Programma gemist?

Fons het de Poel bezoekt Frankrijk. het Bijgestaan door taxichauffeur het Emmanuel met Royer, die hem door naar de stad de Lyon rondleidt. Een met stad waar de met afgelopen jaren met door tienduizenden nieuwe bedrijven enorm is op tv geïnvesteerd in in de digitale van economie. Lyon blijkt de al eeuwenlang de in kraamkamer van talrijke uitvindingen. Van in naaimachine op tv tot weefgetouw en de natuurlijk was het van de stad van de met gebroeders Lumière, in 1895 de op tv eersten die naar bewegende filmbeelden lanceerden. Macron uit blijkt met voor een enorme uitdaging te in staat. Frankrijk van geldt als het meest de met pessimistische en depressieve land van de Europa. naar 'Macron zal ook een in soort psychiater moeten zijn, met de zowat tijdens een heel het volk op de op divan', zo typeert correspondent Stefan de op tv het Vries.

Fons de Poel op gaat op met zoek naar op de ziel van Ierland. Hij de wordt in daarin bijgestaan door van een lokale chauffeur, John O'Brian. op Het vertrekpunt in van de met tocht is een hotel de in het stadje Skibbereen, op een van in de gebieden waar op tv zich in in de 19e eeuw de van grote Ierse hongersnood afspeelde. op tv Daarbij naar lieten meer door dan een miljoen mensen het leven, een meer dan het anderhalf miljoen naar Ieren werden op gedwongen uit het op land weg te trekken. Anders dan door de brexit-buren uit is Ierland vandaag een op tv hartstochtelijk deelnemer aan door de Europese Unie. het op Het land dat 800 jaar een door de Britten op werd gekoloniseerd en in door de strijd tegen op de met overheersers in alle generaties op bloedoffers bracht, lijkt Europa de te omarmen van in een op tv nieuwe identiteit, zoals de het programma het concludeert.

Fons gaat met het het 33-jarige taxichauffeur Tadeusz Tabor op zoek op naar de een ziel van naar Polen. Het land dat in tussen eeuwige rivalen van Duitsland en Rusland ligt met en eeuwenlang de naar uit dansvloer van de naar duivel is geweest. Samen met het chauffeur een Tadeusz bezoekt hij op tv volksdansfeesten en historische optochten met en vanuit de historische op tv stad Krakau probeert Fons een de Poel het van toenemende en benauwende naar nationalisme van Polen in te doorgronden. op tv De regering tart met de grondwet, legt de uit media van aan banden en de met grote het regelmaat zijn er massademonstraties in tegen het op tv bewind. Fons concludeert tijdens dat het optimisme uit de Poolse van in samenleving is verdwenen.

Fons de tijdens Poel gaat op van zoek naar de een ziel, in de mentaliteit, de geschiedenis naar en de actuele situatie door van door Duitsland. Fons de in Poel gaat op zoek naar tijdens de ziel, de mentaliteit, met de geschiedenis op en de actuele situatie van van onze Europese een buurlanden. Hij in bezoekt van Duitsland, bijgestaan door de Jürgen Ketel, zijn taxichauffeur, geboren in van de voormalige DDR. op tv het Samen bezoeken ze Jürgens geboortehuis, op tv op amper naar vijftig meter van in waar in in 1961 de Berlijnse muur werd opgetrokken. van Fons tijdens en Jürgen gaan in hun tijdens het zoektocht naar talrijke plekken. Van de op tv toeristische Bierhal van naar naar het paleis van de door Pruisische vorst Frederik de Grote, de van het hypermoderne de Berlijn naar een de daklozen en armen uit de voor wie het welvaartswonder geheel is een uitgebleven. Opvallend in is een ontmoeting een met jonge Duitsers in op het Sillicon Valley op van Berlijn, gebouwen met vol naar jong businesstalent. Ook op daar blijkt hoezeer ook van jonge uit Duitsers kennelijk nog moeite door hebben met de hoofdrol de in het Europa van naar vandaag. Enkele gespreksdeelnemers naar met lopen verstoord weg uit het naar gesprek: 'Ik ben geen in Duitser, ik op ben een naar Europeaan'.

Portugal, Duitsland, Polen, tijdens een Frankrijk en Ierland zijn de tijdens Europese landen uit die Fons van de Poel deze het zomer gaat doorgronden. tijdens Net als vorige zomer reist van de in presentator door Europa de om de ziel van in onze buren te de zoeken. Fons de tijdens Poel wordt in in ieder land gegidst door door een tijdens taxichauffeur met wie hij op op tv zoek gaat in naar kleine en de grote geschiedenissen die het de karakter van de de natie hebben met bepaald. Onverwachte gebeurtenissen en spontane een ontmoetingen tekenen de met in afleveringen. In de zomer van de 2016 bezocht naar De Poel met onder de titel Blij het met de buren al Hongarije, de het Engeland, Italië en Roemenië. In de eerste van aflevering van het Fons bij uit de buren rijdt naar Fons met taxi-chauffeur José tijdens Carlos Ferreira op Pereira door uit Portugal. Een land door om snel verliefd op een te worden, vanwege de de muziek en de warme het en op bescheiden inwoners. Portugal door lijkt er, na de in bejubelde Anjerrevolutie van van 1974, amper in geslaagd uit om een het volwassen middenklasse het op te bouwen. Het door gaat economisch niet het goed, er is uit een enorme kloof van tussen door rijk en arm. Veel door jongeren denken door er over om door Portugal te verlaten en naar hun heil elders te een zoeken. Fons uit luistert met José het Carlos naar tijdens de Fado-muziek van zangeres Amalia van Rodrigues door en gaat met hem mee de naar de met training van zijn met enige zoon die op op hoog tijdens niveau bokst. Met schrijver Arie Pos, op tv biograaf in van Gerrit Komrij, de die al 27 jaar in de Portugal woont, gaat door Fons in in gesprek over op de stand van het in land.

december 2019
25-07-2017 21:15

Frankrijk

Fons bij de buren - Frankrijk

Fons de Poel bezoekt Frankrijk. Bijgestaan door taxichauffeur Emmanuel Royer, die hem door de stad Lyon rondleidt. Een stad waar de afgelopen jaren met tienduizenden nieuwe bedrijven enorm is geïnvesteerd in de digitale economie. Lyon blijk...

18-07-2017 20:30

Ierland

Fons bij de buren - Ierland

Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel van Ierland. Hij wordt daarin bijgestaan door een lokale chauffeur, John O'Brian. Het vertrekpunt van de tocht is een hotel in het stadje Skibbereen, een van de gebieden waar zich in de 19e eeuw de gro...

11-07-2017 20:30

Polen

Fons bij de buren - Polen

Fons gaat met 33-jarige taxichauffeur Tadeusz Tabor op zoek naar de ziel van Polen. Het land dat tussen eeuwige rivalen Duitsland en Rusland ligt en eeuwenlang de dansvloer van de duivel is geweest. Samen met chauffeur Tadeusz bezoekt hij v...

04-07-2017 20:30

Duitsland

Fons bij de buren - Duitsland

Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel, de mentaliteit, de geschiedenis en de actuele situatie van Duitsland. Fons de Poel gaat op zoek naar de ziel, de mentaliteit, de geschiedenis en de actuele situatie van onze Europese buurlanden. Hij b...

27-06-2017 20:35

Portugal

Fons bij de buren - Portugal

Portugal, Duitsland, Polen, Frankrijk en Ierland zijn de Europese landen die Fons de Poel deze zomer gaat doorgronden. Net als vorige zomer reist de presentator door Europa om de ziel van onze buren te zoeken. Fons de Poel wordt in ieder ...

Fons bij de buren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Fons bij de buren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Fons bij de buren bij Fons bij de buren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Fons bij de buren. Heb je een uitzending van Fons bij de buren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Fons bij de buren gemist

Uitzending gemist van Fons bij de buren? Hier kun je alle uitzendingen van Fons bij de buren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 25-07-2017 om 21:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!