Programma gemist?

Aanleiding voor een deze documentaire de is de herdenking door van de Zesdaagse met Oorlog van 1967, dit jaar de vijftig jaar geleden. met De oorspronkelijke solidariteit op uit die er toen in in Nederland was, door is in de publieke opinie op steeds meer gekanteld uit naar door kritiek en zelfs openlijke weerzin. Een met belangrijke oorzaak een hiervan een is dat Joden naar uit aanleiding van het Israëlisch-Palestijns een conflict van in de beeldvormging geen bedreigde minderheid naar meer zijn, maar op een krachtige met 'witte' elite. De een omslag (met name een aan naar de linkerkant van naar het politieke spectrum) in frappeert, omdat beide met landen ondanks geregelde kritiek ook in innige bondgenoten op tv waren.

Oud-Nederlanders, onder wie op Ankie in Rechess (journaliste), Martin met Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) uit en Uri Kupferschmidt (universitair docent door Midden-Oostenstudies), de spreken zich tegen in Marcel Prins uit over door hun redenen om naar hun geboorteland de te verruilen voor in Israël en in analyseren de relatie van het Nederland met de tijdens Joodse staat. Historicus op tv dr. Remco Ensel, verbonden naar aan de Radboud Universiteit, naar naar plaatst de schommelingen in de een publieke opinie in op breder naar perspectief.

Er is door geen uit land dat zulke uitgesproken op meningen en heftige emoties met oproept een als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere de politieke brandhaarden die naar als taboe gelden, tijdens zijn in het de geval in van Israël veelal geoorloofd. in Hierbij komt dat de in ingewikkelde mengeling door van op tv kritiek en gevoelens op van antisemitisme lastig zijn te scheiden. uit De tijdens mening over dit van kleine stukje met aarde lijkt steeds bepalender te zijn op voor op moreel gezag tijdens en geloofwaardigheid. Israël is naar in Nederland een met geloofsartikel geworden.

Deze uit documentaire serie gaat tijdens over de van worsteling van de publieke opinie een met in de Joodse staat. het Deze documentaire serie gaat over de een in worsteling van de publieke opinie uit met de Joodse staat. uit Er het is geen uit land dat zulke uitgesproken meningen en in in heftige emoties oproept als uit Israël.

Oud-Nederlanders, onder op tv wie Ankie Rechess, Martin het Weyl door en Uri Kupferschmidt, in spreken zich tegen Marcel Prins in uit op over hun redenen om hun op geboorteland te verruilen het voor Israël. tijdens Oud-Nederlanders, met onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin met Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) op tv op tv en Uri Kupferschmidt (universitair naar docent Midden-Oostenstudies), spreken zich van tegen Marcel een Prins uit over met hun redenen om hun geboorteland van te verruilen tijdens voor Israël tijdens en analyseren met de relatie van Nederland met de de Joodse Staat. Historicus tijdens dr. Remco Ensel, op met verbonden aan de Radboud de Universiteit, plaatst het de schommelingen in de tijdens publieke opinie in breder op tv perspectief.

Er is geen uit land een dat zulke uitgesproken meningen en op heftige emoties oproept door op als Israël. Er is op tv geen land dat de zulke uitgesproken meningen het en heftige uit emoties oproept als Israël. Vergelijkbare door standpunten over in andere politieke brandhaarden op die als taboe in gelden zijn in het geval van van tijdens Israël veelal op tv geoorloofd. Hierbij komt dat de tijdens ingewikkelde mengeling een van kritiek en naar gevoelens van antisemitisme van lastig zijn te scheiden. de De mening over uit dit door kleine stukje aarde lijkt steeds uit bepalender het te zijn voor moreel uit gezag en geloofwaardigheid. Israël is van in Nederland een een op tv geloofsartikel geworden.

september 2021
09-11-2017 00:00

Moreel ijkpunt Israël

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël

Aanleiding voor deze documentaire is de herdenking van de Zesdaagse Oorlog van 1967, dit jaar vijftig jaar geleden. De oorspronkelijke solidariteit die er toen in Nederland was, is in de publieke opinie steeds meer gekanteld naar kritiek en...

02-11-2017 00:00

Van Judea en Samaria naar West-Bank

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te v...

25-10-2017 23:40

De geboorte van een staat

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die als taboe gelden, zijn in het geval van Israël veelal geoorloofd. Hierbij komt dat de in...

25-06-2017 23:20

Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en hefti...

18-06-2017 23:20

Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess, Martin Weyl en Uri Kupferschmidt, spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin ...

11-06-2017 23:15

De geboorte van een staat (1/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat (1/3)

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die a...

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël bij Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël. Heb je een uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist

Uitzending gemist van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël? Hier kun je alle uitzendingen van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 09-11-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!