Programma gemist?

Lissabon in is het eindstation. Een van een in de mooiste dodenakkers van Europa-centraal: Cimetério naar dos in Prazeres, oftewel in de begraafplaats van plezier. Een op tv hooggelegen necropolis in met straten en huisjes uit die een tijdens afspiegeling is van de bruisende op lagergelegen tijdens stad van het de levenden. Deze wereldstad aan de de Taag met werd in naar de achttiende eeuw geteisterd van door een enorme aardbeving tijdens en met een tsunami. Deze schok verwoestte in niet alleen in de binnenstad, maar was door ook een keerpunt in op het met gebied van religie in en filosofie. Hoe het kon God dit een toelaten?

Welke informatie op tv leggen de aan elkaar het grenzende begraafplaatsen Lion, met Sint Marc en op Sehid bloot naar over de geschiedenis van van Sarajevo? Maar eigenlijk op is heel Sarajevo tijdens een het 'lieu de op mémoire', een plaats van herinnering. op Deze naar stad, die vanwege haar religieuze diversiteit naar bekendstond als van 'het de Jeruzalem van Europa', het is het meetingpoint op tussen Oost en West. Sarajevo heeft tijdens een bewogen geschiedenis. op tv op tv De Eerste Wereldoorlog uit werd hier ingeluid. Bovendien werd op van de begraafplaatsen die naar wij bezoeken tijdens tijdens de het Joegoslavische oorlog en de het beleg van Sarajevo in in de jaren negentig tijdens nog gevochten door uit scherpschutters. in Hoewel de naar fysieke en emotionele littekens een generatie op tv later nog overal van in de door stad zichtbaar zijn, uit gaat de jonge in generatie uit aan de slag met om de demonen van van nationalisme en van onverdraagzaamheid te bezweren.

De een reis gaat naar Dublin (Ierland), de waar Kefah naar Allush de een grote begraafplaats Glasnevin door bezoekt. Hier tijdens werden voor het eerst in in de Ierse geschiedenis katholieken van en het alle andere gelovigen en op tv ongelovigen in volgens hun eigen gebruiken van en rituelen het ter aarde besteld. Deze uit dodenakker draagt de in sporen van de grote onafhankelijkheidstrijd tijdens van van de Ieren om zich door aan het Britse protestantse de juk te tijdens ontworstelen.

De ontdekkingstocht op door door de cultuurhistorie van Nederland start het op begraafplaats van Beth Haim, de naar oudste nog in uit gebruik zijnde Joodse begraafplaats van naar de westerse wereld. op tv met Alle begraafplaatsen die we bezoeken zijn naar nog op tv in gebruik. door Beth Haim werd in de gouden naar eeuw een opgericht door uit de hun thuisland verdreven op Portugese Joden, die naar Amsterdam het op tv vluchtten vanwege de godsdienstvrijheid en tolerantie het in de Lage uit Landen, maar ook tijdens nu worden een hier nog mensen begraven. in Er wordt van elke dag uit nieuwe geschiedenis gemaakt. van Op Beth Haim ligt ook in tijdens de slaaf Elieser met begraven. Hij had eigenlijk met buiten de omheining in moeten liggen, maar op hij ligt op uit een A-locatie, saillant genoeg naast op een op tv slavenhandelaar.

Sicilië, tijdens het eiland dat de door haar centrale uit ligging altijd andere culturen naar te van gast heeft gehad en een waar menig vluchteling aan van wal komt, in op zoek naar van een beter leven. in Kefah Allush bezoekt tijdens hier Pozzallo, het waar alles draait in om gastvrijheid en familie, van het de naar heilige familie tot de naar maffia.

Lissabon is het het eindstation. met Een van de mooiste dodenakkers de het van Europa centraal: Cimetério dos door Prazeres oftewel de begraafplaats in van plezier. op tv Een hooggelegen op tv necropolis met straten en naar huisjes die van een afspiegeling is door van de bruisende tijdens lagergelegen stad uit van de levenden. van Deze wereldstad aan de Taag het werd in op tv de achttiende van eeuw geteisterd door een enorme aardbeving met en een uit tsunami. Deze schok het verwoestte niet alleen naar de binnenstad, tijdens maar was ook van een keerpunt op met het gebied een van religie en filosofie. op tv Hoe kon God naar dit toelaten?

Welke in informatie leggen de aan elkaar naar uit grenzende begraafplaatsen Lion, Sint Marc de en Sehid uit bloot over de geschiedenis in van Sarajevo? naar Maar eigenlijk is heel een Sarajevo een een 'lieu de mémoire', een het plaats van herinnering. Deze door stad, die vanwege uit haar religieuze tijdens diversiteit bekendstond als 'het met Jeruzalem van met Europa' door is het meetingpoint in tussen Oost en uit West. Sarajevo heeft een met bewogen geschiedenis. De Eerste Wereldoorlog op tv werd hier ingeluid. in het Bovendien werd op de begraafplaatsen met die wij in bezoeken tijdens de Joegoslavische door oorlog en in het beleg van naar Sarajevo in op de jaren negentig nog gevochten door uit scherpschutters. Hoewel op tv de uit fysieke en emotionele littekens een door generatie later nog overal uit in uit de stad zichtbaar met zijn, gaat de met jonge generatie aan de slag op tv om van de demonen van nationalisme in en onverdraagzaamheid een te bezweren.

De reis gaat de naar Dublin uit (Ierland) waar Kefah Allush op tv de grote begraafplaats een met Glasnevin bezoekt. De reis in gaat naar Dublin (Ierland) waar op op Kefah Allush de grote met begraafplaats Glasnevin bezoekt. Hier werden naar voor het het eerst in de het Ierse geschiedenis van katholieken en alle andere tijdens gelovigen en ongelovigen op tv volgens op hun eigen gebruiken uit en rituelen ter naar aarde besteld. Deze dodenakker draagt met de sporen van de door grote onafhankelijkheidstrijd een van de Ieren naar om zich aan het van Britse protestantse door juk te door ontworstelen.

De de ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van een in Nederland start op met begraafplaats Beth Haim: de oudste nog uit in in gebruik zijnde Joodse begraafplaats door van door de Westerse wereld. De ontdekkingstocht uit door de cultuurhistorie het van Nederland start op het begraafplaats Beth naar Haim: door de oudste nog in van gebruik zijnde Joodse begraafplaats van uit door de Westerse wereld. Alle begraafplaatsen die van we bezoeken, door zijn het nog in gebruik. Beth Haim werd van in de Gouden het Eeuw opgericht door het uit uit hun thuisland verdreven Portugese de Joden, die uit naar Amsterdam vluchtten naar vanwege de godsdienstvrijheid van en tolerantie in in de Lage Landen, maar ook uit nu de worden hier nog op mensen begraven. Er in wordt elke dag nieuwe op geschiedenis gemaakt. Op Beth naar Haim ligt het ook de slaaf Elieser op tv begraven. in Hij had eigenlijk buiten de de omheining moeten liggen, op van maar hij ligt op tv op een A-locatie, saillant een genoeg naast op tv een slavenhandelaar.

De ontdekkingstocht door door op de cultuurhistorie van een Nederland start op begraafplaats Beth Haim, door de het oudste nog de in gebruik zijnde van Joodse begraafplaats van de in westerse wereld. het De ontdekkingstocht door de de cultuurhistorie van de Nederland start op begraafplaats naar Beth Haim, de oudste door nog naar in gebruik zijnde met Joodse begraafplaats van met de westerse wereld. Alle begraafplaatsen met die we in bezoeken zijn nog van in gebruik. op Beth Haim werd op tv in de Gouden Eeuw opgericht naar door uit hun uit thuisland verdreven Portugese op Joden, die naar Amsterdam naar vluchtten vanwege uit de godsdienstvrijheid en naar tolerantie op in de Lage Landen, maar van ook nu worden van hier nog mensen uit begraven. Er wordt elke met door dag nieuwe geschiedenis gemaakt. Op Beth in Haim ligt van ook de slaaf Elieser tijdens begraven. Hij de had eigenlijk buiten de door omheining moeten liggen, door maar hij de ligt op een A-locatie, tijdens saillant genoeg de naast een uit slavenhandelaar.

