Programma gemist?

Fons de Poel op bezoekt naar Frankrijk. Bijgestaan door taxichauffeur op Emmanuel Royer, die hem tijdens door de uit stad op Lyon rondleidt. Een stad waar met de in afgelopen jaren met tijdens tienduizenden nieuwe bedrijven enorm op is geïnvesteerd tijdens in de digitale economie. Lyon de blijkt op al eeuwenlang de tijdens kraamkamer van talrijke uitvindingen. Van de naaimachine tot weefgetouw en naar op tv natuurlijk was het de stad van de een de gebroeders Lumière, in met 1895 de eersten een die bewegende filmbeelden lanceerden. op Macron blijkt op tv voor een enorme uitdaging te tijdens op staat. Frankrijk geldt als naar het meest pessimistische en een depressieve land van Europa. door tijdens 'Macron zal ook een soort het psychiater moeten op tv zijn, met zowat een op heel volk op de met divan', zo typeert een correspondent Stefan op de met Vries.

Fons de op Poel gaat op naar zoek naar de ziel door het van Ierland. Hij wordt daarin bijgestaan in door de een lokale chauffeur, John O'Brian. in Het van vertrekpunt van door de tocht is een hotel een in het stadje Skibbereen, op een uit van de gebieden waar zich van in de 19e op in eeuw de grote op Ierse hongersnood afspeelde. Daarbij lieten van meer dan naar een miljoen de mensen het leven, meer dan naar anderhalf in miljoen Ieren werden gedwongen uit tijdens het land met weg te trekken. Anders door dan uit de brexit-buren is in Ierland vandaag een op tv hartstochtelijk deelnemer aan de de Europese Unie. Het land de dat op 800 jaar door de uit Britten werd het gekoloniseerd en in de strijd tegen op de overheersers op in alle in generaties bloedoffers bracht, lijkt Europa met te omarmen in het een uit nieuwe identiteit, op tv zoals het programma op concludeert.

Fons gaat van met 33-jarige taxichauffeur Tadeusz met Tabor op zoek op tv naar de op ziel van Polen. van Het land dat tussen uit eeuwige rivalen uit Duitsland en Rusland ligt van in en eeuwenlang de dansvloer van het de duivel is geweest. een Samen met in chauffeur Tadeusz bezoekt hij de volksdansfeesten naar en historische optochten en vanuit tijdens naar de historische stad de Krakau probeert Fons de Poel in het toenemende op tv en benauwende het nationalisme van Polen te doorgronden. De een uit regering tart de grondwet, legt de het naar media aan banden tijdens en met grote regelmaat tijdens zijn er op massademonstraties tegen het tijdens bewind. Fons concludeert dat het optimisme van uit de Poolse op de samenleving is verdwenen.

Fons de Poel naar gaat in op zoek naar de in ziel, de mentaliteit, in de geschiedenis de en de in actuele situatie van Duitsland. Fons de van de Poel gaat op uit zoek naar de ziel, van de mentaliteit, de geschiedenis en op tv de uit actuele situatie van onze Europese van buurlanden. Hij bezoekt een Duitsland, bijgestaan door uit Jürgen Ketel, zijn tijdens in taxichauffeur, geboren in op tv de voormalige DDR. door Samen bezoeken ze Jürgens tijdens geboortehuis, op amper het vijftig meter een van waar in de 1961 de Berlijnse muur werd tijdens opgetrokken. tijdens Fons en Jürgen door gaan in hun zoektocht in naar talrijke plekken. op Van de toeristische Bierhal naar door het het paleis van de Pruisische vorst op Frederik uit de Grote, van het op hypermoderne Berlijn de naar de daklozen tijdens en armen in voor wie het welvaartswonder in geheel is uitgebleven. een Opvallend is op een ontmoeting met jonge naar Duitsers in met het Sillicon Valley van Berlijn, gebouwen naar vol jong businesstalent. de Ook daar blijkt tijdens hoezeer uit ook jonge Duitsers kennelijk nog op tv moeite hebben door met de hoofdrol in het het Europa op tv van vandaag. het Enkele gespreksdeelnemers lopen verstoord door weg uit het op tv gesprek: 'Ik ben in geen Duitser, het ik ben een uit Europeaan'.

Portugal, Duitsland, het Polen, Frankrijk naar en Ierland zijn de Europese van landen in die Fons de Poel deze het zomer de gaat doorgronden. Net als vorige de zomer reist in de presentator door door Europa om de het ziel door van onze buren te zoeken. met Fons de Poel wordt de in uit ieder land gegidst op door een taxichauffeur met op wie hij op van zoek gaat op naar kleine en naar grote geschiedenissen die het met karakter van de tijdens natie hebben bepaald. door Onverwachte tijdens gebeurtenissen en spontane ontmoetingen tekenen de de afleveringen. In in de zomer van uit 2016 bezocht De op tv Poel onder de in titel Blij met de een buren het al Hongarije, Engeland, Italië van en Roemenië. In de uit eerste aflevering op tv van Fons bij de van buren rijdt Fons met van taxi-chauffeur José het Carlos de Ferreira Pereira door Portugal. Een land een om door snel verliefd op tijdens te worden, vanwege de muziek in en de warme het en door bescheiden inwoners. op tv Portugal lijkt er, na uit de bejubelde van Anjerrevolutie van 1974, amper een in geslaagd om een volwassen uit middenklasse op te een bouwen. het Het gaat economisch niet goed, tijdens er een is een op tv enorme kloof tussen op rijk en arm. het Veel jongeren denken er over om in uit Portugal te verlaten en op hun heil het elders te zoeken. Fons luistert tijdens met José met Carlos naar de Fado-muziek van door zangeres op Amalia Rodrigues en het gaat met hem mee op tv naar een de training van zijn enige op zoon die op hoog van niveau tijdens bokst. Met schrijver van Arie Pos, in biograaf van Gerrit Komrij, die al door het 27 jaar in Portugal op woont, gaat Fons in tijdens gesprek over een de stand op tv van het land.

mei 2021
25-07-2017 21:15

Frankrijk

Fons bij de buren - Frankrijk

Fons de Poel bezoekt Frankrijk. Bijgestaan door taxichauffeur Emmanuel Royer, die hem door de stad Lyon rondleidt. Een stad waar de afgelopen jaren met tienduizenden nieuwe bedrijven enorm is geïnvesteerd in de digitale economie. Lyon blijk...

18-07-2017 20:30

Ierland

Fons bij de buren - Ierland

Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel van Ierland. Hij wordt daarin bijgestaan door een lokale chauffeur, John O'Brian. Het vertrekpunt van de tocht is een hotel in het stadje Skibbereen, een van de gebieden waar zich in de 19e eeuw de gro...

11-07-2017 20:30

Polen

Fons bij de buren - Polen

Fons gaat met 33-jarige taxichauffeur Tadeusz Tabor op zoek naar de ziel van Polen. Het land dat tussen eeuwige rivalen Duitsland en Rusland ligt en eeuwenlang de dansvloer van de duivel is geweest. Samen met chauffeur Tadeusz bezoekt hij v...

04-07-2017 20:30

Duitsland

Fons bij de buren - Duitsland

Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel, de mentaliteit, de geschiedenis en de actuele situatie van Duitsland. Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel, de mentaliteit, de geschiedenis en de actuele situatie van onze Europese buurlanden. Hij b...

27-06-2017 20:35

Portugal

Fons bij de buren - Portugal

Portugal, Duitsland, Polen, Frankrijk en Ierland zijn de Europese landen die Fons de Poel deze zomer gaat doorgronden. Net als vorige zomer reist de presentator door Europa om de ziel van onze buren te zoeken. Fons de Poel wordt in ieder ...

Fons bij de buren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fons bij de buren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fons bij de buren bij Fons bij de buren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fons bij de buren. Heb je een uitzending van Fons bij de buren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fons bij de buren gemist

Uitzending gemist van Fons bij de buren? Hier kun je alle uitzendingen van Fons bij de buren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 25-07-2017 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!