Programma gemist?

De laatste uitzending tijdens van De op tv nieuwe Stradivarius wordt een de feestje! Alle musici door in komen samen en jammen de in sterren van op tv de hemel met op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van uit de klanken een van Maria-Paula Majoors met gloednieuwe het viool, rock mee een met Miep, de gitaarsitar van Spike met en feel the de beat op tv van de drums uit van Cyril Directie. Op door maandagavond 24 juli tijdens kwamen door de musici, instrumentenbouwers en presentator met Dominic Seldis naar uit VondelCS in het Amsterdam voor een unieke door jamsessie met op hun zelfgemaakte droominstrument de én meet & greet op tv met het publiek van tijdens de de opnames voor de laatste uitzending, naar die vanavond een te zien op is op NPO naar 2.

Rik door Mol, Europa's grootste trompettalent, uit speelt in in het Metropole de Orkest en begeleidt toonaangevende de artiesten op het op podium. Rik wil graag op een trompet die tijdens voor diverse genres op tv inzetbaar is. een Eigenlijk is hij op zoek op naar het door ideale, allround instrument. een Rik reist uit naar New York waar hij naar veel muzikale herinneringen uit heeft in en waar hij de van unieke van kans krijgt om op de trompet van van Louis met Armstrong te spelen. Rik een wil een een trompet het die nog meer bereik de heeft dan dit de legendarische exemplaar. het Trompetbouwer Miel Adams, tijdens wiens trompetten wereldwijd tijdens verkocht worden, gaat hem hierbij uit helpen en op voorspelt Rik fikse van spierpijn vanwege een het hameren op het op metaal. Als kers de op de uit taart wil Rik op tv graag een aparte kleur voor zijn in trompet. Voor op welke bijzondere het kleur kiest hij? Dominic de Seldis is getuige van op tv bloed, in zweet, tranen van en euforie tijdens het het realiseren van Riks ideale trompet. tijdens Tenslotte bezoekt een Dominic het eerste optreden op waarbij op tv Rik het publiek kennis laat met naar maken met zijn zelfgebouwde naar trompet.

Flamencogitarist, het componist en theatermaker Eric Vaarzon het Morel wil graag in een akoestische flamencogitaar in met op een eigen signatuur. In Madrid tijdens ontmoet een hij muzikanten door en ambachtslieden die hem met inspiratie bieden voor zijn eigen op in gitaar. Het duo Theo Scharpach en op tv Menno de Bos maakte uit onder andere gitaren voor Boudewijn uit de Groot, maar met bijvoorbeeld ook door voor Al de di Meola en ander internationaal bekende het gitaristen, en zijn van de gespecialiseerd in exclusieve handgemaakte het gitaren. Zij begeleiden in Eric in het maakproces. een Maar kan Eric tijdens wel de afscheid nemen van zijn eigen vertrouwde tijdens gitaar, waar uit hij al op zijn hele leven op met speelt? Dominic Seldis is van op tv getuige van bloed, zweet, tranen en met euforie tijdens op tv het realiseren van uit Erics ideale de gitaar. Tenslotte door bezoekt Dominic het eerste optreden waarbij op Eric het publiek in kennis laat maken op met zijn zelfgebouwde uit naar gitaar.

Violiste Maria-Paula met Majoor, bekend naar van het de Matangi Quartet, wil een viool bouwen op tv die dezelfde warme in sound produceert op als haar oude naar vertrouwde viool, maar dan de met met een eigen signature-look. een Ze reist naar het Italiaanse uit Cremona, waar beroemde op tv vioolbouwers als in Stradivarius, Amati en Guarneri van eeuwen geleden atelier uit hielden. En nog op tv steeds zijn tijdens hier honderden vioolbouwers van gevestigd. Ze de neemt uit het zogeheten vioolbos het naar aldaar, waar ook de grote de vioolbouwers tijdens hun hout vandaan uit haalden, een uniek stukje de hout mee uit voor de bouw in van haar eigen viool. Na door deze reis stelt ze uit op tv haar wensen bij en een gaat ze aan de slag een met vioolbouwer op tv Bas Maas, een graag naar geziene gast door bij internationale vioolbouwconcoursen. Maria-Paula het werkt op maandenlang in naar de werkplaats aan haar droomviool en op de moed de zinkt naar haar bijna in de de schoenen, zeker als op van het einde in de viool op in midden dreigt te naar breken. Dominic Seldis is de getuige van bloed, zweet met de en tranen en euforie tijdens van het realiseren van Maria-Paula's op ideale viool. door Tenslotte bezoekt Dominic het van eerste optreden waarbij in Maria-Paula het een publiek kennis een laat maken met haar zelfgebouwde naar naar viool.

Accordeonist tijdens Tren van uit Enckevort boekt grote op successen met Rowwen Hèze. Hij wil met graag een met kleine accordeon met in de mogelijkheden van uit een grote accordeon maken. het Accordeonist Tren van tijdens Enckevort op tv boekt grote successen op met Rowwen Hèze. het Hij wil naar graag een kleine accordeon met het de mogelijkheden in van een grote accordeon maken. door Tren doet een inspiratie het op in het op tv Italiaanse Castelfidardo, een dorp waar je naar niet om de in het accordeon heen kan en waar vrijwel een iedereen deze van maakt naar of bespeelt. Hij leert uit hier de fijne kneepjes het van het vak. uit In Nederland is op tv het naar ambacht aan het door verdwijnen. De gepensioneerde Noud Martinali het gaat tijdens nog eenmaal aan de slag op om de Tren, waar hij al naar eerder een een accordeon voor bouwde, te begeleiden. En een Tren ontwerpt een samen met Rowwen Hèze-collega van Jack zijn het eigen logo dat in uit de de accordeon wordt gegraveerd. Dominic Seldis op is naar getuige van tijdens bloed, zweet, tranen en euforie het tijdens het realiseren van in Trens ideale accordeon. uit Tenslotte uit bezoekt Dominic het eerste optreden in waarbij de Tren het publiek de kennis laat maken met het zijn uit zelfgebouwde accordeon.

Drummer Cyril op Directie is in één van een de bekendste drummers van tijdens Nederland en tevens producer/remixer. Hij van op tv is thuis in naar vele muziekstijlen zoals in jazz, funk, soul, pop, hiphop op tv en EDM. Drummer de Cyril Directie is één op van de bekendste met op drummers van Nederland en met tevens producer/remixer. Hij is tijdens thuis in vele muziekstijlen de zoals jazz, funk, op soul, pop, hiphop naar met en EDM. Hij treedt en in neemt op met zo'n op tv in beetje alle Nederlandse topmuzikanten, waaronder Hans een in Dulfer, Candy Dulfer, New Cool de Collective, Daughters of Soul, uit Trijntje Oosterhuis, Edsilia de Rombley, de Jett Rebel op en eerder met Kane. Zijn tijdens wens is om het een mix de tussen een vintage-drumstel op tv en een moderne drumkit te op tv maken, zodat naar hij daarmee op verschillende genres kan spelen. door In tijdens Londen neemt Bob Henrit, drummer naar van The Kinks, hem het op sleeptouw het en voorziet op hem van van waardevolle adviezen. Ook met gaat hij in de leer naar bij de zeer succesvol een drumbouwer Eddie in Ryan, onder andere van verantwoordelijk voor tijdens de successound van tijdens Paul McCartney. door Na zijn trip naar naar Londen en op tv de daar ingewonnen adviezen kijkt de hij met heel anders tegen zijn ideale drumstel het aan. Het ambacht op van drumbouwer uit is bijna uitgestorven, maar op Thijs van der het op Heijden wist zich in tijdens 35 jaar tot een op van de beste in op tv zijn vak door te ontwikkelen. de Hij helpt Cyril bij op tv het een maken van zijn drumstel met en geeft een uniek door kijkje in dit op bijzondere ambacht. Dominic de Seldis is getuige van door bloed, zweet, tranen op tv en in euforie tijdens het van realiseren van een Cyrils ideale drumstel. op tv Ten slotte bezoekt Dominic het in eerste in optreden waarbij Cyril uit het publiek kennis uit laat maken met zijn zelfgebouwde uit drumkit.

Ze brengen hun van naar publiek ermee in van vervoering en weten het de als geen door ander te bespelen, uit maar wat is er voor nodig een om het ideale het instrument te op tv maken? In het het nieuwe programma op tv De nieuwe door Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen de met op gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale naar instrument vormgeven en bouwen. op tv Dominic Seldis, uit beroemd contrabassist en jurylid op tv van het programma Maestro, op tv brengt de bouwers op tv en musici samen. de uit Hij is getuige door van bloed, zweet, tranen en euforie op tijdens het maakproces door en met is erbij als de met muzikant door het instrument voor het eerst bespeelt naar met publiek erbij. op Weten door ze de juiste snaar te het raken? Bouwer uit en muzikant op tv delen de passie voor naar hetzelfde instrument en de door liefde voor van muziek, maar hun werelden uit liggen ver in uiteen. op Terwijl de een in op een werkplaats van met enorme precisie van aan het schaven en sleutelen een is, staat het de ander op podia en tijdens in studio’s naar te rocken. Muzikanten zeggen een hun instrument van op tv op binnen en buiten te door kennen, maar is dat uit wel de zo? Wat is er uit voor nodig om het ideale met met instrument te maken? Zijn in ze uit het van juiste hout het gesneden voor het ambacht van instrumentbouwer? op Flamencogitarist in Eric Vaarzon Morel, violiste in Maria-Paula Majoor, uit drummer Cyril Directie, accordeonist Tren een door van Enckevort en trompettist naar Rik Mol hebben allen in een specifieke wens voor een met een ideaal instrument. Een instrument dat met niet te verkrijgen van uit is en dat ze daarom uit zelf tijdens gaan maken in dit nieuwe op programma over bevlogenheid, een virtuositeit en het vakmanschap. Voor in ze in de werkplaats aan met de slag gaan, nemen tijdens de deze muzikanten de kijker op mee op met hun reis naar steden naar als Madrid, Nashville en Cremona tijdens waar uit inspirerende ontmoetingen en het ervaringen hen op weg helpen door in hun in eigen naar bouwproces. In de eerste aflevering van staat Spike, gitarist van door Di-RECT en The door Deaf, centraal. Hij naar gaat voor een op tv op elektrische gitaar en sitar in van één, iets wat nooit in naar eerder is gemaakt. In het uit nummer in One More Kiss komen zowel van de elektrische gitaar van als de het sitar in met voor. Zonder ingenieuze een vinding kan hij dit nummer met niet live in spelen. Daar blijft het niet tijdens op bij qua wensen: het unieke een instrument moet ook naar de het retro-klassieke Spike-look krijgen. Omdat Spike vroeger op enorm tijdens gefascineerd was door Pete Townshend de naar van The Who en zijn Gibson, naar reist hij een naar de Gibsonfabriek in naar Nashville om uit inspiratie op op te doen. Thuisgekomen gaat uit hij aan de slag door met Eugen Wulff, de in onder professionele artiesten in geliefd om zijn handgemaakte gitaren met het een jaren ’50 van / ’60 look. tijdens Tijdens de naar clubtour met Di-RECT maakt naar het op tv publiek kennis uit met Spike’s droomgitaar. In de in zevende en het laatste aflevering van De in nieuwe Stradivarius komen alle door muzikanten en instrumentbouwers in de samen tijdens een bijzonder evenement een in VondelCS in naar Amsterdam, waarbij de met muzikanten voor publiek met met hun zelfgebouwde op instrumenten een naar gezamenlijk optreden de verzorgen. Op NPO tijdens Cultura wordt wekelijks direct na de het uitzending het verhaal in vanuit op tv de invalshoek van tijdens de instrumentbouwer verteld. De van kijker door krijgt zo meer inzicht in op het door vakmanschap van deze uit makers.

mei 2021
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!