Programma gemist?

Het bewonderen op van de autoklisteer. Een een apparaat door met een akelig grote tijdens spijker van waarop je moest gaan een zitten, 'goed op landen' zegt medisch historicus op Mart van Lieburg, en van dan tijdens ervoor zorgen dat de uit inhoud van de spuit, met met op een soort haarlemmerolie, via de met anus op tv naar binnen wordt gespoten. Maar tijdens ook het naar bekijken van de de schilderijen met de aandoenlijk door van minnepijn op tv verscheurde vrouwen die de klisteer naar krijgen de voorgeschreven met een hele andere bedoelingen. In de grote in op loods op Urk waar in Mart van Lieburg de duizenden boeken met van medisch historische waarde uit van de met vuilniscontainer redt en ook een een verzameling registers van rond het 1770 met op tv de namen op tv van iedereen die als drenkeling van staat geregistreerd met en de manier waarop op tv de levens konden een in worden gered. Het tijdens beademen met de tabaksrookklisteer met via de anus en het tijdens toedienen op tv van brandewijn. Mond-op-mondbeademing was volkomen op tv in onbekend. Tot slot een op tv bezoek aan het uit Teylers Museum met de elektriseermachine uit (het begin van het het eeg en tijdens ecg), het naar verhaal van in de lijkenprikker en van de trepaanboor.

De ingewanden het van in een zwarte hond of een zwarte op tv haan op het op tv hoofdje tijdens leggen van uit een geestesziek kind. door Dat deden ze vroeger, zo naar vertelt medisch historicus Mart door tijdens van Lieburg. Het kind zou van hiervan genezen. Een bijzonder door verhaal en ook de een voorbeeld het van het geloof op in magie en een mythe. Ook te van ontdekken in van prachtige schilderijen het over het keisnijden. Denken met dat er de een kei uit je hoofd op tv wordt weggesneden en daarmee uit een probleem met wordt op opgelost, maar de op steen wordt stiekem achter de het rug van de de pijn lijdende tijdens patiënt uit een mandje op tv tevoorschijn uit getoverd. Zotheid en dwaasheid, geloof en met ongeloof. Kijken het in een museumdepot de naar met en in de schilderijen van door de grote meesters in prachtig uit weergegeven anatomische lessen. Op de ontleedtafel de aandacht met voor het binnenste van door de hersenpan, de knie op tijdens of het ongeboren kind. Maar op ook met bladeren in een een boek (waarde meer dan 100.000 naar euro) met de met mooiste tekeningen van een Bidloo. Het gebeurt onder tijdens een wakend oog, van met het boek op tv tijdens op een speciaal opgeschud zacht op kussen.

Verbazing en verwondering in over de kwaliteiten het van het de piskijker die in door het op tv pisglas, de matula, van een alles kon naar zien en daarmee op tv ook een diagnose kon naar stellen. En: prachtige een schilderijen waarop die piskijker uit in de met matula een feut ziet zwemmen in en verhalen over door de de bijzondere ideeën van conceptie tijdens en zwangerschap. in De rol van de tijdens vrouw werd naar in die tijd van erg onderschat. op Het waren de zaaddiertjes die op voor de op ontwikkeling van de uit feut zorgden. het Grote Nederlandse wetenschappers als Reinier de een Graaff en Antonie tijdens van Leeuwenhoek op zorgden naar uiteindelijk voor nieuwe kennis. op In de universiteitsbibliotheek in Amsterdam in pakt medisch historicus op tv van Lieburg op tv het dagboek de van vroedvrouw Schrader die vanaf tijdens 1693 tot 1746 door alle door naar haar begeleide bevallingen tijdens in een tijdens dagboek bijhield, met daarbij alle op bijzonderheden nauwkeurig beschreven. met een In Utrecht worden de verhalen verteld op van de het vele het speciale verlostangen die naar nodig waren in een door tijd waarin de keizersnee in nog niet bekend op was.

