Programma gemist?

Aanleiding voor tijdens deze documentaire is op de herdenking van de de op tv Zesdaagse Oorlog van 1967, dit jaar een vijftig jaar geleden. een door De oorspronkelijke solidariteit die er toen uit in Nederland op was, is in de het de publieke opinie steeds meer gekanteld van naar kritiek en op tv zelfs openlijke weerzin. in Een belangrijke oorzaak hiervan naar naar is dat Joden naar aanleiding naar van het Israëlisch-Palestijns conflict tijdens van in de beeldvormging op tv geen bedreigde minderheid meer de zijn, maar door een krachtige 'witte' elite. De door omslag (met naar name aan op tv de linkerkant van het in politieke spectrum) frappeert, omdat op beide landen ondanks met geregelde kritiek ook innige uit bondgenoten het waren.

Oud-Nederlanders, onder wie het Ankie Rechess (journaliste), de Martin Weyl (oud-directeur het Israëlmuseum) en Uri uit Kupferschmidt (universitair het docent uit Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel op Prins een uit over hun redenen om hun naar geboorteland te het verruilen voor Israël van en analyseren uit de relatie van door Nederland met op de Joodse staat. Historicus op tv dr. Remco Ensel, verbonden op tv aan de Radboud Universiteit, het plaatst de het schommelingen in op tv de publieke opinie in een breder de perspectief.

Er is tijdens geen land in dat zulke uitgesproken uit meningen en heftige emoties op oproept op als Israël. Vergelijkbare naar standpunten over andere politieke brandhaarden die door als taboe de gelden, zijn in het het geval uit van Israël veelal een geoorloofd. Hierbij komt met dat de ingewikkelde door mengeling van kritiek door en gevoelens van antisemitisme tijdens lastig naar zijn te scheiden. uit De mening over dit tijdens kleine stukje aarde lijkt tijdens steeds bepalender te zijn naar met voor moreel gezag uit en geloofwaardigheid. Israël is in op Nederland een geloofsartikel uit geworden.

Deze documentaire serie naar gaat van over de worsteling van op de publieke opinie met op tv met de Joodse staat. Deze documentaire serie door gaat over door de worsteling van de met publieke opinie met door de Joodse staat. door uit Er is geen land dat met zulke uitgesproken een meningen en heftige emoties van oproept van als Israël.

Oud-Nederlanders, onder wie tijdens Ankie in Rechess, Martin op Weyl en Uri uit Kupferschmidt, spreken zich tegen naar Marcel Prins een uit over hun redenen om hun de geboorteland te in verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, op onder wie naar Ankie Rechess (journaliste), van Martin door Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri tijdens Kupferschmidt (universitair docent de Midden-Oostenstudies), spreken een zich tegen Marcel Prins uit op over hun redenen naar om hun op geboorteland de te verruilen voor Israël en op analyseren de relatie van tijdens Nederland met naar de Joodse Staat. Historicus van dr. Remco Ensel, tijdens verbonden aan de tijdens een Radboud Universiteit, plaatst de schommelingen tijdens in met de publieke opinie met in breder perspectief.

Er op is geen land dat zulke de uitgesproken meningen in en heftige het emoties oproept als Israël. in Er is geen land tijdens dat zulke het uitgesproken meningen en de heftige emoties oproept als van Israël. Vergelijkbare naar standpunten over de andere politieke brandhaarden de die als op tv taboe gelden zijn in het geval uit van op tv Israël veelal door geoorloofd. Hierbij komt dat de ingewikkelde in mengeling naar van kritiek de en gevoelens van antisemitisme lastig op tv zijn te scheiden. De uit in mening over dit kleine stukje aarde tijdens lijkt steeds van bepalender te zijn uit voor moreel gezag en door geloofwaardigheid. Israël is uit een in Nederland een geloofsartikel het geworden.

oktober 2021
09-11-2017 00:00

Moreel ijkpunt Israël

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël

Aanleiding voor deze documentaire is de herdenking van de Zesdaagse Oorlog van 1967, dit jaar vijftig jaar geleden. De oorspronkelijke solidariteit die er toen in Nederland was, is in de publieke opinie steeds meer gekanteld naar kritiek en...

02-11-2017 00:00

Van Judea en Samaria naar West-Bank

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin Weyl (oud-directeur Israëlmuseum) en Uri Kupferschmidt (universitair docent Midden-Oostenstudies), spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te v...

25-10-2017 23:40

De geboorte van een staat

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die als taboe gelden, zijn in het geval van Israël veelal geoorloofd. Hierbij komt dat de in...

25-06-2017 23:20

Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Moreel ijkpunt Israël (3/3)

Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Deze documentaire serie gaat over de worsteling van de publieke opinie met de Joodse staat. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en hefti...

18-06-2017 23:20

Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - Van Judea en Samaria naar West-Bank (2/3)

Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess, Martin Weyl en Uri Kupferschmidt, spreken zich tegen Marcel Prins uit over hun redenen om hun geboorteland te verruilen voor Israël. Oud-Nederlanders, onder wie Ankie Rechess (journaliste), Martin ...

11-06-2017 23:15

De geboorte van een staat (1/3)

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël - De geboorte van een staat (1/3)

Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Er is geen land dat zulke uitgesproken meningen en heftige emoties oproept als Israël. Vergelijkbare standpunten over andere politieke brandhaarden die a...

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël bij Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël. Heb je een uitzending van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël gemist

Uitzending gemist van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël? Hier kun je alle uitzendingen van Daarom ben ik hier: Een Joodse filmmaker en de kwestie Israël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 09-11-2017 om 00:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!