Programma gemist?

Het zit zo op massaal in tijdens ons eten, dat we de er op genoeg van hebben. uit Suiker moet eruit. Het is op tv in niet van harte, maar de voedingsindustrie van belooft een om miljoen suikerklontjes uit de ons een eten te halen. uit Maar wanneer kwam in suiker eigenlijk op ons menu? Waar door kwamen al tijdens die bergen uit suiker ooit vandaan? Keuringsdienst op van Waarde over met het met donkere verleden van het op witte goed. De geschiedenis naar van suiker valt het uiteen op in biet en riet. in In Nederland de halen we suiker tegenwoordig vooral uit van door bieten. Maar de rest van de van op tv wereld (80%) maakt in suiker uit riet. Brazilië tijdens is tegenwoordig de grootste suikerproducent het ter de wereld. Maar suikerriet groeide van naar nature helemaal niet door in Zuid-Amerika. van Columbus bracht het een riet ooit die kant door op. Dankzij slavernij naar werd suiker van een gigantisch naar succes. Door slavernij in kwam er door meer en steeds goedkopere suiker naar in Europa. De tijdens suikerbiet naar is weer een uitvinding van op tv Napoleon. het De Engels waren groot in op suikerriet, en op tv doordat zij in uit oorlog waren van met de Fransen droogde de suikerstroom door in een Europa op. De kleine op tv generaal eiste tijdens een alternatief en wetenschappers op tv brachten hem de op tv biet. Marijn ontdekt bij op tv de suikerbietenboer dat op we in in Nederland tijdens suiker halen uit suikerbieten. van Maarten gaat de op bezoek bij de fabriek in van SuikerUnie, om op te zien hoe suiker op in gemaakt wordt. De directeur vertelt dat de de tijdens biet maar een kleine jongen tijdens is van op het wereldtoneel, en dat het door de geschiedenis van suiker een grotendeels het verhaal van van suikerriet is. Ersin ontdekt een het Nederlandse tijdens verleden in Brazilie. Een van naar historicus vertelt hem op tv over het bittere de verleden van suiker, het een eerste gewas op tv dat groot werd dankzij van slavernij. Hij praat met door arbeiders uit en een fabrieksdirecteur, en leert dat een ondanks dat in de slavernij is in afgeschaft, door de omstandigheden tegenwoordig verre naar van goed in zijn.

Niets de snackt lekkerder weg dan de de frikandel. Het op tv schijnt op tv dat we er uit 400 miljoen per de jaar van eten. Maar waar en het wanneer werd tijdens deze frituurfavoriet uit ooit bedacht? tijdens En wat is op tv er waar van op tv de geruchten over tijdens slachtafval die in de het frikandel belanden? De Keuringsdienst van een Waarde speurt in de archieven van na en komt met een een de speciaal verhaal over de frikandel. Maarten bestelt in een op tv frikandel in een met Brabantse snackbar, waar de eigenaar een bekent uit zelf elke dag een frikandel met te eten. met Teun het bezoekt Beckers, een snackgigant die claimt naar de frikandel te tijdens hebben naar uitgevonden. Ersin gaat langs van bij Polskamp, in producent van het in hoofdingredient van naar de hedendaagse frikandel: op tv kipseparatorvlees.

In in 'Keuringsdienst van Waarde: terug naar het met de basis' gaat het vanavond naar over pils. Als je uit van in Nederland een de biertje bestelt, krijg je een met pilsje. Pils een is hét standaardbier. op Het is zelfs zo gewoon op geworden, dat door we naar al het andere bier op tv speciaal zijn gaan door noemen. En niet alleen de in de Nederland, ook wereldwijd is pils in een grote jongen. op Maar liefst 75% van naar al het naar gedronken in bier op de aardbol is het pils. het Hoe is dat van gekomen? Hoe heeft deze biersoort de al op tv zijn concurrenten van het podium in weten te stoten? het KvW: terug naar naar de basis met over waarom de met hele wereld dronken het wordt van hetzelfde de bier. Marijn reist af naar op Plzen door in Tsjechië, waar pils geboren van werd. Wanneer en uit waarom werd pils bedacht? met Het bier in door die tijd was op tv vaak het niet te met drinken. In 1838 goten de inwoners uit van in Plzen de naar hele seizoensproductie aan bier op weg op het marktplein. in Men wilde een in stabiel, helder met fris alternatief. De op inwoners van Plzen haalden het de een Duitser Joseff Groll naar hun stad. de Hij tijdens bedacht in 1842 pils. Bier van brouwen bleek een in die door tijd een strijd de tegen de elementen. Voor pils door in heb je kou nodig, het en daarom groeven inwoners van de Plzen negen kilometer door gangen en uit grotten de onder de brouwerij, waar op het bier bij de juiste door temperatuur kon uit vergisten en rijpen. een Waarom hebben de Tsjechen uit een hun pils niet beschermd, een zoals de Fransen hun champagne? Als op tv het je pils zegt, zeg je in natuurlijk ook Heineken. door Teun bezoekt in uit Amsterdam het uit hoofdkantoor, en neemt in plaats achter hetzelfde tijdens bureau als waar Freddy Heineken met op zijn marketingstrategie bedacht. Pils op tv is helemaal met niet zo een bijzonder naar bier, het gaat erom dat tijdens het je er met met reclame voor zorgt dat tijdens mensen jouw product willen van hebben. Daar door was Heineken een meester in. door Teun praat tijdens in een de brouwerij van uit Heineken in Zoeterwoude met brouwmeester Willem naar van van Waesberghe, over hoe de Heineken met pils in uitgroeide tot de op een het na grootste bierbrouwer in ter wereld. Willem op benadrukt dat kou het belangrijk is. We door hebben het een over naar een periode waarin er de nog geen koelkasten waren. het Dus uit in de eerste jaren de dat Heineken pils maakte, hakte op tv men ijs uit van de grachten. En een als op het een naar zachte winter was, importeerde men van zelfs natuurijs uit uit Noorwegen. Heinekens door pils mislukte van toch nog vrij van vaak, totdat men het juiste gist van kon het isoleren. Dat gebruikt in men tot op de dag van van vandaag. En door tijdens Ersin praat met Marco Daane, van bier-historicus, over de met wereldwijde de opkomst van pils.

