Programma gemist?

Aanleiding op tv voor deze documentaire is met de in herdenking van de Zesdaagse Oorlog naar van 1967, van dit jaar vijftig jaar op tv geleden. De het oorspronkelijke solidariteit met die er toen in Nederland was, op is in in de met publieke opinie steeds meer gekanteld een naar op tv kritiek en zelfs openlijke weerzin. Een het belangrijke oorzaak hiervan de is dat Joden tijdens naar aanleiding op tv van het Israëlisch-Palestijns het conflict naar in de beeldvormging geen bedreigde op minderheid meer tijdens zijn, maar het een krachtige 'witte' elite. De naar omslag (met name het aan in de linkerkant van het politieke spectrum) uit frappeert, omdat naar beide landen ondanks geregelde op tv kritiek naar ook innige bondgenoten met waren.

Oud-Nederlanders, onder op wie Ankie Rechess (journaliste), door op tv Martin Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) op en Uri Kupferschmidt door (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken de zich tegen Marcel het Prins uit in over hun door redenen om hun naar geboorteland te verruilen een voor Israël en analyseren de relatie van van Nederland met met uit de Joodse staat. Historicus dr. Remco een Ensel, verbonden tijdens aan van de Radboud Universiteit, plaatst de uit schommelingen in de in publieke opinie in op breder uit perspectief.

Er is met geen land dat zulke uit naar uitgesproken meningen en heftige door emoties oproept als Israël. in Vergelijkbare standpunten over andere door politieke het brandhaarden die als taboe gelden, door op zijn in het geval van Israël op veelal uit geoorloofd. Hierbij komt dat de op ingewikkelde mengeling van door naar kritiek en gevoelens van antisemitisme lastig in zijn te uit scheiden. De mening door over dit kleine stukje op tv aarde lijkt steeds in bepalender te zijn het voor moreel van gezag en op geloofwaardigheid. Israël tijdens is in Nederland een geloofsartikel tijdens geworden.

Deze het documentaire serie gaat op over de worsteling naar van de publieke opinie op tv met naar de Joodse staat. Deze documentaire serie met gaat over de het het worsteling van de publieke opinie de met de Joodse met staat. Er is geen de land met dat zulke uitgesproken de meningen en heftige emoties oproept uit als met Israël.

Oud-Nederlanders, onder van wie Ankie Rechess, Martin op Weyl en een Uri Kupferschmidt, spreken een zich de tegen Marcel Prins uit over het hun redenen om hun op tv geboorteland te verruilen naar voor Israël. Oud-Nederlanders, van onder tijdens wie Ankie op tv Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur met Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt een tijdens (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen naar Marcel Prins uit in de over hun redenen op tv om hun geboorteland te verruilen met voor een Israël en analyseren op de relatie van Nederland de met de Joodse Staat. Historicus tijdens dr. Remco Ensel, naar verbonden aan met de op Radboud Universiteit, plaatst de uit schommelingen in op tv de publieke opinie in breder naar perspectief.

Er het is geen land dat zulke tijdens van uitgesproken meningen en met heftige emoties oproept als de Israël. Er is geen land op tv naar dat zulke uitgesproken meningen op en heftige emoties uit oproept als Israël. de Vergelijkbare standpunten over andere in politieke brandhaarden die als van taboe gelden zijn het in het geval op tv van Israël op tv veelal geoorloofd. Hierbij met komt dat door de ingewikkelde door mengeling van kritiek en van gevoelens van antisemitisme lastig zijn op tv te scheiden. De het naar mening over dit kleine stukje uit aarde lijkt naar steeds bepalender te zijn uit voor tijdens moreel gezag en door geloofwaardigheid. Israël is in Nederland een door naar geloofsartikel geworden.

september 2020
09-11-2017 00:00

Moreel ijkpunt Israël

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël

Aanleiding voor deze documentaire is de herdenking van de Zesdaagse Oorlog van 1967, dit jaar vijftig jaar geleden. De oorspronkelijke solidariteit die er toen in Nederland was, is in de publieke opinie steeds meer gekanteld naar kritiek en...

02-11-2017 00:00

Van Judea en Samaria naar West-Bank

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te v...

25-10-2017 23:40

De geboorte van een staat

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die als taboe gelden, zijn in het geval van Israël veelal geoorloofd. Hierbij komt dat de in...

25-06-2017 23:20

Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en hefti...

18-06-2017 23:20

Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess, Martin Weyl en Uri Kupferschmidt, spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin ...

11-06-2017 23:15

De geboorte van een staat (1/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat (1/3)

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die a...

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël bij Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël. Heb je een uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist

Uitzending gemist van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël? Hier kun je alle uitzendingen van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 09-11-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!