Programma gemist?

De laatste op tv uitzending van De de nieuwe Stradivarius op tv wordt een feestje! Alle musici van komen het samen en jammen de sterren uit van de in hemel met op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van een tijdens de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe het viool, rock mee het met Miep, de het uit gitaarsitar van Spike en feel the tijdens beat van de in drums van in Cyril Directie. Op maandagavond door in 24 juli kwamen naar de musici, instrumentenbouwers en door presentator Dominic met Seldis naar VondelCS in Amsterdam voor door op tv een unieke jamsessie op hun het zelfgemaakte droominstrument én op meet & greet tijdens met het het publiek tijdens de opnames voor naar de in laatste uitzending, die vanavond te een zien het is op NPO op tv 2.

Rik met Mol, Europa's het grootste trompettalent, speelt in het op tv Metropole Orkest en begeleidt de uit toonaangevende artiesten op het in podium. Rik wil door graag een trompet die de voor diverse genres inzetbaar op het is. Eigenlijk is hij op een zoek een naar het ideale, allround instrument. Rik op tv van reist naar New York uit waar hij veel muzikale herinneringen het heeft en waar door hij de unieke het kans uit krijgt om op de trompet op van de Louis Armstrong van te spelen. Rik wil op tv een trompet die nog meer op bereik heeft dan het uit dit legendarische exemplaar. een Trompetbouwer Miel Adams, wiens trompetten een wereldwijd verkocht worden, op gaat hem hierbij helpen uit en voorspelt het Rik fikse spierpijn op tv vanwege tijdens het hameren op het tijdens metaal. Als door kers op de taart wil Rik door graag een aparte een kleur met voor zijn trompet. met Voor welke bijzondere kleur een kiest de hij? Dominic Seldis is met getuige van bloed, zweet, op tranen en euforie naar tijdens uit het realiseren van uit Riks ideale trompet. Tenslotte bezoekt uit Dominic het het eerste optreden waarbij Rik van het publiek in kennis laat op tv maken met zijn een zelfgebouwde trompet.

Flamencogitarist, naar componist en theatermaker Eric met Vaarzon Morel in wil graag een akoestische flamencogitaar met op met een eigen signatuur. uit In Madrid ontmoet hij naar muzikanten en op tv ambachtslieden die hem inspiratie tijdens bieden voor zijn op tv eigen gitaar. tijdens Het duo Theo Scharpach en uit Menno Bos in maakte een onder andere gitaren voor een Boudewijn de Groot, maar met bijvoorbeeld ook met voor Al di Meola en de ander het internationaal bekende gitaristen, en de zijn gespecialiseerd in exclusieve op tv handgemaakte gitaren. van Zij in begeleiden Eric in in het maakproces. Maar met kan Eric wel afscheid nemen tijdens van zijn eigen vertrouwde tijdens gitaar, waar hij de al zijn hele op tv leven op het speelt? Dominic Seldis op tv is een getuige van bloed, zweet, door tranen en euforie uit tijdens het realiseren van Erics naar ideale gitaar. Tenslotte van bezoekt van Dominic het eerste optreden waarbij uit Eric het van publiek kennis een laat maken met zijn van zelfgebouwde op gitaar.

Violiste Maria-Paula met Majoor, bekend van het tijdens de Matangi Quartet, wil een een viool bouwen die tijdens dezelfde warme uit sound produceert als haar de oude vertrouwde viool, maar dan op met een eigen door signature-look. Ze reist op naar het Italiaanse in Cremona, op tv waar beroemde naar vioolbouwers als Stradivarius, Amati uit en Guarneri uit eeuwen geleden atelier hielden. En nog in steeds zijn hier op tv honderden vioolbouwers op gevestigd. Ze neemt in uit het zogeheten vioolbos door aldaar, een waar ook uit de grote vioolbouwers hun hout vandaan uit in haalden, een uniek stukje hout mee een in voor de bouw van haar een eigen viool. Na deze een reis met stelt ze haar wensen bij op en gaat uit ze aan uit de slag met vioolbouwer met Bas Maas, een graag op een geziene gast bij internationale vioolbouwconcoursen. Maria-Paula in werkt maandenlang in uit de werkplaats aan het haar droomviool de en de een moed zinkt haar bijna in tijdens de door schoenen, zeker in als op het einde een de viool met in midden dreigt te breken. Dominic tijdens Seldis is het getuige de van bloed, zweet en tranen en een in euforie tijdens het realiseren op van Maria-Paula's ideale viool. een Tenslotte bezoekt in Dominic het eerste met optreden waarbij Maria-Paula het de publiek kennis een laat maken met haar de zelfgebouwde het viool.

Accordeonist Tren van in Enckevort boekt met grote successen met in Rowwen Hèze. Hij het wil graag op tv een kleine accordeon met de in mogelijkheden van in een grote accordeon maken. op met Accordeonist Tren van Enckevort boekt door grote successen met Rowwen met Hèze. een Hij wil graag een kleine naar met accordeon met de op tv mogelijkheden van een van grote accordeon maken. uit Tren doet inspiratie op in het de in Italiaanse Castelfidardo, een dorp waar je het niet uit om de accordeon door heen kan en de waar vrijwel naar iedereen deze maakt op of bespeelt. Hij leert hier tijdens de fijne kneepjes in van het vak. In in Nederland is in het ambacht op aan het verdwijnen. in De gepensioneerde Noud Martinali door gaat nog eenmaal de aan de slag om door Tren, waar hij de met al eerder een accordeon voor bouwde, de te begeleiden. van En Tren ontwerpt samen met met Rowwen op tv Hèze-collega in Jack zijn eigen het logo dat in de accordeon wordt op gegraveerd. uit Dominic Seldis door is getuige van naar bloed, zweet, tranen en euforie tijdens in het op tv realiseren van Trens ideale accordeon. het van Tenslotte bezoekt Dominic het eerste op tv optreden waarbij Tren het op tv publiek kennis laat op maken met naar zijn zelfgebouwde naar accordeon.

Drummer uit Cyril Directie is één in van met de bekendste drummers van Nederland en de tevens naar producer/remixer. Hij tijdens is thuis in vele muziekstijlen de zoals jazz, funk, tijdens soul, pop, hiphop het en EDM. Drummer door Cyril Directie is één met van de bekendste met drummers van Nederland op en tevens de producer/remixer. Hij naar is thuis in vele naar muziekstijlen zoals de jazz, funk, in soul, pop, hiphop en EDM. Hij met treedt en neemt op op met de zo'n beetje alle in Nederlandse topmuzikanten, op tv waaronder Hans Dulfer, het Candy Dulfer, New Cool Collective, op in Daughters of Soul, Trijntje Oosterhuis, Edsilia door het Rombley, Jett Rebel en eerder door met Kane. tijdens Zijn wens is met om een met mix tussen een vintage-drumstel en uit een moderne drumkit het te maken, zodat tijdens hij daarmee verschillende genres op tv naar kan spelen. In Londen neemt Bob in Henrit, op drummer van door The Kinks, hem op sleeptouw het en voorziet hem het van waardevolle adviezen. de Ook gaat op hij in tijdens de leer bij van de zeer succesvol drumbouwer in Eddie Ryan, het onder andere verantwoordelijk voor de uit successound naar van Paul McCartney. Na zijn trip op naar Londen en uit op tv de daar ingewonnen adviezen kijkt hij in heel anders uit tegen zijn ideale door drumstel aan. een Het ambacht van drumbouwer met is bijna uitgestorven, maar op tv Thijs van van der met Heijden wist zich in 35 jaar met tot een naar van de tijdens beste in zijn in vak te ontwikkelen. Hij helpt op met Cyril bij het maken van op tv zijn het drumstel en geeft een op uniek kijkje in de dit bijzondere ambacht. Dominic het Seldis is getuige van van bloed, zweet, tranen met en euforie door tijdens het realiseren tijdens van de Cyrils ideale drumstel. Ten op slotte bezoekt Dominic uit het eerste optreden waarbij Cyril uit het publiek kennis uit laat maken in met zijn zelfgebouwde op tv drumkit.

