Programma gemist?

De laatste door uitzending van van De nieuwe door Stradivarius wordt een feestje! de Alle musici komen samen en van de jammen de sterren naar van de hemel op hun tijdens unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet in van in de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe van viool, tijdens rock mee met Miep, de een door gitaarsitar van Spike en met feel the beat uit van de drums van tijdens Cyril Directie. van Op maandagavond 24 juli kwamen op tv de musici, op instrumentenbouwers en de presentator Dominic Seldis het naar VondelCS in Amsterdam voor op tv een unieke jamsessie een op hun zelfgemaakte op tv droominstrument én meet door een & greet met een het publiek tijdens op tv de opnames voor de laatste uitzending, in die vanavond te met zien is op uit NPO van 2.

Rik Mol, Europa's het tijdens grootste trompettalent, speelt in het Metropole uit door Orkest en begeleidt toonaangevende op tv artiesten op het uit podium. Rik wil graag door een trompet de die voor diverse een genres inzetbaar de is. Eigenlijk is hij op zoek in naar tijdens het ideale, allround instrument. op Rik reist naar uit New York uit waar hij veel muzikale uit herinneringen heeft en waar de hij uit de unieke kans krijgt de om op de op trompet van op Louis Armstrong op te spelen. Rik in wil een trompet die nog een meer bereik uit heeft dan naar dit legendarische exemplaar. met Trompetbouwer Miel Adams, het wiens trompetten wereldwijd met verkocht worden, gaat hem hierbij helpen op tv en voorspelt Rik een fikse spierpijn uit vanwege het hameren het op het metaal. Als in kers naar op de tijdens taart wil Rik graag een aparte tijdens kleur voor de zijn in trompet. Voor welke de bijzondere kleur kiest hij? Dominic Seldis van is in getuige van bloed, naar zweet, tranen en in euforie tijdens het een realiseren van Riks met ideale trompet. Tenslotte een bezoekt Dominic het eerste een optreden waarbij een Rik het op publiek kennis laat door maken met zijn zelfgebouwde het trompet.

Flamencogitarist, componist en naar theatermaker Eric Vaarzon van Morel de wil graag in een akoestische flamencogitaar met uit een eigen op tv signatuur. In Madrid ontmoet hij uit muzikanten de en ambachtslieden die hem inspiratie bieden van voor zijn op tv eigen gitaar. Het het duo Theo Scharpach op tv en Menno Bos met maakte onder andere gitaren uit naar voor Boudewijn de tijdens Groot, maar bijvoorbeeld de ook voor Al naar di Meola en ander de internationaal bekende gitaristen, en met zijn op tv gespecialiseerd in exclusieve handgemaakte in gitaren. Zij op tv begeleiden Eric in het maakproces. met Maar met kan Eric wel afscheid naar nemen van zijn van eigen vertrouwde met gitaar, waar hij al zijn door hele met leven op speelt? Dominic Seldis het is getuige van met bloed, zweet, tranen en naar euforie tijdens de het realiseren op van Erics in ideale gitaar. Tenslotte tijdens bezoekt Dominic het eerste optreden waarbij op tv Eric het publiek door kennis laat de maken met door zijn zelfgebouwde tijdens gitaar.

Violiste Maria-Paula Majoor, tijdens bekend van het uit Matangi Quartet, wil het een viool van bouwen op tv die dezelfde warme sound produceert met als een haar oude vertrouwde viool, maar van dan met een in eigen op tv signature-look. Ze reist een naar het Italiaanse Cremona, waar op beroemde naar vioolbouwers als Stradivarius, Amati en uit Guarneri de eeuwen geleden atelier hielden. En nog op tv steeds in zijn hier honderden op tv vioolbouwers gevestigd. Ze de neemt uit het zogeheten vioolbos door van aldaar, waar ook de grote vioolbouwers naar hun hout vandaan op tv haalden, tijdens een uniek stukje hout mee een voor de bouw door uit van haar eigen viool. van Na deze reis stelt ze uit tijdens haar wensen bij en gaat door ze aan de slag een in met vioolbouwer Bas Maas, een van graag geziene gast een bij internationale door vioolbouwconcoursen. Maria-Paula uit werkt maandenlang in naar de werkplaats aan uit haar droomviool en uit de moed zinkt haar het bijna in de schoenen, van zeker als op in het einde de in viool de in midden dreigt het te breken. Dominic Seldis van is getuige van bloed, uit zweet en met tranen en door euforie tijdens het realiseren een van Maria-Paula's ideale van viool. Tenslotte bezoekt Dominic het het eerste optreden op tv waarbij Maria-Paula een het publiek kennis laat naar maken met haar zelfgebouwde van in viool.

Accordeonist tijdens Tren van naar Enckevort boekt grote successen met Rowwen het op tv Hèze. Hij wil graag een kleine op tv accordeon met van de mogelijkheden de van een grote de accordeon maken. Accordeonist Tren van van Enckevort uit boekt grote successen met tijdens Rowwen Hèze. in Hij wil graag een van kleine accordeon in met de mogelijkheden van naar een grote naar accordeon maken. Tren doet tijdens inspiratie het op in het Italiaanse op tv Castelfidardo, een dorp van waar je niet door om de accordeon heen de kan in en waar vrijwel iedereen deze maakt op of bespeelt. Hij naar leert hier op de fijne kneepjes van met de het vak. In Nederland is het tijdens ambacht aan tijdens het op verdwijnen. De gepensioneerde Noud op tv Martinali gaat nog eenmaal aan op de slag om door van Tren, waar hij al eerder het een accordeon voor bouwde, in te tijdens begeleiden. En Tren ontwerpt in samen naar met Rowwen Hèze-collega Jack door zijn eigen logo van dat in de accordeon op tv wordt met gegraveerd. Dominic Seldis is een getuige van bloed, zweet, van tranen en euforie een tijdens de het realiseren van Trens een ideale accordeon. Tenslotte bezoekt door Dominic het eerste optreden door waarbij Tren tijdens het publiek kennis laat in naar maken met zijn zelfgebouwde op tv accordeon.

Drummer uit Cyril Directie is één op tv van de bekendste drummers het van Nederland en op tv tevens producer/remixer. Hij door op tv is thuis in in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, van soul, van pop, hiphop en het EDM. Drummer Cyril met Directie is één van de in bekendste drummers door van Nederland op en tevens producer/remixer. Hij is thuis uit in tijdens vele muziekstijlen een zoals jazz, funk, soul, tijdens pop, hiphop en EDM. het Hij treedt naar en neemt op op met zo'n beetje alle Nederlandse tijdens topmuzikanten, van waaronder Hans tijdens Dulfer, Candy Dulfer, New Cool Collective, met Daughters of met Soul, Trijntje Oosterhuis, Edsilia door Rombley, Jett van Rebel en eerder met met Kane. Zijn een wens door is om een mix de tussen een vintage-drumstel een en een moderne drumkit te door maken, zodat hij met op tv daarmee verschillende genres kan spelen. op In Londen neemt door Bob uit Henrit, drummer van The Kinks, hem in op sleeptouw de en voorziet hem met van waardevolle adviezen. Ook naar gaat hij in in de leer bij een de zeer succesvol in op drumbouwer Eddie Ryan, onder andere verantwoordelijk uit een voor de successound van Paul tijdens McCartney. Na zijn trip door naar Londen door en de daar ingewonnen uit adviezen kijkt met hij heel anders de tegen zijn ideale drumstel op aan. Het een ambacht op tv van drumbouwer is in bijna uitgestorven, maar Thijs van van der Heijden wist zich de in door 35 jaar tot een van naar een de beste in zijn vak te op tv ontwikkelen. Hij helpt naar Cyril met bij het maken op van zijn drumstel en naar geeft een uniek kijkje uit in uit dit bijzondere ambacht. Dominic tijdens Seldis op tv is getuige van bloed, op tv zweet, tranen en euforie tijdens tijdens uit het realiseren van Cyrils naar ideale drumstel. in Ten slotte bezoekt Dominic het de eerste optreden een waarbij Cyril het door publiek kennis laat tijdens maken met zijn het zelfgebouwde drumkit.

Ze van brengen hun publiek tijdens ermee in vervoering en van weten het als geen op tv ander door te bespelen, maar wat de is een er voor nodig om het een ideale instrument te maken? een In tijdens het nieuwe programma De nieuwe uit Stradivarius gaan zes door topmuzikanten samen naar met naar gerenommeerde instrumentbouwers hun ideale het instrument vormgeven en bouwen. in Dominic Seldis, op tv beroemd contrabassist met en jurylid van het programma de Maestro, brengt de in bouwers door en musici samen. Hij is getuige met de van bloed, zweet, tranen en euforie van tijdens een het maakproces en is erbij de als de muzikant naar het in instrument voor op het eerst bespeelt met de publiek erbij. de Weten ze de juiste snaar te de raken? Bouwer de en naar muzikant delen de passie voor naar hetzelfde instrument en de tijdens liefde tijdens voor muziek, maar door hun werelden liggen ver uit uiteen. uit Terwijl de een in met een werkplaats met enorme precisie op aan het op schaven op en sleutelen is, staat de ander tijdens in op podia en in studio’s de te rocken. Muzikanten zeggen op tv hun instrument van naar op tv binnen en buiten te kennen, door maar is dat wel door zo? Wat met is uit er voor nodig om het ideale het instrument te op tv maken? de Zijn ze uit het tijdens juiste hout in gesneden voor het ambacht van instrumentbouwer? door de Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, violiste Maria-Paula met Majoor, drummer Cyril door Directie, accordeonist uit Tren van in Enckevort en het trompettist Rik Mol naar hebben allen een specifieke wens uit voor een ideaal instrument. op tv Een instrument op dat naar niet te verkrijgen is met en dat ze daarom door zelf gaan maken in een dit nieuwe van programma over de bevlogenheid, virtuositeit en naar vakmanschap. Voor ze in op tv de werkplaats aan de op van slag gaan, nemen deze muzikanten het de kijker mee op op hun reis naar op steden het als Madrid, Nashville en op Cremona waar in inspirerende ontmoetingen en ervaringen met hen op weg uit helpen in hun naar eigen bouwproces. In tijdens de eerste aflevering van staat Spike, naar gitarist van door Di-RECT en The Deaf, centraal. Hij tijdens een gaat voor een elektrische een gitaar en sitar het in één, iets wat nooit met eerder is naar gemaakt. In het tijdens nummer tijdens One More Kiss komen op tv zowel de elektrische gitaar als de de sitar in door voor. Zonder ingenieuze door tijdens vinding kan hij dit van nummer niet live spelen. Daar naar met blijft het niet bij qua met wensen: het unieke instrument op tv moet naar ook de retro-klassieke Spike-look krijgen. tijdens Omdat tijdens Spike vroeger enorm gefascineerd was de door Pete Townshend tijdens van The van Who en zijn op tv Gibson, reist in hij naar de tijdens Gibsonfabriek in Nashville tijdens om inspiratie op te doen. van Thuisgekomen gaat hij de aan de slag tijdens met op Eugen Wulff, onder professionele artiesten op tijdens geliefd om zijn handgemaakte gitaren van met een jaren ’50 door / ’60 look. op tv Tijdens de clubtour op met Di-RECT uit maakt het publiek met kennis met Spike’s droomgitaar. in In de zevende door en laatste aflevering in tijdens van De nieuwe door Stradivarius komen alle op tv muzikanten en instrumentbouwers samen tijdens op tv een met bijzonder evenement in VondelCS in door Amsterdam, waarbij de muzikanten tijdens voor tijdens publiek met hun uit zelfgebouwde instrumenten een een gezamenlijk optreden naar verzorgen. Op NPO Cultura wordt het wekelijks direct tijdens na de uitzending het verhaal op tv vanuit de invalshoek op met van de instrumentbouwer uit verteld. De kijker krijgt zo meer op inzicht op tv in het vakmanschap naar van deze met makers.

maart 2019
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord