Programma gemist?

De laatste uitzending van van door De nieuwe de Stradivarius wordt een feestje! Alle musici door komen samen uit en jammen de een sterren van het de hemel op hun tijdens unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet in van de klanken met van Maria-Paula op tv Majoors gloednieuwe viool, rock mee de door met Miep, de op gitaarsitar van Spike en feel the de tijdens beat van de drums door van Cyril Directie. Op maandagavond van op tv 24 juli kwamen het de musici, instrumentenbouwers en presentator het Dominic Seldis naar op tv VondelCS in naar Amsterdam voor een unieke jamsessie in op hun zelfgemaakte de droominstrument op én meet & het greet met de het publiek tijdens de in opnames voor naar de laatste uitzending, die naar vanavond te zien is op de in NPO 2.

Rik op tv Mol, Europa's grootste het trompettalent, speelt in het Metropole op tv Orkest en begeleidt de toonaangevende op artiesten op het podium. Rik tijdens wil graag op een trompet die voor tijdens diverse genres inzetbaar het is. de Eigenlijk is hij op de zoek naar het ideale, tijdens allround met instrument. Rik reist naar naar New York waar naar hij veel muzikale naar herinneringen heeft en waar in naar hij de unieke kans krijgt uit om uit op de trompet van Louis een Armstrong te spelen. Rik uit tijdens wil een trompet die tijdens nog meer van bereik heeft dan dit legendarische de exemplaar. naar Trompetbouwer Miel Adams, wiens trompetten tijdens wereldwijd verkocht worden, gaat het uit hem hierbij helpen en voorspelt Rik door fikse in spierpijn vanwege het een hameren op het metaal. in Als kers van op de taart wil Rik in graag een aparte uit kleur op voor zijn trompet. Voor welke een bijzondere kleur kiest uit op tv hij? Dominic Seldis is getuige naar van bloed, in zweet, tranen de en euforie tijdens het realiseren uit van Riks ideale het trompet. naar Tenslotte bezoekt Dominic in het eerste optreden waarbij Rik uit het naar publiek kennis laat maken met van zijn zelfgebouwde op tv trompet.

Flamencogitarist, met componist en theatermaker Eric naar Vaarzon Morel wil tijdens graag naar een akoestische flamencogitaar van met een eigen signatuur. In op tv Madrid ontmoet hij tijdens muzikanten en ambachtslieden die een hem inspiratie tijdens bieden tijdens voor zijn eigen gitaar. Het duo uit Theo Scharpach en in door Menno Bos maakte onder naar andere gitaren voor Boudewijn de op tv Groot, tijdens maar bijvoorbeeld ook voor Al de di Meola in en door ander internationaal bekende uit gitaristen, en zijn gespecialiseerd in exclusieve op handgemaakte gitaren. Zij uit begeleiden Eric in uit een het maakproces. Maar kan Eric van wel in afscheid nemen van zijn eigen vertrouwde op tv gitaar, waar hij in van al zijn hele leven op speelt? een Dominic het Seldis is getuige van bloed, een zweet, tranen en een euforie door tijdens het realiseren van Erics op van ideale gitaar. Tenslotte in bezoekt Dominic het eerste op tv optreden waarbij op tv Eric het publiek kennis laat uit maken met zijn zelfgebouwde met de gitaar.

Violiste op Maria-Paula Majoor, op tv bekend van het Matangi Quartet, wil de een viool van bouwen met die dezelfde warme sound in produceert als het haar oude vertrouwde door viool, maar dan met een een eigen de signature-look. Ze reist naar het het Italiaanse Cremona, van waar beroemde vioolbouwers als op tv Stradivarius, Amati en Guarneri uit op tv eeuwen geleden atelier hielden. En uit nog steeds zijn de hier honderden vioolbouwers gevestigd. met Ze de neemt uit het van zogeheten vioolbos aldaar, waar ook op de grote tijdens vioolbouwers hun hout uit vandaan haalden, de een uniek stukje hout mee naar voor van de bouw van haar de eigen viool. Na op tv deze reis stelt ze een haar door wensen bij en gaat het ze aan het de slag met van vioolbouwer Bas Maas, een tijdens graag geziene de gast bij internationale vioolbouwconcoursen. de Maria-Paula werkt maandenlang in op tv de werkplaats aan de haar naar droomviool en de in moed zinkt haar bijna op in de door schoenen, zeker als op in het einde de viool op tv in midden dreigt naar te breken. een Dominic Seldis met is getuige van bloed, met zweet en tranen op en euforie tijdens het het uit realiseren van Maria-Paula's ideale de viool. Tenslotte bezoekt Dominic van het een eerste optreden waarbij Maria-Paula het publiek uit kennis laat maken in met naar haar zelfgebouwde met viool.

Accordeonist tijdens Tren van op tv Enckevort boekt grote successen met op Rowwen uit Hèze. Hij wil graag een een kleine van accordeon met de het mogelijkheden van een grote accordeon maken. het de Accordeonist Tren van Enckevort boekt het grote successen met van Rowwen tijdens Hèze. Hij wil graag een het kleine een accordeon met de mogelijkheden een van een grote accordeon maken. uit Tren doet uit inspiratie op in het uit Italiaanse Castelfidardo, tijdens een dorp in waar je een niet om de accordeon heen kan in en waar vrijwel de iedereen een deze maakt of in bespeelt. Hij een leert hier de fijne op kneepjes van het vak. de In Nederland is het naar ambacht tijdens aan het verdwijnen. op De gepensioneerde Noud van Martinali gaat nog eenmaal naar aan van de slag om Tren, waar door hij al eerder het een accordeon de voor bouwde, te begeleiden. En van Tren ontwerpt tijdens samen met Rowwen Hèze-collega in van Jack zijn eigen op logo dat in de accordeon wordt op gegraveerd. Dominic Seldis het is getuige van van bloed, zweet, naar tranen met en euforie tijdens het realiseren door van Trens tijdens ideale accordeon. een Tenslotte bezoekt Dominic het naar eerste optreden waarbij Tren tijdens het publiek het kennis laat naar maken met zijn zelfgebouwde naar accordeon.

Drummer Cyril Directie de is één van met de bekendste drummers uit van Nederland en uit tevens door producer/remixer. Hij op is thuis in uit vele muziekstijlen zoals jazz, de funk, soul, pop, hiphop een en EDM. Drummer Cyril op het Directie is één met van de bekendste drummers naar van Nederland en tevens uit producer/remixer. Hij de is thuis in vele muziekstijlen met zoals jazz, funk, naar de soul, pop, hiphop en EDM. een Hij treedt tijdens en neemt op met op zo'n door beetje alle Nederlandse topmuzikanten, waaronder Hans met Dulfer, naar Candy Dulfer, New Cool Collective, op tv van Daughters of Soul, uit Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, met Jett Rebel op en eerder met Kane. Zijn wens van met is om een het mix tussen een vintage-drumstel en een de moderne drumkit door te tijdens maken, zodat hij daarmee van verschillende genres op kan spelen. In tijdens Londen neemt Bob Henrit, drummer het van The Kinks, hem het op sleeptouw en met tijdens voorziet hem van waardevolle adviezen. het Ook de gaat hij in met de leer bij een de zeer succesvol drumbouwer Eddie uit Ryan, onder andere van verantwoordelijk voor de uit successound van een Paul McCartney. Na zijn het trip naar Londen en uit de op tv daar ingewonnen adviezen kijkt uit hij het heel anders tegen zijn ideale drumstel van aan. naar Het ambacht op tv van drumbouwer is de bijna uitgestorven, maar Thijs van de der Heijden wist op zich in de 35 jaar met tot een van uit de beste in zijn vak te naar ontwikkelen. Hij de helpt Cyril bij het op door maken van zijn het drumstel en geeft tijdens een uniek kijkje in door dit bijzondere ambacht. Dominic op tv Seldis is getuige van van op tv bloed, zweet, tranen en euforie tijdens het het van realiseren van Cyrils ideale drumstel. op tv Ten slotte van bezoekt Dominic op tv het eerste optreden waarbij uit Cyril van het publiek kennis op tv laat maken met zijn zelfgebouwde tijdens drumkit.

Ze van brengen hun publiek ermee in het het vervoering en weten het in als geen naar ander te bespelen, maar wat is met er voor nodig uit om met het ideale instrument te maken? uit door In het nieuwe programma De een nieuwe Stradivarius door gaan zes topmuzikanten op tv samen met gerenommeerde instrumentbouwers het hun ideale instrument de vormgeven en het bouwen. Dominic Seldis, op beroemd contrabassist van en jurylid van met het programma Maestro, een brengt de bouwers van en musici samen. Hij is getuige het een van bloed, zweet, tranen en tijdens euforie tijdens in het maakproces tijdens en is erbij als de de muzikant het instrument van voor in het eerst bespeelt met publiek op tv erbij. Weten op ze de juiste snaar de te raken? op tv Bouwer en van muzikant delen de passie voor hetzelfde met met instrument en de het liefde voor muziek, een maar hun werelden liggen ver uiteen. met Terwijl met de een in tijdens een werkplaats met tijdens enorme precisie aan het door schaven en tijdens sleutelen is, staat de ander in een op podia en in tijdens studio’s te rocken. Muzikanten op zeggen hun door instrument van binnen de en buiten door te kennen, maar is naar dat wel zo? Wat is op tv er naar voor nodig om een het ideale van instrument te maken? Zijn ze uit het het juiste naar hout gesneden tijdens voor het ambacht uit van instrumentbouwer? Flamencogitarist uit Eric Vaarzon de Morel, violiste Maria-Paula Majoor, drummer op Cyril Directie, accordeonist naar Tren het van Enckevort en trompettist Rik de Mol hebben allen uit een specifieke op wens voor door een ideaal instrument. Een instrument in dat niet te verkrijgen in op is en dat ze het daarom zelf gaan van maken in dit naar nieuwe programma over uit bevlogenheid, virtuositeit en vakmanschap. Voor het ze in naar de werkplaats van aan de een slag gaan, nemen deze muzikanten de de kijker van mee op hun door reis naar steden het als Madrid, Nashville en een Cremona met waar inspirerende ontmoetingen en ervaringen hen in de op weg helpen in in hun eigen bouwproces. In de in op eerste aflevering staat door Spike, gitarist van tijdens Di-RECT en The Deaf, het centraal. Hij op gaat voor een elektrische gitaar het en van sitar in één, iets in wat nooit op tv eerder is gemaakt. In het het nummer One More Kiss tijdens komen zowel het de elektrische gitaar als door de sitar in uit op tv voor. Zonder ingenieuze vinding een kan hij dit op nummer niet live het spelen. Daar blijft uit het niet bij qua door wensen: het in unieke instrument moet de ook de het retro-klassieke Spike-look krijgen. Omdat Spike een vroeger enorm gefascineerd door was door Pete uit Townshend van The Who een en zijn naar Gibson, reist naar hij naar door de Gibsonfabriek in door Nashville om inspiratie op op te doen. Thuisgekomen met gaat hij aan de tijdens slag met Eugen op Wulff, onder in professionele artiesten geliefd om in zijn door handgemaakte gitaren met een door jaren ’50 het / ’60 look. op Tijdens de clubtour met van Di-RECT maakt het met publiek kennis met Spike’s op tv droomgitaar. In van de zevende en laatste uit aflevering van De tijdens nieuwe Stradivarius komen alle het muzikanten het en instrumentbouwers samen tijdens een op tv bijzonder evenement de in VondelCS in op tv Amsterdam, waarbij op tv de muzikanten voor op tv publiek met hun zelfgebouwde in instrumenten een het gezamenlijk optreden op verzorgen. Op NPO tijdens Cultura wordt wekelijks direct na door de uitzending het uit verhaal vanuit de in invalshoek van de de instrumentbouwer met verteld. De kijker krijgt op zo meer inzicht een in het vakmanschap van tijdens deze met makers.

oktober 2021
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!