Een een geestesziek kind? Pak een zwarte door van hond of zwarte haan, snijd tijdens deze open en op tv leg uit de warme ingewanden op het hoofd op tv van naar het kind, tijdens maar laat het hart, de lever in en tijdens de longen in op de hond. Het is één met van met de opmerkelijke adviezen uit het van het medisch handboek 'Tfundament der een medicinen ende chyrurgien' op tv van Petrus Sylvius een uit 1540. met In het medisch historische van programma De anatomische les het met op Ria Bremer nemen Prof. Dr. Mart met van Lieburg uit en Ria Bremer de de kijker de mee op een medisch historische met met reis vol verbazing, verwondering naar en bewondering. Schilderijen, gravures, historische tijdens boeken en prenten in vormen uit het uitgangspunt van de op boeiende en soms ongelooflijke de vertellingen. Prof. op Dr. Mart van Lieburg, van hoogleraar medische op tv geschiedenis aan de door Erasmus Universiteit Rotterdam, op Universiteit Leiden, van Universiteit Delft en uit Groningen, vulde samen met de collega's vier in loodsen met medische (prenten)boeken de afkomstig uit uit bibliotheken, ziekenhuizen en instellingen en door instrumenten en hulpmiddelen het van uit de vroegere dagelijkse een praktijk van dokters, verpleegkundigen, het vroedvrouwen, apothekers en tijdens fysiotherapeuten. Met een indrukwekkende het hoeveelheid parate medisch uit historische door kennis op in zak bezoekt hij samen met uit Ria uit Bremer, die hem naar de hemd van het door lijf vraagt, door diverse musea en een bibliotheken. Waar kunst eerst de alleen religieuze het taferelen uitbeelden, werd rond tijdens 1500 het dagelijkse leven steeds tijdens vaker het het onderwerp van de kunst. door Het was een tijdens door tijd waarin benen een zonder narcose geamputeerd werden, door er via de de anus beademd werd, uit de grachten van met Amsterdam roze kleurden door naar het populaire aderlaten en van mensen stierven aan tijdens relatief een simpele kwalen als ‘tandpijn’. Dit op tv is allemaal prachtig tijdens gedocumenteerd, evenals de het door ontwikkelingen in denkbeelden, met kennis en behandelingen naar die elkaar razendsnel opvolgden. Ria het Bremer: “In de twintig met jaar dat ik voor met Vinger aan de de van Pols meeliep in het in medische circuit en de keuzes met de in behandelingen op de voet van volgde, is in er al zo ontzettend tijdens veel veranderd. een Als je door die lijn doortrekt naar de de afgelopen eeuwen, dan stuit het je op heel op veel wonderlijke, ongelooflijke door en op tv bijzondere verhalen waarvan ik tijdens het ontzettend belangrijk vind op het dat ze gekend worden. We tijdens nemen de kijker in van vier afleveringen mee de op deze bijzondere door de reis.”

september 2020
19-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Het bewonderen van de autoklisteer. Een apparaat met een akelig grote spijker waarop je moest gaan zitten, 'goed landen' zegt medisch historicus Mart van Lieburg, en dan ervoor zorgen dat de inhoud van de spuit, met een soort haarlemmerolie...

12-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

De ingewanden van een zwarte hond of een zwarte haan op het hoofdje leggen van een geestesziek kind. Dat deden ze vroeger, zo vertelt medisch historicus Mart van Lieburg. Het kind zou hiervan genezen. Een bijzonder verhaal en ook een voorbe...

05-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en ...

28-06-2017 21:25

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Een geestesziek kind? Pak een zwarte hond of zwarte haan, snijd deze open en leg de warme ingewanden op het hoofd van het kind, maar laat het hart, de lever en de longen in de hond. Het is één van de opmerkelijke adviezen uit het medisch ha...

Anatomische les met Ria Bremer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Anatomische les met Ria Bremer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Anatomische les met Ria Bremer bij Anatomische les met Ria Bremer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Anatomische les met Ria Bremer. Heb je een uitzending van Anatomische les met Ria Bremer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Anatomische les met Ria Bremer gemist

Uitzending gemist van Anatomische les met Ria Bremer? Hier kun je alle uitzendingen van Anatomische les met Ria Bremer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 19-07-2017 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!