Sicilië, een het eiland met dat door haar centrale ligging uit altijd andere van culturen te gast de heeft gehad en met waar menig vluchteling door aan wal komt, een op zoek naar met een beter leven. Kefah van Allush bezoekt naar hier Pozzallo. Sicilië, van het eiland dat door een haar centrale op ligging altijd uit andere culturen te gast heeft gehad naar tijdens en waar menig de vluchteling aan wal komt, naar op zoek naar een beter een tijdens leven. Kefah Allush bezoekt hier Pozzallo, uit waar alles in draait om gastvrijheid naar en familie, van van de heilige familie door tot uit de maffia.

februari 2019
01-07-2018 12:15

Lissabon

Gewijde Grond - Lissabon

Lissabon is het eindstation. Een van de mooiste dodenakkers van Europa-centraal: Cimetério dos Prazeres, oftewel de begraafplaats van plezier. Een hooggelegen necropolis met straten en huisjes die een afspiegeling is van de bruisende lagerg...

24-06-2018 12:00

Sarajevo

Gewijde Grond - Sarajevo

Welke informatie leggen de aan elkaar grenzende begraafplaatsen Lion, Sint Marc en Sehid bloot over de geschiedenis van Sarajevo? Maar eigenlijk is heel Sarajevo een 'lieu de mémoire', een plaats van herinnering. Deze stad, die vanwege haar...

17-06-2018 12:00

Dublin

Gewijde Grond - Dublin

De reis gaat naar Dublin (Ierland), waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. Hier werden voor het eerst in de Ierse geschiedenis katholieken en alle andere gelovigen en ongelovigen volgens hun eigen gebruiken en rituelen ...

10-06-2018 12:00

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim, de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de westerse wereld. Alle begraafplaatsen die we bezoeken zijn nog in gebruik. Beth Haim wer...

03-06-2018 12:00

Sicilië

Gewijde Grond - Sicilië

Sicilië, het eiland dat door haar centrale ligging altijd andere culturen te gast heeft gehad en waar menig vluchteling aan wal komt, op zoek naar een beter leven. Kefah Allush bezoekt hier Pozzallo, waar alles draait om gastvrijheid en fam...

16-07-2017 22:40

Lissabon

Gewijde Grond - Lissabon

Lissabon is het eindstation. Een van de mooiste dodenakkers van Europa centraal: Cimetério dos Prazeres oftewel de begraafplaats van plezier. Een hooggelegen necropolis met straten en huisjes die een afspiegeling is van de bruisende lagerge...

09-07-2017 22:40

Sarajevo

Gewijde Grond - Sarajevo

Welke informatie leggen de aan elkaar grenzende begraafplaatsen Lion, Sint Marc en Sehid bloot over de geschiedenis van Sarajevo? Maar eigenlijk is heel Sarajevo een 'lieu de mémoire', een plaats van herinnering. Deze stad, die vanwege haar...

02-07-2017 22:40

Dublin

Gewijde Grond - Dublin

De reis gaat naar Dublin (Ierland) waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. De reis gaat naar Dublin (Ierland) waar Kefah Allush de grote begraafplaats Glasnevin bezoekt. Hier werden voor het eerst in de Ierse geschiedeni...

28-06-2017 14:30

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim: de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de Westerse wereld. De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begr...

25-06-2017 22:40

Amsterdam

Gewijde Grond - Amsterdam

De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begraafplaats Beth Haim, de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats van de westerse wereld. De ontdekkingstocht door de cultuurhistorie van Nederland start op begr...

18-06-2017 22:40

Sicilië

Gewijde Grond - Sicilië

Sicilië, het eiland dat door haar centrale ligging altijd andere culturen te gast heeft gehad en waar menig vluchteling aan wal komt, op zoek naar een beter leven. Kefah Allush bezoekt hier Pozzallo. Sicilië, het eiland dat door haar centra...

Gewijde Grond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Gewijde Grond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Gewijde Grond bij Gewijde Grond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Gewijde Grond. Heb je een uitzending van Gewijde Grond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Gewijde Grond gemist

Uitzending gemist van Gewijde Grond? Hier kun je alle uitzendingen van Gewijde Grond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 01-07-2018 om 12:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord