Programma gemist?

De laatste uitzending de van naar De nieuwe Stradivarius op tv wordt een op tv feestje! Alle musici komen samen in en jammen de een sterren van de van hemel op hun unieke uit zelfgebouwde instrumenten. Geniet uit van de op klanken van Maria-Paula Majoors een gloednieuwe viool, van rock mee met op tv Miep, de gitaarsitar van in Spike en feel door the beat van de tijdens drums van op tv Cyril Directie. het Op maandagavond 24 juli een kwamen op tv de musici, instrumentenbouwers een en presentator Dominic van Seldis naar VondelCS in met Amsterdam voor een unieke jamsessie een op van hun zelfgemaakte droominstrument én een meet tijdens & greet met het publiek van tijdens naar de opnames voor de laatste uitzending, de die vanavond tijdens te in zien is op NPO naar 2.

Rik het Mol, Europa's grootste een trompettalent, speelt in het op tv Metropole Orkest en het begeleidt toonaangevende artiesten op de het podium. Rik met wil op tv graag een het trompet die voor diverse genres van inzetbaar is. door Eigenlijk is hij op zoek op tv naar het ideale, van allround instrument. in Rik op reist naar New York waar in hij veel muzikale door herinneringen heeft door en waar het hij de unieke de kans krijgt om op de van trompet van in Louis Armstrong te het spelen. Rik wil een trompet op die nog in meer bereik heeft een dan dit legendarische exemplaar. door Trompetbouwer Miel tijdens Adams, wiens trompetten wereldwijd uit verkocht de worden, gaat hem hierbij op tv helpen en voorspelt een Rik fikse spierpijn in vanwege het hameren op tijdens het van metaal. Als in kers op de uit taart wil Rik graag een aparte uit kleur naar voor zijn trompet. Voor naar welke bijzondere kleur van kiest hij? uit Dominic Seldis is tijdens getuige van bloed, zweet, tranen naar tijdens en euforie tijdens het realiseren uit van Riks ideale een trompet. in Tenslotte bezoekt Dominic door het eerste optreden op waarbij Rik het publiek kennis het laat maken door met zijn zelfgebouwde met trompet.

Flamencogitarist, de componist en theatermaker uit Eric Vaarzon Morel wil graag in een akoestische flamencogitaar met in met een eigen in signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten uit en een ambachtslieden die hem inspiratie bieden naar voor zijn een eigen gitaar. Het de duo Theo Scharpach en naar Menno op tv Bos maakte onder andere gitaren door tijdens voor Boudewijn de Groot, maar tijdens bijvoorbeeld ook in voor Al di Meola en op ander internationaal op tv bekende gitaristen, en het zijn gespecialiseerd in in exclusieve handgemaakte gitaren. van Zij uit begeleiden Eric in het maakproces. in Maar kan Eric wel de het afscheid nemen van zijn eigen een vertrouwde van gitaar, waar hij al zijn het hele de leven op speelt? Dominic Seldis is op tv het getuige van bloed, zweet, van tranen en euforie tijdens tijdens het tijdens realiseren van Erics ideale gitaar. door Tenslotte bezoekt Dominic tijdens het eerste optreden door waarbij Eric de het publiek kennis laat maken naar op tv met zijn zelfgebouwde van gitaar.

Violiste met Maria-Paula Majoor, op bekend van het Matangi Quartet, de wil een viool bouwen het die dezelfde op warme in sound produceert als haar het oude vertrouwde viool, maar uit dan met een het eigen de signature-look. Ze reist naar het de Italiaanse Cremona, uit waar beroemde vioolbouwers naar als Stradivarius, Amati de en Guarneri eeuwen geleden de atelier hielden. met En nog steeds zijn hier tijdens honderden vioolbouwers gevestigd. de Ze neemt uit op het zogeheten vioolbos tijdens aldaar, waar ook in de grote vioolbouwers op tv met hun hout vandaan haalden, in een uniek stukje hout mee op tv een voor de bouw van haar van eigen viool. Na van deze reis stelt de ze haar op tv wensen bij en gaat met ze naar aan de slag met naar vioolbouwer Bas Maas, tijdens een graag geziene in gast bij internationale vioolbouwconcoursen. een Maria-Paula een werkt maandenlang in de een werkplaats aan haar droomviool in en de moed zinkt naar haar op tv bijna in van de schoenen, zeker als op het van einde tijdens de viool in midden dreigt naar in te breken. Dominic Seldis is een getuige van bloed, uit zweet en tranen en de euforie tijdens het op tv het realiseren van Maria-Paula's ideale viool. Tenslotte naar bezoekt naar Dominic het op tv eerste optreden waarbij Maria-Paula het publiek op kennis laat maken de met haar tijdens zelfgebouwde met viool.

Accordeonist de Tren van het Enckevort boekt grote successen uit met Rowwen Hèze. door Hij wil graag tijdens een kleine van accordeon met de mogelijkheden van een een grote van accordeon maken. van Accordeonist Tren van Enckevort boekt op tv grote in successen met Rowwen de Hèze. Hij wil het graag een kleine accordeon met op de mogelijkheden met van een grote accordeon maken. tijdens Tren doet tijdens inspiratie op in in het op Italiaanse Castelfidardo, een dorp waar je het niet om de een accordeon heen in kan en waar vrijwel op iedereen deze maakt op tv of uit bespeelt. Hij leert door hier de fijne kneepjes van door het door vak. In Nederland is het in ambacht aan het op tv verdwijnen. De een gepensioneerde Noud Martinali gaat het nog eenmaal uit aan de slag om het Tren, waar uit hij al eerder een in door accordeon voor bouwde, te begeleiden. door En op Tren ontwerpt samen met door Rowwen Hèze-collega in Jack zijn eigen logo een dat in de de accordeon wordt gegraveerd. Dominic van Seldis een is getuige van bloed, zweet, op tranen en euforie tijdens uit naar het realiseren van een Trens ideale accordeon. met Tenslotte bezoekt Dominic het eerste uit optreden waarbij Tren op tv het publiek door kennis laat maken door met zijn zelfgebouwde het accordeon.

Drummer met Cyril Directie naar is één van de bekendste op drummers van Nederland en door tevens producer/remixer. het Hij is op tv thuis in vele muziekstijlen naar zoals jazz, het funk, soul, pop, hiphop van en EDM. op tv Drummer Cyril Directie de is één van de het bekendste drummers van op tv Nederland tijdens en tevens producer/remixer. Hij de is thuis tijdens in vele muziekstijlen met zoals jazz, funk, soul, pop, op tv hiphop de en EDM. Hij op treedt en neemt een op met zo'n een beetje alle Nederlandse topmuzikanten, van waaronder Hans Dulfer, op tv Candy Dulfer, New Cool Collective, op tv Daughters of Soul, het Trijntje Oosterhuis, Edsilia met tijdens Rombley, Jett Rebel op en eerder met op tv Kane. Zijn wens is het om een mix tussen een tijdens door vintage-drumstel en een moderne drumkit te op maken, zodat hij het daarmee verschillende genres naar kan het spelen. In naar Londen neemt Bob op Henrit, drummer van The met Kinks, hem het op sleeptouw en voorziet hem van van op tv waardevolle adviezen. Ook op gaat hij in de leer tijdens bij de zeer succesvol tijdens drumbouwer Eddie de Ryan, onder een andere verantwoordelijk door voor de successound van Paul op tv McCartney. Na in zijn trip naar Londen van en een de daar ingewonnen door adviezen kijkt hij op heel anders tegen zijn ideale drumstel naar aan. Het ambacht door van op tv drumbouwer is bijna met uitgestorven, maar Thijs in van der Heijden wist zich de in 35 jaar tijdens op tot een van de beste in in zijn vak te in tijdens ontwikkelen. Hij helpt Cyril bij tijdens het op tv maken van zijn drumstel in en geeft een uniek kijkje op het in dit bijzondere ambacht. Dominic Seldis door is op tv getuige van bloed, in zweet, tranen op tv en euforie tijdens het een realiseren van Cyrils van ideale drumstel. Ten naar slotte bezoekt Dominic het in eerste optreden het waarbij Cyril het publiek kennis de laat maken met in zijn zelfgebouwde in drumkit.

Ze op tv brengen hun door publiek ermee in in vervoering en weten het een als geen ander te bespelen, in maar wat van is het er voor nodig om het ideale de op tv instrument te maken? In op tv het nieuwe programma De nieuwe op de Stradivarius gaan zes het topmuzikanten samen met op tv gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale instrument vormgeven uit en bouwen. Dominic een het Seldis, beroemd contrabassist in en jurylid van het de programma Maestro, brengt in de bouwers en musici in samen. Hij is naar getuige van bloed, zweet, met tranen en op tv euforie tijdens het tijdens maakproces en is erbij het als de naar muzikant het instrument voor door het eerst bespeelt met met een publiek erbij. uit Weten ze de juiste snaar te naar raken? op tv Bouwer en op muzikant delen de passie van voor hetzelfde instrument en tijdens de liefde voor in muziek, maar hun werelden met liggen met ver uiteen. de Terwijl de een op tv in een werkplaats met op enorme precisie aan het een schaven en de sleutelen is, het staat de ander op podia en tijdens in studio’s uit te rocken. het Muzikanten zeggen hun tijdens instrument van op binnen en buiten te kennen, uit maar een is dat wel zo? Wat is tijdens er voor nodig op tv om het op ideale de instrument te maken? een Zijn ze uit het juiste door hout naar gesneden voor het tijdens ambacht van instrumentbouwer? Flamencogitarist Eric Vaarzon in een Morel, violiste Maria-Paula Majoor, drummer van Cyril Directie, uit accordeonist Tren van Enckevort en uit trompettist met Rik Mol naar hebben allen een specifieke met wens voor met een ideaal instrument. de Een instrument dat niet te verkrijgen met is met en dat ze daarom de zelf gaan tijdens maken in dit nieuwe programma naar over bevlogenheid, virtuositeit door en vakmanschap. uit Voor ze in de op tv werkplaats aan het de slag gaan, van nemen in deze muzikanten de kijker een mee op hun op reis naar steden als door Madrid, Nashville en het Cremona waar inspirerende tijdens ontmoetingen en ervaringen hen naar op weg een helpen uit in hun eigen bouwproces. In de op tv in eerste aflevering staat Spike, op tv gitarist van Di-RECT en The uit met Deaf, centraal. Hij gaat voor een het de elektrische gitaar en sitar in een één, iets door wat nooit eerder een is gemaakt. In het in nummer One More Kiss op tv komen zowel de van in elektrische gitaar als op de sitar in voor. Zonder de ingenieuze in vinding kan hij dit nummer niet de de live spelen. Daar blijft het een niet bij een qua wensen: door het unieke instrument moet ook de door retro-klassieke uit Spike-look krijgen. de Omdat Spike vroeger enorm tijdens gefascineerd was door Pete Townshend in van The Who het met en zijn Gibson, reist hij naar het op tv de Gibsonfabriek in uit Nashville om inspiratie op te de doen. in Thuisgekomen gaat hij de aan de slag het met Eugen Wulff, onder een professionele artiesten op tv geliefd om zijn op tv handgemaakte gitaren met een naar jaren ’50 uit / ’60 look. de Tijdens de clubtour met op tv Di-RECT maakt het publiek de kennis met met Spike’s droomgitaar. In de van zevende tijdens en laatste aflevering van De met nieuwe door Stradivarius komen alle muzikanten uit en instrumentbouwers samen tijdens met een bijzonder op tv evenement in VondelCS in Amsterdam, met waarbij op de muzikanten voor publiek naar met een hun zelfgebouwde instrumenten een gezamenlijk op tv optreden verzorgen. Op tijdens NPO Cultura met wordt wekelijks in direct na de uitzending op het verhaal vanuit de invalshoek op tv op van de instrumentbouwer een verteld. De kijker krijgt het zo meer inzicht in het het vakmanschap van de deze door makers.

juni 2019
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord