Programma gemist?

Van van 3 tot en met 6 met november is koningin op in Beatrix op staatsbezoek in Mexico. van Prins de Willem-Alexander en prinses uit Máxima gaan met haar mee. Naast van alle uit officiële ontvangsten en plichtplegingen, kent in het in bezoek ook een inhoudelijk gedeelte. van Het het bezoek aan Mexico past de in een in lange rij staatsbezoeken die Beatrix het sinds 1980 (toen het ze koningin werd) van heeft afgelegd. een Het zijn er door tot nu toe op al door een kleine vijftig. Staatsbezoeken met zijn dan ook in belangrijk in van de relaties tussen landen. met Daarom gaan met er ministers met de naar koningin mee tijdens en wordt er op tv alles aan gedaan om zo de goed mogelijk voor de met dag te op komen. Zo een neemt de koningin deze op keer het naar voltallige Arnhemse dansgezelschap Introdans een mee. Op uit de tweede dag op tv van het bezoek door geeft het Introdance Ensemble een tijdens speciaal op samengestelde voorstelling, de met balletten van Hans de van Manen en Jiri Kylian. in Al tweemaal eerder uit trad in Introdans op tijdens staatsbezoeken. Het uit naar koninklijke bezoek begint op 3 een november van in Mexico-stad. Daar door wordt het koninklijk gezelschap ontvangen door op tv de Mexicaanse een president Felipe Calderón. De op eerste dag naar staat verder in in het teken het van alle officiële door plichtplegingen die bij een staatsbezoek met horen; uit kransleggen, staatsbanket en in tafelredes. De op tv dagen daarna worden vooral thematisch ingevuld. tijdens naar Bij dit staatsbezoek draait een het om stadsontwikkeling, energie en op klimaatverandering. naar In dat kader maakt de naar van koningin onder meer door een wandeling door Mexico-stad, één van de de op tv grootste steden van de wereld. een De stad wordt de dag naar in dag uit tijdens door smog op geplaagd. Zelfs op zondag tijdens verdwijnt de smog niet. een Klimaatverandering komt aan de de een orde in de de stad Guanajuato, zo'n vier uur de rijden van de een hoofdstad. De oprukkende woestijn, de als gevolg op van droogte, zorgt er door een daar voor dat de op bewoners op van zoek moeten naar een andere manier een om hun naar gewassen te een verbouwen. De eeuwenoude een Mexicaanse cultuur staat naar op de laatste dag centraal. op De koningin bezoekt uit de wereldberoemde piramide van en ruïnes van tijdens Teotihuacan. Die uit dateren van 200 voor naar op Christus. In 1964 uit bezocht de Koningin uit deze plek ook al, toen op in de aanwezigheid van haar ouders, die de in dat jaar eveneens een op een staatsbezoek aan Mexico door aflegden. Presentatie: Astrid van Kersseboom.

mei 2021
06-11-2009 19:25

Aflevering 1

NOS: De koningin in Mexico - Aflevering 1

Van 3 tot en met 6 november is koningin Beatrix op staatsbezoek in Mexico. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan met haar mee. Naast alle officiële ontvangsten en plichtplegingen, kent het bezoek ook een inhoudelijk gedeelte. Het be...

NOS: De koningin in Mexico gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS: De koningin in Mexico de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS: De koningin in Mexico bij NOS: De koningin in Mexico liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS: De koningin in Mexico. Heb je een uitzending van NOS: De koningin in Mexico gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS: De koningin in Mexico gemist

Van 3 tot en met 6 november is koningin Beatrix op staatsbezoek in Mexico. Prins Willem-Alexander en prinses Máximagaan met haar mee. Naast alle officiële ontvangsten en plichtplegingen, kent het bezoek ook een inhoudelijk gedeelte.Het bezoek aan Mexico past in een lange rij staatsbezoeken die Beatrix sinds 1980 (toen ze koningin werd) heeftafgelegd. Het zijn er tot nu toe al een kleine vijftig. Staatsbezoeken zijn dan ook belangrijk in de relaties tussenlanden. Daarom gaan er ministers met de koningin mee en wordt er alles aan gedaan om zo goed mogelijk voor de dag tekomen. Zo neemt de koningin deze keer het voltallige Arnhemse dansgezelschap Introdans mee. Op de tweede dag van hetbezoek geeft het Introdance Ensemble een speciaal samengestelde voorstelling, met balletten van Hans van Manen en JiriKylian. Al tweemaal eerder trad Introdans op tijdens staatsbezoeken. Het koninklijke bezoek begint op 3 november inMexico-stad. Daar wordt het koninklijk gezelschap ontvangen door de Mexicaanse president Felipe Calderón. De eerste dagstaat verder in het teken van alle officiële plichtplegingen die bij een staatsbezoek horen; kransleggen, staatsbanketen tafelredes. De dagen daarna worden vooral thematisch ingevuld. Bij dit staatsbezoek draait het om stadsontwikkeling,energie en klimaatverandering. In dat kader maakt de koningin onder meer een wandeling door Mexico-stad, één van degrootste steden van de wereld. De stad wordt dag in dag uit door smog geplaagd. Zelfs op zondag verdwijnt de smog niet.Klimaatverandering komt aan de orde in de stad Guanajuato, zo'n vier uur rijden van de hoofdstad. De oprukkendewoestijn, als gevolg van droogte, zorgt er daar voor dat de bewoners op zoek moeten naar een andere manier om hungewassen te verbouwen. De eeuwenoude Mexicaanse cultuur staat op de laatste dag centraal. De koningin bezoekt dewereldberoemde piramide en ruïnes van Teotihuacan. Die dateren van 200 voor Christus. In 1964 bezocht de Koningin dezeplek ook al, toen in aanwezigheid van haar ouders, die in dat jaar eveneens een staatsbezoek aan Mexico aflegden.Presentatie: Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS: De koningin in Mexico? Hier kun je alle uitzendingen van NOS: De koningin in Mexico kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 06-11-2009 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!