Programma gemist?

Lissabon de is het eindstation. Een van met de mooiste dodenakkers op tv uit van Europa-centraal: Cimetério dos Prazeres, oftewel met de begraafplaats een van plezier. Een hooggelegen op necropolis van met straten en huisjes die op tv een afspiegeling is tijdens van de bruisende tijdens lagergelegen stad op van de op levenden. Deze wereldstad aan de de Taag met werd in de achttiende eeuw naar geteisterd door een op tv een enorme aardbeving en naar een tsunami. Deze een schok verwoestte niet alleen de naar binnenstad, maar was ook het van een keerpunt op het gebied van tijdens religie en filosofie. op tv tijdens Hoe kon God dit tijdens toelaten?

Welke informatie leggen in de aan elkaar het grenzende van begraafplaatsen Lion, een Sint Marc en Sehid naar bloot over de de geschiedenis van Sarajevo? Maar de eigenlijk de is heel Sarajevo een in 'lieu de mémoire', in een plaats van herinnering. naar Deze stad, in die vanwege haar religieuze diversiteit uit bekendstond als op 'het Jeruzalem van tijdens Europa', is het een meetingpoint tussen Oost en het West. Sarajevo met heeft een op tv bewogen geschiedenis. De met Eerste Wereldoorlog werd van hier ingeluid. Bovendien een werd op de uit begraafplaatsen die wij door bezoeken tijdens met de Joegoslavische oorlog naar en het beleg van tijdens Sarajevo in de jaren op negentig de nog gevochten door scherpschutters. Hoewel de het fysieke en emotionele met littekens de een generatie later nog van overal in door de stad zichtbaar zijn, in gaat de jonge generatie op aan in de slag om de van demonen van nationalisme en op onverdraagzaamheid te naar bezweren.

De door reis gaat naar op tv Dublin (Ierland), waar Kefah Allush de de grote begraafplaats in Glasnevin bezoekt. het Hier werden van voor het eerst in in de Ierse geschiedenis naar katholieken en tijdens alle andere gelovigen en ongelovigen in volgens hun eigen in gebruiken en door rituelen tijdens ter aarde besteld. Deze dodenakker draagt naar de sporen tijdens van de met grote onafhankelijkheidstrijd van tijdens de Ieren in om zich aan het Britse met protestantse in juk te ontworstelen.

De op tv ontdekkingstocht door de met cultuurhistorie van Nederland start op een begraafplaats Beth Haim, door de op tv oudste nog in uit gebruik zijnde Joodse begraafplaats de van de van westerse wereld. de Alle begraafplaatsen die we op bezoeken zijn de nog in gebruik. Beth een Haim werd in de gouden op tv eeuw opgericht door door uit hun thuisland de verdreven Portugese Joden, uit die naar Amsterdam de vluchtten vanwege de op godsdienstvrijheid het en tolerantie naar in de Lage uit Landen, maar ook in nu worden hier op nog mensen begraven. Er wordt elke tijdens uit dag nieuwe geschiedenis gemaakt. Op Beth naar op Haim ligt ook de slaaf Elieser het begraven. Hij door had eigenlijk buiten de naar omheining moeten liggen, in maar hij naar ligt op een A-locatie, op tv van saillant genoeg naast een het slavenhandelaar.

Sicilië, uit het eiland dat door haar het centrale ligging altijd naar andere op culturen te op tv gast heeft gehad tijdens en waar menig vluchteling aan naar wal komt, door op zoek naar een de beter leven. tijdens Kefah Allush bezoekt hier met Pozzallo, waar alles het draait om gastvrijheid en uit familie, van naar de heilige tijdens familie tot de de maffia.

Lissabon naar is het eindstation. in Een van de mooiste door dodenakkers van Europa centraal: in een Cimetério dos Prazeres oftewel de begraafplaats het van door plezier. Een hooggelegen necropolis met door straten en het huisjes die een op afspiegeling is van de naar bruisende naar lagergelegen stad van de levenden. op uit Deze wereldstad aan de Taag op tv werd op in de achttiende eeuw de geteisterd door een enorme het aardbeving uit en een tsunami. Deze met schok verwoestte met niet alleen de binnenstad, tijdens maar was ook met een keerpunt op het tijdens gebied van uit religie en filosofie. Hoe in kon tijdens God dit toelaten?

Welke informatie een leggen op de aan elkaar grenzende begraafplaatsen Lion, uit Sint Marc door en in Sehid bloot over de geschiedenis van door Sarajevo? Maar eigenlijk door is heel Sarajevo met een een 'lieu de mémoire', een plaats op de van herinnering. Deze het stad, die vanwege haar de religieuze diversiteit bekendstond als 'het de het Jeruzalem van Europa' is in het meetingpoint tussen Oost uit en West. Sarajevo heeft het tijdens een bewogen geschiedenis. van De Eerste Wereldoorlog werd hier uit ingeluid. Bovendien in werd op de begraafplaatsen die op wij bezoeken van tijdens de Joegoslavische uit oorlog en het beleg het op tv van Sarajevo in de jaren een negentig op nog gevochten door scherpschutters. het Hoewel de fysieke en uit emotionele littekens een generatie met later nog overal naar van in de stad zichtbaar zijn, gaat door de jonge generatie een aan de slag het om door de demonen op tv van nationalisme en onverdraagzaamheid te door bezweren.

De met reis gaat op tv naar Dublin (Ierland) waar het Kefah Allush de grote uit begraafplaats de Glasnevin bezoekt. De reis gaat naar de Dublin naar (Ierland) waar Kefah Allush op de op tv grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. Hier werden met het voor het eerst in van de Ierse geschiedenis katholieken van en het alle andere gelovigen en ongelovigen volgens in hun eigen gebruiken op tv en uit rituelen ter aarde besteld. een Deze dodenakker op tv draagt de sporen een van de grote onafhankelijkheidstrijd van van de Ieren uit om zich aan het van Britse het protestantse juk uit te ontworstelen.

De uit ontdekkingstocht door op tv de cultuurhistorie van Nederland op start op begraafplaats Beth Haim: op de in oudste nog in gebruik zijnde een Joodse begraafplaats van met de de Westerse wereld. De op ontdekkingstocht door de van cultuurhistorie van Nederland start op op begraafplaats Beth het Haim: de oudste door nog in gebruik een zijnde Joodse begraafplaats de van de Westerse wereld. naar tijdens Alle begraafplaatsen die we van bezoeken, zijn nog in gebruik. in Beth Haim werd op in de Gouden een in Eeuw opgericht door uit hun op thuisland verdreven de Portugese Joden, die naar Amsterdam de met vluchtten vanwege de godsdienstvrijheid uit en tolerantie tijdens in de Lage Landen, maar van ook nu worden naar hier tijdens nog mensen begraven. Er op tv wordt elke van dag nieuwe geschiedenis gemaakt. door Op Beth Haim ligt ook naar de slaaf Elieser uit begraven. Hij op tv had eigenlijk buiten op de tijdens omheining moeten liggen, met maar hij ligt op een een A-locatie, saillant genoeg de naast een een slavenhandelaar.

De ontdekkingstocht door een de cultuurhistorie tijdens van Nederland start op tv op begraafplaats een Beth Haim, de in oudste nog in gebruik zijnde uit Joodse van begraafplaats van de met westerse wereld. De ontdekkingstocht door met in de cultuurhistorie van Nederland start op van het begraafplaats Beth Haim, de oudste een nog in gebruik de zijnde Joodse begraafplaats van naar op de westerse wereld. Alle begraafplaatsen een die we bezoeken zijn op met nog in gebruik. op tv Beth Haim werd in de Gouden het Eeuw opgericht door op met uit hun thuisland verdreven Portugese met Joden, tijdens die naar Amsterdam uit vluchtten vanwege de godsdienstvrijheid en tolerantie een in de uit Lage door Landen, maar ook nu in worden hier nog mensen op begraven. Er op wordt elke dag nieuwe geschiedenis in gemaakt. het Op Beth Haim ligt in ook uit de slaaf Elieser begraven. Hij de had eigenlijk naar buiten de tijdens omheining moeten liggen, met maar hij ligt op een A-locatie, op de saillant genoeg naast een een slavenhandelaar.

Sicilië, het het eiland op tv dat door haar uit centrale ligging altijd uit andere culturen te een gast heeft gehad en waar menig uit vluchteling aan wal de tijdens komt, op zoek naar een van beter leven. Kefah uit Allush bezoekt hier naar Pozzallo. Sicilië, het eiland uit dat in door haar op centrale ligging altijd op andere culturen te gast heeft gehad een en een waar menig vluchteling aan een wal komt, de op zoek naar naar een beter leven. Kefah tijdens Allush bezoekt de hier Pozzallo, waar door alles draait om gastvrijheid naar en familie, van de door het heilige familie tot de een maffia.

maart 2019
01-07-2018 12:15

Lissabon

Gewijde Grond - Lissabon

Lissabon is het eindstation. Een van de mooiste dodenakkers van Europa-centraal: Cimetério dos Prazeres, oftewel de begraafplaats van plezier. Een hooggelegen necropolis met straten en huisjes die een afspiegeling is van de bruisende lagerg...

24-06-2018 12:00

Sarajevo

Gewijde Grond - Sarajevo

Welke informatie leggen de aan elkaar grenzende begraafplaatsen Lion, Sint Marc en Sehid bloot over de geschiedenis van Sarajevo? Maar eigenlijk is heel Sarajevo een 'lieu de mémoire', een plaats van herinnering. Deze stad, die vanwege haar...

17-06-2018 12:00

Dublin

Gewijde Grond - Dublin

De reis gaat naar Dublin (Ierland), waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. Hier werden voor het eerst in de Ierse geschiedenis katholieken en alle andere gelovigen en ongelovigen volgens hun eigen gebruiken en rituelen ...

10-06-2018 12:00

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim, de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de westerse wereld. Alle begraafplaatsen die we bezoeken zijn nog in gebruik. Beth Haim wer...

03-06-2018 12:00

Sicilië

Gewijde Grond - Sicilië

Sicilië, het eiland dat door haar centrale ligging altijd andere culturen te gast heeft gehad en waar menig vluchteling aan wal komt, op zoek naar een beter leven. Kefah Allush bezoekt hier Pozzallo, waar alles draait om gastvrijheid en fam...

16-07-2017 22:40

Lissabon

Gewijde Grond - Lissabon

Lissabon is het eindstation. Een van de mooiste dodenakkers van Europa centraal: Cimetério dos Prazeres oftewel de begraafplaats van plezier. Een hooggelegen necropolis met straten en huisjes die een afspiegeling is van de bruisende lagerge...

09-07-2017 22:40

Sarajevo

Gewijde Grond - Sarajevo

Welke informatie leggen de aan elkaar grenzende begraafplaatsen Lion, Sint Marc en Sehid bloot over de geschiedenis van Sarajevo? Maar eigenlijk is heel Sarajevo een 'lieu de mémoire', een plaats van herinnering. Deze stad, die vanwege haar...

02-07-2017 22:40

Dublin

Gewijde Grond - Dublin

De reis gaat naar Dublin (Ierland) waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. De reis gaat naar Dublin (Ierland) waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. Hier werden voor het eerst in de Ierse geschiedeni...

28-06-2017 14:30

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim: de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de Westerse wereld. De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begr...

25-06-2017 22:40

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim, de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de westerse wereld. De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begr...

18-06-2017 22:40

Sicilië

Gewijde Grond - Sicilië

Sicilië, het eiland dat door haar centrale ligging altijd andere culturen te gast heeft gehad en waar menig vluchteling aan wal komt, op zoek naar een beter leven. Kefah Allush bezoekt hier Pozzallo. Sicilië, het eiland dat door haar centra...

Gewijde Grond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gewijde Grond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gewijde Grond bij Gewijde Grond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gewijde Grond. Heb je een uitzending van Gewijde Grond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gewijde Grond gemist

Uitzending gemist van Gewijde Grond? Hier kun je alle uitzendingen van Gewijde Grond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 01-07-2018 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord