Programma gemist?

Aanleiding het voor deze documentaire van is de herdenking van de tijdens Zesdaagse Oorlog van naar 1967, van dit jaar vijftig naar jaar geleden. De oorspronkelijke uit solidariteit die van er toen in Nederland was, de is de in de publieke opinie op steeds meer gekanteld in naar kritiek en zelfs uit openlijke weerzin. tijdens Een belangrijke met oorzaak hiervan op tv is dat Joden naar aanleiding van tijdens het het Israëlisch-Palestijns conflict in de de beeldvormging naar geen bedreigde minderheid meer zijn, tijdens maar uit een krachtige 'witte' elite. op tv De omslag (met door name aan de linkerkant van in het door politieke spectrum) frappeert, naar omdat beide landen de ondanks geregelde op kritiek ook innige bondgenoten van waren.

Oud-Nederlanders, onder wie op in Ankie Rechess (journaliste), Martin de Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en een Uri Kupferschmidt (universitair door docent Midden-Oostenstudies), spreken zich de tegen Marcel Prins van uit tijdens over hun in redenen om hun geboorteland te door verruilen voor Israël en met analyseren op tv de relatie van Nederland de met de Joodse van staat. Historicus dr. het Remco Ensel, verbonden aan de de Radboud Universiteit, van het plaatst de schommelingen tijdens in de publieke op opinie in breder een perspectief.

Er van is geen naar land dat zulke uitgesproken meningen tijdens en heftige emoties oproept van als Israël. Vergelijkbare in naar standpunten over andere politieke brandhaarden die naar als taboe gelden, naar zijn op tv in het met geval van Israël veelal geoorloofd. van Hierbij met komt dat de ingewikkelde naar mengeling van kritiek en naar gevoelens van antisemitisme lastig op tv zijn te naar scheiden. De mening over door naar dit kleine stukje het aarde lijkt steeds bepalender het te zijn voor moreel gezag een uit en geloofwaardigheid. Israël is in door Nederland op tv een geloofsartikel geworden.

Deze tijdens documentaire serie op gaat over de worsteling van van de publieke opinie een met de Joodse van staat. Deze documentaire de serie gaat over de van worsteling een van de publieke een opinie met de door Joodse staat. Er met is geen land dat zulke op uitgesproken meningen en op heftige emoties tijdens oproept naar als Israël.

Oud-Nederlanders, onder wie in Ankie Rechess, uit Martin van Weyl en Uri Kupferschmidt, spreken in zich tegen Marcel Prins het door uit over hun redenen om hun van geboorteland te een verruilen voor in Israël. Oud-Nederlanders, onder het wie Ankie Rechess (journaliste), Martin naar Weyl (oud-directeur een Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt op tv (universitair het docent Midden-Oostenstudies), spreken zich op tv tegen Marcel Prins op tv uit in over hun redenen om het hun geboorteland te verruilen op tv voor Israël tijdens en analyseren de relatie door van Nederland met uit de Joodse naar Staat. Historicus dr. Remco Ensel, met verbonden met aan de Radboud tijdens Universiteit, plaatst op de schommelingen in uit de publieke opinie door in breder perspectief.

Er is geen het land dat een zulke uitgesproken meningen en op tv heftige emoties door oproept als tijdens Israël. Er is geen land naar van dat zulke uitgesproken meningen op tv en heftige emoties oproept de als het Israël. Vergelijkbare standpunten op over andere politieke brandhaarden die een als een taboe gelden zijn in het geval van uit van Israël veelal uit geoorloofd. Hierbij komt uit dat de ingewikkelde mengeling van van kritiek en gevoelens met van antisemitisme lastig het zijn te scheiden. De tijdens mening over op tv dit het kleine stukje aarde het lijkt steeds bepalender te zijn op voor moreel gezag en van de geloofwaardigheid. Israël is in Nederland een naar in geloofsartikel geworden.

juni 2020
09-11-2017 00:00

Moreel ijkpunt Israël

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël

Aanleiding voor deze documentaire is de herdenking van de Zesdaagse Oorlog van 1967, dit jaar vijftig jaar geleden. De oorspronkelijke solidariteit die er toen in Nederland was, is in de publieke opinie steeds meer gekanteld naar kritiek en...

02-11-2017 00:00

Van Judea en Samaria naar West-Bank

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te v...

25-10-2017 23:40

De geboorte van een staat

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die als taboe gelden, zijn in het geval van Israël veelal geoorloofd. Hierbij komt dat de in...

25-06-2017 23:20

Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en hefti...

18-06-2017 23:20

Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess, Martin Weyl en Uri Kupferschmidt, spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin ...

11-06-2017 23:15

De geboorte van een staat (1/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat (1/3)

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die a...

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël bij Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël. Heb je een uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist

Uitzending gemist van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël? Hier kun je alle uitzendingen van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 09-11-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!