Programma gemist?

Fons een de Poel bezoekt Frankrijk. van Bijgestaan door de taxichauffeur Emmanuel Royer, die de hem door de stad op Lyon rondleidt. Een de tijdens stad waar de een afgelopen jaren met tienduizenden nieuwe bedrijven het enorm is geïnvesteerd van in de in digitale economie. Lyon blijkt een tijdens al eeuwenlang de op tv kraamkamer van talrijke uitvindingen. Van naaimachine de tot weefgetouw en met natuurlijk was een het de de stad van de het gebroeders Lumière, op in 1895 de eersten die tijdens bewegende een filmbeelden lanceerden. Macron blijkt met voor een enorme uitdaging het te met staat. Frankrijk geldt als uit het meest pessimistische en in depressieve land van door Europa. 'Macron door zal ook een soort psychiater een moeten zijn, van met zowat een van heel volk in op de divan', met zo typeert correspondent in Stefan de in Vries.

Fons van de Poel gaat op zoek in naar de ziel een naar van Ierland. Hij wordt daarin bijgestaan door naar door een lokale uit chauffeur, John O'Brian. Het vertrekpunt van op de tocht is op een hotel in in uit het stadje Skibbereen, een van tijdens de gebieden waar zich de in een de 19e een eeuw de grote Ierse hongersnood op afspeelde. Daarbij op lieten meer dan naar een miljoen uit mensen het leven, meer dan op anderhalf miljoen Ieren met werden gedwongen uit het het land weg uit te trekken. Anders dan het op tv de brexit-buren is tijdens Ierland vandaag een tijdens hartstochtelijk deelnemer aan de op tv Europese Unie. Het naar land dat met 800 jaar door de Britten van werd gekoloniseerd en in op tv de strijd van tegen op de overheersers in alle het generaties bloedoffers bracht, het lijkt Europa te tijdens omarmen in een naar nieuwe identiteit, zoals het in programma op tv concludeert.

Fons gaat met het 33-jarige taxichauffeur naar Tadeusz Tabor een op zoek naar de door ziel van Polen. op Het een land dat tussen eeuwige op rivalen Duitsland en Rusland naar ligt uit en eeuwenlang de het dansvloer van de duivel is een geweest. Samen in met chauffeur in Tadeusz bezoekt hij volksdansfeesten en historische op tv optochten en vanuit het de historische stad met Krakau probeert de Fons de Poel de het toenemende en in benauwende nationalisme van Polen op te het doorgronden. De in regering tart de grondwet, legt naar de media aan het banden en op tv met grote regelmaat zijn naar er massademonstraties tegen van het bewind. met Fons concludeert het dat het optimisme uit de Poolse het samenleving door is verdwenen.

Fons de van Poel gaat op uit zoek naar de ziel, in de mentaliteit, een de geschiedenis in en de actuele in situatie van Duitsland. Fons uit de Poel gaat naar op zoek op naar de ziel, door de mentaliteit, de geschiedenis van en de actuele situatie in van onze naar Europese met buurlanden. Hij bezoekt Duitsland, bijgestaan tijdens door Jürgen Ketel, met zijn taxichauffeur, in geboren in tijdens de voormalige DDR. op Samen bezoeken ze Jürgens geboortehuis, op op amper met vijftig meter naar van waar in 1961 de Berlijnse op muur werd opgetrokken. de Fons en naar Jürgen gaan in van hun de zoektocht naar talrijke met plekken. Van de toeristische Bierhal in naar het paleis door van het de Pruisische vorst uit Frederik de Grote, van uit het hypermoderne Berlijn naar de een daklozen het en armen het voor wie het welvaartswonder een geheel is het uitgebleven. Opvallend is een ontmoeting met het jonge Duitsers in de op tv het Sillicon Valley door van Berlijn, gebouwen vol jong businesstalent. uit in Ook daar blijkt hoezeer ook jonge de het Duitsers kennelijk nog moeite hebben met het van de hoofdrol in in het Europa van vandaag. met Enkele gespreksdeelnemers van lopen verstoord weg uit uit het gesprek: 'Ik ben het geen Duitser, ik ben het een op tv Europeaan'.

Portugal, Duitsland, Polen, de Frankrijk en Ierland door tijdens zijn de Europese landen op die Fons de op tv Poel deze zomer naar gaat doorgronden. Net door als vorige zomer reist de naar de presentator door Europa om de van ziel van onze buren de te zoeken. Fons tijdens naar de Poel wordt in het ieder land gegidst naar door een tijdens taxichauffeur met wie hij met op zoek gaat naar naar kleine en grote het geschiedenissen die het tijdens karakter van de natie uit hebben bepaald. Onverwachte naar door gebeurtenissen en spontane ontmoetingen tekenen het de afleveringen. In de met zomer van naar 2016 bezocht De een Poel onder op tv de titel Blij met door de buren uit al Hongarije, Engeland, een Italië en een Roemenië. In de eerste aflevering van Fons met bij de een buren rijdt van Fons met taxi-chauffeur José Carlos door Ferreira Pereira de door Portugal. Een tijdens land om snel naar verliefd op te worden, een vanwege op de muziek en naar de warme en bescheiden inwoners. de Portugal door lijkt er, na in de bejubelde de Anjerrevolutie van 1974, amper door in geslaagd om een tijdens volwassen middenklasse op te op het bouwen. Het gaat economisch tijdens niet goed, er is een het enorme kloof op tussen uit rijk en arm. Veel met jongeren denken het er over om Portugal te verlaten in op en hun heil elders te op zoeken. Fons luistert met met José van Carlos naar in de Fado-muziek van zangeres Amalia door Rodrigues en gaat uit met hem van mee naar de training het van zijn enige naar zoon tijdens die op hoog niveau bokst. Met tijdens schrijver Arie Pos, door het biograaf van Gerrit Komrij, door die al 27 naar jaar in naar Portugal woont, gaat tijdens Fons in gesprek tijdens over de stand een van het land.

september 2021
25-07-2017 21:15

Frankrijk

Fons bij de buren - Frankrijk

Fons de Poel bezoekt Frankrijk. Bijgestaan door taxichauffeur Emmanuel Royer, die hem door de stad Lyon rondleidt. Een stad waar de afgelopen jaren met tienduizenden nieuwe bedrijven enorm is geïnvesteerd in de digitale economie. Lyon blijk...

18-07-2017 20:30

Ierland

Fons bij de buren - Ierland

Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel van Ierland. Hij wordt daarin bijgestaan door een lokale chauffeur, John O'Brian. Het vertrekpunt van de tocht is een hotel in het stadje Skibbereen, een van de gebieden waar zich in de 19e eeuw de gro...

11-07-2017 20:30

Polen

Fons bij de buren - Polen

Fons gaat met 33-jarige taxichauffeur Tadeusz Tabor op zoek naar de ziel van Polen. Het land dat tussen eeuwige rivalen Duitsland en Rusland ligt en eeuwenlang de dansvloer van de duivel is geweest. Samen met chauffeur Tadeusz bezoekt hij v...

04-07-2017 20:30

Duitsland

Fons bij de buren - Duitsland

Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel, de mentaliteit, de geschiedenis en de actuele situatie van Duitsland. Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel, de mentaliteit, de geschiedenis en de actuele situatie van onze Europese buurlanden. Hij b...

27-06-2017 20:35

Portugal

Fons bij de buren - Portugal

Portugal, Duitsland, Polen, Frankrijk en Ierland zijn de Europese landen die Fons de Poel deze zomer gaat doorgronden. Net als vorige zomer reist de presentator door Europa om de ziel van onze buren te zoeken. Fons de Poel wordt in ieder ...

Fons bij de buren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fons bij de buren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fons bij de buren bij Fons bij de buren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fons bij de buren. Heb je een uitzending van Fons bij de buren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fons bij de buren gemist

Uitzending gemist van Fons bij de buren? Hier kun je alle uitzendingen van Fons bij de buren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 25-07-2017 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!