Programma gemist?

Op de uit Duitse Militaire op tv Begraafplaats in Ysselsteyn uit staat in het op gastenboek te lezen: van 'Duitse soldaten, niemand huilt op om u! Niemand!' uit Regisseur Bart Hölscher van zich af of dit op tv waar in is. Wie legt een al die naar verse bloemen bij uit de graven?

De Tweede Wereldoorlog uit heeft naar Limburg een controversiële van erfenis toebedeeld: uit bijna 40.000 graven van de gesneuvelde militairen. naar Op het bekende Magraten het liggen 8.301 Amerikaanse naar bevrijders, maar weinig naar mensen weten dat verderop tijdens 31.598 ‘vijanden’ liggen op op tv de Duitse met Militaire begraafplaats van op tv Ysselsteyn. met In het gastenboek het staat te lezen: ‘Duitse soldaten, de niemand huilt om u! uit Niemand!’. tijdens In de documentaire "Het zijn van maar op tv Duitsers" vraagt tijdens regisseur Bart Hölscher zich af met of dit in waar is. Wie legt al van die verse bloemen met bij de graven? Hölscher de de groeide op in een Limburg, niet ver van Ysselsteyn, met maar wist naar tot een paar jaar geleden van niet van tijdens het bestaan van van de graven. met Geïntrigeerd door een dit verzwegen, grootste kerkhof van Nederland het met sprak hij met buurtbewoners, de met beheerder, met nabestaanden, een oud-SS’er en met in een antifascist. Die laatste tijdens op tv is keihard in tijdens zijn oordeel: “Hier liggen allemaal nazi’s. een Wat de mij betreft worden door ze allemaal op tv een paar kilometer verderop, aan van de van andere kant van de tijdens grens, gedumpt.” De uit hoogbejaarde oud-SS’er Karl-Heinz uit Henschel, nog een jongen naar tijdens de in oorlog, wil met het graf van zijn voormalige maten het in bezoeken, maar durft niet tijdens omdat hij bang van is voor zijn emoties. Haatgevoelens van tijdens Nederlanders jegens Duitsers het op zijn na zeventig jaar voor tijdens een groot deel verdwenen, een Duitse namen worden van niet meer direct met in verband gebracht door met de de oorlog. Tegelijk tijdens weten Nederlanders heel weinig over met de verliezen in en trauma’s aan Duitse in zijde. tijdens Bij het op graf van haar overgrootvader vraagt de in achterkleindochter uit van een gesneuvelde parachutist zich de vertwijfeld af: in “Moet ik trots zijn de of tijdens moet ik droevig een zijn? Moet ik bitter zijn? het Moet uit ik me schamen dat met hier een lid met van mijn op tv familie ligt?” met In persoonlijke verhalen op toont de documentaire dat de op oorlog ook een in Duitsland de niet zwart-wit beschreven van wordt en generaties tijdens lang doorwerkt. Is in er inmiddels ruimte voor nuance een in in ons beeld van het de daders, de verliezers, de het vijand?

oktober 2021
04-05-2019 15:00

2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

Op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in het gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt om u! Niemand!' Regisseur Bart Hölscher zich af of dit waar is. Wie legt al die verse bloemen bij de graven?

05-05-2017 19:25

Docu: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

De Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. Op het bekende Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten dat verderop 31.598 ‘vijanden’...

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" bij 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers". Heb je een uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist

Uitzending gemist van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 04-05-2019 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!