Programma gemist?

Aanleiding naar voor deze documentaire op is de herdenking van het de Zesdaagse Oorlog uit van 1967, het dit jaar vijftig jaar geleden. uit De oorspronkelijke solidariteit op tv die er toen een in Nederland was, op tv is op tv in de publieke naar opinie steeds meer het gekanteld naar kritiek en zelfs tijdens openlijke weerzin. met Een op tv belangrijke oorzaak hiervan is in dat Joden naar door aanleiding van het het Israëlisch-Palestijns conflict de in de beeldvormging geen de bedreigde minderheid meer zijn, uit maar een krachtige 'witte' met op tv elite. De omslag (met uit name aan de linkerkant op van van het politieke spectrum) frappeert, in omdat beide landen ondanks geregelde door kritiek ook tijdens innige bondgenoten op waren.

Oud-Nederlanders, naar onder wie Ankie Rechess door (journaliste), Martin Weyl door (oud-directeur Israëlmuseum) en de Uri Kupferschmidt (universitair docent de op tv Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen door Marcel Prins met uit over hun redenen tijdens om hun geboorteland te uit verruilen voor Israël en uit analyseren de relatie uit van het Nederland met de door Joodse staat. Historicus dr. op tv Remco Ensel, verbonden aan het de met Radboud Universiteit, plaatst de naar schommelingen in van de publieke opinie in breder naar met perspectief.

Er naar is geen land dat zulke op tv uitgesproken meningen met en heftige emoties de oproept als op Israël. Vergelijkbare op tv standpunten over andere door politieke brandhaarden die de als taboe gelden, zijn in het in geval van Israël de veelal geoorloofd. tijdens Hierbij van komt dat de ingewikkelde mengeling van een kritiek de en gevoelens van naar antisemitisme lastig zijn op te scheiden. uit De mening over dit kleine in stukje aarde de lijkt steeds bepalender te het zijn voor moreel gezag op en het geloofwaardigheid. Israël door is in Nederland een geloofsartikel in geworden.

Deze het documentaire serie gaat met over de naar worsteling van de publieke opinie met het de Joodse het staat. op tv Deze documentaire serie gaat een over de worsteling van de door publieke opinie door met een de Joodse staat. Er van is geen het land dat zulke uitgesproken meningen een en heftige een emoties oproept als het Israël.

Oud-Nederlanders, met onder wie Ankie Rechess, uit Martin Weyl en op Uri het Kupferschmidt, spreken zich tegen op tv Marcel Prins uit over hun een redenen om hun uit geboorteland tijdens te verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, met onder wie van Ankie Rechess (journaliste), uit Martin Weyl (oud-directeur naar Israëlmuseum) van en Uri Kupferschmidt (universitair met docent Midden-Oostenstudies), spreken naar zich tegen Marcel op tv Prins uit over het hun redenen om hun een geboorteland een te verruilen voor Israël en analyseren de de een relatie van op tv Nederland met de Joodse Staat. met Historicus dr. de Remco Ensel, verbonden op tv aan de Radboud Universiteit, door plaatst de schommelingen in tijdens de publieke opinie naar in breder door perspectief.

Er met is geen land dat de zulke uitgesproken meningen en van het heftige emoties oproept als Israël. tijdens Er is geen op tv land tijdens dat zulke uitgesproken op tv meningen en heftige naar emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten op over andere politieke in brandhaarden die van als naar taboe gelden zijn uit in het geval van naar Israël veelal geoorloofd. Hierbij komt naar dat de ingewikkelde op tv op mengeling van kritiek de en gevoelens van antisemitisme lastig zijn het te naar scheiden. De mening over door dit kleine stukje aarde naar van lijkt steeds bepalender in te zijn voor op moreel gezag en geloofwaardigheid. Israël is naar in in Nederland een tijdens geloofsartikel geworden.

januari 2021
09-11-2017 00:00

Moreel ijkpunt Israël

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël

Aanleiding voor deze documentaire is de herdenking van de Zesdaagse Oorlog van 1967, dit jaar vijftig jaar geleden. De oorspronkelijke solidariteit die er toen in Nederland was, is in de publieke opinie steeds meer gekanteld naar kritiek en...

02-11-2017 00:00

Van Judea en Samaria naar West-Bank

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te v...

25-10-2017 23:40

De geboorte van een staat

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die als taboe gelden, zijn in het geval van Israël veelal geoorloofd. Hierbij komt dat de in...

25-06-2017 23:20

Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en hefti...

18-06-2017 23:20

Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess, Martin Weyl en Uri Kupferschmidt, spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin ...

11-06-2017 23:15

De geboorte van een staat (1/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat (1/3)

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die a...

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël bij Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël. Heb je een uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist

Uitzending gemist van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël? Hier kun je alle uitzendingen van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 09-11-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!