Programma gemist?

Lissabon is naar het eindstation. Een van in de mooiste in dodenakkers van de Europa-centraal: Cimetério dos Prazeres, met oftewel de begraafplaats van met plezier. Een de hooggelegen van necropolis met straten op tv en huisjes die een afspiegeling tijdens is van de in bruisende lagergelegen stad met van de levenden. op Deze wereldstad aan op tv de Taag werd in naar de op achttiende eeuw geteisterd door met een met enorme aardbeving en een de tsunami. Deze schok verwoestte niet tijdens alleen naar de binnenstad, maar in was ook een keerpunt op op het naar gebied van religie met en filosofie. Hoe kon God op tv dit tijdens toelaten?

Welke informatie uit leggen door de aan elkaar grenzende begraafplaatsen op Lion, het Sint Marc en Sehid het bloot over het de geschiedenis van Sarajevo? een Maar eigenlijk met is heel Sarajevo een 'lieu de op mémoire', een plaats op op tv van herinnering. Deze stad, die met vanwege haar religieuze diversiteit de bekendstond naar als 'het Jeruzalem naar van Europa', is het naar meetingpoint op tussen Oost en West. Sarajevo uit heeft een bewogen geschiedenis. op tv De Eerste door Wereldoorlog op werd hier ingeluid. Bovendien uit werd op door de begraafplaatsen die wij bezoeken tijdens in naar de Joegoslavische oorlog en het beleg van van Sarajevo door in de jaren negentig de nog gevochten door tijdens scherpschutters. van Hoewel de fysieke een en emotionele littekens een generatie tijdens later nog naar overal in de stad door zichtbaar de zijn, gaat de door jonge generatie aan uit de slag om de de demonen tijdens van nationalisme en een onverdraagzaamheid te bezweren.

De reis gaat naar naar Dublin (Ierland), met waar Kefah Allush tijdens de tijdens grote begraafplaats uit Glasnevin bezoekt. Hier het werden voor het eerst met in de Ierse geschiedenis uit katholieken de en alle andere gelovigen door en ongelovigen volgens op hun eigen gebruiken en rituelen op tv de ter aarde besteld. Deze dodenakker draagt een op tv de sporen van de grote onafhankelijkheidstrijd op van de Ieren uit op tv om zich aan het Britse protestantse naar juk op tv te ontworstelen.

De ontdekkingstocht het door van de cultuurhistorie van Nederland start op het begraafplaats uit Beth Haim, de oudste nog op tv in gebruik de zijnde Joodse begraafplaats van een naar de westerse wereld. de Alle begraafplaatsen die in we bezoeken zijn tijdens nog in gebruik. Beth de Haim werd in door de gouden van eeuw opgericht door uit uit hun thuisland verdreven op tv Portugese Joden, die uit naar Amsterdam vluchtten vanwege van de godsdienstvrijheid en door tolerantie in de Lage in Landen, maar ook de nu worden een hier nog mensen begraven. het Er door wordt elke dag nieuwe geschiedenis in gemaakt. Op Beth tijdens Haim ligt op ook de in slaaf Elieser uit begraven. Hij had tijdens eigenlijk buiten de omheining moeten liggen, naar maar hij een ligt op een A-locatie, een saillant genoeg op tv naast een uit slavenhandelaar.

Sicilië, tijdens het eiland dat door naar haar centrale ligging een altijd een andere culturen te naar gast heeft gehad door en waar menig de vluchteling aan wal komt, op zoek de het naar een beter leven. Kefah Allush het bezoekt hier Pozzallo, in waar alles draait in om gastvrijheid en tijdens familie, van de op heilige een familie tot met de maffia.

Lissabon is het tijdens eindstation. Een op tv van de een mooiste dodenakkers van Europa het centraal: Cimetério dos Prazeres het oftewel de begraafplaats van van plezier. door Een hooggelegen necropolis tijdens met op tv straten en huisjes de die een afspiegeling is van met de bruisende lagergelegen stad door van de levenden. het Deze wereldstad met aan de Taag werd op tv in op de achttiende eeuw geteisterd door in een enorme aardbeving de en de een tsunami. Deze op schok verwoestte niet alleen op tv de binnenstad, maar was tijdens in ook een keerpunt op het gebied naar van religie het en filosofie. de Hoe kon de God dit toelaten?

Welke informatie op tv leggen door de aan elkaar grenzende de begraafplaatsen Lion, Sint Marc en een Sehid bloot een over de geschiedenis van uit Sarajevo? Maar eigenlijk tijdens is uit heel Sarajevo een 'lieu de van mémoire', een plaats het van herinnering. Deze een stad, in die vanwege haar religieuze diversiteit door bekendstond als tijdens 'het Jeruzalem van Europa' naar is een het meetingpoint tussen van Oost en West. op tv Sarajevo heeft een op tv bewogen geschiedenis. De Eerste met Wereldoorlog werd hier ingeluid. de Bovendien het werd op de begraafplaatsen met die wij met bezoeken tijdens de Joegoslavische oorlog in en het beleg door de van Sarajevo in de jaren met negentig van nog gevochten door scherpschutters. uit Hoewel de fysieke en de emotionele de littekens een generatie een later nog overal op tv in de stad van zichtbaar zijn, gaat in de jonge generatie aan met de slag om door de demonen van nationalisme naar en onverdraagzaamheid te de bezweren.

De reis op tv gaat naar Dublin uit (Ierland) naar waar Kefah Allush op tv de grote begraafplaats in Glasnevin bezoekt. De met reis gaat naar Dublin (Ierland) op tv waar Kefah het Allush de grote begraafplaats door Glasnevin in bezoekt. Hier werden een voor het eerst door in de Ierse in geschiedenis katholieken en alle andere op gelovigen in en ongelovigen volgens tijdens hun eigen gebruiken en rituelen door ter aarde besteld. tijdens Deze het dodenakker draagt de sporen van met de een grote onafhankelijkheidstrijd van op tv de Ieren om met zich aan het Britse protestantse op juk te door ontworstelen.

De het ontdekkingstocht door de met cultuurhistorie van Nederland start op op begraafplaats Beth het Haim: de oudste nog op tv in gebruik zijnde op tv Joodse begraafplaats de van de door Westerse wereld. van De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van tijdens Nederland start op naar begraafplaats Beth uit Haim: de oudste nog op tv in het gebruik zijnde Joodse in begraafplaats van de Westerse wereld. met uit Alle begraafplaatsen die we bezoeken, op zijn nog in de gebruik. Beth de Haim werd in de het Gouden Eeuw opgericht door op tv uit hun thuisland uit tijdens verdreven Portugese Joden, die naar Amsterdam in met vluchtten vanwege de godsdienstvrijheid en tolerantie op tv in door de Lage in Landen, maar ook door nu worden hier nog door mensen begraven. Er wordt elke door de dag nieuwe geschiedenis gemaakt. op tv Op Beth Haim met ligt ook de slaaf de Elieser begraven. uit Hij had op eigenlijk buiten de omheining van moeten liggen, maar van hij ligt met op een A-locatie, saillant genoeg naast met een op tv slavenhandelaar.

De ontdekkingstocht door op de op tv cultuurhistorie van Nederland van start op begraafplaats Beth met Haim, op tv de oudste nog op tv in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van op de westerse wereld. van De met ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van uit Nederland naar start op begraafplaats Beth het Haim, de oudste nog een in gebruik zijnde een naar Joodse begraafplaats van de uit westerse wereld. Alle begraafplaatsen door die uit we bezoeken zijn nog in naar gebruik. Beth Haim werd op in de Gouden van Eeuw opgericht van door uit uit hun thuisland uit verdreven Portugese Joden, die in naar Amsterdam uit vluchtten vanwege de godsdienstvrijheid uit en tolerantie in de met Lage van Landen, maar ook met nu worden hier nog mensen begraven. met op Er wordt elke dag nieuwe op geschiedenis een gemaakt. Op Beth Haim ligt uit ook de slaaf Elieser naar begraven. Hij door had eigenlijk naar buiten de omheining moeten liggen, op tv uit maar hij ligt op een met A-locatie, saillant genoeg naast van een uit slavenhandelaar.

Sicilië, de het eiland dat door haar tijdens centrale van ligging altijd andere culturen te de gast heeft gehad de de en waar menig vluchteling aan wal het het komt, op zoek naar een naar beter leven. tijdens Kefah Allush naar bezoekt hier Pozzallo. Sicilië, het eiland het dat door naar haar centrale naar ligging altijd andere culturen de te gast in heeft gehad en op waar menig vluchteling aan wal een komt, op zoek op tv naar een de beter leven. Kefah naar Allush op tv bezoekt hier Pozzallo, naar waar alles draait om gastvrijheid een en familie, van de de heilige familie tot door een de maffia.

januari 2019
01-07-2018 12:15

Lissabon

Gewijde Grond - Lissabon

Lissabon is het eindstation. Een van de mooiste dodenakkers van Europa-centraal: Cimetério dos Prazeres, oftewel de begraafplaats van plezier. Een hooggelegen necropolis met straten en huisjes die een afspiegeling is van de bruisende lagerg...

24-06-2018 12:00

Sarajevo

Gewijde Grond - Sarajevo

Welke informatie leggen de aan elkaar grenzende begraafplaatsen Lion, Sint Marc en Sehid bloot over de geschiedenis van Sarajevo? Maar eigenlijk is heel Sarajevo een 'lieu de mémoire', een plaats van herinnering. Deze stad, die vanwege haar...

17-06-2018 12:00

Dublin

Gewijde Grond - Dublin

De reis gaat naar Dublin (Ierland), waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. Hier werden voor het eerst in de Ierse geschiedenis katholieken en alle andere gelovigen en ongelovigen volgens hun eigen gebruiken en rituelen ...

10-06-2018 12:00

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim, de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de westerse wereld. Alle begraafplaatsen die we bezoeken zijn nog in gebruik. Beth Haim wer...

03-06-2018 12:00

Sicilië

Gewijde Grond - Sicilië

Sicilië, het eiland dat door haar centrale ligging altijd andere culturen te gast heeft gehad en waar menig vluchteling aan wal komt, op zoek naar een beter leven. Kefah Allush bezoekt hier Pozzallo, waar alles draait om gastvrijheid en fam...

16-07-2017 22:40

Lissabon

Gewijde Grond - Lissabon

Lissabon is het eindstation. Een van de mooiste dodenakkers van Europa centraal: Cimetério dos Prazeres oftewel de begraafplaats van plezier. Een hooggelegen necropolis met straten en huisjes die een afspiegeling is van de bruisende lagerge...

09-07-2017 22:40

Sarajevo

Gewijde Grond - Sarajevo

Welke informatie leggen de aan elkaar grenzende begraafplaatsen Lion, Sint Marc en Sehid bloot over de geschiedenis van Sarajevo? Maar eigenlijk is heel Sarajevo een 'lieu de mémoire', een plaats van herinnering. Deze stad, die vanwege haar...

02-07-2017 22:40

Dublin

Gewijde Grond - Dublin

De reis gaat naar Dublin (Ierland) waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. De reis gaat naar Dublin (Ierland) waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. Hier werden voor het eerst in de Ierse geschiedeni...

28-06-2017 14:30

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim: de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de Westerse wereld. De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begr...

25-06-2017 22:40

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim, de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de westerse wereld. De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begr...

18-06-2017 22:40

Sicilië

Gewijde Grond - Sicilië

Sicilië, het eiland dat door haar centrale ligging altijd andere culturen te gast heeft gehad en waar menig vluchteling aan wal komt, op zoek naar een beter leven. Kefah Allush bezoekt hier Pozzallo. Sicilië, het eiland dat door haar centra...

Gewijde Grond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gewijde Grond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gewijde Grond bij Gewijde Grond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gewijde Grond. Heb je een uitzending van Gewijde Grond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gewijde Grond gemist

Uitzending gemist van Gewijde Grond? Hier kun je alle uitzendingen van Gewijde Grond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 01-07-2018 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord