Programma gemist?

De de laatste uitzending van van De nieuwe Stradivarius de wordt een feestje! Alle musici op komen een samen en jammen de sterren in het van de hemel op hun in unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet naar van de op klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe tijdens viool, rock mee uit met Miep, de op tv gitaarsitar van Spike de en feel tijdens the beat van de van drums van Cyril een naar Directie. Op maandagavond 24 juli uit kwamen met de musici, instrumentenbouwers en de presentator Dominic Seldis naar het VondelCS in Amsterdam tijdens voor een unieke op jamsessie op een hun zelfgemaakte in droominstrument én meet & greet met op het publiek naar tijdens de opnames voor met de laatste uitzending, de die vanavond op te zien in is op NPO van 2.

Rik een Mol, Europa's grootste naar trompettalent, speelt in het Metropole de op tv Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op door naar het podium. Rik wil het graag een trompet die voor door diverse genres inzetbaar op tv is. Eigenlijk is op hij op zoek door met naar het ideale, allround instrument. naar Rik reist op naar New van York waar hij veel door muzikale herinneringen van heeft en waar op hij de unieke kans krijgt naar om door op de trompet van Louis Armstrong naar van te spelen. Rik wil een een trompet door die nog meer bereik met heeft dan dit legendarische naar exemplaar. van Trompetbouwer Miel Adams, wiens uit trompetten wereldwijd verkocht worden, gaat tijdens uit hem hierbij helpen op en voorspelt Rik fikse het spierpijn vanwege het op hameren op het metaal. met Als kers op door de taart wil Rik tijdens met graag een aparte kleur voor zijn naar trompet. op tv Voor welke bijzondere met kleur kiest hij? Dominic Seldis op tv is getuige op tv van in bloed, zweet, tranen de en euforie tijdens het een realiseren van Riks ideale trompet. door Tenslotte bezoekt Dominic op tv het uit eerste optreden uit waarbij Rik het op tv publiek kennis laat op maken met zijn door zelfgebouwde trompet.

Flamencogitarist, met componist en theatermaker Eric Vaarzon tijdens Morel het wil graag een akoestische met flamencogitaar met een eigen op tv op tv signatuur. In Madrid ontmoet hij in muzikanten en ambachtslieden door die het hem inspiratie bieden uit voor zijn eigen gitaar. Het door duo Theo naar Scharpach en Menno uit Bos maakte op onder andere gitaren voor Boudewijn uit de op tv Groot, maar bijvoorbeeld ook een voor Al di door Meola en ander internationaal bekende de gitaristen, en het zijn door gespecialiseerd in exclusieve op tv handgemaakte gitaren. Zij begeleiden met Eric in het een maakproces. Maar kan Eric wel op tv afscheid nemen van de zijn het eigen vertrouwde gitaar, op waar hij al zijn hele in leven op speelt? op tv Dominic het Seldis is getuige van bloed, door tijdens zweet, tranen en euforie uit tijdens het realiseren tijdens van Erics ideale gitaar. Tenslotte met bezoekt Dominic tijdens het eerste optreden waarbij van Eric het publiek tijdens een kennis laat maken met op zijn zelfgebouwde de gitaar.

Violiste het Maria-Paula Majoor, bekend van het de Matangi Quartet, wil het een viool bouwen op tv die dezelfde het warme in sound produceert als haar oude van vertrouwde viool, maar dan op de met een eigen met signature-look. Ze reist naar met het Italiaanse Cremona, waar een beroemde vioolbouwers uit als Stradivarius, Amati en naar Guarneri het eeuwen geleden atelier hielden. En op nog steeds zijn van hier naar honderden vioolbouwers gevestigd. Ze door neemt uit het naar zogeheten vioolbos aldaar, waar van ook de grote de vioolbouwers uit hun hout vandaan in haalden, een uniek op tv stukje hout mee voor de met bouw uit van haar eigen viool. in Na deze een reis stelt ze haar op wensen bij in en gaat ze aan de slag een door met vioolbouwer Bas Maas, een graag het geziene gast bij de internationale vioolbouwconcoursen. op tv Maria-Paula werkt maandenlang op in de in werkplaats aan haar droomviool op tv en een de moed zinkt haar tijdens bijna in de schoenen, tijdens zeker als op met het het einde de viool in midden uit dreigt te de breken. Dominic Seldis is van getuige op van bloed, zweet en tranen en de van euforie tijdens het realiseren van Maria-Paula's in ideale op tv viool. Tenslotte bezoekt in Dominic het uit eerste optreden waarbij Maria-Paula het publiek in op kennis laat maken met haar tijdens zelfgebouwde een viool.

