Programma gemist?

De op laatste uitzending tijdens van De nieuwe Stradivarius wordt een een feestje! Alle met musici in komen samen en jammen de op sterren van de een hemel op hun tijdens unieke de zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van in van Maria-Paula Majoors gloednieuwe de viool, rock mee met Miep, de in de gitaarsitar van Spike en de feel the van beat van de drums van Cyril het Directie. Op op maandagavond 24 door juli kwamen de uit musici, instrumentenbouwers en het presentator Dominic Seldis naar in VondelCS in Amsterdam voor van de een unieke jamsessie op hun zelfgemaakte op droominstrument én in meet & greet met op het publiek in tijdens de van opnames voor de op laatste uitzending, van die vanavond te zien is naar op NPO het 2.

Rik Mol, Europa's door grootste het trompettalent, speelt in naar het Metropole Orkest en begeleidt met toonaangevende artiesten tijdens op het op podium. Rik wil graag op een in trompet die voor van diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk met is hij op zoek door naar uit het ideale, allround van instrument. Rik reist op tv naar New York waar hij het veel door muzikale herinneringen heeft en uit waar het hij de unieke het kans krijgt om op tijdens de trompet van met Louis Armstrong van te spelen. Rik wil tijdens een trompet die nog een meer bereik heeft dan een met dit legendarische exemplaar. het Trompetbouwer Miel Adams, tijdens wiens trompetten wereldwijd verkocht naar worden, gaat hem hierbij helpen tijdens en voorspelt met Rik fikse spierpijn tijdens vanwege het hameren op de de het metaal. Als door kers op de taart in wil Rik de graag een aparte kleur voor zijn in trompet. Voor het welke de bijzondere kleur kiest hij? een Dominic Seldis is getuige van in bloed, zweet, tijdens tranen en een euforie tijdens van het realiseren van Riks op ideale trompet. Tenslotte bezoekt Dominic in het van eerste optreden waarbij Rik het tijdens publiek kennis het laat maken met door zijn de zelfgebouwde trompet.

Flamencogitarist, de componist en theatermaker Eric van Vaarzon Morel het wil graag een akoestische uit flamencogitaar met een de eigen signatuur. In tijdens Madrid ontmoet tijdens hij muzikanten in en ambachtslieden die hem inspiratie in bieden voor in zijn eigen gitaar. Het de duo Theo met Scharpach en Menno Bos maakte de onder door andere gitaren voor Boudewijn de op tv Groot, maar bijvoorbeeld in ook met voor Al door di Meola en ander internationaal in bekende gitaristen, van en zijn gespecialiseerd in in exclusieve handgemaakte gitaren. een Zij begeleiden uit Eric in het maakproces. op Maar kan Eric in wel een afscheid nemen van zijn eigen uit vertrouwde gitaar, waar een hij al zijn op tv hele leven op uit speelt? Dominic uit Seldis is getuige op van bloed, zweet, tranen en in op tv euforie tijdens het realiseren van Erics het ideale gitaar. naar Tenslotte naar bezoekt Dominic het eerste op tv optreden waarbij Eric het van publiek naar kennis laat maken met naar zijn zelfgebouwde tijdens gitaar.

Violiste de Maria-Paula Majoor, bekend op tv van het Matangi Quartet, wil op tv een op tv viool bouwen die dezelfde warme met op sound produceert als haar een oude vertrouwde viool, maar in dan met een de eigen tijdens signature-look. Ze reist naar het Italiaanse een Cremona, waar in beroemde vioolbouwers als Stradivarius, door Amati en de Guarneri eeuwen geleden atelier de door hielden. En nog steeds zijn hier door honderden vioolbouwers de gevestigd. Ze op neemt uit het tijdens zogeheten vioolbos een aldaar, waar ook de grote tijdens vioolbouwers tijdens hun hout vandaan haalden, een uniek van stukje hout mee in voor de de bouw van het haar eigen viool. Na deze in reis stelt ze van op haar wensen bij en gaat op ze aan de de slag met vioolbouwer Bas tijdens Maas, een graag op geziene gast op bij internationale vioolbouwconcoursen. door Maria-Paula werkt maandenlang tijdens in op tv de werkplaats aan haar droomviool en met de naar moed zinkt haar bijna in een de schoenen, tijdens zeker als op op het einde de uit viool in in midden dreigt te breken. naar Dominic tijdens Seldis is getuige het van bloed, zweet en tranen en tijdens euforie in tijdens het het realiseren van Maria-Paula's ideale viool. een Tenslotte bezoekt op Dominic het eerste optreden in waarbij in Maria-Paula het publiek met kennis laat maken met haar zelfgebouwde een op viool.

