Programma gemist?

Het bewonderen van op de autoklisteer. Een van apparaat met een het akelig door grote spijker waarop je moest een door gaan zitten, 'goed landen' zegt met medisch historicus in Mart van Lieburg, en op tv dan ervoor door zorgen dat de inhoud de van de spuit, met in een soort in haarlemmerolie, met via de anus naar binnen wordt naar gespoten. Maar met ook het bekijken tijdens van de het schilderijen met de aandoenlijk tijdens door minnepijn verscheurde in vrouwen met die de klisteer met krijgen voorgeschreven met de hele andere bedoelingen. een In de grote loods op Urk van waar met Mart van Lieburg een duizenden boeken door met medisch historische het waarde van de vuilniscontainer tijdens redt en ook tijdens een verzameling de registers van rond 1770 met de uit van namen van iedereen die als drenkeling op tv staat tijdens geregistreerd en de manier het waarop de levens van konden worden gered. van Het beademen met van de tabaksrookklisteer via van de anus en met het uit toedienen van brandewijn. Mond-op-mondbeademing op was volkomen naar onbekend. Tot slot een een bezoek aan het tijdens Teylers Museum met de de elektriseermachine (het begin de van het door eeg en ecg), het uit verhaal van de door lijkenprikker en op de trepaanboor.

De ingewanden van in een op tv zwarte hond of op een zwarte op haan op het hoofdje leggen van de een geestesziek op kind. Dat een deden ze vroeger, zo vertelt tijdens medisch historicus het Mart van Lieburg. Het tijdens uit kind zou hiervan genezen. naar Een bijzonder tijdens verhaal en ook een voorbeeld een van het in geloof in magie en mythe. op in Ook te ontdekken in naar prachtige schilderijen over het door keisnijden. Denken dat er uit de een kei uit je hoofd wordt naar het weggesneden en daarmee tijdens een probleem wordt opgelost, maar de in het steen wordt stiekem achter het de rug van uit de pijn lijdende patiënt van uit een mandje uit tevoorschijn het getoverd. Zotheid en dwaasheid, in geloof en ongeloof. Kijken op tv in een met museumdepot naar een en in de schilderijen de van door grote meesters prachtig in weergegeven anatomische lessen. op tv het Op de ontleedtafel aandacht voor tijdens het op tv binnenste van de hersenpan, de van knie van of het ongeboren kind. Maar ook tijdens het bladeren in een tijdens boek (waarde meer op dan 100.000 euro) met een de mooiste tekeningen van naar Bidloo. Het gebeurt op onder een wakend tijdens oog, met het in boek op tijdens een speciaal opgeschud zacht tijdens kussen.

Verbazing naar en verwondering de over de kwaliteiten van de op piskijker die in op tv het pisglas, op tv de matula, van alles kon een uit zien en daarmee ook een diagnose door kon naar stellen. En: prachtige schilderijen in waarop van die piskijker in de matula in een feut ziet zwemmen door de en verhalen over de bijzondere uit ideeën van van conceptie en zwangerschap. tijdens De rol uit van de vrouw werd naar in die tijd erg onderschat. met Het waren in de zaaddiertjes die uit voor de met ontwikkeling van de feut zorgden. op Grote Nederlandse uit wetenschappers als Reinier de door Graaff en Antonie een van tijdens Leeuwenhoek zorgden in uiteindelijk voor nieuwe naar kennis. In de naar universiteitsbibliotheek in Amsterdam pakt de medisch historicus van Lieburg het een dagboek van in vroedvrouw Schrader een die vanaf 1693 tot 1746 een alle door haar op begeleide bevallingen in het een op tv dagboek bijhield, met tijdens daarbij alle bijzonderheden nauwkeurig beschreven. in In Utrecht worden op met de verhalen verteld van de van vele op tv speciale verlostangen die nodig waren uit in een tijd waarin door de keizersnee nog op tv niet op tv bekend was.

Een op geestesziek kind? Pak een door zwarte hond of op tv zwarte haan, snijd deze van open en de leg door de warme ingewanden op het hoofd op van het kind, in op maar laat het hart, een de lever en de longen een in de hond. op tv Het is door één van de opmerkelijke door adviezen uit van het met medisch handboek 'Tfundament der medicinen ende naar chyrurgien' van van Petrus Sylvius uit 1540. een In het in medisch historische een programma De anatomische les met een op tv Ria Bremer nemen de Prof. Dr. Mart van Lieburg en op Ria een Bremer de op tv kijker mee op een medisch met historische reis het vol verbazing, verwondering en bewondering. met Schilderijen, met gravures, historische boeken en van prenten vormen het uitgangspunt een tijdens van de boeiende en van soms ongelooflijke vertellingen. Prof. in Dr. Mart op van Lieburg, op tv hoogleraar medische geschiedenis aan de in Erasmus Universiteit Rotterdam, door Universiteit Leiden, Universiteit Delft naar en door Groningen, vulde samen met collega's van vier loodsen in met medische (prenten)boeken afkomstig door door uit bibliotheken, ziekenhuizen en instellingen tijdens en instrumenten en het hulpmiddelen uit de vroegere van dagelijkse praktijk van in door dokters, verpleegkundigen, vroedvrouwen, apothekers van en fysiotherapeuten. Met een een indrukwekkende hoeveelheid op parate medisch historische kennis op tijdens op zak bezoekt hij samen een met Ria Bremer, die op hem van de hemd van uit het lijf vraagt, diverse musea en naar bibliotheken. Waar op kunst eerst tijdens alleen religieuze tijdens taferelen uitbeelden, werd rond naar 1500 het naar dagelijkse leven steeds vaker door het onderwerp van de het kunst. Het was een een een tijd waarin benen zonder narcose geamputeerd met werden, er via de op de anus beademd werd, in de grachten van Amsterdam roze door kleurden door het met populaire aderlaten naar en van mensen stierven aan in relatief simpele kwalen met als ‘tandpijn’. Dit is allemaal op tv prachtig gedocumenteerd, in evenals de ontwikkelingen in denkbeelden, een kennis en de behandelingen een die elkaar razendsnel opvolgden. Ria Bremer: op tv “In de twintig uit jaar dat ik voor het Vinger aan de tijdens Pols op tv meeliep in het op medische circuit op en de keuzes op in behandelingen op de voet volgde, met is er al met een zo ontzettend veel veranderd. Als je van die uit lijn doortrekt naar in de afgelopen eeuwen, een dan stuit je op tv op heel op tv veel wonderlijke, ongelooflijke in en bijzondere verhalen waarvan het ik het ontzettend belangrijk vind tijdens dat naar ze gekend worden. We nemen uit het de kijker in naar vier afleveringen mee uit op deze bijzondere op reis.”

september 2021
19-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Het bewonderen van de autoklisteer. Een apparaat met een akelig grote spijker waarop je moest gaan zitten, 'goed landen' zegt medisch historicus Mart van Lieburg, en dan ervoor zorgen dat de inhoud van de spuit, met een soort haarlemmerolie...

12-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

De ingewanden van een zwarte hond of een zwarte haan op het hoofdje leggen van een geestesziek kind. Dat deden ze vroeger, zo vertelt medisch historicus Mart van Lieburg. Het kind zou hiervan genezen. Een bijzonder verhaal en ook een voorbe...

05-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en ...

28-06-2017 21:25

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Een geestesziek kind? Pak een zwarte hond of zwarte haan, snijd deze open en leg de warme ingewanden op het hoofd van het kind, maar laat het hart, de lever en de longen in de hond. Het is één van de opmerkelijke adviezen uit het medisch ha...

Anatomische les met Ria Bremer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Anatomische les met Ria Bremer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Anatomische les met Ria Bremer bij Anatomische les met Ria Bremer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Anatomische les met Ria Bremer. Heb je een uitzending van Anatomische les met Ria Bremer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Anatomische les met Ria Bremer gemist

Uitzending gemist van Anatomische les met Ria Bremer? Hier kun je alle uitzendingen van Anatomische les met Ria Bremer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 19-07-2017 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!