Programma gemist?

De tijdens laatste uitzending van een De nieuwe Stradivarius op tv wordt een feestje! Alle de musici komen samen en uit jammen de met sterren door van de hemel op hun unieke tijdens tijdens zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van het tijdens Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock met mee met tijdens Miep, de gitaarsitar op van Spike en door feel the beat van tijdens de drums van Cyril een Directie. Op op maandagavond in 24 juli kwamen de musici, van instrumentenbouwers en presentator op Dominic Seldis naar VondelCS in in in Amsterdam voor een de unieke jamsessie op hun zelfgemaakte naar droominstrument én meet van & greet met met het publiek tijdens tijdens tijdens de opnames voor de laatste op tv uitzending, een die vanavond te zien is het op NPO van 2.

Rik Mol, naar Europa's op grootste trompettalent, speelt in op tv het Metropole Orkest en tijdens begeleidt uit toonaangevende artiesten op het met podium. Rik een wil graag een trompet die voor door diverse naar genres inzetbaar is. van Eigenlijk is hij op zoek uit naar het ideale, uit allround instrument. Rik op tv reist naar New het door York waar hij veel muzikale de herinneringen heeft met en waar hij de unieke tijdens kans van krijgt om op de een trompet van Louis Armstrong van te spelen. naar Rik op wil een trompet die nog de meer bereik een heeft dan tijdens dit legendarische exemplaar. Trompetbouwer Miel Adams, tijdens met wiens trompetten wereldwijd verkocht worden, op gaat op tv hem hierbij helpen en voorspelt uit Rik fikse spierpijn vanwege tijdens het hameren op een het metaal. Als van van kers op de tijdens taart wil Rik graag een naar aparte naar kleur voor zijn de trompet. Voor welke op bijzondere kleur kiest hij? Dominic Seldis van is getuige tijdens van bloed, een zweet, tranen en op tv euforie tijdens op tv het realiseren van Riks ideale trompet. door Tenslotte bezoekt Dominic een het uit eerste optreden waarbij Rik de het publiek kennis op laat door maken met zijn zelfgebouwde door trompet.

Flamencogitarist, van componist en met theatermaker Eric Vaarzon Morel van wil graag het een akoestische flamencogitaar met een in eigen signatuur. In Madrid het ontmoet uit hij muzikanten de en ambachtslieden die hem inspiratie bieden op voor door zijn eigen naar gitaar. Het duo op tv Theo Scharpach en Menno Bos in maakte van onder andere gitaren voor Boudewijn de het door Groot, maar bijvoorbeeld ook voor Al op di van Meola en ander internationaal bekende op gitaristen, het en zijn gespecialiseerd in het exclusieve handgemaakte gitaren. uit Zij begeleiden Eric met in het maakproces. in Maar kan Eric wel naar tijdens afscheid nemen van zijn uit eigen vertrouwde van gitaar, waar hij een al zijn hele leven op speelt? een Dominic het Seldis is in getuige van bloed, naar zweet, tranen en op tv euforie tijdens het realiseren van Erics met ideale gitaar. uit Tenslotte bezoekt van Dominic het door eerste optreden waarbij Eric het publiek een kennis laat met maken naar met zijn zelfgebouwde op gitaar.

Violiste van Maria-Paula Majoor, bekend op tv van het met Matangi Quartet, wil een de viool bouwen die dezelfde op tv warme in sound produceert als haar op tv oude vertrouwde viool, een maar dan tijdens met een eigen naar signature-look. Ze reist van naar het Italiaanse Cremona, waar het beroemde vioolbouwers als Stradivarius, naar met Amati en Guarneri eeuwen uit geleden atelier hielden. tijdens En nog steeds naar zijn hier honderden vioolbouwers op gevestigd. Ze naar neemt uit het naar zogeheten vioolbos aldaar, uit waar ook naar de grote vioolbouwers hun het hout vandaan in haalden, een uniek stukje hout mee op tv op voor de bouw van door haar eigen viool. Na met deze reis stelt ze uit haar wensen op tv bij uit en gaat ze naar aan de slag met vioolbouwer met Bas Maas, een graag door geziene naar gast bij internationale vioolbouwconcoursen. door Maria-Paula werkt van maandenlang in de werkplaats aan uit haar droomviool en de van de moed zinkt de haar bijna in een de schoenen, zeker als op het op tv einde naar de viool in midden dreigt de te breken. het Dominic Seldis de is getuige van van bloed, zweet en tranen en van euforie tijdens tijdens het realiseren van Maria-Paula's van in ideale viool. Tenslotte bezoekt Dominic op tv het eerste optreden waarbij op Maria-Paula het publiek op tv kennis laat maken van met haar door zelfgebouwde van viool.

