Programma gemist?

Het het bewonderen van de autoklisteer. naar Een apparaat met een tijdens akelig grote met spijker waarop je de moest gaan zitten, naar 'goed landen' zegt medisch op tv historicus op Mart van Lieburg, en dan uit op ervoor zorgen dat de inhoud met van de spuit, met het een soort van haarlemmerolie, via het de anus naar binnen op tv wordt gespoten. door Maar ook het van bekijken van de schilderijen de met de aandoenlijk door in minnepijn verscheurde door vrouwen die op de klisteer in krijgen voorgeschreven met op hele andere bedoelingen. In de tijdens grote een loods op Urk door waar Mart van Lieburg duizenden de boeken met medisch op historische waarde het van de uit vuilniscontainer redt en ook een met verzameling registers van van rond 1770 met de een namen door van iedereen een die als drenkeling staat geregistreerd en van de met manier waarop de levens konden de een worden gered. Het beademen met een de tabaksrookklisteer via de met anus en een het toedienen van op brandewijn. op tv Mond-op-mondbeademing was volkomen onbekend. Tot naar slot tijdens een bezoek aan naar het Teylers Museum met de tijdens elektriseermachine op (het begin van het eeg een en ecg), een het verhaal van de op lijkenprikker de en de trepaanboor.

De ingewanden van van in een zwarte hond of een op tv zwarte haan op naar het de hoofdje leggen van een een geestesziek kind. Dat deden naar ze vroeger, op tv zo vertelt door medisch historicus Mart met van Lieburg. Het een kind zou hiervan genezen. Een bijzonder op tv op verhaal en ook een van voorbeeld van met het geloof in het magie en mythe. Ook te uit ontdekken in prachtige naar schilderijen op over het keisnijden. Denken dat op er een tijdens kei uit je de hoofd wordt weggesneden en daarmee het het een probleem wordt uit opgelost, maar de steen door wordt stiekem op tv achter de rug van de van pijn lijdende met patiënt uit een door mandje tevoorschijn de getoverd. Zotheid en dwaasheid, geloof een en ongeloof. Kijken in het een tijdens museumdepot naar en de in de schilderijen van van door grote meesters prachtig op tv tijdens weergegeven anatomische lessen. Op de ontleedtafel de het aandacht voor het de binnenste van de hersenpan, de de knie of het op tv ongeboren kind. Maar door ook van bladeren in een boek naar (waarde meer dan naar 100.000 euro) het met de mooiste tekeningen in van Bidloo. Het gebeurt onder naar een naar wakend oog, de met het boek op een speciaal door opgeschud op zacht kussen.

Verbazing en verwondering het over de kwaliteiten een van naar de piskijker die in de het pisglas, op de matula, van alles het kon zien en daarmee de ook door een diagnose kon naar stellen. En: tijdens prachtige schilderijen waarop die piskijker in tijdens de matula een de op feut ziet zwemmen en verhalen tijdens over de het bijzondere ideeën van conceptie en op tv zwangerschap. De rol op van het de vrouw werd in tijdens die in tijd erg onderschat. een Het waren de naar zaaddiertjes die voor de uit ontwikkeling van de op feut zorgden. Grote in Nederlandse wetenschappers als Reinier de door Graaff en Antonie naar van Leeuwenhoek een zorgden uiteindelijk naar voor nieuwe kennis. In door de universiteitsbibliotheek het in Amsterdam pakt medisch historicus in van Lieburg door het dagboek van vroedvrouw met Schrader die vanaf uit op tv 1693 tot 1746 alle op door haar in begeleide bevallingen in in een dagboek bijhield, naar met daarbij alle bijzonderheden nauwkeurig uit beschreven. In uit Utrecht worden de verhalen van verteld van de vele een speciale verlostangen die het met nodig waren in een tijd waarin naar de van keizersnee nog een niet bekend was.

Een geestesziek kind? in Pak een naar zwarte hond op tv of zwarte haan, snijd uit deze open van en leg in de warme ingewanden op op het hoofd in van het kind, maar laat het met hart, de door lever het en de longen in tijdens de hond. Het is op één van de opmerkelijke het adviezen uit op tv het op tv medisch handboek 'Tfundament der medicinen ende van chyrurgien' de van Petrus het Sylvius uit 1540. In door het medisch historische naar programma De naar anatomische les met in Ria Bremer nemen Prof. Dr. Mart met van Lieburg en door Ria Bremer de op kijker mee uit op een medisch historische met reis met vol verbazing, verwondering tijdens en bewondering. Schilderijen, gravures, op tv historische boeken en prenten naar vormen tijdens het uitgangspunt van de uit boeiende en uit soms ongelooflijke vertellingen. Prof. naar Dr. Mart tijdens van Lieburg, hoogleraar medische de geschiedenis aan op tv de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit Leiden, Universiteit Delft van en het Groningen, vulde samen met met collega's vier loodsen uit met medische (prenten)boeken het afkomstig uit tijdens bibliotheken, ziekenhuizen en tijdens instellingen en instrumenten en het hulpmiddelen uit de van vroegere dagelijkse naar praktijk van dokters, verpleegkundigen, vroedvrouwen, met van apothekers en fysiotherapeuten. Met een indrukwekkende de hoeveelheid met parate medisch de historische kennis op zak bezoekt het hij op tv samen met Ria Bremer, uit die hem in de hemd van op tv het lijf vraagt, diverse musea en in bibliotheken. Waar op tv kunst eerst alleen tijdens religieuze taferelen een uitbeelden, werd rond met 1500 het dagelijkse door leven steeds vaker een het onderwerp van met de kunst. Het op tv was een tijd waarin tijdens benen een zonder narcose geamputeerd werden, met er via de van anus beademd werd, de grachten met van het Amsterdam roze kleurden de door het populaire aderlaten in en op mensen stierven aan relatief simpele kwalen op als het ‘tandpijn’. Dit in is allemaal prachtig naar gedocumenteerd, evenals de ontwikkelingen in denkbeelden, door kennis en naar behandelingen met die elkaar razendsnel opvolgden. Ria Bremer: “In tijdens de twintig jaar van dat ik voor op Vinger aan de in het Pols meeliep in naar het medische circuit en de keuzes in in behandelingen op met uit de voet volgde, is er het al zo ontzettend tijdens veel veranderd. op Als je die lijn in doortrekt naar de afgelopen met eeuwen, uit dan stuit je op op heel op tv veel wonderlijke, ongelooflijke en bijzondere verhalen naar tijdens waarvan ik het ontzettend op belangrijk vind dat ze met gekend worden. een We nemen uit de kijker in op tv vier afleveringen mee op deze bijzondere op van reis.”

mei 2020
19-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Het bewonderen van de autoklisteer. Een apparaat met een akelig grote spijker waarop je moest gaan zitten, 'goed landen' zegt medisch historicus Mart van Lieburg, en dan ervoor zorgen dat de inhoud van de spuit, met een soort haarlemmerolie...

12-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

De ingewanden van een zwarte hond of een zwarte haan op het hoofdje leggen van een geestesziek kind. Dat deden ze vroeger, zo vertelt medisch historicus Mart van Lieburg. Het kind zou hiervan genezen. Een bijzonder verhaal en ook een voorbe...

05-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en ...

28-06-2017 21:25

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Een geestesziek kind? Pak een zwarte hond of zwarte haan, snijd deze open en leg de warme ingewanden op het hoofd van het kind, maar laat het hart, de lever en de longen in de hond. Het is één van de opmerkelijke adviezen uit het medisch ha...

Anatomische les met Ria Bremer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Anatomische les met Ria Bremer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Anatomische les met Ria Bremer bij Anatomische les met Ria Bremer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Anatomische les met Ria Bremer. Heb je een uitzending van Anatomische les met Ria Bremer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Anatomische les met Ria Bremer gemist

Uitzending gemist van Anatomische les met Ria Bremer? Hier kun je alle uitzendingen van Anatomische les met Ria Bremer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 19-07-2017 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!