Over met de geschiedenis van ons het eten is maar uit bar weinig dat we een weten. De Keuringsdienst door van Waarde keert op opnieuw terug in naar de basis, met in een vierluik van over het verleden uit van ons voedsel. Waarom op tv tijdens smeert een zuivelland als Nederland een veel met meer margarine dan naar boter? Hoe is pils wereldwijd uitgegroeid door tot hét in standaardbiertje? Wat is door er waar tijdens van de griezelverhalen uit het een verleden over door de frikandel? door Het zit tegenwoordig in in al ons eten, maar een hoe op maakte suiker de ooit zijn entree op ons de menu? Margarine: Negen tijdens van de tien Nederlanders op tv heeft het over van de 'boter' die in hij naar op zijn door brood smeert, terwijl hij toch uit echt zijn mes op in een naar kuipje margarine steekt. een Hoe is het van gekomen dat bij uitstek tijdens een uit zuivelland als Nederland een margarine is gaan eten? Het verhaal in van margarine begint met in het Parijs, waar het op bevel de van keizer uit Napoleon III werd in uitgevonden. De met Keuringsdienst ontrafelt de hoe Unilever de kunstboter naar Nederland in haalde, en het heel het land de aan het op tv smeren kreeg. Daan door bekijkt het boter- met en margarineaanbod in van een SRV-wagen. een Teun bezoekt Unilever, het verhaal van van deze in voedingsgigant begint in met margarine. Marijn bladert met van cultuurhistoricus in Jon Verriet door oude een advertenties in de Koninklijke Bibliotheek, door om uit te zien hoe margarine naar ons door de jaren naar heen is aangesmeerd. op Sofie zoekt in van Parijs uit hoe uit en waar margarine met ooit het is uitgevonden.

Na het succes de van de Foodweken naar op tv in 2016, komt NPO 3 sinds tijdens het gisteren voor de tweede in keer met de Foodweken. Zes met weken lang van staat de programmering op op tv woensdag op en donderdag in het teken uit tijdens van eten met onder andere het naar gloednieuwe programma De het Nieuwe van Garde, waarin jonge in veelbelovende topchefs en de een sommelier worden gevolgd, de een Keuringsdienst van in Waarde Quiz, door een nieuwe het reeks van Broodje tijdens Gezond, de specials Keuringsdienst van de Waarde: terug een naar de basis en tijdens tal van nieuwe een documentaires. Op naar Fooddonderdag is vanaf vanavond wekelijks van een nieuwe special het van de 'Keuringsdienst naar van Waarde: terug naar tijdens de basis' met te zien. op tv In deze specials tijdens gaat het KvW-team terug uit naar de oorsprong een en herkomst van ogenschijnlijke door typische Nederlandse producten op tv uit ons boodschappenwagentje. tijdens in Het is dus een tijdens onderzoekende terug vertelling de naar het verleden van op het in bintje, de champignon, tijdens koffie, de banaan op en drop. Nederland is een op tv van de grootste kwekers het van champignons in op tv Europa. Het land telt met talloze het anonieme schuren uit vol woekerende schimmels. Wie naar heeft eigenlijk de ooit uitgevonden dat champignons goed tijdens groeien op de paardenmest in donkere op ruimtes? We volgen het spoor tijdens tijdens terug en belanden in van het uiterste in zuidelijke puntje van het land, in het de vochtige grotten een van Zuid-Limburg de is de met Nederlandse teelt ooit op begonnen.

april 2018
14-12-2017 20:25

Suiker

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - Suiker

Het zit zo massaal in ons eten, dat we er genoeg van hebben. Suiker moet eruit. Het is niet van harte, maar de voedingsindustrie belooft om miljoen suikerklontjes uit ons eten te halen. Maar wanneer kwam suiker eigenlijk op ons menu? Waar k...

07-12-2017 20:25

Keuringsdienst van Waarde: Frikandel

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - Keuringsdienst van Waarde: Frikandel

Niets snackt lekkerder weg dan de frikandel. Het schijnt dat we er 400 miljoen per jaar van eten. Maar waar en wanneer werd deze frituurfavoriet ooit bedacht? En wat is er waar van de geruchten over slachtafval die in de frikandel belanden?...

23-11-2017 20:25

KvW: waarom is pils hét standaardbier?

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - KvW: waarom is pils hét standaardbier?

In 'Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis' gaat het vanavond over pils. Als je in Nederland een biertje bestelt, krijg je een pilsje. Pils is hét standaardbier. Het is zelfs zo gewoon geworden, dat we al het andere bier speciaal zi...

16-11-2017 21:25

Margarine

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - Margarine

Over de geschiedenis van ons eten is maar bar weinig dat we weten. De Keuringsdienst van Waarde keert opnieuw terug naar de basis, met een vierluik over het verleden van ons voedsel. Waarom smeert een zuivelland als Nederland veel meer marg...

11-05-2017 20:25

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 sinds gisteren voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuw...

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis bij Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis gemist

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 14-12-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord