Programma gemist?

Fons tijdens de Poel bezoekt tijdens Frankrijk. Bijgestaan door taxichauffeur een Emmanuel Royer, die hem in door de stad het Lyon in rondleidt. Een stad waar de van van afgelopen jaren met tienduizenden nieuwe de bedrijven enorm is tijdens geïnvesteerd in op de digitale economie. Lyon blijkt op al eeuwenlang de tijdens op kraamkamer van talrijke op uitvindingen. Van naaimachine tot weefgetouw en naar natuurlijk de was het de de stad van de gebroeders Lumière, het in 1895 de naar eersten die van bewegende filmbeelden van lanceerden. Macron in blijkt voor een tijdens enorme uitdaging te staat. tijdens Frankrijk geldt als de het meest pessimistische en een depressieve land van op tv Europa. het 'Macron zal ook een naar soort psychiater tijdens moeten zijn, met zowat een heel een volk op op tv de divan', door zo typeert correspondent Stefan uit de in Vries.

Fons door de Poel gaat in op zoek naar de tijdens ziel van Ierland. Hij met in wordt daarin bijgestaan op door een lokale de chauffeur, John O'Brian. Het vertrekpunt een van de tocht is op een hotel in door het met stadje Skibbereen, een van van de gebieden waar in zich het in de 19e van eeuw de grote Ierse hongersnood op tv afspeelde. Daarbij lieten tijdens meer dan uit een miljoen in mensen het leven, meer dan het anderhalf miljoen Ieren werden een gedwongen het uit het land weg op te door trekken. Anders dan de brexit-buren is uit Ierland vandaag een uit hartstochtelijk deelnemer aan een de Europese Unie. tijdens Het met land dat 800 van jaar door de naar Britten werd gekoloniseerd en in tijdens naar de strijd tegen met de overheersers in uit alle generaties bloedoffers met bracht, lijkt Europa de te omarmen in een nieuwe een identiteit, een zoals het programma naar concludeert.

Fons naar gaat met 33-jarige het taxichauffeur Tadeusz naar Tabor op zoek naar de met ziel van van Polen. Het land van dat tussen eeuwige door rivalen Duitsland en naar Rusland ligt en eeuwenlang de een in dansvloer van de een duivel is geweest. Samen met chauffeur op tv Tadeusz bezoekt in hij volksdansfeesten en met historische optochten en tijdens vanuit de historische de stad Krakau probeert met Fons de de Poel het toenemende een en benauwende nationalisme van tijdens Polen te doorgronden. op tv De regering uit tart de naar grondwet, legt de media aan banden in en in met grote op regelmaat zijn er een massademonstraties tegen het bewind. in Fons concludeert dat het tijdens optimisme uit het de Poolse samenleving een is verdwenen.

Fons de Poel door gaat op zoek van naar van de ziel, de mentaliteit, tijdens de geschiedenis en het de actuele situatie van op Duitsland. Fons de de Poel naar gaat op op tv zoek naar de ziel, de mentaliteit, naar op tv de geschiedenis en de actuele situatie uit van onze op tv Europese buurlanden. Hij op tv bezoekt met Duitsland, bijgestaan door Jürgen naar Ketel, zijn uit taxichauffeur, geboren in de voormalige DDR. met Samen een bezoeken ze Jürgens een geboortehuis, op amper vijftig op tv meter van door waar in 1961 de Berlijnse uit muur werd een opgetrokken. uit Fons en Jürgen gaan in een hun zoektocht naar met talrijke plekken. Van de in toeristische Bierhal tijdens naar het paleis tijdens van de Pruisische vorst op Frederik de Grote, tijdens van het hypermoderne in Berlijn naar de uit daklozen en met armen voor wie het een welvaartswonder in geheel is uitgebleven. Opvallend een is op tv een ontmoeting met jonge Duitsers in door het Sillicon Valley uit van de Berlijn, gebouwen vol jong businesstalent. met op Ook daar blijkt met hoezeer ook jonge Duitsers kennelijk uit nog moeite hebben met de de door hoofdrol in naar het Europa van vandaag. Enkele in gespreksdeelnemers lopen in verstoord weg uit het een gesprek: 'Ik op ben geen Duitser, ik ben een een naar Europeaan'.

Portugal, Duitsland, Polen, naar Frankrijk en op tv Ierland zijn van de Europese landen die Fons op tv de naar Poel deze zomer gaat naar doorgronden. Net als uit vorige zomer reist het de presentator op tv door Europa om de een ziel van van onze buren te zoeken. uit Fons de naar Poel wordt de in ieder land gegidst door de een taxichauffeur op met wie hij op zoek uit gaat op naar kleine en door grote geschiedenissen die het naar karakter van de met natie hebben bepaald. Onverwachte de gebeurtenissen en spontane naar ontmoetingen met tekenen de afleveringen. een In de zomer van 2016 in bezocht De Poel het onder naar de titel op Blij met de buren op tv al Hongarije, Engeland, op tv Italië en Roemenië. In de eerste van aflevering van een Fons met bij de buren rijdt Fons met op taxi-chauffeur op José Carlos Ferreira tijdens Pereira door een Portugal. Een land om in snel verliefd op op te worden, vanwege de naar muziek en de naar warme en een bescheiden inwoners. Portugal lijkt tijdens er, na de bejubelde met het Anjerrevolutie van 1974, amper in geslaagd naar om een volwassen naar middenklasse op het te bouwen. Het tijdens gaat de economisch niet goed, er is een op tv enorme kloof tussen uit rijk een en arm. Veel jongeren op tv denken er door over om op tv Portugal te verlaten en op hun heil elders te in zoeken. Fons naar luistert met José Carlos naar een de Fado-muziek van op tv zangeres Amalia op tv Rodrigues op en gaat met hem mee naar op tv de training van de zijn uit enige zoon die een op hoog niveau op tv bokst. Met schrijver Arie tijdens Pos, biograaf van van Gerrit de Komrij, die al 27 jaar uit in Portugal tijdens woont, gaat Fons in een gesprek over de stand een in van het land.

november 2019
25-07-2017 21:15

Frankrijk

Fons bij de buren - Frankrijk

Fons de Poel bezoekt Frankrijk. Bijgestaan door taxichauffeur Emmanuel Royer, die hem door de stad Lyon rondleidt. Een stad waar de afgelopen jaren met tienduizenden nieuwe bedrijven enorm is geïnvesteerd in de digitale economie. Lyon blijk...

18-07-2017 20:30

Ierland

Fons bij de buren - Ierland

Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel van Ierland. Hij wordt daarin bijgestaan door een lokale chauffeur, John O'Brian. Het vertrekpunt van de tocht is een hotel in het stadje Skibbereen, een van de gebieden waar zich in de 19e eeuw de gro...

11-07-2017 20:30

Polen

Fons bij de buren - Polen

Fons gaat met 33-jarige taxichauffeur Tadeusz Tabor op zoek naar de ziel van Polen. Het land dat tussen eeuwige rivalen Duitsland en Rusland ligt en eeuwenlang de dansvloer van de duivel is geweest. Samen met chauffeur Tadeusz bezoekt hij v...

04-07-2017 20:30

Duitsland

Fons bij de buren - Duitsland

Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel, de mentaliteit, de geschiedenis en de actuele situatie van Duitsland. Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel, de mentaliteit, de geschiedenis en de actuele situatie van onze Europese buurlanden. Hij b...

27-06-2017 20:35

Portugal

Fons bij de buren - Portugal

Portugal, Duitsland, Polen, Frankrijk en Ierland zijn de Europese landen die Fons de Poel deze zomer gaat doorgronden. Net als vorige zomer reist de presentator door Europa om de ziel van onze buren te zoeken. Fons de Poel wordt in ieder ...

Fons bij de buren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fons bij de buren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fons bij de buren bij Fons bij de buren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fons bij de buren. Heb je een uitzending van Fons bij de buren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fons bij de buren gemist

Uitzending gemist van Fons bij de buren? Hier kun je alle uitzendingen van Fons bij de buren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 25-07-2017 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!