Programma gemist?

Het bewonderen van naar de autoklisteer. Een een apparaat door met een akelig grote het spijker waarop je naar moest gaan zitten, 'goed op tv landen' zegt medisch van in historicus Mart van naar Lieburg, en dan ervoor met zorgen dat de inhoud van tijdens de spuit, met op tv een soort uit haarlemmerolie, via de anus met met naar binnen wordt een gespoten. Maar ook het met bekijken van de met schilderijen met de het aandoenlijk door minnepijn verscheurde een vrouwen die de klisteer tijdens krijgen voorgeschreven het met hele op tv andere bedoelingen. de In de grote loods op Urk uit waar Mart van op met Lieburg duizenden boeken tijdens met medisch historische waarde van de op vuilniscontainer redt het en tijdens ook een verzameling uit registers van rond 1770 met de op namen van iedereen de die als drenkeling de staat de geregistreerd en van de manier waarop de levens door konden worden gered. een Het beademen tijdens met de tabaksrookklisteer via de met anus en het door van toedienen van brandewijn. van Mond-op-mondbeademing was volkomen door onbekend. Tot slot een bezoek tijdens aan het Teylers Museum in met door de elektriseermachine (het op tv begin van het eeg naar en ecg), het op tv verhaal van de lijkenprikker op en de van trepaanboor.

De ingewanden van van het een zwarte hond of een zwarte van haan op door het op hoofdje leggen van een geestesziek de kind. Dat van deden ze vroeger, zo vertelt een medisch historicus Mart met van Lieburg. op Het kind zou met hiervan genezen. Een van bijzonder verhaal en de ook een voorbeeld van van het geloof uit in magie in en mythe. op tv Ook te ontdekken in prachtige een schilderijen over in het keisnijden. Denken uit dat er een kei in uit je hoofd het wordt tijdens weggesneden en daarmee een een probleem wordt opgelost, de maar de steen door wordt stiekem achter de van rug van tijdens de pijn lijdende op patiënt uit een mandje op tv tevoorschijn getoverd. Zotheid het en dwaasheid, geloof met en ongeloof. Kijken met in een tijdens museumdepot naar en in de tijdens schilderijen in van door in grote meesters prachtig weergegeven het anatomische lessen. door Op de ontleedtafel aandacht de voor het van binnenste van de hersenpan, uit de knie het of het ongeboren kind. Maar op ook bladeren op in een boek (waarde naar meer dan uit 100.000 euro) in met de mooiste tekeningen van Bidloo. op tv op Het gebeurt onder een op wakend oog, met in het boek de op een speciaal opgeschud zacht op kussen.

Verbazing en verwondering in over door de kwaliteiten het van de piskijker die in het door pisglas, de matula, een op tv van alles kon zien het en daarmee ook een naar diagnose kon stellen. de En: door prachtige schilderijen waarop de die piskijker in de op tv matula een feut een ziet zwemmen en een verhalen over de door bijzondere ideeën een van conceptie en zwangerschap. De van rol van de vrouw in werd naar in die tijd het erg onderschat. Het waren uit de zaaddiertjes die in voor de ontwikkeling van uit de feut zorgden. op Grote Nederlandse de wetenschappers als door Reinier de Graaff en het Antonie van Leeuwenhoek tijdens zorgden uiteindelijk uit voor nieuwe kennis. op tv In de naar universiteitsbibliotheek in Amsterdam pakt van medisch historicus door van Lieburg het dagboek tijdens van vroedvrouw Schrader door die vanaf 1693 tot het 1746 een alle door haar begeleide de bevallingen in een op dagboek bijhield, met door daarbij alle in bijzonderheden nauwkeurig beschreven. In de Utrecht worden de de verhalen verteld van de met vele speciale verlostangen door die nodig in waren in het een tijd waarin de keizersnee tijdens nog de niet bekend was.

Een in geestesziek kind? Pak een tijdens zwarte hond of het zwarte haan, uit snijd deze open en door leg de warme ingewanden uit op het van hoofd van het uit kind, maar laat het een hart, de lever een en de longen in in de het hond. Het met is één van van de opmerkelijke adviezen het uit het medisch handboek op tv 'Tfundament tijdens der medicinen ende op tv chyrurgien' van Petrus Sylvius uit 1540. op uit In het medisch historische van programma De anatomische les met het op tv Ria Bremer nemen Prof. Dr. op Mart van Lieburg door en Ria met Bremer de kijker mee op met een medisch tijdens historische reis vol het verbazing, verwondering en bewondering. tijdens Schilderijen, uit gravures, historische boeken naar en prenten vormen het naar uitgangspunt van tijdens de boeiende en soms naar ongelooflijke op vertellingen. Prof. Dr. door Mart van Lieburg, hoogleraar naar medische geschiedenis een aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met Universiteit Leiden, Universiteit de Delft en Groningen, naar vulde met samen met collega's vier loodsen met het naar medische (prenten)boeken afkomstig uit bibliotheken, in ziekenhuizen en instellingen naar en instrumenten door en hulpmiddelen uit de vroegere op tv dagelijkse praktijk een van een dokters, verpleegkundigen, vroedvrouwen, apothekers met en fysiotherapeuten. Met een van indrukwekkende hoeveelheid parate medisch het naar historische kennis op zak bezoekt uit hij een samen met Ria Bremer, met die hem de door hemd van het in lijf vraagt, op tv diverse musea en bibliotheken. Waar kunst de eerst een alleen religieuze tijdens taferelen uitbeelden, werd rond 1500 de het dagelijkse leven uit steeds uit vaker het onderwerp van tijdens de kunst. de Het was een van tijd waarin benen op zonder narcose geamputeerd werden, er via door de uit anus beademd werd, de de grachten naar van Amsterdam roze kleurden door het uit populaire tijdens aderlaten en mensen stierven in aan van relatief simpele kwalen als ‘tandpijn’. Dit op is allemaal tijdens prachtig van gedocumenteerd, evenals de ontwikkelingen in denkbeelden, met kennis de en behandelingen de die elkaar razendsnel opvolgden. Ria naar Bremer: “In door de twintig jaar dat van ik voor Vinger aan de naar op Pols meeliep in de het medische circuit en een de keuzes in behandelingen op naar de voet volgde, van is er de al zo ontzettend uit veel veranderd. Als een je die lijn uit doortrekt de naar de afgelopen door eeuwen, dan stuit van je op heel veel de wonderlijke, ongelooflijke en op tv bijzondere verhalen waarvan ik het op tv ontzettend op belangrijk vind dat ze gekend de worden. We op nemen de kijker in het door vier afleveringen mee op door deze bijzondere van reis.”

oktober 2019
19-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Het bewonderen van de autoklisteer. Een apparaat met een akelig grote spijker waarop je moest gaan zitten, 'goed landen' zegt medisch historicus Mart van Lieburg, en dan ervoor zorgen dat de inhoud van de spuit, met een soort haarlemmerolie...

12-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

De ingewanden van een zwarte hond of een zwarte haan op het hoofdje leggen van een geestesziek kind. Dat deden ze vroeger, zo vertelt medisch historicus Mart van Lieburg. Het kind zou hiervan genezen. Een bijzonder verhaal en ook een voorbe...

05-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en ...

28-06-2017 21:25

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Een geestesziek kind? Pak een zwarte hond of zwarte haan, snijd deze open en leg de warme ingewanden op het hoofd van het kind, maar laat het hart, de lever en de longen in de hond. Het is één van de opmerkelijke adviezen uit het medisch ha...

Anatomische les met Ria Bremer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Anatomische les met Ria Bremer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Anatomische les met Ria Bremer bij Anatomische les met Ria Bremer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Anatomische les met Ria Bremer. Heb je een uitzending van Anatomische les met Ria Bremer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Anatomische les met Ria Bremer gemist

Uitzending gemist van Anatomische les met Ria Bremer? Hier kun je alle uitzendingen van Anatomische les met Ria Bremer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 19-07-2017 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!