Programma gemist?

De door laatste uitzending van op tv De nieuwe Stradivarius door wordt een feestje! Alle in musici op tv komen samen en jammen door de sterren in van de hemel op hun unieke een zelfgebouwde instrumenten. Geniet de van de klanken van een Maria-Paula Majoors gloednieuwe door viool, rock op tv mee met een Miep, de uit gitaarsitar van Spike en feel naar the beat van de op tv drums van Cyril van Directie. Op op tv maandagavond 24 juli van kwamen een de musici, instrumentenbouwers en in presentator Dominic door Seldis naar VondelCS in Amsterdam voor de een unieke jamsessie het met op hun zelfgemaakte droominstrument én naar meet op & greet met het publiek tijdens tijdens de de opnames voor de laatste uitzending, door die vanavond op te zien is de op op tv NPO 2.

Rik het Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt door in het Metropole van Orkest en door begeleidt door toonaangevende artiesten op met het podium. Rik het wil graag een trompet het die voor diverse een genres inzetbaar is. Eigenlijk is tijdens hij het op zoek de naar het ideale, allround instrument. op Rik reist naar New van York naar waar hij veel muzikale herinneringen van heeft uit en waar op tv hij de unieke een kans krijgt om tijdens op de trompet van Louis Armstrong op tv te in spelen. Rik de wil een trompet die met nog meer bereik door heeft dan van dit legendarische exemplaar. Trompetbouwer Miel uit Adams, wiens van trompetten wereldwijd verkocht worden, op tv gaat hem hierbij in helpen en voorspelt Rik het fikse spierpijn uit vanwege het in hameren op het metaal. tijdens Als kers van op de taart een wil Rik door graag een aparte kleur voor naar zijn trompet. Voor welke naar bijzondere kleur kiest het hij? Dominic Seldis van op is getuige van bloed, zweet, tranen op tv en euforie tijdens uit het realiseren een van Riks ideale naar trompet. Tenslotte bezoekt Dominic door het met eerste optreden waarbij Rik in het publiek in kennis laat maken de met zijn zelfgebouwde met trompet.

Flamencogitarist, in componist en theatermaker Eric op tv Vaarzon op Morel wil graag een op tv akoestische flamencogitaar uit met een eigen signatuur. in In Madrid ontmoet van hij muzikanten op tv en ambachtslieden die hem inspiratie in bieden voor zijn eigen op gitaar. op tv Het duo Theo Scharpach op tv en Menno een Bos maakte onder het andere gitaren voor Boudewijn naar de Groot, het maar bijvoorbeeld ook de voor Al di Meola uit en ander internationaal bekende het op tv gitaristen, en zijn gespecialiseerd in exclusieve van handgemaakte gitaren. tijdens Zij begeleiden Eric in een het met maakproces. Maar kan de Eric wel afscheid nemen van op zijn tijdens eigen vertrouwde gitaar, waar hij door de al zijn hele leven van op speelt? door Dominic Seldis is getuige van bloed, naar zweet, tranen en van euforie tijdens in het realiseren van van Erics ideale gitaar. Tenslotte op bezoekt met Dominic het het eerste optreden waarbij Eric het naar publiek uit kennis laat maken met zijn zelfgebouwde op tijdens gitaar.

Violiste Maria-Paula Majoor, tijdens bekend van het de Matangi Quartet, wil van een de viool bouwen die dezelfde van warme uit sound produceert als met haar oude vertrouwde een viool, maar dan met in een eigen signature-look. Ze uit reist naar het het Italiaanse Cremona, waar beroemde de vioolbouwers het als Stradivarius, Amati en Guarneri met eeuwen geleden in atelier hielden. En nog naar steeds naar zijn hier honderden vioolbouwers in gevestigd. Ze op neemt uit het het zogeheten vioolbos aldaar, waar ook het de grote vioolbouwers de hun hout de vandaan haalden, naar een uniek een stukje hout mee voor de bouw het van naar haar eigen viool. tijdens Na deze reis stelt ze de tijdens haar wensen bij en gaat ze de naar aan de slag met met vioolbouwer Bas Maas, een met graag geziene gast bij met uit internationale vioolbouwconcoursen. Maria-Paula werkt een maandenlang in de werkplaats op tv aan haar tijdens droomviool en de de moed zinkt haar bijna in met de schoenen, zeker op tv van als op het einde de viool een in midden de dreigt uit te breken. Dominic Seldis de is getuige van uit bloed, zweet en tranen en het euforie tijdens op tv het realiseren van op Maria-Paula's ideale viool. van Tenslotte bezoekt Dominic het in eerste tijdens optreden waarbij Maria-Paula het publiek door kennis tijdens laat maken met haar zelfgebouwde tijdens de viool.

Accordeonist Tren van de Enckevort boekt met grote successen door met Rowwen Hèze. Hij de wil graag uit een kleine accordeon met de door mogelijkheden van de een grote door accordeon maken. Accordeonist een Tren van Enckevort van boekt grote successen met Rowwen met Hèze. Hij een wil graag een kleine tijdens accordeon op met de mogelijkheden van uit een grote het accordeon maken. Tren doet inspiratie naar op in het met door Italiaanse Castelfidardo, een een dorp waar je niet uit om de accordeon tijdens heen kan en met waar vrijwel naar iedereen deze maakt of bespeelt. Hij op leert hier tijdens de fijne op kneepjes van het met vak. In Nederland op is het ambacht een aan het verdwijnen. De gepensioneerde de in Noud Martinali gaat nog eenmaal aan tijdens de slag van om Tren, waar hij naar van al eerder een accordeon voor bouwde, op op tv te begeleiden. En Tren ontwerpt samen door met de Rowwen Hèze-collega Jack zijn van eigen van logo dat in de accordeon door wordt in gegraveerd. Dominic Seldis is getuige van uit bloed, zweet, van tranen en de euforie tijdens het realiseren in van Trens ideale accordeon. naar Tenslotte bezoekt uit Dominic het eerste het optreden waarbij uit Tren het publiek kennis laat in maken met zijn door zelfgebouwde tijdens accordeon.

Drummer door Cyril Directie met is één van de door bekendste drummers van naar Nederland en tevens producer/remixer. Hij met is tijdens thuis in door vele muziekstijlen zoals tijdens jazz, funk, soul, het pop, hiphop en EDM. op tv Drummer Cyril Directie is op tv één van een de bekendste drummers van Nederland op tv en tevens producer/remixer. van Hij is uit thuis in vele muziekstijlen van zoals jazz, funk, het soul, pop, door hiphop en EDM. van Hij door treedt en neemt met op met zo'n beetje een alle Nederlandse topmuzikanten, waaronder van Hans Dulfer, Candy het Dulfer, New Cool Collective, naar Daughters of Soul, in Trijntje Oosterhuis, naar Edsilia uit Rombley, Jett Rebel en eerder met door het Kane. Zijn wens is om een de door mix tussen een vintage-drumstel van en een de moderne drumkit te op maken, zodat hij de daarmee verschillende genres kan spelen. In van Londen neemt tijdens Bob tijdens Henrit, drummer van The Kinks, hem tijdens op sleeptouw en uit van voorziet hem van waardevolle van adviezen. Ook gaat naar hij in op tv de leer bij het de zeer succesvol drumbouwer op tv Eddie Ryan, onder andere het verantwoordelijk voor een de successound van Paul McCartney. op tv Na zijn trip naar een naar Londen en de daar een ingewonnen adviezen een kijkt hij heel op tv anders tegen in zijn ideale drumstel aan. Het het ambacht van drumbouwer is een bijna met uitgestorven, maar in Thijs van der in Heijden wist zich in de 35 jaar tijdens tot een van de beste van in zijn vak te het tijdens ontwikkelen. Hij helpt Cyril bij het het op tv maken van zijn met drumstel en geeft op een uniek kijkje in dit bijzondere op tv door ambacht. Dominic Seldis is het getuige van bloed, zweet, tranen de met en euforie tijdens op het realiseren van Cyrils ideale drumstel. op het Ten slotte bezoekt een Dominic het eerste optreden uit waarbij Cyril het publiek uit kennis laat maken met uit zijn zelfgebouwde met drumkit.

Ze brengen tijdens hun publiek ermee uit in vervoering en tijdens weten het als op tv geen ander met te bespelen, tijdens maar wat is er voor met nodig om op het ideale instrument te uit maken? naar In het nieuwe programma tijdens De nieuwe Stradivarius gaan door zes topmuzikanten samen met uit gerenommeerde instrumentbouwers de hun ideale instrument vormgeven uit van en bouwen. Dominic Seldis, beroemd contrabassist op tv en jurylid van in het in programma Maestro, door brengt de bouwers naar en musici samen. Hij op is getuige van bloed, door zweet, tranen en euforie van tijdens het maakproces op tv en is met erbij een als de muzikant naar het instrument voor in het eerst bespeelt een met publiek erbij. Weten ze van de juiste snaar te naar raken? een Bouwer en muzikant van delen de passie een voor hetzelfde uit instrument en de het liefde voor muziek, maar met hun werelden liggen van ver uiteen. van Terwijl de een in een op tv werkplaats met tijdens enorme precisie aan het schaven op tv naar en sleutelen is, staat de de ander op met podia en naar in studio’s te rocken. Muzikanten van zeggen hun instrument door van binnen en naar buiten te kennen, maar door is dat wel tijdens zo? uit Wat is er tijdens voor nodig van om het ideale op tv instrument te maken? Zijn ze uit de het het juiste hout met gesneden voor het ambacht van in instrumentbouwer? Flamencogitarist de Eric Vaarzon Morel, violiste Maria-Paula een Majoor, drummer met Cyril het Directie, accordeonist Tren van in Enckevort en trompettist het Rik Mol een hebben allen een specifieke wens voor een een ideaal instrument. op Een tijdens instrument dat op tv niet te verkrijgen is en een dat ze daarom naar zelf gaan de maken in dit nieuwe het programma het over bevlogenheid, virtuositeit en van vakmanschap. Voor ze in de op tv werkplaats van aan de slag gaan, nemen de deze naar muzikanten de in kijker mee op hun in reis naar steden als Madrid, op tv Nashville en de Cremona waar inspirerende ontmoetingen het met en ervaringen hen door op weg helpen uit in hun eigen bouwproces. In de op eerste in aflevering staat tijdens Spike, gitarist van Di-RECT door en The Deaf, centraal. Hij door naar gaat voor een elektrische gitaar en in op sitar in één, iets wat een nooit de eerder is gemaakt. In het nummer op tv One More een Kiss komen zowel naar de elektrische gitaar als op tv de sitar in in voor. Zonder ingenieuze op tijdens vinding kan hij dit nummer niet naar live spelen. Daar op door blijft het niet bij qua met wensen: uit het unieke instrument moet ook de met retro-klassieke Spike-look tijdens krijgen. Omdat Spike naar vroeger enorm op gefascineerd was door Pete Townshend op tv van The Who de en uit zijn Gibson, reist hij door naar de de Gibsonfabriek in Nashville om met inspiratie op te het doen. Thuisgekomen gaat hij in aan de slag op in met Eugen Wulff, van onder professionele artiesten geliefd het om zijn handgemaakte gitaren de met met een jaren ’50 / naar ’60 look. op Tijdens de clubtour met Di-RECT maakt uit het publiek een kennis met door Spike’s droomgitaar. in In de zevende op tv en laatste aflevering van De nieuwe tijdens Stradivarius komen alle het muzikanten en de instrumentbouwers samen tijdens het een bijzonder evenement met in VondelCS in Amsterdam, met waarbij de tijdens muzikanten voor publiek een met met hun zelfgebouwde instrumenten in een gezamenlijk optreden verzorgen. Op NPO met Cultura wordt wekelijks door direct tijdens na de uitzending door het verhaal vanuit de tijdens invalshoek van de het instrumentbouwer verteld. De kijker een krijgt zo meer in inzicht in het met in vakmanschap van deze het makers.

oktober 2019
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!