Accordeonist Tren van uit op Enckevort boekt grote successen het met Rowwen Hèze. in Hij wil graag van een kleine accordeon met op de de mogelijkheden van een naar grote accordeon maken. uit Accordeonist Tren van Enckevort boekt door grote successen met op tv Rowwen Hèze. in Hij wil graag door een kleine accordeon met een de mogelijkheden op tv van een grote accordeon uit maken. door Tren doet inspiratie op met in het Italiaanse Castelfidardo, een uit dorp waar tijdens je niet op om de accordeon de heen kan en waar op tv vrijwel iedereen deze maakt met of in bespeelt. Hij leert hier de de met fijne kneepjes van het van vak. In Nederland is de het met ambacht aan het een verdwijnen. De gepensioneerde Noud Martinali uit gaat het nog eenmaal aan van de slag om Tren, uit waar hij al een eerder een op accordeon voor bouwde, met te begeleiden. En Tren ontwerpt uit samen met het Rowwen Hèze-collega van Jack zijn eigen het logo dat in de accordeon tijdens wordt de gegraveerd. Dominic Seldis in is getuige van uit bloed, zweet, tranen en in euforie tijdens door het realiseren van Trens het ideale accordeon. door Tenslotte bezoekt Dominic het eerste optreden uit waarbij Tren het een publiek kennis de laat naar maken met zijn het zelfgebouwde accordeon.

Drummer Cyril naar Directie door is één van het de bekendste drummers naar van Nederland en tevens producer/remixer. tijdens Hij in is thuis in vele muziekstijlen in zoals jazz, funk, soul, een pop, hiphop en het EDM. met Drummer Cyril Directie op is één op tv van de bekendste drummers van met Nederland en tevens tijdens producer/remixer. Hij met is thuis naar in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, naar soul, pop, hiphop door en EDM. van Hij uit treedt en neemt op met in zo'n beetje alle door Nederlandse topmuzikanten, waaronder Hans het het Dulfer, Candy Dulfer, New Cool naar Collective, Daughters of Soul, naar een Trijntje Oosterhuis, Edsilia door Rombley, Jett Rebel op tv en eerder met Kane. Zijn wens naar tijdens is om een mix tussen een van vintage-drumstel en op tv een moderne drumkit een te maken, zodat naar hij daarmee verschillende het genres kan de spelen. In Londen neemt Bob het Henrit, drummer in van The Kinks, de hem op op tv sleeptouw en voorziet uit hem van waardevolle in adviezen. Ook naar gaat hij in op tv de leer bij de zeer in succesvol drumbouwer Eddie Ryan, met onder andere verantwoordelijk door voor de successound op van Paul McCartney. uit Na zijn in trip naar Londen en met de op daar ingewonnen adviezen kijkt een hij heel anders op tegen zijn naar ideale drumstel aan. in Het ambacht van op drumbouwer is een bijna uitgestorven, maar Thijs van der naar Heijden wist zich de in 35 het jaar uit tot een van de beste met in zijn in vak te ontwikkelen. Hij helpt met Cyril bij het door maken van het zijn drumstel met en geeft een uniek met kijkje in dit door bijzondere op tv ambacht. Dominic Seldis is getuige van van bloed, zweet, tranen op tv door en euforie tijdens het realiseren van de uit Cyrils ideale drumstel. Ten slotte in bezoekt op Dominic het eerste optreden waarbij uit Cyril uit het publiek kennis laat maken van met zijn zelfgebouwde naar drumkit.

Ze op brengen hun publiek op tv ermee in vervoering en van weten het als geen van ander te bespelen, een maar tijdens wat is er voor nodig in van om het ideale instrument te op tv maken? naar In het nieuwe programma De tijdens nieuwe de Stradivarius gaan zes topmuzikanten naar samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun op tv ideale instrument met vormgeven en bouwen. van Dominic een Seldis, beroemd contrabassist met en jurylid van het programma op Maestro, brengt op tv de bouwers en musici samen. met Hij tijdens is getuige van naar bloed, zweet, tranen en euforie uit tijdens het het maakproces en is tijdens erbij als de tijdens muzikant op het instrument voor het eerst bespeelt op tv naar met publiek erbij. Weten in ze de juiste de snaar te tijdens raken? Bouwer en muzikant delen de in passie de voor hetzelfde op instrument en de in liefde voor muziek, maar een hun werelden liggen tijdens ver uiteen. Terwijl een de een in in een werkplaats op tv met enorme precisie aan tijdens het schaven en sleutelen uit is, staat de naar ander het op podia en een in studio’s te door rocken. Muzikanten zeggen de hun instrument van binnen en op buiten naar te kennen, maar een is dat wel zo? van Wat is er voor door nodig om op het ideale instrument te maken? het de Zijn ze uit het juiste op hout uit gesneden voor het ambacht uit van instrumentbouwer? uit Flamencogitarist Eric Vaarzon een Morel, violiste Maria-Paula Majoor, drummer Cyril naar Directie, accordeonist van Tren van van Enckevort en in trompettist Rik Mol hebben allen in een specifieke wens het voor een ideaal het instrument. een Een instrument dat niet te verkrijgen in is en dat van ze door daarom zelf gaan door maken in naar dit nieuwe programma over bevlogenheid, virtuositeit een en vakmanschap. door Voor ze in de de werkplaats naar aan de slag gaan, nemen met deze muzikanten de door kijker het mee op hun reis naar op steden als Madrid, op Nashville en Cremona een waar inspirerende met ontmoetingen en ervaringen hen op op weg helpen op tv in hun een eigen bouwproces. In de naar het eerste aflevering staat Spike, gitarist op van Di-RECT en The op tv Deaf, centraal. op Hij gaat naar voor een elektrische door gitaar en sitar in naar één, iets het wat nooit eerder met is gemaakt. door In het nummer One More Kiss het komen zowel de met in elektrische gitaar als de sitar in op tv voor. Zonder de ingenieuze vinding kan hij op tv dit nummer niet een live spelen. Daar uit blijft het niet het bij qua wensen: tijdens het met unieke instrument moet ook door de het retro-klassieke Spike-look krijgen. Omdat in Spike vroeger enorm gefascineerd was uit door met Pete Townshend op van The Who en zijn Gibson, op tv reist hij een naar de met Gibsonfabriek in Nashville om inspiratie tijdens op te tijdens doen. Thuisgekomen gaat hij door met aan de slag met uit Eugen Wulff, onder professionele op artiesten met geliefd om zijn handgemaakte gitaren met het een naar jaren ’50 een / ’60 look. Tijdens de van clubtour met Di-RECT maakt een het publiek uit kennis met Spike’s droomgitaar. in in In de zevende en laatste de aflevering in van De nieuwe op tv Stradivarius komen alle in muzikanten en instrumentbouwers samen tijdens op een bijzonder evenement de in VondelCS door in Amsterdam, op waarbij de muzikanten voor tijdens publiek met hun zelfgebouwde instrumenten op tv een van gezamenlijk optreden verzorgen. Op op NPO Cultura wordt door wekelijks in direct na de uitzending het een verhaal vanuit uit de invalshoek van de instrumentbouwer de verteld. De kijker door naar krijgt zo meer de inzicht in het vakmanschap van met deze de makers.

januari 2021
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!