Programma gemist?

De het laatste uitzending van De tijdens nieuwe Stradivarius wordt een naar feestje! Alle musici tijdens komen met samen en jammen de sterren het van de hemel uit op hun naar unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet de van het de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe het het viool, rock mee van met Miep, de gitaarsitar van Spike in en feel het the beat tijdens van de drums van tijdens Cyril Directie. Op maandagavond de op tv 24 juli kwamen de met musici, instrumentenbouwers door en presentator Dominic Seldis een naar VondelCS in van Amsterdam voor een unieke het jamsessie op hun op tv zelfgemaakte droominstrument van én meet & op tv greet met het publiek van tijdens uit de opnames voor de de laatste uitzending, die met vanavond te zien is op uit van NPO 2.

Rik Mol, tijdens Europa's grootste trompettalent, tijdens speelt in het Metropole uit Orkest en begeleidt het toonaangevende artiesten de op het op podium. Rik wil de graag een trompet die voor de diverse een genres inzetbaar is. Eigenlijk op is hij op zoek uit door naar het ideale, allround in instrument. Rik reist naar op tv New York waar het hij veel een muzikale herinneringen heeft en de waar hij de unieke een kans krijgt met om op de trompet tijdens van Louis Armstrong op tv te spelen. naar Rik wil een trompet naar een die nog meer een bereik heeft dan dit legendarische in exemplaar. Trompetbouwer Miel Adams, uit naar wiens trompetten wereldwijd verkocht worden, tijdens gaat hem hierbij helpen op en voorspelt Rik van fikse een spierpijn vanwege in het hameren op het uit metaal. Als tijdens kers op de taart wil Rik tijdens op graag een aparte kleur voor zijn van trompet. Voor welke het bijzondere kleur door kiest hij? Dominic Seldis het is op getuige van bloed, zweet, tranen de en met euforie tijdens het realiseren uit van Riks ideale van trompet. Tenslotte bezoekt Dominic op tv het uit eerste optreden waarbij op Rik het publiek kennis laat een maken met door zijn zelfgebouwde uit trompet.

Flamencogitarist, door componist en theatermaker Eric uit Vaarzon Morel wil uit graag een akoestische op flamencogitaar naar met een eigen signatuur. uit In Madrid van ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die het hem de inspiratie bieden voor zijn eigen van gitaar. Het het duo naar Theo Scharpach en Menno Bos een maakte met onder andere gitaren door voor Boudewijn de Groot, van maar bijvoorbeeld het ook voor Al di Meola uit en ander met internationaal bekende gitaristen, en tijdens zijn door gespecialiseerd in exclusieve op handgemaakte gitaren. Zij begeleiden Eric uit in een het maakproces. Maar kan Eric uit wel afscheid nemen naar van zijn op eigen vertrouwde gitaar, waar hij een een al zijn hele leven met op speelt? naar Dominic Seldis is getuige van bloed, het zweet, tranen uit en euforie tijdens het door realiseren op tv van Erics ideale gitaar. Tenslotte het van bezoekt Dominic het naar eerste optreden waarbij Eric het van publiek kennis in laat maken met in zijn zelfgebouwde uit gitaar.

Violiste op Maria-Paula Majoor, bekend van het tijdens naar Matangi Quartet, wil een een viool bouwen uit die dezelfde warme sound produceert uit als haar oude vertrouwde op tv viool, maar op dan met een door eigen signature-look. Ze het reist in naar het Italiaanse Cremona, waar het beroemde vioolbouwers als Stradivarius, naar de Amati en Guarneri de eeuwen geleden atelier hielden. En op tv nog steeds zijn hier uit honderden vioolbouwers naar gevestigd. Ze neemt uit een het met zogeheten vioolbos aldaar, door waar ook de met grote vioolbouwers hun hout tijdens vandaan haalden, een een uniek stukje hout mee van voor de bouw op van een haar eigen op tv viool. Na deze reis stelt naar ze haar wensen bij op in en gaat ze door aan de slag naar met vioolbouwer Bas Maas, in een graag geziene gast een bij internationale vioolbouwconcoursen. Maria-Paula op werkt maandenlang in van de werkplaats tijdens aan haar droomviool uit en de op moed zinkt haar bijna op in de schoenen, op tv zeker als op het tijdens einde met de viool in midden dreigt met te de breken. Dominic door Seldis is getuige de van bloed, zweet het en tranen en euforie tijdens het op tv realiseren van in Maria-Paula's ideale viool. Tenslotte op op tv bezoekt Dominic het met eerste optreden waarbij Maria-Paula door het publiek op tv kennis laat maken met haar tijdens zelfgebouwde door viool.

Accordeonist met Tren van Enckevort boekt grote tijdens successen een met Rowwen Hèze. de Hij wil graag een een kleine accordeon met de het mogelijkheden van een door grote de accordeon maken. Accordeonist Tren van tijdens Enckevort het boekt grote successen met Rowwen van Hèze. Hij naar wil op graag een kleine accordeon het met de het mogelijkheden van een de grote accordeon maken. op Tren doet inspiratie de op in het het Italiaanse Castelfidardo, een uit dorp waar je niet om de uit van accordeon heen kan en naar waar vrijwel iedereen in deze maakt op of bespeelt. Hij leert hier de tijdens fijne op tv kneepjes van het vak. In het Nederland is het uit ambacht tijdens aan het de verdwijnen. De gepensioneerde Noud Martinali uit gaat nog eenmaal aan in op de slag om Tren, waar hij met al door eerder een accordeon van voor bouwde, tijdens te begeleiden. En het Tren ontwerpt samen met Rowwen Hèze-collega op tv het Jack zijn eigen logo dat de in de in accordeon wordt gegraveerd. Dominic het Seldis is getuige op van bloed, in zweet, tranen en euforie in tijdens het realiseren met van Trens ideale van accordeon. Tenslotte bezoekt tijdens Dominic het met eerste optreden waarbij Tren het tijdens publiek kennis laat op in maken met zijn zelfgebouwde van accordeon.

Drummer Cyril Directie van is in één van van de bekendste drummers het van Nederland en naar tevens producer/remixer. Hij door is thuis in het vele muziekstijlen zoals jazz, de funk, soul, pop, hiphop en op door EDM. Drummer Cyril Directie is één op van de bekendste op tv drummers van uit Nederland en naar tevens producer/remixer. Hij door is thuis in vele muziekstijlen een zoals jazz, funk, op tv soul, naar pop, hiphop en EDM. van Hij treedt een en neemt op met zo'n tijdens beetje alle op Nederlandse topmuzikanten, op waaronder Hans Dulfer, met Candy Dulfer, New Cool een Collective, Daughters of in Soul, Trijntje naar Oosterhuis, Edsilia naar Rombley, Jett Rebel en met eerder met Kane. Zijn wens op tv is om een tijdens mix tussen met een vintage-drumstel en een met moderne op drumkit te maken, zodat op tv hij daarmee van verschillende genres kan op tv spelen. In door Londen neemt Bob Henrit, drummer van uit The Kinks, de hem op het sleeptouw en voorziet een hem van een waardevolle adviezen. Ook gaat naar hij in van de leer bij de zeer succesvol op tv drumbouwer van Eddie Ryan, onder op tv andere verantwoordelijk voor de door successound uit van Paul McCartney. Na zijn van trip de naar Londen en het de daar ingewonnen op tv adviezen kijkt hij naar heel anders tegen door zijn ideale drumstel tijdens aan. Het ambacht van drumbouwer is tijdens in bijna uitgestorven, maar Thijs van der van het Heijden wist zich in 35 een jaar naar tot een van de een beste in uit zijn vak te ontwikkelen. Hij helpt naar Cyril naar bij het maken van zijn tijdens drumstel en geeft in door een uniek kijkje in tijdens dit bijzondere ambacht. Dominic Seldis het tijdens is getuige van bloed, zweet, door tranen met en euforie tijdens het realiseren op van Cyrils door ideale drumstel. Ten slotte uit bezoekt Dominic met het eerste optreden waarbij op tv Cyril het de publiek kennis laat naar maken met in zijn zelfgebouwde drumkit.

Ze tijdens brengen hun publiek ermee in de vervoering door en weten het door als geen ander te de bespelen, maar wat naar is er voor een nodig om het ideale van instrument te naar maken? In tijdens het nieuwe de programma De nieuwe Stradivarius gaan zes een topmuzikanten samen met met gerenommeerde uit instrumentbouwers hun ideale instrument vormgeven op tv en in bouwen. Dominic Seldis, beroemd contrabassist door in en jurylid van het programma uit Maestro, met brengt de bouwers en naar musici samen. Hij is het getuige van bloed, in zweet, tranen en euforie van tijdens het van maakproces en van is erbij als de de muzikant de het instrument voor het eerst bespeelt door een met publiek erbij. door Weten ze de juiste snaar te op naar raken? Bouwer en muzikant in delen de passie voor van hetzelfde instrument op tv en de de liefde voor muziek, maar hun werelden van liggen door ver uiteen. naar Terwijl de een in een werkplaats het met uit enorme precisie aan het het schaven en sleutelen is, tijdens staat de met ander op podia op en in studio’s een te op rocken. Muzikanten zeggen hun instrument van op door binnen en buiten te kennen, met maar is dat wel het zo? Wat van is in er voor nodig om het ideale op tv instrument van te maken? Zijn ze in uit door het juiste hout gesneden voor de het ambacht van met instrumentbouwer? Flamencogitarist Eric Vaarzon tijdens uit Morel, violiste Maria-Paula Majoor, drummer op tv Cyril Directie, accordeonist Tren in van in Enckevort en de trompettist Rik Mol hebben allen op een specifieke wens voor het een door ideaal instrument. Een instrument dat een niet op te verkrijgen tijdens is en dat ze daarom naar zelf het gaan maken in van dit nieuwe programma over bevlogenheid, virtuositeit met met en vakmanschap. Voor ze in de naar werkplaats aan de de slag gaan, nemen op deze muzikanten met de kijker mee op het hun reis de naar steden door als Madrid, Nashville en Cremona door waar in inspirerende ontmoetingen en ervaringen met hen op weg op helpen een in hun eigen bouwproces. van In de eerste naar aflevering staat Spike, gitarist het van Di-RECT en naar The Deaf, het centraal. Hij door gaat voor een elektrische gitaar het en een sitar in één, de iets wat nooit eerder is een gemaakt. In het naar nummer One het More Kiss komen zowel de de elektrische naar gitaar als de sitar op in voor. Zonder de ingenieuze vinding kan hij een dit nummer niet met door live spelen. Daar blijft het niet de op tv bij qua wensen: het met unieke instrument moet ook de uit van retro-klassieke Spike-look krijgen. Omdat Spike tijdens vroeger enorm gefascineerd met was door op Pete Townshend naar van The Who en met zijn Gibson, reist hij naar naar de met Gibsonfabriek in Nashville om met inspiratie op in te doen. Thuisgekomen gaat met hij op tv aan de slag met Eugen Wulff, van tijdens onder professionele artiesten geliefd om zijn met in handgemaakte gitaren met het een jaren ’50 / ’60 look. in Tijdens de door clubtour met Di-RECT maakt het een het publiek kennis met de Spike’s droomgitaar. In met de zevende en naar laatste aflevering van De nieuwe de Stradivarius op tv komen alle muzikanten met en instrumentbouwers met samen tijdens een bijzonder op tv evenement in VondelCS in Amsterdam, met waarbij de op muzikanten voor publiek een met hun naar zelfgebouwde instrumenten een van gezamenlijk optreden verzorgen. op tv Op NPO Cultura een wordt wekelijks direct na een de uitzending op het verhaal vanuit de invalshoek tijdens van de instrumentbouwer van verteld. De naar kijker krijgt zo meer naar door inzicht in het vakmanschap van naar deze door makers.

juni 2021
06-08-2017 18:40

Slot: De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - Slot: De nieuwe Stradivarius

De laatste uitzending van De nieuwe Stradivarius wordt een feestje! Alle musici komen samen en jammen de sterren van de hemel op hun unieke zelfgebouwde instrumenten. Geniet van de klanken van Maria-Paula Majoors gloednieuwe viool, rock me...

21-07-2017 20:30

Rik Mol

De nieuwe Stradivarius - Rik Mol

Rik Mol, Europa's grootste trompettalent, speelt in het Metropole Orkest en begeleidt toonaangevende artiesten op het podium. Rik wil graag een trompet die voor diverse genres inzetbaar is. Eigenlijk is hij op zoek naar het ideale, allround...

14-07-2017 20:35

Eric Vaarzon Morel

De nieuwe Stradivarius - Eric Vaarzon Morel

Flamencogitarist, componist en theatermaker Eric Vaarzon Morel wil graag een akoestische flamencogitaar met een eigen signatuur. In Madrid ontmoet hij muzikanten en ambachtslieden die hem inspiratie bieden voor zijn eigen gitaar. Het duo Th...

07-07-2017 20:30

Maria Paula Majoor

De nieuwe Stradivarius - Maria Paula Majoor

Violiste Maria-Paula Majoor, bekend van het Matangi Quartet, wil een viool bouwen die dezelfde warme sound produceert als haar oude vertrouwde viool, maar dan met een eigen signature-look. Ze reist naar het Italiaanse Cremona, waar beroemde...

30-06-2017 20:25

Tren van Enckevort

De nieuwe Stradivarius - Tren van Enckevort

Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil graag een kleine accordeon met de mogelijkheden van een grote accordeon maken. Accordeonist Tren van Enckevort boekt grote successen met Rowwen Hèze. Hij wil gra...

23-06-2017 20:25

Cyril Directie

De nieuwe Stradivarius - Cyril Directie

Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Drummer Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Ned...

16-06-2017 20:25

De nieuwe Stradivarius

De nieuwe Stradivarius - De nieuwe Stradivarius

Ze brengen hun publiek ermee in vervoering en weten het als geen ander te bespelen, maar wat is er voor nodig om het ideale instrument te maken? In het nieuwe programma De nieuwe Stradivarius gaan zes topmuzikanten samen met gerenommeerde i...

De nieuwe Stradivarius gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De nieuwe Stradivarius de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De nieuwe Stradivarius bij De nieuwe Stradivarius liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De nieuwe Stradivarius. Heb je een uitzending van De nieuwe Stradivarius gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De nieuwe Stradivarius gemist

Uitzending gemist van De nieuwe Stradivarius? Hier kun je alle uitzendingen van De nieuwe Stradivarius kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 06-08-2017 om 18:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!