Programma gemist?

De laatste van uitzending van De een nieuwe Stradivarius wordt door een feestje! Alle musici de komen samen en tijdens jammen de uit sterren van de hemel in op hun met unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet de van een de klanken van uit Maria-Paula Majoors gloednieuwe van viool, rock mee met Miep, in de gitaarsitar tijdens van Spike en feel the uit beat een van de drums uit van Cyril van Directie. Op maandagavond 24 juli door kwamen de musici, instrumentenbouwers op en presentator het Dominic door Seldis naar VondelCS in Amsterdam op tv voor een unieke met jamsessie op hun met zelfgemaakte droominstrument én door meet & greet met op tv het op tv publiek tijdens op tv de opnames voor op tv de laatste uitzending, een die vanavond te uit zien is op NPO de 2.

Rik Mol, door Europa's op tv grootste trompettalent, speelt in het Metropole van Orkest en tijdens begeleidt toonaangevende artiesten van op het podium. het Rik wil graag met een met trompet die voor diverse genres op tv inzetbaar is. Eigenlijk is met uit hij op zoek naar naar het ideale, met allround instrument. Rik reist naar op tv New York naar waar hij veel het muzikale herinneringen heeft en waar naar hij de unieke naar kans krijgt van om op de van trompet een van Louis Armstrong te spelen. een Rik wil van een trompet die een nog meer bereik heeft uit dan dit legendarische exemplaar. in Trompetbouwer Miel de Adams, wiens trompetten uit wereldwijd verkocht worden, de gaat hem hierbij helpen een en voorspelt Rik met van fikse spierpijn vanwege het hameren op met het de metaal. Als op kers op de taart wil de Rik graag een aparte in naar kleur voor zijn trompet. Voor welke naar bijzondere het kleur kiest hij? Dominic naar Seldis is op getuige van bloed, zweet, uit tranen en euforie tijdens het het realiseren van op Riks ideale trompet. het op Tenslotte bezoekt Dominic het een eerste optreden waarbij Rik het op van publiek kennis laat maken met zijn door zelfgebouwde van trompet.

Flamencogitarist, componist met en door theatermaker Eric Vaarzon Morel wil een graag van een akoestische flamencogitaar met een het eigen signatuur. In de Madrid ontmoet naar hij muzikanten en ambachtslieden in die de hem inspiratie bieden voor zijn op tv eigen gitaar. Het op duo Theo naar Scharpach en de Menno Bos maakte onder naar andere gitaren voor Boudewijn met de Groot, maar uit bijvoorbeeld ook voor tijdens Al di Meola in en op ander internationaal bekende gitaristen, en op tv zijn gespecialiseerd in exclusieve uit handgemaakte naar gitaren. Zij tijdens begeleiden Eric in het maakproces. op tv Maar kan Eric op wel afscheid nemen van de zijn eigen vertrouwde van gitaar, waar hij uit al in zijn hele leven op speelt? met Dominic uit Seldis is getuige van bloed, op tv zweet, tijdens tranen en euforie op tv tijdens het realiseren van in Erics ideale op gitaar. Tenslotte uit bezoekt Dominic het eerste optreden waarbij van Eric tijdens het publiek van kennis laat maken met met zijn zelfgebouwde het gitaar.

Violiste Maria-Paula uit Majoor, op bekend van het in Matangi Quartet, wil tijdens een viool bouwen die het dezelfde warme sound een produceert als haar oude op tv vertrouwde viool, maar het dan met door een eigen signature-look. Ze reist tijdens naar in het Italiaanse Cremona, het waar beroemde door vioolbouwers als Stradivarius, een Amati en Guarneri uit eeuwen geleden atelier hielden. En in nog steeds het zijn hier tijdens honderden vioolbouwers gevestigd. Ze neemt uit tijdens het zogeheten uit vioolbos aldaar, waar ook op tv de grote vioolbouwers op tv hun uit hout vandaan haalden, tijdens een uniek stukje hout mee in tijdens voor de bouw van uit haar eigen viool. Na door deze reis op tv stelt ze haar wensen bij op en door gaat ze aan de op slag met vioolbouwer Bas een Maas, het een graag geziene gast bij op tv in internationale vioolbouwconcoursen. Maria-Paula werkt maandenlang in met de met werkplaats aan naar haar droomviool en de een moed zinkt haar bijna op in de schoenen, op zeker als op het naar einde de op viool in midden de dreigt te breken. Dominic met Seldis een is getuige van het bloed, zweet en tranen en met met euforie tijdens het realiseren van het Maria-Paula's ideale door viool. Tenslotte bezoekt op Dominic het van eerste optreden waarbij Maria-Paula het publiek op van kennis laat maken met haar zelfgebouwde het het viool.

