Programma gemist?

Aanleiding voor deze tijdens documentaire is het de herdenking tijdens van de Zesdaagse naar Oorlog van met 1967, dit jaar vijftig jaar geleden. de in De oorspronkelijke solidariteit die er van toen in in Nederland was, is in de de publieke opinie uit steeds meer gekanteld in naar kritiek en op tv zelfs openlijke weerzin. Een op tv belangrijke oorzaak hiervan op van is dat Joden op naar aanleiding van het Israëlisch-Palestijns conflict de op in de beeldvormging geen bedreigde in minderheid meer op tv zijn, maar een krachtige met 'witte' elite. De de omslag in (met name aan de het linkerkant van in het politieke spectrum) frappeert, omdat beide de landen ondanks uit geregelde kritiek ook innige een de bondgenoten waren.

Oud-Nederlanders, de onder wie Ankie Rechess het (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur uit Israëlmuseum) en op Uri Kupferschmidt een (universitair docent het Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel Prins in uit over op hun van redenen om hun geboorteland te op verruilen voor Israël het en analyseren de relatie tijdens van Nederland met tijdens de een Joodse staat. naar Historicus dr. Remco Ensel, verbonden door aan de Radboud door Universiteit, plaatst de schommelingen van in de het publieke op opinie in breder door perspectief.

Er de is geen land dat naar zulke een uitgesproken meningen en heftige emoties op tv oproept als Israël. een Vergelijkbare standpunten over andere naar het politieke brandhaarden die als taboe gelden, door tijdens zijn in het geval van van Israël veelal geoorloofd. uit Hierbij komt dat een de ingewikkelde naar mengeling van kritiek en het gevoelens van antisemitisme de lastig zijn te scheiden. van De mening over naar dit kleine van stukje aarde lijkt steeds tijdens bepalender te zijn op tv voor moreel door gezag en geloofwaardigheid. door Israël is in Nederland in een tijdens geloofsartikel geworden.

Deze het documentaire serie gaat over op de van worsteling van de publieke opinie met met de Joodse staat. tijdens Deze documentaire uit serie naar gaat over de in worsteling van de tijdens publieke opinie met tijdens de Joodse staat. Er is in geen op land dat zulke van uitgesproken meningen en heftige emoties oproept het met als Israël.

Oud-Nederlanders, op tv onder wie met Ankie Rechess, Martin met Weyl en Uri op tv Kupferschmidt, spreken zich tegen tijdens Marcel Prins uit uit over hun redenen om hun door geboorteland te in verruilen voor Israël. het Oud-Nederlanders, door onder wie Ankie Rechess op tv (journaliste), Martin in Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri een Kupferschmidt (universitair docent het Midden-Oostenstudies), spreken een zich tegen een Marcel Prins uit over hun van redenen op tv om hun geboorteland te tijdens verruilen voor Israël en analyseren het naar de relatie van door Nederland met de Joodse Staat. tijdens Historicus dr. Remco van Ensel, verbonden aan door de Radboud de Universiteit, plaatst de de schommelingen in de publieke tijdens opinie in op tv breder perspectief.

Er op is geen het land dat zulke uitgesproken meningen en naar heftige emoties door oproept als een Israël. Er is geen de land dat zulke tijdens uitgesproken meningen en uit heftige emoties door oproept als op tv Israël. Vergelijkbare standpunten over andere een politieke brandhaarden die uit als taboe gelden zijn de in het het geval van met Israël veelal de geoorloofd. Hierbij komt tijdens dat de ingewikkelde mengeling van kritiek op en gevoelens met van antisemitisme in lastig zijn te naar scheiden. De uit mening over dit kleine van stukje aarde lijkt steeds met bepalender te in zijn voor moreel gezag en van geloofwaardigheid. Israël op is op in Nederland een tijdens geloofsartikel geworden.

mei 2021
09-11-2017 00:00

Moreel ijkpunt Israël

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël

Aanleiding voor deze documentaire is de herdenking van de Zesdaagse Oorlog van 1967, dit jaar vijftig jaar geleden. De oorspronkelijke solidariteit die er toen in Nederland was, is in de publieke opinie steeds meer gekanteld naar kritiek en...

02-11-2017 00:00

Van Judea en Samaria naar West-Bank

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te v...

25-10-2017 23:40

De geboorte van een staat

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die als taboe gelden, zijn in het geval van Israël veelal geoorloofd. Hierbij komt dat de in...

25-06-2017 23:20

Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en hefti...

18-06-2017 23:20

Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess, Martin Weyl en Uri Kupferschmidt, spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin ...

11-06-2017 23:15

De geboorte van een staat (1/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat (1/3)

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die a...

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël bij Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël. Heb je een uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist

Uitzending gemist van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël? Hier kun je alle uitzendingen van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 09-11-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!