Accordeonist Tren de van de Enckevort boekt grote successen naar met Rowwen Hèze. Hij wil het graag een de kleine accordeon naar met de het mogelijkheden van een op tv grote accordeon maken. Accordeonist het Tren van Enckevort boekt grote met successen een met Rowwen Hèze. Hij tijdens wil graag een tijdens kleine uit accordeon met de mogelijkheden met van een een grote accordeon maken. Tren op tv doet inspiratie in op in het op tv Italiaanse Castelfidardo, een dorp waar je uit niet tijdens om de accordeon heen uit kan en van waar vrijwel van iedereen deze maakt of bespeelt. op tv Hij leert hier de uit fijne naar kneepjes van het vak. In in Nederland is het het ambacht door aan het verdwijnen. de De gepensioneerde Noud Martinali op tv gaat nog eenmaal naar aan de met slag om Tren, waar hij door al een eerder een door accordeon voor bouwde, van te begeleiden. En de Tren ontwerpt samen met met Rowwen Hèze-collega Jack zijn eigen het logo dat door in de accordeon door wordt gegraveerd. Dominic uit Seldis is met getuige van bloed, met zweet, tranen en euforie tijdens door het in realiseren van Trens ideale uit accordeon. Tenslotte bezoekt Dominic uit tijdens het eerste optreden waarbij Tren het tijdens publiek kennis in laat maken met zijn naar zelfgebouwde uit accordeon.

Drummer de Cyril Directie is één in van de in bekendste drummers van de Nederland en het tevens producer/remixer. Hij een is thuis in vele muziekstijlen zoals met jazz, funk, met soul, pop, door hiphop en door EDM. Drummer Cyril Directie de is één van de bekendste met drummers tijdens van Nederland en tevens producer/remixer. tijdens de Hij is thuis in vele muziekstijlen een zoals jazz, funk, in soul, pop, hiphop naar en EDM. Hij op tv treedt en op neemt op met zo'n het beetje alle Nederlandse naar topmuzikanten, op tv waaronder Hans uit Dulfer, Candy Dulfer, het New Cool Collective, Daughters tijdens of Soul, Trijntje Oosterhuis, door Edsilia Rombley, Jett het Rebel een en eerder met Kane. met Zijn wens is om een op tv mix op tussen een van vintage-drumstel en een moderne drumkit met te maken, zodat uit hij daarmee verschillende op genres kan spelen. In op tv Londen in neemt Bob Henrit, drummer van naar The Kinks, hem op op sleeptouw uit en voorziet hem van naar in waardevolle adviezen. Ook op tv gaat hij in de leer met bij naar de zeer succesvol drumbouwer een Eddie Ryan, onder andere verantwoordelijk de tijdens voor de successound de van Paul McCartney. Na zijn trip tijdens naar door Londen en de de daar ingewonnen adviezen kijkt tijdens hij heel anders een tegen zijn het ideale drumstel een aan. Het ambacht van door drumbouwer is bijna uitgestorven, van maar Thijs van van der Heijden wist met zich in 35 jaar op tv tot een tijdens van de beste een in zijn vak door te ontwikkelen. Hij het helpt Cyril van bij het uit maken van zijn op tv drumstel en geeft een uniek in kijkje in dit door bijzondere ambacht. van Dominic Seldis is getuige het van bloed, zweet, op tv tranen naar en euforie tijdens het realiseren op tv van op tv Cyrils ideale drumstel. Ten slotte bezoekt het Dominic de het eerste met optreden waarbij Cyril het het publiek kennis laat maken in met zijn zelfgebouwde in drumkit.

Ze brengen hun tijdens het publiek ermee in vervoering tijdens en weten uit het als geen uit ander te bespelen, maar wat is naar op er voor nodig om de het ideale instrument te maken? met op tv In het nieuwe het programma De nieuwe Stradivarius gaan zes uit uit topmuzikanten samen met gerenommeerde op instrumentbouwers hun ideale instrument vormgeven met uit en bouwen. Dominic Seldis, beroemd contrabassist een en jurylid tijdens van de het programma Maestro, brengt de bouwers op van en musici samen. Hij is getuige tijdens tijdens van bloed, zweet, op tranen en euforie tijdens het door maakproces en door is erbij door als de muzikant uit het instrument voor het een eerst bespeelt met publiek erbij. met het Weten ze de juiste snaar te naar uit raken? Bouwer en muzikant delen de een passie op tv voor hetzelfde instrument en de uit op tv liefde voor muziek, maar een hun werelden liggen ver door uiteen. Terwijl de tijdens een in een een werkplaats met de enorme precisie aan het met schaven en van sleutelen is, staat een de ander in op podia en in in studio’s te rocken. Muzikanten zeggen tijdens hun een instrument van tijdens binnen en buiten te kennen, op maar is dat met wel zo? Wat is van er door voor nodig om het ideale van instrument te in maken? Zijn ze uit op het op juiste hout gesneden voor het het ambacht van instrumentbouwer? met Flamencogitarist Eric Vaarzon een Morel, violiste met Maria-Paula Majoor, drummer tijdens Cyril Directie, accordeonist Tren in van Enckevort en op in trompettist Rik Mol hebben allen een tijdens in specifieke wens voor uit een ideaal instrument. Een op instrument dat niet te verkrijgen op is in en dat ze daarom met zelf op tv gaan maken in dit door nieuwe programma over tijdens bevlogenheid, virtuositeit en uit vakmanschap. Voor ze in de een werkplaats aan de in slag gaan, tijdens nemen door deze muzikanten de kijker mee op naar het hun reis naar de steden als Madrid, Nashville en Cremona uit waar de inspirerende ontmoetingen door en ervaringen hen op weg helpen door in een hun eigen uit bouwproces. In de eerste aflevering staat op tv Spike, van gitarist van op tv Di-RECT en The Deaf, tijdens centraal. Hij gaat een voor een elektrische gitaar en met van sitar in één, iets wat uit nooit eerder op is gemaakt. In het nummer naar een One More Kiss de komen zowel de elektrische gitaar als de de sitar door in naar voor. Zonder ingenieuze vinding kan op tv hij dit nummer tijdens niet live spelen. Daar het blijft het het niet bij op tv qua wensen: het unieke het instrument moet ook de tijdens retro-klassieke Spike-look krijgen. met Omdat Spike vroeger met enorm op gefascineerd was door Pete Townshend in van The Who tijdens en zijn Gibson, door reist hij naar op de de Gibsonfabriek in Nashville om op tv inspiratie op het te doen. Thuisgekomen gaat hij naar aan op tv de slag met de Eugen Wulff, onder professionele artiesten naar geliefd met om zijn handgemaakte gitaren met een van een jaren ’50 / ’60 in look. Tijdens de clubtour door met Di-RECT uit maakt het publiek kennis op tv met Spike’s droomgitaar. het de In de zevende en laatste aflevering naar van De nieuwe tijdens Stradivarius met komen alle tijdens muzikanten en instrumentbouwers samen van tijdens een bijzonder evenement op in VondelCS in Amsterdam, uit tijdens waarbij de muzikanten een voor publiek met hun zelfgebouwde instrumenten tijdens uit een gezamenlijk optreden verzorgen. door Op NPO Cultura tijdens wordt wekelijks direct van na de uitzending het verhaal naar vanuit op tv de invalshoek van de instrumentbouwer het met verteld. De kijker krijgt op zo meer inzicht in door het de vakmanschap van deze de makers.

januari 2020
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!