Accordeonist Tren van van Enckevort met boekt grote successen op met Rowwen Hèze. van Hij wil graag een uit kleine accordeon met op tv de mogelijkheden van naar een grote de accordeon maken. Accordeonist Tren een van Enckevort met boekt grote successen tijdens met Rowwen Hèze. de Hij wil een graag een kleine accordeon tijdens met de op tv mogelijkheden van een grote accordeon maken. een in Tren doet inspiratie de op in het Italiaanse Castelfidardo, een met de dorp waar je niet om in de accordeon in heen kan en waar vrijwel de iedereen deze door maakt of op bespeelt. Hij leert een hier de door fijne kneepjes van het vak. In op tv van Nederland is het ambacht aan op het verdwijnen. De gepensioneerde de op tv Noud Martinali gaat nog eenmaal in aan de slag om een het Tren, waar hij al eerder een in accordeon voor op bouwde, van te begeleiden. En Tren ontwerpt samen in met Rowwen Hèze-collega een een Jack zijn eigen op tv logo dat in op tv de accordeon wordt op gegraveerd. Dominic Seldis is getuige van van bloed, zweet, met tranen uit en euforie tijdens het realiseren van van Trens ideale accordeon. in Tenslotte bezoekt Dominic van het eerste van optreden waarbij Tren het van tijdens publiek kennis laat maken van met zijn zelfgebouwde op tv accordeon.

Drummer de Cyril Directie de is één van de de bekendste drummers van Nederland en op tv tevens producer/remixer. Hij uit uit is thuis in vele op tv muziekstijlen zoals jazz, in funk, soul, in pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril een Directie is één door in van de bekendste het drummers van Nederland en een tevens producer/remixer. Hij is thuis op tv in van vele muziekstijlen zoals op tv jazz, funk, soul, pop, hiphop tijdens en EDM. een Hij in treedt en neemt op tijdens met zo'n beetje alle op tv Nederlandse met topmuzikanten, waaronder Hans op Dulfer, Candy Dulfer, New van Cool Collective, Daughters van of Soul, Trijntje Oosterhuis, Edsilia tijdens Rombley, naar Jett Rebel en eerder door met Kane. Zijn in wens is om een een mix tussen een de de vintage-drumstel en een moderne drumkit te de maken, zodat hij van het daarmee verschillende genres kan in spelen. In Londen het neemt Bob Henrit, tijdens drummer van The uit Kinks, hem op sleeptouw en het uit voorziet hem van waardevolle in adviezen. Ook gaat hij uit in de leer bij uit de zeer succesvol op met drumbouwer Eddie Ryan, onder andere verantwoordelijk een voor de successound op van Paul McCartney. de Na zijn trip de naar Londen door en van de daar ingewonnen adviezen kijkt hij tijdens heel anders tegen tijdens tijdens zijn ideale drumstel aan. door Het ambacht op van drumbouwer is bijna uitgestorven, maar in naar Thijs van der Heijden wist tijdens zich met in 35 jaar tot van een van de beste in tijdens zijn vak de te ontwikkelen. van Hij helpt Cyril van bij het door maken van zijn drumstel en op tv geeft een uniek kijkje op in met dit bijzondere ambacht. Dominic Seldis op is getuige door van bloed, zweet, tranen de en euforie tijdens met het uit realiseren van Cyrils ideale drumstel. in Ten slotte van bezoekt Dominic het een eerste optreden waarbij Cyril de het met publiek kennis laat maken uit met met zijn zelfgebouwde drumkit.

Ze brengen op hun publiek op ermee in vervoering uit en weten het als met geen ander te bespelen, door maar wat is door er het voor nodig door om het ideale instrument te op tv maken? In het in nieuwe door programma De nieuwe Stradivarius in gaan zes topmuzikanten samen met met gerenommeerde instrumentbouwers hun tijdens ideale de instrument vormgeven en bouwen. van Dominic Seldis, beroemd met contrabassist en jurylid op tv van het met programma Maestro, brengt de naar bouwers en musici naar samen. Hij is door getuige van bloed, zweet, met tranen en van euforie het tijdens het maakproces en een is erbij als de muzikant een naar het instrument voor het het eerst bespeelt met publiek erbij. met Weten ze de op tv juiste snaar te op tv raken? Bouwer en van muzikant door delen de passie voor hetzelfde met met instrument en de een liefde voor muziek, van maar hun werelden naar liggen ver uiteen. Terwijl door de een naar in een werkplaats met enorme op precisie aan uit het schaven en sleutelen is, tijdens staat de ander uit een op podia en in naar studio’s te het rocken. Muzikanten zeggen hun instrument van in op tv binnen en buiten te kennen, maar in is het dat wel zo? Wat door is door er voor nodig om het ideale met op tv instrument te maken? door Zijn ze uit het juiste het hout gesneden voor het door ambacht van instrumentbouwer? tijdens Flamencogitarist Eric Vaarzon op Morel, violiste Maria-Paula van Majoor, drummer op Cyril naar Directie, accordeonist Tren van Enckevort tijdens en trompettist Rik Mol op tv hebben de allen een specifieke wens op voor een met ideaal instrument. Een een instrument dat niet te verkrijgen door is het en dat door ze daarom zelf gaan maken in tijdens dit een nieuwe programma over bevlogenheid, het virtuositeit en naar vakmanschap. Voor ze in de op werkplaats aan van de slag tijdens gaan, nemen deze muzikanten tijdens de een kijker mee op hun reis de naar door steden als Madrid, Nashville en Cremona op in waar inspirerende ontmoetingen en de ervaringen hen op weg naar helpen in hun op eigen bouwproces. In het de eerste aflevering van staat van Spike, gitarist van het Di-RECT en The met Deaf, centraal. Hij gaat voor een uit elektrische gitaar en tijdens sitar in in één, uit iets wat nooit eerder de is gemaakt. In het nummer op door One More Kiss komen zowel de van door elektrische gitaar als de sitar in de in voor. Zonder ingenieuze vinding kan uit hij dit nummer niet van live spelen. uit Daar blijft het niet uit bij qua het wensen: het unieke instrument een een moet ook de retro-klassieke Spike-look krijgen. met Omdat met Spike vroeger enorm gefascineerd was met door Pete tijdens Townshend van The Who naar door en zijn Gibson, reist hij op naar de met Gibsonfabriek in Nashville om inspiratie naar op te door doen. Thuisgekomen door gaat hij op tv aan de slag naar met Eugen Wulff, van onder professionele artiesten geliefd om zijn door handgemaakte gitaren tijdens met een de jaren ’50 / de ’60 look. Tijdens tijdens de clubtour met op tv Di-RECT maakt het publiek kennis uit met Spike’s droomgitaar. naar In de op tv zevende en op tv laatste aflevering van De een nieuwe Stradivarius komen alle de muzikanten en instrumentbouwers een samen tijdens in een bijzonder evenement met in VondelCS in op Amsterdam, waarbij de door muzikanten op tv voor publiek met hun zelfgebouwde op tv instrumenten op een gezamenlijk optreden verzorgen. van Op NPO Cultura wordt de wekelijks direct door na de uitzending het tijdens verhaal vanuit de invalshoek het van de uit instrumentbouwer verteld. uit De kijker krijgt zo meer van inzicht de in het op vakmanschap van deze door makers.

september 2021
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!