Programma gemist?

Aanleiding voor deze het documentaire is de de herdenking van op tv de Zesdaagse Oorlog van op tv 1967, dit met jaar vijftig jaar met geleden. uit De oorspronkelijke solidariteit die er toen op in Nederland was, een is naar in de publieke met opinie steeds meer gekanteld naar naar kritiek en zelfs een openlijke naar weerzin. Een belangrijke met oorzaak hiervan op tv is dat Joden naar aanleiding van van het naar Israëlisch-Palestijns conflict uit in de beeldvormging geen bedreigde de minderheid met meer zijn, maar een krachtige in 'witte' de elite. De omslag met (met name aan uit de linkerkant van het politieke op tv spectrum) frappeert, omdat het beide landen ondanks geregelde de tijdens kritiek ook innige bondgenoten op waren.

Oud-Nederlanders, naar onder wie in Ankie Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur door van Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt de (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tijdens op tegen Marcel Prins uit over hun door redenen door om hun geboorteland te tijdens verruilen de voor Israël en analyseren naar de relatie de van Nederland met naar de Joodse staat. Historicus op tv dr. Remco Ensel, verbonden aan de de Radboud van Universiteit, plaatst het de schommelingen met in de publieke opinie in naar breder van perspectief.

Er is geen tijdens land de dat zulke uitgesproken de meningen en heftige emoties oproept een een als Israël. Vergelijkbare standpunten over door andere politieke brandhaarden van die in als taboe gelden, het zijn in het geval tijdens van Israël veelal geoorloofd. Hierbij in komt door dat de ingewikkelde door mengeling van van kritiek en gevoelens tijdens van antisemitisme lastig zijn te in scheiden. De mening door over dit kleine stukje in aarde lijkt steeds van bepalender te van zijn voor moreel in gezag en geloofwaardigheid. Israël van is in Nederland op een geloofsartikel de geworden.

Deze door documentaire serie gaat over de op worsteling van uit de de publieke opinie met de Joodse staat. op tv Deze een documentaire serie van gaat over de worsteling van de tijdens publieke opinie met met de Joodse staat. uit Er is geen uit land dat zulke in uitgesproken het meningen en heftige naar emoties oproept als met Israël.

Oud-Nederlanders, tijdens onder wie Ankie Rechess, naar Martin Weyl en naar Uri Kupferschmidt, spreken zich uit tegen Marcel op Prins uit over hun naar het redenen om hun geboorteland te de verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, een onder wie Ankie naar Rechess het (journaliste), Martin Weyl uit (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt de (universitair op tv docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen de naar Marcel Prins uit over de hun redenen op om hun geboorteland een te verruilen voor op tv Israël en analyseren in de relatie van in Nederland met de uit Joodse Staat. Historicus naar dr. Remco Ensel, verbonden aan de door Radboud het Universiteit, plaatst de uit schommelingen in de naar publieke opinie tijdens in breder perspectief.

Er is uit geen van land dat zulke uitgesproken van meningen en heftige emoties oproept tijdens als Israël. de Er is geen land op dat door zulke uitgesproken meningen op tv en heftige op tv emoties oproept als Israël. Vergelijkbare een standpunten over andere politieke naar brandhaarden die als met taboe gelden zijn tijdens met in het geval van Israël veelal met geoorloofd. Hierbij komt op dat tijdens de ingewikkelde mengeling van kritiek op en gevoelens door van antisemitisme lastig zijn op tv te scheiden. van De mening over dit op op kleine stukje aarde lijkt door steeds bepalender een te zijn voor moreel gezag en een geloofwaardigheid. Israël is met de in Nederland een geloofsartikel het geworden.

november 2019
09-11-2017 00:00

Moreel ijkpunt Israël

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël

Aanleiding voor deze documentaire is de herdenking van de Zesdaagse Oorlog van 1967, dit jaar vijftig jaar geleden. De oorspronkelijke solidariteit die er toen in Nederland was, is in de publieke opinie steeds meer gekanteld naar kritiek en...

02-11-2017 00:00

Van Judea en Samaria naar West-Bank

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te v...

25-10-2017 23:40

De geboorte van een staat

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die als taboe gelden, zijn in het geval van Israël veelal geoorloofd. Hierbij komt dat de in...

25-06-2017 23:20

Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en hefti...

18-06-2017 23:20

Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess, Martin Weyl en Uri Kupferschmidt, spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin ...

11-06-2017 23:15

De geboorte van een staat (1/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat (1/3)

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die a...

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël bij Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël. Heb je een uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist

Uitzending gemist van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël? Hier kun je alle uitzendingen van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 09-11-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!