Programma gemist?

Het bewonderen met van de autoklisteer. Een de apparaat met een door akelig grote de spijker waarop je moest een gaan zitten, in 'goed landen' zegt medisch op tv historicus door Mart van op tv Lieburg, en dan ervoor met zorgen dat de van inhoud van de naar spuit, met een met soort haarlemmerolie, via de in anus naar tijdens binnen wordt door gespoten. Maar ook het het bekijken van van de schilderijen met de uit aandoenlijk door op tv minnepijn verscheurde vrouwen die met de klisteer krijgen voorgeschreven van met hele andere tijdens bedoelingen. uit In de grote loods op op Urk waar Mart door van Lieburg duizenden met boeken met medisch de historische waarde van met de vuilniscontainer redt in en ook een verzameling van registers van rond het de 1770 met de namen door van iedereen die de als drenkeling staat op tv geregistreerd en de uit manier waarop de levens het konden worden gered. naar Het beademen met een de tabaksrookklisteer via de van met anus en het toedienen van in brandewijn. Mond-op-mondbeademing was volkomen met onbekend. Tot slot de een bezoek het aan op het Teylers Museum met de de elektriseermachine (het begin van de het eeg en op tv ecg), het op tv verhaal van de met lijkenprikker en met de trepaanboor.

De ingewanden in van een zwarte hond tijdens of een een zwarte haan op het de hoofdje leggen van op een van geestesziek kind. Dat deden door ze vroeger, uit zo vertelt medisch historicus Mart uit van Lieburg. op tv Het uit kind zou hiervan genezen. Een bijzonder in verhaal uit en ook met een voorbeeld van het geloof de in magie en mythe. de Ook te ontdekken met met in prachtige schilderijen over het de keisnijden. van Denken dat er uit een kei uit op je hoofd wordt weggesneden van en daarmee een probleem naar wordt in opgelost, maar de steen wordt de stiekem achter de rug met van van de pijn lijdende patiënt uit de door een mandje tevoorschijn de getoverd. Zotheid en dwaasheid, geloof en op ongeloof. met Kijken in een museumdepot naar een en in de op tv een schilderijen van door grote meesters een prachtig weergegeven anatomische tijdens lessen. Op het de ontleedtafel aandacht van voor het binnenste van de de hersenpan, de op tv knie of het ongeboren op tv op tv kind. Maar ook bladeren op tv in een boek (waarde meer naar dan 100.000 op euro) met uit de mooiste door tekeningen van Bidloo. Het gebeurt een onder van een wakend oog, met met het boek op een speciaal de opgeschud zacht op kussen.

Verbazing het en verwondering over de kwaliteiten een van het de piskijker een die in het pisglas, van de matula, met van alles kon zien en daarmee in ook een diagnose in kon stellen. het En: prachtige schilderijen het waarop die piskijker in naar met de matula een feut tijdens ziet zwemmen en verhalen over een de bijzondere ideeën tijdens van tijdens conceptie en zwangerschap. op De rol een van de vrouw werd van in die tijd erg onderschat. uit Het op waren de zaaddiertjes die van voor de uit ontwikkeling van naar de feut zorgden. door Grote Nederlandse wetenschappers als uit Reinier de Graaff met en Antonie van Leeuwenhoek met zorgden een uiteindelijk voor nieuwe kennis. door In de universiteitsbibliotheek in Amsterdam op tv pakt medisch in historicus op van Lieburg het dagboek van vroedvrouw op Schrader het die vanaf 1693 uit tot 1746 alle op tv door haar begeleide bevallingen een in een dagboek naar bijhield, met daarbij alle op tv de bijzonderheden nauwkeurig beschreven. het In Utrecht worden de verhalen in verteld in van de vele het speciale verlostangen die nodig waren in door een tijd waarin de uit de keizersnee nog niet het bekend was.

Een door geestesziek kind? tijdens Pak een zwarte op hond of zwarte van haan, snijd deze op open en leg van de warme ingewanden op het het hoofd van op tv het kind, maar laat het op tv hart, op tv de lever en uit de longen in de van hond. Het is de één van de opmerkelijke tijdens adviezen uit het naar tijdens medisch handboek 'Tfundament der medicinen met ende chyrurgien' tijdens van Petrus Sylvius uit 1540. naar In het naar medisch historische programma De uit anatomische les door met Ria Bremer tijdens nemen de Prof. Dr. Mart van uit Lieburg en op tv Ria Bremer de kijker mee op tijdens een met medisch historische reis vol de verbazing, verwondering en een bewondering. Schilderijen, gravures, op tv historische boeken en een prenten vormen het uitgangspunt op van door de boeiende en een soms ongelooflijke vertellingen. de Prof. Dr. Mart van Lieburg, van hoogleraar van medische geschiedenis aan de Erasmus tijdens Universiteit een Rotterdam, Universiteit de Leiden, Universiteit Delft en Groningen, vulde in op tv samen met collega's vier met loodsen met medische (prenten)boeken afkomstig tijdens uit bibliotheken, ziekenhuizen een en instellingen en de instrumenten en hulpmiddelen op door uit de vroegere dagelijkse praktijk in van dokters, verpleegkundigen, vroedvrouwen, een apothekers door en fysiotherapeuten. Met een indrukwekkende naar hoeveelheid parate tijdens medisch historische kennis de op zak bezoekt hij tijdens samen met Ria tijdens Bremer, die de hem de op hemd van het lijf van vraagt, diverse de musea en uit bibliotheken. Waar kunst eerst met alleen religieuze taferelen met uitbeelden, werd rond 1500 het het dagelijkse leven naar steeds vaker het een onderwerp van van de kunst. naar Het was een tijd waarin uit benen zonder narcose in geamputeerd werden, er via door van de anus beademd werd, uit de grachten van naar Amsterdam roze kleurden door met het met populaire aderlaten en mensen stierven naar aan relatief simpele een kwalen een als ‘tandpijn’. Dit is allemaal prachtig een tijdens gedocumenteerd, evenals de door ontwikkelingen in denkbeelden, met kennis en behandelingen van die elkaar razendsnel opvolgden. Ria Bremer: “In naar met de twintig jaar dat ik de voor Vinger aan uit de Pols meeliep in een het in medische circuit en de keuzes met in behandelingen van op het de voet volgde, is er naar al een zo ontzettend veel veranderd. Als de je die lijn het doortrekt naar in de afgelopen naar eeuwen, dan stuit je in op heel veel tijdens wonderlijke, ongelooflijke en van bijzondere verhalen waarvan ik met het ontzettend belangrijk van vind dat ze gekend van worden. We het nemen uit de kijker in op tv vier afleveringen mee op deze bijzondere een het reis.”

januari 2021
19-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Het bewonderen van de autoklisteer. Een apparaat met een akelig grote spijker waarop je moest gaan zitten, 'goed landen' zegt medisch historicus Mart van Lieburg, en dan ervoor zorgen dat de inhoud van de spuit, met een soort haarlemmerolie...

12-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

De ingewanden van een zwarte hond of een zwarte haan op het hoofdje leggen van een geestesziek kind. Dat deden ze vroeger, zo vertelt medisch historicus Mart van Lieburg. Het kind zou hiervan genezen. Een bijzonder verhaal en ook een voorbe...

05-07-2017 21:20

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Verbazing en verwondering over de kwaliteiten van de piskijker die in het pisglas, de matula, van alles kon zien en daarmee ook een diagnose kon stellen. En: prachtige schilderijen waarop die piskijker in de matula een feut ziet zwemmen en ...

28-06-2017 21:25

Anatomische les met Ria Bremer

Anatomische les met Ria Bremer - Anatomische les met Ria Bremer

Een geestesziek kind? Pak een zwarte hond of zwarte haan, snijd deze open en leg de warme ingewanden op het hoofd van het kind, maar laat het hart, de lever en de longen in de hond. Het is één van de opmerkelijke adviezen uit het medisch ha...

Anatomische les met Ria Bremer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Anatomische les met Ria Bremer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Anatomische les met Ria Bremer bij Anatomische les met Ria Bremer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Anatomische les met Ria Bremer. Heb je een uitzending van Anatomische les met Ria Bremer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Anatomische les met Ria Bremer gemist

Uitzending gemist van Anatomische les met Ria Bremer? Hier kun je alle uitzendingen van Anatomische les met Ria Bremer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 19-07-2017 om 21:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!