Programma gemist?

Het zit zo door massaal in met ons eten, op tv dat we er genoeg van het op hebben. Suiker moet eruit. op Het is op niet van harte, maar de uit voedingsindustrie belooft om miljoen door suikerklontjes uit van ons eten te met halen. Maar wanneer kwam een met suiker eigenlijk op ons menu? naar Waar kwamen al die door bergen suiker ooit uit vandaan? Keuringsdienst van op Waarde over het in donkere verleden uit van het witte goed. op op De geschiedenis van suiker tijdens valt uiteen de in biet en riet. in In Nederland halen we op tv suiker tegenwoordig in vooral uit bieten. Maar de een rest van het de wereld (80%) maakt op tv suiker uit uit riet. Brazilië is de tegenwoordig de de grootste suikerproducent ter wereld. Maar de suikerriet door groeide van nature helemaal het niet in Zuid-Amerika. van Columbus het bracht het riet ooit die kant in door op. Dankzij slavernij werd op suiker een gigantisch door succes. Door het slavernij kwam er meer en steeds naar op goedkopere suiker naar Europa. De suikerbiet op is het weer een uit uitvinding van Napoleon. De naar Engels waren groot in suikerriet, uit en door doordat zij in oorlog waren naar met de naar Fransen droogde de uit suikerstroom in tijdens Europa op. De kleine door generaal eiste op tv een alternatief het en wetenschappers brachten hem de de biet. Marijn tijdens ontdekt bij de suikerbietenboer dat de we van in Nederland suiker in halen uit suikerbieten. Maarten in gaat op bezoek uit bij de door fabriek van SuikerUnie, om te tijdens zien hoe suiker de naar gemaakt wordt. De directeur vertelt dat door de biet in maar een de kleine jongen is op naar het naar wereldtoneel, en dat de door geschiedenis van met suiker grotendeels het verhaal door van suikerriet tijdens is. Ersin ontdekt het met Nederlandse verleden in uit Brazilie. Een historicus vertelt een hem naar over het bittere verleden van het suiker, het een eerste gewas met dat groot werd dankzij slavernij. Hij van in praat met arbeiders van en een fabrieksdirecteur, en leert dat in ondanks op tv dat de een slavernij is afgeschaft, het de omstandigheden tegenwoordig verre van goed de tijdens zijn.

Niets met snackt lekkerder uit weg dan de met frikandel. Het schijnt dat een we er 400 miljoen van per jaar van met eten. Maar waar door en wanneer werd deze met frituurfavoriet ooit in bedacht? En wat op tv is er waar van de de geruchten de over slachtafval die uit in de frikandel uit belanden? op De Keuringsdienst van Waarde speurt de van archieven de na en komt met een van speciaal verhaal naar over uit de frikandel. Maarten bestelt een frikandel de in een Brabantse snackbar, naar uit waar de eigenaar bekent uit zelf elke dag in een frikandel een te eten. Teun uit bezoekt Beckers, een de snackgigant die claimt de frikandel te naar hebben een uitgevonden. Ersin gaat langs bij een naar Polskamp, producent van het hoofdingredient van naar tijdens de hedendaagse frikandel: uit kipseparatorvlees.

In 'Keuringsdienst van in in Waarde: terug naar de basis' gaat op tv het een vanavond over in pils. Als je in Nederland een naar biertje bestelt, krijg tijdens je een pilsje. in Pils uit is hét standaardbier. Het tijdens is zelfs zo gewoon door geworden, dat naar we in al het andere bier speciaal zijn van gaan noemen. En van niet alleen in een Nederland, ook naar wereldwijd is pils een in grote jongen. in Maar liefst 75% van het al het gedronken de bier op uit de aardbol is de pils. Hoe is dat van gekomen? Hoe in heeft deze biersoort al op zijn concurrenten van de tijdens het podium weten te stoten? in KvW: terug naar uit de basis over van waarom de op tv hele wereld dronken wordt van een hetzelfde bier. Marijn door reist in af naar Plzen tijdens in Tsjechië, waar pils de geboren werd. Wanneer en van waarom op werd pils bedacht? Het bier in in die in tijd was vaak niet met te drinken. naar In 1838 tijdens goten de inwoners van een Plzen de hele seizoensproductie op aan het bier weg op het marktplein. Men met met wilde een stabiel, de helder fris alternatief. op De inwoners van Plzen de haalden de Duitser Joseff tijdens Groll naar hun uit stad. Hij bedacht met in 1842 pils. Bier op tv brouwen bleek op tv in die tijd op tv een strijd tegen de in een elementen. Voor pils heb je kou een nodig, op tv en daarom op tv groeven inwoners van Plzen door negen kilometer gangen en in grotten het onder de brouwerij, waar het bier een bij de van juiste temperatuur kon op tv vergisten en rijpen. op tv Waarom van hebben de Tsjechen hun pils niet door beschermd, zoals de uit het Fransen hun champagne? Als je pils uit zegt, zeg op je natuurlijk ook een Heineken. Teun bezoekt in op Amsterdam op tv het hoofdkantoor, en neemt in plaats achter met hetzelfde bureau als waar Freddy met Heineken zijn marketingstrategie bedacht. het Pils is helemaal naar op niet zo een bijzonder het bier, het gaat door erom dat je er in met van reclame voor zorgt dat mensen een jouw product willen hebben. door Daar was Heineken op een uit meester in. Teun op praat in met de brouwerij van uit Heineken in Zoeterwoude tijdens met brouwmeester Willem van Waesberghe, van over hoe Heineken van met pils uitgroeide tot door de op een met na grootste op bierbrouwer ter wereld. tijdens Willem benadrukt dat kou een belangrijk is. We een een hebben het over een periode in waarin er nog op geen koelkasten waren. naar Dus in de eerste uit naar jaren dat Heineken pils maakte, op hakte men ijs uit op de grachten. En van als van het een op tv zachte winter was, importeerde men zelfs uit een natuurijs uit Noorwegen. Heinekens van pils mislukte toch met nog vrij op tv vaak, totdat men het juiste van gist kon isoleren. met Dat gebruikt men tot met op de uit dag met van vandaag. En Ersin praat met uit Marco Daane, bier-historicus, op tv over de uit wereldwijde opkomst van door pils.

Over de geschiedenis het van tijdens ons eten is van maar bar met weinig dat we tijdens weten. De Keuringsdienst van Waarde uit keert naar opnieuw terug naar de basis, van met een vierluik de over het verleden van van op tv ons voedsel. Waarom smeert een van zuivelland als Nederland in veel op meer margarine dan tijdens boter? Hoe is pils wereldwijd een uitgegroeid tot hét standaardbiertje? een op tv Wat is er waar van de een griezelverhalen door uit het op verleden over de frikandel? het Het zit tegenwoordig in uit al ons eten, maar van hoe maakte op suiker het ooit zijn entree op ons menu? de de Margarine: Negen van tijdens de tien Nederlanders heeft met het over de de 'boter' die hij op zijn tijdens brood smeert, terwijl een hij een toch echt zijn mes in een van een kuipje margarine steekt. Hoe is tijdens het gekomen in dat tijdens bij uitstek een zuivelland als een Nederland margarine is naar gaan op tv eten? Het verhaal van tijdens margarine begint naar in Parijs, waar het de op bevel van keizer het Napoleon III werd van uitgevonden. met De Keuringsdienst ontrafelt hoe door Unilever de kunstboter in naar Nederland haalde, en van heel het land aan het uit het smeren kreeg. Daan bekijkt het in boter- en margarineaanbod naar in uit een SRV-wagen. Teun bezoekt naar Unilever, het verhaal uit van op tv deze voedingsgigant begint met margarine. tijdens Marijn bladert op met cultuurhistoricus het Jon Verriet door oude advertenties naar in de op tv Koninklijke Bibliotheek, in om te zien hoe margarine ons uit uit door de jaren heen tijdens is aangesmeerd. Sofie met zoekt in met Parijs uit hoe en waar op tv margarine op ooit is uitgevonden.

Na het op succes van de Foodweken op in een 2016, komt NPO van 3 sinds gisteren voor de uit tweede keer met de de Foodweken. naar Zes weken lang staat uit de programmering op een in woensdag en donderdag in in het teken van met eten met met onder andere het gloednieuwe programma uit De Nieuwe Garde, waarin het uit jonge veelbelovende topchefs en op tv een sommelier worden gevolgd, de tijdens met Keuringsdienst van Waarde Quiz, op een nieuwe reeks van Broodje door Gezond, de specials tijdens Keuringsdienst van Waarde: een terug naar tijdens de basis en tal met van nieuwe tijdens documentaires. Op van Fooddonderdag is vanaf in vanavond wekelijks een nieuwe tijdens special van de van 'Keuringsdienst van uit Waarde: terug naar in de basis' te op zien. In deze specials gaat in het KvW-team terug naar tijdens naar de oorsprong en een herkomst van ogenschijnlijke typische een Nederlandse producten naar uit ons boodschappenwagentje. Het is dus naar een onderzoekende terug het het vertelling naar het verleden van uit het bintje, de het champignon, in koffie, de banaan op en drop. Nederland is een van de het grootste kwekers van van met champignons in Europa. Het land telt naar met talloze anonieme schuren vol woekerende een schimmels. Wie heeft het eigenlijk ooit uitgevonden dat een champignons goed door groeien tijdens op paardenmest in donkere ruimtes? We tijdens volgen het een spoor terug en van belanden in het naar uiterste zuidelijke een puntje van het naar land, in door de vochtige grotten van door Zuid-Limburg is de tijdens Nederlandse teelt ooit door begonnen.

februari 2018
14-12-2017 20:25

Suiker

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - Suiker

Het zit zo massaal in ons eten, dat we er genoeg van hebben. Suiker moet eruit. Het is niet van harte, maar de voedingsindustrie belooft om miljoen suikerklontjes uit ons eten te halen. Maar wanneer kwam suiker eigenlijk op ons menu? Waar k...

07-12-2017 20:25

Keuringsdienst van Waarde: Frikandel

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - Keuringsdienst van Waarde: Frikandel

Niets snackt lekkerder weg dan de frikandel. Het schijnt dat we er 400 miljoen per jaar van eten. Maar waar en wanneer werd deze frituurfavoriet ooit bedacht? En wat is er waar van de geruchten over slachtafval die in de frikandel belanden?...

23-11-2017 20:25

KvW: waarom is pils hét standaardbier?

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - KvW: waarom is pils hét standaardbier?

In 'Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis' gaat het vanavond over pils. Als je in Nederland een biertje bestelt, krijg je een pilsje. Pils is hét standaardbier. Het is zelfs zo gewoon geworden, dat we al het andere bier speciaal zi...

16-11-2017 21:25

Margarine

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - Margarine

Over de geschiedenis van ons eten is maar bar weinig dat we weten. De Keuringsdienst van Waarde keert opnieuw terug naar de basis, met een vierluik over het verleden van ons voedsel. Waarom smeert een zuivelland als Nederland veel meer marg...

11-05-2017 20:25

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis - Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 sinds gisteren voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuw...

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis bij Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis. Heb je een uitzending van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis gemist

Uitzending gemist van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis? Hier kun je alle uitzendingen van Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 14-12-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord