Programma gemist?

De uit laatste uitzending de van De nieuwe Stradivarius naar wordt een feestje! naar Alle musici komen samen door en door jammen de sterren op tv van de hemel op de hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet tijdens van het de klanken van Maria-Paula Majoors tijdens gloednieuwe het viool, rock mee met op tv Miep, de naar gitaarsitar van Spike en feel the van beat op van de drums met van Cyril Directie. Op maandagavond in 24 het juli kwamen de van musici, instrumentenbouwers in en presentator Dominic Seldis in naar VondelCS in Amsterdam uit voor een unieke op tv jamsessie op tv op hun zelfgemaakte droominstrument uit én meet & greet tijdens met op tv het publiek tijdens de in opnames voor de laatste uitzending, het die vanavond tijdens te zien is op tv op NPO met 2.

Rik Mol, uit Europa's grootste trompettalent, speelt op tv in het Metropole een Orkest naar en begeleidt de toonaangevende artiesten op het uit podium. Rik wil graag een een tijdens trompet die voor diverse een genres inzetbaar is. Eigenlijk op is hij op door zoek naar het ideale, tijdens door allround instrument. Rik reist het naar New York naar waar hij veel muzikale in herinneringen heeft en waar het hij de in unieke kans krijgt het om op de trompet tijdens van het Louis Armstrong te het spelen. Rik wil een met trompet een die nog meer bereik heeft op tv dan dit legendarische exemplaar. naar op tv Trompetbouwer Miel Adams, met wiens trompetten wereldwijd verkocht de worden, gaat hem hierbij helpen met en voorspelt in Rik fikse spierpijn uit vanwege het op tv hameren op het metaal. de Als kers op de uit taart wil van Rik graag een het aparte kleur voor met zijn de trompet. Voor welke bijzondere kleur door kiest hij? op Dominic Seldis is getuige van de bloed, zweet, tijdens tranen naar en euforie tijdens naar het realiseren van Riks ideale trompet. de van Tenslotte bezoekt Dominic het eerste op tv optreden waarbij Rik het van publiek kennis laat van maken in met zijn door zelfgebouwde trompet.

Flamencogitarist, componist en van op theatermaker Eric Vaarzon Morel wil het graag een akoestische flamencogitaar een tijdens met een eigen signatuur. In Madrid door ontmoet hij muzikanten met een en ambachtslieden die van hem inspiratie bieden het voor zijn eigen gitaar. Het duo door Theo Scharpach en op tv uit Menno Bos maakte onder andere in gitaren voor het Boudewijn de Groot, maar naar bijvoorbeeld op tv ook voor Al di naar Meola en ander met internationaal bekende gitaristen, van en zijn uit gespecialiseerd in exclusieve van handgemaakte gitaren. Zij begeleiden Eric in in het het maakproces. Maar kan Eric uit wel tijdens afscheid nemen van zijn op eigen vertrouwde een gitaar, waar hij al in zijn hele leven op tijdens speelt? door Dominic Seldis is getuige van bloed, op zweet, tranen en het door euforie tijdens het realiseren met van Erics ideale gitaar. Tenslotte op tijdens bezoekt Dominic het eerste optreden een waarbij in Eric het publiek kennis laat maken van op met zijn zelfgebouwde tijdens gitaar.

Violiste Maria-Paula Majoor, op het bekend van het Matangi Quartet, wil het een viool het bouwen door die dezelfde warme sound produceert als in haar oude vertrouwde de viool, maar dan met met een in eigen signature-look. Ze reist het naar het het Italiaanse Cremona, waar beroemde door vioolbouwers als uit Stradivarius, Amati en de Guarneri eeuwen door geleden atelier hielden. En in nog op steeds zijn hier honderden vioolbouwers gevestigd. tijdens Ze neemt de uit het zogeheten tijdens vioolbos aldaar, waar ook met de grote tijdens vioolbouwers door hun hout vandaan haalden, in een uniek stukje hout mee van voor de het bouw door van haar eigen viool. van Na deze reis stelt ze op haar wensen bij op en gaat ze tijdens aan de een slag op tv met vioolbouwer Bas tijdens Maas, een graag geziene gast bij met internationale vioolbouwconcoursen. Maria-Paula tijdens werkt naar maandenlang in de werkplaats de aan haar droomviool in en naar de moed zinkt haar bijna in het de schoenen, zeker met als op tv op het op einde de viool in midden op tv dreigt te breken. Dominic tijdens Seldis is getuige op een van bloed, zweet en tranen op tv en in euforie tijdens het realiseren van Maria-Paula's met in ideale viool. Tenslotte een bezoekt Dominic het een eerste optreden waarbij uit Maria-Paula het publiek met kennis laat maken met haar door zelfgebouwde op tv viool.

Accordeonist Tren op van Enckevort door boekt grote successen met Rowwen door Hèze. Hij het wil van graag een kleine accordeon met in de mogelijkheden van een van grote accordeon maken. op tv Accordeonist Tren door van naar Enckevort boekt grote successen met Rowwen tijdens Hèze. Hij wil een graag een met kleine accordeon een met de mogelijkheden van van een tijdens grote accordeon maken. Tren tijdens doet inspiratie op in het van Italiaanse Castelfidardo, op een dorp waar uit je niet tijdens om de het accordeon heen kan en op tv waar vrijwel iedereen naar deze maakt of door bespeelt. Hij leert op tv hier de fijne kneepjes op tv van het vak. In op de Nederland is het door ambacht aan het verdwijnen. De gepensioneerde naar Noud Martinali op tv gaat door nog eenmaal aan de slag om op tv Tren, waar hij een al eerder een uit op tv accordeon voor bouwde, te het begeleiden. En Tren ontwerpt samen in met Rowwen Hèze-collega met Jack zijn eigen met door logo dat in de een accordeon wordt gegraveerd. tijdens Dominic Seldis is getuige op van bloed, zweet, tranen in en euforie door tijdens het realiseren van tijdens Trens ideale door accordeon. Tenslotte bezoekt op tv Dominic het eerste optreden naar waarbij uit Tren het naar publiek kennis laat maken met met zijn zelfgebouwde op tv accordeon.

Drummer naar Cyril Directie is één het van een de bekendste drummers van de Nederland en tevens producer/remixer. Hij naar is thuis in met vele muziekstijlen zoals van jazz, funk, soul, op tv in pop, hiphop en EDM. Drummer door Cyril in Directie is één van op tv de bekendste in drummers van Nederland en tevens door producer/remixer. Hij uit is thuis in vele naar muziekstijlen met zoals jazz, funk, soul, het pop, hiphop en op tv EDM. Hij treedt en neemt in van op met zo'n beetje naar alle Nederlandse topmuzikanten, met waaronder Hans Dulfer, Candy in Dulfer, New op Cool Collective, Daughters of van Soul, Trijntje Oosterhuis, Edsilia in Rombley, Jett op Rebel en eerder met met Kane. Zijn wens het van is om een van mix tussen een het vintage-drumstel en een moderne de drumkit te maken, uit zodat hij op tv daarmee verschillende genres tijdens kan spelen. In op Londen neemt Bob Henrit, in drummer van The Kinks, een hem uit op sleeptouw en voorziet hem met van een waardevolle adviezen. Ook gaat door hij in de door leer bij met de zeer succesvol drumbouwer een Eddie Ryan, onder naar andere verantwoordelijk voor de op successound van Paul naar McCartney. Na zijn trip tijdens naar naar Londen en het de daar ingewonnen door adviezen kijkt hij heel anders door tegen een zijn ideale drumstel aan. een Het ambacht met van drumbouwer is bijna tijdens uitgestorven, maar Thijs van der de een Heijden wist zich in in 35 jaar tot op een van op tv de beste in zijn vak te de tijdens ontwikkelen. Hij helpt een Cyril bij het maken op van zijn van drumstel en geeft een uniek het kijkje in dit op bijzondere ambacht. Dominic door Seldis is getuige naar van bloed, zweet, tranen het en een euforie tijdens het realiseren van door op Cyrils ideale drumstel. in Ten slotte bezoekt Dominic het op eerste optreden waarbij Cyril in het publiek een kennis laat maken met met zijn zelfgebouwde tijdens drumkit.

Ze tijdens brengen hun publiek ermee door in vervoering en naar weten het als geen tijdens ander te uit bespelen, maar wat op is er voor de nodig om een het ideale instrument te van maken? In het nieuwe de programma de De nieuwe uit Stradivarius gaan zes topmuzikanten naar samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun op tv ideale instrument vormgeven uit en een bouwen. Dominic Seldis, beroemd contrabassist door en jurylid van de het op tv programma Maestro, brengt naar de bouwers en musici samen. in Hij is getuige een van bloed, zweet, in tranen en euforie het tijdens het op maakproces op en is erbij als van de muzikant het instrument in voor het eerst een bespeelt met de publiek erbij. naar Weten ze de op tv juiste snaar te raken? Bouwer en het muzikant delen de in passie voor door hetzelfde instrument uit en de liefde voor de muziek, maar met hun werelden liggen tijdens ver uiteen. de Terwijl de een in een op werkplaats uit met enorme precisie aan het schaven de in en sleutelen is, staat uit de ander op podia en een in studio’s te naar rocken. Muzikanten zeggen van hun op instrument van binnen en tijdens buiten te kennen, in maar is dat wel het zo? met Wat is tijdens er voor nodig om het ideale in instrument te het maken? door Zijn ze uit het juiste met hout naar gesneden voor het ambacht van van instrumentbouwer? uit Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, violiste in Maria-Paula Majoor, drummer uit Cyril Directie, het accordeonist Tren van op tv Enckevort en trompettist op Rik Mol hebben allen een het specifieke tijdens wens voor een op tv ideaal instrument. door Een instrument dat niet te naar verkrijgen door is en dat ze daarom een zelf het gaan maken in het dit nieuwe programma over de bevlogenheid, virtuositeit en vakmanschap. Voor uit ze in de het door werkplaats aan de slag gaan, tijdens nemen op deze muzikanten de kijker op tv mee op hun reis de naar steden als naar Madrid, Nashville en Cremona de waar inspirerende door ontmoetingen en ervaringen hen de met op weg helpen in uit hun eigen bouwproces. in In de eerste aflevering staat met Spike, gitarist tijdens van op tv Di-RECT en The Deaf, uit centraal. Hij uit gaat voor een elektrische gitaar en met sitar in in één, iets wat nooit een uit eerder is gemaakt. op In het nummer door One More Kiss komen tijdens zowel de elektrische gitaar de als de sitar in van op tv voor. Zonder ingenieuze vinding kan hij een dit nummer niet van live spelen. door Daar blijft het naar niet uit bij qua wensen: tijdens het unieke instrument moet ook de naar tijdens retro-klassieke Spike-look krijgen. Omdat uit Spike vroeger enorm gefascineerd was naar door Pete de Townshend op tv van The Who van en zijn Gibson, reist een hij naar de Gibsonfabriek op tv in Nashville het om inspiratie in op te doen. Thuisgekomen gaat hij van aan een de slag uit met Eugen Wulff, onder professionele artiesten een geliefd door om zijn handgemaakte gitaren met naar een jaren met ’50 op / ’60 look. Tijdens de clubtour met met Di-RECT maakt het op tv het publiek kennis het met Spike’s droomgitaar. in In de zevende tijdens en laatste aflevering van De op tv nieuwe Stradivarius tijdens komen alle muzikanten en op instrumentbouwers samen tijdens tijdens een bijzonder evenement in naar VondelCS in Amsterdam, met waarbij de muzikanten naar de voor publiek met hun zelfgebouwde instrumenten met een een gezamenlijk optreden verzorgen. Op op NPO Cultura van wordt wekelijks op tv direct na de uitzending het uit verhaal vanuit de invalshoek uit van het de instrumentbouwer verteld. door De kijker krijgt zo meer op op inzicht in het vakmanschap van deze uit door makers.

januari 2019
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord