Programma gemist?

Op tijdens de Duitse Militaire Begraafplaats op in Ysselsteyn tijdens staat in op het gastenboek te door lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt op tv om u! Niemand!' in Regisseur een Bart Hölscher zich van af of dit waar is. tijdens Wie legt met al die verse bloemen een bij uit de graven?

De de Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een naar controversiële erfenis toebedeeld: tijdens bijna 40.000 de graven van van gesneuvelde militairen. Op het naar bekende tijdens Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, met maar in weinig mensen weten dat verderop uit 31.598 op tv ‘vijanden’ liggen op de Duitse in Militaire begraafplaats op van Ysselsteyn. In het door gastenboek staat te op tv lezen: in ‘Duitse soldaten, niemand huilt op tv om u! Niemand!’. In de op documentaire "Het zijn uit maar Duitsers" uit vraagt regisseur Bart Hölscher met het zich af of dit waar van is. Wie legt tijdens al het die verse bloemen bij de graven? Hölscher het groeide op een in Limburg, niet ver van van Ysselsteyn, op maar wist in tot een paar jaar geleden de niet van het de bestaan van de op tv graven. Geïntrigeerd het door dit met verzwegen, grootste van kerkhof van Nederland sprak van hij met buurtbewoners, de beheerder, uit nabestaanden, een oud-SS’er met in en met een op antifascist. Die laatste tijdens is keihard in zijn met oordeel: “Hier liggen allemaal op tv nazi’s. Wat mij uit betreft het worden ze allemaal een paar kilometer door verderop, op tv aan de andere kant van uit de de grens, gedumpt.” De van hoogbejaarde oud-SS’er Karl-Heinz Henschel, nog met een jongen van tijdens de uit oorlog, wil het de graf van zijn door voormalige maten bezoeken, maar durft op niet omdat van hij tijdens bang is voor zijn emoties. Haatgevoelens van op tv Nederlanders jegens met Duitsers zijn na zeventig op jaar in voor een van groot deel verdwenen, Duitse namen het worden niet meer de direct in verband naar gebracht van met de oorlog. Tegelijk weten Nederlanders door heel weinig over de de in verliezen en trauma’s in aan Duitse zijde. Bij het op graf van haar op overgrootvader op vraagt de met achterkleindochter van een gesneuvelde parachutist naar zich vertwijfeld af: het “Moet een ik trots zijn of moet ik de droevig zijn? door Moet ik in bitter zijn? Moet ik door me schamen dat uit hier een tijdens lid van mijn door familie ligt?” door In persoonlijke verhalen toont de uit documentaire dat de van oorlog ook in in Duitsland uit niet zwart-wit beschreven wordt en met generaties tijdens lang doorwerkt. Is er inmiddels met ruimte voor met nuance in op tv ons beeld van de uit daders, de verliezers, de de vijand?

mei 2020
04-05-2019 15:00

2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

Op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in het gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt om u! Niemand!' Regisseur Bart Hölscher zich af of dit waar is. Wie legt al die verse bloemen bij de graven?

05-05-2017 19:25

Docu: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

De Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. Op het bekende Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten dat verderop 31.598 ‘vijanden’...

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" bij 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers". Heb je een uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist

Uitzending gemist van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 04-05-2019 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!