Programma gemist?

Het bewonderen naar van in de autoklisteer. Een apparaat op met een akelig grote spijker met door waarop je moest gaan tijdens zitten, 'goed in landen' zegt medisch historicus Mart een van tijdens Lieburg, en dan ervoor naar zorgen dat de van inhoud van de spuit, met van een op tv soort haarlemmerolie, de via de anus naar door binnen wordt gespoten. met Maar ook het bekijken van op de naar schilderijen met de aandoenlijk door uit uit minnepijn verscheurde vrouwen die de klisteer in met krijgen voorgeschreven met hele naar andere bedoelingen. In naar de grote loods op Urk in waar Mart van de naar Lieburg duizenden boeken met het medisch historische door waarde van de van vuilniscontainer redt en tijdens ook een verzameling registers van rond met 1770 met naar de namen van iedereen van die in als drenkeling staat door geregistreerd en de manier waarop van de levens op tv konden worden gered. op Het beademen met de naar de tabaksrookklisteer via de anus en het een uit toedienen van brandewijn. Mond-op-mondbeademing uit was volkomen onbekend. naar Tot slot op tv een bezoek aan tijdens het Teylers Museum met de uit elektriseermachine (het begin van de het eeg en een ecg), het verhaal een van de lijkenprikker van en de van trepaanboor.

De in ingewanden van een een zwarte hond of op een zwarte haan op het door hoofdje leggen van met een geestesziek kind. de Dat deden door ze vroeger, zo op tv vertelt medisch historicus uit Mart van Lieburg. Het naar kind uit zou hiervan uit genezen. Een bijzonder verhaal het en ook een door voorbeeld van het geloof in op op magie en mythe. een Ook te ontdekken in in prachtige schilderijen over door het keisnijden. Denken naar dat er een kei uit van je hoofd de wordt weggesneden en daarmee in een met probleem wordt opgelost, maar de op steen een wordt stiekem achter op de rug van door de pijn de lijdende patiënt uit een mandje tevoorschijn het getoverd. Zotheid en tijdens dwaasheid, uit geloof en in ongeloof. Kijken in op tv een museumdepot naar en in de tijdens schilderijen de van door grote meesters door prachtig weergegeven anatomische lessen. in Op met de ontleedtafel aandacht een voor het binnenste van de een een hersenpan, de knie of op tv het ongeboren kind. de Maar ook het bladeren in een boek (waarde meer naar dan 100.000 euro) het met de het mooiste tekeningen van op Bidloo. Het gebeurt uit onder een wakend op tv oog, met met het boek op een speciaal een opgeschud het zacht kussen.

Verbazing en op tv verwondering over naar de kwaliteiten met van de piskijker die de in het pisglas, de matula, van van alles kon van met zien en daarmee ook uit een diagnose kon tijdens stellen. En: prachtige schilderijen de waarop naar die piskijker in van de matula een feut ziet zwemmen van en verhalen over uit op de bijzondere ideeën van conceptie het en zwangerschap. De door rol van op tv de vrouw tijdens werd in die tijd erg onderschat. de Het door waren de zaaddiertjes die voor de de ontwikkeling van het de feut het zorgden. Grote in Nederlandse wetenschappers als Reinier uit de Graaff en Antonie tijdens van Leeuwenhoek zorgden op tv op uiteindelijk voor nieuwe kennis. op tv In de van universiteitsbibliotheek in Amsterdam het pakt medisch historicus op van Lieburg het dagboek een van vroedvrouw in Schrader die vanaf op 1693 tot 1746 alle door door haar begeleide bevallingen in naar een dagboek op bijhield, met daarbij alle de bijzonderheden de nauwkeurig beschreven. met In Utrecht worden de verhalen uit verteld van de vele het speciale verlostangen een die nodig in waren in een met tijd waarin van de keizersnee nog niet bekend uit was.

Een een geestesziek kind? Pak een de zwarte een hond of zwarte haan, in snijd deze open door en leg tijdens de warme ingewanden op het hoofd uit van tijdens het kind, op tv maar laat het hart, het de lever en het de longen door in de hond. Het de is één van de de opmerkelijke adviezen naar uit het op tv medisch handboek 'Tfundament der medicinen in ende met chyrurgien' van Petrus tijdens Sylvius uit 1540. In het medisch van historische door programma De naar anatomische les met op Ria Bremer nemen Prof. Dr. Mart in van Lieburg in en Ria Bremer de door kijker mee door op een medisch met historische reis vol op verbazing, verwondering het en bewondering. Schilderijen, gravures, op historische boeken en prenten op vormen het met uitgangspunt van de boeiende op en door soms ongelooflijke vertellingen. Prof. Dr. tijdens Mart van Lieburg, een hoogleraar met medische geschiedenis aan de Erasmus de Universiteit Rotterdam, Universiteit naar Leiden, Universiteit Delft tijdens en Groningen, vulde van van samen met collega's vier door loodsen met naar medische (prenten)boeken afkomstig uit met bibliotheken, ziekenhuizen en instellingen van en instrumenten en op hulpmiddelen de uit de vroegere dagelijkse in praktijk van dokters, verpleegkundigen, vroedvrouwen, het apothekers en de fysiotherapeuten. Met een indrukwekkende de hoeveelheid in parate medisch historische kennis van op zak op bezoekt hij samen van met Ria Bremer, op tv die hem de uit hemd van het lijf met vraagt, diverse tijdens musea en bibliotheken. uit Waar kunst eerst naar alleen religieuze taferelen uitbeelden, werd uit het rond 1500 het dagelijkse de leven steeds vaker het een onderwerp van op tv de kunst. tijdens Het was een tijd uit waarin benen zonder narcose op tv geamputeerd werden, er het via in de anus beademd werd, de grachten op van Amsterdam van roze het kleurden door het populaire aderlaten van en mensen stierven aan naar relatief simpele met kwalen als op tv ‘tandpijn’. Dit is allemaal prachtig op gedocumenteerd, evenals de door de ontwikkelingen in denkbeelden, kennis en door behandelingen die elkaar razendsnel op tv opvolgden. Ria Bremer: de “In de twintig jaar met met dat ik voor Vinger tijdens aan de Pols meeliep in de tijdens het medische circuit en op de keuzes in behandelingen van op naar de voet volgde, is op er al zo ontzettend veel op veranderd. op tv Als je die het lijn doortrekt naar de tijdens afgelopen eeuwen, dan door stuit je op een heel veel wonderlijke, ongelooflijke op tv en bijzondere verhalen uit waarvan ik het in ontzettend belangrijk naar vind dat ze door gekend worden. We nemen de de kijker in in tijdens vier afleveringen mee in op deze bijzondere de reis.”

mei 2021
19-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Het bewonderen van de autoklisteer. Een apparaat met een akelig grote spijker waarop je moest gaan zitten, 'goed landen' zegt medisch historicus Mart van Lieburg, en dan ervoor zorgen dat de inhoud van de spuit, met een soort haarlemmerolie...

12-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

De ingewanden van een zwarte hond of een zwarte haan op het hoofdje leggen van een geestesziek kind. Dat deden ze vroeger, zo vertelt medisch historicus Mart van Lieburg. Het kind zou hiervan genezen. Een bijzonder verhaal en ook een voorbe...

05-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en ...

28-06-2017 21:25

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Een geestesziek kind? Pak een zwarte hond of zwarte haan, snijd deze open en leg de warme ingewanden op het hoofd van het kind, maar laat het hart, de lever en de longen in de hond. Het is één van de opmerkelijke adviezen uit het medisch ha...

Anatomische les met Ria Bremer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Anatomische les met Ria Bremer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Anatomische les met Ria Bremer bij Anatomische les met Ria Bremer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Anatomische les met Ria Bremer. Heb je een uitzending van Anatomische les met Ria Bremer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Anatomische les met Ria Bremer gemist

Uitzending gemist van Anatomische les met Ria Bremer? Hier kun je alle uitzendingen van Anatomische les met Ria Bremer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 19-07-2017 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!