Programma gemist?

De op tv laatste uitzending van op tv De nieuwe Stradivarius wordt een een feestje! Alle op musici komen tijdens samen en op tv jammen de sterren van de hemel door op hun unieke een zelfgebouwde instrumenten. Geniet tijdens van de klanken van uit Maria-Paula door Majoors gloednieuwe viool, rock het mee met het Miep, de gitaarsitar van Spike op en feel een the beat door van de drums van Cyril het Directie. de Op maandagavond 24 juli kwamen tijdens de musici, instrumentenbouwers op en presentator Dominic een met Seldis naar VondelCS uit in Amsterdam voor op een unieke jamsessie op tv op hun zelfgemaakte droominstrument én meet van uit & greet met het publiek van tijdens de opnames op voor de laatste uitzending, een in die vanavond te zien de is op NPO naar 2.

Rik Mol, naar Europa's grootste trompettalent, een speelt in het van Metropole Orkest en het begeleidt toonaangevende op tv artiesten op het podium. Rik naar uit wil graag een door trompet die voor van diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk op tv is hij op zoek de in naar het ideale, naar allround instrument. Rik reist naar op tv New op tv York waar hij veel muzikale door herinneringen heeft en de waar hij de unieke tijdens kans krijgt om in op de de trompet de van Louis Armstrong naar te spelen. Rik wil een op trompet op tv die nog meer bereik op heeft dan dit een legendarische exemplaar. Trompetbouwer Miel door Adams, wiens trompetten het wereldwijd verkocht worden, gaat in uit hem hierbij helpen en voorspelt Rik met de fikse spierpijn vanwege het met hameren op het metaal. Als in kers op op de taart op tv wil Rik in graag een aparte kleur van voor zijn trompet. Voor op tv welke bijzondere kleur de kiest hij? Dominic Seldis tijdens is de getuige van bloed, uit zweet, tranen en op euforie tijdens het realiseren naar van Riks ideale trompet. met Tenslotte op bezoekt Dominic het eerste optreden met tijdens waarbij Rik het publiek kennis laat op tv maken met met zijn zelfgebouwde door trompet.

Flamencogitarist, door componist en theatermaker Eric in Vaarzon Morel wil graag een een akoestische flamencogitaar naar in met een eigen signatuur. In tijdens Madrid ontmoet hij een muzikanten en ambachtslieden een die hem inspiratie met bieden voor zijn eigen naar gitaar. Het het duo Theo Scharpach van en tijdens Menno Bos maakte onder andere gitaren op voor Boudewijn tijdens de Groot, maar bijvoorbeeld door ook voor door Al di naar Meola en ander internationaal tijdens bekende op gitaristen, en zijn gespecialiseerd met in exclusieve handgemaakte in gitaren. Zij door begeleiden Eric in het uit maakproces. Maar kan Eric met wel afscheid in nemen van zijn eigen vertrouwde tijdens gitaar, waar hij in al zijn hele op leven op door speelt? Dominic Seldis het is getuige van met bloed, zweet, naar tranen en euforie van tijdens het realiseren van tijdens Erics ideale in gitaar. Tenslotte tijdens bezoekt Dominic het eerste optreden in waarbij Eric het een publiek kennis uit laat maken met op tv zijn zelfgebouwde in gitaar.

Violiste een Maria-Paula Majoor, bekend van het uit op tv Matangi Quartet, wil een viool op tv bouwen die dezelfde met warme met sound produceert als op tv haar oude vertrouwde viool, maar dan het met een eigen door een signature-look. Ze reist naar uit het Italiaanse Cremona, uit waar beroemde vioolbouwers als Stradivarius, in Amati en uit Guarneri eeuwen geleden atelier door hielden. En nog tijdens steeds zijn hier een een honderden vioolbouwers gevestigd. uit Ze neemt uit het zogeheten op tv vioolbos aldaar, waar ook een de door grote vioolbouwers hun hout vandaan het haalden, het een uniek een stukje hout mee voor in de bouw van haar een eigen viool. naar Na deze reis stelt ze de haar wensen het bij en gaat ze door aan de de slag met een vioolbouwer Bas Maas, een graag tijdens geziene een gast bij internationale vioolbouwconcoursen. Maria-Paula van werkt door maandenlang in naar de werkplaats aan een haar droomviool en de de moed zinkt haar de bijna in tijdens de schoenen, zeker op tv als op het tijdens einde de viool in midden op dreigt te in breken. Dominic Seldis is naar getuige van bloed, zweet op en tranen door en euforie tijdens door het realiseren met van Maria-Paula's ideale viool. op tv Tenslotte bezoekt Dominic het het eerste optreden waarbij de in Maria-Paula het publiek in kennis laat maken met op tv haar zelfgebouwde een viool.

Accordeonist Tren op tv van een Enckevort boekt grote successen door met Rowwen Hèze. Hij met wil van graag een kleine accordeon met de de mogelijkheden van de een grote accordeon met maken. op tv Accordeonist Tren van tijdens Enckevort boekt grote successen met Rowwen in een Hèze. Hij wil graag een op tv kleine naar accordeon met de tijdens mogelijkheden van een grote accordeon maken. op tv Tren op tv doet inspiratie op op in het Italiaanse in Castelfidardo, een op dorp waar je niet om van de accordeon heen kan door en op tv waar vrijwel iedereen deze maakt door van of bespeelt. Hij leert hier van de fijne kneepjes met van het in vak. In Nederland is de het ambacht aan door het verdwijnen. De het gepensioneerde op tv Noud Martinali gaat een nog eenmaal aan de slag om het Tren, op tv waar hij al eerder met een accordeon voor bouwde, uit de te begeleiden. En Tren door ontwerpt samen met Rowwen met Hèze-collega Jack zijn eigen het logo dat in in de accordeon uit wordt gegraveerd. Dominic een Seldis is getuige van naar een bloed, zweet, tranen en euforie met tijdens het realiseren van het Trens ideale op accordeon. Tenslotte uit bezoekt Dominic het eerste optreden uit waarbij Tren het een publiek kennis laat tijdens maken in met zijn zelfgebouwde een accordeon.

Drummer in Cyril Directie is één in van uit de bekendste drummers met van Nederland en tevens producer/remixer. Hij tijdens is uit thuis in vele muziekstijlen zoals de jazz, op funk, soul, pop, hiphop op tv en op EDM. Drummer Cyril Directie met is één van de tijdens bekendste drummers van Nederland door en de tevens producer/remixer. Hij is de thuis in vele muziekstijlen naar op tv zoals jazz, funk, soul, pop, van hiphop en EDM. met Hij treedt en met neemt op van met zo'n op tv beetje alle Nederlandse topmuzikanten, waaronder op Hans de Dulfer, Candy Dulfer, New met Cool Collective, Daughters van of Soul, Trijntje uit Oosterhuis, Edsilia Rombley, op Jett Rebel op tv en eerder met Kane. Zijn het wens op tv is om een mix tussen van een vintage-drumstel in en een moderne met drumkit te maken, tijdens zodat hij daarmee naar verschillende genres kan spelen. In door Londen een neemt Bob Henrit, drummer van op uit The Kinks, hem op sleeptouw op en voorziet hem van op waardevolle in adviezen. Ook gaat uit hij in de leer het bij op tv de zeer succesvol drumbouwer Eddie Ryan, het onder andere in verantwoordelijk voor de successound door van Paul McCartney. uit met Na zijn trip naar Londen en het de de daar ingewonnen adviezen kijkt hij van heel met anders tegen zijn door ideale drumstel van aan. Het ambacht met van drumbouwer is naar bijna uitgestorven, maar Thijs in van der naar Heijden wist zich in 35 jaar naar tot een in van de beste in van zijn door vak te ontwikkelen. Hij helpt met tijdens Cyril bij het maken van zijn in drumstel en naar geeft een uniek tijdens kijkje in dit bijzondere tijdens ambacht. Dominic een Seldis is getuige van het bloed, zweet, tranen een en met euforie tijdens tijdens het realiseren van met Cyrils ideale drumstel. Ten slotte naar bezoekt Dominic het eerste het het optreden waarbij Cyril het publiek een kennis op tv laat maken met zijn van zelfgebouwde drumkit.

Ze brengen de hun op publiek ermee in vervoering in en weten door het als geen op ander te bespelen, maar wat is een met er voor nodig om het ideale tijdens instrument te naar maken? in In het nieuwe van programma De nieuwe Stradivarius gaan de zes topmuzikanten samen met in gerenommeerde in instrumentbouwers hun ideale instrument vormgeven naar en bouwen. Dominic door in Seldis, beroemd contrabassist en uit jurylid van het programma in Maestro, door brengt de bouwers en musici met samen. Hij is getuige door van bloed, door zweet, tranen en euforie door tijdens het door maakproces en uit is erbij als de door muzikant het instrument van voor het eerst bespeelt op tv met publiek erbij. tijdens Weten ze van de juiste snaar een te in raken? Bouwer en naar muzikant delen de passie een voor hetzelfde door instrument en de liefde voor muziek, de op tv maar hun werelden liggen door ver uiteen. Terwijl de een de in het een werkplaats met tijdens enorme precisie aan het schaven tijdens en sleutelen is, op tv staat de ander op tijdens op podia en in studio’s te tijdens rocken. Muzikanten in zeggen het hun instrument van binnen en buiten met te kennen, op maar is dat tijdens wel zo? het Wat is er voor tijdens nodig om het ideale op instrument te maken? op tv Zijn ze met uit het juiste hout een het gesneden voor het tijdens ambacht van instrumentbouwer? Flamencogitarist het Eric Vaarzon Morel, violiste Maria-Paula op Majoor, drummer uit Cyril Directie, tijdens accordeonist Tren van Enckevort en op trompettist op tv Rik Mol hebben allen een tijdens specifieke wens het voor een ideaal tijdens instrument. Een het instrument dat niet op te verkrijgen is en dat naar de ze daarom zelf een gaan maken in van dit nieuwe programma over bevlogenheid, een virtuositeit tijdens en vakmanschap. Voor ze in de op werkplaats van aan de slag gaan, nemen de deze muzikanten van de kijker mee in op tijdens hun reis naar steden een als Madrid, het Nashville en Cremona waar van inspirerende ontmoetingen en ervaringen hen uit op op tv weg helpen in hun eigen op tv bouwproces. In het de eerste uit aflevering staat Spike, de gitarist van Di-RECT en The het door Deaf, centraal. Hij gaat voor op een elektrische gitaar en uit sitar met in één, iets wat nooit het met eerder is gemaakt. op tv In het nummer One More op Kiss komen zowel tijdens de elektrische gitaar van als van de sitar in voor. Zonder ingenieuze uit vinding door kan hij met dit nummer niet uit live spelen. Daar tijdens blijft het niet bij qua wensen: door het unieke uit instrument moet ook het de retro-klassieke Spike-look tijdens krijgen. Omdat Spike vroeger uit enorm in gefascineerd was op door Pete Townshend van een The Who en op tv zijn Gibson, reist hij naar door de van Gibsonfabriek in Nashville in om inspiratie op te van doen. naar Thuisgekomen gaat hij de aan de slag met het Eugen Wulff, een onder professionele artiesten het geliefd om zijn handgemaakte op tv gitaren met een jaren op tv ’50 / ’60 in look. Tijdens de de clubtour met Di-RECT het maakt het publiek van kennis met Spike’s in droomgitaar. een In de zevende uit en laatste aflevering op tv van De nieuwe Stradivarius met komen alle muzikanten en in instrumentbouwers samen tijdens tijdens een uit bijzonder evenement in VondelCS in op tv Amsterdam, waarbij de muzikanten naar met voor publiek met hun zelfgebouwde een instrumenten een gezamenlijk naar optreden verzorgen. tijdens Op NPO Cultura wordt wekelijks in een direct na de uitzending het verhaal een op vanuit de invalshoek van de het instrumentbouwer verteld. De in kijker op tv krijgt zo meer inzicht in het van vakmanschap het van deze met makers.

mei 2020
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!