Accordeonist in Tren van Enckevort boekt op grote in successen met Rowwen Hèze. Hij door wil graag een kleine met accordeon met een de een mogelijkheden van een grote accordeon maken. op tv Accordeonist het Tren van tijdens Enckevort boekt grote successen met Rowwen uit naar Hèze. Hij wil graag de een kleine in accordeon met de mogelijkheden van met een grote van accordeon maken. de Tren doet inspiratie op het in het met Italiaanse Castelfidardo, een dorp een waar je niet om het de in accordeon heen kan en waar vrijwel met iedereen deze naar maakt of bespeelt. tijdens Hij leert hier de op tv fijne kneepjes de van het vak. In uit van Nederland is het ambacht door aan het de verdwijnen. De gepensioneerde Noud op tv Martinali gaat het nog eenmaal aan de in slag om Tren, waar van hij op tv al eerder een met accordeon voor bouwde, te begeleiden. uit En naar Tren ontwerpt samen met Rowwen van Hèze-collega Jack zijn op eigen op logo dat in de accordeon van wordt gegraveerd. Dominic Seldis in is door getuige van bloed, zweet, tranen met en euforie tijdens met het van realiseren van Trens ideale in accordeon. een Tenslotte bezoekt Dominic een het eerste optreden waarbij door Tren het publiek kennis in laat maken met van zijn zelfgebouwde op tv accordeon.

Drummer Cyril tijdens Directie het is één van de van bekendste drummers tijdens van Nederland en in tevens producer/remixer. Hij naar is thuis in uit vele muziekstijlen zoals jazz, funk, op soul, pop, hiphop van en EDM. Drummer Cyril op door Directie is één van de bekendste de drummers van een Nederland tijdens en tevens producer/remixer. Hij is naar thuis in tijdens vele muziekstijlen uit zoals jazz, funk, soul, met pop, hiphop en EDM. uit Hij door treedt en neemt op uit met zo'n van beetje alle Nederlandse topmuzikanten, van waaronder Hans Dulfer, door Candy Dulfer, naar New Cool Collective, Daughters door of Soul, Trijntje Oosterhuis, Edsilia uit Rombley, Jett in Rebel naar en eerder met met Kane. Zijn wens is op om een op tv mix tussen een vintage-drumstel door en een moderne drumkit op te maken, zodat hij tijdens in daarmee verschillende genres kan de spelen. In Londen op neemt Bob Henrit, een drummer van The een Kinks, hem op sleeptouw en uit de voorziet hem van waardevolle met adviezen. Ook gaat hij in door de in leer bij door de zeer succesvol drumbouwer met Eddie Ryan, onder andere verantwoordelijk op tv met voor de successound van Paul McCartney. naar Na op zijn trip uit naar Londen en een de daar ingewonnen adviezen kijkt de hij heel anders tegen van zijn ideale drumstel van aan. Het op tv ambacht met van drumbouwer is bijna uitgestorven, maar de Thijs van van der Heijden de wist zich in 35 jaar op tot uit een van een de beste in zijn vak te het ontwikkelen. Hij van helpt van Cyril bij het maken van zijn het door drumstel en geeft met een uniek kijkje in dit van bijzondere ambacht. Dominic Seldis op is getuige van naar bloed, naar zweet, tranen door en euforie tijdens het realiseren door van van Cyrils ideale drumstel. door Ten slotte bezoekt Dominic het het eerste optreden door waarbij Cyril het publiek kennis naar uit laat maken met van zijn zelfgebouwde drumkit.

Ze van brengen hun publiek ermee van in vervoering en weten van het als de geen ander te bespelen, tijdens het maar wat is er van voor nodig uit om het ideale instrument te maken? naar In het van nieuwe programma op De nieuwe Stradivarius gaan zes op tv topmuzikanten samen op tv met gerenommeerde tijdens instrumentbouwers hun ideale instrument het vormgeven en bouwen. Dominic door Seldis, beroemd het contrabassist in en jurylid van het programma door Maestro, brengt de bouwers tijdens en musici naar samen. Hij is naar getuige van in bloed, zweet, tranen en de euforie tijdens van het maakproces en is uit erbij als tijdens de muzikant het tijdens instrument voor uit het eerst bespeelt met publiek op erbij. Weten uit ze de juiste in snaar te raken? Bouwer tijdens en muzikant naar delen de passie voor hetzelfde op instrument tijdens en de liefde voor muziek, door maar uit hun werelden tijdens liggen ver uiteen. op Terwijl de een in met een werkplaats met enorme precisie een aan het op schaven en sleutelen is, het staat op tv de ander op podia naar en op in studio’s te rocken. Muzikanten zeggen tijdens naar hun instrument van uit binnen en buiten te kennen, maar met is dat wel in zo? Wat is op er voor nodig op tv om het ideale in tijdens instrument te maken? Zijn ze met uit het juiste naar hout gesneden voor het een naar ambacht van instrumentbouwer? Flamencogitarist door Eric Vaarzon Morel, violiste Maria-Paula uit Majoor, drummer door Cyril Directie, accordeonist Tren door naar van Enckevort en trompettist Rik in Mol hebben allen een tijdens specifieke wens voor een een ideaal door instrument. Een instrument de dat niet te naar verkrijgen is en door dat uit ze daarom zelf van gaan maken in dit op tv nieuwe programma over een bevlogenheid, virtuositeit en vakmanschap. Voor tijdens ze in een de werkplaats naar aan de van slag gaan, nemen deze muzikanten de op tv kijker uit mee op hun op reis naar steden als Madrid, een Nashville en op Cremona waar inspirerende ontmoetingen op en een ervaringen hen op op tv weg helpen in hun met eigen bouwproces. In met de eerste aflevering staat tijdens Spike, de gitarist van op tv Di-RECT en The Deaf, centraal. Hij een tijdens gaat voor een elektrische tijdens gitaar en met sitar in één, iets wat tijdens nooit eerder is gemaakt. in In uit het nummer One More een Kiss komen zowel de van elektrische gitaar van als de sitar in op tv voor. Zonder van ingenieuze vinding kan door hij een dit nummer niet door live spelen. Daar blijft het niet van bij qua wensen: van het het unieke instrument moet op tv ook de retro-klassieke Spike-look in krijgen. Omdat met Spike vroeger het enorm gefascineerd was door Pete Townshend de van met The Who en zijn naar Gibson, reist hij naar van de Gibsonfabriek in op tv Nashville om op inspiratie op te door doen. Thuisgekomen op tv gaat hij aan de slag op tv met Eugen op tv Wulff, door onder professionele artiesten door geliefd om zijn tijdens handgemaakte gitaren met een op jaren ’50 / een ’60 look. Tijdens het de clubtour de met Di-RECT maakt het publiek met kennis met Spike’s uit droomgitaar. In de zevende van en laatste het aflevering van De met nieuwe Stradivarius komen in alle muzikanten het en instrumentbouwers samen uit tijdens een bijzonder evenement op tv in VondelCS in Amsterdam, op tv waarbij op de muzikanten op tv voor publiek met met hun zelfgebouwde instrumenten een gezamenlijk een optreden verzorgen. Op het NPO Cultura wordt tijdens wekelijks direct na de een uitzending het verhaal met naar vanuit de invalshoek van de instrumentbouwer door op tv verteld. De kijker krijgt op tv zo meer inzicht in het in vakmanschap van deze de tijdens makers.

april 2019
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord