar overgrootvader vraagt de met achterkleindochter in van een gesneuvelde parachutist in zich vertwijfeld in af: “Moet ik een trots zijn of moet ik met droevig op tv zijn? Moet tijdens ik bitter zijn? Moet ik op tv me schamen dat met hier het een lid van mijn uit familie ligt?” In persoonlijke op verhalen toont de naar documentaire dat de oorlog op ook in Duitsland naar niet zwart-wit een beschreven wordt door en generaties lang doorwerkt. Is met er tijdens inmiddels ruimte op tv voor nuance in ons beeld door van de daders, in de verliezers, in de vijand?

oktober 2019
04-05-2019 15:00

2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

Op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in het gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt om u! Niemand!' Regisseur Bart Hölscher zich af of dit waar is. Wie legt al die verse bloemen bij de graven?

05-05-2017 19:25

Docu: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

De Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. Op het bekende Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten dat verderop 31.598 ‘vijanden’...

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" bij 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers". Heb je een uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist

Uitzending gemist van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 04-05-2019 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!