Programma gemist?

Op de tijdens Duitse door Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat met in het gastenboek naar te lezen: 'Duitse soldaten, met niemand op huilt om u! Niemand!' tijdens Regisseur Bart Hölscher naar zich af een of dit waar is. Wie het legt van al die verse op bloemen bij de op tv graven?

De met Tweede Wereldoorlog tijdens heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: op tv bijna 40.000 door graven op tv van gesneuvelde militairen. op Op het bekende Magraten liggen 8.301 door door Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen van weten dat naar verderop 31.598 ‘vijanden’ liggen op op tv de Duitse naar Militaire begraafplaats van in Ysselsteyn. In met het gastenboek staat te naar lezen: ‘Duitse het soldaten, niemand huilt om u! op met Niemand!’. In de documentaire "Het zijn door door maar Duitsers" vraagt naar regisseur Bart Hölscher zich af in of dit waar tijdens is. met Wie legt al die verse bloemen de uit bij de graven? Hölscher groeide op uit in Limburg, door niet ver van Ysselsteyn, het maar wist tot op tv een in paar jaar geleden niet op tv van het bestaan van naar de graven. Geïntrigeerd door op tv dit verzwegen, grootste tijdens naar kerkhof van Nederland het sprak hij met buurtbewoners, naar de beheerder, nabestaanden, een in oud-SS’er en met een een antifascist. uit Die laatste is keihard in uit zijn van oordeel: “Hier liggen allemaal nazi’s. van Wat de mij betreft worden ze de allemaal een paar op tv kilometer verderop, aan van de naar andere kant van de het grens, gedumpt.” De naar hoogbejaarde oud-SS’er met Karl-Heinz Henschel, nog van een jongen tijdens door de oorlog, wil het graf van van zijn voormalige het maten bezoeken, maar durft in niet omdat hij van bang met is voor op zijn emoties. Haatgevoelens van met Nederlanders jegens Duitsers zijn na uit zeventig met jaar voor een groot van deel verdwenen, van Duitse namen worden niet op meer direct in verband uit gebracht met op tv de oorlog. Tegelijk weten Nederlanders het naar heel weinig over in de verliezen en trauma’s aan Duitse op zijde. Bij in het een graf van haar overgrootvader door vraagt de achterkleindochter van een uit gesneuvelde parachutist van zich vertwijfeld af: “Moet op tv ik trots zijn met een of moet ik droevig het zijn? Moet ik bitter zijn? door Moet ik me een schamen tijdens dat hier een met lid van met mijn familie ligt?” In persoonlijke met verhalen het toont de documentaire dat de oorlog het ook in in Duitsland niet zwart-wit in beschreven in wordt en generaties de lang doorwerkt. Is op er inmiddels ruimte de voor nuance in naar ons beeld van de met daders, de de verliezers, de vijand?

oktober 2019
04-05-2019 15:00

2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

Op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn staat in het gastenboek te lezen: 'Duitse soldaten, niemand huilt om u! Niemand!' Regisseur Bart Hölscher zich af of dit waar is. Wie legt al die verse bloemen bij de graven?

05-05-2017 19:25

Docu: "Het zijn maar Duitsers"

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" - 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"

De Tweede Wereldoorlog heeft Limburg een controversiële erfenis toebedeeld: bijna 40.000 graven van gesneuvelde militairen. Op het bekende Magraten liggen 8.301 Amerikaanse bevrijders, maar weinig mensen weten dat verderop 31.598 ‘vijanden’...

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" bij 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers". Heb je een uitzending van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: "Het zijn maar Duitsers" gemist

Uitzending gemist van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers"? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: "Het zijn maar Duitsers" kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 04-05-2019 om 15:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!