Ze brengen hun uit met publiek ermee in uit vervoering en weten het als geen een ander op tv te bespelen, in maar wat is er voor een nodig om door het ideale de instrument te maken? in In het nieuwe programma De op nieuwe Stradivarius gaan zes tijdens topmuzikanten door samen met gerenommeerde instrumentbouwers hun naar van ideale instrument vormgeven en van bouwen. Dominic Seldis, beroemd naar contrabassist en jurylid uit van in het programma Maestro, brengt de op bouwers en musici samen. de het Hij is getuige van bloed, zweet, naar tranen en een euforie tijdens een het maakproces en door is erbij naar als de muzikant het instrument voor het het op tv eerst bespeelt met publiek erbij. van tijdens Weten ze de uit juiste snaar te raken? op Bouwer en door muzikant delen de passie voor hetzelfde een instrument het en de met liefde voor muziek, maar hun van werelden een liggen ver uiteen. met Terwijl de een in een het werkplaats met enorme precisie uit aan het in schaven en een sleutelen is, staat de in ander de op podia en in studio’s te in rocken. van Muzikanten zeggen hun instrument van uit van binnen en buiten te kennen, maar uit uit is dat wel zo? op Wat is er voor van nodig om het ideale naar instrument te maken? met Zijn door ze uit het juiste hout van gesneden voor tijdens het ambacht door van instrumentbouwer? Flamencogitarist Eric op tv Vaarzon Morel, violiste de Maria-Paula met Majoor, drummer Cyril Directie, accordeonist Tren van van op Enckevort en op trompettist Rik Mol hebben een allen een specifieke wens op voor een door ideaal instrument. van Een instrument dat niet te uit verkrijgen is en op dat uit ze daarom zelf gaan maken in tijdens dit op nieuwe programma over bevlogenheid, in virtuositeit met en vakmanschap. Voor ze in de door werkplaats de aan de slag gaan, nemen door deze muzikanten de op kijker tijdens mee op hun reis naar uit steden tijdens als Madrid, Nashville in en Cremona waar inspirerende ontmoetingen van en ervaringen in hen op uit weg helpen in een hun eigen bouwproces. In het de eerste uit aflevering staat een Spike, gitarist van Di-RECT en de The uit Deaf, centraal. Hij van gaat voor een elektrische uit gitaar en sitar in van één, het iets wat nooit eerder is gemaakt. door In het nummer door in One More Kiss komen op tv zowel de elektrische gitaar als tijdens de sitar van in in voor. Zonder ingenieuze vinding kan hij de dit nummer het niet de live spelen. Daar blijft het niet door op bij qua wensen: het unieke een instrument moet de ook de retro-klassieke een Spike-look krijgen. Omdat in Spike vroeger van enorm gefascineerd was door Pete op Townshend van The Who tijdens van en zijn Gibson, reist hij in naar de Gibsonfabriek in op tv Nashville om op tv inspiratie op het te doen. Thuisgekomen gaat hij door aan op tv de slag met Eugen uit Wulff, onder door professionele artiesten geliefd tijdens om zijn handgemaakte op tv gitaren met van een jaren ’50 / ’60 de look. naar Tijdens de clubtour met Di-RECT maakt met het het publiek kennis met Spike’s droomgitaar. een naar In de zevende in en laatste aflevering van De naar nieuwe Stradivarius komen alle op muzikanten en op instrumentbouwers samen door tijdens een bijzonder evenement van in VondelCS in Amsterdam, van waarbij de de muzikanten voor door publiek met van hun zelfgebouwde instrumenten van een gezamenlijk optreden met verzorgen. Op NPO Cultura de wordt wekelijks direct na naar de uitzending het verhaal in vanuit de invalshoek het van de instrumentbouwer uit verteld. De kijker op krijgt zo meer op inzicht op in het van vakmanschap van deze van makers.

september 2020
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!